vårt samhälle är fullt av mat

Ja, alltså, ska jag vara helt ärlig så började jag bara skriva detta för att få skriva rubriken. den är nemligen underbar. Det var vad Linus sa tidigare idag, eller...snarare är det vad jag hörde. han sa egentligen "vårt samhälle är fullt normalt". men min mening var mycket bättre. nä, men jag hade inte så mycket att skriva. har pluggat för lite, knarkat ny musiiik och känt mig sådär underbart maktlös som man gör när man inte kan, inte får, hjälpa någon som så tydligt behöver hjälp och som man dessutom bryr sig förjävla mycket om. var hittar jag dessa deppiga människor att bry mig om egentligen? hur många jävla stenar vänder jag på? nej, färdiggnällt för min del, nu taggar vi stockholm som fan och releasefest och trevligt folk (har ärligt talat ingen aning om vilka) och happy times! men jag vill verkligen inte åka tåg imorgon. jag är så långt ifrån tågmode som man kan bli. blah. hursomhelst, hejdå och sånt.

yes, I know that it´s wrong to give a fuck...but honestly, I don´t give a fuck about it.

jag började dagen helt okay, sen blev jag ledsen utav helvete, för att sedan bli allmänt glad. Ledsenheten var av en befogad anledning, tyckte jag själv, men där är vi nog inte helt eniga samhället och jag. Som det står i rubriken så bryr jag mig inte om att jag inte får bry mig. so there!

av precis samma anledning låter jag mig själv vara glad nu. är det befogad? fuck no. Men jag tänker vara glad ändå för allt kunde ha varit värre. Bättre kunde det ju också vara, myyycket bättre, men värre definitivt. så jag tänker leva på glädjen nu. sådetså.

men om vi nu ska berätta om dagen som den faktiskt var så gick jag med liv på idrotten, fick mvg i gemu och hade lunch där vi prtade om typ att äta ansikten. kul liksom. xD nej nu ska vi se någon vikingafilm, verkar det som, så hejdå!

för att återuppväcka en klassisk rurbik så: jag är hungriiig!

tildah: Det tycker jag låter som en bra tanke! Att kommentera alltså. Jag hade ingen aaaning om att du satt här och läste den här skiten, trodde bara du gick in typ någon gång om året. xd

så vad har jag gjort sen sist? hm, det blir alltid så spännande när jag börjar så...då vet alla redan att jag inte har något sådär superspännande att komma med. det har jag inte heller. har pluggat ljudteknik (faktiskt), tränat intervall med syster till hennes gemuprov imorgon, lyssnat igenom ny musiiik och allt vad det heter. nej jag tänkte egentligen mest lägga in ett systercitat och säga att världen är en bra plats, för det är den. bestämmer jag.

syster(förtvivlad): men om man har en fem-åttondelstakt...
jag: ja?
sara: är det då...fem åttondelar i takten?
...naaaaeeee. verkligen inte...

I can´t write a song for you, I´m out of melodies

vispen: tack! Aldrig mer något matteprov nu ju :D:D

trevligheterna fortsätter minsann. började med ensemblerep där offspring vrålades för kung och fosterland! det går bra minsann! sen gick jag och Elin till cubase-salen och jag tittade på när hon jobbade med låten för att sedan efter långt om länge spela in sång. låten blir heeeeeeeelt annorlunda mot hur jag skrev den, men jag har kommit fram till att det är bra. den är extremt mycket långsammare, vilket Elin förklarade med "jag vet ju vad Emma brukar sjunga för genrer" (vad har jag nu gett för intryck), saknar en takt i versen vilket gjorde att jag fick skriva om i stunden och har nu också ett jättefint intro! så kan det va.

sen umgicks jag med Fia en stund innan jag kom hem, där jag hittade nya regina- och marinaalbum! happyyy times! det är bra grejer, eller det tror jag iallafall...har inte kommit igenom så mycket än. men jag gillar det! nej, nu känner jag som såhär att vatten känns viktigare än att blogga. I need wateeeeer! (min blogg handlar om så spännande saker xD)

helt jävla fantastiskt faktiskt

tildah: Ja, jag vet, visst har onna gått och blivit duktig? jag är så sjukt stollt över henne!:D:D

den här dagen är så sjukt fabulös att jag inte ens fattar det; och då är den inte ens särskilt bra. ja, detta är sant. dessa är anledningarna:
jag är freaking godkänd på matteprovet!!!
redding festival är bokad!!!!
jag har haft min sista gitarrlektion!
jag har gjort köttferspaj of doom!
jag är allmänt lyckliiiig!
det var allt. xD


and we said we would die together

vispen: Såg på fb att du hittat skivan själv. Det är bra, för jag hade inte kunnat skicka någon länk i vilket fall. xD och hur milla var musikstjärna...det var hon inte. hon är tio år, de säger sånt. hon hade köpt en keyboard, det var nog så nära hon kom. Huvudvärken försvann typ när jag somnade, så det var ju bra iallafall. ses på lördag!<33

så, nu ska man då till skolan snart...eller nä, först ska man frukosttalka. sen ska man till skolan, och få veta hur det gick på matten...och återigen sitta som på nålar hela (eller kanske inte riktigt hela) första lektionen och försöka höra. alltså, på den där skivan borde de ha en låt om att man aldrig vet var folk kommer ifrån eller var de är! det är ju typ blindhetens största trauma! tycker iallafall jag. närvaraokontroller, I tell you, det är fina grejer. men sånna är det bara karin som håller sig med, och henne har vi inte idag. oj vad alla brydde sig om just den noteringen. verkligen. xD nejmen okay, det är bara att härda ut. here goes citat:

hugo: jamen den där dikten.
jag: vilken av dem?(ingen förstod referensen i den meningen, jag kom på den när jag hade skrivit...men en sån är det)
hugo: Den som jag skrev!
jag: ...jahaaa...den...

niklas: den dikten går ju inte att sätta straight. den handlar ju om att vara...ostraight!
precis rätt person att säga detta till också. xD

vera: jag är en glad människa. jag mår inte bra av att må dåligt!
(obs! jag förstod sen, det vet du, men du måste medge att det taget ur sitt sammanhang är väldigt underhållande)

jag ser inget djup i låtarna...

sooo....jag skulle plugga ljudteknik, men det slutade med att jag lyssnade igenom us-skivan som nu finns på spotify! och det är bra skit! onna är splendid såklart, Niklas är också fantastisk, vispen är awesome, Zandy är precis som hon ska vara (alltså också awesome) och bardia är såklart underbar med sina random inlägg i allt och inget. Rubriken är vad Benjamin kommenterade mer. blindskämt ftw!

men nu har jag en förjävlig huvudvärk (:o I know) och borde plugga men smsar istället och väntar på maränger medans de spelar piano i vardagsrummet. försöker de plugga? jaha sara intervalltränar. det där är såå en överstigande kvart! är det inte det? jo det måste det vara! nejmen titta som jag kan alltså. just det, jag glömde skriva det jag skulle skriva: Milla, av alla människor ringde mig idag! hon har gått och blivit en tioåring helt plötsligt och var "musikstjärna". vem är milla undrar ni? jo jag hade ett litet mentorsbarn för typ tre år sen. jag skulle typ ta hand om henne eller något liknande. hon är alltså blind ifall ni inte fattade det (vilket jag inte fattar hur ni skulle kunna gjort xD). söt var hon, hursomhelst. och alltså aj mitt freaking huvud!:(:( det är synd om mig nu säger vi. *dunkar det lite i väggen*

lists!!

det är en konstig sak med den här bloggen: det är för lite listor i den! och nu menar jag sånna där frågelistor. detta ska jag åtgärda nu, med ett (lååååångt) listmaraton! yay!:D och nu börjar det

Coca cola light eller Coca cola zero?
-Kan inte säga att detta börjar så överdrivet bra. Så gör man fan inte mot cola, I tell you!

Vilka har du pratat med i telefon idag?

-någon tant som tydligen hette johansson och som jag ringde i tron om att det var ann…det var det alltså inte. Så kan det va.
Vitt eller svart?

-*facepalm* and here goes the colours.
Bästa Tv serien?
-gilmore girls ftw! Också den enda jag gillar. Men aja.

Har du haft sex idag?
-min första tanke är att skriva ”näe, har du?”…inte alls konstigt. Det har jag alltså inte. Dock blivit anklagad för att vara gravid. xD

Vem kysste du senast?
-Hannah

Vad har du för mobil?
-en c5a, hör och häpna! Det är så få siffror och bokstäver i det att jag kan hålla det i huvudet, till och med!

Vem är jävligt skum?

-du, förmodligen eftersom du sitter och läser detta…crazyperson.
Hur många barn vill du ha i framtiden?
-jag vet inte…dock kommer jag få tre har jag förstått.

Vad vill du bli när du blir stor?
-författare eller nåt annat överkreativt skit.

Vad drack du senast?
-vatten.

Vad är er brevlåda för färg?
-vit! Titta vad jag kan!

Maträtt du vägrar äta?
-de flesta känns det som…

Dricker helst när det är fest?
-cola :D alltid!

När var du bakis senast?
-i aldriglandet (inte som i neverland alltså utan aldriglandet)

Vad inhandlade du senast?
-cola, om man räknar för mina egna pengar.

Vad ska du köpa för grej?
-ska jag vara ärlig tog jag den här listan bara för att den här frågan var så jävla rolig. Vadå för grej? Närdå vardå hurdå what the fuck listskrivaren?

