Buss 514 mot Åstorp...

...men det borde vatt Tony.
 
Efter detta sammanhängande: Hej! Jag har varit på min årliga skåne-trip med syster! Vi började i år med att träffa mormor på stationen. Hon skulle tydligen till Engelholm, för "där finns ju en park...och en båt...så dit måste man ju". Obviously. Men vi åkte till Helsingborg istället, aka min nya hemstad för alltså vad jag älskar den. Det gör Syster också, för hon hittade affären "lakritsboden". Vilken dröm, tyckte hon! Så hon tittade på lakrits, provsmakade lakrits och...köpte en bok om lakrits. Till sig själv! Det krävdes mycket peppande från mig och expediten, men hon gjorde det! Sen åt vi lunch på ett äkta gatukök med mycket goda pommes, innan vi reste vidare till...Engelholm. Där fanns ju en park och en båt, hallå? Dessutom fanns espresso house, och det behövde Syster, för vi skulle dricka "frapelattecino". Detta är i princip synonymt med "en fet drink från espresso house!", säger hon. Så det gjorde vi, medans vi lyssnade på rafflande familjehistorier vid bordet bredvid.
 
Sen åkte vi till resans mål, klippan. Varför? För att billigt hotell, that's why. På vägen lyssnade vi på emil jensens sommarprat. Alltså. Alltså det var det bästa någonsin! Vi skrattade rakt ut på bussen, blev rörda, utbrasst att det var det bästa vi hört och skrattade lite till. Konst var det! När det var slut var vi framme vid hotellet, och det visade sig innehålla en massa våningssängar. Detta ledde till att vi oroade oss över eventuella andra gäster i vårt rum, men det kom inga som tur var. I klippan åt vi sedermera god pizza, handlade Pringles på ett äkta livs (coolt, tyckte jag, det tyckte inte Syster) och åt dessa medans vi lyssnade på podcasts och pratade. Fast pratandet gick sådär.
-så kan man ju inte tycka!
-jo!
-nä!
-jo!
-vänta, jag kommer inte ihåg vad jag sa. Kan vi ha den här konversationen igen?
...Bra, Syster lilla. Vi somnade, vaknade, lekte gissa-fråga-tänka mitt i natten och somnade igen.
 
Dag två inleddes med frukost, som var ganska torftig, och sen åkte vi till Helsingborg igen. Där fikade vi på mitt favoritfik, som tydligen heter ebbas fik och som är ett 50-talsfik. Kakorna är gudomliga, där finns päronsoda, alltså förstår ni varför jag vill flytta till Helsingborg nu eller? (Inte bara därför.) Efter fikat åkte vi hem och sov, men tripen var inte slut för det. För på kvällen åkte vi, tillsammans med pappa, till landskronakarnevalen! Vi skulle gå på ett musikquiz, var det tänkt. men...det var inte ett musikquiz alls. Det var ett coverband som brölade sig igenom låtar (mycket roligt när det var tex shakiras låtar...) och sen ställde oinspirerade frågor om allt utom låtarna eller musik. Så vi gick. Men det var ju också en upplevelse!
 
Idag vvaknade jag och insåg: det här håller inte. Min frys är ett isblock (no really), min lägenhet är kaos och jag kan knappt andas. Så jag skrev till mamma och hon kom för att fixa exakt allt. Vi städade, tvättade matta och annan tvätt, pratade, började frosta av fryshelvetet, balkongfikade och handlade inför kvällen. Kvällen i fråga börjar snarast, så...vi hörs osv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0