jag är dum i huvudet som itne sover nu

jag har varit på musikalgrej och där fick alla sina scener och whatnot. jag har för utom mitt solo tre repliker. de är tråkiga, men så kan det va. idag har jag mest varit statist i olika scener och beundrat våra ledare för att de är så sjukt duktiga så det inte ens är kul. och ja, sen fikade jag med maria och det var lika fint som alltid. konstiga ämnen behandlades och jag försökte vara rådgivare, men spårade mest ur. men ja nu är jag trött, men här kommer tre citat som visar hur lite koll folk har i min närhet:
"hur fan ska jag veta hur lång tid det tar? det tar nio minuter."
"ta en stol och sätt er på golvet!"
"han satt alltid längst bak och stod..."

it´s all grand, and it´s all green!

longest. day. ever...
 
men ja vi tar det från början, och från början åkte jag och syster till vår musikalkurs som startade idag! vi ska där göra wicked, som vi alltså ska sätta upp på lördag; ni får gärna komma om ni känner för det, bara säg till. :) jag blev iallafall tilldelad det första solot (för att slippa dansa, but I don´t care, I´m the chosen one bitches!) och sjöng en duett med en trevlig människa vid namn molly. så vi stod typ och ropade och var glada (på order från vår sångpedagog som pratade engelska, victory!) och hade det bra. jag sjöng stämma och allting. whaat.;)
 
men ja, efter denna strapats träffade vi brotherinlaw (långt ord much?) och vi åkte till kävlinge där hans kompis hämtade oss. varför det, undrar kanske någon? Vi skulle till hans kvarn (obs sant) och spela rollspel om möss (obs också sant). vi hämtade även upp en annan av deras buddies. de var faktiskt mycket trevliga och allt gick ganska bra för utom när oscar (som han som bor i kvarnsaken heter) söp sig full och blev nasist. in game, alltså. out of game var det bara hans bror som var full.;)
 
sen åkte vi hem, och jag upptäckte att den här dagen verkligen varit för lång. vet någon hur jag är när jag är trött? well...ni kanske vet att jag brukar koppla saker till det jag inte ska koppla saker till, typ ganska mycket alltid. tänk det *10. typ. så benjamin fick stå ut med några förvirrade monologer, tills jag bestämde mig för att vara tyst. först hade jag en regel om att sång inte räknades, men sen bytte jag den till att det bara var okay om jag inte kunde koppla låten (efter left outside alone...too damn easy). så...in this state borde jag sova, men tänkte ringa vera istället för jag har saknat henne goddammit! så, godnatt.

missbruk

Det finns extremt mycket man kan vara beroende av. Alkohol, droger, mat(det är ju alla till en viss del, men jag menar som i missbruka), spel, socker, sex, you name it. Ett beroende definieras väl lättast av abstinensen som uppstår om man inte får det man ”behöver” och att man gör vad som helst för att få det; blir kriminell och allt möjligt. Det är rent fysiskt och till slut inget man kan styra utan hjälp.

 

Men varför är det ingen, någonstans, som pratar om de beroenden och missbruk vi själva skapar i våra liv? Jag pratar här om oxytosin, dopamin och ceratonin (tror jag att de heter). Alltså kärlekshormonerna. Varför varnar ingen för att kärlek är ett beroende, som skapar abstinens? Och nu kan man säga att ”ameen, det är ju saknat”. Eller ääär det det?

 

Jag var seriöst beroende av någon i några månader och det skapar faktiskt abstinens for real. Inte ”åh jag önskar att han/hon/whatever var häär”-saknad, utan ”allt annat är svart och tomt och kallt”-saknad. Det blir rent fysiskt; man är hög och skakar i tolv timmar, för att sen falla ihop och knappt förstå meningen med livet dagen därpå. Jag tror ni minns denna period. Jag skrev ett saknad-inlägg precis innan jag åkte och träffade den jag var beroende av. Please.

 

Förmodligen vet alla redan allt det här och har upplevt det, men jag kände behovet av att skriva ned det. För det är så jävla obehagligt när livet får tillbaka sin färg (blindskämt-varning på den formuleringen) och man inser hur jobbigt det har varit. Nu är jag avvand. Nu saknar jag. Och det är inte heller sådär överdrivet kul om man säger så, men det är åtminstonne mentalt. Tycker ni jag är helt crazytimes nu så säg det, för det är jag nog, men det bara stör mig att ingen hade varnat mig för detta. Att det gör ont hör man ju, men fan inte att det är sådär farligt för ens faktiska hälsa.

 

Detta var mitt försök till seriöst bloggande. Enjoy.


craazytimes

oh hi!
Vi har varit mycket uttråkade idag, vill jag börja med att säga. Hela familjen har bara gått runt och varit konstiga hela dagen och det blev inte precis roligare av att jag och syster skulle skapa karaktärer till rollspelandet imorgon. vi ska spela möss. obs sant. här kommer ett antal citat från detta:
"tenderpas and guardmouses doesn´t hang out."
"emma, jag har bakat mina naglar!"
"är du en man eller en mus?"
"det finns inga människor i världen."
"jag kan allt om trätoppar!"
"biodlare, woo!"
 
sen åkte vi och åt grekiskt, bara sådär liksom, och det var mycket gott. tror vi ska titta på någon film nu eller hur det v ar med det, innan min vecka of crazyness tar sin början.

skåne har varit skånskt en gång i tiden

sandy: ja det är väl tur det! För övrigt kände jag mig tvungen att kolla hur länge jag har hållit på med det där med rubrikerna, och upptäckte att jag var katastrofal på det! jag började någon gång på sommaren 09, tror jag, men inte förrän februari 2011 (!) klarar jag hela månaden utan att fucka up. it hurt my eyes. ...bildligt talat. (....bildligt? bra ordval emma...verkligen.)
vispen: glad you like it :)
 
så, idag var vi först på mossby och fikade. jag och syster lanserade en vadslagning om vilken som skulle bli nästa låt på radion, men det gick inte så bra för oss. Man tror ju att stationer som nrj spelar samma skit om och om igen, men det är faktiskt fler låtar i omlopp än vad man tror. några rätt fick vi, men oftast kom låtarna när ingen av oss hade bettat på den. så många frustrerade rop hördes. Vi underhöll oss också med vokalsång och att skapa andra teman till låtar. Aldrig mer ska jag höra the final countdown utan att tänka på jordnötter. ;) och ja, fikan var förstås fabulous så som den alltid är på mossby. Men det är mest för att man får ta hur mycket man vill.
 
sen hade vi systerkväll jag och syster (no really?) och såg a very potter musical. den är lika awesome som den alltid har varit och sara tyckte faktiskt om den lite! "you think killing people might make them like you, but it just doesn´t. it just makes people dead." man måste ju älska det! Sen såg vi lite gilmore girls, för det är ju det vi är bäst på, och lyckades för en gångs skull se ett bra avsnitt istället för ett jättedeppigt! yay us!;)
 
nu ska jag dock sova bort min magvärk. jag får seriöst ont i magen varje gång jag sitter i soffan där nere, i alla fall nästan varje gång. och just sån värk får jag aldrig annars. the fuck is up with that? ...random useless info ftw!

an entire post devoted to Sandy! With a capital S and everything!

