de sista minutrarna

de sista 23 minuterna av året. tänk att det går så fort.

vi har ett mentalt sjukhus här hemma. först vid maten där nere bland barnen. sen skulle de se hp 5, och mentalpsyke eller ej så ville jag inte bli siriussjuk just idag. sedan kom jag till vuxna och de var helt drogade. nu ska jag gå och chatta med tilda.
/Emma den panikslagna paradisande parasiten.
mitt sista inlägg iår.

2007

sumé av år 2007 i Emmas freaky liv.

Året började med en nyårsdag då jag skrev nattskatta(en bra bok som aldrig blev något.) och kolla på årets Eva Rydberg-spektakel. sedan flummade jag mig igenom några dagar innan jag den artonde januari begav mig till london. flyget var högst försenat och vi fick landa i cornwall eller vad det heter för att till sist komma fram till london klockan elva på kvällen. då hade vi alla matbrist och vi bestämde oss för mc donalds. "jag ser ljuset, jag ser mc donalds!". i london gick vi omkring, var på harrods eller hur det stavas och hade det allmänt trevligt.
I februari kom nästa anhalt, filmpremiär av den andra filmen, den perfekta tvillingen. hela mars och april gick åt till att författa ett nytt manuskript.
Kort efter detta kom Linnsie hit för första gången, mucho mucho flum. vi babblade mest hela tiden och var i staden också, typ..det var la det!
Sedan hände det massor av saker, men den tjugonionde mars åkte vi iväg till usa. vi var i new york först, där vi bland annat besökte en chokladrestaurang och åkte upp i empire state building. efter det åktes det till köpcentret woodberry comon där vi shoppade loss, därefter for vi till byn mystic där vi gjorde mkt kuli. vi var på ett stooort akvarium där det fanns ett blint sjölejon och var på ett indianmuseum. så åkte vi till atlantic city och sedan till washington. sen hem djuva hem!
hmm, maj månad..undrar vad som hände imaj. just det, jag hade fest! det var kuli och flummigt. sen var jag inne på writers en delodkså.
sedan var det sommaren, som började lätt med läger. med l.l och mr malmkvist och andra idioter. men även med Rickard och de te bröderna e, och Alexander. så jag orkade ta mig igenom tiden.
resten av sommaren kan beskrivas med orden regn, gilmore girls och tankar. jag läste dh, såg ootp på bio med mera. Linnsie kom också och vi hade trevliga dagar och var på tivoli i köpenhamn och annat. sen var det blindträff i Lund och hela gänget var samlat, vi spelade och hade kuli.
sedan kom då hösten. då hade jag ju blogg, så säger inte så mycket om den. var på årskursbesök, började 7:an och gjorde annat mindre intressant. äsch! nu slutar vi berätta.

nu är det nyårsafton. det är en laddad dag för mig. den betyder nyskapande och minnesblickar. varje nyårsafton är som ett löfte, ett år till hinner välden uppleva. skumt va?
/Emma den årliga återkommande ålen.

the final countdown

mindre än 27 timmar kvar av år 2007. imorgon kanske en resumé av året kommer imorgon, eller något sådant.

idag var vi och såg enchanted eller vad den heter på bio. det var äckligt cool. rätt tråkig, men jättebra. logiskt? Ronja har ingått i 6 timmar, men det verkar som om hon inte orkar mer. irriterande satunge. :/ har klottrat i vsd-bloggarna idag, bland annat. :p imorgon ska vi ha nyårsfest med chipskycligne och glass med basilika. grymt! inte..jo, maten men inte glassen. jag kanske ska till Onja nästnästa helg, men vi vet inte hur det blir med det. just nu är jag sur på henne, hon svarar inte och ingår inte. :/ nu ska jag gå.
/Emma det biogående bilälskande biet.

I hate myself for losing you

jag hatar och älskar att gå igenom band. gamla kapitel i mitt liv. saker jag säger som bara är för dumma, och usch jag hatar mig själv när jag läser det. Jar har ett band där jag frågar alla om en massa prinsessor, hur de ser ut, hur mycket folk gillar dem etc. sen finns det vissa band som jag vill ha men inte hittar, hell for it! ett låtband med låtisar, lundamesterskap med mera. bjebb! mitt första bloggbjebb på länge tror jag. Jaja.
jag är felplacerad. ända sedan jag var liten har jag försökt hitta nya föreldrar. kan det vara vättigt? brukar det vara såhär? eller vad? jag skulle inte bli förvånad om jag verkligen är felplacerad. någon annans. någon som inte är av denna världen.
/Emma den flimmrande flagghissande flaskposten.

homo sapiens sapiens-den som vet.

Fan heller..
nu tänkte jag dra en annan av mina djupa filosofier. mämligen "människor suger!". Det är ju rätt enkelt. En sak som äckeläcklar mig är snacket i en djurförsökstråd på tsrfc förra sommaren. jag skrev om människovärde, och de jävlarna ansåg att människor var mera värda än djur. "en rotta eller dina släktingar?" kom ofta upp, och jag är äcklad av det. som om världen handlade om just oss då eller.

Anyhow. jag tycker att människor borde vara utrotade. "är du emot dig?" "vill du att du och dina vänner ska dö?" var ord som kom upp när jag sa så. å men gud. jag blir bara så trött på dem alla, som inte kan tänka objektivt. Människor är dumma i huvudet. jag har sagt det nu right? om ett par år är världen crashad av oss. och vad ska vi göra åt det då? finns inget att göra. sorry to tell. nu ska jag ge er människors instinktslagar:
1. du ska alltid veta precis allt.
2. du ska alltid ha precis allt.
3. du ska alltid ha mer än din nästa.
4. du ska alltid ge sken av att veta/ha mera.
5. du är övertygad om att världen alltid kan vara bättre; varmare, kallare med mera.
6. djur ska inte tro något, hey vi är ju människor.
7. för att uppnå lagarna ska du inte göra ett skit.

owell, nu måste jag sluta blogga; ingen fattar ändå vad jag säger.
/Emma the humorous human-hating human.(människa är världens skällsord, remember!)

I´m not ready to make nice, or make anything at all

jag har kommit fram till en sak; jag är inte redo att någonsin bli vuxn. Att skaffa barn, att få ett jobb och att käna pengar, att ta hand om mig själv och att vara tvungen att inte vara mig själv. Särskilt om jag ska in i författare/artistbranchen, jag kommer aldrig kunna vara mig själv. För så är det inte. Och tänk om jag får blinda barn? Fy fan. eller barn alls? då kommer jag bli rädd. Liksom..ansvar, smärta, ansvar, mera ansvar. hell.

Och samtidigt vill jag bli vuxen, och ha barn, och ha ett jobb och käna pengar. taste that. skumt. men jag längtar så efter att flytta hemifrån och ändå är jag livrädd för det. kluvan som en hårtopp är jag. :p m, vilken fin liknelse. Nu ska jag sluta blogga onyttigt shit.
/Emma det balla bandlyssnande barnet.

hängiven literarist!

Nu tänkte jag dra min religion för er. Innan jag börjar säger jag bara att detta är seriöst, helt ärligt och absolut ingen parodi på något alls. trot´eller ej.

Min tro går i stort sett ut på böcker. I världen finns som minst tre steg, det högsta är författaren, det mellersta är hans karaktärer, sedan deras karaktärer and so on tills det inte kommer felera steg. nej, nu börjar jag ju i fel ende. Alltså, en författare skriver vår bok. Vi är bokkarraktärer allesammans. Vissa är huvudpersoner i böckerna, vissa är bara bikaraktärer. Sen går det ju åt andra hållet, våra karaktärer lever också, varje författare har sitt universum. Man kan se att vår författare är både självgod och ordningsam; han låter oss dyrka honom som gud, right? Det är rätt farsineradne att han kan skriva så mycket samtigt, hans liv är alltså jättekompliserat och vi är gämmförelsevis primitiva. tänk nu på våra karaktärer. vi skriver att de sätter sig ned. när vi sätter oss ned tänker vi också, det gör inte dem om ni inte skriver om det. och det kan ni inte. så på så sätt blir det en nedåtgående spiral, liksom. jag och mamma funderade på om martina, mammas väninna, finns alltid eller bara är en bikaraktär i mammas bok. Men vi kom fram till att det inte gick att kolla, mamma kunde ju inte ringa och kolla henne, för då fanns hon ju. Så på så sätt kan man aldrig bevisa min tro. Jag gillar inte tanken på namnet literarist, det låter som om jag bara skämtar om det. Som om jag hittar på en religion liksom. Men natta tvingade mig att döpa elendet. _Det finns många som ger uttryck för samma sak; within temptasion och Jostein Gaarder är exempel. Fast Jostein har fel, enligt mig. Han tror att man kan sticka från berättelsen, det tror jag inte direkt på. det går liksom inte.

ah! jag glömde ju. min tro förklarar även deja vu. för när någon dör i en bok försvinner inte personen ur boken, right? den bara dör liksom, men om man bläddrar bakåt är den ju fortfarande levande. därför tror jag att då man dör lever man om sitt liv pasivt, bara minns liksom. därför får man deja vu. så lätt var det. har jag glömt något nu? Ni som hört innan, säg om jag missat något important. äsch, nu ska jag fotsätta lyssna på änglar av Marion keise eller hur det stavas xD underbar bok!
/Emma den lystrande livsglada literaristen.

blindhund och pinne, eller varför inte stav?

jag stör mig på folk som inte kan prata. blinda har pinnar, stavar, pekpinnar och allt möjligt. och visst har vi blindhundar också, o ja. :D

Chattar med Axel på msn, det är kul. nu hörde jag något kul. "livet är en enda smäll i ansiktet!". hahaha. det var bra sagt. nej jag har egentligen ingenting att skriva.. eller för mycket kanske. ga, jag är törstig, jag vill ha juice. eller nä, jag vill nog inte det. idag på radion hörde jag en låt som jag aldrig har tänkt på, men hört. texten är bra. ett avsnitt:
jag undrar om du
hade kraft att ge dig av
eller mod att stanna kvar
allt jag kräver är ett svar
det lät precis som något jag skulle säga till, ja, ni vet ju vem. eller hur? nej nu måste jag kolla vad Axel skrev.
/Emma den blodstänkta blänkande blockchokladbiten.(lät oaptitligt..)

"väck inte den valp som sover"

Hihiha. Jag lyssnar på en av mina och Ronjas teatrar.
"hon har varit uppe sedan hon gick och lade sig."
"och allt är så romantiskt..tills hästen blev uppäten av golvkackelackor vill säga."
haha /Emma den ronjiga rollspelande roddmaskinen.

it´s all about the money

Pengar blir dagens bloggämne. Jo, ni förstår att jag har en smart ohållbar pengateori. Att om alla banker, plonböcker och bössor och allt töms ut i ett enda valv och en mirakulös folkräkning äger rum i världen så är det lätt. bara att dividera antalet pengar med antalet människor, jag kom på att man nog får flera miljarder each. Hade ju inte varit fel.

