Hold me down, I'm so tired now

Haj haj här är jag. Er bloggperson i mörkret. Skoja det är ljust af för det är sommar. Och det är bröllop idag, och jag trycker i mig delikatobollar innan jag ska åka. Helt rimligt.
 
Men igår var jag ju på dejt! Det var med en Filippa, och den började med...att jag åkte fel. Så jag åkte en hel busshållplats bort (hur åker man en halv hållplats bort?) och hon fick komma och hämta mig. Starkt jobbat Emma. Men vi gick till lundagård och satt i gräset och picknickade. Vi lyssnade såklart på Florence (bästa dejten ju), pratade och blev avbrutna av två dudes som vägrade lämna oss ifred. De hade "röjardag", som hon uttryckte det. Det var fint och solen kom och allt sånt. Jag åkte hem, tog en äppelöl på balkongen och sen åkte jag him.
 
Där grillades det! Det var jättegott som vanligt och sen fick jag fotvård (det behövdes) och vi tittade på stjärnornas stjärna. Vi kom också på att Florence sjunger om mamma i rubriklåten, för hon är väldigt trött. -hur har du haft det, mamma? -mögigt, Emma! Möööögigt! Men nu har hon semesteeeeer! Så vi firade det lite. Och nu är jag hemma efter att ha sovit över och fått äggafrukost. Och nu är jag så trött, men måste åka iväg om nitton minuter. Hjäääälp. Men nu är juni slut! Hejdå juni.

Svin känner svin och ni får inga pärlor

Gud jag är så glad just nu. Och vet ni varför? För Florences skiva kom ut idag. Jag är helt. Överväldigad. I can not handle. Och igår var en bra dag. Då picknicklunchade jag med Filippa! Och jag...föreslog vad jag själv ville äta, och sen valde jag plocksallad, och sen valde jag efterrättsfika, och allt detta helt ångestfritt. Ni. förstår. inte! Det var fan de tsjukaste. Men vi låg på en filt vid domkyrkan, åt, pratade och hade det bra. Vi pratade mycket om föräldraskap och droger och allt möjligt annat, och sen tittade vi lite på fina saker innan jag åkte hem.
 
Efter att ha handlat och sånt kom Anna H hit en liten stund. Vi drack bubbel i balkongsolen, lyssnade på musik och pratade mycket om Annas jobb och förhållande. Jag kan ha spottat ur mig manshatiska grejer eventuellt. Som vanligt. Rubriken känns därmed väldigt träffande. Och idag har jag lyssnat på Florence, och balkongat, och nu ska jag lämna huset. För att vara hemma är för sämstingar.

there was a love affair in this building

Jag är så hungrig och trött och törstig så att jag snart går av. Men det gör inget, och vet ni varför? För jag har en telefon! Den är upphittad! Luna hade gömt den i ett köksskåp. Sötunge samt busunge. Har aldrig varit så glad för ett upphitt i hela mitt liv. Anyhow, nu sitter jag på tåget hem och är hemma om typ en timme. Nej vänta, en halvtimme? Nej just det vi är sena. All right then. Skitsamma ni bryr er inte.
 
Igår när Onna kom hem gick vi ut i "solen" och åt glass. men solen dök aldrig upp, så vi gick in igen. Vi chillade allmänt i några timmar, och sen kom Hannah och barnen och vi tänkte gå till lekparken. Men Hannah var superhungrig, så vi åkte till farsta strand och åt på bun meat bun. Goooda burgare, pommes med aioli och milkshake. Drömliv. Vi pratade lite allmänt, Luna var mycket taggad på milkshake och sen åkte vi tillbaka till Hökarängen och gick äntligen till lekparken. Lee räknade till 150 på gungan (<3 <3) och sen gungade jag, Onna, lee och Luna i en ligg-gung-grej. Men Lee hoppade ner och jag kunde inte stanna gungan så jag gungade på henne :( :( sämsta gudmoren of all time ju!
 
Vi gick hem och jag Onna spelade in podd (det blev mest om död vi pratade...) och sen sov vi, typ. Eller ja det gick väl tid men ändå. Katten var cray, men jag sov tydligen igenom det mesta, typ när han dunsade ner på mig. Alltså va? Hur är det möjligt? Och nu är det

spelar ingen roll om någon liten art dör ut

Alltså. Min telefon är borta. På riktigt. Och det är mitt fel för jag stängde av den (vem fan gör så?) och sen bara. la jag den på bordet. Emma det bor en jävla ettåring där, klart hon kommer ta den. och hon har nu alltså gömt den på något helt orimlig plats och vi har inte hittat den. Hur ska jag komma hem? :( :(
 
Men jag ska försöka blogga lite vanligt nu. Fast jag skriver på Onnas dator så det blir nog lite sämre skrivet än vanligt. Hursomhelst, i söndags när jag hade slutat blogga pågicks livet lite mer. Vi tittade på barnprogram med Lee och sen hade hon konsert för oss. Hon sjöngbjörnen sover med alla nonsensord hon kunde hitta på, hur länge som helst. Vi skrattade väldigt mycket åt detta. Och sen plötsligt sjöng hon den vanliga, helt utan förvarning, och bytte sen till en massa andra låtar hon kunde. Fast hon tyckte alltid att sista raden var tråkig, så den sjöng hon jättefort. Söta bebbebarn. Jag och Hannah lyssnade på podd ("det har mördats hela dan!" var ett utdrag) och sen åt vi laxpasta och poddade. Dock ej samtidigt. Det blev en bra podd, om adhd och feminism och allt möjligt. Typ min seriösaste podd? Läskigt.
 
Igår fick jag sova lääänge (<3) och efter ett tag gick jag upp till Onnas lägenhet. Där lyssnade vi på musik som vanligt, hon lagade mat (och pratade medpommesen som om hon var deras mamma vilket hon ju såklart var) och vi pratade om allt möjligt. Till exempel mina bok-ideer, Onnas personliga brev och jobbsökanden (hon är på intervju nu!) och framför allt ryktenister. Onna kunde inte säga nykterist, så det blev det, och vi skrattade hur mycket som helst åt att man kunde vara ryktenist som alltså var en person som spred rykten. De kunde vara med i unga för ryktesspridning, fastslog vi. Anonyma ryktenister var också en grej. Vi har...för kul i våra lives. Och nu sitter jag här, och vill ha min telefon. Tack...

