man vet aldrig egentligen

man tar steg i sitt liv, man tar beslut men man vet aldrig vad man håller på med. det stör mig sjukt mycket faktiskt. man bara pratar och ler och hoppas för allt vad man har att man gör rätt men man vet aldrig. Inte förrän sen. Då inser man alla misstag man gör liiiite för sent och måste hela tiden gå omkring och utvärdera sitt liv medans andra hela tiden vet vad man håller på med.
 
Men blah, vi är i ännu en liten kuststad som heter typ carmel, tror jag. de tittar på parlamentet-klipp där borta men jag skriver istället. de skrattar. jag skrattar också. jag åt ingen kvällsmat idag...heller. jag har börjat störa mig på mat igen, vi får se hur det där utvecklas och sådär. men det är så tråkigt så. men alltså ja jag älskar folk, folk saknar mig det gör mig förvånad. det är en annan sån där sak man inte vet, att folk saknar en. men nu ska jag skriva lite citat. weee.
 
sara: vad göör du?
jag: kramar dig.
sara: men varför det? vi sparkas ju!
 
pappa: nu kör vi över molnen!
jag: kay...
sara: vi åker till himlen emma. hälsar på Gud, säger tja tja till änglarna.
j: men då dör vi ju...?
s: men nej, den här himlen är bara för turister.
j: men då finns det ju turistfällor överallt!
s: sant.
p: vad tror ni annars kyrkor är?
(konstig dialog, vet inte varför jag skrev den riktigt)

but you´ve got dreams he´ll never take away

nu är vi i morrow bay, som är en annan random liten kuststad. vi har där sjungit på en karaokebar Sara och jag. 9 to 5 och proud mary, sjöng vi och alla blev helt glada. tror det var för att vi var nya där, dock. alla andra var ganska mycket stammisar. också ganska gamla. men dock musikaliska och ingen kom in mer fel än jag. jag har börjat komma in fel lite hela tiden känns det som. det börjar ge mig lite lätt panik faktiskt, att jag har så liten tonsäkerhet så fort jag inte har perfekt medhörning. inte direkt bra om man vill fortsätta med musik på något sätt, men vet inte hur man ska jobba bort det riktigt.
 
För att avsluta så tycker jag att folk borde sluta skaffa folk! det känns som om alla jag känner hittar någon nu helt plötsligt eller redan har någon. och jag unnar dem/er all lycka i världen, såklart, men...fuck it jag är avundsjuk! :( jaja, sova kanske man skulle göra nu. godnatt!

det var en morgon i september i fredags

nejmen hejsan igen!
onna: din kommentar gjorde min dag ganska mycket. saknar dig också!<3
Nu har vi börjat punkte på resan som heter "roadtrip", alltså visste vi inte var vi skulle hamna imorse. Nu vet vi att vi hamnade i santa barbara, i ett pretty room! it´s so prettyyy! it´s the pretties room we have ever been in! ...tydligen. det är Sara som säger detta. så här är vi. vi har åkt bil, ätit mat, umgåtts. lite sådär som vi brukar. men aaa jag vill hem till min syntsak! konstigt nog är det den jag saknar. har fått en idé som jag vill testa. men den lär väl finnas kvar när jag kommer hem antar jag. nä men det var nog det jag ville säga. Jag försökte få pappa att hälsa er något, men han ville inte. han är tråkig tycker jag. det är jag också, för jag ska inte med och bada sen. det är tråkigt att bada efter ett tag känner jag. så ja, hejdå och sådär.

they´re taking turns in the shower and I just wanna go home

idag var vi på santa monica beach och gick omkring på stranden. sjukt fint ställe. alla behöver lite strand för själen, som jag sa. vi åt också lunch på babagump, vilket är en restaurang vi har tjatat om sen vi var i usa sist för fem år sen. det var faktiskt lika gott som då, tro det eller ej!
 
Men alltså jag saknar Sverige. att sjunga, saknar jag. och folk! fy fan vad jag saknar folk! att smsa, prata i telefon, träffa någon fin människa. I need it! och mest av allt saknar jag dig, såklart. kaosmycket. inte för att det gör någon egentlig skillnad att vara i usa eller att vara fem minuter ifrån dig. nästan lättare såhär. hatar att jag är så nära dig annars. hatar att jag ibland inbillar mig att du ska vara här. bara för jag så jävla gärna vill att du ska vara det. blah, nu vill jag hem men jag ska vara här i elva dagar till eller om det är tolv...damn.

de behövande-maria kychen

jag har tagit tag i mig själv och börjat läsa de kychen-böcker jag tidigare avfärdat (undantag: deckarna, for the most part). Och denna är...speciell. Handlingen, om det finns en sådan, krätsar kring en ö i stockholms skärgård. där bor "motormannen" och hans fru samt Stella (som egentligen heter maud) som flyttat in i undantagshuset (varför det heter så vet jag inte). man får också följa motormannens tidigare fosterbarn sara och niklas, som nu är vuxna och in love. och så tommy då, som dyker upp på ön och också varit vän med niklas. så det är väldigt många conections lite hit och dit. men mest handlar väl boken om människan. det köttsliga, det trasiga, det behövande. och det är bra grejer. medryckande. en sån man berättar om medans man läser. nu kom folk med mat, så jag fåt sluta skriva nuuu.

I am Emma, though. For the record and shit.

Hi there people!
idag så har vi minsann varit på universal studios, som är någon slags filmstudio/nöjespark/3d-spektakel. Mest visuellt alltså. Så jag skapade en ny teknik för att orka med dagen utan att bli sur: jag sov. fast jag gick, åt och upplevde saker. sant. kände till och med när jag vaknade, lite sådär random. något ni alla borde prova om ni gör något tråkigt. men vissa bitar var kul, antar jag. Sara var ninja mot slutet för hon är konstig på det sättet och alla andra var konstiga. här kommer mer citat/lösryckta meningar:
"här kan man dansa tango inne!"(Sara om vårt rum här, notera inte inne som inomhus utan som konstig grammatik. vänta har jag skrivit det innan?)
 
"nej dra mig baklänges, vi spelar uno!"
 
