esc 2011

Hejhej allesammans!
detta är jag och mamma från esc 2011! Exklusivt och grejer, här är viiii. Först började det med ett öppningsnummer (jag är rätt efter) och där sjöng folk lenalåten.

1. finland
En riktig låt, konstaterade jag. Killen sjöng ganska…gnaksa…svenskt eller nåt och texten är ganska söt. Men vem döper sig egentligen till paradisoskar när man inte ens heter oskar?

2. bossnien
Han är svensk, typ, och därför tippade jag att han skulle vinna för att vara dum. Men, det visade sig att låten helt enklet var sjukt dålig och onödig i världen.

3. danmark
Vi satt sjukt länge och hatade den här låten. Jag gjorde en jättefin imitation av hur sångaren tycktes kvävas och mama liknade låten vid att falla ner från en stege om och om igen. Låten liksom kvävde sig själv som jag sa och gjorde oss allmänt kräkfärdiga. Mamma slutade med att kalla honom danskjävel. Det är bra att veta var jag fått det ifrån…

4. ungern
Hon har en jättestor ring på sig säger mamma. Jag missade halva denna låt men den var ganska platt och dålig men dock väldigt överraskande och skojsigt att den kom igång bara sådär!

5. irland
De måste höja kören för att de sjunger så dåligt. Vad är grejen med den här vi-försöker-vara-catcy-och-roliga-grejen? Låten borde heta ”hörtjejerna slår till!”. Åh ge den här låten något att byggas på innan ni byggde den. Snälla. Men mamma nynnar med, så det är väl ett gott tecken.

6. sverige
Ja, alltså, detta är vårt bidrag…jag skäms och amma ropar yay men det är nog mest åt den berömde saade-logiken. Men helt ärligt är det här bäst. Jag älskar att han helt enkelt måste ha visslingar i sina låtar. Visslingar istheshit. Texten suger verkligen och jag tror det är kören som gör att låtarna kvävs! Men, alltså, detta är bästa låten hittills ikväll. Sara raporterar från framtiden (hon är i fas och inte vi) och säger att nästa låt är pinsam…

7. estland
Det känns lite som om någon försökt leka förra året i år igen! Eller nej de kanska bara är konstiga naturligt. Jag tror det. Oj, helt plötsligt kände hon för att ta värsta tonen. Och nu…bytte hela låten tempo! Annars låten den väldigt europeisk eller vad man ska säga. Lite som den där lekid-låten. Vi är efter!!:(

8. grekland
Man ska sjunga, man ska inte prata. Detta hade funkat om det var en rocklåt han snackade i. det är det inte utan något helt formlöst skit. Han är inte ens snygg! Oj, vadå förändring. Jag hinner inte med och låten har helt seriöst ingen form. Det är bara ljud.

9. ryssland
Någon grabb ylar och typ…gör ljud. Varför förstår ingen att detta inte är en göra-ljud-tävling? Klassisk popplåt, och han snackar med folket. Dannys dansare, säger min syster.:)

10. frankrika
Låten börjar med att mamma gör ett fint ljud och sen gör sångaren ett nästan likadant. Probelemet är att han fortsätter. Opera på ett språk ingen fattar. Det kliar på hans rygg säger mamma. Seriöst det här kan inte vinna! Vadå djublar folk? Ah just end this mess already.

11. italien—the retuuuurn!
Oj, jävlar, detta börjar ju riktigt snyggt med piano och en fiol! Nu låter det mer som en jazzlåt en någoonting annat dock. Hahahahahahahaha sämst engelska genom tiderna! En sjukt läskig ton och en läskigare trumpet. Vi försöker höra vad han säger och har kul medans pianisten showar off. Oj, det det han! Det här äääär inte engelska!!! Jag måste seriöst lyricsa den sen. Oj, lång fin falsetton. Den här låten var i alla fall musikalisk.

12. schweiz
Hahaha, vi fick just höra hur gammal tävlingen är och såg att danskjäveln hade en nolla på ryggen! Awesome! Hursomhelst så har låten en äkta liten ukulele och den är lite melodisk och gullig. Texten är lite bristfällig men hon kan sjunga och där var en banjo! Jag hörde den! Mamma tror inte på mig. Men den var där! Nu dogade ukulenen. Kul med en låt som inte typ suger.:)

13. england
Detta ska vara 14 tydligen, jag måste ha missat någon!! Jag förstår inte. Deth är var dock en riktigt tråkig en. Just det! Nu vet jag att jag har missat litauen. Det var en klassisk sångerska som lät lite som sharon den adel och sjöng en tråkig låt. Tillbaka till denna så är den slut nu. Så mycket var den värld. 15. modavien Jag har lite svårt för moldavien enda sedan de höll på med sina fula trummor. Jag och mamma är traumatiska än eller vad det hter :D och jag fick nu veta att det är samma grupp. En kille skriker och ibland flikar några andra in. En ton har ännu itne tagits. De har spännande hattar och skrattar nu. Här kommer en tjej på enhjuling och hatt. Nu tas det toner av nämnda tjej tror jag! Det här är helt outrageous. Skaffa ett liv eller nåt folk så ni slipper ha totaldamp inför hela europa. Kan ni stå för det här? Kan ni det? Nej, det är inte hon som sjunger utan en kille.

