prinsessan med glasberget

Vi börjar med rubriken: Det var vad jag tänkte när jag "städade" aka bar glas från mitt smutsiga skrivbord till diskbänken, och sen faktiskt tvättade mitt smutsiga skrivbord. Och ja, jag gick helt seriöst och tänkte "prinsessan med glasberget". ...varför? ;)
 
den här torsdagskvällen spenderar jag med crazy town, som är josefin johanssons och kringlan svenssons podcast. Av någon sjuk anledning har jag inte ens lyssnat på den än, och jag menade "alls" istället för "ens" där tror jag. jag har redan hittat en alternativ rubrik till det här inlägget: "man framställer inte ofta Hitler som vacker". ...näe, det stämmer ju i och för sig. förutom jag, då. citat från en gammal dikt av mig: "du vet den där Hitler, skulle hon säga/han är ganska söt, egentligen/lite som du". Fråga: Varför skrev jag / istället för fucking radbrytningar? jag vet inte! och nu pratar de om moderater och skit. jag blir djupt provocerad av folk som diskuterar politik på det här sättet. okay det där sa inget för ni vet inte hur de pratar och alltså inte vad jag menar. ska jag utväckla? ska min blogg verkligen "go there"? Ja. det ska den fan. Jag blir djupt provocerad av när folk pratar om sina politiska åsikter som om de är bättre än några andras, och ännu mer när dessa också innefattar personer med dessa åsikter. Jag reagerar nog mest på det här för att jag själv inte har någon åsikt alls. Jag vet liksom inte om jag är höger eller vänster, jag vet bara att jag har sjuka mängder vänstermänniskor i mitt liv och tydligen har haft en "höger-uppväxt" (jag gick visst på ett högerhögstadie? What is that?). Jag är så otroligt mindfucked. Jag brukade inte ens tänka på det här förut, förutom när folk utbrasst att "alla på spyken är komunister!" och man bara jaha, är detta positivt eller vad.
 
Jag började tänka på det mer för några månader sen (ja, nu bytte jag stycke, vilket betyder att jag engagerar mig i den här skiten). Då fick jag frågan "är dina föräldrar moderater?". And I was like...ursäkta? 1) vet jag ens detta? 2) hur blev det här någon annans business? Det påverkar ju inte uppfattningen om dem, eller mig, som personer. ...fast jo, det gör tydligen det. För ju mer jag tittar, desto mer trashtalking ser jag. Och detta från folk jag beundrar och vars argument jag värdesätter! Dessa människor säger saker som "alla moderater är hjärntvättade idioter, typ". Det läskiga: Eftersom jag inte vet var jag står, finns det en risk att detta innefattar mig! Jamen var tror du uttrycket "I don´t know these things" kommer ifrån? Jag vet ingenting! Eller jo, jag vet en sak: Jag känner inte för att bli dömd för något jag inte ens har bett om att vara en del av.
 
Hur fan kom jag in på detta? Den här bloggen är så sjukt ostrukturerad. Andra hade haft ett inlägg om detta, utan den här töntiga inledningen, som kom fram till något klokt. Men jag kommer inte fram till något klokt, okay. De nämnde Kellys i crazy town nu. varför tänker jag på det? jag har aldrig varit där. aldrig varit på en bar, punkt. ja jag tänker väl på det mesta. ...whatever that means. jag är så sjukt förvirrande här, och det är ganska intressant att jag, för första gången ever, tar upp politik i ett av mina mest kaosartade inlägg någonsin. Jag funderar seriöst på att läsa igenom och fixa till det här fanskapet. Det har jag inte gjort sen våren 2009. jag kommer faktiskt ihåg vilket inlägg det var. "insikter" tror jag det hette, och jag läste igenom det för att få ut rätt saker. det är faktiskt ett problem jag fortfarande har. Jag får aldrig någonsin fram tankar jag har med rätt formuleringar. Det har nog med och göra att jag inte vill säga en hel massa saker som jag tänker av olika anledningar. "va?" kanske ni tänker nu. skulle bruden som anser att privatliv är för andra faktiskt...ha ett? näe. andra kanske har det, dock, och det måste jag ju respektera. Det känns inte som om jag har gjort det här, fast jag faktiskt har gjort det. Det är säkert folk som kommer tycka att jag svartmålar dem lite, för det ser faktiskt ut så, men detta är en bredare grej än vad jag får det att se ut som. "grej" jag borde nog sluta skriva. this be chaos. "snyting och snytning. är det för att det är på näsan båda två?" jag älskar Kringlan alldeles för mycket. iallafall just nu. och nej, vet ni vad, nu får det vara nog for real. Jag ursäktar för allt som kan ursäktas för.

Kommentarer
Postat av: Marie

Naaw, Emma!

Att säga att alla moderater är hjärntvättade idioter är att göra det lite lätt för sig. Men så är det också det vanligaste sättet för någon som inte vill och kan argumentera för sin sak att argumentera på. Vänster eller höger spelar ingen roll i min värld, (även om jag är höger, röstade på moderaterna i föregående val och inte är en hjärntvättad idiot), men kan man inte argumentera för varför jag, som röstar på moderaterna är en hjärntvättad idiot så skall man inte heller säga en sådan sjukt obefogad grej från början. Detta provocerar mig något enormt, då jag tycker att det är vettigt om folk har fog för vad de säger om och till andra. En vettig politisk debatt med riktiga argument är alltså att föredra! Sandlådenivån kan vi hålla på dagis.

Kram på dig!

2013-05-09 @ 00:18:16
URL: http://ismen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0