Har du haft tandställning nångång?
-jag är seriöst den enda jag känner som inte haft det…xD

Vilken är din favoritdag?
-alla bra dagar I guess.

 

Okay, andra listan. Och den är 100 frågor lång. Vad gör jag detta för igen?

 

01.   Fullständigt namn?

Emma Carolina Rävås
02. Exakt ålder?

17 år, nio månader och 21 dagar…tycker om att jag inte kan välja mella natt skriva med siffror och bokstäver.
03. Var bor du?

Lund :D
04. Bor tillsammans med?

Mina föräldrar och syster och sånt

05. Husdjur?

Billy och lukas
06. Färg på ditt hus?

Okay detta var ju pinsamt…fuck if I know?
07. När är du född?

7/7:D
09. Vilket år tar du studenten? 

Nästa :o:o
10. Något jobb?

Naaaaaeeeee.
11. När gick du upp i morse? 

07.00
12. När ska du sova Ikväll?

22-23, I guess…
13. Duschat idag?

Nej sånt håller vi oss itne med

14. Kramat någon idag?

Mamma och pappa I guess.
15. Pussat någon idag?

nae
16. Vad har du ätit idag?

Mackor, en av mina älskade ost- och skinkpajer samt balerina (för jag är tjock lev med det)
17. Dagens klädsel?

Jeans och tshirt, dock ingen kofta *gasp*

18. Dagens smink?

Vad förvånade alla hade blivit om jag bara dök upp helt sminkad till skolan!:D
19. Dagens sötnosar?

Inga utanför det vanliga
20. Dagens roligaste?

Skrivargruppen sen hoppas jag, för detta är itne så jävla kul alltså

SOCIALT
21. Har du många vänner?

Det skulle jag inte säga
22. Hur många har du kysst?

En.
23. Vem kramade du senast?

Min käre far när han kom hem för några timmar sen
24. Vem såg du senast?

*snicker* lists are funnyyy…
25. Hur många har varit otrogna med dig? 

Ingen :o
27. Har du pojk-/flickvän?

N to the aaaeee
28. Vem pratade du med i telefon senast?

Detta har jag redan svarat på. Ska jag ringa någon ny för att ha något att säga? Who the hell would that be? xD

29. Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det?

Vera: ”jag träffade Viktor idag”


FAVORIT
31. Film?

Fucking åmål, of course! xD
32. Låt?

Omöjligt att säga. Fullkomligt omöjligt.
33. Mat?

Skräpmat ftw!
34. Dryck?

Colaaa som sagt
35. Färg? 

And here we go again. Vi säger lila. Det låter kul.

(vad är fel med fråga 36? En sån har vi itne)
37. Stad?

Lund I guess
38. Land? 

Sverige I guess
39. Ämne i skolan?

Beror ju helt på uppgiften…
40. Strul?

Emma is not svaring på detta på grund av svaret på fråga 22 eller vad det nu var


SENASTE
41. Personen du tänkte på?

Det där är en så dum fråga, för det går inte att veta för när man läser den tänker man ju på en massa folk.

42. Personen du kysste?

Också redan svarat på. Har inte hookat någon sen sist. xD
43. Gången du spydde?

2004
44. Gången du grät?

9 dagar när jag bröt ihop över nationella

45. Pizzan du åt?

Igår åt jag pizzarester, själva pizzan köptes i lördags
46. Gången du var i Göteborg?

2009 när vi var på liseberg…kan det vara så?

47. Gången du var i Stockholm?

I mars, men ska dit igen på fredag!:D

48. Gången du var utomlands?

I januari när vi var i egypten
49. Gången du var hög?

Inte än, men snart kommer väl någon bli trötta på mitt tjat om hur det är att vara blind och hög. Petter har ju redan sagt att han ska få i mig knark, eller vad det var…

50. Personen som såg dig gråta?
mamma

ANTINGEN ELLER
51. Svart eller vitt?

What´s the freaking obsesion?
52. Hund eller katt?

Katter är de enda djur jag inte skräms av, typ.
53. Ut och festa eller hemma och mysa?

Hemma fast med sällskap.:)

54. Tv-spel eller datorspel?

Inga kommentarer.
55. Singel eller upptagen?

Lycklig, I guess

56. Hångla eller ha sex?

Ganska konstig sak att välja mellan kan jag tycka

57. Lunarstorm, helgon eller Playahead?

Den här listan är gammal. Syns det?:D
58. Ragga eller bli uppraggad?

Sånt håller vi oss inte med

59. Big Brother eller Paradise Hotel?

Såtn håller vi oss verkligen inte med!(ofta den fick utropstecken men inte den förra)

60. Har du svart hår eller blont?

Konstig fråga. Mycket konstig. Mitt hår är brunt. …säger de…
61. Har du blåa ögon eller bruna?

Också konstig jävla fråga! Men de är blå. Säger de också. Gråish blå.
62. Choklad eller lakrits?

Choklad ofcourse.
63. Göteborg eller Stockholm?

Vad är detta med städer? Alla platser är likadana, I tell you.
64. Högerhänt eller vänsterhänt?

Högerhänt. Om du tänker ”hur kan hon vara högerhänt när hon inte skriver?” ska jag personligen slå på dig. Ja, detta har sagts till mig på riktigaste riktighet.
65. Coca cola eller fanta?

Colaaa hur många gånger ska jag säga det? *blir sugen*
66. Pizza eller kebab?

Pizza ofcourse!
67. Randigt eller prickigt?

Blah
68. Älska eller älskas?

Dum idiotis fråga! Inget udtan det andra!
69. Leva eller dö?

Men herregud vem skrev den här listan? Man ska leeevaaaa goddammit jag är så trött på att ens säga det! Leva ska man göra!


ANTAL
70. Personer du älskar? 

A lot of them
71. Personer du hatar? 

ingen
72. Pojk-/flickvänner du haft?

1st om man inte räknar lågstadieförhållanden, och det bör man inte göra.

73. Personer du hånglat med inom en 24timmars-period?

Fråga 22…

74. Glassar du ätit på en dag?

2, kanske 3.

75. Festivaler du varit på/ska på detta året?

Kanske redding festival! Hoppas hoppas hoppaaas…
76. Gånger du haft minnesluckor?

Jag brukar alltid säga ”jag ska aldrig må så dåligt att jag får minnesluckor!” så, aldrig.
77. Gånger du varit hög?

Inga än, som sagt J
78. Personer du saknar just nu?

Vet inte riktigt. En som jag saknar sådär ordentligt. Men jag vetefan.
79. Gånger ditt hjärta brustit?

Hur definierar man det, egentligen?

VEM
80. Vill du kyssa nu?

Ingen just nu :o
81. Ska du träffa imorgon?

Klassfolk, jolanta, familj
82. Sjöng du senast för?

För…vera kanske?

83. Hade du senast en msn-konversation med?

Onna, om jag får gissa.
84. Spelade du tvspel med senast?

Viktor, aron & ekblad. (men det kanske var dataspel? Någon slags jävla spel var det i alla fall de spelade…)
85. Vill du ta med på en romantisk resa nu? 

Vad innebär det? xD
86. Vill du kasta en sten i huvudet på?

Tycker det låter kul att kasta sten i största allmänhet. Våldsam? Jag?

87. Förtjänar att dö?

Ingen I guess…

88. Är söt?

Väldigt många söta finns det. Också den fina meningsbyggnaden som var där.
89. Vill du sova själv i natt?
ja vad har jag för val?
VAD
90. Gör dig glad?

Människor!
91. Gör dig ledsen?

Människor…xD
92. Vill du helst göra nu?

Gå ut och köpa glass med någon fin människa.

93. Önskar du att du slapp göra?

Plugga…
94. Vill du ha nu?

Glädje, sol, någon att prata med

95. Önskar du dig i födelsedagspresent?

Jag ska nog itne få så många i år, för jag har redan fått dem, so I dunno…

96. Längtar du till?

Sommaren. Yeah I said it! Också stockholm förstås!
97. Tycker du om dina betyg?

Fråga mig imorgon…*ångst*

98. Ångrar du i ditt liv?

Attjag har pluggat så jävla lite.

99. Är det bästa som hänt dig?

Hard to say…

100. Hur mycket är klockan?

15:14 :o

 

Okay, jag sa listmaraton så två är ju lite töntigt. 3 får det bli. *öppnar fönstret och tar vatten* sådärja…

 

10 första:

Första bästa kompis:

Onna, alltså samma som nu :D
Första bil:

Vi hade en mycket dålig gammal volvo när jag var liten.
Första kärlek:

Hannah
Första husdjur:

Snobban och jöns ågren. Hardcore kattnamn, no?
Första semester:

Danmark när jag var ett år…
Första jobb:

Certec <3 sakna!
Första köpta skiva:

Någonting dåligt antar jag
Första riktiga kärlek:

Hur tänkte du definiera det? Alla kärlekar är väl riktiga eller är jag dum i huvudet här?
Första piercing:

Ja sånna har jag ju så många, vet ni, så det vet jag inte. xD
Första konsert:

…amy diamond? xD

9 sista:
Sista alkoholdrycken:

Alla är sist! :D
Sista bilfärd:

Till stan och hem i lördags
Sista filmen du såg:

För länge sen för att jag ska vara riktigt säker.
Sista ringda telefonsamtal:

We have been through this!
Sista bubbelbadet:

No idea.
Sista spelade cd:

Oj! Svårt…jag vet inte?
Sista kyss:

Nyårsdagen
Sista gången du grät:

Another thing we have been through. Ska man göra detta olika dagar egenltigen kanske? xd
Sista måltiden:
paj som sagt…ja, olika dagar hade nog varit smart.