"hej jag är en trappa. jag rullar. jag heter rulltrappa!"

majskorn på golvet

Min syster fick välja rubrik. hon är för konstig måste jag säga. och just det, vera: usa says hi! det vill träffa dig, säger det. :) och du måste uppdatera mig nuuuu! eller inte nuuu, för nu är klockan 06:39 i sverige så det vore ju lite mysteriskt.;)
 
Idag har vi utforskat l.a med pooling på förmiddagen och vandrande på eftermiddagen. vi har sett en hel del crazypeople och annat kul, och ikväll var vi på bio! vi såg brave på en cool biograf med någon slags show innan filmen. sara sa att det var det bästa som hänt henne. jag var mest uttråkad, men det är jag ju ganska ofta. det är konstigt att jag ändå har det så bra fastän jag är så ottråkad. I no  understand. men ja, det var väl det jag hade och komma med denna afton/morgon beroende på hur man ser det (yay blind joke-upplägg som någon kan ta om den vill). godnatt/godmorgon!

no partying anytime!

nejmen hejsan!
Det var minsann ett tag sen man skrev här. Sen sist har jag varit i paradiset och vänt. dock har jag inte dött, för det är allmänt tråkigt, utan jag har varit i kernville. Detta är en liten by uppe i några random berg, vid sequoia national park ifall det sa någon något. där fanns det jättestora träd men det är monstruöst ointressant tycker jag personligen. men vi bodde en fin stuga, floden var fin och precis bredvid och jag och mamma hade ingenting att göra igår när sara och pappa paddlade runt på floden så vi bara satt i solen eller skuggan när vi ville, drack läsk och läste och pratade med de trevliga grannarna. har aldrig varit på en plats som gjort mig så lycklig helt utan anledning, tror jag.
 
Nu är vi dock inte där, utan i los angeles av alla ställen. så vi bor i hollywood(tror jag, jag har ingen koll på den här resan alltså) och har det bra och firar mamma som fyller år och allt vad det heter. jag har här införskaffat band-tshirts (omöjligt ord att skriva rätt) med paramore och florence & the machine. happy daaayy! nej, ska ge er några citat och sådär. rubriken är saras version av "no parking any time".
 
Pappa: Beställde du en diet pepsi? Nu blommar tulpanerna...i afrika!
vi: ...jaså?
(nej, jag beställde ingen diet pepsi, det är ju oförlåtligt!)
 
några meningar tagna ur allt vad sammanhang är:
"vi ska bara titta på vulkanutbråttet här."
"du skulle ha gått innan vi gick!"
"det är inte för att jag inte vill ha dig nära mig, det är för att ajg vill sätta min burk i burkhållaren!"
"mamma, nu ser du ut som en ledsen kossa."
"jag tycker inte om mintglass längre!" (resans nyhet! vem det gäller får ni aldrig veta, men det är en del  i punkten "dagens facebook-uppdateringar!" som Sara håller i vid middagen.)

ja, jag ser! (lagom ironiskt)

weee jag tror (obs tror) att jag förstår det nya kaos-systemet som blogg.se har gått och skaffat sig helt utan min tillåtelse! Vet inte hur men det är skitsamma. nu ska det bli kul och se om jag kan byta rad...
 
Det ser ut som om jag kan det, men det vet jag inte förrän jag publicerar. Hur som helst ska jag prata om min sista dag i vegas och sånt. Den började med ybergod frukost, så som man bör, och sen poolade vi någon timme innan vi tjeckade ut. Så då hade vi några timmar att fördriva på hotellet innan vi skulle flyga. Så det blev lunch på vår kära irish pub, där alla är irländska och söta och de spelar fin musik och sånt. och sen...fick vi milkshake. och detta kräver lite bakgrundshistoria.
 
I söndags kväll såg jag och pappa en skylt där det stod "the ultimate milkshake experience". Sen dess har vi pratat om att ta en milkshake där, men Sara tyckte mest vi föll för reklamen och trodde inte ens att stället fanns. det har alltså blivit väligt upphypat. så hur var det? det var, som man säger häromkring, epicly extraordinary! så. freaking. gott! man fick bygga sin egen milkshake, bara det liksom! Sen flög vi hur som helst till fresno där vi nu, typ, befinner oss på något random hotell där vi ska sova inatt innan vi tar oss vidare. Men vi har hämtat vår bil! mr blah, heter han (det stod att färgen hette blah) och är jättesnygg. på vägen hit hörde vi californication och märkte att de sjöng om Sweden, och sen direkt efter spelades the joker vilket är vår reselåt. väldigt fint. nu ligger vi och tittar på något musikprogram och har ätit middag bestående av chips och cupcakes. is nice. Nu kommer citat, sen ska jag typ sova. i sverige är det morgon, crazy...
 
sara: varför får jag inget "välkommen till usa"-sms?
pappa: för att du inte är det.
 
*vi går förbi ett wedding chapel, ja sånna finns*
mamma: emma, vill du gifta dig med mig?
jag: nääee, *radar upp logiska anledningar som, eh, incest och sånt* ...och jag är inte lagligt giftig än!

understandably confuzzling

vad pratar jag om i rubriken? jag undrar också. men jag hade ingen rubrik på u sen jag ominstalerade datorn, såg jag, så det fick bli det. konstigt? naaaaeeee.

igår morse vid 6 (inte så jobbigt, klockan var ju 15.00 i sverige) åkte vi och åkte (konstigt formulerat) helikopter till grand canion! we´re cool like that. så nu har man åkt helikopter också. inte en speciellt speciell upplevelse, om jag ska vara ärlig. man bara...åkte omkring, typ. men vi hade en jättetrevlig pilot som inte behandlade mig som en handikappad! weee!