Var är ditt pris, undrar du? häär! Ett inlägg om dig! Det är typ det enda pris jag kan ge någon via bloggen, såatte. (ja, jag kände behovet av att skriva det uttrycket där, bara för att iritera dig.)
 
so here goes:
när jag var liten worshipade jag Sandy. Hon var typ, den coolaste någonsin. Jag och Onna ringde in och sjöng "jag älskar dig" och "aldrig" (tror iallafall vi sjöng den sistnämnda? not that sure though :s) och jag ringde till och med in met min syster och hennes kompis och skrek "sandy är bäst!" i den berömda volymtoppen. Obs sant. Kompisen hade ingen jävla aning om vem denna sandymänniska var, vill jag tillägga. eller det tror jag inte iallafall? Hursomhelst...vi tyckte alltså att hon var jättecool; hon och de anddra "obojkändisarna" som vi kallade dem. På rm 05 stod vi helt seriöst och bara typ stirrade på dem, och jag intervjuade dem med min bandspelare. Fick senare veta att Sandy själv faktiskt svarat på någon av mina frågor, för det berättade hon sen på msn, and I was like whaaat. ;)
 
sen så gick det några år och vi chattade lite på msn ibland. jag tyckte det var lite konstigt att hon ville prata med mig, eftersom jag var så mycket yngre än hon, men hon var jättetrevlig och läste igenom mitt (säkert dåliga) charlotte bronté-arbete och lyssnade på mina 4 blinds-inspelningar. so that was extremely cool. För ja, jag tyckte fortfarande det.
 
sen så la jag till henne på facebook (till saken hör att jag länge hade en tvångstanke att inte lägga till folk, och det påminner mig om att jag har glömt en viktig sådan i det förra inlägget; att jag inte kan gilla saker på facebook utan måste kommentera! aaanyway...) och vi kommenterade varandras statusar ganska friskt. Sen skapade jag mitt evenemang om nummer till min nya telefon och vem skriver upp sitt nummer där om inte självaste sandy! Jag gick ut i köket och utropade "gissa vems nummer jag just fick?!" och de trodde att det var denniallavetvemdetärfastjaghållermigmedanonymitet eller något. den jämförelsen har alltså gjorts, just saying.;) så vi smsade lite, och så helt plötsligt frågar hon om jag vill åka till malmö och träffa henne och Marie.
 
nu räknar jag henne, alltså dig (vetefan varför jag har skrivit i tredje person egentligen), som en vän och det är nog en av de sjukaste sakerna någonsin. Verkligen något att säga till sitt tioåriga jag som satt och spelade aldrig på repeat tills syster kom in ochc sa "men emma det här är ju mobbing!".
 
sooo that was that. nbara av nyfikenhet nu: när kom du på detta? antog nästan att du redan listat ut det, bara undrar. :)

en lista på alla mina tvångstankar, eller iallafall de jag kommer på nu

-dörrar ska vara stängda. speciellt min egen och badrumsdörren (alltså alltid, vissa tror jag menar när jag är i badrummet själv och tänker "jamen obviously", men alltså annars också). om det är möjligt ska fönstren vara stängda också. helt stängt ska det vara, inte sådär töntigt halvstängt. usch.
 
-jag går alltid runt stolen så att jag får sätta mig från vänster. har inte ens märkt detta själv förrän idag när jag var tvungen att göra det ganska omständigt. weird shit.
 
-ska man dra in stolen, ska den stå centrerat thank you very much.
 
-sjunger någon om alergi måste jag sjunga "could you be alergic?". det är vad jag kallar en tillverkad tvångstanke, alltså en man skapar själv och sen inte kommer ifrån.
 
-ännu en sådan är ju mitt behov av att säga "fucking kant!" varje gång jag går upp eller ner för en speciell kant på spyken. ja´g glömde det en gång och ville verkligen gå tillbaka. ja, denna tanke går under samma kategori som mitt behov av att säga "there shall be victory!" lite hela tiden. så kan det va.
 
-jag kollar min mail. konstant. *gör det* nej, jag hade inte fått något mail den senaste minuten. shocker. xD
 
-jag kan inte lyssna på en låt mer än en gång per dag, och om en låt finns på min "mest spelade"-lista måste jag sluta lyssna på den ett tag. hur bra jag än tycker att den är.
 
-slutligen, en ni kan räkna ut själva. vad är min tvångstanke när det gäller rubrikerna på den här bloggen? om ni listar ut detta, får ni ett fabulous pris! ...faktiskt! inte bara som jag säger.

potters are known for male pregnansies!

oh hi!
idag har...ingenting viktigt hänt överhuvudtaget. alls. så kan det va. jag har bara läst fanfics (därifrån kommer the fabulous rubrik) och lyssnat pang prego vilket jag gör just nu. de hade just ett dagens tips. jag fattar inte varför dagens tips är så upphypat? och nu ska de ringa någon. det fattar jag inte heller grejen med. men fy fan vad hon de ringer låter obehaglig! usch vad hon är obehaglig. *shudder* *shudder again* jag gjorde just en ordupprepning! så inte okay. och jag vet inte vad jag ska säga mer än detta, tyvärr. jag skulle ju kunna elta lite gamla tankar, men nä, det är inte så speciellt intressant för någon någonsin. hahahaha what the fuck? "vad heter den elakaste fisken? voldemört!". amaziiing. :D men det var inte alls det jag skulle säga, utan det var att ni kan väl skriva någonting intressant i en kommentar så jag får någonting intressant i mig? mina samtal har liksom låtit såhär idag:
mamma: jag sitter och tittar på chess, sådär en sommarkväll...fredagskväll...helt sjukt.
jag: vad är så sjukt med det?
mamma: att jag sitter härinne en så här fin och vacker fredagkväll. vacker. vill du ha gurka?
jag: ...ja.
mamma: jaha du hade redan gurka. så bra att du ville ha det då, eftersom du fick det!
 
och ja, det lösryckta "vacker." ska vara där. det var inte jag som (som jag brukar göra) skrev fel. the fuck var fel på den meningen nudå? aaa alla mina meningar har konstig ordföljd! eller är det bara jag? eh, lagom spännande inlägg. nu ska jag skriva ett till! någon mer än jag som känner sig lite nostalgisk med tanke på denna mycket 2008-iga bloggmetod? förmodligen inte. det är inget jag hoppas att någon kommer ihåg. usch.

den sofistikerade bävern på färdtjänst

(skrivet igårkväll)

vispen: Ja jag tänkte väl det. Det är en ganska bra gissning vad det än är jag pratar om, faktiskt. xD och det skulle jag gärna göra, men det smått ironiska är att jag inte kommer ihåg så mycket av drömhelvetet längre. Kommer ihåg att den människa vi båda syftar på stod utanför vår dörr helt plötsligt, som ofta händer i mina mer crazy dagdrömmar eller vad man kallar det (dagdrömmar låter ju bara töntigt -.-) och sen att allt på ett eller annat sätt blev jättebra och sådär. Minns mest känslan och att jag verkligen hoppades att det itne skulle vara en dröm när jag var i den.

(varför håller jag ämnet för samtalet anonymt egentligen? please, alla vet. och om man inte gör det är det, bevisligen, inte speciellt svårt att ta reda på det. men ja, whatever...)

 

så, till den någorlunda udda rubriken. det var en kvinna i växeln på färdtjänst igår som pratade en lite mer städad version av elgskånska, och då ville mamma att jag skulle fråga henne om hon var världens största bäver på riktig elgskånska...men det blev inget med det. xD så därav den.

