Hästskit, poliser och karlar

Hej mitt i valborg! Jag är en liten mini-aning full, för jag har till exempel krängt en flaska prosecco idag, men jag ville ändå blogga litta. Igår när jag hade lämnat er (efter mitt helt absurt långa inlägg) åt jag min prinsesstårtebit, som jag hade köpt till min pizza (!), och sen bara chillade jag in the hem. Jag lyssnade väl på poddar och sånt, antar jag. Sen sov jag, blev väckt vid fem av Josef och sen hade jag världens märkligaste halvdröm. Jag låg och typ tänkte på skräp-påsar och föreställde mig att jag knöt ihop dem (?) och sen tänkte jag glatt "den här supersnygga skräppåsen ska jag ha i karnevalståget! Jag kan säkert vara med i någons vagn!" vaknade sen till och undrade vad fan det var för jävla resonemang. Lol crazyperson.
 
Men till slut vaknade jag på riktigt och mamma kom hit. Vi ägnade oss åt lite mamikyr och sen körde hon mig till Ellinor. Fast först handlade jag nutella! Så viktigt. Jag kom fram och rabaldrade med hur jag skulle komma in, men till slut gjorde jag det och det var champagnebrunch! Hennes vänner var där och var mycket trevliga och vi satt på golvet och åt nutellapannkakor och broccolipaj med ramslök (ramslöken är mycket viktig! tydligen) och hade en härlig liten tid. Vi hamnade i en intensiv diskussion om olika länders utbildningssystem (?) och annars var det mesta lingvistiskt och härligt. När brunchandet var över gick vi till stadsparken, och trots alla mina år i Lund har jag på riktigt aldrig varit där på valborg. Eller jo, för två år sen, men det var på kvällen. Har aldrig suttit och druckit och drällt i parken. Men nu har jag! Vi tog oss från folket och jag drack bubbel ur plastflaska (smart lösning ja) (man får inte ha med sig glasflaskor in i parken), lyssnade på the beatles, pratade, träffade random folk, låg i gräset (mest jag pga min fot somnade heeela tiden annars) och hade det bra. Oj den där meningen makade nog ingen sense har jag en känsla av. Sen började det regna och folk ville gå till några kompisar men jag var så traumatiskt trött så jag var tvungen att åka hem och vila. Och nu har jag gjort sagda vilande och ska vidare på mer vuxna och ordentliga äventyr. Just det, Rubriken var vad vi kom fram till att Ellinor hade i sitt lilla skit-liv. Det var på riktigt så mycket av de tre sakerna överallt.

even angels have their wicked skemes, and you take that to new extremes

Hej från sooolen! Vänta, mitt ansikte är inte i sol. Ska fixa det. Så! Nu kan jag knappt titta men det behövs ju ändå inte. Jag och Jossan har the time of our lives, särskilt hon för hon kan sitta på bordet och titta ut. Utanför springer folk omkring och spelar boll och jag hörde precis en stockholmsk lady fråga sitt barn "har du adhd eller va ere med dig?" tror i alla fall hon frågade barnet. Det är ju...också att sätt att hantera möjlig psykisk ohälsa?
 
hursomhelst, ni bryr er ej om mitt soliga liv. Och nu, precis när jag skulle börja berätta om min gårdag kom min mat! Jag trodde inte att den skulle komma förrän om typ 40 minuter. Kan väl iofs vara för att det är mitt på jävla eftermiddagen och ingen rimlig person köper pizza nu. Så jag ska kolla om den är god och sen återkomma till er! (lol emma bara ta bort allt det här?)
 
...så! En pizza senare är jag tillbaka. Solen skiner än och jag ska berätta om min gårdag. Den var, in true 2018 fashion, riktigt bra! Jag åkte med familjen (inklusive en hemvändarsyster och en Benjamin) till malmö för att se David Batra. När jag kom in i bilen ropade Syster "men Emma, du har ju en fin blus på dig! Hur vågar du?" Detta sågs som en komplimang av henne. Det är väl...inte så komplimanger funkar? Men det är okej, för direkt efter det fick jag en presang! Det var et räv-halsband! Så nu har jag två halsband på mig och båda är från syster. Yay! Benjamin förbättrade också hennes skämt:
Hon: Var somer man sämst?
Han: Under vattnet.
Det är ju sant! Men ja, sen kom vi fram och föreställningen tog sin början. Det var riktigt bra! Eller som syster sa: "mycket bra, men inte jättebra." Lite lagom bra. Jag och hon skrattade ikapp (vi skrattar väldigt lika så det blir en grej), "kenet från Jönköping" blev en favorit (för mig) och generellt tyckte jag att han skötte sig bra, David. Märks att han har mer rutin än de flesta jag ser köra standup.
 
Efter att David var klar gick vi till "lemon grass", där de andra skulle äta. Vi drack cava (<3) ur sjukt märkliga glas och pratade lite om showen och så, men sen var jag tvungen att gå därifrån. Jag skulle nämligen träffa Lilla och hennes föräldrar och fira hennes fölsedaaaag! Som är idaaaag! Vi åt på pinchos, vilket var hur nice som helst! Lilla lärde sig appen (jag gör det nästa gång...jag ska seriöst lära mig appar jag lovar ok) (jag använder just nu spotify på min telefon, moha!) och vi drack godis-drinkar. Haha, nu kom lilla upp i min lista! Så nu ekar du över mellanvångsvägen och ner till grillfesten, så du vet. Kommer det här inlägget någonsin att ta slut? Ingen vet. Nej, för nu kommer min stämma! Måste fokusera på den. Hursomhelst, när godisdrinkarna var uppdruckna köpte vi mat samt sangria. Jag åt panerad kyckling med aioli (så gooottt), mini-plankstek med pommes duchesse (<3) och vårrullar. Hade nog kunnat ta en grej till, så här i efterhand. Jag, Lilla och Nettan drack sangria och rödvin om vartannat och skålade och skrattade, medans jag bråkade oavbrutet med lillas pappa (det får man göra i familjer). Vi åt goooda efterrätter (chokladfondant med salt-caramel!) och drack fler goda drinkar och sen åkte jag och Lilla till Lund. Bästa systerfölsedagsmiddagen! Det kan jag säga, för min "riktiga" syster och jag har ju alltid haft samma, så de räknas inte. Väl hemma hos mig drack vi upp hennes presang-bubbel (vi lyckades öppna yay), lyssnade på musik, analyserade den (visste ni till exempel att restless med within temptation har en jätteojämn taktart? Nu vet ni!) och hade en mysig tid.
 