sen blev det lite pooling och slappning innan vi gick till "the strip" som tydligen är en väldigt känd gata full med kasinon. det är också en av de värsta ställen jag någonsin varit på. fullt med folk, musik och dåliga energier. men jag höll modet uppe, mestadels pågrundav en drickapaus med gissa fråga tänka, världens roliga lek. speciellt när man är väldigt trött. och när sara är hög på godknowswhat. då blir det extra roligt. Hon kunde liksom, gravallvarligt, gissa "är det en amöba?". jaså? det brukar man ju gissa. ;) nej alltså, det är väligt kallt så jag vet inte vad jag orkar skriva mer. vi såg johan glanns igår som pappa hade med sig, för att hålla oss glada, och idag har vi poolat. nu är det kallt. så hejdå. ni missade ett deppinlägg nyss som jag inte hann skriva, lucky you!:D

skadad-cathy glass

jag har kallat den här boken en del saker under läsandet, bland annat "deppebok" och "traumabarnbok". Den handlar alltså om ett traumabarn. Det är också en sann historia och mer exakt handlar det om ett barn som tas om hand av en fostermamma. hon berättar historien, mamman alltså, och man får sakta veta hur skadad Jodie, som hon heter, faktiskt är. som jag sa till mamma: "jag kommer inte på något hon inte har blivit utsatt för". så det är ju ingen munter bok. men en förjävla bra bok är det och man vet aldrig riktigt vad som ska hända. läs; men bara om ni inte mår dåligt själva. då är det nog ingen bra idé.

welcome to fabulous las vegaaas!

oh hi!
här är en väldigt trött emma från u to the s to the a. sagan om resan kommer här! som ni har längtat! ;)

vi åkte hemifrån och satte oss på ett plan mot new york. varning, förresten, jag glömmer vilka bokstäver jag ska skriva hela tiden så jag kan inte garantera att jag gör mig förstådd. hur som helst...vi kom än en gång fram till att jag helt enkelt inte är nåt vidare bra på att resa. vi skämtade lite på vägen om att jag skulle svimma i passkontrollen. ...nej, jag höll ut genom den. men två gånger på väg genom den andra säkerhetskontrollen fick jag yrselatack. nasty shit också, i alla fall andra gången. alla ljud försvann typ och jag höll på att spy, men sånt håller vi oss inte med tänkte kroppen, så den lät bli. det var det dock bara jag som förstod, så där stod de med en spann och vittade tidningar i huvudet på mig. slutsats: förvänta er inte hyvs eller använde av svenska språket när jag mår dåligt. en läxa min familj ännu inte lärt, tror jag...;)

sen sov vi igenom fem timmars flyg till las vegas där vi blev uppgraderade över natten till världens coolaste rum. dubbeldörrar, bubbelpool, what else can I say. också samma hotell som i martin stenmark-låten! obs sant!:D men jaja, vi gick upp idag (tro det eller ej) och åt en massa frukost/brunch. mycket nice tyckte vi. :)

sen testade vi bubbelpoolen och åkte till ett köpcenter. där köpte vi en massa saker och jag investerade i tre (!) klänningar och en ny, mycket välbehövlig handväska. inte för att de andra sakerna var gamla, men ja jag är inte så bra på att formulera mig. det är kallt här, för övrigt. det är det överallt inomhus. ute är det varmt, men det märker man inte för man går aldrig ut. Ja, nu sitter vi här i vårt nya rum alltså det vi skulle ha från början. det ligger på...the hotel. det hter så. där finns bland annat the store, the caffé och the restaurant. helt seriöst...

så, här kommer lite citat.
sara: vad är klockan i Sverige nu?
jag: jag vet inte. vad är klockan här?
s: jag vet inte.
j: nä då är det lite svårt...

mamma(långa pauser mellan orden) här finns...världens...konstiga...ställen.
vi: ...kay then...

(utspelas på stockholmska. blir roligare om ni vet detta tror jag.)
s: en gul klänning kanske man skulle prova.
j: men saraaa...du gillar ju inte ens gult?
s(förvånad): nej, det gör jag ju inte. då är det ju ingen idé.

vad kom först; popcornen eller hostan?

sista kvällen innan jag försvinner jag kan fortfarande inte läsa! fucking missbildad sida this is. men jaja, vad ska jag orda om nu då? ja...jag har fikat med familj på äckliga bakelser (som inte var äckliga men man ska säga så, kay?) och pratade om konstiga saker. och skapade en femte (?) klubb. fast jag glömmer alltid bort dem, men så kan det va. jag kommer ihåg...4. fan, det ska finnas 5! blah!

en annan sak jag kan säga är att jag har fått min kamera på riktigt! weee! och så har också varit korkad och inte fattat linnsies kompis hampus skämt. I failed. men han var awesome. och det var allt jag skulle säga.

så, hejdå allesammans. vi hörs från ameeeriiica!

I wanna toucch the edge of greatness

finaste skolavslutningen. vi samlades i klassrummet och åt kakor och umgicks. per och elisabeth spelade för oss och det var jättefint.

Sen aulan, söta små ettor (?) som spelade timbuctu och annan underbar musik. rektorn och lärarna spelade I will survive. du var inte där, men jag tänkte på förra året när du var världens vackraste solist. fast det tyckte jag såklart inte då. eller du kanske var där, what do I know. men jag tror inte det. och nu ska jag snart åka till jolanta och sitter och äter konstig mjölkchoklad med luftbubblor. happy times och sådär. så det var väl det. jag kan inte läsa så jag vet inte om mina meningar hänger samman...

dags att orda lite om sommarlovet tycker jag

häromdagen nämnde jag att jag inte är rädd för sommarlovet. det tyckte jag förtjänade ett alldeles eget inlägg (typ, kommer slänga in lite annat skit också), so here goes:

i typ januari och februari klarade jag inte av helger. från fredag eftermiddag till måndag kväll (måndag är ju nästan helg) hade jag i princip ångest för att jag inte visste hur min tid skulle förvaltas. jag satt hemma och stirrade, med för mycket tid och för lite av det där beroendeframkallande skitet som kallas kärlekshormon. om sådant uteblev på vardagarna också var det nära att jag bara la mig ner och dog. men nu är det¨såhär att jag får inget sådant hur jag än gör iallafall. deppigt, förstås, men också ganska nice på något vänster. varför? för nu kan jag ha sommarlov utan att få total panik! jag kan sluta skolan idag och må bra över det, jag kan! och jag ska! imorgon åker jag till usa och när jag kommer hem ska jag vara social, skriva och peppa redding festival så jävla mycket. vara lycklig och inte ha ångest som förra sommaren. plocka massor av vinbär lite överallt. laga en massa mat. skratta mycket. klara mig. nej inte klara mig utan inte behöva klara mig för livet är fan inget man klrarar. jag ska inte sticka under stol med att jag vill ha ett ord från dig idag, men det vet jag att jag inte kommer få för lite realistisk är jag. men det ska nog gå bra. :)