 

så, jag har inte gjort någonting alls sen sist. ätit middag (dagens första riktiga mat, yay) och läst lite fanfics och varit ute och gått. tänkt, sådär som jag gör. på sånt ni redan hört femtioelva gånger ungefär. ;) och nu ska jag nog gå och lägga mig, tror jag. wish me luck med det projektet, för med alla de här tankarna lär det bli fler drömmar. men jag har barty the blackbird här utanför som tröstar mig redan innan jag blivit ledsen, för han är bäst på det sättet.:)

 


these songs are too fucking cheesy to be a headline!

tildah: Det är inte så överdrivet intressant, faktiskt. bara om att ha det man inte har, you know. :/
vispn: vet du, jag tror att du (och de flesta andra som läser här) redan vet. om man inte kan gissa betyder det nog att man pratar för lite med mig, och det borde åtgärdas! (liten hint till tildis där xD)
 
vänta va? de sjöng just "I remember every first kiss". hur många first kisses kan det finnas? genomtänkt. det är syster som lyssnar på radio när hon målar och det hörs in genom mitt fönster (som är öppet! gasp!). men nu spelas somebody that I used to know och det är ju ganska trevligt :) fast det är den konstiga versionen där de har lagt in en extra refräng for no aparent reason! då kan ju inte jag sjunga på den andra versionen. den måste ni höra, förresten. det är the key of awesome som har gjort den, och den är så rolig att jag typ dör. men det var inte det jag skulle blogga om...
 
nej, för idag har jag ääääntligen återsett maria efter mer än en månad! vi hade en hel del att uppdatera varandra om och det blev både fika från vårt älskade mormors bageri och glass när vi blev hungriga. jag analyserade folk i hennes liv, sådär dömmande som jag har för vana att göra och hon hjälpte mig skriva viktiga sms. sen hämtades jag av pappa och syster och jag fick beskåda systers övningskörande. hon är kaosduktiiig! hon har inte kört speciellt mycket heller, så jag är imponerad. jag vill också!:(

bra drömmar...

vad är det för en sjuk, sadistisk jävel som hittat på det här med bra drömmar? och nu menar jag inte "oj vad kul"-drömmar, utan "fanattjagvaknade"-drömmar.
 
jag har varit skonad från sådana ett bra tag nu, faktiskt. tills inatt då tydligen. och jag fattade till slut att det var en dröm, men det var svårt att skilja mellan dröm och verklighet så jag agneswalkade och frågade henne "is this a dream, too?" och hon bara "nooo". ...eller så var det det. och man känner sig grundlurad! som om någon genuint vill jävlas med en, ungefär. allt blev perfekt, jag har lyckligtvis hunnit förtränga en del detaljer men alltså usch. och jag satsradade nyss tror jag? I´m going to the dark side! men alltså, varför ska drömmar vara så lika ens tankar? ska de inte vara helt utflippade? eller okay då den var ganska så utflippad på sina hörn, men ändå väldigt lik saker jag önskat och tänkt.
 
hur många störde sig på att jag inte förklarade någonting om drömmen genom hela inlägget?:D

barty the blackbird is back!

marie: Ja det får jag absolut göra! om det blir varmt nåt mer i sommar, that is. ;) och känn dig inte skyldig, om du inte hade föreslagit det hade jag ju fortfarande inte haft något att göra eller hur? Och du underhöll mig ju via sms också :)
 
så, till rubriken...minns ni barty? han bodde utanför mitt fönster de två senaste somrarna, men i år trodde jag jag hade förlorat honom. tills idag, när han dök upp igen i värmen! lyckaaaa! :)
 
jag har faktiskt njutit av vädret bäst jag kunnat idag. i förmiddags satte jag mig ute och njöt av cola (känslan när man, för andra dagen i rad, tror att colan är slut och så bara får man ett glas!), pang prego och the ppp (pretty pretty playlist). men den är lite för kort, så jag måste utöka den! sen åkte jag och åt på kulturkrogen med mamma, syster och mormor och det var gott och sådär men jag mådde inte så bra så vi åkte hem och efter att ha våndats i någon timme är jag nu på benen igen med ett chokladsug som heter duga! to the affär I go när pappa kommer hem, varesig han hittar sitt kort eller inte. moahahaha! ...evil laughs for no aparent reason is fun!

lite lagom fabulous

vispen: aw, ja det hade varit jättekul! har inget att göra ikväll så det hade varit lite lagom behändigt att teleportera mig till stockholm:)
 
så det har blivit varmt, helt plötsligt, och jag har spenderat dagen på en lekplats med Sandy och Marie, och Julian förstås men han var mest med alla andra små lagom läskiga barn. det var väl inget läskigt med dem, men jag tyckte det. ;) men det var jättetrevligt, bara prat om lite allt möjligt, allmänt drama med vatten och muggar och annat trevligt. underbara folk, är vad de (ni) är!<33
 
känner mig allmänt till freds med allting i livet atm. det kan möjligen bero på att vi hade cola hemma trots allt eller att pappa hade köpt en sockerbulle åt mig, men också att allt bara är lagom awesome! och att det är varmt och fint, och ja jag vet inte. att allt bara är bra.med dessa glada ord lämnar jag er igen.:)

almost midnigt and stuff

mina rubriker är så djupa och intressanta. ...inte.;) men ja idag var ia och jonne här, och vi åt och pratade om allt möjligt. Sara var omöjlig så som bara hon kan och ämnen som tintin, resor, konstiga instrument och gamla människor behandlades. men jonne dissade nyckelharpor, vad är det för stil? det är ju fabulous!:( men jaha, nu sitter jag väl mest och försöker skriva något men är inte det minsta inspirerad. har inget att säga som kan uttryckas i musik eller poesi, känns det som. bara en massa ensamhet och saknad, men hur kul är det. det har ju iiiiingen skrivit om före mig. alls.;) nejmen, godnatt allesammans! (säger man så? lät ju helt konstigt)

yaaay blogg.se loggade in mig! nu ska vi se om det blir ett inlägg också...

vispen: ...oj. ditt intresse fascinerar mig.;) men okay, vi tar det från början...mormorchips är stjärnformade, vet faktiskt inte vad de heter, folk kallar de bara "stjärnor". vi kallar de mormorchips i den här familjen eftersom mormor alltid hade sånna när vi var barn. Vera ska till emmaboda, hon åker idag och jag är avundsjuk! vill också åka någonstans den här veckan. Sen ska vi prata godis också...vi köte faktiskt inte lösgodis i fredags utan zoo, polly, daim och någon lakritssak. jag köper nästan aldrig lösgodis, men när jag gör det älskar jag punchpraliner och i princip allt som innehåller choklad. hm, nu blev jag sugen på lösgodis! Nu ska vi se om jag missade något jag skulle svara på. ja den andra kommentaren, jo du känner mig nog ganska mycket efter att ha läst bloggen. Träffade ju sandy och marie för ett tag sen, som jag knappt kände, och de kunde ju rätt mycket om mig efter att ha läst min blogg.;) och såg du inte att du själv var citerad i listan? du var juupphov till det sista citatet :)
 
...och nu till att försöka skriva något annat här i inlägget. igår hade sidan damp, så min resension såg kaos ut (men jag orkar inte skriva om den) och jag fick inget annat skrivet. men jag gjorde inte så mycket igår; plockade vinbär, lagade mat till folket, umgicks med folket, sov. hann med en pizza däremellan också yay. men idag måste jag hitta på något innan jag imploderar, vet bara inte vad...den här veckan är i princip helt tom! ge mig förslag på vad jag kan göra, people?