Sen har vi fenomenet lotterivinster. Det tycker jag är bland det äckligaste. Att slänga ut pengar liksom. Sen har vi ett fenomen som ni nog har väntat att jag ska nämna, fenomenet paris Hilton. Igår gjorde jag och Saris ett test, äoch en fråga var vem som du helst skulle byta liv med. Paris var en av alternativen och jag funderade på att ta henne; varför inte? Ett liv fullt av pengar utan att ha förtjänat dem. I skvallertidningarna liksom. Det står om "poppstjärnan" och "skådespelerskan", men sedan står det "arvtagerskan". skrattretande right? Det för mig till ett citat jag tänkte skriva, från ett radioprogram.
"Jennifer Lopes och sådana kända ger nog inte pengar till fattiga. Fast, J-Lo ger kanske pengar till Mark Anthony"
det var inge kul när jag skrev det. Just det, haha. En gång, vi var kanske 8 år gamla, skulle vi till stan. Saris skulle ha något sa hon. Vi sprang runt hela stan! sedan kröp sanningen fram, Saris hade tänkt köpa pengar. xD

Jag lyssnar ju som sagt på bubbel och där är det mycket om Joakim van Anka. Det är hysteriskt intressant och jag känner igen mig. För när jag har något blir jag sypersnål fast jag vill köpa något. Skumt va? :/ nja, nu har jag öst upp för mycket pengaröra.
/Emma den pengatokiga pillerhatande piraten.

dry your eyes, mate

saker som är underbara:
1) låten dry your eyes med streets.
2) brittiska.
3) gitarrer.(alltid med)
4) choklad, särskilt dajm
5) vinterpromenader med systra mi.
6) mårtenskolan.
7) nostalgi.
8) mitt hörn!
9) dikt- och novellskrivning.
10) det fattas en tärning.

O well. Jag har då egnat mig åt en massa shit. Har lyssnat på bubbel också. Onja skulle ingå idag, men det har hon inte gjort den bitchen. Jag är sur på onna. Fy henne!

Imorgon så ska jag göra något annat, kanske slinga mig. Vet inte..
/Emma den dajmfrossande darriga dammrottan.

bäva för diktatorn!

Jag ska bli diktator över sverige. Då ska jag hitta på världens strategi. Nämligen. Jag sak skriva världens största lagbok som inte får avslöjas i media. Den måste ju alla läsa, även revoltanter. För om de inte kan lagarna kan de nog bli häktade innan de gör uppror. På det sättet måste de läsa den och det tar lååång tid och då hinner de inte göra uppror.

Hahaha, det ska jag göra. Sktiroligt ska det blibibli. Att bli diktator är ju aldrig fel.
Btw hade vi rosa-maraton igår. Alla 12 avsnitt och filmen också. Hiaha. Det var jättetråkigt och jättekul. Haha. Tänkte på en hel del saker. Undrar om författarna tror att ungdomar är så killfixerade. as if. Som om. Så är det ju inte. Liksom, vadå då. Pathetic. O well..jag måste sluta nu. Nej, men det låter så bra som om man hade något att göra.
/Emma den diktatoriska dimmiga dinosaurien.

svart, rött och silverglittrande

Sådan är världen.

Jag tänkte skriva lite om vad som helst. Om kärlek, om citat och om annat sådant som jag inte hinner skriva. Tänkte börja förklara för er vad kärlek är. Det har jag redan sagt, i rubriken. Svart, rött och lite silverglittrande. Det röda och pasionerade, det svarta och ondskefulla och det silverglittrande lyckliga. Det är det. Kärlek är ordet oss, har jag kommit på. oss. Det finaste ordet.

Citat:
Någon, låt oss kalla henne Monika och Frida pratar.
Monika(den tredje xD): jo ni ska gunga också Frida, visste ni inte det? Och inte fram och tillbaka, nej, som..sjöstjärnor.
:D sen har vi ju.
Sara och jag ligger i soffan.
Emma: Sara, vad gör du?
Sara: jag kliar mig.
Emma: nje, det är mig du kliar.
Jahahaja. Nu ska jag skrivaom tvillingsjälar. Liksom. Det är irriterande att man eligt alla måste vara kär i sin tvillingsjäl. Men är jag kär i Linn då eller? Nej, tackar. Dessutom kan man ha flera soulmates. Man känner det. Man känner det hela tiden. Henrijk är också en potensiel sådan, alltså han på kulturskolan. Skruvat right? :/ ne, nu måste jag lägga mig tror jag. nu är det natt. "på natten finns inga andra människors tankar som stör". Det står i en bok. Nej, nu måste jag nog försvinna i mörkret som en skuggälva. Dannsa bort över gräset medan alven spelar bakom mig.
/Emma den vackra vissna vindflickan.

avsnitt 24

världens kortaste avsnitt!

Avsnitt 24

Så..nu har julen tagit slut. Har kollat på Kalle anka, ätit, ätit, pratat, ätit och ätit. Gröt och julbord och mandelmusslor och choklad och klementiner och allt. Vi bara vräkte i oss, usch! Jag ska på midnattsmässa och spy, hade jag plannerat. Tjoho! Ska spy flera liter, massor ska jag spy. Sen så har vi kollat foton och flummat psykat mycket. Hanna ligger och gnäller om att hon har ont i magen. Ajajajajajaja. Nu har jag bara 2 minuter på mig. I will end up soon. But do I orka? Really, who orks! Vet ni? Jag hinner inte. Inte ett skit. Så här slutar det.

The disapointment
The end.
So empty
After.
So depressing
Whatever you wished.
You get cold right
And crying.
I will end now
That is it..
That is Christmas.

god jul i landet sweden!
kramar Tokan!

blont jävla fetto

Jag har ätit så mycket fett igår och idag så jag vet inte. Fetto-Emma! Sen igår fick jag julklappar. En stereo, en mobil och av Saris fick jag blond hårfärg. Alltså bara slingor men ändå. Var typ schockad i flera timmar inan jag kunde bli gla. Sen fick jag books och sen fick jag kläder, en dödskalletröja av farmor haha! Och lite sådant mojs. Idag har jag kollat på Rosa med systra mi. Fy fan vad jag mår illa. Jaja. Nu måste jag typ lägga mig och kvida..
/Emma den kvidande kvalsterätande kvinnoflickan.

avsnitt 23

Avsmitt 23

Oj, skrev avsnitt 21 först. 23 menar jag ju. Men det är ju inte så mysko för vi har just spelat 21. Jag fick inge kul, en deodorant och annat smått värdelöst. Pointless! Men kul har jag haft och nu sitter Hanna och tecknar manga i min säng medans Pammela går igenom mina köp-skivor från typ ages ago samtidigt som hon letar choklad i mina godisgömmor. Hon hittar ingen. Gissa varför. Jo för jag har ätit upp all choklad. Innan åt vi skinkmackor fast Pammela fick skinka och potatis för hon är glutenintolerant. Nu kände jag mig en aning cool som kunde det långa ordet, det lärde jag mig uttala när jag var 9 år och 7 månader och 18 dagar. Och 15 dagar. Nä nu jokar jag med er, ingen aning faktiskt. Nu så fick jag sms från Sammi där hon frågade om vi skulle ha morgonfirande imorgon. Ni vet när vi sitter och pratar högtidligt och fånar oss med levande ljus och sånt. Sammi kräver att vi ska ha rökelse men fatta vad det stinker alltså. Undrar om raderna är kortare på denna dagen, och igår. För jag är redan uppe i 11 rader text. Nu tolv. Skumt. It´s a mystery, I am so searching for the clue. Haha, det är en Toja-låt som det lyser flum around. Vet ni? Vi kör dikten nu, ingen idé att dra ut på det.

What?
What is the matter angels?
Why are you singing
I don´t understand.
My wife has betrayed me
Her child isn´t mine.
So I really can´t get why
You are telling me to pray?
What is there worth praying for
Without Mary and her love
What is left for a prayer like Josef?
What am I supposed to do mary
When you betrayed me for someone else?
Whatever if it´s god
It´s not me.
And it matters, angels.

Hmm rätt ok dikt idag. Pammela gillar den.
Kramar Tora

avsnitt22

Avsnitt 22

Nu så är det juletider för hela slanten. Idag har jag nästsista-minuten-handlat med Hanna. Det var halvkul, vi käkade på kaffé och flummaxde lite. Sen kom jag hem och hoppade runt och drack julmust i massor. För det gör jag ofta. Sådan är Tora den Tokiga. Nu äter jag choklad som jag också köpte på stadens gator. Det var gott men nu är den slut. Buhuhuhu. Jag köper gärna er, om ni har. Gärna lite knäck, det har jag inget emot. Och helst gammaldags karameller. Sånna som Kajsa Kavat säljer! Vill ha sådana, och en mormor som hon har är inte heller fel. Som snackar finnlandssvenska och bryter benet och ger mig en docka när jag är liten och snäll. Men så har vi haken här då. Min mormor är död och jag är inte snäll. Det är ju felet. Jag tänker inte försöka heller, nä, mitt liv ska bli en elak saga. Och så levde hon olycklig i alla sina dagar. Så ska min saga minsann sluta. För om den gör det slipper jag flera julkalendrar. För jag har bestämt mig för att inte skriva någon dum julkalender nästa år. Why, you ask? Jag orkar det inte och ingen orkar läsa det. Nu lyssnar jag på låten e-bay eller vad det heter, som är en psykat dåligt bra cover. Undrar hur detta avsnittet blev så långt. Det kan jag inte för mitt liv förstå. Det handlar la om att skriva. La är ett lite knäppt ord, har jag kommit på. Imorgon är det 21-time, ska bli helt okej men Hanna vet ju nästan alla mina precenter nu ju. Men who cares. Detta blev nog nästan det längsta hittills, hur fan gick det till? Jag hade ju skrivkramp! Äsch, har kommer en dikt.

I found christmas today
I found christmas and I found you.
I found santa today
I found santa and in the beard were you.
I found happiness and I found sunshine
In the winter coldness.
I found a lot today
But I never found myself.

Detta blev en sån copycat-julsång nästan, nä, jag menar att den bara lånar julen. Jaja!
Kramar Tora

avsnitt 21

Avsnitt 21

Julen har en mörk sida; kyla. Jag är så kall, har cycklat hem från skolan i minusgrader. Vi har haft avslutning, Sofia var frisk. Puh! Det gick helt ok. Lite flum för Sammi kom i otakt en gång men jaja. Idag så ska jag bara ligga i sängen och kolla på film. Disney eller något sådant mysigt. Naav, mysiga små saker är det. Har förberätt tomtar och sånt, ska pynta ikväll. Imorgon ska vi bara mysa och sjunga julsånger och sånt, hahaha. Kanske ringa till någon, har funderat på att ringa och kolla om Annie skåningen är hemma. Men jag orkar inte, för jag är så kall. Orkar inte ens koka choklad. Nej, jag orkar inte ett skit idag. För jag har skolavslutningsepedemi. Usch! Men ey, det är jullov. Detta blir ett kort avsnitt. Men ska avsluta med en mycket dålig rocklåt om julen hade jag plannerat, kom på det i skolan förstår ni.

There is a dark side of Christmas
Something you never think of.
The coldness
I´m freezing to death.
But no one cares
No, no one.
Because it´s Christmas
And everyone should be happy.
No one thinks of me
Why would they?
O, well.
I won´t think of them.
The darkest side of Christmas
Is the rich people.

Så, det blev lite coolt.
Kramar Tora

avsnitt 20

Avsnitt 20

Idag så har vi upptäkt en sak; Sofia är förkyld. Vår gitarrist och en av våra solister borta. What to do? Kris hos oss! Men jaja, idag har vi inte gjort så mycket i världen. Jag har varit i datasalen hela tiden, på svenskan också. För vi hade håltimme då. Trevligt. Jag är liksom..psykatt trött. Men har knappt gjort något, snackat med Natta i tusen årtionden. Hon berättade om sina hästar som inte är intressante. Men vadådå. Oj, intressana menar jag. Nej, intressanta heter det! Gaaa. Vet ni? Vi slutar imorgon. Då ska vi singa, eller inte, inte vet vi. Vi får se, tänk om jag tvingas ta Sofias solo, hjälp! Det skulle ju inte jag ha att göra med. Va? Vad skrev jag? Det minns jag inte..hmm. Vad är det med mig idag egentligen+ Jag är alldeles för trött för detta egentligen. Haha, gäsp. Jag typ sover. Jag drömmer just nu om lussekatter. Stora lussekatter med russin i och julmust i små flaskor. Detta drömmer jag om. För jag har sockersug.
nu kommer här en högst trevlig jullimerik.