nu till lite annat, och det var mest en liten dialog jag ville skriva ner. jag pratade inatt med en söt (och full) hultsfredsvera och såhär lät det då:
vera: jag kommer aldrig hitta någon. jag kommer leva ensam med fyra katter. och jag är kattalergiker, så då lever jag ut mitt destruktiva med katterna.
jag: men jag dåå?
v: du kan...vara med folk som...ser jättebra! som typ pratar om hur bra de ser hela tiden. "jag är bäst syn i klasse!" skulle inte det vara jobbigt?
jag: ...jo...

I can´t take my mind off of you...til I find somebody new

allmänt trevlig dag. Vaknade för många gånger på natten/morgonen, för att sen slutligen gå upp...och gå och lägga mig igen. nämen seriöst jag gick upp på riktigt sen och typ satt här ett tag och åkte sen till skolan. där sjöng jag på utsparken...och faaaaaaiiiiilade. men det gör verkligen ingenting (säger vi) för jag är glad och alla skrek så what the hell. trevlig stämning hur som helst.:)

gick sen till centralen och mötte upp sjävaste axel! hur awesome att han har flyttat till freaking lund?:D så vi satt på espresso house i tre timmar och bara snackade skit. han sa djupa saker som "jag gör mitt bästa för att vara en dålig människa" och "det bäste är att i varje match är det någon som förlorar". deep shit yes. annars försökte han mest sälja skit till mig för att det är kul och han jobbar med det och vara allmänt förvirrande. bra mening det är alltså verkligen. holy shit I am so skilled oh yes. nä nu ska jag sluta för jag är trött. godnatt!

ingenstans dit jag inte ska

sooo...var slutade jag? just det...jag hade engelska sist. jag somnade på denna. typ. men sen gick jag och [t lunch med mamma och klippte mig, f;r sånt ska man göra har jag hört. äta och klippa sig alltså.

Sen fikade jag med tatiana (gratis fika, ja tack) och hade tvåans sista lektion! nu är det över! Fucking finitooo! Så då åkte jag hem och satt här en stund, för att sedan otippat nog spendera mer än två timmar med benjamin. sara hade lämnat honom hemma. hon är så snäll. så vi (han) spelade gitarr och ritade på tidningen, och pratade om skit (det sista gäller båda då obviously). så det har varit massa trevligt. och imorgon börjar jag klockan ett, is nice och sådär ja. :D så ja, godnatt allesammen!

like such an insomniac

c


löpande text är för folk som har tid

har laddat hem en massa böcker till usa nu, sjukt otippade grejer. sånt jag aaaaldrig skulle ha läst förut.
äter sötsaker när jag är hungrig, bra där Emmaaa.
fick en fruktansvärd saknadvåg när jag kom ihåg hur förstående du, som annars var så brutal med allting, var när det gälde min spyfobi...jag dog så jävla mycket men jag tror inte du förstod det då eller hur?
ska till min kära kusins student alldeles snart och det är väl trevligt
det är sooligt igen
jag är inte rädd för sommarlovet, yeah I said that! victory! fel uttryck för just det. xD
nä nu ska jag ta hem böckerna jag försökte ta hem nyss och sen är jag typ klar, weee!

för verkligheten är lite skavd

haaaii!
extremt lång och underbar dag idag! Den började med att jag åkte och hade spanska, lite sådär lätt waste. Sen kom jag hem, lagom till att se allrakärastesyster och Benjamin (vadå stor bokstav helt plötsligt?) gå iväg, för de började när jag slutade. sånt är niiicee. xD

Sen gick jag iväg igen efter någon timme och på väg ut till taxin frågade en grabb "är det din taxi?" jag svarade ja, men insåg sen plötsligt att det alltså står en random grabb i vår trädgård. så jag undrade vem det var, och det visade sig vara elektrikern. lagom läskigt. xD men jag åkte hem till Maria och vi gick till ett ultrarandom vänsterkaffé. Böcker överallt och Maria var kompis med folket där. Så där satt jag, drack fake-cola som faktiskt var rätt god och sjöng Regina Spektor massa seriöst med Maria som var mindre seriös. sjukt nice stämning och sådär. bara det att de hade en spektorskiva, massa respekt till dem!:D

Sen bytte jag från nuvrande till föredetta ledsagare och träffade alltså Sara! hur underbart som helst det med! vi gick till mondo och catchade up crazymycket drama, mest i mitt liv för "det går inte ens att tävla med dig". Men jag såg gladare och ljusare ut sa hon. Det syntes tydligen så fort hon såg mig. Varje gång någon säger det gör mig så otroligt lyckligt. att det liksom syns hur bra jag mår. Att det går fram. jag älskar det. så det blev en del man fick damma av, massa gammal ilska och sånt. fint.<3

nästa anhalt var skrivargrupp, där vi sa hejdå till anja (den eldre). det var jättesorgligt och vi skrev till henne. mycket djupt blev det. jag bläddrade igenom antologier och var nostalgisk och psykologisk och en massa sånt. det var fint och jättesorgligt och det känns som om lite av det där klassiska skrivargruppandet kommer försvinna nu. men nu är jag den som har gått längst, med ganska långt försprång! weee! xD

så, sista anhalten: student hos en familjevän eller vad man säger. så det blev umgåsande med lite sånt folk och jag fick användning för lite partytrick; baklängesord och sifferalfabetet. because I´m just awesome like that. xD men nu är jag helt slut och min hosta börjar låta sådär nasty som den gör framåt natten, så det får bli sömn nu. godnatt!