8 har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar?

Jodå…
Blivit arresterad?

Haha nae. I has stick, they no daaree!
Blivit kär vid första ögonkastet?

Älska formuleringen! Eyeronyvarning!
Fått ditt hjärta krossat?

Been through this! Fantasin bborde putsas lite på här.
Sagt att du älskar någon utan att mena det?

Jag vet faktiskt inte…har varit inne i så många perioder av förnekelse och ignorans att allt börjar flyta samman.
Haft ett one night stand?

Men vad obsessed ni ska vara med sånt då…jag får lust att hooka en rando mmänniska bara för och ha något att säga här!
Busringt till nån?

Nja, itne så…förutom då förstås när jag och Moniqa ringde hennes son och ja, typ sex år, sa ”hej det är polisen!”. happy times.

7 saker du har på dig:
jeans

t-shirt

bh

trosor

hm…*ångest* det var nog det. xD

6 saker du gjort idag:
skrivit uppsats i spanska -.-

skrivit listooor

lyssnat pang prego

ätit

snart åkt till skrivargrupp

snart pluggat ljudteknik…

5 favoritsaker :
ingemar v (dator)

lill-ingemar iii (mobil)

handväska (innehållande pengar och sånt bryvärt)

pringles-samling

eyerony-saker (block och kamera än så länge, undrar när jag ska inviga kameran?)

4 personer du kan berätta allt för:
i princip alla. Men onna, linnsie, agnes och…ja alla andra! Tror jag. xD

3 val:
Svart eller vit? Gawd…
Sommar eller vinter? Hsommar
Choklad eller chips? Nooo do not make me choose the world is coming to an end nooo!

2 saker att göra innan du dör:
publicera något jag är riktigt stollt över (bok, album, fuck if I know) och bli lyckliiig. Och komma på fler uttryck förstås!
1 sak du ångrar:
som sagt pluggande. Och att jag har ljugit så mycket för mig själv, förresten.

 

And I made it! *andas ut*


den ska vi fan ha!

vi tycker inte om Italien. vi har lovat att aldrig åka dit mer. det är synd, för det är (var) ett trevligt land. men pappa hälsar att de suger. xd

men there shall be victory! även fast victory är typ världens mest svårstavade ord. får stanna varje gång och faktiskt tänka när jag skriver det. varje gång. men det var ju deppigt, nu när vi ska vara glada. men det är vi! rubriken är det jag sa typ hela tiden när vi fick höga poäng. jag var inte alls överexalterad, nejnej. xD tar lite citat nu och sen sover jag tror jag. fast jag inte känner för det det minsta.

mormor: Här är så mörkt så man varken ser eller hör!

programledare: den här låten handlar om att det inte finns någon lust eller kärlek kvar i världen och att man bara kan sitta ner och gråta. lite så känner jag när jag tittar på golf på tv...

when you miss someone the most

har varit på stan med mamma och köpt shorts och fikat och allt vad det är. men sen blev jag på yberdåligt humör som nu har glidit över i någon sorts konstig rastlöshetskänsla jag inte vet var jag ska göra av. kan inte förklara den, blir inte bekväm någonstans, freakar bara ut på allting och vill bara ha någonting att hålla fast vid inuti huvudet för ingenting är så jobbigt som att inte veta vad man faktiskt känner för då kan man inte heller göra någonting åt det. känner för allt men samtidigt verkligen ingenting. är arg och glad och frustrerad all in one moment. och jag saknar dig. lite ibland när jag råkar tänka efter. oftast på natten men ibland på dagen också.

if he should ever come our way
dry the tears and look somewhere above him
it might be easier to say than to do
but just pretend that you no longer love him

det vet ju varenda idiot!

ja, tänka sig, jag bloggar igen. tredje gången idag och klockan är inte ens 6. så kan det va. detta är dessutom ett sånt där tvådelat inlägg, med en glad del och en deppig del. here goes glad del:
efter att jag skrivit förra inlägget gick jag och åt lunch med trevliga människor där jag kom fram till att potatis och kycklig står högst upp på min att döda-lista. det var på det hela taget en konstig historia, lunchen alltså, men det tror jag ingen annan tänkte på...eller jo men inte direkt alla. hur som helst...sen var det mer engelska och matte som vi inte hade, så då väntade jag mest. kom hem, och satt här. rubriken är Linus argument för att man inte ska ha choklad i kylen. dubbeltydligt, much?;) sen vill jag också dela med mig av ett väldigt fint litet citat.
linus: jag får nog godkänt. eller kanske vg.
aron: det spelar ingen roll om du får g eller vg eller ig eller mvg. du får ändå ett bra betyg, för du är...bra!
also, cola på glasflaska! jag säger bara det...

here goes annan del:
jag var stark idag. försökte vara naturlig. det kom inte ikapp mig förrän nu hur jobbigt det var. då var det helt okay, men nu...jag saknar dig. och någonting väldigt ovanligt hände innan: jag mindes något vi sagt som jag inte kommit ihåg förut. och det är liksom mig vi snackar om här, som kommer ihåg allt alla säger. jag kom ihåg hur vi pratade om att sjunga en hel dag och att vi "bestämde" att göra det. det är så mycket man bestämmer. säger att man ska göra. man vet aldrig vad som kommer hända. man borde veta...men det gör man inte. men jag saknar dig, jag saknar att vara den du pratar med, skrattar åt, finns för på något sätt för jag litade fan på dig men det tror jag aldrig du fattade eller hur? men jag fattar inte vad jag har gjort, hur du kan vara så kall som du är. jag försöker vara naturlig men jag tror du ser det för jag pratar lite för högt, lite för mycket, är nästan lite...falsk? what the hell sen när är jag falsk? elelr inte falsk, snarare...påtvingat intresserad? nej, det ger helt andra tankar...jag vet inte vad det heter. men lite för indragen i samtal, jo falsk är fan rätt ord ändå tror jag. you treat me just like another stranger, som Hayley uttrycker det i hörlurarna. så är det ju verkligen. det är bara så onödigt, tycker jag iallafall, för vi tycker ju förihelvete om dig du betyder nåt för oss och vi vill inte bli omhändertagna vi vill vara där för dig och ta hand om dig. finnas, skratta som vi brukade för du underskattar oss vi kan mer än du tror. vi förstår mer, är smartare, vi var bara vana att se upp till dig vi hade någon slags trestegsrelasion (nytt ord ftw) men jag tror det kan bli bra bara du låter oss försöka. det kanske är fel att sätta oss i ett vi, kanske, men jag tror jag vet vad jag pratar om här. gawd komunicera bara!

säga för mycket på internet? jag? fuuuck no!

when you´re gone it makes me happyyy

nejmen hejsan, här sitter jag och väntar på engelskan. Herman spelar allmänt glad musik i hela klassrummet och det gör att alla mår helt bra. eller iallafall jag. fast nu vetefan vad det är för skit han drar igång? ingen tycker om det. inte jag iallafall. jag drar inte alls hela klassen (eller de delar som är här) över en kam! absolut inte. ;)

på tal om att göra ens dag förresten (förra inlägget refererar jag till nu alltså), så utspelades följande när jag gick från kören och hit innan idag:
ana: starkt jobbat Emma!
jag: vadå?
ana: Att du gick hit. Blir sjukt imponerad!

den här dagen blir alltså bara bättre och bättre. och det sjukaste: du är här och det stör mig inte sådär hysteriskt som det brukar. stör mig gör det, klart det är jobbigt, men jag börjar ändå känna lite mindre. det syns inte, det är jag ganska säker på...eller jag kanske borde verifiera det med någon pålitlig källa men ändå. happy times! är för övrigt ett nytt emma-uttryck som har smugit sig in i min vokabulär. happy times, alltså. det är inte lätt att vara jag, då det bara dyker upp nya uttryck hela tiden och så försvinner gamla och ibland innan jag är färdig med dem. till exempel säger jag aldrig "be that way then!" längre. i och för sig fattarjag ju varför. men det är ändå lite tråkigt kan jag tycka. och alltså dubstep är inte bra skit. om det nu är det det är, men det verkar så. det är bara kaaaoooos. vad ska detta föreställa nu då? låter muntrare. eller vad man säger. aha det är någon mix av purjolökslåten. oh glory! nu kom det in folk, och med folk menar jag (som jag vet) erik. och någon mer vad det verkar. alltså vad hände med den fina musiken som spelades innan jag började blogga? då var det krunegård och svenska akademien (vadå random e? jag skriver bara som det uttalas) som gälde. vad fan var det där? någon screamade i dubsteplåten! alternativt bara skrek utav helvete jag vet faktiskt inte. jag avbröt ju kursen i "riktig musik" av förklarliga anledningar. nu bytte vi till danny av någon anledning och det gjorde vår kära Orup alldeles lycklig. vi har så sofistikerad musiksmak don´t you think? notera att jag samtidigt som detta skrivs försöker läsa. det går inte så bra. och neeeeeejjjj inte starshipslåten! nej han bytte. han byter en hel del här. britney är det nu som gäller. folk har allmänt kul vad det verkar men i min bok sitter mariam i fängelse. och nu, lagom till någotjagbordekännaigen, kom läraren med buller och bång...bullar skrev jag först. hon kom tyvärr inte med bullar. nu ska jag kolla vad christina har kokat ihop för skrivuppgift åt oss. först ska jag dock visa er ännu ett exempel på att Aron inte alltid vet hur han ska formulera sig:
"kan man googla saker som inte finns på google?"