Lilla Tora har varit i Arvika
Och hon har köpt en gran på Ika
Hon har haft det nästan för kul
När hon med sin far ska fira jul
Blir det knappt mera än julafika.

Haha, ska vandra.
Kramar Tora

avsnitt 19

Avsnitt 19

Å men shit vilken dag. Jag har typ bara övat på den dumma låten, tränat och tränat. Min alltstämma sååå sucks! Sen har vi köpt gran också, grandoft är underbar. Stack mig på ett barr, vet inte varför, liksom, gjorde det med vilje. Haha I am weird. Weirder than ever. Jajaja, nu så måste jag skriva mera om granar. Vi var och högg den I skogen. Nej, vi köpte den på ika. Men vi låtsades att det var en skog, det var kul. Sen var vi hemma och klädde och grilierade eller vad det heter julskinkan.
Idag var den sista gympalektionen också och vi hade styrketräning. Fan! Hating it! Jag och Mischa fuskade jättemycket. Sen har jag käkat kakor mest hela dagen, pepparkakor förstås. Nu ska jag baka Sofias julkakor och dekorera burken, hade tänkt att lägga dit några små citat också, som passar henne. Hörrni, snart så e det jul. På fredag slutar vi och på söndag ska vi spela 21. naav, mysiga jul! Jul jul mysiga jul, glanns över julatomtar. Ehh.. nej nu kommer en dikt om mitt granbarr.

En droppe blod
Ned i den djupa snön.
En vass tagg i mjuk människohud
En ros av blod på barnafinger.
En röst som sjunger
Tystnar abrupt.
Dör sakta ut
I smärtans ton.
Men frusna läppar ler
För hon njuter av smärtan.
Som om hon vore en sådan
Som skadar sig själv.
Nej inte hon
Hon njuter bara.
Av julens vassare kanter
Det gör ju ingenting.
För julen
Är granbarr.

kramar Tora

avsnitt 18

Avsnitt 18

Idag så har jag varit med Sammi och köpt julklappar. Det var complicated. Man måste ju köpa något bra ju. Men köpte lite iaf, till pappa och Mischa, Lucia också. Sofia har jag svårt att köpa till. Till Sammi har jag köpt en diktsamling, hon kommer bli glad tror jag. Mischa ska få en mysig tröja för hon klagar alltid på att hon är så kall och Lucia får en massa ljus med kaneldoft. Det är ju kul! Pappa ska få en kokbok och en jättesnygg mobilväska. Nu har jag hittatt på en present till Sofia, ska baka julkakor och lägga i en snygg burk. Burken ska jag dekorera med glitter och änglaklistermärken, för det gillar vi båda två. Har även införskaffat en cd till Hanna och en supersnygg kalender samt en film till Pammela, mina världsbästa kusiner. Är nöjd med mina inköp å år, faktiskt. Jag och Sammi hade jättekul idag faktiskt, åt dammsugare och det var gott. Nu ska jag snart gå och typ skriva till Natta, bästiga Natta! Jag saknar henne väldigt mucho. Idag skickade jag 19 sms till Natta där det stod hur mycket jag saknar henne. Det var kul och hon blev jättesur för jag störde i ett no-prov. Jag är den coolaste personen ever som kan mobba till och med sin bästa kompis utan att riskera att förlora henne. För vad som än händer så är Natta min Natta, jag äger henne. Köpte henne på lppmarknad, vet du. Hon kostade bara nio och femtio, det var rea. Nu ska jag dikta, tillägnar dikten Sofia den silverglittrande änglaprinsessan.

Snön yr runt träden i jul
Granen står och tindrar
Klädd mitt i vintern, vem klädde den
Ingen vet.
Glitter yr runt alla i jul
Runt små flygande änglar
Som svävar, sjunger och glänser
Vem bär de
Ingen vet.
Det är fart i stugan i jul
Som en kaka med snöglassyr
Människorna i stugan julpysslar
Vad pysslar de med
Ingen vet.
Stjärnorna lyser på himlen i jul
De blinkar och strålar emot oss
De skiner som sorger inte fanns
Finns dem?
Vem vet
Det är rätt svårt att tro.

Gaa, jag är på julhumör!
Julkramar Tora

från min grav

jag har varit död några dagar. för först hade jag inget internet och nu..sitter jag här med..ingemar den tredje! han är världsbäst på engelska och pratar stundom i falsett och stundom mörkt. hiha. onja har efterlyst mig, ska ringa henne efter maten I think. jag är förresten hungrig.

Dagsraport! i tisdags var jag och julhandlade på Tiger med Natta, sen på onsdag och torsdag har tillbringats på kulturskolan, med att plugga och sånt. matteprov och kemiprov de två sista dagarna. igår var jag typ sjuk, tror jag. skolavslutningsepedemin smällde till. nu idag så har jag tråkat. men jag måste ju komma ikapp med avsnitten, men har endast word pad på datorn och gillar den inte.
/Emma den buttra bubbliga bumlingen.

sång till friheten

Nu är klockan 15.36 och jag skulle varit hemma om 64 minuter sedan. gött! håltimmar istheshit! skulle haft tea nu eg. Men jag käkade blåbärsmuffins med Monika och stack home. Men jag måste berätta en sak igår.
Jag och farfar som närmar sig 80 med lantdialekt i telefon.
Farfar: var är dina föreldrar?
Emma: köper gran.
Farfar: köper gran, my gosh.
hahahahahaha. nu ska jag blogrounda.
/Emma det blommande blandade blåbäret.

avsnitt 17

Avsnitt 17

Men hej! Har jag kommit rätt? Jag skulle till de små ansiktslösa läsarna. Oh, bra. I am Tora skrivaren. Jag är en hp laser, tror jag. Äsch!

Nu har jag hört att folk hade problem med Mischas avsnitt; jag är ?Tokan, Tora är jag. Kan ni förstå detta simpla? Jaja, idag har vi köpt gran som doftar jul. Jag ska dränka in den i glitter tror jag. Det skulle vara trevligt. På onsdag ska vi klä den, I believe. Men sen har jag inte gjort någonting annat idag. Jag har typ julat mig och så. Men det är kallt här i Vermland och kallt somfan är det! Och ingen snö. Men snö vill jag ändå inte ha för det är blött och kallt! Det är det udda med mig. Men hey jag är den uddiga uddkantande uddaren. Nä äsch! Nu så ska jag snart dikta, men guuuuuudddd vad törstig jag är. Goddness! Haha, bra stavat. Nu chattas det med Vanja på msn, hon är rolig att chatta med, inte som x Saga som bara smilar och skickar bilder och sånt jobbigt. Jobbigt är det! Jag och vanja snackar om hur oerhört konstigt det är att världen inte har gått under än. Haha, kul! Nu ska jag skriva en sånn där ?modern? juldikt.

Hon står
I snöslask
Och väntar
På någon
Som aldrig
Har kommit
I juletid
En stjärnklar natt
Och hon väntar
Bella notte
För dig va
Tänkter hon
För hon gråter
Tårar i snön
Och hon vill inte
Inte se på granar
Eller paket
För hon väntar
Och hon lider
Så som man inte ska
I juletid
För hon väntar..
På julstämning

Oj, den blev inte som jag tänkte.
Kramar Tora

100 frågor

Först vill jag hälsa till syster som pratar med mig på skype. hon är i köket. nu ska jag recorda some songs.

1. Vad är klockan: 15.46
2. Vilket namn står på ditt födelsebevis: Emma Carolina Rävås
3. Smeknamn: Emmis, Emy, Emmapemma, Memma m.m
4. Vad heter dina föräldrar: H och N
5. Antal ljus på din senaste tårta: m jag har inte haft några ljus på länge. Men ska det vara ålder så är det 13.
6. Husdjur: Maja och Lukasino
7. Hårfärg: Brunt
8. Favoritfärg: Svart
9. Piercing: En i hjärnan.
10. Tatuering(ar): Nepp
11. Födelseort: Lund
12. Bostadsort: Lund
13. Nuvarande bostad: Villa Rävås
14. Har du varit kär: Vetnot..
15. Har du varit i några andra världsdelar: USA
16. Har du varit med om en bilkrasch: Nej
17. 2 eller 4 dörrar (på bilen): Fyra
18. Kaffe eller glass: Glass
19. Snuttefilt eller kramdjur: Kramdjur
20. Salladsdressing: god
21. Färg på strumporna: Äh, vetnot
22. Lyckotal: 12, 7, 5
23. Favoritfilm: Hmm, school of rock
24. Favoritcitat ur en film: jag vet inte
25. Bästa semestern: Kamping, Kratsien, USa?
26. Favoritmat: Friterad fisk och pommes och remoladsås
27. Bästa veckodagen: Fredagar är superbra och då får man chips.
28. Senaste låt du lyssnat på: Hmm, minns inte? Någon som Ara spelar
29. Tandkräm: Colgate Sensitive
30. Favorit TV-program: Gilmore Girls
31. Favoritrestaurang: glorias
32. Favoritblommor: gentiana:p
33. Tycker inte om: En massa saker..
34. Sport att titta på: Typ en svart tv-skärm
35. Snabbmatsrestaurang: Max
36. Senaste sjukhusvistelse: ingen aning?
37. Favoritdricka: CocaCola, orginalet
38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Gula som solen och som annat gult. Logiskt va?
39. Hur många gånger kuggade du på körkortet: Jag skulle nog kugga alla gånger.
40. Var är du om 10 år: Framför en dator är nog troligt
41. Vem fick du senast e-mail från: hmm..minnsnot
42. Är du dömd för något brott: Nej, bryter inte mot lagen så ofta. Tror jag i alla fall förutom nedladdning och kopiering förstås.
43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: Ingenaning
44. Vad gör du när du är uttråkad: Skriker att jag är uttråkad
45. Fras/ord du använder (för) ofta: Bjebb
46. Vän som bor längst från dig: Kanske Linnsie, det måste det vara.
47. Vad retar du digpå: korkade männiksor, mina egna stavfel, särskrivningar, teknik som inte funkar med mera
48. Det bästa du vet: Att flumma, att få inspiration och socker!
49. Läggdags: Vid tio vardagar och kanske 23.30 weekends
50. Vem tror du kommer att svara på det här snabbast: Ska man skicka till någon?
51. Vem/vilka tror du kommer låta bli att svara: Jag skickar ju inte till någon?
52. Vad är klockan: 16.30(Saris har stört mig!)
53. Favorit Beatle: Ingen ^^,
54. Favoritlek: Vet inte
55.favoritfilmmusik: bra
56. Skostorlek: 39
57. Syskon: Saris
58. Favoritpålägg: Sirre, farre (sirap, farinsocker)
59. Om du skulle skänka bort $ till välgörenhet, vem skulle få din $: Nån snäll
60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: Pärlemor, virvel, spegelsal, guldglitter, silvervinge med mera
61. Bästa bok du läst: Harry Potter eller någon av mina ungdomsböcker
62. Är du Internetberoende: Ja!
63. Favoritdjur: Katt eller gerbil
64. Gillar du snö: Nej!
65. Favoritglass: Dajmstrut
66. När köpte du något åt dig själv sist: hmm, jag vet inte?
67. Är du långsint: Inte jätte
68. Favoritgrupp/artist: Within Temptasion
69. Vilken är din bästa egenskap: Jag är smart tror jag
70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Att överleva dagen
71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20 000 krj, det vem skulle? Typ Magnus eller Pontus.
72. Vad gör du: Sitter vid datorn och skriker inombords efter socker
73. Mest intressanta stad du varit i: New York
74. Vilket djur skulle du identifiera dig själv med: Katt
75. Vad fascinerar dig mest hos andra människor: Dera babbel
76. Senaste pojkvännen/flickvännen: Mr Malmkvist, nä får fan ta och bli ihop med någon för jag är så trött på att svara så
77. Favoritgodis: Marabou dajm
78. Spelar du nåt instrument: Nej, men vill såå kunna spela gitarr!
79. Vilken/vilka sporter gillar du mest: gång
80: Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa: JK Rowling kanske eller någon filosof
81. Vilken film såg du på bio senast: Vet inte, jo ett öga rött
82. Senaste köpa skiva: Wt-The heart of everything
83. Roligaste konerten du varit på: Timbuktu(tror jag..har inte sett någon annan typ)
84. Bästa känslan: Den där vackra kännslan..
85. Samlar du på något: Band
86. I så fall, vad: kassettband
87. Är du feminist: Om de bara bytt namn
88. Om du var ett instrument, vad skulle du vara då: En akustisk gitarr
89. Favoritskiva: många
90. Bästa kompis: Linnsie och Njonja
91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: Särunge
92. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick: Min bästa knäppsyster
93. Favoritlåt: En massa, men stand my ground med wt är ägigt bra och så finns det en massa andra som jag är kär i
95. Har du en mobiltelefon: Ja, men ska snart få en ny cool med Ingemar i
96. Vem är du kär i just nu: Om det är någon så är det Måns eller Axel, men det vet jag inte..hurfan vet man det?
97. Vad är det vackraste som finns: Att vara älskad och känna sig bra
98. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då: Till venedig kanske
99. Är du homo- eller bisexuell: Jag vet inte, det kan man inte veta.
100. Vad är klockan nu när du är klar: 17.09(Saris har stört*!)