in glass coffins, they (I) keep coughing

oh hai blog and eventual blog readers!
jag åkte idag som jag skrev innan och träffade "lilla milla" som allrakärastesyster kallade henne och hennes familj i kävlinge. Där fikade vi och diskuterade hur Milla skulle bli drottning över Sverige.
ella(millas syster, tretton år): Det här är Millas plan.
milla(tio år): jag ska flytta till stockholm!
ella: steg 1.
m: estelle avsäger sig tronen!
e: steg 2.
m: hon har en lillebror!
e: steg 3.
m: vi gifter oss!
jag: men alltså, inte för att vara sån, men det är en ganska stor åldersskillnad. det tycker jag är ganska motbjudande.
millas mor: ja, hon har nog inte tänkt så långt.
jag: men du kan ju bli lesbisk och bli ihop med estelle!
...vadå konstig mentor? vadååå? hon behöver lära sig att det är ok med homosexualitet! is important! anyway...vi spelade något konstigt spel om att bygga insäkter (det finns det väl tillräckligt av tyckte jag) och Milla pratade med tärningen. hon är så liiik mig som liten att det är helt crazy!:D

sen gick jag iväg på en walkis i regnet med agnes! fattar ni hur länge sen det var eller? it´s also crazy! och att hon ska vara med i en musikaaal! och att hon är underbar och att jag inte har fattat hur mycket jag har saknat henne! men ja det var mest det jag ville säga här, nej just det! Benjamin sa till mig att jag var den rättvisaste människan han träffat. helt opåkallat. jag tror det var en komplimang, men jag vet inte. men alltså, är jag det? :o

emma, varför är världen upp och ner?

jag har hostat så mycket att jag har träningsvärk i magen och min röst är/var halvt upfuckad.
folk har varit drama, men jag satt mest och skrattade åt dem.
jag drack inte nu heller. alkoholoskuld ftw!
jag satt istället och sjöng massa seriöst med Johannas kompis fast jag var hes som en anka. Fint med uppskattning och sådär.
försökte få folk att inte göra samma misstag som jag...känns som det är nåt jag gör ofta. destruktiva förhållanden-polis is my middle name!
drack läsk till frukost. livin on the edgee. xD
jag passar sjukt bra med en chewbacka i håret. hur det nu stavas. det var charmigt och trendsättande. xD
pratade om filmerna med Isa och någon random brud, allmän nostalgi.
hostade, somsagt. det är värt att nämnas två gånger känner jag.
vill nu bara dricka en massa läsk och titta på någonting mindless men ska istället umgås med en tioåring...oh glory!

blah, I forgot the freakin headline on this shit

oh hai!
här festpeppas det för fullt, fast just nu är hela huset tyst vad jag hör så kanske inte just nuuu. men det ska bli artonårsfest här för allrakärastesyster och hennes Agnes idag. happy times!:)

en annan happy times-sak är att det idag var 6 år sen min första film hade premiär. time flies. det var fina tider, I tell you. måste se dem snaaaart igen! :D nä jag hade inte så många ord att komma med, blir väl mer imorgon I assume. här kommer två citat, som båda har med ismer att göra...God knows why.

elvira: är inte det naturalistiskt?
agnes(helt seriöst): Nej det heter väl nudistiskt?

sara: vad är motsatsen till feminism?
elvira: masochism?

jesper är en mytoman!

ja, det här var ju en trevlig liten rubrik. Men det är han! Jesper i pang prego iallafall. men han är dansk. det ger mig lite ångest...och mytoman är han, somsagt. där ihopskrev jag. oj som han ljuger! minst fyra lögner på två minuter. typ.

men ja, okay, jag ska kanske säga något vettigt. jag har inte gjort så mycket vettigt idag. surprise! men vi sjöng på kören (*gasp* bra bloggat!) och sen fick jag veta att jag fick mvg i kulturhistoria, eller som aron uttryckte det (om ett helt annat ämne) "m v fucking g motherfruckers!" (vilket ksulle ha varit min rubrik om inte jesper nu hade varit mytoman). men det fick jag hursomhelst. sen så hade vi också engelska där vi inte gjorde så mycket vettigt utan tittade på någon dokumentär (som i och för sig handlade om skolmassakrer, men säg inte det till Tatiana, för til henne sa jag att jag inte ens visste...inte för att ni brukar prata med henne). Nanna, också i pang prego alltså, uttalade just obskyr med ett sånt där ljud...fattar ni? näe förmodligen inte för jag kan inte förklara. en annan sak jag skulle vilja berätta är att när man hostar som en kaosunge och inte gillar hostmedicin och därför vägrar dricka det blir man helt slut och får ont i huvudet. det är inte lätt. men ja, nu ska jag hosta lite mer och inte skriva mer i min kära blogg.


a thousand splendid suns-khaled hoseini (läst under tvång)

den här boken handlar om (yay spännande inledning) två olika kvinnor: Mariam och Laila som bor i afganistan och råkar ut för en massa hemskheter som att bli bortgift med en idiot, förlora en massa barn, bli fattiga, you freakin name it. deras historier blir hopbundna på en massa sätt, och sånt gillar jag så det är ju positivt. men det är ganska mycket negativt också. what´s the deal med att byta tempus helt plötsligt till exempel? ska det vara literärt expereminterande? oh please. men ja, jag medger att det var en spännande, intressant och gripande bok. om ni känner för att vara ambitiösa kan ni alltid läsa den. nu ska jag dlrig läsa mer hoseini, I tell you this!

tre vänner är allt man behöver, tre vänner är kanske allt man får?

nejmen hejsan och sådär!
nu är det fredagsmorgon om någon inte visste och jag ska åka till skolan om typ en timme och ha kör. kan bli allmänt trevligt att faktiskt ha lektioner för en gångs skull och gå som länge som tjugo över två. det är riktigt länge det alltså. xD men ja så länge ska jag väl mest sitta här och gäspa och hosta, I suppose.

jag känner för att göra någonting dumt. att tappa lite kontroll, freaka ut lite...men jag vet inte hur? jag har ju aldrig provat förut så det kan bli lite svårt. jag behöver en kontrolltapparhjälpare! mest för att det är ett så hardcore ord, men ändå! nuuuu!

it´s not the world that´s spinning, that´s me

ja, förra inlägget blev precis som jag misstänkte helt utan styckeindelning som på de gamla goda tiderna (typ 2008, oj shit vad gamla tider, vad länge jag har haft de nhär bloggen!:o). men nu tror jag det har lösts sig, vi får se när jag publicerar detta.