en lögn som egentligen är sanning

rubriken kom från boken, fast översatt, så det hade ingen djupare mening alls. :) så, fredag morgon. en riktig skoldag, det känns lite konstigt. visserligen hade jag en igår, men det räknar jag inte eftersom vi bara gjorde trevliga saker då. inte för att vi ska göra så jobbiga saker idag, men ändå. men ja jag sitter mest här och fortsätter läsa, har nästan en timme på mig att läsa så det är ju bra. men jag vill ju lyssna på musiik! det är inte lätt det. xD äsch, detta inlägg var ju spännande. vill bara ge er ett par exempel på hur jag influerar folk:

tatiana: kvällsmat igår mestod av fläskpannkaka och cola. jag tänker, varför gör jag fläskpannkaka? just det, Emma inspirerar mig! sen jag tänker jag vill gärna dricka cola. jag tycker om cola. det är du, du inspirerar mig, du introducerar bra dryck!

sandys facebookstatus: jag är så himla awesometastic! smått emma-influerad.

det är så lite som gör ens dag...:D

you go to bed, I go to france!

oh hi!
så...gemu first thing idag, där vi spelade och jag spelade pianosolon från yttre rymden...så lät det iallafall. sen idrott med vandring omkring i stan då jag läste (jag hetsläser igen :/ att jag aldrig lär mig att börja i tid) och min höft började bli ovän. det har den varit sedan dess, fattar inte vad som har hänt. sen var det lunch med trevligt folk, svenska, historia och sen åkte jag hem.

någon timme senare var det umgåsande med Maria där hon åt pizza och jag inte åt någonting, tänka sig. vi pratade om sånt vi brukar prata om, I guess...det är väldigt obloggbart.

på tal om obloggbart: mina inlägg låter konstiga! tycker iallafall jag. speciellt gårdagens. what´s the deal med det?

random tanke innan jag går till skolan

att umgås med andra är egentligen också att umgås med andra sidor av sig själv. det blir alltså nästan som att umgås med två personer istället för en. är inte det ganska awesome, när man tänker efter?

you shouldn´t smoke so you do, I probably should so I don´t

jag gjorde i sanning rätt i att skolka. Det blev att jag spontant åkte till vera och spenderade min skolktimme och fyra timmar till med henne. vi har pratat extrema mängder och kommit in på en massa djupa saker, causte that´s how we work, druckit cola (eller vatten om man är Vera, men det är inte jag, om ni nu inte visste det) och spelat och lyssnat på musik. Vi försökte hitta låtar båda kunde och det resulterade i lite halvhjärtade försök till regina och adele, men sedan en awesometastic version av sweet dreams med crazymycket improvisation och grejer. sen satt vi på balkongen och skrev random rader som den i rubriken. very beautiful. och sant, för jag har ett bra inflytande på henne och hon har ett dåligt på mig...eller vi försöker på varsitt håll men ingen lyckas riktigt.

sammanfattat: extremt fin dag. sjukt mycket bättre än spanska iallafall.;)

positivitet!

matteprovet är över.
jag såg inte att sista uppgiften ens fanns.
men jag är glaaad! för jag är sjukanmäld och slipper spanskan, för jag är så jävla värd det. och sitter och tjockar mig allmänt med goda saker, för det är gott. och jag har till och med fått en bättre relasion till min kära taxitant ylva. det är trevligt. nu får vi se om jag får ig...jag börjar känna att jag nog får ig ändå. ehehe...så kan det va...men jaja, nu ska jag inte blogga mer.

sister, was I such a fool?

idag är dagen. the dag. nationella i matte fucking b. det finns inget att be för längre och jag är långt ifrån redo. jag är livrädd och så fort jag tänker på det får jag lättare panikspasmer.

men till något trevligare. igår hände det inte så mycket kul i skolan, förutom att jag hade min sista sånglektion med elisabeth. det är ju inte speciellt kul, men lektionen var trevlig. jag sjöng eve and mary, något av det första jag sjöng med henne i ettan, och den satt! det var som att komma hem, ungefär. det är konstigt hur en låt kan kännas så rätt och fortfarande göra det efter nästan två år utan att ha hört den. is crazy. fick också veta att jag fått mvg i sång a! wiiiihoooo! typ. xD

sen pluggade jag med mamma heeeeeela kvällen och åt fläskpannkaka som var helt underbar. det är bra det, för jag sa "om den inte blir god kommer jag faila imorgon!". så jag ska inte faila. jag får inte faila. det måste gå...måste...snälla säg att det går?

glädjeämnen

lax
choklad med jordgubb
min nya (gamla) kamera! more eyerony-saker åt folket (åt emma snarare)!
gilmore girls
fin musiik
sommarvärme
aha-upplevelser
skola imorgon jag bara ät lite minirädd för
när saker vänder till det bättre<3
att ändå någonstans känna sig lite oberoende och stark och självsäker mitt i allt kaos som är emma 2012
massamycket fint hår överallt
att se fram emot saker för första gången på eeeevigheter (känns det som)
att tvåan snart är över hur sjukt det än kan vara
att allt blir precis vad jag gör det till!

there shall be no fucking skiljetecken

världens konstigaste skrivlektion är nu till ända. och nu fattar ni kanske hur konstig den var, för konstiga sådana finns det ju gott om...¨

det börjar med att jag är diplomatisk. what is the matter with the world? sen började vi prata om maneter...detta var logiskt, typ, för vi läste lite telepatiska dialoger från förra veckan. så då blev ett av dagens citat "för att inte tala om maneter" och jag och Hugo var efterblivna och skulle slå ihjäl maneter som fanns i luften, gjorda av luft...enligt honom that is. men jag dödade tydligen en massa maneter. så kan det va. vi pratade också om vattenfall av regnbågar (also kinda makes sense kinda sorta) och inte bara det, utan de skulle vara på en fest i den yttersta förorten. alla tolkade detta olika: niklas trodde att de var höga, hugo tyckte att det faktiskt skulle vara där rent konkret och jag tänkte bara "tänk om man har druckit väldigt mycket sprit i många olika sorters färger". ni kan kanske fylla i resten av den tankegången...

sen skrev hugo en (väldigt bra) dikt om hur olika saker smakar och är i färg. det är väldigt spännande tycker jag och han fångade det sjukt snyggt. själv skrev jag "bra skit" och sen sa jag meningen i rubriken som fick bli mitt citat i antologin. jag sa något annat vettigt, vad var det? fan, det var ju något som niklas sa var snyggt! vad iriteeerad jag blir nu alltså. men det var nog det jag hade att säga om den. såhär går det alltså till...

---

jag är trött på att umgås med folk på deras villkor
jag är trött på att inte känna mig välkommen nåongstans någonsins
jag är trött på att inte tro mig vara värd någon annans tid
jag är trött på att inte kunna bestämma över mitt liv själv
jag är trött på att ge folk dåligt samvete
jag borde plugga matte men istället emobloggar jag och äter japanska karameller
jag vet inte var jag har någon, någonsin
fast vissa vet jag ändå var jag har
som onna, som jag har bokat biljetter till nu. releasefest och fina människor om två veckor. så jag kanske inte ska klaga ändå...
det var allt för idag. godnatt

everything is awesome for you, so you´d better get used to it

alltså. avpm/avps är bra skit. har haft lust att knarka det sen Asrar nämnde det på facebook i onsdags och nu när jag såg glee med darren chriss the one and only kom jag ihåg det så nu är det knarking som gäller! söt är han också minsann. naaww, those voices! min favoriiiit!:D:D det här är så fint så jag tror jag dör.

vadå? ska jag blogga om nåt som är relevant för någon? näääeee. sånt är drygt. helt ärligt har jag inte så mycket att säga, förutom en massa citat från mig och min mor. men jag måste höra detta fina först. nu kan jag skriva dem.:)

mamma: din gris!
jag(liten röst): jag är ingen gris...
mamma: okay. minigris, då!

jag: jag vill sjunga nåt på skånska. säg nåt jag kan sjunga!
mamma sjunger: wooooo! (man skulle nog ha varit där?)

mamma: jag har alltid rätt. listen to your mother!
jag: inte när du har fel.
mamma: your mother has never...fel!

jag: nu tog jag en stämma, fast du tog ingen ton...

mamma: men aaaa!
jag: du kan va aaa!
mamma: du kan va b!
jag: ja, b kan jag va. jag kan vara c också!
mamma: ...ja. c, kan du va...
(läs det högt, tips)

also, bästa blindskämtet någonsin. vi fick en tid från ögonläkaren (and so the humor begins...) och där stod:
"bildvidgande droppar kan ges. undvik bilkörning!"
will do...will sure do. I love eyerony! (läs även det högt)


vem i hela helvete är oscar?

det kan man verkligen fråga sig! jag är förvirrad...och ni är ännu mer förvirrade, antar jag, men det gör inget för jag bryr mig inte. xD

imorse vaknade jag vid typ 07.00 och fick ångest över matte nationella. det slutade med en hysterisk breakdown och sedan räknade jag faktiskt matte! weee! det har gått helt okay, faktiskt. jag har inte så mycket och säga, känner jag...så nu ska jag gå igen. spännande grejer detta!