Idag har vi haft mer av det. Frukost har pågått och kramar har pågått och sen har spelande pågått. Jag har varit slavdrivare i vanlig ordning. Det är jag värd! Och nu har jag, som ni såg, ätit pizza. Bästa beslutet, jao. Men nu, nu tar det här inlägget slut!

Som om tio kampsportshundar tuggat taktfast på min halspulsåder

Så känner jag mig inte, för jag mår alldeles prima. Lite trött bara, för jag kom hem vid 02 inatt va. Men jag har den här muntra rubriken för att jag och Ellinor pratade en massa om den och lyssnade på Annika i torsdags (som jag sa innan). Men då vare ju engelsk rubrik! Alltså, ni vet väl att jag kör varannan rubrik va? Vissa läsare vet inte det, har jag förstått. De förstår inte att exakt allt i mitt liv drivs av tvångstankar. Jossebosse hälsar hej från mitt knä samt river mig på rböstet btw. Det gjorde ont :(((
 
Men varför kom jag hem 02, tro? Jo, jag var på partytimes hos Ewa (en klassis). Jag och mina annor åkte dit och när vi kom fram hände mat, skratt och ångest för min del vilket ju var lite onödigt. Men sen fick vi äntligen, äntligen se Ewas kortfilm! Hon har sagt sen vi började att vi ska få se den, men det har inte hänt förrän nu. men nu har det hänt! Jag fick en fin syntolkning och filmen var tung och fin och jobbig och så himla välgjord. Vi skulle ha gått till sky bar, men vi stannade kvar hos henne och pratade om missbruksföräldrar och annat djupt och jobbigt samt gymnastik, skolidrott och adhd. Till sist var bara ungdomarna kvar, som vanligt, och precis när Ewas kille kom hem gick vi till tåget. Vi fick vänta läääänge på våra bussar (vi= jag och annorna) och då spottade vi fram vårt hat över människor som gillar avslagen cola. Förlåt, lilla. <3 Till slut kom jag hem och landade i sängen som en liden klump av mush. Det var en härlig tid. Idag vaknade jag och stapplade upp för att åka in till stan med mina föräldrar. Där köpte jag presang till Lilla och sen åt vi på surf schack. Vilket var goooottt och soligt och jag och mamma delade en milkshake och livet rulade. Och nu ska jag gå iväg igen hejdååå!

Girls like girls like boys do, nothing new

Hej det är fredag! Ville bara börja med nåt glatt. Jag sitter och äter belgisk choklad i en snygg blus-thingy och lyssnar igenom min nästa podd. Den spelade jag in igår, med Ellinor! Det var ungefär det bästa jag gjort på länge. (Säger jag ofta så? Vad är "länge" i så fall?) Vi pratade om riktigt jobbiga och skamiga saker, men hatade också män extremt mycket. Efter poddandet låg vi på hennes golv och lyssnade på Annika Norlin (<3 <3), åt linschips, drack låtsas-sangria och pratade om a l l t. Så jävla mysigt! Vi tindrade åt mig (yaaaay) och gick igenom en massa ladies, för ladies är livet. Ellinor obsessade över sin nya förälskelse (så fint), vi skrattade mycket och sen följde hon mig hem vilket var jättesnällt. Vi myntade ordet "backer" (som vacker fast mer) och pratade nästan bara om backra tjejer. Kan killar vara backra? Ja, kanske, men vi pratade inte om några såna. Hursomhelst en jättebra kväll med en jättebra ny vän!
 
Hmm, just det, jag var ju i skolan igår också. Hela dagen! Det hade jag glömt. Vi pratade om följebrev (!), försökte äta lunch i solen (men det började regna) och fick besök av författarförbundet som berättade om vad vi ska tänka på när vi skriver på förlagskontrakt. Så peppande! Fast jag hade massa ångest. Det var mindre bra. Skulle ha åkt till skolan idag också, men jag orkade inte, så jag sov till tolv istället. I unned myself. Och nu ska jag snart på partytimes, eller okej om någon timme. Först ska jag lyssna klart på den här suuuperlånga podden. Woops.

Du är inte feminist, du är bara hungrig

Haj haj, här ligger jag i sängen som "vanligt". Fast tekniskt sett har jag varit sov-redo hela dagen, för jag misstog ett nattlinne för en t-shirt. Lyckligtvis har bara mina föräldrar samt personalen på city gross sett det, så det gör absolut ingenting.
 
men igår...var jag i skolan, just det. Vi pratade om våra reflektionstexter och när läraren frågade om jag kände mig färdig skrattade jag bara. Eh, så att säga, nej. Men det kommer jag bli! Och det kommer bli kul! Och efter skolan...träffade jag Filippa! Hon är tillbakaaaa! Vi sågs i Malmö och åt middag på texas longhorn. Där fick vi cola i fakking hinkar och vi pratade om vad som hänt sen sist, till exempel bokskriv och förlovningar. Vi är coola af. Och efter maten gick vi till nöjesteatern och där skulle vi se Elinor Svensson! Iiiii! Först gick några bonuskomiker upp och vi skrattade väldigt mycket åt ankor med tröja och väldigt obehagliga skämt. Och efter lite paus-vin kom Elinor och körde sin föreställning. Och jag älskar henne. Rubriken är såklart från henne och hon sjöng och skämtade och var jättesöt i största allmänhet. Jag har inte jättemycket att säga om det, tror jag, förutom att det var en härlig tid.
 
Idag har jag mest chillat hemma. I nattlinne, tydligen. Men jag har handlat en massa mat och lagat soppa! Soppan blev god och jag och pappa tittade på hittlåtens historia och livet var väl bra i största allmänhet. Men nu måste jag sova för jag ska tydligen gå i skolan jättemycket imorgon? Ursäkta men hur?