"du ska knytade runt gummibandet"

Nej..jag är inte hemma nu. Jag har håltimme. Om vi inte hade vikarie på fysiken hade jag slutat nu. Fan dumma sak! Nu ska jag skriva om gårdagens strapatser och om Henrik min nya kompis!

Jo, Henrik alltså. Han är..obeskrivligt knäpp. Vi satt i bildsalen oh pysslade då Henrik bestlutar sig för att lära mig knyta. Han bestämde sig för inlärning genom repetision. "du ska knyta det runt gummibandet" gaa! jobbigt! Men han var jätterolig och vi satt och skämtade jättemycket om allt. ett citat från i lördags måste in.
Tjej: Henrik, var är Christina?
Henrik: Hon gömmer sig för dig, hon är i garderoben.
Tjej:*rycker i dörren*
Tjej: har ni låst in henne?(chockad!)
Henrik: men hon sa ju att vi skulle låsa, så att inte du skulle komma in
*Christina kommer in genom dörren*
Haha han är så bra! "jo, jag läste psykologilära om inlärning genom repetision. men jag glömde läsa klart kapitlet, så jag vet inte när jag ska sluta."

Annat trevligt på bjebburskolan var skönsång, en tjej sjöng färger i en vind, ni vet från pockahontas. ga! den låten är så underbar! sedan sjöng vi såklart och så höll vi på och bjebbade. nej nu ska jag nog inte skriva mera blogg. Förutom att hälsa till Monika II som nu hittat till bloggen!
/Emma den naturliga nålstickande noshörningen.
p.s. glömde ju berätta om abc-morden, mitt Toras och Agnes progekt. vi hittar på dödsorsaker till alla i klassen. kuli! till exempel lasermina, wii(i spelet..) och sådant.

avsnitt 16

Avsnitt 16

Å härregud hinner inte skriva någonting över huvudtaget. Men det gör jag. Jag har tänkt en hel del idag och tänkte tillägna Kalle Anka denna text. Det finns en massa logiska luckor i det nämligen! Till exempel tjuren Ferdinand. Hur kan han vara så där jättestark om han sitter under sin korkek hela dagen? Det skulle jag också vilja göra! Bara få lata sig. Lat som jag är, tengo peresa-jag orkar inte. Min bästa fras! Absolut super. Jag är psykat trött, har varit i skogen idag och julvandrat med pappa. Skruvad sak vi gör ibland, vandrar. Bara går och käkar klemmentiner och flummar oss. Trevligt trevligt. Jag har inte speciellt mycket att prata om. Klockan är 22.01. Jag måste verkligen sova nu! Dikttime.

Här sitter jag
Lugn och stilla.
Mina horn sticker upp
De berör mig inte.
Ibland rycker det i dem
De vill stångas då
Men jag orkar inte
Resa mig.
För här har jag alltid suttit
Och min mor är en ko.
Hon är orolig det vet jag
Men jag sitter här ändå
Här är ju min korkek
Och mina blommor.
De blommor som
Har blivit
Min familj.

going under..

Jag går under av bjebburskola, kemi och filminspelningar. Jag är ganska död tror jag. Men vadå då. Idag har jag bara flummat och gått upp tidigt :s. Onja har jag stört men hon kollar på kalender. Bebb! Måstemåstemåstemåste läsa kemi! Måstemåstemåste! Men vill inte inte inte! fan ta kemi alltså. Help me from fula kemibjebbet! Tänk om det går sämre än förra provet! Då typ dör jag..
Jag vill inte tänka på denna crappy dagen. Den är bjebb och hemsk och ska tillbringas p[ bjebburskolan. Bebb! Ojdå, jag hade engelskt tangentbord. Fy mig! Nej nu ska jag gå.
/Emma den döda deppiga dockan.

avsnitt 15

Avsnitt 15

Idag har jag varit hos Mischa på ?julgodisfrossa?. Vi tog med allt från vår godisdag och Mischa och Nova hade också med sig saker. De hade med sig rätt äckliga saker förutom Novas chokladkola som var så sjukt god! Sen spelade vi lite piano jag och Lucia, eller mest jag i alla fall. Vi åt tills vi nästan kräktes och låg döda på golvet. Vi lekte lik. Förutom Sofia som lekte kyrkogårdsförvaltare som kastade blommor på vara filtgravar. Det var högst roligt, liken gapskrattade. Förutom Sammi då som låg och kved. Av illamående, men eventuellt om skratt. Man vet inte riktigt vad det var, hon sa ingenting. Nu sitter jag hemma och har ont i magen. Ajajaj! Nu ska jag nog typ ringa Sammi och fråga när nästa likparty ska gå av stapeln. Och om det ingår likbål i riterna, för jag fryser. Just nu känns det som likvaka, för jag är så trött så trött. Varför varför är jag alltid trött? Jag är som en törnrosa! Men vem ska vara prinsen? Hmm, Fredrik! Hahaha, nää. Men Philip, Lucias brother. Han är ju supersööööt! Damn, han är sooo hot ju! Hahaha, jag tanker på konstiga saker. Ga! Hihi, jag är ju så udda sååå. Nu ska jag dikta.

Under granen ligger jag
Ett litet runt paket.
Och det är julafton idag
Och snart ger jag dig min hemlighet.
Min stora stora låda
Mina små små snören och band
När du knytit upp de båda
Med din lilla barnahand.
Så kommer du att finna
Inte vet jag vad
Men när pappret snart försvinna
Blir du förhoppningsvis glad.

Så, god natt!
Kramar Tora

drömmar av vingesus

Har varit på bjebburskolan och gjort julgodis. vi gjorde psykade saker som jorkladgodis(chokladd och jordnötssmör), russinkakor(russin och marsipan doppat i choklad), marskakor(pepparkaka i marsipan), snögubbe, jordnötskringla som nog inte blev nöt, grilchoklad(grillchips i choklad), knäck(gluten i, stackars kusiner till jul), kola och brända pepparkakor. :D trevligt!

På bjebburskolan var det rätt ok också, ärligt honestly talat. men jag insåg fort att jag aldrig kommer upp i eliten, då var det inte så kul längre. jag hatar elendet! jag måste alltid vara först och coolast och i eliten. för annars hatar jag det. sånn är jag, liksom. Det var ju så 4b bildades indirekt; jag ville upp till Niklas elitnivå. för jag är så dum och har sånn ångest. jag skulle dött om jag förlorade idol i örebro. men ja, jag gjorde inte det :-o nu ska jag snart badibada, tevligt!
/Emma den marsipanskapande marsmallowmjuka marsmänniskan.

när lördagsmorgon glimmar vi ut till köket gå

Har ätit frukost och sovit idag. Inte mer än så. Sen ska jag lyssna på melodikrysset och sen ska jag till bjebburskolan. usch! men vid 15.20 är jag home och kan slöa. hade jag tänkt :D. men jag vill slöa hela dagen istället. imorgon däremot bor jag på bjebburskolan.:/ bebb. urban! nu skall jag skriva om yesterday. Vi var på glorias då och käkade, gott. trevligt, samtalsämnen var dialekter och sånt tråkigt. Men kul var det. :D trevligt! nu ska jag gå ut i köket.
/Emma den fetthåriga fårskalliga fågelvingen.

avsnitt14

Avsnitt 14

Puh! Nu har alla vandrat hemåt. Fest idag som ni kanske minns. Alla kom i år, trevligt och kul är det! Vi pratade mest om saker, körde typ sanning eller konka och sånt yberknäppigt. Nu är jag är så trött just nu. Usch, vad trött jag är! Jag kan inte tänka. Märktes på festen också, både jag och Nova var så trötta att vi dog. Sammi däremot var jättepigg och hoppade omkring och sjöng och dansade. Psycho. Sen spelade vi lite jepperdy, det var kul. Nova och Sofia spöade oss mycket ajigt. Nova slog nämligen lucia när hon svarade på en fråga först. Stackars flicka då. Sen kom pappa så klart och mobbade sig så där som bara ens egen pappa kan göra. Det är de så bra på. Mammor är inte lika bra. De försöker för mycket liksom. Det borde finnas en kurs där pappor lär mammor.
Och över stallet lyste stjärnan
På vad?
Och i stallet ligger barnet
Men vem?
Utanför stallet står herdarna
Men varför?
Ingen frågar
Inte nu.

På väg till stallet
Kommer tre vise män
Till vad?
På väg från stallet
Springer änglarna
Till vem?
Men I stallet
Ligger barnet
Undrar varför?
Ingen svarar
Inte nu.

För I stallet
Vet man säkert
Ja vad?
Att vi sedan
Ska dyrka
Detta barn?
Det vet de
Kanske, kanske inte
Men vadå?
De bryr sig inte
För..
Hennes son föddes ju!

Godnattkramar Tora

ett farcinerande vattenfall.

jag börjar min dag men taxiresa, och drivern kläcker ur sig "det är väldigt farcinerande att du tänker." ungefär. jaja. sen så hade vi världens flummigaste svensklesson. vi hade bokredovsining, och vi hade hyperkul. Dialog:
Bernard: min mening är "telefonen står tyst på hyllan." det är meningen alla kapitel slutar med.
Emma: så vad handlar boken om?
Bernard: om en kille som upptäcker att en tyst 21-åring snott hans tjej.
Erik: en tysk skåning?