16. tyskland
Här kommer lena! Jag älskar denna låt så sjukt mycket och tänker lyssna på den här skivan tror jag. För detta är riktigt bra. Älskar hennes sätt att sjungaaa. Alltså snälla kan hon inte vinna igen! Snälla! Hon visar sina singning skills men mamma surar på engelskan. Deta är en helt annan klass än alla andra låtarna.

17. rumänien (så stavas det säker inte -.-)
Börjar bra med piano och grejer. Oj, han kunde jsunga. Trodde jag inte först. Jag spelar med på mina revben som låter som trummor. Ganska sockersöt och tråkig. Oj, nu slut. Inte mycket att säga ja.

18. österrika
Näääää inte en powerballad! Jag orkar inte! Hon är modig och börjar akapella men hemligheten är inte kärlek, som hon påstår, utan det är att han en bra låt! Oj, den kan också vara långa coola toner som den där. Ursäkta mig. Skills hade hon!

19. azerbajdzjan
Alltså, de gillar verkligen sverige i det här landet! Kan vara för att vi är riktigt awesome. Låten är tråkig och, som sångerskan sa, I have nothing left to say.

20. slovenien
Hahahahaha! ”något jag också minns somg igår, var semifinalen som var i förrgå” jag gillar programledaren. Och den här slovenska bruden sjunger faktiskt riktigt bra. Låter lite som alice i idol. Hon skulle göra sig bra med lite hederliga elgitarrer. Och lite mindre typ orkester och opera. Oj, körarna lät lite som om detta är en anastacia-låt. Det skulle det faktiskt kunna vara ukraina
om det nu bara inte var det. Oj så likt det var på nåt konstigt sätt!

21. island
Hm, spännande det här konseptet med att de hedrar någon annan. Fast jag tyckte faktiskt det var bra. Själv sjunger jag en annan låt samtidigt för att jag kan. Jag somnar snart men det är inte låtens fel. Men det här är lite lååångt…

22. spannien
Jättelame försök till spansk musik. Allmänt typ tillbakaväcklat. Det här är bara dåligt och dåligt och sömnpiller fast det ska vara dansvänligt. Till vilken dans, liksom? Aldrig aldrig aldrig sa hon nu. Klockan går, och jag vill sova nu redan känns det bestämt som! Slut.

23. ukraina
Hon vann visst med fusk och sandkonstnären gör samma sak som sist. Låten är intetsägande men hon sjunger väldigt bra och i många olika lägen hela tiden vilket jag gillar. Bättre huvudklang önskar jag mig nu. Bra, åter till bröstklangen. Så ska det läta. Ja hon har verkligen skills hör jag nu när jag lyssnar. Wiho liskom…

24. serbien
Allmänt munter låt som man inte fattar ett ord av men det gör man i ärlighetens namn inte i de engelska låtarna heller. Hon verkar dock ha lite roligt när hon sjunger tycker jag och mamma undrar om det verkligen skulle låta sådär? Jag märkte ingenting. Allmänt catchy. Vi tycker inte hon är så duktig ändå och jag hatar körerna!!!!! Slopa körerna i alla låtar!

25. georgien Det här är sista och vi kom på att norge inte är med! Låten börjar spännande. Det…höll inte i sig. Jag härmar henne friskt här. Synd att jag inte videobloggar. Oj! Här har hon kul och övveraksar med rock. Det här var faktiskt okej! Oj, nu kom en random rapp-kille! Han skulle inte ha varit med. Det var bara dåligt för låten var rockig och snygg innan dess. Nej!!! Jag hörde spår av en danskjävel-aktig kvävning! Men den klarade sig och killer börjar smälta in. Oj nu kom det en kille till och skrikade lite! Sweet. Den här kan ju nästan vinna, känns det som. Det är så här tävlingen ska vara! Och nu, nu, nu är det över!:D

Trea. Ofta. Fucking inte alls ofta. En dålig låt nästa år också hell yeah!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0