Baby as soon as you meet me, you'll wish that you never did

Hej samt hå från Emmas tisdagsliv. Som om man har olika liv olika dagar? Nä. Men igår, i mitt måndagsliv I guess, försökte jag ta mig till skolan. Ljusen vid skol-hållplatsen har stängts av, så jag frågade Anna N om hon kunde möta mig. Men när jag väntade på bussen ringde hon och sa att min buss inte ens går dit och kommer stanna vid vattentornet istället. Wtf är ens vattentornet? Jag vet inte, och chauffören visste inte heller. Och plötsligt stod bussen bara stilla på Botulfsplatsen i hundra år och det visar sig att chauffören som skulle byta av inte hade dykt upp, så de fick ringa in en ny. Inte heller han visste vad vattentornet var, men han stannade där ändå. Så typ 20 minuter sen dök jag upp i skolan och var helt ångest- och stressbollig. Men vi pratade om bokmarknadsaktörer och sånt, vilket väl var intressant I suppose.
 
Jag gick sen till valvet, eller försökte, för att hitta min färdis och åka till malmö. Fast färdisen fick hitta mig, för jag gick såklart vilse. Men väl i malmö var det dags för konstituerande möte med min nya styrelseeee! Och alltså, det här kommer bli så jävla kul. Hoppas jag. Jag blev vald till allehanda grejer, mest för att jag bor så nära malmö samt är ung, och saker som "jag har redan bokat in mig och Emma på ett möte, men hon vet inte om det än" sades. Vi skrattade mycket, jag och Annoushka fick veta alla deras festliga planer och när mötet var slut gick vi och åt middag. Jag åt Amazing vitlöksbröd och sen märklig fläskfilé som dock var god, och vi presenterade oss länge och väl. Jag, Annoushka och Maria bondade i största allmänhet, servitrisen var en jävla drottning och alla färtjänstar kom i tid. Sikken dröm. Och nu ska jag snart till skolan igen, sjukt liv! Just det, rubriken syftar på vilken stress jag har inför nya sammanhang eftersom jag känner mig "för konstig". Men de här ledamöterna kan nog hantera mig, tror jag!

Jag tror hon är mamma till en dotter som jag har känt

Nu är vi här igen. Jag ska blogga om fun exciting times, men samtidigt har jag ångest som går enda ut i fingrarna. Seriöst, den gör det. Dock mest i vänster hand. Ångest är fan märkligt.
 
Igår var en sån där absurt lång dag, och jag var på årsmöte. Alltså kan vi prata om det här med mig och föreningar? Gång på gång flyr jag från dem, men sen hoppar jag in på ett helt nytt sätt igen. I just can't quit. Känns som om föreningar är en representation av ungefär alla relationer jag någonsin haft. Men ja, detta var srf skånes årsmöte. Och jag hade naturligtvis kandiderat till styrelsen. (eh, nu kom jag på att jag bloggade om exakt detta igår. Bra.) Och vet ni vad? Jag blev invald! 8 kandidater, tre platser och en av dem blev min! Iiii! Man kan inte säga att jag inte blir exalterad av dessa föreningar i alla fall. Under mötet hann jag säga rubriken (nej, Emma, man kan inte säga så), beundra ordföranden (han var bäst av alla) och se Robert tappa kontrollen i några sekunder (det var en sann upplevelse). Sen åt vi lunch och Olle fick sin tallrik beskriven ("nej, alltså, jag ser...") och sen utfrågades olika region-politiker om tillgänglighet och sånt. Jag störde mig på sverigedemokraten (jag försökte att låta bli, honest), Olle hämtade te till mig mitt under alltihop och vi var orimligt fnittriga i slutet. "Nästa frågaaa!" blev en grej. När allt mötande var slut åt vi märkliga kakor, pratade med folk och tog ett glas bubbel i baren innan vi transporterade oss till restaurangen vi skulle äta på. Vi är i det här fallet jag, Robert, Annoushka och Olle, och Lilla som kom sen.
 
Det var en märklig italiensk restaurang, där det gick undan som fan hela tiden, men maten var god i alla fall. Vi pratade om allt som hänt under dagen, Annoushka misshandlade bl-språket och alltså, jag minns inte så mycket från middagen för plötsligt blev vi utslängda. Det kändes i alla fall så, men de förvarnade oss. Det är tydligen så det funkar på finare ställen? Fuck finare ställen, jag vill ju sitta länge och äta! Så vi gick i ett långt tåg och Olle bestämde att vi skulle gå till havet. Så det gjorde vi, och det var väl fint, om man såg havet. jag skrattade jättemycket åt ungefär allt, men de andra var nog inte så glada över att just gå i tåg. När team Osby åkt hem tog jag, Olle och Lilla oss in till stan igen och hängde på en ytterst random bar. De drack underliga drinkar, vi sjöng med till musiken, det pratades om "party-musik till a-kassan" och sexualitet och annat mush, Olle fantiserade om bartenders och sen åkte jag världens mest åksjukeframkallande färdis hem. Mådde extremt illa när jag kom hem.
 
Idag har inte jättemycket hänt. Jag var himma och fikade i solen (<3), hade en fruktansvärd jävla mardröm, åt en mycket god sallad, hade grotesk ångest och hanterade diverse kriser som vanligt. Imorgon ska jag till skolan. Help.

I took a pill in ibiza, to show avicii I was cool

Jag vaknade med den här låten på hjärnan först, helt orelaterat till någonting, men sen började jag sjunga på den och insåg att det är jättesorgligt. Usch :( :(
 
Men ja, här sitter jag och bloggar på srf skånes årsmöte. Sån rebell jag är. Just nu blir lokalen syntolkad, och det kommer jag ändå inte förstå, så jag passar på. Och igår var en karpardag delux, för det var sommar! Man kunde gå barbent! Jag och Anna H jobbade lite på bibblan och jag lämnade äntligen in min sämstiga reflektionstext. och så började jag skriva lite på...en ny bok! Jag skrev om att äta soppa. Det är en struggle for real. När vi var nöjda med jobbet gick vi till ved och tog en drink i solen. Närmare bestämt en bubbel- och fläderdrink! D r ö m. Vi skvallrade om vår klass (det var juicy af) och skrattade och solade i största allmänhet.
 