Hahaha, det fattar ni nog inte. Sen tråkig engelska och sen lunch. Sedan spanska!! Det var en grymt flummig vikarie. Citat: "en latino america hay mucho people who kommer från india." logik! Hon ska ha oss nästa vecka också, yes! sen matte och sista slöjden. då kom jag och Göran på att man orde hoppa över jullovet. eller det tyckte Göran iaf. På nyårsdagen börjar vi 10, på julafton slutar vi 13.30 och på juldagen börjar vi 9.30. hahaha. nu ska jag slöa och sen ska vi till glorias och käka.
/Emma det våghalsiga voldsamma vattenfallet.

ödet är på min sida..

därför att:
1) jag har sovmorgon idag.
2) det är fredag idag.
3) det är den sista fredagen på terminen.
4) ikväll ska vi till glorias med Ia och Jonne.
5) innan dess har jag inget plannerat.
Visst är den en solskensdag den här daen? Njam. Men ödet suger därför att:
1) slöjd idag.(men det är ju sista slöjden!)
2) i heljen ska jag tråka på kulturskolan 90 % av tiden.
3) inspelningen gick skitdåligt igår.
4) vi har bokredovistning snart.
jaja, nu ska vi inte bjebba, det är fredag idag!
Nu är det snart taxi.
/Emma den ödesmättade öronskadade överskottsinfångaren.

hinner egentligen inte.

Men jag writar ändååå. Så idag är det då torsdag och jag hade en katastrofal inspelning. Jag viger därför mitt inlägg åt en tjej, låt oss kalla henne Träd. Träd ville alltså inte komma på inspelning. "jag vill inte, jag orkar inte. nähää men då säger jag upp mig ur filmen dåå!" jag hatar trädjäveln. jaha. haja. nu ska jag också nämna ett talfel i tisdags jag glömt skriva.
Mamma läser: frälsaren har krossat våra tunga bojor..
Emma: krossat våra tungor?
det gjorde lite alvt ont att höra. imorn sovmorgon again, ingen musik woho. sista fredagen i skol. jaja godnatt!
/Emma den illamående insäktsgillande inspelningsförstöraren.

avsnitt 13

Avsnitt 13

Glad lucia folket! Idag har jag inte sett ett enda lussetåg, men jag och fader lussade för farmor. Mischa var också med och sen tittade vi i skolkatalogen och ringade in folk. Det gör vi för att pappa gillar att kika efter om vi ringat in någon någon kille. Vi ringade in nerden i a(svärfarsdrömmen.), ett av särbarnen(usch!) och ligisten i 8c för att skrämmas. Sen snart ska jag läsa deathly hallows, för den är så bra. Jag drogar den. Men jag måste väl dusha också, egentligen. Men hur kan man orka det liksom? Vissa dushar typ gämt, men who orks! Det är ett superbra verb på supersvengelska. Orks. Orks is the shit! Vad skall jag nu skriva ned i denna heliga skrift? Jag kan skriva ned hur det är att ha lucia utan tåg. Det är som..tunnelbana. Man är under markytan liksom, hahaha. Men det kan också vara som en taxi, som rullar och inte hittar. Man vet liksom inte vad man ska ta sig till. Men jag har fått lussekatter av Mischa för hon är så snäll och godhjärtad. Och nu ska jag skriva en luciadikt.

Hon, en vitklädd figur
Hon, i en ljusets bur
Hon, väna prestinna

Nu hon komma, nu hon vandra
Tager med sig alla andra
Låter folket vägen finna

Sakta vi går
Vi ger och vi får
Sluter upp vid hennes sida

Skrattar och ler
Hör, känner, ser
Fsr henne tiden bida

För ja, ja en dag
Ska människor som du och jag
Flyga på vingar av drömmar

För en natt
Ska vår skatt
Bli en klänning i Lucias sömmar.

Hon ger bort allt hon får
Vita ljus i svart hår
Så ser vi på lucia.

Hon ler, hon älskar mig
Hon ser, hon ser på dig
Då vi hälsar den vackra Lucia.

glad Lucia igen!
kramar Tora

over the hills and far away, lucia!

Jag avnjuter den allra bästigaste låten ever, over the hills and far away med nightwish. nightwish är inte sådär jättebra men den låten ååå den låten! gaaaaaaaa! texten är bra och musiken är grym. och jagär kär i den.

Idag så är det lucia och vi börjar snart med lussefika, trevligare kan det ju knappast bli liksom! men sen english då jag inte har mkt att do och sedan matte och dubbeltimme i chemistry. damnit crap! hating it! men det går nog bra. om en vecka är det kemiprov, måste börja plugga. sen är det inspelning av klassrumscenerna, nooooooooo! gaaa, tonartshöjningen i denna låten är förövrigt gooooooddddd! jaja, hajdå!
/Emma den leende luftburna lindanserskan.

filosoftomte

Tänk om det finns en jultomte, som sitter och manipulerar alla föreldrar vad de ska köpa? eller alla andrao kckså. Gud how trevligt det vore, en fet filosoftomte som sitter och käkar gröt. Man vet ju liksom aldrig. Det skulle vara hysteriskt coolt.

Nyss gjorde vi pepparkakshusis. Det var knäppigt för lipistolen funkade inte så fick sockra iaf. först ville vi silvertejpa. men det gick inte. sen gjorde Sara ett minihus med vingummi och galna saker, sen gjorde hon en galna böll med krossad lins och florsocker på. längtar tills jag får äta peppercookies! snart ska jag nog sleepa, imorn lussefika, höjdpunkten på dagen! godnatt gullungar!
/Emma det vintriga vitkalkade vingummit.

avsnitt 12

Avsnitt 12

Hej jag heter Tora och jag är 13 år.
Haha, jag har presenterat mig själv för 19 personer idag. Pappa, Mischa, Sammi, Lucia, Sofia, Nova, Vanja, Saga, Niklas-musikläaare, Ellen-svenskalärare, Mia-engelsklägare, brevbäraren, faster, Hanna, Pamela, expediten på koop, Fatima-paralellklass, Caroline-paralellklass och slutligen en telefonförsäljare.

Har ni missat att jag fylde år today? Era dumma idioter! Ni har inga hjärnceller tror jag. Det misstänker jag. Men det bryr sig inte ni om för ni är ni och ni är..ansiktslösa. ?Tora och de ansiktslösa!? heter min nya roman som handlar om mig. Den är två ord, nämligen ?13 år?. Jaja. Idag har jag fått precenter och ätit socker i alla dess former. Fick en paradisask av chokladgalna Lucia och en godispåse och trisslotter av Mischa, nämligen. Sofia gav mig örhängen och en julskiva, av Sammi fick jag scrapbooking-saker och hemma fick jag inte så mycket. Godis, pengar och kläder bara. Får kanske något trevligt till jul för en gångs skull. Idag hade vi musik och tränade, vi börjar få kläm på det! Jag och Sofia rockar, okej, Sofia äger. Men jajaja. Sen fick vi håltimme sista lektionen och slutade early så att jag, far och Mischa kunde snickra pepparkakshus. Det var kul och vi fick sockerkickar. Vi gjorde rosa jordgubbsglasyr och flummade oss så pappa nästan dog. Men vi räddade honom genom att lugna oss. Eller alltså vi försökte. Nu ska jag skriva dikt för dagens dagiga dag. Om julen, så klart.

Tänk om man hoppar över julen
Bara ett endaste år?
Vad skulle man hitta på då
Skulle man komma direkt till våren?
Ellr skulle vintern bli längre
Usch, den skulle bli så lång.
Man skulle aldrig få julesjunga
Inte en endaste sång.
Men sen fanns det ju en fråga
En där frågan utan svar.
Efter alla dessa frågor
Finns bara denna kvar
Hörru, om man hoppar över
Julen just i år
Då kan man ju undra
Hur det med jullovet går?s

Ses imorgon, då är jag 13 år och 1 dag!
kramar Tora

trevligt

Jag har haft emma-pass idag, tuft och kul. jobbigt kan man säga. men jätteroligt, ärligt talat. Nu frågade Onja om jag fått nippran på vandraren. Det har jag, ja. Den texten är njammigt bra och musiken sen. Nu ska jag nog knappt skriva mera, hmm, vad ska jag skriva. Äsch! jag har inget att säga! Imorgon börjar vi med lussefika, haha. 9.10. trevligt! nu ska jag inte st;ra era liv mer.
/Emma den saknande saliga soluppgången.

helheten är mer än bara summan av sina beståndsdelar

Wow, hemma från midnattsmessan. Riktigt kul, Moniqa(I) var där och det var trevligt.Det är underbart med stämmsång, liksom..gaa. När man hör allting för sig och sedan smash! Och då man plockar ut vissa toner, som vi eg mest gör på sånggrupp, då det bara blir perfekt av små toner. Gaaa! Nu ska jag nog snart sleepa. Goodnight!
/Emma dne gäspande godisätande gardinstången.

avsnitt 11

Avsnitt 11

Nu så ska ni få se att Tora rockar världen på att skriva. Idag har hon varit och julhandlat med sin fader och pratat och haft det trevligt. Mötte faster i affären och de pratade i typ artontusen år, men nu så är jag hemma och har ätit korv. Imorgon fyller jag 13 år och det ska vi fira på restaurant och med att få precenter av alla trevliga personer. Alla otrevliga borde också ge mig precenter, tycker jag. För jag är den blivande diktatorn Tora Karlsson som kommer stå i alla historieböcker. Det där gav mig en ide till nästa dikt som jag snart ska nedtäckna, men inte nu för först ska jag berätta om hur det blir på avslutningen. Vi ska spela en rocklåt med stämmsång, häftigt isn´t it? Sofia spelar gitarr och sjunger, jag sjunger och syntar och Sammi trummar och sjunger, Mischa är tyst basistoch Lucia sångerska enbart. Det kommer nog att bli helt okej. Eller jättebra också, kanske. Vi får se. Niklas är i alla fall jättestållt över oss och blir helt i extas när vi sjunger. Det är lite konstigt, men så är ju Niklas. Han är ett musikaliskt geni med talang för patetiska repliker och praktiska tips. Det kom inte jag på alltså, utan det var Lucia. Det sa hon i februari. Eller när det nu kan ha varit. Men nu ska jag skriva en ny finfin juldikt om julen i första person!

Jag är här
Här idag.
Julen är
Det är jag.
Julen finns
Inom mig.
Julen minns
Allt om dig.
Julen hör
Hör gör den.
Ja det gör
Den nu då och sen.
Julen är ge
Ge, ta och få
Julen är att be
Be då och då
Julen är att ta
Ta, få och ge
Julen det är jag
Julen, jag är att le.

Ses på födelsedagen!
Kramar Tora

121212

Det är fest på taxi idag. Haha, hade gillat att komma ju och träffa Bibi! :p äsch. Idag fick jag veta att jag är större än Emma Persson. För taxidrivern döpte mig till EmmaS, stora Emma. det gillar vi.