the new new rules-bill maher

a


alla rubriker jag kommer på är så jävla sentimentala, orkar inte dammit

har plockat vinbär hos cia idag, lika rogivande som det alltid är och ja jag bara älskar det av någon anledning. fick pengar också, whaaat. :D
 
Sen träffade jag vera och vi hade picnic i gräset för det är ju fint väder helt plötsligt! hon hade med sig mormorchips, marabou cookies och citronläsk, för hon är bäst och fast hon inte mådde så bra och jag överväldigades av crazy känslor lite då och då hade vi det jättefint. veramusik och fina samtal. kommer sakna henne när hon åker på festivaaal! :(
 
men ja har också sett the lovely bones med syster och brother-in-law (jag skrev saw först...okay...) och det var trevligt fast sara var konstig och skällde på oss hela tiden för att vi förstörde hennes flow. huh. men nu ska jag äntligen sova, godnatt!

get every bastard from the past

haaii!
Fantastisk kväll. Åkte till kronevall slått och såg anna ternheim och thåström. magiskt. först köpte vi crazymycket godis (hon som kollade påsen skrattade åt oss -.-) och sen kom vi dit lagom till annas andra låt (tror vi). Jag hoppas att det inte var min favoritlåt hon spelade först, men det är otroligt. Men hon spelade faktiskt fyra av de låtar jag älskar! och det är konstigt, för så många sånna finns det inte. men hon sjöng fantastiskt och cellon var hardcore och hon sa underbara saker som "så sitter man mittemot någon jävel som får en att må så jävla dåligt, men man sitter kvar med ett stort fånleende." så jävla sant och det var också introsnack till what have you done som är en fabulous låt med fina stråkar som man kan relatera till och som får mig att tänka på september-oktober 2011. fint på ett hemskt sätt jao. men ja, anna var bra alltså. spirituell känsla nästan, speciellt i den fantastiska versionen av black sunday afternoon. och let it rain var fantastisk och soreline också förstås. :)
 
sen, efter en väntemusiklista man inte kan beskriva, kom thåström himself in på scenen och var fucking epic. han spelade bara bra låtar och jag sjöng crazymycket när jag kunde låtarna. han kunde screama, who´d have thought? det var fantastiskt! och anna kom in och sjöng kärlek är för dom (tyvärr heter den så ja, men så kan man fan inte skriva) och det är den bästa låten och jag sjöng med för allt jag hade. ett fint samarkanda-moment hanns också med och fan vad djup grabben är. och han skriver lite som jag, och rör sig lite som jag också tydligen. och höjde en massa låtar, vilken annan artist gör så? typ ingen! men ah, helt fantastisk dag, lycklig är vad jag är. godnatt!

vänskapsbevis

det är en sak jag har tänkt på de senaste dagarna och det är hur olika människor formulerar sina vänskapsbevis och komplimanger och sånt. hur små saker verkligen visar uppskattning. därför följer här några exempel på olika sånna. det är alltså olika människor som har sagt detta till mig; vissa är gamla och vissa från de senaste dagarna.
 
"Jag är inte resistent mot dina sjukdomar och måste därför utsätta mig för smitta lite fler gånger."
 
"man kan säga vad som helst till dig och du förklarar det inte med något vettigt!"
 
"nu tycker jag att jag kan få en kram idag!
 
"there´s nothing wrong with you, you know. You are your own person and have your own world. You can understand other people."
(jag tror ingen kan förstå hur stort det var för mig att höra det, jag började nästan gråta.)
 
"det är så bra med dig, Emma, du säger alltid vad du tycker om folk!"
 
"vi hörs säkert imorgon"
(väldigt enkel, men på något sätt bevisar det att man räknar med varandra och verkligen bryr sig. det var när jag hörde detta som jag kom på att jag skulle skriva detta.)
 
"I liked you from the day I met you, dammit!"
 
"jag vill också bara kunna sjunga en stämma sådär helt plötsligt!"
 
"Sören emma, vad du är snygg!"
(ja, det var mormor...sören är något slags skånskt svärord methinks.)
 
"jag vet att vi inte är bästa vänner eller så, men jag tycker om dig och hoppas vi kan bli vänner någon gång i framtiden."
 
allt är såklart parafraserat och inte ordagrant sagt. hoppas ni förstår hur jag menar iallafall. sen var inlägget såklart ett tillfälle för mig att visa hur mycket jag älskar mina vänner.:)

I was always thinking of games that I was playing, trying to make the best of my time

detta var vad jag hörde i låten och det stämde ju lite, för jag spelade for real idag. Det gick väl helt okay för mig, men inget vidare för syster som mest gjorde sig opopulär i hela raerstead med sina konstiga idéer om att bygga löpbanor genom att stampa, spela tärning om vänskap med en shop keeper, ljuga om magiska bär till alla som råkade gå förbi (jag trodde tydligen på henne:(, pruta på allt, försöka få paj av random tanter och annat sånt där man bara älskar. Sen så slogs vi mot crazy varelser och försökte få bort den stora stenen från floden och rädda saras pappa den vise gamle mannen i whitewell (vgmvg förkortat, fast inte med det sista g:et, men jaja). Själv är jag mest förvirrad.
 
vill ge er ett litet citat och sen ska jag sova crazymycket.
 
(in character)
s: hur är det med dina barn?
b: jag har dödat dem!
s: jaha...men du säljer väl fortfarande väskor hoppas jag?
 
just det! jag glömde prata om saras väska! i den hade hon vid något tillfälle bröd, en korg med bär, en rå och relativt nyfångad fisk, vapen, en jättegammal docka tillhörande hennes döda bror moj (I. laughed. so. much. hon döpte honom till moj...), en leksaksträbåt och ett blodigt spjut. obs sant(typ alltså)! jag fick ångest av väskans vidrighet. men ja, nu ska jag sova på riktigt så godnatt!

lycklig hora-maria kychen

detta är en väldigt konstig bok, som handlar om helen som typ är poet och har en misslyckad son och grejer. det handlar också om örjan, som reser omkring och inte riktigt bryr sig. och så handlar det om en hel del horor. en av dessa, madeleine, dör och örjan blir misstänkt för mordet. så det är någon slags deckare blandat med poesi blandat med psykologi blandat med blabb. om att alla människor inte alltid gör sitt bästa utan ibland bara är onda, och att alla inte har de där värderingarna man ska och förväntas ha; något jag alltid bara antagit utan att tänka på det. jag är naiv på det sättet.