Sen åkte vi hem till mig och balkongpoddade. Vi åt stjärnor, drack kava (cava?) och pratade om typ...ledsagning, pantflaskor och dåliga fotleder. Älskar att podda med henne! Och sen skulle hon egentligen ha gått hem för att titta på gymnastik, men hon bestämde sig för att se den hos mig istället. Jag blev väldigt indragen och skrek rakt ut över spikade landningar och snygga hopp. Jag hejade på ett lag och hatade ett annat, vilket var sviiinkul. Och vårt lag vann! Wiii! Så det var en bra dag, verkligen, och nu är jag här på mötet. Robert pratar i mikrofonen i detta nu. "Detta blir mer spännande", säger han. Maria är djupt förvirrad och nu ska jag fokusera på mötet yaaay. Håll tummarna och annat man håller för att jag väljs till styrelsen idag!

Hejdå, kom och hjälp mig, god jul

Shass: Förlåt, jag glömde prata om appgasms!
 
Hej och hå, jag är i Sverige igen men det vet ni nog. I onsdags flög jag hem, vilket var ganska läskigt såklart, men det gick bra. Först satt vi på burger king en stund och pratade om gamla blindtidningar, och sen åkte jag iväg i en liten assistans-bil. De där bilarna är så söta! På flyget fick jag en punktskriftsbroskyr (!) och satt på fel plats, det var nog det som var spännande där. Nej just det, en amerikan trodde att jag också var från usa. Jag blev glaaad! Och när jag kom fram väntade mamma och pappa. Älskar dem för att de körde över bron och hämtade mig. De hade med sig resemacka och vatten och hade handlat frysmat till mig, så de är ju uppenbarligen bäst.
 
Igår kom Josse hem! Hon är fortfarande inte riktigt okej med mig, men det är som det ska. Jag har bara chillat hemma och karpat balkongsol och stört folk på Messenger. Jag var väldigt iriterande igårkväll ja. Och innan jag går ska jag prata om två saker till. Rubriken, till exempel, som Shass uttalade i djup frustration och den ska nu användas hela tiden. Det andra jag skulle säga är att jag fick mer presanger! När jag packade ner mina saker sa Shass "du har glömt en sak!" och gav mig...okej jag vet inte hur det stavas men det är goda holländska kakor. Sen sa hon att jag hade glömt en sak till, och det var hagelslag! Bästa hon! Och det var allt, hejdå nu ska jag solaaaa!

And right there where we stood was holy ground

Hej hej, nu blir detta mitt sista blogginlägg från utlandet. Någonsin! Skoja, jag kommer definitivt skriva i fler länder. nu sprang Shass rakt in i mig och Ingmar! Det gjorde ont faktiskt! men hon är förlåten.
 
Vi åkte som sagt och åt glass igår när jag slutat blogga. Och facebook hade rätt, det var supersoligt! Vi köpte märklig glass (eller ja det var mest jag) med ett stort berg av grädde på. Och när vi hade ätit glassen såg Sylvia vårrullar, så vi åt det efter. ...det kan man ju också göra, antar jag. Vi pratade diverse språk i oerhörd förvirring (mest förvirring från mig) och sen lämnade vi solen och åkte hem igen. Väl hemma...gjorde vi något? Vad gjorde vi? Bakade chokladbollar, gjorde vi! Jag rev sönder en påse havregryn, vilket ju kan ha varit det dummaste jag någonsin gjort i hela mitt lilla liv (nä), men det gick bra till slut ändå. Vi rullade dem i kokos och Hagelslag (chokladströsselmojset) och sen berättade jag allehanda sagor från mitt liv. Mycket drama har jag haft. Och sen skulle vi beställa en hollänsk delikatess: Snacks! Man köper pommes och sås och sen massa friterade smågrejer. Jag köpte friterade nudlar (!) och någon kycklinggrej. Det var en stor upplevelse, måste jag säga. Allt var gott, ostsnacks stals (dock varken från eller av mig) och just det, innan maten fick jag en presang! Det var en spargris-katt som Shass hade dekorerat med lila och vita ränder. En lila katt! Hon heter såklart Cutlery och jag älskar henne. måste komma ihåg att packa ner henne nu, för snart ska jag åka. På kvällen åt vi a våra bollar och upptäckte att det finns en app för att läsa e-böcker när man är blind! Magi pågååår!
 
Idag har vi mest druckit te och pratat och hatat bokbeskrivningar och haft ett bra liv. och nu ska jag packa och sen ska jag till flygplatsen och flyga själv i utriket. Hjälp :(

Alla kan ju inte vara lika smarta som vi jämt

Det har gått och blivit en ny dag här i **nederländerna**. Det heter tydligen så för att det ligger unden vattenytan? Vilket det ju inte gör...jag kan så att säga andas. Skriver bara detta för att provocera Shass nu. Hon kommer snart sitta i närheten av mig och läsa det, så det är rimligt. Hennes Ingmar pratar på samtidigt som min, fast just nu pratar han holländska. Tror jag.
 
Igår när blogget var hänt gick vi ut en promenad med Sylvia. Vi körde till en park där det till exempel fanns en massa djur, till exempel (ja jag kunde ha fixat den meningen men det hände inte) en get-bebis som drack mjölk från en kos juver. Oj, nu hamnade vi i en lång diskussion om fantasy och Taylor Swift. Anyway...jag fick jätteont i min töntiga fot, så vi satte oss på en bänk i solen och sen gick vi och drack dryck och pratade på en café-moj. Oj, nu ringer det på dörren! Det var en styck Sylvia igen. Det här går ju...bra. Hursomhelst, när vi var borta började vi också spåna på karaktärer till min nya bok! Bara en sån sak! En av karaktärerna blev Shass bästis och vi har pratat mycket om henne.
 