Ja, en väldigt kort skoldag hade jag idag och det var nog tur det för jag hade tappat bort alla tankar. jag kände inte igen någon. så fort någon gick förbi mig och sa "hej" undrade jag vem i hela helvete det var. bra jobbat där, emma lilla. Jag kunde inte prata heller utan sa helt random meningar utan sammanhang. Men sjunga offspring kunde jag, för det kan jag av någon anledning alltid, och sen gick jag med tatiana innan det var slut. då kom jag hem och låg i sängen i någon timme (är kanske inte helt frisk än trots allt?) och deeptalkade lite med mor och sådär. är inte på humör för någonting och samtidigt för allt, mår med andra ord inge vidare. behöver prata men vet inte med vem eller om vad och vågar ändå inte. uttjatat? näääeee. xD

och dag efter dag vaknar jag och känner

jag tror det här inlägget kan bli konstigt med styckeindelningen, himla nostalgiskt jag somnade till min bok inatt och vaknade flera timmar senare :o ska till skolan snart, konstig känsla...länge sen. du kommer inte vara där, det vet jag från början och det känns väldigt bra faktiskt fast jag aknar dig, men det gör jag ju oavsett så det är ju skitsamma om 18 minuter åker jag närmare bestämt jag är trött och hostar slemm, I is fresh girl! men nu ska jag nog sluta skriva här ändå. godmorgon!

never thought I´d really love you, but I do

oh hi!
ja, förra inlägget...jag vet inte vad som hände. eller jag ver ju precis vad som hände, men varför vet jag inte. det var konstigt. jag tror bara jag bryr mig lite för mycket om random folk och sådär.

hur som helst har jag hunnit med en del saker på denna dag. jag är dessutom frisk, förutom att jag hostar som en crazyperson. men jaja, idag har jag städat en massa här i mitt rum så att jag kan bo här. och den här låten är underbar. starring role pratar jag om. Men hur som helst städade vi ur en massa lådor, tog bort en byrå, ställde upp mina pringlespaket igen och läste igenom en massa gamla appper. det är en berättarskatt, I tell you. jag var en sann berättare som sjuåring. speciellt gillar jag en saga som jag och sofia skrev i ettan, där vi, om man analyserar det från en vuxen vinkel, skrev om en familj som ägnade sig åt grym favoricering och utnytjade sina barn, vilka fick bo hos mormor hela sommaren...fast det var bara en dag, för de fick plötsligt en syster (en till...). jag tror jag hade väldigt svårt för graviditetskonseptet som barn alltså.

sen så lagade jag lax, för jag är bäst på laxlagning, och sen gick vi till johannas födelsedagsfika. det var som vanligt extremt gott och trevliga samtalsämnen behandlades. har varit hemma några timmar sen också och mest känt mig allmänt ensam, deppigt som det är. trött på att vara själv, i flera olika sammanhang. saknar. blah.

ett tag sen man lekte kulturell ju

vispen: Men nae jag försvann ju inte, jag stod på samma ställe nästan hela tiden! Men du sjöng ju, så det var ju inte så lätt för dig att veta.;)

(detta blir ett sånt där tvådelat inlägg)
första delen:
åkte lite spontant med mamma och pappa till en literaturkrog som Veras mamma hade. Det var en random poet vid namn elsebritt (hardcore namn!) som pratade om skamm och andlighet och annat sånt djupt skit. jag drack cola zero (jag klarade det! victory!) och sen kom Herman och jag pratade med Vera och honom en bra stund om lite allt möjligt som inkompetens, tonartssänkningar, coola instrument och allt möjligt annat. Väldigt lyckad kväll!

andra delen:
jag har panik. så att det blir svårt att skriva ibland. Sm i överreaktion och det fattar jag också men jag antar att jag har kontrollbehov och jag vill inte se någon så genuint bra raseras. jag fattaaaar att alla gör misstag och att det inte är mitt problem på något sätt jag vet inte ens varför jag bryr mig? men det känns som om all oskuld är borta ur världen. säg inte att jag är dramaqueen för det vet jag redan. det är inte så men det känns så och det kan jag inte hjälpa. som om all barndom och naivitet är sönder. och jag vet att om du hade funnits kvar hade inget av det här hänt och det motsäger ju det där jag har hållit fast vid om att du inte ska behöva ta hand om oss men jag vill att du ska göra det och det kan du inte och jag fattar ju det också tänk det är en massa man fattar eller hur? men blah, det var ju en så fin kväll och så fuckar jag up den såhär...bra gjort emma! Vill avsluta med att thåström är bra skit. och att det är världens fulaste efternamn förutom typ riddarstolpe. det kan man heta. Det känns bättre nu, men det märker ni nog. Eller vänta...nej. det känns inte alls bättre när jag tänker efter. ;)

crazy, is it not?

idag har jag, hör och häpna, varit hemma och sjuk. mår ganska bra, dock, men vi gjorde inget vettigt idag har jag fått veta så då var det ju lika bra att jag blev frisk. Alltså...jag måste få avbryta inlägget med att skriva "är det dig jag är skyldig en ål?" och jag vill även säga 2har du tejp? det har du inte sagt!". Varför skulle jag skriva detta, undrar ni? Det...får ni aldrig veta. :D mwaha! ni blir förvirrade, men det blir man ganska ofta när man läser denna blogg kan jag tänka mig. Jag hoppas alltid att någon ska förstå allt förvirrande jag slänger fram. till exempel detta: "han är inte död, men han är död inombords!". så kan det va. nej, ska jag säga någonting som faktiskt makar sense? äsch, det har ju inte hänt något vettigt idag. det brukar ju inte göra det när man inte gör något. men jag ska gå om tjugo minuter och träffa jolanta så då händer det ju något vettigt. men alltså, nu måste jag avbryta igen för att prata om pang prego (ja, det var det jag gjorde innan). de spelar ha eller va, vilket då är om man vill ligga med någon eller vara personen. och då frågade de om "han som spelar nyckelharpa i nordman". skulle det vara negativt? jag kan liksom inte välja ens. vill jag helst spela nyckelharpa eller vara med någon som spelar nyckelharpa? det är ju det mest awesome instrumentet förutom banjo, förihelvete! nu är det ju inte instrumentet man ska hooka, i och för sig...fan. jag känner bara en person som har en nyckelharpa, och den går inte att spela på och han kan inte spela på den heller. men jag fick iallafall träffa nyckelharpan. den var hardcore. säger vi. jag kom inte fram till någonting här, va? xD nä, nu ska jag sluta skriva detta sjukt wasteade inlägget.