You said that you would die for me, you must live for me too

Hej hej nu bloggar jag från Stockholm. Söta barn leker omkring på golvet så det här kommer nog ta tid. Jag älskar de där barnen alltså. Vill ta med dem hem tack. (nä kanske inte.)
 
Igår kom jag ju upp hit och Hannah skulle möta mig på centralen, men vi hittade inte varandra på typ 20 minuter. Så jag gick mellan spåren och försökte hitta människor och var ganska rädd. (det är ju verkligen en blind persons mardröm.) När hon till slut hittade mig åkte vi till gamla stan och åt glass på Sarahs jobb. Hannah drack precis bayleys utan att fatta det själv. Luna ville också dricka den, men som tur var hann hon inte. Anyhow...vi åkte hem under förvirrade tågformer (va det är inget ord) och väl där åt vi pizza. Lee var dock så söt att jag glömde äta hela tiden. <3
 
Efter det gick vi ner till Sarah och festade. De drack shots (jag undvek det) och jag drack enorma glas vin och vi lyssnade på musik och allt var fint. Många kramar, mycket skratt, mycket Marcus krunegård-citerande (som jag inte fattade), lite känslosamtal, lila drinkar, hundar, en sarah-pojkvän som dök upp och försvann, tindrande och en massa mer. Så bra kväll!
 
idag har vi bara tagit det lugnt. Pratat, ätit äggmackor och chips, kramat bebbar, skrattat åt bebbar och lyssnat på extremt nostalgiskt musik, vilket händer i detta nu. Som rubriklåten, som vi lyssnar på exakt nu (jag ändrar alltså till den nu, vänta ni bryr er inte). Nu ska vi fortsätta emolyssna och sen äta pastaaaa!

men om Stockholm brinner kommer jag

Shass: Alltså. Du är bäst. Av alla bästa människor. (förlåt alla andra bästa människor.) Jag älskar dig och ska hitta en person som meets your approval nästa gång!
 
Jag tror inte att Stockholm brinner särskilt mycket alls, men jag är på väg dit i
detta nu. Jag tror att vi åkte förbi Linköping precis. Tjejen bredvid mig äter chips och det tycker jag är väldigt taskigt faktiskt för jag vill också ha chips. Jag måste köpa chips ikväll känner jag. Men, hursomhelst...igår firade jag midsommar!
 
Jag åkte till Åhus för detta firande. Till maria och Knut, åkte jag, alltså maria från srf skåne. och där väntade även team Osby! Vi satt ute och åt jordgubbstårta och bondade över otillgängliga lärare en stund, och sen var det tydligen dags för "Anna och Emma att göra förrätt". Vi kände oss extremt skeptiska inför denna upplevelse, men Maria ställde fram grejer och sa åt oss att göra röror. Så jag hackade potatis och ägg, klippte lax, kryddade, hällde i grejer och vet ni vad? Allt gick bra. Det gick ganska långsamt, men det blev gott. Och jag spillde inte. Inte alls! Det var fan en stor upplevelse. Så vi åt rörorna på knäckebröd och skickade skålar mellan oss som äkta blind-pros och drack rosévin och hade det bra. Fast först drack vi en drink som Robert blandade. Det tycker jag är viktigt att nämna eftersom det var ganska sjukt att han hällde upp vodka. Bara en sån grej. Sen åt vi i alla fall lamm med en massa tillbehör och pratade och mådde allmänt bra.
 
Sen var det dags för det viktigaste av allt, badtunnan! Knut hade eldat och pågått och kollat temperaturer, så till slut fick vi bada. Vi satt i tunnan (och på kanten mest) och pratade och allt sånt. Älskar badtunnor. En sån ska jag ha när jag har en trädgård. badtunna och vinbärsbuskar. (Lol jag kommer aldrig ha en trädgård vem skulle sköta den hade jag tänkt?) Sen åt vi kladdkaka som mamma hade bakat och pratade om srf och olika märkliga människor däri tills vi insåg att klockan var två och att vi nog borde sova.
 
Det borde vi verkligen ha gjort, för herregud vad trött jag var imorse. Det gjorde typ ont. Men jag kom hem, eller snarare him, och duschade och sånt innan jag satte mig på detta tåg. Det är ett väldigt tråkigt tåg. Men chips-ladyn verkar ha gått av nu i alla fall. Tur det.

You'll always be my favorite ghost

Jag borde vara redo. Borde veta vad som väntar. Men jag glömmer alltid att Florence vet allt om mig och alla andra. Och det var väl delvis det, och delvis tove jävla lo, som fick mig att komma på det:
Det viktigaste var inte att han inte ville vara tillsammans med mig. Det hade jag nog kunnat hantera. Det viktigaste var allt det andra. Det jag fortfarande känner skam över. det viktigaste var att alla mina vänner var sexuella varelser, alltid, för honom. Att han skrev saker som "I'm thinking about who has better titts, you or tove lo." och sa saker som "she would look good with cum on her face" om en tjej han aktivt ogillade. Om inte det är sex som bestraffning så vet jag fan inte vad det är. Att jag en gång trodde att jag var gravid för att min mens var en dag sen (the magic of p-piller...nu har jag inte haft mens på hundra år) och hans reaktion var att skamma mig för det. Vem var det som ville ligga fast jag hade glömt ett piller? Var det jag? Spoiler: Nej det var det inte. Det var så mycket annat. Så många föreslagna trekanter, så många konstiga kommentarer om mina och hans vänner, så jävla mycket. Och jag har sett mig själv som en svartsjuk människa efter detta. Men...jag vet inte om jag är det? Men det är klart jag är svartsjuk när sånt här händer. När vi träffar en finklädd kompis och han skämtar om att han ska lämna mig här för att hon är så snygg och sen skammar mig när jag blir jätteledsen (jag hade redan grov ångest den dagen och han visste om det). Och på. tal. om. ångest! Så ofta jag inte "fick" ha ångest. Som om jag jävla ville ha ångest? Som om det är kul? En gång sa jag "jag har ångest, men om 20 minuter kommer det vara okej" och han svarade "du har inte 20 minuter". Yes, yes I do. Vi skulle inte göra något viktigt. Bara träffa en kompis. De kunde ha pratat och jag kunde ha ridit ut ångesten och sen mått bra. Jag borde typ ha fått credit för att jag var där alls med tanke på att det var oktober 2016! Att jag stod upp var fan en cool grej! och jag har inte bloggat om det här för jag har tyckt att han förtjänar bättre. Which maybe he does, för han kanske läser fortfarande (efter att han bröt kontakten med mig i mars för att jag umgicks med våra fd gemensama kompisar...och valde sida...i en konflikt som inte finns), men det var ju såhär. Och jag insåg nu att det inte är ok. Det är inte ok någonstans.
 
eh, glad midsommar?