knife of stupidity

(skrivet för ett tag sen)
hm...preciiiis när jag skulle skriva detta fick jag en kommentar, what are the odds? Och jag gissar vilt här och säger att det är tildis själv som har skrivit den. för ingen annan sitter väl och dricker pepsi...eller? ;) seriöst dock, inget problem med pepsi. skulle bara aldrig köpa hem en flaska. men annars kan det vara helt okay.:) och ja, det är en trevlig pojke! De lagar mat as we speak(write). Vet inte hur detta går men jag vill inte veta heller.;)
 
idag har jag hur som helst träffat Sara (inte syster, gawd it is confussling!) och fikat i sann tradition med promenad och allt. det blev mer catch-up om allt vi missat och långa samtal om mat, pengautlåning och allting. och på tal om mat så är det det nu! de ringde i matklockan i en halv evighet, säkert courtesy of benjamin. eller syster when I think about it...
hm...preciiiis när jag skulle skriva detta fick jag en kommentar, what are the odds? Och jag gissar vilt här och säger att det är tildis själv som har skrivit den. för ingen annan sitter väl och dricker pepsi...eller? ;) seriöst dock, inget problem med pepsi. skulle bara aldrig köpa hem en flaska. men annars kan det vara helt okay.:) och ja, det är en trevlig pojke! De lagar mat as we speak(write). Vet inte hur detta går men jag vill inte veta heller.;)
 
idag har jag hur som helst träffat Sara (inte syster, gawd it is confussling!) och fikat i sann tradition med promenad och allt. det blev mer catch-up om allt vi missat och långa samtal om mat, pengautlåning och allting. och på tal om mat så är det det nu! de ringde i matklockan i en halv evighet, säkert courtesy of benjamin. eller syster when I think abo

du förstör min spelupplevelse!

så det blev ingen sitta och stirra-kväll, utan det blev att jag, Sara och benjamin tog ta i saker och började förbereda dungeons and dragons som vi ska spela ikväll. Och nej jag vet inte heller riktigt hur det blev så.;) men syster är en halvalv, och det rimmar, så ingen bryr sig. det är typ världens roligaste ord! så vi har försökt skapa karaktärer och förstå och sånt krävande. men vi fick chips och cola (men det finns typ inget kvar till ikväll, måste åtgärdas!) och bestämde att all musik som fick höras var the pretty pretty playlist (den jag gjorde åt henne). sen kom vi fram till att sara är efterbliven, men jag är också det men det har vi inte kommit fram till än. if that madeany sense which it just didn´t.
 
men ja, snart ska jag gå och fika med sara (inte syster) i regnet och det ska bli fint. men man kan tycka att de borde komma hem från tippen innan lisa och domenic (stavning?) dyker upp. annars får jag väl hälsa dem välkomna. det kan jag ju göra, för jag är borta varje dag de är här och jobbar. det är ju bra av mig. men nu ska jag sluta skriva, ska bara visa hur bra benjamin förstår hur man ska göra mig glad. det är något folk förstår väldigt tidigt faktiskt.
jag: men får jag inte börja på level 3? du sa ju att jag skulle få det, för sara sparkade mig!
benjamin. nej det får du inte...men du kan få coca-cola?
jag: fair enough...

she looked innocent like a stillborn

oh hello!
first aid kit är fantastiskt när man är riktigt trött. speciellt den här. winter is all over you heter den tror jag, och är en av de få låtar på den första skivan som jag fastnat för. men ja, trött är jag. blir väl så när man lägger sig vid 00.00, sen smsar och pratar till över ett och sen inte kan sova på ett tag efter det...och sen är tvungen att gå upp åtta. yaaaaay.
 
ja, jag skulle nämligen till ögonläkaren igen. Eller till en "översköterska" (hur ofta hör man någon säga så? undersköterksa, visst, men...the hell?) som tog blodprov och bilder på min näthinna. Det gick dock inte så överdrivet bra, för mina ögon var inte alls på humör för att stå stilla för kameran utan åkte omkring. mamma sa åt mig att blängblicka kameran, men det hjälpte inte. funderade faktiskt på att sätta mig snett, så jag kunde blängblicka åt sidan vilket är mer naturligt, men sen insåg jag att det var väl ändå lite för konstigt. Men på grund av denna bild fick jag ögondroppar, vilket resulterade i att jag såg ljus! jag brukar ju se solljus, men detta var något annat I tell you. jag såg ljus överallt, till och med genom fönstret i bilen! ni kanske itne förstår hur stort det är för mig, but I don´t much care. det var fantastiskt, och jävligt iriterande förstås. ;)
 
sen åkte vi direkt till ikea, där syster och johanna skulle ha nya sängar så jag och amanda hakade på (och mamma och cia). det visade sig vara det perfekta stället för en trött flicka; chokladboll first thing (nu blev jag sugen på sådana! ska leta upp dem i köket, shall indeed. så!) och sen gick vi till sängarna och jag och amanda la oss och halvsov direkt. eller jag halvsov, manda låg mest och sjöng somebody that I used to know ("det är den enda låten jag kan!") och spelade spel. men det var fabulous ändå, och efter lite tittande på skit gick vi och åt köttbullar som man ska. sen lastade vi skiten på och tog oss hem. bra outing, no?
 
men direkt efter detta gick jag på en ovanligt epic agneswalk. vi hade djupa samtal på en bänk och det kan ibland urarta i bråk med henne, men blev bara fint idag. det är konstigt hur mycket man kan prata utan att prata, om ni förstår? men jag älskar henne, hon är wowawy awesome.<33 och vi ska börja våra sånglektioner på fredag! pepp!:D
 
så sen jag kom hem har jag halvsovit, ätit mat, avslutat något som redan var så jävla avslutat (hm varför är det alltid så?) och ska nu, om det går, läsa lite av den oerhörda mängd pottermore-information som underbara iheart har skickat mig. för hon är bäst.:)

jag vill ha en korv, goddammit!

oh hai!
var efter att jag skrev senast in town med mor och syster för att uträtta den senares ärenden. men vi lyckades inte uträtta så mycket, eftersom allt hade sommarstängt eller vad onödigt och sånt. men vi lyckades äta korv, och med citatet i rubriken och andra liknande utrop få korvförsäljerskan lagom intresserad av våra förehavanden. och korven var fabulous. det är en av de godaste sakerna, när man väl är riktigt sugen på det.
 
sen har jag skrivit klart en låt (yaaaay) och pratat med onna om typ vilka funktioner alla fyller i ens liv. man har ju alla vänner och andra omkring sig av en anledning, de fyller en funktion. man börjar ju såklart undra vilken man fyller i olika random människors liv. ;) men nu ska jag sova, bara ett par citat.
 
jag kommer hem: hellooo!
*ingen hör*
tv:n(mycket glatt): hiii!
jag: *får ett skrattfanfall för mig själv*
 
låt: hon har ett sätt att säga mhm jag inte trodde fanns! (fråga inte varför vi lyssnade på den)
sara(lyssnar inte): mhm...

stop making a fool out of meee

tildah: det borde finnas ett sånt alarm! förstår inte varför det inte finns? eller det kanske det gör, what do I know.
agnes: <33
 
idag har jag och syster firat varandra. hon bakade cupcakes åt mig i present och jag hade gjort en spellista åt henne som vi lyssnade på. hon gillade min lista, så jag blev allmänt glad. en blandning av klassiker, saker från hennes lista hon itne brukar lyssna på och saker mfrån min musik. det var bra grejer. och cupcakesen blev jättegoda som vanligt. min syster är bäst om någon undrar. vilket ingen gör.;)
 
men usch, jag har en obehaglig känsla of doom. jag hade glömt den. den är hemsk och kvävande och den vill saker med mig som jag inte själv vill. det där lät ju lgom creepy. ;)

sluta ränna i skogen!