Idag har det varit trevligt, emn ikväll ska jag till kören och sjunga till midnattsmessan. tråk! o, well.
/Emma den taxiälskande talande tandtrollstämjaren.

frusna tankar

Idag så kom jag på en sak. Om man fryser så kanske hjärnan blir is och tankarna blir sega och sedan avstannar. Det sa monika dock att det inte var. sen så har jag varit en rebell idag, och som ensam i skolan supportat Marie. Vilket brott! tyckte Agnes som slog mig för det. idiotunge. Nu ska jag inte blogga mera tody, men idag så har jag köpt julklapps och ätit max.
/Emma den rebelliska rosenröda ringbärerskan.

avsnitt 10

Avsnitt 10

Nejmen hejsan! Detta är monstermischa som speakar. Jag och Sammi terrar Tokans anteckningsblock. Sammi klottrar lite här och var som ni nog kan se. Hej, detta är Sammi som skriver då Mischa bara klottrar patetiskt shit. Gaa, varför kan jag ord som patetisk?

Hej, Mischa här igen. Tänkte berätta för er vilket tråkigt liv Tokan har, och vilken tråkig jul hon har. Hon sitter hemmam ed sina bitchar till kusiner och sin pappa och käkar marsipan. Marsipan är förresten jätteäckligt. Tora sitter sen hemma hela mellandagarna och sörger att hon inte får skriva mera kalender. Hon hatar det men det är hatkärlek. Jag kan inte skriva speciellt mycket bättre än Tokan jag. Inte längre heller. Kan berätta att Tora är mycket ful också, hon är alltid jättesmutsig i håret och hennes ögon är helt borta och blanka. Nä, hon är jättesnygg. Men är uttråkade och hangar round i väntan på Tokan den jobbiga. Vi lyssnar på Toras udda within temptasion-musik, fast alla tycker min musik är konstigare. Det är den nog. Sammi försöker hitta något bra på Toras dator, fast nu hängde den sig. Men nu ska jag skriva en juldikt, som Tokan gör.

Tokan hon ska ha en riktig jul
Med kompisar och en massa kul
Utan faster farbror och kusin
Toras jul ska vara glad och fin
Det ska vi allt se till
Varesig våran Tora vill
Eller inte, det spelar ingen roll
Tokans jul går åt alla kanter och håll.

Hejhoppdå!
Kramar monstermischa och sombiesammi!

och så var det månens fina dag.

Jag har oerhört lite att säga idag. Kan säga hej, förresten. Och..hej igen. Äsch! Men jag kan säga att vi hade en lätt dag i skol idag. Vi hade typ inga seriösa lessons, förutom son. Sen spanskan spelade vi ordförklaringar och fysiken halv tea. o well, inget att säga :/ men jag vill blogga! äsch. jag struntar i mera blogging.
/Emma den missbrukande målande månskensdrottningen.

avsnitt 9

Avsnitt 9

Hej, Tora här. Idag har jag inte gjort något alls, men trött och utmattad är jag. Har tänkt så mycket idag så jag orkar inte skriva om det. Har tänkt på jul och sånt, faktiskt! Såg Sammi och Sofia i kyrkan på luciakonsert idag, skönsång och flum mixat. Sen har jag mest suttit vid datorn och chattat och lyssnat på dåliga låtar. Har inget att säga, men det har jag ju aldrig haft så vadådå. Jag tröstäter blockchoklad. Vad jag är ledsen för? M, att..det är den nionde december? Att jag mår illa av blockchoklad? Vet inte, men det låter bra att tröstäta. Liksom bättre än att bara äta blockchoklad, särskilt som det är blockchoklad och inte mjölkchoklad. Det är inte normalt att käka blockchoklad. Men det smakar ju jul, ju! Det borde ha stått i min förra julkalender, gud vad länge sen det var. Ett helt år. Jag läste så mycket in i allt, hm, ogramatisk mening. Men liksom, om jag inte var med Mischa på ett par dagar så skrev jag ?vad har hänt mellan mig och Mischa??. Mischa har jag ju känt sen forever, ju! O well, ska skriva min dikt nu, en jesus-one.

Vi vandra över slätten
Sida vid sida vi gå.
Vi öppnar dörren sakta
Och så plötsligt vi se.
Liten pojke gömd
I hörnet på bädd av halm.
Vi böjer oss ned över barnet
Han sträcker ut en hand.
En hand som är gudomlig
Och som alltid är utotvänd
Det är guds hand vi ser inatt
Guds hand, guds barn, guds värld.

Usch, dåligt.
Kramar Tora

så mörk är natten

Hemma från lukkan och kyrkan. Mera om kyrkan kommer kanske i avsnitt9, men sedan så har vi lukkan. Rätt tråkigt och några bra citat sas. x. när vi lekte mördarleken:
"1 2 3 dö!"
"Gå och mörda!"
"Yes, någon dog!"
Ja, det lät ju som bra förebilder..liksom. O well. Kyrkan då, Anna och Isa ägde skiten ur dem och Saris gjorde sitt ägiga solo. Och en liten tjej som sjöng var också bja. Och sedan, så var det ju Rudolf..yey! O well, ska vandra nu. Idag är det kotlett och pommes med chokladfondý till efterrätt, nice och trevligt. c u!
/Emma den livliga leende lucian.

jättemycket kärlek o.o

Igår var Anna och Agnes med föreldrar här. Först flummade vi, citat:
Anna: någon skickade en vibb till mig, vem var det? Var det jag? Nä, det kan det ju inte varit!
det, det var kul. sen kollade vi lite på because I said so, åt kyckling med chips på(ehh..) och urgod sås och spelade lite wii. Sen tillbringades resten av eveningen med de vuxna, samtalsämnen var jordvärme, amerikaner, skolungomars bristande lärdom, språk och musik. Pappa var konstigare än vanligt och man blev heltrött. Men kul var det.
Någon: det finns inga dumma frågor..
Emma: bara dumma personer.
O well, that is fun. Anyhow så sa Christina något smart, men har glömt vad det var. Just det!
"De goda klarar sig utan de onda, de onda behöver de goda att äta på."
Det var äckligt smart sagt, tyckte jag. Jag blev lite ställd. Sen så sa vi nog inte mycket important.

Idag är det lusseluckan, gaaa vad kul. oj, trodde jag skulle hata det, men ser fram emot det. sen titta på lucia i kyrkan, helt ok ska det bli. lite sovning liksom. o well, c u guys!
/Emma den smarriga smartisätande sirapsmackan.
p.s. glömde berätta om min dröm, drömde att jag var på kontoret på 121212 och att pappa kokade omelett som försvann ned i diskhon och diskades.

avsnitt 8

Avsnitt 8

Isch, mår mera illa än förra året, till och med! Och i år skippade vi ändå pepparkakorna och gjorde bara knäck, ischoklad och marsipan, + årets nyhet, min smörkola. Den gjorde jag medans alla andra hoppade omkring. Äsch, vad intressant va? Men nu sitter jag home och slöar som alltid, pappa håller på och inspekterar godiset för att se vad han ska sno av det. Fast jag och pappa ska också göra godis den 22:a. Men idag har det iaf varit jätteroligt och Sammi har varit konstigar än vanligt, Lucia och Sofia och varit som de alltid är. Och jag, jag har varit jag! Tokan den galna tokaren! Det sa Sofia till mig idag. Lyssnar på Restless av within temptasion, den får mig att tänka på förra julen. Den är cool, den låten må jag säga. Högst högtidligt. Idag sa Sammi att jag skulle skriva en lång julhajku, det kan jag ju göra idag. Men jag vill ha upp detta korta avsnitt till minst 11 rader, det är mitt lilla mål! Mitt stora mål är tusen rader, eller äsch, jag tycker bara inte om små mål. Nu lyckades jag med 11 rader, bra gjort va? Haha, 12! Äsch, nu får jag la sätta igång med denna hajku.

Doften av vinter
Ljudet av snö som faller
Alla som rusar.
Mot julen, mot liv
Mot den stress som väntar dem
Utan att stanna
Och lyssna till den
Snö som dalar till marken
I mjuka lager .
Den sluter dig in
I julens magiska värld
I julens trygghet.

ses på söndagen imorgon!
kramar Tora

chokladdeg

Jag har just ätit deg från mammas chokladkaka, äckligt god! sen så har jag varit och handlat och pappa köpte en wii till sitt jobb så att programerarna och alla andra skulle mova lite mera. sen så har jag läst i kam och hatat dem alla och skrikit på dem, det som är så kul!
"God morgon, Tindra på ingång! ehh, inhoppande.."
"Det är inte din arena, för du är ingen black men du gifte in dig så det skulle bli din arena för du är så falk och irriterande!"
Så låter det då jag pratar om mina figurisar. :p sen har jag inte så hemskt mycket att hittepå. läsa mera kam, kanske. Kanske ska nämna här vad jag anser om mps vinst mot aj. Det var ägigt att hon skulle vinna, men synd att Amanda förlorade. hon skulle inte vinna eller förlora, liksom. äsch, nu ska jag försvinna och bli bortsopad.
/Emma den disturbda diriskerande degklumpen.

thank god it´s friday!

O my gosh, vilken idolfinal alltså. Vilka satans röstpipor! Och vilka satans blondiner och vilka satans jurymedlämmar utan stavning och vilken satans glob. Heey, vilken satans idolfinal! Detta var halvt dedicerat till min Satan som ingen gillar utom jag och som alla stör sig på. Men nä Emma, förfan, nu är det fredag och jag ska inte snöa in på saker som jag inte ens borde ha i headet. Men jag är ju ett hopelosthead såå. Men iaf, ingen resumé, blir liksom inte riktigt så lätt när det ägde. Så vem vinner? Jo, det gör skåne och lund! nu så här i slutet väcktes min kampanda och nu jävlar ska ni få se! but nu ska jag skriva några citat både från idol och sing along som kollades på till pizzan, n igen, fy.

"Men fyran ska bort. för ettan, tvåan och trean är inte sist, det är fyran!"
"Jag kan inte tänka, för jag står och kollar på den lille mannen däruppe"
"Vilken stämning, det glöder! jag har faktiskt grillat en marsmallow!"
speaking of the marsmallow så fick vi det igår, och didag fick vi chokladfondýgrejer! så det var därför blockchokladen poppade upp! Nä nu ska jag tråka lite mra, ta en bloground och så ska jag tråka sen.
/Emma den fredagsbabblande framåtseende framtidstänkerskan.

monday you can hold your head
tuesday wednesdag stay in bed
o thersday watch the walls instead
it´s friday, I´m in love.

avsnitt 7

Avsnitt 7

Men hey! Där är ni ju, era små filurer. Det finns fredagar på julen också, det visste ni inte va? Nä för ni är korkade och jag är smartast ever, det är inte ni. För jag är Tora den stora. Och sur som fan är jag. För Mischa och Sammi är hos Anna och sover över, utan mig. Och utan Saga. Vad är det här för en bitchig värld egentligen? Och idag då det är idolfinal också. Jag börjar många meningar med och, va? Nu tänkte jag prata lite om årets julkalender. Den är knäpp. Vilka knäppa namn alla har! Och den där tv-gubben, haha han är ju skrattretande. Den kommer nog att upprepa sig själv också, som alla andra gör. Det tråkar sig som en tråkig folkdans och den tråkar ännu mer, som en banjo som stavar sig själv dåligt. Vad var det som tråkade från början? Just det, så var det; julkalendern. Imorgon är det julgodisdag med Sammi, Lucia och Sofia, i år hemma hos Sammi. Trevligt trevligt. Mischa gillar inte julgodis för hon är lite halvt dum i huvudet, eller, 65 %. Det har hon själv sagt! Nästa vecka är det min födelsedag och födelsedagsfest, då ska jag spela in film som jag kan göra en musikvideo på. På en låt jag också ska tvinga de att spela in. Undrar om det där var ogramatisk eller inte, orkar inte kolla. Snart är det idol, om 27 minuter. Men hur ska jag utforma min dikt idag månntro? Jag vet inte, jo, nu vet jag! Marsipan!