Jag har aldrig varit i mexico på vårlovet

Hej bloggfolk, I'm back again. Er favoritbloggerska. Haha jag är 0 personers favoritbloggerska, utom kanske min egen. Om ens det. Men igår träffade jag en av den här bloggens första läsare, som dock inte har läst på flera år, but still. Och vem kan det vara: jo, Sandy såklart! Det var...tre år sen vi träffades, men nu var det dags. Och vi poddade! Podden firade myndigt och ni kan se fram emot Läckberg-diskussioner och pepp inför en framtida musikal? Kanske?
 
Efter podden umgicks vi allmänt, nu med hennes son Julian. Som inte kom ihåg mig! Han har träffat mig...många gånger! Men han har ju blivit stor nu, vilket är helt sjukt. Vi drack ful-cola, lyssnade på musik, sjöng med (jag och Julian sjöng one kiss väldigt fint), lekte frågelekar (de var väldigt märkliga) och mindes väldigt mycket kul. Till exempel gammal paprika och pulver i näsan. Vi lyssnade på inspelningar från när Julian var liten (och tuggade på sin kam), åt kyckling med ris från en söndrig riskokare, upplevde hur Julian berättar en historia (han: den heter pojken för länge sen. Den handlar om en pojke... jag: som var för länge sen?) och lekte jag har aldrig, vilket kanske kan tyckas vara en märklig lek för sammanhanget, men så kul. Rubriken förvirrade oss mycket tills vi insåg att det var översatt från engelska och att åka från usa till mexico på spring break är ju en grej. Jag drog cancerskämt om ingefära och var rimlig och åkte hem mycket senare än vad jag hade tänkt.
 
Och vet ni vad jag fick veta när jag kom hem? Jag kom in på magisterkursen! Jaaaag har nåt att göra i höst, och ska ägna mig åt konstnärlig forskning, tydligen! Så kuuuul!

Turning and returning to some secret place inside

Alltså jag är så kall just nu. Kn min kroppstemperatur bara...lugna ner sig, tack? Det är mycket värme och kyla som pågår just nu. Och hunger. jag åt den konstigaste lunchen ever nyss, bestående av köttet från en färdigrätt (det andra var vidrigt) (jag köpte den inte obs), ett kallt kokt ägg och ett äpple). Jag är fortfarande hungrig.
 
Men igår åt jag middag med pappa och syster! Vi gick till "ansiktspuben" och de åt musslor och jag åt fish and chips. Så gott. Vi pratade om us forum (som syster vad ledsagare på), vilka kändisar vi skulle bli ledsna om de dog (syster hade väldigt lite koll på vilka som levde), presang till mamma och, ja, annat. Och när vi hade ätit upp kom en man och frågade "vill ni vara med på musikquiz?" eh. eh. ja? Surprise quiz=bästa livet! Vi kämpade, jag blev upprörd över saker jag inte kunde, vi sjöng med i låtar, pappa lyckades komma på ett svar efter typ en timme (vi hann skriva ner det) och till slut...kom vi trea! Sjukt Life! Och så himla kul att få quiza en helt vanlig dag! Men de borde ha haft quiz på låtarna innan och efter, för de kunde jag. Som rubriklåten. Den kan jag! ...och alla andra but still. Och nu ska jag åka iväg på podd-äventyr!

Folk som dricker pepsi max borde fan inte få åka båt

Det är sant. Och ännu en rubrik som citerar mig själv. Jag unnar maj, när det för en gångs skull inte är en låt. Men ja, jag sitter i stolen och bränner upp armarna, och nu ska jag berätta om min utflykt igår med Filippa! Vi träffades på stationen, men tåget gick ifrån oss, så vi gick till Telenor för att våra telefoner inte funkade. Vilket de inte kunde fixa, vilket jag också sa. många vilket där. Vi gick tillbaka och pratade om pengar på en bänk, och då joinade en random (alkis-?)man och en annan random tjej samtalet. Det blev...konstigt. Men kul!
 
Vi satte oss på ett lååångsamt tåg mot Helsingborg och där bjöd Filippa mig på banan-munkar. Så goda! Vi kom fram och sen tog vi en båt mot Helsingör, dit vi skulle. Där sa jag såklart rubriken. när vi anlände i Helsingör gick vi runt och kollade på grejer, till exempel glitter-skor och glas-ugglor. Och...en kjol! Som är jättefin, och som jag köpte, och som jag har på mig exakt i detta nu! Iiii!
 
Vi satte oss på en uteservering och åt lunch, men jag hade ätit en matig korv på båten så jag åt bara pommes. Rimligt. Vi pratade om vad vi gjort i våra lives, trashtalkade mono- och heterotjejer (jag stod mest för hetero och hon för mono-skitsnacket av rimliga skäl) och hade det jättemysigt. Sen tog vi oss hem, vilket tog en eeeevighet pga sena tåg, och jag köpte med mig asian express hem. Så himla bra liten utflykt! och nu sitter jag här och väntar på mail från jävla magisterkursen. Men det lär ju inte hända förrän imorgon. Snälla berätta om jag kom in och säg ja, tack!