Epic kväll med Susanne, Bosse, Malin, Frida, John och Sara i furulund på världens konstigaste gata (böljenamåsevägen, the fuck?). Hur alla namn jag just listade hänger ihop har jag ingen ork eller lust att redogöra för, så ni får gissa själva. xD
 
vi åt mat (no really) och jag och John bondade över engelska, epic uttryck så som anka och brist på empati. Random people ftw! xD sen skrattade vi väldigt mycket åt rubriken, for no reason, och fridas personligheter. En av dem (lasse) berättade sagan om den stackars björnen utan skor och jag och John kommenterade med saker som "men det är en björn för fan!", "han har alltså blodiga köttiga fötter, och åker inte till sjukhuset utan köper fucking mjölk!", "emma, har du en pistol?" och såklart "gasp! a plot twist!". Sagan var i en klass för sig. Här kommer ett par citat från lite allt möjligt:
 
"jag är ingen bloggare, jag är en lingonplockare!"
"Men stensopp är väldigt bra, för man kan göra stensoppa!"
"you are big and ugly. therefore, I shall flush you!"
"jag är maria montesami och detta är mitt nya klädmärke...salami!"
"oh wait, apple is a fruit!"
...and lots lots more. godnatt!

so come on courage, teach me to be shy

trevlig kväll med släktfolk som firade moi, sara et maman. vi fick pengar, chips och jag fick vinbärsbuskar. happy times indeed. is is a rich girl och sånt. ;) vi åt då en enorm lax (ah the nostalgia), tårta och allt vi fick tag i. alla var lagom obehagliga och mormor sa "nu går jag med benen", vilket var ganska awesometastic.
 
sen, mitt i ett lagom creepy parti cluedo, ringde agnes och när vi blev klara gick hon och jag ut på en walk. vi blev då stalkade av billy och prtade om hur man är på olika årstider och allt möjligt annat trevligt.
 
note to self, för övrigt: ha inte eluttag under sängen. it´s a hard job...

oh I love this feeling

jag la mig vid 00.30 igår, för att faktiskt vakna i tid. mitt alarm ringde 09.00 och jag snoosade en stund men det var så jobbigt så jag stängde av skiten (kommer inte ens ihåg det).
 
nu gick jag upp. vad i hela helvete? man sover inte elva timmar två nätter i rad (eller jag sov kanske tio igårnatt) bara sådär. och jag blir så ledsen också när folk äter frukost och sånt och inte inkluderar en. för mig är frukost någonting man, om man kan, äter tillsammans. det är förresten alla måltider. det är viktigt för mig, och det borde min familj typ veta men de vet väldigt lite om mig i prakitken. nu vet jag inte om det är så, men jag vill inte gå ut och ta reda på det för jag är sur och skulle bara förstöra stämningen i huset.
 
tror jag ska sova lite till. :/ förlåt förresten men jag tyckte det var bättre att gnälla i cyberspace än på folk.

jag målar en äggröra. har jag sagt att jag älskar äggröra?

heeeyyy!
Jag ville inte blogga idag, men den här rubriken är så epic så det fick bli så minsann. jag har inte gjort någonting idag, men jag kom iallafall upp innan tolv. so that´s cool. men jag läste väl en del, chattade, lyssnade och blah. åt lasange med allt vad jag hade. nu dricker jag cola för ännu mer vad jag har. jag älskar cola. no really? ingen visste detta.
 
nä nu började jag ett nytt stycke, for no reason. jag har inget att säga på det. först skrev jag "den", epic fail emma. som pappa, lät jag där. vi kom på idag att ingen har sett honom skriva. the hell. och nu har jag kämpat på tillräckligt, så hejdå!

gasp! a plot twist!

rubriken är ett irelevant citat ur ett sms till sandy for no aparent reason. Men ja, idag har vi haft gäster och jag har umgåtts en del med dem. Vi har pratat en del om alkohol, tomatkultur (ett ord jag blev mycket konfunderad över) och anant trevligt man pratar om. men det är för sent för att blogga så jag vet verkligen inte varför jag ens håller på med sånt? det är inte bra grejer emma lilla! nej det är det i sanning inte!
 
also: mamma sa idag att man inte kan vara förälskad i mer än ett och ett halvt år. oh happy day it will pass in like march or something! I am overjoyed!

döda regisören!

hm, jag tror att jag fortfarande är jetlaggad. Vaknade nio av alarmet, men gick sen och la mig och somnade om. mamma väckte mig och jag åt frukost vid tio, men sen...var klockan tolv och mamma kom hem och väckte mig igen. och detta kan ju vara normalt för många människor, men detta är ju jag...så att ganska obehagligt är detta.
 
men idag mår jag ändå ganska bra. kärleksöverodsen har inte stört mig så överdrivet och sånt gillar vi ju. peppar med pang prego och annat trevligt, och ikväll kommeer det folk hit och äter och sånt so that´s nice.
 
also: min andra blogg, endiktomdagen.devote.se, is now back in bruk! så dit kan ni gå om ni vill läsa annat skit som jag får ur mig. :)

the pain of knowing that true love exists

agnes: wyeah, wike wowawy!:D also, I remembered the mushroom band! infected mushroom! not that that had any relevance...;)
 
so I watched crazy stupid love with sara and benjamin tonight. and it´s an epic movie, it truly is. just possibly not one I should see. "If you find your one true love, don´t give up!" they say.
 
...you know what they don´t say? That not giving up hurts you, hurts the one you love, makes you a stalker and generally a freak, screws up a lot of shit, and does not pay off anyway. they don´t say that. they try showing it, though. their example is a 13 year old in love with a 17 year old. he stalks her, tells her all the time how much he loves her etcetera. well...they don´t end up together, I´ll give them that, but she ends with being really kind to him...and giving him pornographic pictures of herself. this is true. you know what she does not do? shut him out, ignore him, tell him to leave her the fuck alone or just behave normally in any way. movies fuck with your brain I tell you. and I am not bitter. not at all. (note: I do not envy the guy who got the pictures, if anyone thought so. xD)
 
and now for the contrast: citat! xD min blogg är bipolär!
agnes: I wanna make things!
me: make babies!
 
sara: *gör konstiga ljud*
benjamin: det där lät fulare än...en vallross parningsrop!

ett socialt odjur

sandy: men det var ju inte roligt, bara hemskt! han måste ju ha fått ett heeemskt intryck av mig!:(:(
marie: det var det! måste göras om! (och jag läste hamster-inlägget vi pratade om nyss. o-my-God...)
 
ja, rubriken är vad pappa kallade mig imorse när jag åkte iväg för att träffa lilla Agnes! det var ju evigheeeter sen! vi satt och var lyriska över damien rice en stund innan vi gick in till stan och fikade. Jag åt där för mycket och mycket olyckliga omständigheter gjorde att jag freakade ut något alldeles kapitalt. men jag lugnade mig (faktiskt!) och vi gick omkring i affärer och var random. vi skrev "the nutcase musicaaal" och annat sånt där man brukar göra i affärer.;)
 
sen gick vi tillbaka till henne, satt där ett tag och gick hem och lämnade mig. eller hur man säger. där hittade hon på ett nytt sätt att prata och jag försökte mest förstå henne men det gick lite sådär. wike wowawy och wiwowy är det enda jag lyckades säga själv.;) mycket fint! sen jag kom hem har jag deppat mig lite med vera (på grund av ovan nämnda omständighetsthingy) och ätit mat. so that´s that. men nåt socialt odjur kan jag inte kalla mig.;)

was that a duck, or a person?