Julens soldater står på vakt
För att skydda all den sköna prakt
Som är jul och som är härlighet
Figurernas egen verklighet
Så full av socker och choklad
Figurernas värld är alltid glad
Så låt oss ryckas med idag
I figurernas led både du och jag
Skapa, fixa och smaka litegrann
För utan smak blir bilden aldrig hel och sann
Nej utan figurer blir det inte kul
Utan figurer blir det ingen jul!

Så nu ska jag snart teleportera mig till globen, god kväll från världens martaste!
Kramar Tora

äger du, äger jag? nej bara jag.

Vi slutar om 19 minuter. och jag har varit hemma i 4 timmar, mer än så tror jag. don´t I rock the world? Är nästan bra nu, mår inte krap iallafall. Idag är detgloben, ska kolla ensam med far för det är mamma-och Sarafritt. nice. äsch, inte mkt att säga förutom att jag sitter här och svoer. och lyssnar på systrar första summern.
/Emma den sjuka silkesmjuka silverfisken.

född med otur!

Blodsjuka idag, fundear på att stanna hemma men det känns som att skolka. Så jag ska bara ta med en ipren och bara försöka leva litegrann. Det ska nog gå ok, hoppas jag. Godnatt! nej, jag är faktiskt inte alls trött. Men jaja. Sovmorgon idag sm ni ser. Äsch! Orkar inte mer bloggande!
/Emma den blodsjuka blandade blomkrukan.

visualisera världen är ett svårt uppdrag

Har någon tänkt på hur seende är? De måste ha bilder för att förklara sig, de måste få allt på tavlan för att höra och de måste givetvis rita bilder i sin mattebok. De förstår inte ord. Då de förklarar visar de med händerna, tar tag i mina händer och visar gör dem. De är relativt korkade. Och så rädda de är för blindhet, så rädda så. Vet ni vad jag kom på? att det bildas massor av synceller i ens ögon och om man har bindel så samlas dom upp, sen när bindeln tas bort flyger de ut och exploderar i ett enda synintryck. Coolt är det. Jag ska gå nu tror jag, och sova. Nej! det ska jag inte.Men hejdå.
/Emma den tänkande torterande tindraren.

avsnitt 6

Avsnitt 6

Avsnitt 6 är ett tråkigt avsnitt, by Tora. Det inleds med..äsch, det är ju redan inlett. Hey det kunde jag nog inte stava. Jaja. Idag har jag haft det psykat roligt med Mischa, vi kollade på film och skrev listor. Sånna där barnsliga listor om killar och sånt flum, som man gjorde förr i världen. Nostalgi is the shit! Well sen har jag inte gjort så mycket förutom att leva, det är rätt kul det. Torsdagar är annars tröttande och tråkiga för Tora, men lång svensklektion har vi ju. Skriver en novell, Sammi berättar om sin hela tiden och den är så fantastisk. Min fot har somnat. Det är dumelidumt. Jag läser sång till en fjäril, en underbar och vacker bok, kall och varm och underbar är den. Tänk att uppleva sådana otrevliga saker. Usch. Jaja, var det inte jul jag skulle nämna. Jul finns. Visste ni det? Jaja, nu ska jag skriva något annat om julen. Julen och vintern är coolt. Cooolt. Hey, ska skriva en christmas song ist för en dikt. En nästan hiphopsång.

Ey this is christmas
Christmas is cool.
Christmas is Christmas
And that´s cool.
O well, o well
Christmas is made to be cool.
O well, o well
The word cool is made for Christmas.
But hey, hey Christmas
Do you like being cool?
But hey, hey chrstmas
Is cool the word for you?
Next year it´s Christmas again
And again it´s so damn cool.

Hehe, jag är tired.
Kramar Tora

det gör ont men gå ändå

Vilken lång och mysterious dag. Började med sen taxi och sen så kom jag till skol. Flummade igenom svenskan, sen engelskaprov! O my gosh. Jag höll på att dö, för det tog så lång tid! Men sen, sen så fick jag ju 85 poeng. av 85 poeng.

Sen så var det lunch och jag tänkte på seende folks. Skriver om det sen tror jag. Sen blev jag plötsligt apatisk på matten och kemin, jag möglar away! Min lektion i kemi var trevlig och galen!
"Bernard är dagens i-landsproblem!"
Hihihi. O, well. Sen komma hem och åka till stan med Natta, åt paj och blev illamående. Fan vad trött jag är! Hey, nu ska jag vandra. :D fast ska nog skriva ett inlägg om visualitet.
/Emma den apatiska apiga apelsinchokladbiten.

ingen fara på taket

sb kommenterade mitt inlägg om glaset, och jag tänkte att en liten förklaring är på sin plats. Jag är inte deprimerad och det är helt okej med mig, det som stod om glaser är helt och hållet positit. Eller, inte positivt, men inte negativt iaf. Så var nu inte oroliga att er älskade bloggerska går och tar livet av sig! för det gör hon inte, det gör ju ont!
/Emma den filosofigalna filmande fladdermasken.

avsnitt 5

Avsnitt 5

Hej hopp, Tora speaking. Idag är det den femte december och jag ska berätta för er om min dag. Nämligen om min intressanta kemilektion, sitter bredvid Sofia och vi skrev lappar till varandra. Vi pratade om julen och om annat kul. Sofia skrev bland annat att hon gärna var med och kompade på avslutningen, men hon och Lucia äger mig på att sjunga ju! Vi bestämde oss för stämmsång och sånt, för det kan jag. Mischa är en grym basist och Sofia kan sjunga medans hon gitarrar, Sammi kanske spelar slaginstrument eller så, äsch vi får la se. Men kul ska det bli i alla fall. Jag ska också berätta om vår diviga vikarie på matten idag, sånn där man bara tror finns i böcker. Hon satt bara och skrev sms och en gång pratade hon i telefon i 7 minuter och 26 sekunder(hade jag tråkigt? Svar ja!). Äsch, världen är kall. Världen suger och den är kall och kall och vinter. Den är blötsnö om vintern och torra löv om hösten och isande vatten om sommaren och bräckliga blommor om våren. Kyla, ack denna kyla. Men julen, den är varm och mysig och vänlig. Jag passar in i en kall värld mer än en varm julevärld. Jag ska skriva min dikt nu i alla fall, om julkalendrar den här gången.

Julen väntar
Stort tålamod den visar
Luckor öppnas
Herren vi prisar
Julen kommer
Öppnas upp en en gång
Lucka efter lucka dag efter dag
Och luckorna rivs upp i en otålig barnsång
Jul, jul nu säger vi
Jul, jul nu
Men julen kommer ändå tillslut
Julen kommer och vi jag och du
Vi tar julen lucka för lucka
Dag för dag
Och barnskratt kluckar
Julen kommer 19 avsnitt, det känner jag.

kramar Tora

Emma är spegelvänd

O well, vilken dag. Flummigt värre är det.

På spanskan:(det här är bara kul för spansktalande)
José: cuanto son noventaynueve mas uno, Nanna?
Nanna: son...treinta!
är detta varför blondiner har dåligt rykte?

i matsalen diskuteras nya filmen.
Agnes: och Toras roll vill ut ur fängelset, som Sirius..
Tora: jag blir en hund!
Det tyckte vi var kul.

På julkalendern:"tjenamoss tomten"
Det var psykat kul. Idag råkade jag vandra in i fel omklädningsrum, så allt blev spegelvänt och jag blev sur som fan blev jag. jaja, nu ska jag sova!
/Emma den skrålande skruvade skriverskan.
p.s. fick en hel kaka blockchoklad i paketisen idag!

avsnitt 4

Avsnitt 4

Hey there! nU sitter jag här i min stol och hangar round liksom, cooolt va? Lyssnade nyss på brittisk hiphop, haha, grymt va? Var med Lucia och sjöng singstar med henne idag, det var la kul det! Nu lyssnas wt och jag försöker hitta tillbaka till min julanda som jag hade förra julen! Vad hände då egentligen? Minns det inte liksom! Det var massa surhet, men orka vara sur! Det är ju jobbigt, liksom. Haha, liksom är liksomett så bra ord, liksom. Hahahahahaha. Så vad har jag gjort för något juligt idag måntro? Sjungit ett par julsånger med Lucia och så, men annars inte. Men julsånger ska bli min nästa dikts tema, alltså, dagens coola dikt. Coolt va? Jag är cool. Jag är värsta coolingen ju, liksom, oo vad folk tycker jag är coolast. Jag äger på att vara cool, coolt! Man kan ju alltid låtsas. Men coolt är det att jag snart har fyllt upp två rader text om coolhet, coolt är vad det är. Man kan hålla på så här länge, och det är coolt. Jag missbrukar ordet coolt väldigt mycket. Hahahahahaha jag är liksom lite coolt flummig. Kan man vara det, eller är jag ett udda psykfall? Jag ska dra på terapi och ha det kul där, då ska jag mobba alla andra psykfall. ?heeej, jag är ett psykfall, haha det är du med, jävla psykfall!? haha, märks det hur galen jag är. Ingen orkar läsa detta galenskaparens avsnitt. Julkalender ska vara snälla och lugna, men inte jag nej. Jag är fan en debutskriverska med galna tankegånger, det är Tora det. M, och ogramatisk är jag också, såg jag nu. Woops! Men hey, who orks. Orks, vilket ord! Nu minns jag hur man gjorde, man bara skrev ju. Om isen minns jag att jag skrev förra julen, och sånt. Men hey nu drar jag i alla fall efter en liten filurig dikt jag har ätit och spytt upp framför er. Smaklig måltid?

Julen
Tassande toner
Smygande toner
Smäktande toner
Virvlande toner
Över rummet
Upp mot taket
Tonerna stiger
Och faller ned igen
Som silverglitter, som kristall
Som guldskimmer och stjärnstoft faller dem
Höga och låga
Starka och svaga
Texten så ärlig
Med så poetiska ord
Julen
Med lyckliga toner
Som dansar runt rummet
Ekar och slår tillbaks
Men inte hårt, som dun slår dem
Som fågelfjäder och barnhand smeker dem
Dessa toner
Av jul
Toner
Av jul

Kramar Tora coolingen

flum på hög nivå

Cecilia: tyst Christoffer!
Ch: ja men Bernard är ful!
ce: ja, men det kan väl inte vi göra något åt?
Det var så bra så bra så bra så. det var något mer men jag minns det inte, hmmmmmmmm, minns inte bjebb!

genom glaset

Jag är inte här. Visst är detkonstigt? Jag kollar bara genom glaset, som det står i expert på att rodna. "jag är här, men ändå inte. jag tittar genom glaset, fattar du? Jag kollar och jag bryr mig inte."
Sånn är jag. Jag är bara någon sorts mellanhand för något annat ord, och hur ma n är liksom inte in it. Konstigt är vad det är. Och det gör att man växerr och blir värsta kungen och sen rasar man bara ned. 'Det är jag rädd för, att rasa ned i en jävla svacka och inte orka komma upp igen. För jag är inte bra på att kämpa.

