All I want for christmas...etc

Hej ni så här mitt i juldagsnatten!
Det har varit jul! Så ni vet liksom. Själva julaftonen var mycket trevlig, som såna oftast är. Traditionsenligt började familjen med julfrukost (med jättegod varm choklad) och paketöppning. Av mina föräldrar fick jag i år en större stekpanna, en mindre kastrull samt skivor. This means I win at Life. Jag fick också choklad av Benjamin, med detta fenomenala rim (blir bättre om man minns vår podcast-idé "skugga & keps"):
Det här är varken skugga eller keps
men det passar bra till peps(i)
eller cola om du vill
handen Emma och sitt still!
Tyvärr höll jag inte handen i ögat när rimmet lästes upp. But I could have. (Ja jag har alltså börjat med det igen det senaste året. Varför är jävligt oklart och det är inte ok men nu ska vi vara juleglada!)
 
Sen kom mormor, Cia och Johanna samt en hel familj chilenare till oss. Mormors vän Marisol och hennes dotter med barn var i Sverige och firade jul med oss, vilket gjorde julen mycket trespråkig och intressant. Vi jämförde konstant jultraditioner och de chockades över vad mycket vi åt. Men vi gillar att äta ok. Mormor hade skickat en Emma Carolina-ep till dem, så de gav mig musiksaker i julklapp: en ocarina (typ flöjt-ish), en speldosa och en vattenstong (som jag faktiskt kanske använder på albumet, I can sort of hear it work). Kvällens citat-highlight var "han är min vän på facebook...han kan vara din vän också!", sagt av Marisol. En stillsam jul, om än mycket annorlunda. Men den bästa julklappen fick jag efter att gästerna hade gått...nämligen ett kort besök av Plockahontas. Och en christmas kiss. Och att han vågade komma in och säga hej till min familj. Bästa julen någonsin för detta ja.
 
Idag (igår tekniskt sett) var en riktig chill-dag. Jag, Syster och mamma såg "the holiday" som tydligen är en klassisk julfilm men som jag aldrig hade sett. men alltså romantiska komedier you work for me. Samt gör mig alltid alltid ledsen men också glad så det är väl ok. Jag och pappa gick på en hundpromenad i blåsten och sen kom några av chilenarna för grönsakssoppa och språkinlärning åt alla håll. Nu är jag hemma (<3) och råkade skriva min tjugonde låt för i år! Woooohooo! Och nu måste jag sova. God natt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0