it´s not his fault, I made him lose his temper, I should know better than to talk too loud

vispen: "den här gången"...nu känner jag mig sådär härligt nyttig. xD och det blir inte bättre av att jag faktiskt inte är säker...men jag tror det kan ha varit balerina? tror jag...detta känns ju bra.

så, vad har hänt idag? var först och umgicks med Maria på olika bänkar och sånt vilket var sjukt trevligt och vårigt. hon obsessade över nikotin, vi bestämde oss för att ta tag i random musik och kom fram till varför hon behöver pengar för att umgås med mig. lite såhär kan det vara:
maria: tycker du jag är jättejobbig nu?
jag: nej, bara lite halvt patetisk.

maria har just försökt få en tändare av grabbarna bredvid, men fick ingen.
jag: there shall be no tändare!
maria: there shall be victory!
jag: nooo!

okay den sista bevisade ju ingenting. förutom att hon använder mina uttryck. jag har förresten inte slutat säga så än, tyvärr. det är nog mitt sämsta uttryck, all time. och då räknar jag med en del sjuka uttryck. det och "fucking kant", men det är ju varken mitt eller ett uttryck; det är Viktors och en tvångstanke. jag vet inte vilken av dessa faktorer som gör det till ett sämre uttryck...förmodligen att det inte är något uttryck alls! Herregud, Emma, det här var ditt sämsta och mest långsökta resonemang någonsin. det är inte ens ett resonemang utan bara bullshit! hm...det här kommer jag visst aldrig ur eller hur? alla som känner igen sättet jag pratar på räcker upp handen nu! räckte någon upp handen? rätt! jag pratar sådär fint som jag brukade göra för något år sedan när satan kom på tal. med andra ord försöker jag efter bästa förmåga snacka bort vad jag snackar om för att låtsas som att jag inte har en aning och herregud jag insåg just hur fucked up det här inlägget faktiskt är och om det vore något vett i mig skulle jag iiiiiiiiiiiiinteeeeeee publicera det. jag gör bara saker värre. nu till något helt annat:

dagens rubrik är väldigt deprimerande. jag är inte deppig alls, jag bara citerade låt. men det låter som någon jag känner. det låter lite som jag...

jag skulle berätta om min dag. det kom jag ihåg nu. men det fanns inget att säga om den. ändå lite scary att jag glömde det. hm. xD

jag kan nästan minnas, nästan minnas allt

en sak jag ofta får höra är hur bra minne jag har. jag brukar skryta med det också, att jag kommer ihåg en massa saker. Men här kommer det konstiga:
Jag skäms egentligen för det. och låtsas glömma bort saker heeeela tiden. "vad heter det nu..." "det hände vid något random tillfälle" osv osv. jag vet ju precis vad det hter, och när det hände. oftast på datumet! varför kan jag inte stå för den kunskapen? det är ju jättebra att komma ihåg saker! jag blir också jätteförvånad när någon annan kommer ihåg något jag kommer ihåg, för att jag inte tror det är "okay" att komma ihåg det. men det är det ju! varför håller jag på sådär, när jag ibland kan kalla mig själv stalker och nästan använda det som partytrick? gör jag kanske bara det för att jag egentligen skäms? lite samma sak är också att jag låtsas vara ganska korkad ibland. jag vågar aldrig säga ett svar i skolan utan att lägga till "...tror jag" och låtsas ofta, som sagt, glömma bort ord och namn jag egentligen kan. som om jag är rädd att vara smart. ska inte det vara positivt? jag är väl rädd att vara dryg, antar jag...men det är som ett beroende. jag gör det till och med för mig själv. när jag berättar om drömmar i min drömdagbok skriver jag ofta inte ut riktigt hela drömmen. bara för att, liksom. jag kommer ju oftast ihåg detta efteråt och kan se vad jag inte skrev ut. hur patetiskt är inte det? :( ja, detta var emma-analyserar-sig-själv-spalten för veckan! xD

I said darling I´ll give you everything I´ve got if I want, I´m to choose

first aid kit är extremt mysiga och min nya mobil är så lyxig att man till och med kan ändra volymen precis som man vill! sånt är jag då inte van vid, för det har jag inte kunnat på typ fem månader. det är hardcore grejer. den har också medfört att jag fått numren till några nya människor, som Sandy till exempel. så henne har jag smsat med ikväll, hör och häpna. man upphör då aldrig att förvånas.

har också varit ute och ätit på halong med mina föräldrar, och jag tror jag åt lite för mycket för nu vill jag inte ens ha chokladen som ligger på mitt skrivbord. detta är konstigt. jag är också trött, vilket jag veeerkligen inte borde vara, och har en konstig känsla kvar efter nattens craaaaaazy drömmar. har inte haft en så konstig dröm på väldigt länge, I tell you. detta intresserade ju alla ybermycket, verkligen. alltså vad är det för fel på mig? jag vill inte ens ha cola! what is this? am I slowly dying or something? det verkar ju onekligen så, men jag tänkte nu sluta blogga för det var ju inte så spännande...

spännande dag, detta. (är jag ironisk? ingen som vet!)

alla har säkert undrat precis hur cool min mamma var på sin band practise (det var ju det jag slutade inlägget med igår). hon var jättecool! vi firade detta med popcorn och juice, och att bråka om emptati. bra där. xD

sen sov jag elva timmar, for no reason, och vaknade med en charmig förkylningsröst. men det gör inte så mycket för idag har jag fått min nya mobiiil! oh happy day! och sånt. :) och jag har avslutat 2009 i pang prego, och börjat på 2008. där är jesper och liv med, minsann. jesper är typ universums största nerd. men det är fint eller nåt. men jag vill ha kakor och det prioriteras framför bloggande. so goodbye!


cause I belong to the huricane

den här låten (svalorna) är så jävla konstig! det är typ...en komunikation med det undermedvetna, tror jag? laleh genomgår någon slags terapi...tror jag alltså. men jag har blivit alldeles kär i den de senaste dagarna helt plötsligt. fin flöjt har den i slutet också ja. Kan också notera att när jag sjunger huricane drunk (som jag nu valde att ha rubrik från, då jag kom på att den måste vara på engelska för jag har tvångstankar) låter det jättekonstigt eftersom jag är förkyld. det blir en helt annan känsla när man sjunger "but I´d like to think at least things can´t get any worce" med lite halvtaskig förkylningsstämma. det är fina grejer! efter ytterligande sjungande, nu på am I supposed to apologize, kan jag avslöja att det låter lite som om jag är klämd...men annars helt okay. detta blev ju spännande!

Detta var tänkt att vara et av mina sånna där småmeningsinlägg (ni vet vilka jag menar...eller?), men det blev det inte. Därför blir det lite konstigt när jag byter ämne helt dramatiskt. I och för sig var väl inte min förkylningssång ett så jävla spännande ämne, men ändå liksom. Jag tänkte prata om pang prego, och det gör jag ju ganska ofta så det är ju inte headline news precis. Men jag insåg någonting tragiskt idag. Jag lyssnar ju igenom från slutet till början och nu är 2009 i princip klart (ett program kvar som jag inte orkar med idag). Då börjar ju snart 2008 där Jesper och Liv äntligen är med! wiiiho tyckte jag. ...tills jag insåg att jag aldrig mer får höra inslaget "något från nordegren"! Det är alltså en gubbe i p1 som heter nordegren, som de driver med. men jag har råkat ut för samma sak som allas vår simon svensson och börjat tycka om nordegren helt oironiskt! kanske inte så mycket att jag vill lyssna på programmet som det är, då jag anar att det egentligen är förjävla tråkigt (bara baserat på att det går på p1, för jag är i sanning fördomsfull), men ändå liksooom! Det är liksom inte det man ska älska med pang prego. fast det verkar lite som om redaktionen råkat ut för detsamma, som jag nämnde. jag insåg just att jag tror laleh använde hammer on-teknik i den här låten (en annan låt, för er som inte fattade det)! det kan jag göra, nästan! I has gitarrskills! inte. alls. men ändå!

nu skola vi hava ett nytt stycke. intressant fakta: jag byter alltid stycke när jag inte kommer på vad jag ska skriva, istället för att typ sluta som normala skulle. intressant fakta 2: jag skrev "stycka" först innan jag rättade till stycke. vi ska inte stycka folk. även om vi försökte hitta ett bra ord för styckmörda hela engelsklektionen i fredags. då bevisade jag även mitt nya måtto: jag är jättebra på att hjälpa folk...när andra gör det åt mig! jag hjälper orup med engelskan när linus gör det åt mig, och linus med gemun när aron gör det åt mig. jag tar alltså bara åt mig äran när någon frågar mig och jag bara flummar tills någon gör något vettigt typ förklarar notlinjer eller kommer på något hardcore ord (skulle gärna bidragit med exempel men jag var för trött och uppjagat för att bry mig om vad det faktiskt var som sades då om jag inte minns fel). alltså, jag är jättetrött! jag vill sovaaa. jag vill...läsa poesi! varifrån kom den önskan? jag läser aldrig poesi. jag bara fick en sån lust att göra det! jag är konstig...men jag vill ju egentligen skriva poesi, men vet itne om vad, så då vill jag läsa poesi i väntan på rätt ord som bara ska dyka upp. när jag läste slutet av den förra meningen ("ord som bara ska dyka upp") fattade jag itne vad jag hade bloggat om. jag började tänka på annat, alltså det jag alltid tänker på, alltså ingenting intressant whatsoever för någon annan och inte ens för mig. jag är jättetrött! har jag redan skrivit det? *kollar* ja, det hade jag allt gjort, fast med ett "alltså" före. spännande. nej mu måste jag springa ut och kolla hur awesome min mamma var på sin band practise!! för så cool är min mamma! så cool är inte jag...men det är hon, så what the hell!:D

en annan sorts trötthet

underbar dag har jag haft idag. Åkte ut till Skrylle med Vera och Josefine och gick omkring i någon timme. Vi hann obsessa och ge varandra råd (mest jag och Josefine som avrådde Vera från en massa saker xd), äta väldigt olika sorters matsäck, lyssna på mysig veramusik (önskar att jag lyssnade mer på sånt, och jag vet att det är en konstig önskan), sitta på en väg och prata påväg till sandby och såklart gå en hel massa. jättetrevligt att catcha up med dem. länge sen ju!<3

