what I learnt today

Jag är inte Siriusberoende. Det märkte jag efter att Asrár låg på golver och skrek om honom, och TJ. Och hon mobbade mig om Satan. Mobbande mobber. sen berättade hon några hyperbra slytherin-talesett.
"Sorry I can´t hear you over the sound of how awesome I am."
"Sorry, don´t speak blood traitor."
"Don´t hate me because I´m beautiful, hate me because I´m kicking your ass at everything."
Hiha. Sen flummade vi och var seriösa sometime too. I skol tråkade vi och jag fick veta att det är en skillnad mellan spesiallärare och assistent. That sucks för det tycker jag att man ska få veta vad man har. Men jag får inte veta något!

äsch, orkar inte blogga mera. bebb.
/Emma den gungande guldglänsande gummimusen.

Kommentarer
Postat av: SB

Skillnaden mellan speciallärare och assistent handlar, som jag ser det, om utbildning. En speciallärare/specialpedagog är lärare i botten och sedan vidareutbildad. En assistent kan väl ha vilken utbildning som helst eller kanske endast läst grundskolan/gymnasiet.
Av tradition använder många skolor benämningen assistent på personer som jobbar med elever i behov av extra stöd och tänker kanske då först och främst på de arbetsuppgifter som den personen har.
Som specialpedagog assisterar man definitivt inte! Som specialpedagog arbetar man på ett mycket medvetet sätt för att stödja eleven att utvecklas och att göra själv i största möjliga mån.

2008-02-13 @ 20:23:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0