På kvällen lagade jag och Shass pastagratäng. Det var en något spännande upplevelse och jag fick träna på att klippa lök, hälla saker i pannor (det gick ibland bra...host host) och...vad gjorde jag mer? Rörde väldigt mycket i pannor, gjorde jag. Och blev kallad duktig ungefär heeela tiden. Dumma flygbolagunge! :( Det blev i alla fall hur jävla gott som helst. Och sen satt vi i köket hela kvällen och bara pratade. Mest handlade det om våra issues: Olika ångestar, behandlingar, psykologer, tankar och allt annat sånt. Vi förstår varandra läskigt bra när det handlar om ångest, även om vi inte har samma problem så kommer de liksom från samma ställe i oss. Eller vad man säger. Och plötsligt var klockan halv två och man bara...jaha.
 
Idag vaknade jag och innan jag hade hunnit gå upp kikade en shass in: "Sover du? Här är en kopp te. Jag ställer den bredvid din säng." Om jag blir bortskämd? Ja. Jag fick hjälp med datorn av Sven (hennes pojkvän ifall jag hade glömt att nämna det) och nu ska vi snart ut i solen och äta glass. Facebook har sagt att det ska vara sol idag, så jag litar på dem. Jag frågade inte ens. De bara sa det. Så vi hörs imorgon, tror jag! Just det, rubriken sa Shass idag. Det är dessvärre sant.

so if you like your women sweet, consider me a wine

God morgon, jag är i Holland hörrni! Nederländerna, menar jag. Det heter neeederländerna. Vad är de nedanför, undrar jag? Allt, kanske. Det kanske är det faktiska helvetet jag är i, om det nu är nedanför allt? I så fall är det lite lyxigare än jag trott, för jag har ett eget rum och allt. Och vad gör jag i Holland? Jo, jag är hos Shass! Mitt alldeles egna flygbolag! Hon gör te till mig i detta nu. Jag är bortskämd. Så jag ska gå upp och dricka nämnda te och kanske äta en macka med märkliga chocolate sprinkles, och sen återvänder jag till er.
 
Hej igen, nu har jag ätit jättelång mysig frukost. Jag fick persiko-te, mackor med chokladströsselmojs och kokt ägg. Fint ska det va! Men jag ska prata om min sista dag i Bryssel. Vi gick till EU-kvarteren, där syster bor, och fick se hennes lägenhet. Eller...hennes rum, more like it. Hennes roomie flyttade ut exakt samtidigt, vilket var lite förvirrande, men rummet var fint och hon hade servetter på väggarna. Som man har. Vad gjorde vi mer på förmiddagen? Just det, vi var på marknad. Det var inte särskilt spännande dock, så jag har inget att säga om det. Vi åt lunch högst upp på musikinstrumentmuseet och där åt jag jättegod spagetti, fast vi fick vänta en miljard år på den. Efter lunchen blev det supersol, så vi tog en öl/ett glas vin på en uteservering och sen jävlar var det dags för mig att åka tåg mellan länder. Om jag var nervös? Eh, ja. Men jag klarade det! Jag kom fram till Rotterdam och där väntade en styck Shass med en styck svärmor Sylvia. Vi åkte till den haag, där de bor, och pratade om dansband på radion, katter med kaktusar och allt möjligt.
 
När vi kom fram satt vi mest och pratade. Vi jämförde erfarenheter av blindvärlden, undrade varför ansikten på brädor inte är representerade, lyssnade på gamla inspelningar de hade gjort (till exempel med Marie, hej hej) och tyckte att alla skulle dö. Bra tid! Vi åt pizzabröd vid halv elva, för det får man, och gick och la oss vid halv ett. Jag har som sagt ett eget rum, så jag får skapa kaos bäst jag vill här inne, vilket ju är livet. Och alltså...mina jeans luktar illa. Det är jätteäckligt och det känns som om det är jag som luktar illa, men...det är det ju inte! Med detta uppmuntrande säger jag hejdå.

Hon kallades för Cataleya, colombiana

Haj haj, här ligger jag i min säng i Bryssel igen efter världens ungefär längsta dag. Den började imorse (för det gör ju inte alla dagar) med frukostbuffé och sen shopping på primark! Det var världens minsta primark, men ändå lyckades jag köpa ett nattlinne (som jag har på mig exakt nu), två koftor, en blus, en märklig nästanblus samt två tshirts och två linnen som mamma köpte till mig utan min vetskap. Bra shoppningdag jao. Vi fikade på ett av de få caféer den här stan har att erbjuda och sen gick vi i diverse affärer. Te, choklad, olja och allt möjligt sånt pågick. Förstår inte hypen med olja, måste jag säga.
 
Sen åt vi lunch på ett random ställe och jag åt en ganska deppig fish and chips. Nästa anhalt var chokladmuseet och där fick vi se en cool genomgång av hur man gör praliner, lära oss om chokladens historia och smakade en massa choklad. Vi åt en våffla med nutella och banan (det var så goootttt) och sen gick vi på ett annat museum, om tecknade serier. Jag och Syster gick runt och läste seriestrippar på franska (med väldigt kul syntolkning) och vi tog bilder vid Tintin. Sen hände öl i icke-solen, vila på hotellet, pizza nära hotellet, brutal jävla mögpucke-ångest (värsta på länge tror jag) och häng på rummet igen. Jag bloggar väldigt bra om den här dagen känner jag. Men jag är trött och vill sova jättelänge. Helst i ungefär tre år. Men jag kan till exempel nämna att jag har benämnts som "en handikappad som behöver lite uppmuntran" ("men jag sa ju att du inte var det, tolka inte så mycket!") och att det här med bettskena inte är en härlig upplevelse whatsoever. Men jag får väl vänja mig.

I still like hotels but I think that'll change

Hej och sånt, jag är i Bryssel. Ett nytt land, jäää! Jag ligger i en utdragssäng och min syster rör sig dramatiskt bredvid mig. Suckar, gör hon också, och fejk-snarkar. Så jag drog henne i håret. Vi är väldigt kärleksfulla, om man säger så.
 