Who cares when it feels like crack

Haj haj, nu äre måndag igen va. Å andra sidan, who gives a shit. Dag som dag. Eller ja på vissa dagar kanske folk jobbar, men...det gör inte jag. Och det är väl tur, för igår gick jag inte och la mig duktigt söndagstidigt (hahaha lol tänk om jag skulle göra det) utan jag åt middag med Ellinor! Vi var på pinchos, och det är ju Life. Vi drack godis-drink, åt goood mat och pratade om historier på teatrar, ex, dejter och allt möjligt annat. Så ofiltrerad och fin stämning. Vi beställde till och med efterrätt, och cava! Bästa idén, som vanligt. Vi ville inte sluta kvällen, men ville också bort från den halvpretentiösa stämningen (och alla de snyyyggga servitriserna), så jag introducerade henne för botulfsbaren. Folk som älskar sunkhak är mina vänner för livet. Och på tal om vänner för livet, sötaste igår var ju när jag sa att Ellinor skulle bli bjuden på mitt bröllop och hon sa "jag ska vara en gränslös brudtärna!" vi har legit träffat 6 gånger, du kommer eventuellt inte bli tärna kanske. Then again, det kanske hon blir. Hon sa också saker som "jag kommer snart tillbaka med mer detaljer och alkohol", så hon är...bra. Men ja, på botulfs satt vi mest och tindrade åt mig! Såå kuuuul! Och sjöng med till musiken (så konstig mix) och allt möjligt. Så jääävlaaaa bra kväääälll!
 
Idag vaknade jag av att en synpedagog ringde på min dörr. Min telefon hade tydligen dött och kunde inte ringa. Så...jag vaknade av det. Och hon skulle vara med när jag diskade, basically. Det makar mer sense än ni tror. Så jag diskade och kokade ägg till frukost och...sånt. Så märklig upplevelse, men det funkade och hon var väldigt stöttande. Och nu ska jag åka iväg på dagens äventyr, som inte ens börjar på kvällen!

Livet ska inte levas av praktiska skäl

Haj haj, här är jag. Er egen blogg-emma med fult hår och chill liv. Och igår, efter blogget, kom Robert! Vi balkonghängde ett tag och behandlade jobbdraman, Tanita Ticaram, mansrollen och en massa annat innan mat fixdes. Det gick bra, yay! Vi åt och pratade om "sagan om badet", huruvida musikquiz är tjejigt, nirvana och annat, och i slutet av kvällen hamnade vi i ett långt och bra samtal om auror, gränser och rubriken (jag gormade detta med extrem passion och sa sen att "det ska jag ha som rubrik, så att ni aldrig glömmer det!". Väldigt bra och viktig kväll! Sen ringde jag Lilla och fick höra allt om hennes dejt (!) och sov länge som vanligt. Och idag...jag har inte gjort något idag tror jag? Jag har bara...funnits. I största allmänhet. Men mina dagar börjar sent, detta vet ni. Typ nu, börjar min.


it's okay to eat firsh cause they don't have any feelings

Det är balkongbloggning. Det är sol, men bara lite, och inte för varmt. Musik spelas och cola dricks. Det kunde ha varit en fir-stund. Det är det inte. Och det kommer jag med största sannolikhet prata om i ett inlägg snart. Men jag måste smälta det först. Vilket jag knappt kan, men ändå.
 
Tills vidare nöjer vi oss med att prata om gårdagskvällen. Lilla kom hit och vi satt här ute och drack mini-bubbel och åt jordgubbar. Det var väldigt, väldigt fint. Sen fixade vi lax med romsås (jag har på riktigt tänkt jättelänge att om Lilla någonsin äter fisk så ska jag ha denna rubrik, och nu hände det!) och lagom till att vi äntligen skulle äta den kom...marie! Surpriiise! ...typ så. Vi åt (Lilla ropade att hon aldrig skulle gå tillbaka till vegetarianismen...det får vi väl se) och sen satt vi i soffan, lyssnade på musik, åt sombreros och pratade. Marie hade med sig rödvin från Rumänien (det var väldigt viktigt att det var därifrån, men sen sa hon ändå Bulgarien senare på kvällen...) och vi drack det, dansade till the boy does nothing, sjöng trestämmigt till Puerto Rico (<3), pratade om musikhögskolan (då deltog jag inte så mycket utan satte mig på golvet och hade ett katy perry-moment...oklart varför jag satte mig på golvet så här i efterhand, såg ju verkligen ut som om jag blir sur...det blev jag inte, jag bara kände ett flow), jämförde stalkanden, drack bayleys, spillde bayleys, skrattade och hade en allmänt bra tid. Ni är mina bästa blindsystrar! <3
 
idag sov vi länge och i flera omgångar, vilket var jätteskönt. Behöver verkligen sova med någon ibland för att helt kunna slappna av. Vi fixade äggfrukost som seden bjuder, jag skickade ut Lilla på läskiga buss-äventyr mot sin dejt (!) och nu kommer snart Robert. Vill verkligen berätta för tidigare emmor hur mycket vänner jag hänger med just nu. Det är bananas.

Först fifa, sen färdtjänst

Alltså. Gud vad jag mår sämstigt. Ligger bara i min säng som ett litet vrak av självhat. Kul va? Ja, superjävlakul. Är typ en ynklig liten mask just nu. Men igår var jag hos Laura och tittade på fotboll! Fick det sjuka meddelandet "vill du se matchen hemma hos mig imorgon?" eh. vilken match, undrade jag? Tydligen började vm igår! Och jag såg det! Jag missade dock inledningen när fakking Robbie Williams var med? Vaaarfööör? Och han sjöng inte ens sin låt party like a russian? Fast han var...i ryssland? Inte ok!
 
Men jag kom dit till slut och Laura hade hällt upp 20 ton snacks och och köpt prosecco. Sån dröm! Vi mål-skålade när Ryssland gjorde sina många mål och spårade över vilket land som är rasistiskast i världen och att man i indien föds och dör som rasister men i mitten är det däremellan. Så när man börjar bli sjuk och döende blir man också rasistisk af. Blir det då riktig rasism, borde man bli kränkt över det? Det är ju inte personens fel? Vi har...helt rimliga konversationer. Efter matchen drack vi cider, lyssnade på cupcakke, skrattade åt "pussy families" (det är tydligen en grej?), debatterade huruvida Jesus mamma var oskuld på riktigt, försökte fixa min tindertelefon och hade en bra tid. Till slut drack jag till och med fakking whisky. Varför vet ingen. Det var...överlevligt, ändå? Och nu går dagen framåt. Tyvärr, höll jag på att säga. Så jag sa det. Snart komma Lilla. Just det, rubriken var nåt laura sa om vilka som är mest korrupta och sämsta. För hon hatar färdtjänst.