Nu sitter jag här och käkar godis jag köpte på lunchen och knarkar julmust som vanligt. Haha, c u anyhow! Just det, engelskprov. Det gick skitbra, yeye for me!
/Emma den engelska elaka ensamvargen.

avsnitt 3

Avsnitt 3

Det här gör att en åttondel av kalendern är klar! Märks det att jag är julasur? Det är jag, som sur mjölk. Men var ju med Lucia och Sofia och Vanja idag, halvkul sådär var det. Inga julklappsköp, fy Tora! Pappa och jag har varit anti-jul idag, och bara tjurat i våra respektiva hörn av hushållet. Men morgnarna är alltid sjukt juliga, tycker jag. Man blir så härligt glad då, med kalendrar och hurra vad det äger med jul just då. Men sen kommer man ut i regnet och då suger tillvaron som vanligt för Tora Karlsson. Snart ska jag dusha och släppa er lösa ur mitt nät av onda miserabla spindeltrådar. Ey jag är ju värsta spindelkvinnan! Cool jag är. Ska jag börja kalla mig! Jaja, måste snart avdunstas. Ansträngande isn´t it? Undrar vem jag skriver till. Förra året ville jag att ni skulle skicka brev men det gjorde ingen, gör det i år snälla söta dumhuven! Ett enda dumt brev om hur snygg och cool och häftig och underbar jag är så jag kan njuta av det. Jag har skrivit 11 rader med cool text. Det känns la meningsfullt? Äsch, min diktmojs för dagens dumma dag.

Ta vara på
Den tid du har
Att glädjas och förstå
Den jul vi har kvar
Alla firar tidigare nu
Tidigare än förr
Alla liksom jag och du
Går igenom julens dörr
För så länge sedan det var vi gick
Precis då man skulle och ska
Och julklapparna man fick
Var inte allt som skulle va
Inhandlat till juletid
Då allt roligt händer
Inhandlat till juletid
Då ftusen saker vi tänder.

God natt!
Kramar Tora(spindelkvinna)

de kommer med solsken

Jag made it! Nu är jag home från recordingen i aulan. Jag är så glad och glad såå. Men jag är trött. Och ska hårdplugga, bada och dö. Kul va? Men sen ska jag sova. Jag håller påatt svimma av tiredness. Och ändå, jag lovar det! Loving, loving. Hating, hating. O, well. Inspen gick ok, slutsången blev rätt bra och flummig men jag vetnot vad det blev av skiten ändå. Guitar hero spelas av Ara downstarirs.
Cu folket! cu är koppar förresten, den du.
/Emma den tomma trötta talangen.

tankekraft flyter som sirap

Jag kan inte tänka. Det är psykat jobbigt. Jag vet inte vad jag måste tänka på, något är det..men intefan vet jag vad. Äsch! Imorn är det the dag och jag orkar fan inte och jag kommer snart bryta huvet av hur det tynger mig. Mamma borde helpa, men mina tankar flyter som seg sirap anyway. Jag orkar inte blogga heller, bjebb to the world!
/Emma den orkeslösa orginella ordnerden.

avsnitt 2

Avsnitt 2

Nu jävlar är det jul, och jag minns nu hur det var att skriva julkalender. Det var ju fett najs! Så idag va det kulturen som gälde, med Sammi, Jenica och Tony. Tony var odräglig som vanligt, men jaja. Vi lyssnade på vassa trumpettoner och åt kola och brända mandlar som suger och sånt kul. Sedan så ska jag, nog, sova. Eller bara existera, det lät också helt tänkvärt. Ska plannera festen den 14:e, ni minns la min födelsedag den 12:e? Ska bli riktigt kul och trevligt, men Anna och Saga..blärk. De har blivit ännu mer bimbo sedan sist, vet ni. Bitches, bitches, bitches. Hata dem! Nu ska jag gå och lyssna lite på within temptasion som är the bestest evah. Lucia ringde och undrade om jag skulle hänga med på stan imorgon med henne, Vanja och Sofia. Ska bli rätt kul, kul med Vanja utan Amanda. Händer ju inte spec ofta, liksom. Ska köpa julklappar som jag kan skicka till Skåne och även till far. Kanske till Mischa och Sammi, för sen ska jag säkert shoppa med dem också. Eftersom Lucia är med blir det säkert dyrt fika också. Lät ju trevligt. Nu ska jag gå och spela guitar hero med pappa.

Trumpetarens toner högt up i sopran
Små sega kolor och cool marsipan
Formad som grisar med äpple i munn
Änglar i fönster, titta en stund
Men inte köpa det är inte bra
Förutom sylt och lite nyttig choklad
Men det är värt alla nackdelar och all jävla depresion
För det bästa som finns är en kul tradition.

god kväll, ses imorgon!
kramar Tora

in your head sombie

Shit vad trött jag är. Idag var vi på kulturen, well, men om det i avsnitt 2. jaja. vi hade psykat kul.
Helen svarar i telefon när Amanda ringer.
Amanda: hej det är Amanda.
Hlen: hej det är Amanda.
Ara tog kort på allt. På dockor, på pappersbitar(skadande för miljön, ffs!) och så skulle hon ta på trumpetarna men fottaade en gubbes rock. Sen åkte vi till grandma och åt marengsuisee och sov. Typ. Sen drack de andra glöggkonsentrat, inte visste vi att man kunde ha vatten i. :p men Sara gillade det! O well, har not mer o säga, ska hårdplugga english. Idag så ska vi även ha ..va? vi ska ju inte något. varför skrev jag detta nudå? o well. matdags
/Emma den knäckiga konstiga karamellkungen.

bananpannkaka

Jag är mycket trött. Var hos familjen bananpannkaka från 13 till 17,30. bakade pepparkakor, hade korvfestival och pratade. Detta är en artickel som visar hur man kan tolka allt överdrivet, så gjorde förresten jag och Ara och Ebba för länge sen i tyckaboken.

Hos familjen bananpannkaka är det helt kaos. Då jag kommer in möts jag av korv över hela bordet och sedan skulle vi som väntat baka. Degen blir vandaliserad och de två barnen blir totalt ignorerade av de djupt alkoholiserade föreldrarna. De sitter och tittar på medan tjocka, misshandlade pepparkakor blir gjorda. En av flickorna har dessutom starka maktbegär, som dock blir nedtystade då föräldrarna behandlar henne som en slav. Fadern i familjen är så djupt alkoholiserad att han inte har ett minne av i stort sätt någonting, vid mitt förslag om ett minnesblock skrattar han bara rått. Ett flertal chokladaskar öppnas varje dag av den sockerberoende frun i huset.
Det minsta av de två barnen är en sann djurplågare, då hon kastar omkring marsvinet och bär det upp och ned. Hon njuter även av att plåga sina förändrar genom att rida häst på sin mor, men avstår sedan på grund av hennes "slabbiga" lår. Detta åtgärdas fort med indragna julklappar. En stund senare spelar vi sällskapsspel, vilket urartar totalt. De tävlingsinriktade barnen bråkar och de mest galna förslag kommer upp, man kan ju se att föräldrarna inte ger de någon utbildning. Sedan ägnar sig barnen åt musikalisk aktivitet, då modern endast suckar. Sedan beger jag mig hem och lämnar dem åt sitt öde.

Hihihi. Sen så har jag ätit tackos och kollat parlamentet. "herr nillson" ahaha. Anyhow, bye!
/Emma den tidningsskrivande tallangfulla tokstållan.

peppercookies

Jag är mycket trött. Var hos familjen bananpannkaka från 13 till 17,30. bakade pepparkakor, hade korvfestival och pratade. Detta är en artickel som visar hur man kan tolka allt överdrivet, så gjorde förresten jag och Ara och Ebba för länge sen i tyckaboken.

Hos familjen bananpannkaka är det helt kaos. Då jag kommer in möts jag av korv över hela bordet och sedan skulle vi som väntat baka. Degen blir vandaliserad och de två barnen blir totalt ignorerade av de djupt alkoholiserade föreldrarna. De sitter och tittar på medan tjocka, misshandlade pepparkakor blir gjorda. En av flickorna har dessutom starka maktbegär, som dock blir nedtystade då föräldrarna behandlar henne som en slav. Fadern i familjen är så djupt alkoholiserad att han inte har ett minne av i stort sätt någonting, vid mitt förslag om ett minnesblock skrattar han bara rått. Ett flertal chokladaskar öppnas varje dag av den sockerberoende frun i huset.
Det minsta av de två barnen är en sann djurplågare, då hon kastar omkring marsvinet och bär det upp och ned. Hon njuter även av att plåga sina förändrar genom att rida häst på sin mor, men avstår sedan på grund av hennes "slabbiga" lår. Detta åtgärdas fort med indragna julklappar. En stund senare spelar vi sällskapsspel, vilket urartar totalt. De tävlingsinriktade barnen bråkar och de mest galna förslag kommer upp, man kan ju se att föräldrarna inte ger de någon utbildning. Sedan ägnar sig barnen åt musikalisk aktivitet, då modern endast suckar. Sedan beger jag mig hem och lämnar dem åt sitt öde.

Hihihi. Sen så har jag ätit tackos och kollat parlamentet. "herr nillson" ahaha. Anyhow, bye!
/Emma den tidningsskrivande tallangfulla tokstållan.

avsnitt 1

Avsnitt 1

Så, då var man här igen. Nu är det dags att skriva en julkalender. Idag ska jag börja med ?24 juldikter?. Det ska bli så kul så man vet knappt. Idag har jag varit hos Mischa hela dagen och flummat, spelat gitarr och ätit paradischoklad. Ikväll ska pappa och jag äta tackos och sen ska vi spela spel. Tror vi i alla fall. Imorgon bär det av till kulturen med Sammis familj som vanligt, Lucia och Sofia hade plannerat att följa med men de hade annart för sig. De två har typ växt ihop, eller någonting. De är med varandra varje dag. Nu så sitter jag och kollar på nätet och funderar över hur man nu gjorde julkalendrar. Man skriver vad man gör, gör man inte? Äsch, jag minns inte. Det var så länge sen, precis ett år sen. Minns att batterierna i mp3:n tog slut mitt i en bra låt, det minns jag tydligt. Och att vi skulle ha jesus-julspel, just det! I år ska vi ha lite uppträdanden, jag sa ju att sjuor, åttor och nior inte ska göra nåt men det är ändrat. Vi ska numera uppträda, och det ska jag nog. Om jag vågar. Funderar på att sjunga någon bra låt, äsch, det var ju logiskt. Men alltså, det är jul. Och här sitter jag och författar. Visst är det lönlöst? Hey, jag skriver min dikt och så leavar jag sedan.

Raka, vita
Står vi
Värmer frusna
Lyser mörka
Doftar himmel
Är jul

Höga, vackra
Står vi
Väntar på stickan
Som ger oss liv
Som ger ljus
För den är jul

Mindre, små nu
Står vi
Vi lyser inte mer
Men vi vi strålar
Som stjärnor för vi
Vi är julen

Hejhopp alla ljusslingor!
Kramar Tora

and now it´s cristmas!

Det är verkligen jul nu. Har hört båda kallendrarna, teskedsgumman<333. sen har vi fått chokladkallender och paketkallender med, har fått ybergullig ljusslinga i dagens paket. Jag stänker ut jul och idag är det peppercookies som gäller! det ska bli jättejoligt. Först ska jag dock bada och sånt trevligt, för jag är isande kall. tänk vad jag älskar julen. den är så bästig så det knappt är true! jul is the shit! jul jul jul jul. och idag börjar min egen kalender, om Tora igen. om ni inte har läst 1:an förra året, så kommentera så mailar jag den. det avsnittet ska publiseras under en ny kategori somsagt och det ska bli så najsigt sååå. Men nu ska jag göra något annat än att skrika jul, kanske tänka jul.:D
/Emma den juvliga juliga jirlangen.

RSS 2.0