Sen åkte vi in till Lund igen och där träffade vi helt otippat en tjej jag kände när jag gick på dagis. hur crazy? hon kände igen mig (surprise surprise xD) och kände Vera sen innan, så hon gick fram och pratade med oss på resan. jättetrevligt hade hon gått och blivit. Sen stod jag på centralen i hundra år (kändes det som) innan Susanne kom och vi gick och fikade. hon är lika underbar som alltid och vi pratade om relasioner, kompetens och annat vi brukar prata om. vi träffas på tok för sällan, kom vi fram till, så jag ska åka dit när jag kommer hem från usa. :D ska bli trevligt. men nu sitter jag bara här och är trött, det är redan helg på nåt sjukt sätt och det gillar Emma skarpt!:D

exhaustion

antingen överskattar eller underskattar man sig själv och det finns inget sätt att säga när man gör det ena eller det andra. när man går från att ha ett bra självförtroende till att ta saker för givet eller från lite osäker till att inte våga andas, typ. hur fan ska man veta?

jag bryr mig extremt mycket om vad alla andra tycker. jag har knappt ens märkt det, but I do. med små saker. heeeeeela tiden. det är fan allt jag tänker på.

jag är dum i huvudet som kastar mig över första möjlighet till kontakt med den jag inte får kontakta, rättfärdigar som fan i mitt huvud men det är ju inte sant! jag vill ju bara finnas där, på något sätt, vilket jävla sätt som helst men jag får inte det! jag vill bara få finnas...

det finns för många fucking matteregler och tankesätt och jag förstår ingenting och kommer fucka up nationella big time

jag tror jag sårar folk men jag vet inte hur och jag får lite panik

allt är subjektivt och läskigt och jag haaatar det

jag överanalyserar crazymycket men ändå inte, jag vet inte...

men imorgon kan bli en fin dag, men jag är rädd för den, så som alla andra dagar...fast mer.

godnatt

varför firar vi idag? Är det för att...

...jag har varit singel i fyra månader idag?
eller
...att det är mina föräldrars brölloppsdag idag?
eller kanske
...för att tidningsprojektet äntligen är över?
eller varför inte
...för att det är veckans enda och sista riktiga skoldag?

nej, nej och åter nej! det är givetvis
...för att det är den femtonde maj idaaag!

och nu sitter folk och tänker "vadåå femtonde maj? vad är grejen med det?". tyvärr går det inte att förklara. som onna sa "man måste bara veta att det är femtonde maj. det bara är så!". hon kom ihåg det och det gjorde min dag så otroligt mycket bättre. annars har det dessvärre inte hänt något speciellt idag alls. eller jo, en halv sak har hänt nemligen att jag har fått en ny mobiil! men det har inte hänt, för jag har inte fått den ordentligt än. men snart har det hänt!:D och nu ska jag gå, för detta var ju tråkigt.

and the ministry yells out

godmorgon!
jag har...ingenting att säga. bra början! men det har jag ju inte. jag tänkte bara blogga nu innan frukosttalket. ja vad ska jag säga, nu när jag redan erkänt att inget finns att säga? att jag snörvlar? nä, det är ju inte så jävla spännande. fast det gör ju ingenting eftersom jag sa det ändå så det är liksom gjort. och vem orkar sudda liksom? nä, jag måste ju komma på en enda sak att spotta ut innan jag slutar skriva! seriöst nu, kom igen! nej det får bli ett litet hugo-moment och sen går jag. men det är typ det bästa att starta dagen med att det kommer en massa sol genom fönstret. det kan jag säga...xD

under telepatiska dialoger (där ingen får se vad någon annan srkiver).
hugo: anja, du måste ju hålla för så inte Emma ser!

flammande uppgörelse med fantasygenren

oh hi!
väldigt lång dag idag, som började med spanska där jag försökte låtsas att hon som jag jobbade med var sjuk, fast hon satt bredvid mig. det låter ju väldigt hjärtlöst, men sanningen var att jag inte visste att hon satt där och tänkte att hon tantingen inte var där eller också försökte smita. så vi smet. xD sen åkte jag hem och åt lunch vid tio på förmiddagen, bara för att, och tog det lugnt ett tag.

sen åkte jag till Ann, där jag höll på med mindful yoga och sånt hardcore. vi pratade också om orientering och ann berättade om en diagnos för folk som är dåliga på det. den trodde hon att jag hade. jag vet inte om jag håller med riktigt än. men det hade ju varit ganska nice, kan man säga...ursäkternas ursäkt!

sen åkte jag till jolanta och där fick jag en yberawesome insikt! den ska jag här redogöra för, mest för att jag ska komma ihåg den:
jag har ju, som många (alla?) vet haft en massa issues kopplade till bokkaraktärer. jolanta kopplade detta till min blindhet och sa att jag kände mig annorlunda och ville ha en anledning till det. det var ju ungefär vad jag själv redan kommit fram till. men så hör jag mig själv säga: "jag har ju inte riktigt vågat vara blind. det började jag med för typ ett år sen...ungefär samtidigt som jag kom ur bokkaraktärgrejen! omygod! en insiiikt!". bara för att jag är smart. xD

sen åkte jag till skrivargruppen där rubriken kommer ifrån; jag hade en lång monolog om detta. vi hade också telepatiska där jag och Anja som vanligt fick en conection på ett helt annat sätt än alla andra som uttryckte sig i att vi direkt kände när den ena försvann. "nu har jag tappat dig!" "ja jag vet, det var mitt fel" eller alternativt "nej, det har du ju inte!". jag sa även fina saker som "hugo, du fuckar up mitt telepatiska fält!". I am so loving!

här hemma har jag pluggat matte, vilket dock blev lite konstigt när pappa utbrasst "har vi någon trekant? vi har ingen trekant! vi måste skapa en trekant!". okay, liksom. han förstod inte hur förvirrad jag blev av detta. mina föräldrar äro oskyldiga. eller också är jag konstig? men jag tror inte det? nej, nu ska jag väl gå och lägga mig snart tror jag...så, godnatt!

top comedy

när emma har lyssnat på för många pang prego-avsnitt, då får hon för sig att hon också minsann ska till och vara komiker. men det går itne så bra. så här lät en av hennes "spaningar" tidigare idag:
"pappa, alltså, ditt hår. det är liksom helt sjukt kort. jag menar...om man tittar på ditt hår och sen på mitt hår, så ser det ju helt annorlunda ut. ändå kan båda kallas för hår! det tycker jag är konstigt!"
obs: sant: detta sa jag. på riktigt. och upprepade sen för mamma som inte heller såg det roliga. det värsta är att detta händer ofta. i måndags, också efter en pp-överdos, hade jag ett föredrag om två pennor och att den ena var mycket längre och såg ner på den korta, tjocka, mobbade pennan. jag hade kul. det hade ingen annan. är detta verkligen bra för mig, är frågan...?

det är för konstigt. det är allt jag egentligen kan säga. om allt. speciellt att min spaning faktiskt har en viss poäng, det måste jag säga att jag fortfarande tycker...

låtsas.sjukdag

sandy: haha jo, men jag vet inte hur man gör för jag är oteknisk som stryk och min fader var inte hemma när den akuta lösningen behövdes. erkänn att det är smart, dock? kortet är precis tillräckligt stort!
vispen: jag vet!:D:D

idag har jag ont i halsen. lite, lite, lite ont i halsen har jag. så jag har en sjukdag. jag får ju aldrig ha några sjukdagar! sist jag var hemma från skolan på grund av sjukdom (inte inräknat mensvärk) var i januari 2009. for real! därför ger jag mig själv nu en sjukdag då jag skola tycka synd om mig själv. jag har redan tittat på gilmore girls på den och legat här i sängen med datorn. känner mig riktigt sjukig. and I liiikeee it.

är också hungrig och har sötsug samtidigt. känner för nudlar och köttbullar. känner också för jackie chokladpudding, men det har vi inte hemma! det var mer praktiskt för en timme sen när jag var sugen på skit vi faktiskt har hemma. problembarn är jag i sanning. men jag blir å andra sidan sugen på nya saker precis hela tiden så det kanske inte gör så mycket. xD

nä, nu ska jag sluta blogga. goddag!

well...