So don't cry your heart out when she's nothing but a memory

Hmm. Jag är hungrig. Ska jag unna maj lite vindruvor till bloggandet? Skaaa jag dricka lite cola till druvorna? Skaaaa jag det? Ja, det ska jag, och jag gör det. Vikken dröm.
 
Men ja, hej. (och dääär kickade ångesten in över att jag tog en cola.) Jag ska prata om min gårdag, som seden bjuder, och då var jag i Dalby hos Anna N. Vi hängde först i deras vardagsrum med hennes dude och vi pratade om väldigt små städer, vilket resulterade i en lång och urspårad tanke om att hela forsa (där anna kommer ifrån) ska fyllas av tvillingar. Så man bara...går där med sina tvillingvagnar. jag kan inte riktigt förklara men jag skrattade så jääävla mycket. Sen stängde vi in oss i kreativa rummet och där poddade vi! Vi pratade om djur och twiligt och försökte lista ut vad memes egentligen är. Jag vet på riktigt inte. Efter podden blev jag extremt sugen på att lyssna på amy Diamond, så det gjorde vi! Två hela album! Jag skrek högt åt olika tonartsbyten (seriöst, Lilla, check that shit out), vi blev känslosamma till it can only get better, Axel kom in och undrade varför det var så jazzigt men med så sämstig produktion (det har jag undrat i fleeeera år), Anna blev nostalgisk om somrarna med sin golfspelande kusin (som tydligen är provs i usa nu?) och jag insåg att rubriklåten är en superfeministisk låt. Bästa. Vi smidde framtidsplaner (yall are not prepared), fangirlade över livet enligt rosa och hade en jättebra tid. Meeeen sne fick jag vänta i en och en halv jävla timme på jävla färdtjänst. De hade tydligen en mardrömsnatt där. Men jag kom hem, och då åt jag lasagne. Att äta mat mitt i natten är ju typ det bästa som finns? Och idag har jag mest försökt få ihop mitt lilla Life. Det är så mycket som händer hela tiden. Vilket ju är kul, och jag är så jääävla tacksam, men ändå. Så...mycket...hela...tiden.

Öl tjatar man inte om, det dricker man

Hej hej igår var en lååång dag. Det var kanske den längsta dagen i hela mitt långa liv. (Lol mitt liv är inte så långt.) Jag började med att träffa psykolog och synpedagog, för att komma fram till vad jag ska göra med mitt liv och mitt hem och hur de kan hjälpa mig. Först förstod jag inte alls vad jag gjorde där, men så bra det kändes efteråt. <3
 
Sen åkte jag direkt till malmö och styrelsemöte. Vi pratade om vad vi ska göra i våra olika arbetsgrupper och så, och sen vr mötet slut (=jag missade typ hela) och vi satte oss i en taxi mot Köpenhamn för sommar-avslutningsfest. I taxin lästes menyn för restaurangen upp, vilket tog ungefär en miljon år, och sen kom vi fram och åt smörrebröd. Ganska gott, men vet inte vad jag känner kring det sättet att göra mat. Åt först lax med äggröra och sen fläskfilé med äpple och sånt. Ganska mediokert över lag. Men, så jävla trevligt! Vi skålade och sjöng snapsvisor (jag sjöng byns gamle alkis såklart), konstaterade att vi är bästa styrelsen i Sverige, skrattade åt de sämsta skämten i världen och hade en lövly tid.
 
När lunchen var slut gick vi lite på ströget. Det blev mycket ledsagningsförvirring ("Nej, där kan du inte gååå!" vrålade jag många gånger) och sen gick vi in på en pub. Jag drack rom & cola (för vilket jag blev extremt skammad) och jag, Annoushka och Maria smidde midsommarplaner och skrattade mycket. Bo köpte ljusstakar mitt i allt och det fick vi höra alldeles för mycket om, och sen var det dags att åka hem. Men vi kunde ju inte åka tåg utan öl! Annoushka tyckte att folk tjatade om öl och per-arne sa rubriken. Så jag och Maria gick in i en kiosk, tog random öl, kände på choklad och gissade om den var god eller nyttig (den var nyttig), letade upp Dumle istället och allmänt bara blindade runt helt utan skam. Var så glad över detta. Och ja, även jag knäckte en öl på vägen hem. Så kul tid och dag!
 
När jag kom fram till Lund mötte Syster och Benjamin upp mig och vi åkte till dalby. Där firades Wilmas student! Försök inte ens räkna ut hur jag känner henne, because I don't, det är bara som det är. Men studentmat åts, Syster försökte rappa (lyckligtvis var det bara jag och Benjamin som hörde), jag kunde inte prata ("klockan är tårta nu!"), mammas tårta var uppskattad och livet var bra men jag var sååå trööttt. och nu ska jag...till dalby igen? Whaaaat?

Is country music what your life is for?

Haj haj!
varför sover inte jag? Jag ska upp imorgon jättetidigt (byt plats på orden) så det kan man fan undra. Men jag gör inte det, så jag kan berätta om livet utanför ångesten. Det är inte så omfattande, för ångesten är väldigt stark, men jag tog mig ut för lite pubhäng med Anna H. Vi satt på ansiktspuben och roastade instagrampoeter (spelet "dikt eller inte dikt?" spelades fligit), pratade om all missär Anna följer, åt pommes med aioli (jag) och hade enormt svårt att säga ord. När pommesen var uppätna (servitören var djupt upprörd över att jag fick vänta så sjukt länge på dem) försökte vi översätta fler emmy the great-låtar! Först provade vi med m.i.a, men det var extreeemt svårt, så vi gick över till we almost had a baby. Det blev myyyycket finitter, musikteori i texten, synkade rader om peru (som inte kom med) och en helt okej översättning. Rubriken översattes med "är dansbandslivet det enda du haft?" för country är ingen grej i Sverige ju. Och nu mååååssssttteeee jag sooovaaaa.