Vi åkte hit idag, men det var fan knappt, för min biljett var på standby. Det är tydligen...en grej man gör på såna här olag? Men flygplatspersonalen var bäst av alla och fixade så att jag fick komma med! Så vi tog oss hit och efter väldigt mycket trams med kollektivtrafik var vi i centrum. Vi hittade vårt märkliga hotell där vi fick fel lägenhet och sånt mush, och sen satte vi oss på ett öl-place. Vi köpte en planka med 6 små öl att prova och jag köpte dessutom en egen hallon-öl. Den var god och sur och de andra var öliga men ibland helt ok. + en av dem hette kwack. Och när vi satt där kom slarla! Vi chillade på baren ett tag till och sen tog vi en tour i stan. Det gick fort. Vi såg en staty av en bebis som eventuellt hette Gottfrid, provsmakade choklad och var allmänt flamsiga och oj nu tutade en bil. Det var högt. Vi åt middag på ett brasseri, som det tydligen heter, och där åt jag kyckling. Spännande osv. Jag har för övrigt världens konstigaste smärta i min arm. Det är jätteläskigt. Men, ja, vi är här nu. På rummet hade vi ordspråkstävling och skrattade mycket och nu klagar syster på ljuset så vet du vad kära blogg nu ska den här bettskenan in i käften för första gången och så ska vi sova.

När du äntligen förstår att det är jag som heter yodit

Haj haj, nu sitter jag himma och ska snart sova. För jag kan tydligen inte stanna i Sverige i mer än en månad innan jag måste åka iväg igen, för imorgon åker vi till Bryssel och hälsar på slarla! Men innan vi åker och innan jag sover ska jag berätta om min gårdag, ännu en riktigt jävla Amazing dag med den ständigt ombloggade Anna H.
 
Vi åkte in till malmö (genom stormen från helvetet) och satte oss på condeco. Där skrev vi på reflektionstexten, jag blev kränkt av läskbristen ("Vi har ingen cola eller pepsi just nu. Går det bra med zingo?" eh nej) och vi letade igenom halva internet efter recensioner av en bok vi tyckte var dålig för att förvissa oss om att vi inte var helt dumma i huvudet (det var vi eventuellt). När skrivpasset var slut gick vi till lilla torg och satte oss på mello yello (jag drack inga drinkar, förlåt). Där hjälpte jag henne först med några rader i översättningen av Hamilton (ja, hon har bestämt sig för att översätta hela Hamilton till svenska...bara för kul) och eftersom det var så himla kul föreslog jag att vi skulle börja från början med en låt och översätta. Vi valde 24 (<3) och det var ju bland det roligaste som någonsin roligat! Anna kom på ungefär världens bästa svenska referens för att ersätta den engelska, vi skrattade mycket åt olika rader om cancer (alternativ rubrik: "det är ett nödvändigt ingrepp, men det suger ju för cancern"), vampyrer figurerade och översättningen blev faktiskt riktigt jävla bra till slut. Vi gick till max (såklart vi gjorde) och åt middag och på vägen därifrån började vi spåra the fuck ur. Eller det hade börjat redan på baren, när vi försökte rimma på "mannen på skärmen har gjort mer på ett avsnitt" (varannanradsrim alltså) och Anna sjöng rubriken. På vägen hem gick detta över styr och vi skrev verser om alla karaktärer i saker ingen ser. Höjtpunkter var "gurkmeja", "hatar alltid byllisbladet, ja!", "ni kommer lösa korsord tills ni dör" och "när du äntligen förstår att du vatt lesbisk hela tiden" (ja, alla verser hade "när jag äntligen förstår"). Jag skrattade så mycket att jag, på riktigt, fick ont i mun-musklerna. Det typ krampade. Vi råkade såklart skriva en vers om Josef också, för vi var liksom...unstoppable. Så himla fin dag!
 
Idag har jag mest sovit och chillat. Gav mig själv väldigt mycket egentid nu innan resandet ska börja. Sen åkte jag him, åt middag med pappa och skrev magisteransökan till författarskolan. Det var...svårt. Men! Två bra saker hände:
1. När jag skulle söka på antagning.se hittade jag världens roligaste kurs: "att skriva om musik"! Man lär sig om recensioner och musikbloggning och sånt, iiii!
2. Florence släppte en ny låt idag! Det kommer en skiva i juni! Det går ju för fan knappt att hantera denna pepp!
 
Med dessa glada utropstecken lämnar jag er och återgår till min bok om anorexi. Kul va?

I'll never know if I go to sleep

Min katt tycker att 04:00 är morgon. Det är det inte. Jag fick sova lite till, men vid 06 vägrade hon låta mig sova längre. Nu sover hon. En sån jävel. Men detta har hänt sen sist:
-Jag har äntligen varit hos psykologen igen.
-Hon frågade om jag ville utredas för adhd. eh...ok...kanske det?
-Jag har hängt himma och tittat på en massa tror du jag ljuger. Alla ljög, typ, så svaret är ja. Vi skrattade mycket åt "salladen är tom i mitten", Fredrik Lindströms sammanbrått, "Tommys och Josefins musikaffär" och ungefär allt annat.
-Jag var hos tandis för sista gången. någonsin! Nä, bara i år. Hoppas jag. Jag fick min bettskena så nu kan jag gnissla loss heeela tiden!
-Jag har fått ett mycket märkligt mail. Det är allt jag har att säga om det just nu. Sån störig bloggare jag är...
-Lol jag är ingen bloggare jag är bara en Emma.
-Som nu ska skriva reflektionstext i malmö-landet! Så ni vet var jag är och sånt.

Våren kom i all sin hoppfullhet, jag vädrar ur min lägenhet

Haaaajjj bästa bloggisar! Oj, här tog jag visst i...jag unnade maj. Det måste man, för nu är det vår! Haha, jag kommer aldrig sluta tjata någonsin. Och igår var det supervarmt och jag och Anna H hade en riktig jävla karpardag. Vi började med att skriva på espresso house (jag var på bussen 26 minuter efter att jag vaknade, yay) och jag valde att helt skriva om min reflektionstext. Jag skriver nu om sexualitet och sexscener, vilket är jättekul och svårt. Jag fick dyka ner i Emma 14:s texter och läste följande fantastiska:
-Just nu är jag av en annan åsikt.
-Ja men gå då hand i hand med din andra åsikt och lev lycklig i alla dina dar. Eller olycklig, kanske.
Skrattade lite för mycket åt detta. Jag typ skakade av skratt. Men det blev en bra text, som på något sätt ska bli tio sidor längre, eh...hur ska det gå till ingen vet.
 