du kommer inte att dö

sandy: ja, det är alltid en upplevelse att träffa honom! En annan fullträff han fick in (som kan vara lite svår att förklara) är att under ett samtal helt plötsligt ropa "men nu ska vi beställa pizzaaa!". han är som han är, alltså :D
Anna: Aw tack :) nä kanske inte ond, men kul att du inte tycker det, för första intrycket av mig brukar vara att jag är ganska agresiv och "hård" får jag höra.

så, en mycket lång dag är (typ) till sin ända. Den började med muntliga i spanska, som jag tror gick ganska bra faktiskt. jag pratade (det är ett väldigt svårstavat ord faktiskt, det blir alltid prtade...har ni märkt det?) bra enligt de andra och det var skönt att få det överstökat. Men när jag kom hem föll jag ihop på min säng och låg där i någon timme. varför det för, undrar ni(säger vi)? Jo...hör och häpna, jag var sjuk! Skavde (får ont i skinnet när jag har feber eller på annat sätt inte är helt frisk, som att det skaver, jag och min far verkar vara ensama om det), hade ont i huvudet och var helt slut. kom äntligen upp runt halv två igen och tog en ipren och åt till och med mat. stollt flicka! xD

Sen åkte jag till skolan för att ha ljudteknikprov of doom. och det här är fan helt sjukt. jag ska återge det precis som det var, om jag kan komma ihåg.
lärare: så hur gör vi nu med provet? (obs: jag och han har pratat om det här hur många gånger som helst!)
jag: ja hur hade du tänkt? har du sparat det på ett minne eller skickat det på itslearning?
l: nej.
j: finns det digitalt på något sätt?
l: nej.
j: nähä...då blir det svårt.
l: eller det finns ju i word.
j: det...är digitalt, ja. då kan du maila det till mig på itslearning.
l: okay, är det något du kan göra nu?
j: nej, alltså, du ska göra det.
l: och du har datorn med dig?
j: ...ja, det har jag.
obs sant. jag trodde att jag skulle dö, helt seriöst. får man vara så lost? att han särskrev "ljudteknik provet" behöver jag väl knappt säga. holy shit. detta är alltså samma lärare som inte förstod att jag kunde skriva, kommer inte ihåg om jag skrev om det här när det begav sig. men alltså herregud...

jaja, provet gjordes till slut och jag begav mig väldigt försenad till skrivargruppen där antologierna var klara! det är sjukt bra skit, i år som vanligt!:D vi fick också cola till dess ära, så min ipren high blev ännu bättre med en massa cola. skrev också en dikt med rubriken som huvudmening, baserat på något anja sa om elin. det låter ju lite konstigt, för er som känner till folk i min omgivning, men jag fick ett sms från Elin där det stod att hon var utelåst på spykens gård och anja ville att jag skulle skriva "du kommer att dö!" till henne. så på den vägen blev det. dikten makade för övrigt verkligen ingen sense allts. xD

Sen gick jag iväg därifrån med Maria och vi åt pizza och pratade om våra respektive draman (för en gångs skull var jag inte värst! yay!) och allt vad det var. Hon är söt hon, det blir så avslappnande och samtidigt givande att umgås med henne. aldrig något bloggbart, men det är liksom så vissa är. vissa är bloggbara, deras ord fastnar på papper, vissa är det inte. man märker det bara på en tvåminuterskonversation; vissa korta samtal kan leda till långa stycken här och vissa kan man prata med hur länge som helst utan att det har sagts något spännande för bloggen. väldigt fascinerande, I tell you. men ja nu är dagen slut, min ipren sitter i vilket är nice och jag ska väl sova om en stund om jag orkar antar jag.:) så godnatt!

rectification (is a word, no?)

anna: hundrafemtioelvatusen gånger förlåt! Hur lyckades jag glömma dig? det är klart jag vet att du sjöng och hörde dig! Usch, nu känner jag mig som en allmänt ond person. det...är jag inte. hoppas jag. xD du var såklart också jätteduktig!

nu ska man säga något mer här i inlägget. det brukar man ju göra...ett kommentarsvar är inte bloggkvot nog för ett inlägg. jag tror jag just felanvände det ordet grovt. bloggkvot alltså. men det är inte säkert, för Onna trodde att hon hade använt ordet eminent fel när hon hade rätt hela tiden. det kallas fail. men jaha...om typ 45 minuter ska jag ta mig till skolan och ha muntligt np i spanska med andrea och josefine. fml-varning på detta yes. jag vill inte få freaking g i spanska, helst vill jag inte ens få freaking vg i spanska! men det är ju inte någon idé. jag borde ha pluggat mer i tvåan, I tell you. jag sa liksom alltid att jag skulle börja plugga när det började behövas, men det stämde inte riktigt för då var jag invand med hela konseptet att låta bli. så trean kommer ju bli kul på det här sättet. nej, nu har det krystats fram tillräckligt för att sluta yra här i bloggen...säger vi.

det här spårar ur!

nejmen hejsan!
nu är jag hemma efter en crazy, rolig, otippad och ändå ganska lugn helg i huvudstaden. Åkte dit i fredags (no really?) och här ska jag delge mig av lite spännande tågresereflektioner:
1) i fredags åkte jag en resa utan stopp. eller nej...inte helt sant. mellan malmö och stockholm stannade tåget i lund och hesleholm. är det bara jag eller...är det något konstigt där? om jag skulle välja några stopp mellan malmö och stockholm hade jag fan inte valt de två freaking första stoppen!
2) på vägen dit sa de, som de brukar, en del i högtalarna. allt var på svenska...utom det absolut sista. då kände de att det var så viktigt att vi visste vilken sida vi skulle stiga av på att de behövde säga det på engelska också. men alltså. om det fanns engelsktalande på tåget, tror ni inte att det vore smartare att säga typ varför vi var (lite) sena istället?
3) lyssna inte på pang prego när du åker tåg. du sitter bara och flinar, och det är ju inte så bra...
4) guldnougat och festis är inte ultimat färdkost. det har en tendens att hur ska vi säga...sprida sig...