(skåne ligger i Sverige, förstår du Tildah lilla, och hej förresten!)

jag började denna kväll med kaosmycket viktångest (av ingen speciell anledning, jag vet).
så jag åt en ugnspizza och chips och choklad...

jag ville ha nåt som fick mig att må bra.
jag lyssnar på pang prego...och vad gör det? det skapar saknad of doom! som vanligt. bra jobbat, emma lilla...och ja. jag fattar att du fattar att det ska hända. och ja, jag fattar att du vill att det ska hända. det är ju så det är här i världen.

mitt namn betyder "den höga". for real. tyckte det behövde skrivas på internet och sånt. inte för att det inte redan står på internet...

viktångesten is coming baaaaack. jag låter "tonårig" som syster säger, jag vet. lev med det. så kan det va, så kan det va. och nu ska jag sluta skriva i denna fula blogg.

men skåne ligger i sverige. detta vill jag säga igen. jag bor i sverige. yup. och här får man pryl. inte prygel. så kan det va. aj! slutaaa! inte okay nyckelord där alltså. sluta prata om detta. tack! nu pratar de om homiopater istälet för det de inte fick prata om. vad skulle jag säga nu då? just det, att det var länge sedan jag gav någon pryl alltså slog någon. förutom erik, honom slog jag häromdagen på order från (och med hjälp av) petter. men förutom det har jag icke slagit någon på hundra år. detta äro ett trauma, då jag älskar att slå folk! frivillig, någon? vänta, skulle inte jag typ sluta blogga? det skulle jag göra. det gör jag alltså inte, som ni ser. inte jag alltså utan ni. ni ser. inte jag. blindskämt, yaay! lägg ut, lägg ut! lägg uuut! nu har jag ett måtto här! "man ska alltid förbereda några mejerisånger!". detta hälsar josefin från pang prego. detta är när spotify är typ nytt. cute. nu sjunger de om något från nordegren! den jingeln får jag på hjärnan hela tiden. kan likosm gå runt en vanlig dag och höra "nååågot från nordegren" i mitt huvud. det eller tältprojekt-låten förstås! lagom konstigt är detta. referenserna hoppar ut ur huvudet på mig. det är inte så lätt alla gånger. någon måste komma hit och förstå mina referenser! pleeeaaaseee! vem som hlest! fast det finns inte så många. men jaja, godnatt eller nåt för nu ska jag sluta (på riktigt)! hahahaha, "messa in, midnattsmessa"...okay på riktigaste riktighet!


om jag inte får miss bennet ska jag ha florence welch

ja...båda känns ungefär lika avlägsna, så det är inte så konstigt som det låter. eller ganska konstigt är det ju ändå, men ändå...äsch! nu går vi ifrån det tankespåret.

idag har jag varit på stan och kollat på ny mobiiil till mig! oh happy day. någon sådan köptes inte, men det ska göras vid tillfälle. dock vill jag ha en sån som jag har nu, för den har multimediaknapar och det älskar jag! men sådana säljs inte längre, så det är ju lite kul. men jaja...har också fikat och umgåtts med mina föräldrar. mitt hår ser crazy ut för övrigt om någon ville veta, då håret ju så klart måste ha sin bloggkvot. nu ska jag dock äta lunch sägs det, så hejdå!

a wondrous thing

klockan är 01:21. jag sover inte. varför sover jag inte? för att jag inte har känt för det. jag har inte försökt gå och lägga mig i flera timmar, men inte kunnat. jag har ingen ångestklump i bröstet över att behöva gå och lägga mig heller. Jag behöver inte berätta för någon att jag går och lägger mig. jag kunde ha lagt mig vid midnatt, så som jag velat göra så sjukt många gånger, utan att känna mig skyldig och undra vad som händer när jag går. men jag hade också kunnat satnna uppe tills jag gick upp, om jag ville. varför? för jag är litad på. mamma kommer inte in och skäller ut mig för att jag är uppe sent. pappa säger inte åt mig att inte smsa mitt i natten. för det får jag göra. jag fattade aldrig att deras bristande tillit faktiskt berodde på mig. men det var så skönt när det släppte. när de lät mig vara, för de såg att jag kunde fatta mina egna beslut. för det kan jag tamigfan. och jag älskar det. att inte vara bunden till något jag inte mår bra av, att kunna vara stark i mig själv och sitta uppe på natten bara för att jag vill utan att meddela mig till någon (utom hela fucking syberspace just nu men aa whatever). jag kan sova igenom hela nätter och det är underbart. jag är officiellt lycklig just i denna stund. jag ville bara att ni skulle veta det...

detta inlägg var från början tänkt att vara typ en mening långt. så gick det med det. xD

jag mår bra, sådetså

I do indeed. men det var en jobbig dag, det medgre jag. jag var helt slut under stora delar av dagen. Tatiana blev orolig och köpte fika till mig, söt som hon är, och folk gjorde mig glad under lunchen för de är söta. Fast elin fick för sig att jag skulle sno hennes flickvän. xD Signe sa fina saker som "vissa är mer idiotiska än andra" och "jag vill sitta här mer och prata och hatea på linus idéer!". hon är söt hon. :)

sen fikade jag med Maria som som vanligt fick mig på bra humör med sin fina attityd till allting. jag tycker om henne alltså. sen har jag skrivit fyra dikter (:o), pratat med onna som ringde helt randomly (<333) och haft det bra. tänker sitta här ett tag till och sen sova en massa. is nice. så, spännande inlägg detta. inte. men godnatt.:)

and yes, here we go again...

detta med att hålla ihop är inte det lättaste, ska ni veta. den här (skol)dagen har precis börjat och jag har redan fått totaldamp på linus (men det märkte inte han) och sen säga åt honom att vara lugn och andas inför provet när det var jag som behövde lugna ner mig. men jag kan inte, jag kan inte vara naturlig vilket var min föresats för jag känner mig så ful och oönskad. det är inte så det fungerar, har jag intalat mig, men det blir så ändå. jag försökte intala mig om att jag får finnas var fan jag vill, men så fungerar det inte. för det syns och jag vill inte göra det mot dig. du borde få slippa för du vill ju det eller hur? du vill att jag ska sluta vara så mycket, men jag kan inte jag försöker men jag kan ju fan inte vara mindre än vad jag är alltså för mycket. jag vill ju bara finnas för dig, men det vill inte du och varför fick jag för mig att jag kunde hjälpa dig? varför tror jag att jag kan göra ditt liv bättre när jag försämrar det? get real emma. jag vill inte vara här, jag vill bort, men jag kan inte komma bort. jag vill gråta men inte så du ser för jag vill inte ge dig skuldkänslor. det är ju inte ditt fel att du inte riktigt orkar. du kan ju inte hjälpa det. men snälla ta mig härifrån, till en plats långt tillbaka eller inte så långt ta mig tillbaka till februari och mars. nu. jag vill få finnas som jag är, det får jag inte, jag kan inte hantera det det syns ju så fort jag tar ett andetag. jag fick för mig att jag skulle orka. jag underskattade dig. jag gör ju alltid det. jag behöver någon som lugnar ner mig, någon att prata med, nu. någon jag får freaka ut hos. men det kanske blir bra, what do I know...jag borde bara sluta tänka på dig. det borde bli bra då. men så funkar det ju inte heller. men jaja tiden går, snart får jag äntligen komma ut härifrån. eller inte speciellt snart tyvärr men ändå. usch...


för det var läskigt länge sedan vi hade ett citatinlägg här!

vi tittar på glee och grabben jag inte vågar stava namnet till sjunger högt som en liten flicka.
mamma: alltså, har han några manliga könsorgan eller?
jag och syster: hahahahaha!!
mamma: det kändes bra när jag började, men alltså...

på ensembeln idag tar simon och måns fram koklockor eller cowbells eller vad man kallar skiten.
lärare: jaha, ska ni ha koklockor?
måns: ja, vi är koklocksklan!

aron: den där franska killen...är han fransk eller?

och nu kommer i princip hela min taxiresa med den konstigaste tanten någonsin. Obs att jag inte typ vill kränka tanten här. det vill jag inte alls. hon var bara underhållande.
tanten: emma, kan du sjunga?
jag: ja.
tanten: kan du spela munnspel?
jag: nej.
t: det kan jag!
*tid går*
t till sin assistent: vad är pryl?
a: det kan vara en sak eller att man blir slagen (är det sista skånskt? att få pryl, säger man...).
t: det har vi inte i bilen. jag tror inte jag har någon.
*tid går*
t: var är vi?
a: linero.
t: jag känner ingen som bor här!
*tid går*
t: jamen, vad sitter jag och tänker på?
jag och a: det vet väl inte vi...?
*tid går*
(till saken hör att tanten är blind)
t: hur många ficklampor har jag?
a: fem kanske...
jag: va, varför det?
a: hon köper ficklampor. det är bra att ha, säger hon...

det är fint att åka taxi ibland alltså.:D

there shouldn´t be snow on the 10th of may

Hajhaj!
Ganska nice dag idag faktiskt. vänta vadå faktiskt? men jaja, den började med ensemble där vi sjöng why don´t you get a job och jag peppade åt alla för ingen utom jag gillade låten. crazy att det är jag som peppar offspring. sånt händer nu för tiden...