Sen skulle vi äta våfflor, men där fanns ingen uteservering, så vi satte oss på surf schack istället. Det var väldigt gott, särskilt pommarna, och sen undrade hon om jag ville skriva mer. nej, jag vill ju karpa! Så vi kom på den här bra tanken: Bubbel i park. Så vi köpte prosecco och choklad och plastglas och satte oss i gräset i botaniska. Vi bara levde i en dröm och tjatade om solen och jag la mig i gräset och "blev blind" av ljuset (Annas mamma blev väldigt förvirrad när Anna pratade med henne och sa "oj, nu blev Emma blind...") och folk spelade ölkubb med typ mjölkpaket och vattenflaskor. Det var verkligen en sommardag i Lund. idag är det kallare, men det gör inget, det är ju förihelvede bara april liksom.
 
När bubblet tog slut tog vi oss hem till mig för vindrickning på balkong. Vi lyssnade på märkliga låtar som till exempel hette "poem about Death" (det var ej en bra låt) innan vi började med varannan kö-systemet. Det blev först en massa hiphop, men sen mer akustiskt och ja, alltjävlamöjligt. Anna sjöng översättningar av Hamilton-låtar, ödlan Harry fick såklart vara med (han låg i min säng när jag vaknade...han låg inte där när jag somnade...#Harrylever), vi åt chips till middag och plötsligt var klockan 21. Då hade vi gått in for the record. Det är ju inte tropiskt menar jag. Vi pratade allehanda dialekter, ordvitsade som vanligt och hade en helt jävla Amazing tid tils Anna åkte hem. Jag facebookade loss, pratade med lilla (<3) och råkade få en ny vän som jag chattade med om dursubdominanter (hur detta låter vet jag inte, jag har mest hört mollsubdominanter), musikhögskolor och allt möjligt annat. Så kul liv! Och nu kom mormor och det är äntligen dags för lite psykologtid!

I'm having such a good time

Vet ni var jag sitter just nu? Jag sitter...på balkongen! I solen! Det är den åttonde april och jag kan sitta i solen på balkongen! Barärmad! Det är kanske det bästa som har hänt, någonsin. Och igår hade jag som sagt feeest! Först kom Saga och vi förfestpoddade, vilket gick bra tills gäster började storma in och avbröt hela kalaset. Så den blev som den blev. Folk strömmade in, drinkar dracks, skratt skrattades och livet var glittrigt. Och både jag och Anoushka hade sammetsklänningar, yaaay! Jag undrade jättemycket vem som hade lagt in mina bästa Florence-låtar i festlistan och lovade att gifta mig med den personen, men sen ändrade jag mig och förlovade mig med Ellinor istället. Hon kom, så kul! Jag sa också att vi måste hänga alltid och att det inte är för att jag är full. Det var det inte heller. Jag gled mellan rummen, satt på köksgolvet, blindhängde i soffan, dansade till don't stop me now och desperado, spillde vin på mattan, argumenterade om paramore med Lauras Ahmed, diskuterade feminism med sockenhoran (varför...), träffade Elins nya lady och approvade henne och hade ett helt jävla spektakulärt liv. Så många av mina vänner på samma plats, så mycket kramar, så mycket skratt. Är så fucking tacksam över att de (ni) finns i mitt liv. Alla lekte med Josef (särskilt Sockenhoran), Ellinor drog igång ett samtal om våra första kyssar (hon är så kickass, min festmö ;)) och till slut var det bara jag, Paulina och Annoushka kvar. Då var vi helt utom oss av trötthet, men vi somnade som tur var rätt snabbt.
 
Idag vaknade vi och åt frukost i sängen eftersom alla andra ytor täcktes av plastglas och spritflaskor. Dekadent yo. Vi lyssnade på musik, var bebbiga, kramades och åt bakis-sombreros och när Annoushka hade åkt satt jag och Lilla här ute och solade och sjöng somriga låtar. Maaaagiiii. Och nu sitter jag här, i den strålande jävla solen. Det är det bästa som finns jag kommer aldrig sluta tjata.

Vi kommer offra oss för staden

Haaaajjj idag ska jag ha fest! Är så jävla taggad och glad över detta faktum ja. Har skrivit ut en barmeny och döpt min bar till "Bortom All Räddning". I am funny person yes.
 
Igår var också en dag, och då träffade jag pappa. Vi gick ut med lukas och försökte se vad som hände med motorvägen (det hände inget särskilt där men de har stängt av den i hundra år) och sen åt vi mozzamat! Vi tittade på hittlåtens historia och sen på en låång dokumentär om avicii. Vilket...jobbigt liv han verkar ha haft. Detta är varför folk som säger att kändisar inte mår dåligt kan gå hem och lägga sig i en bytta med sand. Vi tittade på lite random komediprogram och sen åkte jag hem och pratade med Hannah om när killar raggar och inte, var hennes laddare skulle sitta egentligen och typ...annat. Sen sov jag, väcktes av Josef vid 6, kräktes nästan av hennes blötmat (jag har så himla mycket starkare kräkreflex nu sen min tandavtryckning) och idag har jag och pappa städat lite inför festen. Nu ska jag snart duscha och göra mig i ordning och alltså jävlar vilken klänning ska jag ha? Jag vet verkligen inte! Vad ansträngande...men jaja. hejdå osv ses efter festen.

You're really an ugly girl, but I like the way you play

Allltsååå you guuuys jag klarade det! Jag är tillbaka som en gigande människa! när jag åkte in till malmö igår tänkte jag mig att det skulle bli väldigt antiklimaktiskt, typ hej nu sjunger jag mina låtar nu glömmer vi det nu sjunger några dåliga sina låtar. men! Jag kom dit, träffade lilla (jaaa) och sen kom uppvärmningsakten på scen. The Öresund triplettes, heter dem, och alltså. Alltså! Kontrabas (som enda instrument), fantastiska stämmor, en svincool cover på all about that bass och en ännu bättre tolkning av comes love. Jag älskar comes love! Jag och Lilla gjorde små pip åt alla fina stämmor och grejer och jag viskade "we have so much work to do" hela tiden. Because we do.
 