Och som det känns nu gör jag aldrig om det här

Hej Emma. Jag har några frågor till dig:
Varför är du hungrig så ofta?
Varför är du så ofta oförmögen att sitta upp?
Varför börjar du gråta till en fin låt helt utan förvarning?
Varför blandar du ihop sömn och självmordstankar?
Varför klarade du inte av att ta examen när det var hur lätt som helst?
varför går du runt med en obeveklig känsla av att du snart kommer att dö?
Varför känner du hela tiden att du inte har tid för något, samtidigt som du gör hur mycket som helst?
Varför känner du 0 förtroende för din psykolog?
Varför blir du tystare och tystare om vad du tänker och känner?
 
Jag vet svaret, Emma. Jag tror inte att du mår särskilt bra. Och jag har försökt skratta bort det här rätt länge nu, göra roliga saker och Power through, men...det går inte. Jag äter knappt mat (känns det som), sover jättekonstigt, orkar ingenting, tänker hela tiden på livet som något man kan avsluta, känner inte att jag har tid att gå i terapi...allt bara staplas upp. Så var det dags igen. Jag har ändå klarat mig länge nu, känns det som. Men tydligen får jag aldrig vara helt frisk.
 
Och grejen är...att jag verkligen inte vet vad jag ska göra åt saken. Visst, jag kan ringa vårdis och få nya meds. Visst, jag kan prata med min psykolog eller gå till en ny. men vad ska jag göra i längden? Så här kan det ju inte fortsätta! Jag kan inte leva i ett liv där jag helt plötsligt inte kan leva alls! Vad ska jag göra när jag vaknar som ett lik och somnar som en boll? Hur ska jag keep up appearances? Det måste man ju, eller? Om jag bara stänger in mig blir ju ingenting bättre? Och jag är så jävla rädd att det ska bli ännu värre. Att jag ska göra plan av de där läskiga tankarna. För jag vill inte det! Jag vill vara kvar i livet goddammit! Men...hur då? :(

it was already half past three but the night was young and so were we

Okej, inte halv fyra, men kvart över ett. För dygnsrytmer är fan för töntar quite clearly. Och låten är en somrig latin-låt, och idag är sista dagen av supervärmen (mitt hjärta börjar typ slå fortare av tanken i ren panik nu är sommaren sluuut), och vi såg ett program om latin Music idag, så.
 
Idag började med att jag drömde att jag hade en hund som pratade med mig. Vi var typ kompisar och han lugnade mig när jag inte kunde somna och lärde mig sätta på ett koppel och jag matade honom med en massa köttbullar för det har jag hemma (det har jag på riktigt). Så märklig känsla genom hela drömmen, någon slags kombination av kärlek och ångest och stress och känslan av att inte veta om man är "galen" eller om världen är helt annorlunda. Pratade hunden eller hörde jag röster? Ingen aning. När jag väl vaknade diskade jag (äntligen), åt lunch på balkongen och hade ett bra liv innan jag och mamma åkte iväg för att bada. Vi åkte till en random sjö och det var inte soligt, men ändå så himla skönt att bada. Jag älskar att bada insåg jag? Vi åkte him och åt grillat med gallerpotatis, pratade, såg nämnda program och åt jordgubbar med diabetes-glass som faktiskt var jättegod. Livet var bra och allt sånt. Och vet ni? natten är itne ung. Den är fan gammal. God natt.

han säger han har vatt i helvetet och vänt jag tror en del av honom blev kvar där

Nu har jag skjutit upp det här inlägget hela dagen och det är natt och jag har typ halv-frossa för att...det är natt och jag ska snart sova och det är tydligen en väldigt triggande grej i mitt Life. Det är väldigt obehagligt. men igår (fredag) hängde jag med Anna N och det kan jag prata om. Vi köpte massa goda grejer och satte oss i stadsparken. Där pratade vi om Annas hundra skrivprojekt, festivaler, att dansa med barn, folk jag är arg på och en massa annat säkert jag minns inte. Efter några timmar åkte vi hem till mig och drack upp allt mitt vin och lyssnade på musik. Sååå mycket musik. Thåström, Winnerbäck (se: rubriklåt), drömiga duetter, judas priest, allt jävla möjligt. Så fin tid! Jag grät till Sam Phillips (flowers up är en fantastisk låt och ska spelas på min begravning och att den inte finns på spotify är fan inte okej), vi planerade framtidsgrejer och allt var väldigt bra. Mina annor, alltså. de är...de är...så jävla bra. Perfekta jävla vänskaper.
 
Idag har jag bara mått skit. Haii depression my old friend och sånt. Har sovit, ätit chips, pratat med Hannah (<3) och mått sämst i allmänhet. Which I still do. Nu måste jag sova så jag inte sover hela dagen imorgon men min hjärna har typ kopplat ihop sömn med självmord? Alltså...när jag ska sova börjar jag tänka "jag vill ta livet av mig" fast jag inte alls vill det, jag vill ju bara somna. Det är verkligen som en övertrött bebis som skriker istället för att somna. Fast...jag skriker inte. Än.

I'm just curious, is it serious?

Haaaajjjj!
Igår blev en så himla bra kväll. Jag är så glad att jag åkte. Jag tog mig in till malmö-landet och träffade Lilla, nästan av en slump. Vi stod och väntade ett tag och sjöng dåliga och bra låtar (jag stod för de bra...tyckte jag) och så innan hon möttes upp av en Anna och jag av en Embla. Alltså så länge jag har väntat på att träffa denna Embla. Det har gått helt enormt lång tid. De kom till slut och vi gick in, gick vilse på Scandic och til slut hittade vi föreläsningssalen. Vi skulle se Fanny Åström föreläsa om politisk lesbiskhet! Sån jävla dröm-upplevelse! Hon pratade om en massa intressanta saker, dålig representation och annat som fick mig att tänka jättemycket. Jag ställde frågan "är du inte rädd för att bli kär i en kille?" för alltså, jag är så himla rädd för det. Det får aldrig hända igen, bestämmer jag!
 