Sen kom jag fram till onna och vi spenderade någon timme med att lyssna på musik och gamla inspelningar. en del nya också i och för sig. Jag lovade att äta up hennes godis, vilket jag inte gjorde (tyvärr) och sen sov vi.

på lördagen åt vi frukost och det vill jag ilustrera i en facebookstatus som ingen någonsin skrev.
sällskapshoran och heltssonbitchen sitter och äter frukost.
sällskapshoran om sin festis: Den har en exceptionellt fascinerande smak.
heltssonbitchen kontrar: Ja, den är lite mer artificiell smak än vanlig apelsinjuice.
heltssonbitchens föräldrar: ...what just happened?
(obs, sant)

ja, sen bar det av till ett hotell där vi mötte vispen och resa (som jag nu äntligen träffat) som satt och åt frukost i godan ro eller vad man säger. mycket senare anslöt sig även johan och vi gick till pizza hut (jag gick själv, utan att ens veta vad målet var. jag är bra!) där vi mötte de andra artisterna alltså Bardia, Anders, Anna och senare Niklas. Anna och jag, som heller aldrig hade träffats, blev "bästa kompisar på fem minuter" och hade det jättetrevligt. pizzan var dessutom god, kryss i taket, och en del visdomar yttrades.
"vissa har facebook, andra har inte det"/bardia himself
"pizzan har en storlek och det är den storlek den har."/Anna eller Onna eller jag kommer inte ihåg faktiskt...

sen skulle vi ta oss till sergels torg, bara det att johan var den enda som såg ens lite...så det fick bli ett tåg. vi ställde oss alla på en lång rad, höll varann i axlarna och började gå under glatt sjungande på whatever. jag utsåg mig själv till högtalarröst och sa "no disturbance in the back no more, I repeat, no disturbance in the back no more" vilket anders såklart tonsatte. Väl framme blev det till att styla om hela konseptet: seriöst skivpromoting blev gatumusik. en akustisk gitarr och allsång medans jag stod och såg bortkommen ut vid kakorna. snart kom en massa andra usare och stod och vad allmänt glada. jag skulle ha någon slags ansvar, men det...hade jag inte. xD men låtarna var trevliga och folk höll modet uppe i två timmar innan vi packade ihop och satte ihop ännu ett tåg mot ett fik där vi satt och pratade om...tåg. jag har fått stränga order om att inte förklara vad det faktiskt gällde, så det ska jag så klart inte göra...men det var ett samtalsämne som räckte i mer än två timmar. bussar hann också tas upp och det blev bara roligare när någon helt utomstående från samtalet sa "det här spårar ur!". jag och rakel trodde att vi skulle dö lite...

Sen hade vi själva releasemiddagen. det var förvånansvärt god mat nu med, onna var underhållande och livemusik framfördes. Onna, Vispen, Anders, Bardia och Niklas sjöng och alla var fantastiiska! så det var sjukt lyckat och det fortsatte det vara när jag, Onna, Hannah, Sofie, Sandra, Carro och Palm begav oss mot blindhuset och Carros lägenhet (henne hade jag inte hller träffat...). Palm och jag återsåg varandra glatt med "jag visste inte att du också skulle vara häär!" fast vi bara träffats två gånger tidigare och alla var allmänt perversa på tunnelbanan. Väl framme satt vi mest och pratade, folk drack det lilla de hade ("emma, varför dricker inte du som alla de andra barnen?"/Palm) och annat folk som Jennifer, Örnevik, Rakel, Jana och Fredrik anslöt sig i omgångar. Mina meningar är så långa idag känner jag. Jennifer blev anklagad för att ha en knarkarröst med formuleringar som "börja aldrig knarka, det passar dig inte." (Palm) och "sluta prata och skaffa dig en röst!"(Örnevik). Vi lyssnade på mystisk musik. Lita kom ihåg mig och fick för sig att var värd att umgås med, konstiga hund...men hon är å andra sidan den enda hund jag tycker om (eller okay jag gillar väl lukas också på mitt sätt) så what the hell. Det var en väldigt konstig situation på många sätt men jag är ändå väldigt glad att det blev som det blev. Jag och Onna åkte därifrån vid 1-tiden och kom väl i säng runt halv två-två.

idag vaknade vi motvilligt som fan och åt frukost innan vi åkte och lämnade mig. konstig formulering kära emma. men jag åkte hem, har ätit mat och pratat med vera och sånt som man gör. ska nu (hoppas jag) hetsplugga lite ljudteknik...


happy times

den här dagen började med kör, där vi sjöng (no really?) och hade det bra. Herman skrev om låtar om att vara awesometastic och high, och sånt trevligt. xD sen hade vi också kuhi, där vi prtade om beatles och annat sinnessjukt ointressant.

sen hade jag och linus vårt muntliga np i engelska. det var ganska underhållande att sitta och diskutera media med honom, men vi försäkrade vår lärare att vi var ännu hetsigare när vi inte höll med varandra eftersom vi båda är väldigt stubborn. mycket sant. Vi gick sen och åt konstig pastagratäng och såg efter det en random komiker som pratade om svenskar och en massa underhållande (han var kanadensisk, kan också vara bra att säga). Han började prata om punktskrift och jag gjorde en överambitiös stick salute och roptade att det fanns en blind människa där. har alltid velat göra så.:D och nu är jag hemma, ska snarast åka till ögonläkaren och sen till stockholm! eller jag kanske ska hem emellan...ingen som vet. känner inte för det, dötid hemma känns sjukt ovärt när jag har ställt in mig på resmode. nu ska vi åka om typ fem minuter. eller vi ska åka nu. xD hejdå!

RSS 2.0