oh hi!
Nu har jag spenderat dagen i Malmö (what, stor bokstav? the world is coming to an eend!) med Sandy och Marie (omg it continues *gasp* capital letter invasion!). Lite speciellt att skriva om, eftersom båda kommer läsa det och sa att det skulle bli spännande att se hur jag skrev om det. Också lite spännande att träffa två personer man knappt känner, men som ändå vet allt om en via bloggen. eller nästan allt. scary times indeed, men på ett bra sätt.:)
 
men ja vi började hursomhelst vår långa dag med att sjunga, vilket vi för övrigt gjorde för lite! Vi sjöng fiolsången trots ett major skrattanfall och spelade in en fin liten sång om att sandy skulle duscha (det gjorde hon för övrig aldrig ;)). Den var mycket fin och sådär. xD sen började vi vår rotation; soffan, köket, balkongen, soffan...and so on. helt omedvetet också, iallafall i början. mitt hår luktar nu cigaretter efter alla turer till balkongen, men det gör inget för det luktar gott. I´m weird that way.;) men ja, vi pratade om allt möjligt och speciellt om all "blindkultur" vi har här i landet. Det finns ett outtömligt antal samtalsämnen där.;) vi mobbade även varandras uttryck lite hela tiden, som mitt "såatte..." och Maries sätt att säga "p-piller" (the skånish way I guess).
 
sen blev vi till slut hungriga och efter en hel del dividerande fram och tillbaka (mitt fel, måste jag erkänna) bestämdes det att allmän random mat från frysen blev bra. resultatet:
jag: schnitsel (what, jag stavade rätt!), potatisbullar, lingon och cola.
marie: schnitsel, ravioli och saft.
sandy: ravioli och mjölk.
allt mickrat, bör tilläggas. men alla gillade sin mat, so no harm done!:) nu följer lite random citat of randomness.
 
sandy: jag måste diska.
marie: och laga mat!
sandy: oj, är ni hungriga?
jag och marie: nääeee.
 
marie(?xD): sluta vara så jävla ambivalent!
 
sandy(vid ett annat tillfälle bör tilläggas): sluta vara så jävla missunnsam!
 
jag är lite dum, så jag kommer inte på fler vilket är konstigt med tanke på att jag skrattat hela dagen. om ni kommer på några jag har glömt får ni skriva dem i en kommentar! en sådan vill jag ha från er båda i alla fall, minsann!

blindstyre-bengt lindkvist

Alla som känner mig någorlunda väl kanske känner till min ovilja mot blindhet. Det låter kanske lite konstigt, men jag har aldrig riktigt erkänt för mig själv att jag är blind och alltid hatat alla former av blindverksamhet hur bra den än har varit. detta har förändrats sakta under det senaste året och nu tog jag ett avgörande steg. så jag förstår om ni tänker "vaaarför läser hon en fucking blindbok?" (det gjorde nog ingen), men ja det gjorde jag!
 
det är alltså grabbens biografi. han har tydligen varit minister och fn-raportör och sånt crazy. jag hade aldrig hört talas om hnom. men hur som helst så varvar han politik med lite anekdoter och annat kul som hänt i hans liv. och det är fakitskt bra. jag lärde mig en hel del grejer och jag, so mhelt ignorerat handikapppolitik (och all annan politik) fann mig själv helt plötsligt i färd med att lyfta fram fel i samhället och annat crazy. jag var seriöst redo att...*gasp*...engagera mig! oh no! vi får se hur det blir med det...och jag hoppas verkligen att onna inte läser detta. that would suck ever so much.

it hurts, but I´m not about to give you up

vispen: I indeed feel your pain.
 
detta är, faktiskt, inget deppinlägg so there. det har bara en deppig rubrik. för deppig är jag inte idag, utan glad. jag och mamma har haft bakdag och bakat drömtårta, syltgråttor och sirapskakor. och vi är inte klara än, vi har en del kakor kvar att baka. eller det är bara hon som bakar. jag sjunger mest i bakgrunden. ;)
 
sen så har jag också tittat på allsång och spelat cluedo med syster och brother-in-law som nu ser titanic. funderar på att joina dem, men vet inte om jag känner för det riktigt. det är ju en gråtfilm och sådär. ganska deppigt. i och för sig är den här musiken också rätt deppig. hm. det är svårt att välja!;) det var ett citat jag skulle skriva, vad var det? det var benjamin som sa det, det kommer jag ihåg, men det är också allt. kanske kommer på det sen.:)

kommentarsvar och annat kul

anna: tack!:D:D
vispen: jag fick i alla fall skriva ett prov om ljudteknik som det då tydligen gick bra på. och ja, det gillar vi verkligen!:D och ja, jag hade en till kommentar längre bak (min mail har damp); nej, har tyvärr inga awesome repliker för utom den. tyvärr.
 
sen skulle jag skrivla lite allmänt om resan och mest då om syster. hon och jag har spenderat resan med att försöka komma ihåg vad vi ska googla (det går inte bra) och ta reda på vilka låtar som gjordes 2009. Sara tyckte också att det var kul att bara sjunga vokalerna i låtarna. låter förvånansvärt bra.
 
för att sluta ska jag återge en dialog mellan mig och pappa.
pappa: det där ljudet är ju relsen.
jag sjunger: jag hörde relsen när den sjöng för oss...
pappa: jag läste en resension av thåström innan.
jag: how the hell did you know that was what I was quoting?
pappa: undervärdera aldrig mina kunskaper!
jag: okay...
pappa: det var i alla fall från pease and bull...
jag: pease & love?
pappa: ja, just det.
jag: vilka kunskaper skulle jag undervärdera nu då?

kommentarsvar och annat jag glömt

anna: tack!:D:D
vispen: jag fick i alla fall skriva ett prov om ljudteknik som det då tydligen gick bra på. och ja, det gillar vi verkligen!:D och ja, jag hade en till kommentar längre bak (min mail har damp); nej, har tyvärr inga awesome repliker för utom den. tyvärr.
 
sen skulle jag skrivla lite allmänt om resan och mest då om syster. hon och jag har spenderat resan med att försöka komma ihåg vad vi ska googla (det går inte bra) och ta reda på vilka låtar som gjordes 2009. Sara tyckte också att det var kul att bara sjunga vokalerna i låtarna. låter förvånansvärt bra.
 
för att sluta ska jag återge en dialog mellan mig och pappa.
pappa: det där ljudet är ju relsen.
jag sjunger: jag hörde relsen när den sjöng för oss...
pappa: jag läste en resension av thåström innan.
jag: how the hell did you know that was what I was quoting?
pappa: undervärdera aldrig mina kunskaper!
jag: okay...
pappa: det var i alla fall från pease and bull...
jag: pease & love?
pappa: ja, just det.
jag: vilka kunskaper skulle jag undervärdera nu då?

home!

jjust sing, little darling, sing with me ag är hemma!!! i sverigelandet! efter en mycket lång resa med tillhörande ryggont, förseningar och annat mög är jag äntligen här!
 
här möttes vi av mormor, farmor och två random danskar. så kan det va här i huset vet ni. xD vi fick då erfara mina grandmothters och deras tekniska färdigheter. så här lät det:
mormor: alla mina symboler på datorn är borta!
mamma: jaha, men har du mycket på telefonen nu då? (hon har köpt en smartphone, crazy person)
mormor: men däär är ju inte symbolerna! ...eller?
 
 
sara: nu vill jag ha ditt nummer farmor!
farmor: du kan ringa mig så får du veta.
 
nu vill jag inte blogga, men jag vill berätta en viktig sak. jag fick vg i ljudteknik! jag!  i ämnet där jag inte har fått göra något och där läraren är dum i huvudet! jag fick vg! så. lyckliiig!

