Jag fattaaar inte...

Hej och hå nu åker jag tåg! Det rimmar nästan. Men det gör jag på riktigt, från Stockholm där vi har varit med familjen! Så nu tänkte jag berätta om vår resa, eller utflykt som vi av någon anledning kallar det...
 
Det var en svintrevlig utflykt och det trevliga började redan på stationen. Där gav syster oss alla pepparkakor: Mamma fick en rock-hand, pappa fick en räv och jag fick en snigel, till minne av Jonas. 2016 har verkligen blivit ett minnesår för snigeln Jonas. As it should be! Sen åkte vi tåg, och det var inte så spännande. Men när vi kom fram åt vi tapas! Det är tydligen en grej jag gör när jag kommer till Stockholm...rimligt. Där smakade jag haloumi (det är ju ost? Jag hatar ost!), åt god potatis och starkt kött och vi umgicks och hade bra flow. Vi gick tillbaka till hotellet och var såklart tvungna att titta på på spåret. (Nu sparkade syster på mig och frågade om jag hade tagit mina tabletter. Kul att de vakar över mig här.) Jag gillar inte på spåret men det var väldigt mysigt.
 
I lördags åt vi frukostbuffé (det måste man!) och sen gav vi oss ut på stan. Fast stan hade inte öppnat än, så det var lite dumt. När den gjorde det shoppade vi och jag köpte jeans! Det ska jag glömma bort, säger pappa, så de kan ge mig dem i julklapp. Men hur skulle jag kunna glömma bort att prova jeans? Trauma. Jag provade också sammetsklänningar och pantsuits, men så kul skulle vi inte ha det. Vi åt lunch på en irländsk pub, vilket ju är det bästa ever, men det tog en miljon år att få mat. Nu blev jag hungrig. Typan.
 
På eftermiddagen hände resans höjdpunkt: bullets over broadway! Som är en musikal! Baserad på en Woody allen-film! Med Helen Sjöholm! Ni kan ju gissa att jag blev superlycklig. Jag relaterade till flera karaktärer och rubriken var fucking hilarious. Det ska sägas med en jobbig röst så ni vet. Se filmen tack. och Helen var såklart fantastisk, men mest på ett roligt sätt och herregud vi är i Hässleholm! Skoja det var Alvesta jag behöver inte stressa. Men ja musikalen var fantastisk och verkligen sevärd. Synd att den slutade gå igår...
 
Efter denna tog vi ett glas vin på Stockholm Comedy club (som inte hade någon Comedy) och sen gick vi till en indisk restaurang för att äta middag med onna och hennes föräldrar! Vi åt mycket god indisk mat och pratade om att Ronnie vill ha en slav (?), att Onna är mini-Hitler för att hon har en tysk i släkten (va), att bryta bröd (och vara som Jesus) och hur mycket folk förväntar sig att de ska tjäna. Det var jättetrevligt! Efter det satt jag, mamma och pappa i hotellbaren och pratade om märkliga grejer. Jag hade typ en miljon tankar samtidigt, så det var lite svårt att prata. Det är en konstig grej jag gör nu.
 
Igår åkte vi till abba-museet! För det är sånt vi gör? Jag var jätteopeppad på detta, men det var faktiskt ganska fint. Medlemmarna hade spelat in inslag om sina liv och väldigt mycket var interaktivt och roligt. Syster sjöng karaoke och var underbar. Jag och pappa försökte också men det var inte så bra. Vi dansade till dancing (memma) Queen och lärde oss en massa om abba och det var väldigt fint. och jag slapp höra julmusik! Vilket var skönt för sen var det julmarknadstime. Där lärde jag känna Systers alterego Douglas (som pratar som han vill! Det är inte min business!) och allt var jättetråkigt men ganska mysigt. Vi drack varm choklad och det är viktigt. Vi vilade på rummen ett tag och jag och syster försökte titta på tv men det var bara jättedåliga filmer överallt. men vi dömde dem väldigt mycket. Speciellt Pernilla Valgren. Hon behövde det.
 
För vår sista måltid på utflykten gick vi över gatan och åt på en grillrestaurang. Syster glömde leg och fick springa tillbaka till hotellet, vilket var hilarious. under middagen hann jag råka prata om monsters ink, prisa en vitlökssås och äta den godaste efterrätten ever. Nästan. Det var ett bra liv vi hade och på kvällen tittade jag och syster på youtube-klipp och umgicks. Vi lyssnade på koppången när vi skulle sova och det kan vara det finaste av allt fint i hela världen. For real! Nu åker vi som sagt tåg. Vi fick frukost! Med juice i en flaska! Bästa livet. Nu ska jag sluta blogga. Detta blev långt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0