jag vill bara ha kontroll över var jag är och varför

vispen: alltså, jag älskar att du är så intresserad av allting. det ger mig hopp om mänskligheten. xD jag gör inte så mycket med min syster i vanliga fall, men nu i sommar har vi umgåtts en del. och på mossby fanns det några småkakor, bullar och någon slags rulltårta tror jag det var.:)
 
jag känner mig konstig. lite ledsen på ett fint sätt, utan att det går över i fönsterkänslan. rubriken är från ett inlägg jag skrev i april 2010, som gjorde lite intryck på mig såhär långt efteråt. det är väldigt sant och jag tänker på det mer nu än någonsin. jag har verkligen blivit obsessed av att flytta ut den senaste tiden och det är just därför; jag vill styra mitt liv mer. jag tror faktiskt att det var en anledning till att jag mådde så dåligt 2010; jag kände mig nog (och var också) kontrollerad av andra och tog inte initiativ i mitt eget liv. det måste man göra, har jag upptäckt.;)
 
men vad är det då jag vill få kontroll över? min ekonomi, for starters. just nu har vi en väldigt osäker ekonomi här, inte så att vi har ont om pengar, men vi har ingen struktur på det. eller någonting annat. jag är en sån som behöver mycket struktur, men så är inte min familj. De är faktiskt väldigt olika mig på många sätt; de kan leva med lite kaos överallt, de är inte alls dramatiska och, enligt pappa, ganska introverta. det tog mig år att inse att jag itne är introvert; jag älskar människor och tycker inte ens särskilt bra om att sitta hemma. alla har bara alltid trott det. en annan sak som stör mig är alla saker. vi har ett alldeles för stort hus och fyller det med saker så fort vi kan. jag hatar alla former av prydnader och "bra att ha"-saker, till skillnad från alla andra här. Och bara för att klargöra: jag älskar min familj, men jag ville prata om detta bara. no offence! sen kan det bero på att jag umgås med ganska många som har flyttat ut och gillar konseptet också.;)
 
det här inlägget är nog ganska förvirrat, kan jag tro, eftersom jag spann vidare på mina tankar allt eftersom, men det kanske går att förstå ändå.:)

Kommentarer
Postat av: vispen

Man måste fråga för att få veta och om jag nu skule besöka Mossby någon gång vill jag ju veta vad som brukar finnas där. Vore ju jobbigt att åka dit och sedan inse att jag inte alls gillade det, bättre då att kolla efter något annat ställe på en gång, då sparar man tid :)
Jag känner också att jag skulle vilja flytta snart, lär knappast ha råd med det men om jag hittar ett okej jobb så kanske, jag ska kämpa för det. Vill kunna ha mer kontroll jag också, bestämma mer. Men tror att jag skulle få tråkigt för jag tycker inte om att vara ensam och skulle förmodligen tröttna på att bara laga mat till mig själv hela tiden. Klart att man kan bjuda hem folk lite då och då men ja, du kanske förstår hur jag menar.
Kontroll på min ekonomi vill jag också ha, stör mig till exempel på när jag måste vänta på att få reda på hur mycket jag är skyldig någon i familjen eller tvärtom.
Har glömt det här med introvert, jag som fick lära mig så mycket om det på psykologin, stör mig, jag börjar väl inte bli gammal redan liksom! Please, tell me about it! Det har väl med olika saker att göra? Vad är det som inte gör dig introvert? Förlåt för att jag frågar så mycket men jag är extremt uttråkad för tillfället och så gick jag in på din blogg för att kolla om du hade skrivit något, vilket du hade. Så tack för att du gav mig tio minuters sysselsättning! Kram

2012-08-05 @ 17:34:00
URL: http://vispen91.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0