Väldigt icke-kryptiskt klarspråk

Det handlar inte om att antingen ha ångest eller inte ha ångest. Att må dåligt eller att må bra. Det handlar oftast om att stå på gränsen. Att försöka förebygga krypkrälskänslan och andningslocket. Det är oftast inga starka känslor. Det är inte att skrika rakt ut, karva i mig själv eller ens ligga sömnlös. inga panikatacker, ingen självsvält, inget sånt. bara en så total brist på energi.
 
Det handlar om att "har du haft en bra dag idag?" inte behöver handla om vad jag gjort utan vad jag känt. Att de två sakerna inte nödvändigtvis håller samman. Att försöka "aktivera mig" men inte veta om det kommer att hjälpa. Att konstant känna mig som en börda för exakt alla. En stor klump kött och blod som gnäller och tjatar och obsessar. Tar mig själv på för stort allvar. Det handlar om att inte veta hur man ber om lagom mycket hjälp. Om det är för mycket att be mamma att diska när hon kommer hit. Att inte veta när jag börjar använda mitt mående som en äcklig ursäkt. När det börjar spela roll.
 
Det handlar inte om att jag inte är glad. Det är jag, ofta. Det är egentligen inte glädje jag har brist på. Snarare som sagt energi, och kanske hopp. Men jag bllir glad av att träffa folk jag tycker om. Av att skratta med vänner och familj. Av att vakna och bli struken över ryggen av min absoluta favoritperson och veta att någon tycker om mig. Den glädjen blir inte särskilt mycket mindre. Så att säga "du har det så bra!" är meningslöst. Det vet jag om och det uppskattar jag så sjukt mycket. Men det håller mig inte uppe. Att träffa någon kan absolut mildra känslorna just då, men sen? oftast inte. Bergen kommer ju tillbaka. och jo. Jag är medveten om att jag kanske gör det till en större grej än vad det är genom att prata om det hela tiden. Men det kanske är värt ett försök?
 
Och jag vet inte om ni bryr er men jag tyckte att jag skulle förklara så gott jag kunde. Så att ni vet. Glöm inte att ni kan sluta läsa precis när som helst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0