Det visade sig finnas ett flat-pass till! Det var lesbisk makt som höll i det och vi gick såklart dit. Det handlade mycket om vad de gör, men också om lesbiskt sex, vilket ju är bästa ämnet för en föreläsning. Och! Båda föreläsarna syntolkade alla sina bilder! Blev helt rörd. Efter att föreläsningarna var slut gick jag, Lilla och Embla till max. På vägen pratade vi om kartellen, "morfar och hans dude-bro", sämstiga ex och annat sånt. Sen satt vi på max och åt mat, pratade och blev besökta av...en and! Den bara gick in och Embla lockade ut den med pommes. Många gånger. Hon döpte anden till Silvana och hon svarade när man kwackade åt henne och lärde sig lyssna på sitt namn. Sötaste i hela världen! Vill adoptera henne. Vi hade en jättefin tid och bondade över allehanda grejer och jag var så jävla glad. Och sen kom jag hem, pappa mötte mig på stationen med matlådor och körde mig hem och världen var jävla perfekt. Förutom att jag inte kunde sova på en miljon år och fick ångest, men ja, vem bryr sig. Och idag vaknade jag klockan 10! inte 2! jag klarade det! Rubriken är en lesbisk låt såklaaaart

Vad vill du ha att dricka, och vad handlade new york om?

Älskar denna rubrik eftersom den refererar bakåt till en annan Melissa-låt, i en Melissa-låt. Sånt är så jääävla snyggt. Vill bara skriva sånt i mina låtar helst. Men ja, hej, jag är en zombie. Min taxi går om tio minuter. Hur ska detta ens gå till? :( men ja efter blogget igår kom som sagt Anna H. Det är fan anna-vecka i kubik and it just doesn't stop. Vi åt pizza (<3) och hade redaktörskväll! Vi roastade böcker som vanligt, läste starka inledningar, blev arga över inre monologer och jag rantade väldigt länge om...jordgubbar, av någon anledning. Men hon var förkyld som en liten mask, så hon gick hem igen ganska tidigt tyvärr. Ändå fint att det kan vara så. Att alla kvällar inte måste mjölkas satan. Jag låg sen i min säng, läste grajor på the internets och sov till två på eftermiddagen idag (med avbrott för att mata jossan). Hur är det ens jävla möjligt att sova så länge? Och nu ska jag tydligen åka till pride och träffa en människa jag har skullat träffa i nästan ett halvår. Hjälp? Hejdå förlåt för kortbloggning you love me I know it

I cant live in this fayrytale of lies

haj haj från solen!
Igår tog bästa Lilla studenten! Iiiii! Jag åkte dit och vi satt på bryggan och drack sangria och hade en bra tid. Lilla kom efter flak och sånt och vi åt mat och pratade och hälsade på alla. Vi började tjafsa om högtalare (tydligen var det jag som var ansvarig för det, men lol, vem tror att jag ska ansvara för någonting? Jag är fan knappt en person?) och till slut löstes det genom att Lillas syster Johanna skrev i en facebook-grupp och att en tjej cycklade över med en högtalare! Sjukt! Så vi lyssnade på studentlistan som folk lagt in låtar i. Jag och Annoushka skrev om låtar till att handla om att vi gärna ville ha en kofta (nu känns denna önskan väldigt främmande), vi sjöng Girls med våra lungors fulla kraft (först skrev jag kvart, wtf?) och jag bondade med Lillas före detta resurs om within temptation och låten i rubriken, som sjöngs väldigt passionerat. Allehanda vin häldes upp i glas, jag fick en chai latte av kaffe-vagnen som stod där (så gott!) och Lilla öppnade presanger under väldigt högt djubel.
 
Sen åkte jag, Lilla och Annoushka till lilla torg som sig brukligt. Vi var helt vidriga bargäster och skrek, ropade silvana-låttexter, sjöng studentsånger och var allmänt vidriga. Så himla kul! Jag var jävligt märklig mot en servitris, vi drack varma drinkar och livet var Amazing. Sen lyckades vi få tag på en vanlig taxi och åkte hem, eller ja Lilla åkte till sig och jag och Annoushka åkte till mig. Där fastnade vi i konstiga resonemang och minnen av teaterläger vi varit på, som jag bestämt var tvungen att kolla upp...varför är oklart.
 
Idag vaknade vi i lite omgångar, kramades (älskar kramkompisar) och pratade. Vi fixade frukost, skrattade mycket, kom fram till att vi är dåliga på att tänka (det är vi) och sen poddade vi. Det gick bra, tror jag? Sen åkte hon hem, jag har chillat jättemycket och snart kommer Anna H. Annorna ba avlöser varandra. Det är så livet är.

Vi blev räddade sedan, oklart ifrån vad

Herregud jag är så varm. Jag kan knappt ens tänka. behöver bada asap tack. Men det får jag inte, så nu ska jag blogga om igårkväll. Dååå kom Anna B hit! Minns ni denna tredje (eller fjärde) Anna? Jag träffade henne förra året, vi klickade off the hook och sen flyttade hon till Stockholm. Som en tönt. Men nu är hon i Lund en vecka och igår var hon här. Vi drack bubbel (jag börjar typ bli trött på bubbel?) och åt chips, vindruvor, jordgubbar och choklad till middag. As one should. Vi lyssnade på kacey musgraves i solen oc h pratade väldigt mycket om diskriminering och positiv särbehandling och att Anna är en funkis-savior fast inte. Vi kom in på Mimmi-böckerna och att alla har haft minst en Roberta Karlsson, så vi började jämföra dåliga/mytomaniga vänner. Det blev bakiskompisar, knarkkompisar och alla möjliga. Frida Hyvönen och säkert lyssnades på, ibland i andäktig tystnad, och vi pratade om min bok, förlagsregler, självmordstankar (och hur rimliga de är ändå) och ungefär allt annat som går att prata om. Och just det, vi upptäckte att Berny Pålsson har fått en bebbe! Vi typ skrek av chock. + att hon säger bebbe vilket gör henne bättre bara så ni vet. Vi korade "veckans sämsta män" (finns alltid minst två ju) och hade en allmänt bra tid.
 
Idag har jag såklart zombie-sovit och varit allmänt hängig och ångig. men mamma kom och hjälpte mig fixa till lägenheten lite, så det blev bättre. Och snart ska jag iväg och fira lillaaaaaa som tar studenteeeen!

how are you gonna walk at the rainbows edge?

