en förtjusande man-Marian Keyes

Marian har en tendens att lägga in väldigt mycket budskap i sina titlar, även om de inte är något extra. Varje gång "en förtjusande man, *** cd:n" hördes kände jag samma bittra ton. Jag vet inte hur hon gör.

Boken handlar om många människor, men det mest rättvisa (motvilligt dock) vore att säga att den handlar om Paddy. The förtjusande man. Boken handlar först om stylisten Lola, Paddys tjej, som får höra om att han ska gifta sig med någon annan genom en tidning. Ja, Paddy är politiker förresten. Lola åker på semester till nockavoy (hur det stavas är en annan sak) där hon blir insyltad i en grupp lokala transor, en muslim som gör henne oerhört nervös, en fransk donna och en sexxxig surfarkille. Hon är nog min favorit.

Sedan skildras Grases liv som skribent på en tidning, hennes pojkvän Damian och hennes kamp för att hjälpa Dee Rosini, ledaren för Paddys parti att inte faila grovt.

Sedan får man läsa om tvillingen till Grase, Marnie, en kvinna som inte kan bli lycklig. Hon var Paddys tonårsflirt och trots mannen och barnen som hon älskar har hon aldrig kommit över Paddy helt. Hon får grova alkoholproblem och Marians älskade och hatade förnekelse kikar in.

Boken är så ofattbart bra helt enkelt. Våld mot kvinnor presenteras på ett förintande sätt och sumorn är även den klockren som vanligt. Transorna trollband mig från första stund och alla karaktärers slutscener är perfekta och underbara och åh! Nej jag är inte alls in looove med denna bok. Jag ska sluta nu, läs den bara människor. Jag har inte berättat hälften.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0