I begynnelsen fanns Ingrid, hon gick med i folkarmen

Sikken mysig jul det blev i år! Som vanligt då men ändå. Vi började som alltid med en äkta julafrukost med varm choklad och allt. Pappa hävdade att det kunde bli den sista frukosten, men vi tyckte han var negativ. Dessutom tjatade han om att vi inte får spilla i soffan. Det gjorde ingen! Inte ens Syster, cray. Vi delade ut lite presanger och jag fick till exempel en mjölkkanna! Onödigt glad eventuellt.
 
Sen hade jag och Syster rimstuga! Det blev de bästa rimmen ever! Rubriken är en del av en Amazing rimsaga som också innefattade saker som "på medeltiden kom Carina" och vi skrattade lite orimligt mycket åt denna. Systers bästa rim var annars detta:
"Mamma är lik sin mamma
men också sina barn
det här är inte garn
men du blir allt grann"
Det var så dumt så det blev brilliant. Hon sa ett ännu dummare, men då skrek jag "det här är ett antirim!" i övrigt var vi on top of our game.
 
Vid tre gick vi till mormor och Kalleade oss. Alla sjöng glatt med (till och med jag ibland!), vi läste med i Ferdinand (till och med mormor som avskyr den) och vi drack olika glögger. Jag drack glyhwein och var nöjd med tillvaron. Sen åt vi i tusen omgångar! Det åts ägg och sill, det åts kalkon, och sen åts lite allt möjligt. Typ gröt och sånt. Det var mysigt och gott och alla pauser var ganska nice. Jag och Cia hade rimstuga 2.0 och fick enorma skrattanfall åt detta rim:
"sätt denna i din karm
så att den håller sig varm
men inte i din frus barm
för då tappar den all sin charm"
Efter mat och sånt delade vi ut klappar! Jag fick lite skivor, ett spel som hette "exploding kittens", en Felix recenserar-mugg (!) och lite annat. Just det, på morgonen fick jag dessutom jeansen jag köpte i Stockholm (så gör vi...), och de passade! Ni förstår inte. Det känns så otroligt skönt att ha på sig något som passar! Sååå länge sen. Johanna dök upp och vi spelade "när då då?" vilket var ganska kul. Jag och mamma var sjukt tävlingsinriktade men tyvärr förlorade vi ändå. Sen avslutade vi hela grejen med mandelmusslor och lite prat om allt möjligt innan vi gick hem. När jag kom hem ringde jag Christopher, men istället svarade hans mamma. Han tänkte nog att hon bara skulle säga god jul, men vi råkade prata i 25 minuter. eller 24 var det visst. Vi pratade om ögon och hjärnor, Christophers sovvanor, våra julaftnar och lite allt möjligt. Såklart pratade jag med den faktiskta ägaren av telefonen också, men det var inte lika viktigt. ...just kidding.
 
Idag sov hela familjen jättelänge! Utom mamma. Men ändå. Jag och pappa såg en dokumentär av garry Newman, det är typ det mest spännande som hänt idag. Nu mellanlandar jag hemma innan det blir mer grejer i Emmalivet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0