Sen började den öppna scenen och det första som hände var improv. neeej, tänkte jag, detta kommer bli fruktansvärt. men det blev det inte! De gjorde fantastiska små scener utifrån vad vi gav dem, till exempel sa jag att min podcast hade fått en hater och det spann de vidare på. Så kul! På det följde en dude med gitarr och fiol (okej två dudes då) som sjöng om elefanter, en annan kille som sjöng på svengelska och något märkligt experimentelt med saxofon. Och så vi, då. Vi spelade "åk vidare" och jag hotade publiken till att sjunga med, vilket de gjorde! Vi hade en Amazing tid och sen spelade vi våren och allt glittrade. Musikerkillarna i publiken var sjukt peppiga och efter att vi slutat spela följde improv-tjejen oss hela vägen till vinet (det var långt dit). Efter en stund åkte vi hem och jag delade taxi med mycket glada människor som tydligen kunde färdtjänsts hela historia. Så, definitivt vinst på detta. om jag ska giga mer? Ja, svarar jag. Ja det ska jag göra. och det är fredag idag och solen skiner (tror jag?) och livet är en enda festlig liten...boll. Typ.

Hovslagarvägen är den sämsta vägen

Ifall ni hade undrat vilken väg som var den sämsta, så vet ni det. Betselvägen är inte mycket bättre, kan jag meddela. kontext kommer. Men igår efter bloggningen åkte jag och handlade livet ur mig med pappa. Så nu finns allt som ska finnas inför festen, tror (hoppas) jag! Och när handlingen var slut kom jag hem och efter några minuter dök Anna H upp. Vi åt maxmat (av saker som har hänt i år är hemkörning från max på topp 1) och lyckades beordra hit den genom att vråla "ge mig mat! Bara som ett jävla förslag!" och exakt då dök de upp. Sjukt liv. Vi åt ytterst andäktigt och diskuterade Annas dramatiska släkt, min podds hater (och mina försvarare) och diverse annat skandalöst innan vi började med dagens redaktörande. Vi hanterade "hata Gustavsberg" och rubriken är den absolut första meningen i denna bok. Tycker helt spontant att det är en av de bästa öppningsmeningarna som någonsin öppningsmeningat. Vi hamnade i en intensiv debatt om köttbullar, musli och vegetariska alternativ (det närmaste vi har kommit ett bråk), slaktade adverb (och leenden och höjda ögonbryn och nickningar, så många nickningar), pitchade alternativa handlingar till boken, utredde författarens sexualitet (det var relevant ok) och hade, som vanligt, en alldeles spektakulär tid. Vi hann också vitsa som fan och lovprisa våren och skratta väldigt mycket. Redaktörskvällarna är det bästa jag vet i hela världen. Och idag har jag inte gjort ett enda dugg, bara suttit hemma och råkat öppna colan som var till festen (hoppas det räcker ändå moha...dock vetefan om det räcker till bakisdagen) och myst med Jossan som just nu springer ut och in från min soliga (soliga!) balkong. Bra att hon får lite träning tycker jag. och snart ska jag iväg och giga, har ni någonsin hört så jävla sjukt!

He'll never love you like me

Det är vår, you guys! Det är våååår! Just idag, alltså. Sen blir det kallt. Men ändå! Det är sol och glitter och jag kan inte förstå hur mycket det betyder för mig. Och vänta hold up var är min katt? Var har hon gömt sig? Vänta, ska hitta henne. Jaha, hon var där ute.
 
Sen sist har jag inte gjort jättemycket, men jag har till exempel tagit ännu ett jävla tandavtryck. Det förra var ju uppenbarligen inte bra nog. Men jag klöktes inte den här gången! Victory! Och eftersom mormor körde mig (seriös fråga: Hur gör andra blinda när de ska till tandläkaren? Tar ni färdtjänst? Isf hur går det till?) gick vi och fikade på ramklints efteråt. Ramklints in my heart. Sen var jag hemma och gosade med Jossebosse (vad heter inte den här katten nu alltså), la upp podd och hade en chill tid.
 
Idag har jag och mormor gjort rent balkongen! äntligen är det rent! Golvet var på riktigt grönt innan. Hjälp. Jag har också varit i stan och köpt en massa sprit till festen med Saga. Jag ställde mig där jag stod minst i vägen och skickade henne för att hämta olika flaskor. "Ska vi ta den stora?" ja, det ska vi. Hej jag kommer ha en Amazing fest på lördag I am so pepp! Vi hann också prata om grammatik och slaveri, som man gör, och snart ska jag handla allt annat till festen. Och sola lite på balkongen fast det egentligen inte är så varmt. Glad vårdag! Just det, detta fick bli rubriken pga latino-influenser är vår och det är en flatlåt vilket är svinbra.

men jag kan inte berätta, för man får inte tänka så

Hej hej det är april hörrni. Det känns hoppfullt, ändå. Som om våren finns. Och idag var det sol! Iofs missade jag den pga sov hela dagen. Alltså på riktigt. Vaknade vid tio, träffade mamma och fixade i mina skåp. Så nu står alla mina glas och alla mina likörer fint i dem! Sen gick jag och la mig igen, då var klockan halv ett. Vaknade vid tre men somnade om. Vaknade 16:28. Jaha ja. Vill nu bara sova igen, men så kan man ju inte bete sig.
 
Det har inte hänt särskilt mycket alls i mitt lilla liv (no shit, det märkte ni ju inte). Igår åt jag middag på surf schack med min familj, efter att de alla varit på bio. Alla var väldigt retiga (mest Syster och Benjamin), jag fick veta att de har chokladmilkshake (efter all denna tiiiid!) och Benjamin försökte lära mig vad hushållskirurgi är. Det finns inte, for the record. Sen var jag hemma, pratade med Hannah och Fredrik om allt möjligt och chillade medelst livet. Hur länge måste jag vara uppe, undrar jag? Flera minuter till, helst timmar, har jag en känsla av...

RSS 2.0