Satan i gatan, hur vänjer man aldrig sig vid det jävla flyglarmet? Känns som om det inte alls ringer varje månad utan typ...då och då. Jossan är inte heller ett fan kan jag meddela. Hon blev ledsen och hoppade upp på mig. Men ja, nu ska jag "äntligen" blogga. It's been a while. Och jag har varit i Karlskrona! Vi (jag, mamma, pappa och Lilla( körde dit under bokstavsleken vilket resulterade i rubriklåten (christian walz), latino-musik, the bangles, vikingarna och en massa mer. När vi kom fram installerade föräldrarna sig på sitt hotell och sen gick vi till parken där vi skulle vara. Vi skulle ju spela på en "öppen scen", men typ alla hade hoppat av, så de var lite panikslagna och ville att vi skulle spela nuuu. Men vi ville äta mat, och hälsa på Tiara! För Tiaraaaaa var ju där!
 
Vi åt mat (vilket tog en miljard år för den kom aaaldrig) och sen spelade vi. Det gick bra, tror jag? Vi spelade en maria mena-cover (<3), jag glömde text i typ alla låtar kändes det som, ljudet blev Amazing efter ett tag, publik fanns det knappt någon alls men så kul att spela ändå! Efter giget satt vi på en bänk och lyssnade på en annan tjej, Manda Månsson, som var hur bra som helst! Sååå fin röst och så fina låtar! Efter hennes spelning satte vi oss inne, tog ett glas vin/en drink och umgicks lite allmänt. Sen gick vi åt varsitt håll och jag och Lilla följde med Tiara hem. Där satt vi i köket, åt choklad, drack halv-bubbel och pratade om människor utan självinsikt, politik i bilderböcker och en massa annat. Så kul att få träffa Tiara igen!
 
Igår när vi vaknade var vi extremt trötta, men gick upp och till hotellet för rabatterad hotellfrukost! Och då gick hela livet fakking bananas, för Lilla åt bacon! Det svindlade i hela världen kände jag. Men vi åt och sen åkte vi hem, under mer bokstavande. Sen spenderade jag exakt hela dagen med att titta på vintergatan. Världens bästa beslut. Jag crushade på Irina (om jag drömde om henne inatt: Ja) och hörde saker jag inte förstod som barn och sånt. Och idag tittar jag också på vintergatan. Bra tid ändå. Men nu måste jag diska, bläää. Men först ska jag äta en glaaaasss! Nothing can stop me!

Nästan är närmre än vi tror

herrejävlagud, nu måste jag blogga om bokens dag. Ni vet den där dagen när man tar examen från författarskolan. Inte jag, tydligen, för jag är sämst och hade typ två uppgifter kvar så jag fick inget diplom. Skål. Men det var en jävla bäst-dag ändå! Jag vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta den. Tror det får bli någon typ av list-setup? Vi provar, det är ändå för jävla varmt för att formulera en tanke över huvudtaget. Så, detta hände bland annat under bokens dag 2018:
-Vi hade champagnefrukost. Det var mysigt som fan.
-Under dagen läste alla ur sina böcker! Det var maaagiskt!
-Vi fick höra super-malmöitiska, dramatiska uppläsningar, poesi, ja alltså seriöst vad fick vi inte höra?
-Jag läste om tequila och hår. Typ det första jag skrev på boken, still holds up though!
-Mina föräldrar kom och tittade! <3
-Jag blev starstruck av Anna H:s före detta faster. Jag kan ha varit väldigt pinsam.
-Jag fick höra att jag var "sexig idag". Samma person har även kallat mig gudinna vid ett annat tillfälle. I'll just take it, I guess.
-Delphine avslutade med att läsa och sen sjunga en jättefin sång om sin stroke, livet och oss. Så fint <3
-Vi gick till lokus medicus där festen skulle va. Där bubblade vi i trädgården och hade en drömig tid.
-Jag fick läppstift av Anna N <3
-Alva bjöd alla på glitter. Glitter är liiiveeeet
-Festen hade Harry Potter-tema! Vi fick bli sorterade!
-Jag blev ravenclaw alltså lol nej. Jag har legit aldrig varit mindre ravenclaw än nu.
-Dock! Det fanns ett quiz, och det var ett harry potter-quiz, och det vann vi! Och med "vi" menar jag: Jag. Det var jag som vann.
-Jag tvingade i mig indisk vego-mat. Röror galore, woho!
-Vi läste en lång tackdikt till lärarna. Det var fint som fan.
-Sen tog jag mod till mig och lyssnade på Itas övertalning. Dags för sjungande! Och det var så jävla fint. Alla sjöng med och klappade och knäppte och stampade i takt. Det jävla bästa jag kunde drömma om.
-Niklas grät. Bästa, bästa Niklas.
-Sen delades diplom ut. Jag grät först av rördhet och sen av...annat. Det var mycket gråt, just.
-Matilda kom till undsättning (älskar hur hon fångar upp mig när jag gråter, alltid, fast vi inte umgås annars) och vi gick ut. Lärarna kom och kramade mig. Bästa.
-Sen blev det mer anarki. Lite oklart vad som hände då. Vin, var det som hände...
-Jag försökte resa mig upp när jag hade satt mig ner i en trappa. Resultat: Stötte till Delphine som stod framför mig med mitt vinglas, vin över hela klänningen, försöker resa mig igen, ramlar och skrapar upp mitt knä, tar mig till slut upp. Har aldrig i hela mitt liv sett så full ut.
-Folk dansade. Jag var mest en förvirrad blob.
-Det blev efterfest på ariman och där satt jag mest i en soffa, hickade, pratade med Frida och var tyst. Sen tog jag en helt vanlig taxi hem. Så jävla värt.
-Kan även tilläggas att jag hade intensiva självmordstankar. Det var inge kul alls.
-Igår vilade jag upp mig. Och åt chips. Och godis. Och dog av värme.
-Nu måste jag för fan äta mat för det var typ 24 timmar sen jag åt någonting som inte var just chips och godis. men jag oooorkaaaar inte.
-Vi ses imorgon. Då har jag vatt i karlskrona.

RSS 2.0