marken rör sig under oss

nej alltså min syster ger mig konstiga rubrikförslag. bra sak med att jag kommer hem: jag kommer på mina egna rubriker! weee!
 
hursomhelst, vera: du är söt, och inte det minstaste dissad!:D det ser ut som att jag har fått en kommentar till, men har inte fått något mail om det...får kolla det när jag skrivit klart. men jag har haft en awesome fölsedag faktiskt. åkte upp till bergen och träffade syster och hannah (and there was much confusion. not hannah the x girlfriend, no.) och vi gick runt lite där. sen åkte vi bil i typ fyra timmar, för vi åkte på någon natur-väg-thingy, och mycket sång lät sig höras. jag fick komplimanger för min stämmsång, så jag blev överlyckligt överlycklig! :D vi gav varandra lite musiktips (jag tror verkligen jag håller på att börja gilla manliga sångare...the world is coming to an end!) och vandrade obehindrat mellan språken. is awesome!
 
vi träffade Hannahs familjekompisar en stund och jag fick äntligen prata lite engelska! lyckaaa! jag tror inte att ni förstår precis hur lycklig det gjorde mig, allvarligt. men ja sen åkte jag och föräldrisarna och åt på en pub med artonårsgräns (weee how awesome is that?) och där spelade de people are crazy! jag blev lycklig! och alla kallade mig birthday girl och var söta. okay bara en. men fuck you jag är glaad!:D

happy birthday to me!

tips: börja inte din 18årsdag med den värsta dröm du någonsin haft som får dig att vakna i total ångest, saknad och deppighet. Fyfan vad jag älskar dig. så var det sagt, moving on!
 
jag är of age, bitches! och alla är söta och grattar mig. ni är fina. jätteyberfina, är ni faktiskt. ska snart hem till er wiho! men först ska jag vara 18 i canada, fira med familj och systers kompis och inviga min kamera och vara lycklig. men först vill jag ha frukost, för jag svälter ihjääl!;) vill dela med mig av några roliga/fina grattis jag fått hittills:
"grattis Emma! (varför kommer jag att tänka på paul simons låt still crazy after all these years?)"/Niklas (törnlund)
"stort grattis! balonger och paket till höger och vänster!"/Emma(nilvén)
"Grattis! Bästaste emma! omg skypa? så jag får sjunga för dig!"/vera (jag såg dock inte detta förrän långt senare, så det blev ingen sång :()
 
så, slutsats: jag är lycklig. och det trodde jag inte för en timme sen, I tell you.

idag har jag åkt gondol!

...eller har jag det? svaret är nej, det har jag inte. men det hette så. sittlift, kan man säga att jag har åkt och få fler sanningspoäng. det var ganska trevligt, men jag förstår inte hur man ska orka åka skidor ner på vintern. skider just ain´t my thing. jag tyckte likso matt det var jobbigt att åka längdskidor uppåt. jättehemskt, var det!
 
just det! jag är i canada. i några random berg. det glömde jag säga för jag är så smart så. men nu sitter vi i en stugthingy och jag äter chips och toffeechoklad och snart fyller jag år i sverige wiho och sånt. om 41 minuter, till och med. I am pepp på att bli arton ändå på något vänster.:) men det var nog det, hejdå!

do your feet hurt? you´ve been running through my mind all day!

så det gick bra med inläggsskrivandet...inte. men nu fick ni två rubriker! den första är ett uttryck jag slängde ur mig innan, för jag är så awesome, och denna är en raggningsreplik jag läste i en fanfic. men vad skrev jag i det förra inlägget? jag skrev att det är fjärde juli och att allt ser typ likadant ut. att jag älskar san francisco lite, det gör vi alla. jag skrev att jag och min syster är konstiga och slår varandra och kommer på bra saker på p. sånna fanns det en massa av, I tell you. ja, det här var ju spännande...inte.;)

han är inte den smartaste kon i hagen.

c


I will tell your story if you die

manisk saknad hindrar mig från att skriva om denna dag lite. jag hatar att det finns andra som är i din situation och gör helt andra saker, att jag är i din situation och också fuckar up det. för det gjorde du ju, även om det är svårt att säga för jag vill inte erkänna att du har fel. det är väl lite konstigt I guess. men alltså ja, detta var ju ett spännande inlägg. men ja jag vet inte, det är väl för att jag inte får prata om det tillräckligt eller faktiskt så pratar jag inte om det alls and it is driving me crazy. jag behöver någon att prata med, som orkar lyssna på mitt tjat för inget förändras, men någon sådan vet jag inte om jag känner.
 
men ja, annars mår jag rätt bra. äter chips, det mår man bra av. har gått runt i stan hela dagen och haft det bra med min kära familj. fikat, vilket var mitt mål med hela delen av resan. blivit sur, sen fått en macka och blivit glaad. tittar på nya four chords med syster. awesome. har itne så mycket att säga, känner jag...bra bloggare jag är.

superpepp på liiivet

Rubriken ska sägas på invandrarsvenska och är vad jag och Sara har gått runt och sagt i princip hela dagen. Men det är också sant! jag ääär superpepp på livet. why so? av många anledningar. bland annat att vi vann kanasta idag jag och far (there shall be victory och sådär), att jag har ätit riktig mat idag (allts åinga pommes eller friterat eller så), att jag känner mig älskad och saknad och fin, att min syster är awesome och resiterar diselrottor med mig tills vi får det exakt rätt, att jag har köpt nya jeans och skit (shoppingdag igår som inte fick bloggas om av någon anledning), att jag har fått ihop två kapitel i min nya bok-thingy och att syster gillade det, att vi åker hem om 6 dagar (kommer hem om 7, yeah makes sense) eller bara för att det är så kul att säga ordet superpepp. *puh* världens längsta mening! eller nä, på latin finns det meningar på en och en halv sida. obs sant. det lärde jag mig av folke, så det är så sant så. vi gillar folke, det gör vi. vi=typ tunafolk. eller typ vissa tunafolk, I dunno. men jag gillar inte att min nacke är sönderbränd och att mitt finger har någon konstig grej på sig typ ett utslag eller något. och att jag inte kan komma på hur mitt tredje kapitel bäst ska börjas. hm. det får jag nog ta tag i nu medans syster färgar sitt hår, för hon ville ha ett nytt kapitel ikväll så jag kanske iallafall borde påbörjad det liiite. så, godmorgon sverige! xD

and I can´t beliiiiiieve...

...that I am so bad at blogging from here! Jag har till exempel glömt prata om the crazy lady i lompoc, där vi stannade häromdagen. hon sa åt oss att sluta jaga henne och att vi alla var fucked up assholes. jag ville säga att om hon nu kände sig så jagad kunde hon ju typ springa, men det gjorde hon inte och jag sa det inte heller.
 
idag har vi hursomhelst varit på valsafari. de sa att där fanns valar, men jag tror de ljög för jag såg inga! (obs: det var pappa som tyckte jag skulle skriva det ) sen körde vi till sista anhalten på vår roadtrip, gilroy. där finns det en outlet som vi ska handla på imorgon minsann. men vi har ätit och sådär, och jag har skypat med Vera så jag är glad. Och chattat med Iris av alla människor. så det är inga hard feelings mellan oss två nu och det gillar jag för det har stört mig lite. har fått be om ursäkt och fråga saker och nu är vi typ cool. so that´s cool. nämen jag är fortfarande dålig på att blogga. xD

RSS 2.0