Sen gick jag omkring på idrotten och åt lunch med en massa trevliga grabbar. sen jobbade jag (faktiskt) på svenskan och flummade på historian med fint folk. Herman var överdrivet crazy, Julia lärde mig vinka på olika random sätt och ingen jobbade. fina tider. sen har jag pratat med syster och borde väl´göra något vettigt men äsch what the hell. nu skola jag sluta blogga. godnatt typ.

att den här dagen fortfarande pågår är så jävla sjukt

Körkonsert avklarad. Helt slut är jag, men det var fint. Vi sjögn halsarna av oss på tvålen och allting. is crazy. jag kom för sent för jag hade någon slags deeptalk typ och fick en fantastisk känsla i lean on me av att alla är så jävla fina och sånt. älska sånna känslor. men älska inte att det doftar kaka i hela huset och att jag inte får någon! inte okay. och nu måste jag definitivt duscha för jag är läskigt äcklig. och äta något borde jag, för jag är hungrig men det blir så förvirrande när det luktar kaka och man ska äta typ mat. men jaja, godnatt kära ni!


and now for some ranting and shit!

jag sitter på spanskan och känner mig kaosstressad. Jag har inget fucking kompatibilitetspaket (sjukt långt ord) på datorn än, så jag kan typ inte göra någonting men det vet inte min lärare om. Och Sara mailade just mig om tidningsprojektet och jag vill fixa det men jag har körkonsert idag jag hinner inte ha det! särskilt som vi är kaosdåliga. jag är helt slut och det trots allt socker jag just fick i mig. np har jag också haft i hundra år men det gick väl bra tror jag. jag har också löst hela skolsystemet med linus på en halvtimme, för vi är awesome. jag vill sova. tidningsprojektet stressar mig och jag borde ha skrivit på det igår fuck my life massamycket. jag kommer vara sjukligt stressad ikväll men så får det vara. skriver lite på texten och mailar det lilla jag har till sara så pratar vi imorgon. så gör vi. hon är för övrigt typ världens bästa svensklärare all time. och jag, Michelle och Josefine kan gå härifrån om 20 minuter. fast det tar inte en kvart att gå till aulan. men det vet inte johanna. eller hon vet ju det, men hon vet inte när vi ska vara där. mwaha. det är sjukt varmt här. och nu orkar jag inte prata mer, godnatt.

jag har egentligen ingenting att säga

Men hej...nu är det onsdag. Hade crazy drömmar om samtal man kunde haft men man inte har, ganska realistiskt skit faktiskt hatar min hjärna jao. Och just det, Marie: han är lyckligtvis tillbaka, så det är väl jag som borde beklaga din sorg antar jag...det är inte lätt! Det är tur att vi har så bra tekniker iallafall :)

så, ja, nu skola snart. np i engelska och körkonsert of doom. och miss bennet gör bäst i att dyka upp, I tell you, för sidekick ska inte behöva sjunga sin stämma ensam. Av någon anledning gör det väldigt ont. Jag är konstig. men det ser ju så ensamt ut! blah, mitt hår är smutsigt och jag har tejpat ett biokort för min musplatta. smidigt. datordesigner is my middle name. jag borde gå snart, blah. jag is not haing lust för skola...usch. men äsch, nu ska jag väl sluta då antar jag...godnatt typ.

what we all want and what we all crave, is an upbeat song so we can dance the night away

Hallooo!
Jag har haft det rätt bra idag. trevlig lunch med random folk där signe var mycket konstig (everybody who´s surprised put your hands up) och djup.
"Jag ska sluta med sötsaker. Det spelar ingen roll om det är mat eller personer, det är inte bra för mig!"

Sen hade jag svenska som ni såg och ehl där folk pratade om sina projektarbeten wiho. sen lyssnade jag på Linus tal, fast jag försökte låta bli. jag försökte verkligen, men så helt plötsligt kunde jag inte låta bli att anmärka "det rimmaaar!" och sa sen andra fina saker till honom så jag själv blev alldeles positiv. och det behövdes, för sen nalkades gitarr där jag var nästan bra! och sång där jag mest var fail men det gör faktiskt ingenting.

jag orkade inte plugga idag, dum som jag är. men det gör inget säger vi...eller vänta oj fuck det gör nog någonting okay inte helt okay. men vänta får vi tisdagens lektioner på oss? snälla säg att vi får det! prettyplease, gud. men jaja nu kom mamma hem, hejdå.

min favoritpojke är tillbaka!

vem tänkte ni på först när ni läste rubriken? Är det den jag tror ni tänkte på? I så fall...hahahahahahahaha! Nej, så kul ska vi inte ha det...

Jag menar förstås min riktig
 favoritpojke, ingemar! Ingemar v, som tobias skrev att han hette på datorn. bara för att tobias är typ den mest awesome teknikern någonsin. Jag undrade liksom varför han frågade "är det den femte nu?", men det var ju för att kunna skriva det. sånt som gör ens dag.

Men aa jag fuckar up tidningsprojktet men jag fixar det ikväll typ. har kaosont i magen eller nä inte nu längre förresten :o och alla pratar lite lågmält omkring mig. eller nu tystnade alla såklart. förutom erik som sjunger något (tror jag). Sara hjälper Elin där borta och snart ska hon kommaoch hjälpa mig wihooo. typ. tills dess måste jag sluta blogga. så kan det va, så kan det va. men ja har jag något mer att säga? att jag kanske kan få mvg i kuhi! whaaat? world is craazy. också att jag får godkänt i gitarr. typ ett mirakel. inlägg med musplatta är tamigfan inge lätt vill jag säga, så jag slutar nu.

flowing text? moi? fuuuck no

Min dator är tillbaka, men har (tillfälligt?) bytt kön. sant. hon är nu alva. fuck my life ganska mycket...

Jag är dum i huvudet. De sa "turism" och jag tänkte "vadå tur-ism? för sånna med tur då eller?":o

när jag skriver kommer det sjuka saker ur mig, utan att jag märker det. eller nu har jag märkt det, men ja. till exempel att jag föraktar hemlösa. why god, why? det gör jag ju inte...:o

jag har en musplatta och ingen lisens. blah. jonas är inte min bästa vän just nu...

fina små saker

jag har äntligen köpt mig ett block och en penna! så nu kan jag rita fina teckningar. oh happy day! har redan ritat en teckning i det. den blev jättefin. eller nåt. xD

jag tycker om min syster. hon sprang runt hela huset och packade och ropade plötsligt "jag hatar den där tidningen! den retar mig! "packat!" står det på den. men det har jag ju inte!"

Vivian vill ha prinsesstårta och vet inte hur man skriver brev. och man måste skriva allt på facebook för att det ska hända, tydligen...;)

jag har ätit två middagar, och båda var uuuunderbara. älska äta-perioder(aka pms)!

mitt hår är i vääägen.:/

godnatt.

people, are you ready?

nejmen hallå!
Idag så var jag på stan med min mor och syster för att uträtta hennes (systers) ärenden. De var många och då glömde vi ändå lite. Jag bestämde mig också för att chocka alla och köpte scones på espresso house istället för en kaka. jag tror bestämt jag håller på att bli sjuk...;)

Var också discount girl, som vanligt. Detta innebär att i princip allt jag rör vid eller står bredvid får rabatt. detta händer heeeeela tiden. it´s crazy, men något ska ju jag också vara bra till antar jag. xD

så, nu vet jag inte vad jag ska hitta på...förmodligen ingenting, men man behöver faktiskt inte alltid vara så överdrivet sysselsatt.:)

jag måste ut ur mitt huvud

så, innan jag skriver det faktiska inlägget måste jag avreagera mig. för jag lär mig ju fan aldrig. jag borde inte göra vad jag gör, jag hade glömt vilka känslostormar det blir; på ett väldigt konstigt sätt kan man säga att jag har haft det bra. men fan, jag saknar dig, jag orkar inte vara ingenting mer fan jag skulle ju inte vara ingenting! jag skulle ju vara någonting oavsett, stark och självständig. jag kan inte. det är för sent, jag är för trött, jag trodde jag hade uppnått någon slags seger idag emma herregud vad är det problem? kom tillbaka, fast gör inte det, det är bättre utan...det är som agnes säger om musik: with it I can´t live without it, without it I find life so much more manageable. Precis så är det...fan, fan, fan, förlåt nu ska jag skriva det riktiga inlägget sådetså!

Så, sen jag skrev senast har jag först gått ut och gått med min kära far som för övrigt var väldigt manlig och sa saker som: "jag ska ta några öl till hockeyn". xD Sen kom Lisa, systers kompis och jag joinade dem för filmtittning. Vi såg först lemonade mouth, den nya dissneychannelfilmen i stil med camp rock eller high school musical. den var överdrivet söt och stundtals rolig. Sen...gick det utför. och ja, det går. vi såg någon random skräckfilm som hette "the house of usher" och handlade om typ...en familj där alla tvillingar blev tillsammans? vi vet inte, men den var sjukt obehaglig och mest för konstig. Och nu måste jag sova, för det här går fan inte...(jag slutar många inlägg med "...", det kan vi inte hålla oss med!)

but oh my love, don´t forsake me

jag fick inte min dator idaaag!:( han kommer först på måndag. detta betyder alltså en helg med alva. fml...:/

Men jaja, idag har varit en helt okay dag. Började med np i engelska som till slut gick bbra efter en del tekniska problem ("det är bara jag som kan, och jag kan inte!"). Sen umgicks jag ett tag med Nea, Ana, Viktor och Felix (ibland) innan det var dags för kuhi och mer "tidningsprojekt" alltså mer samlande av damm från min sida. xD

Sen hade vi smått kaotiskt körrep (ge inte pojkar gitarrer på körlektioner, även om det behövs. just don´t do it) och lunch med en massa random människor. Josefine sa fina saker (jag märkte ord på henne hela lunchen, det var helt crazy) och jag tyckte att Aron skulle åka till Afrika (eller afraka som han sa) för att få utlopp för sin helping people addiction. och nu när jag skrev det insåg jag plötsligt en sak (jackpot-känslan när man inser nåt bara sådär): jag diagnostiserar mina vänner en hel del. Aron har då helping people addiction, Linus är kroniskt secondguessing och Viktor har guidance fobia. Vad säger detta om mig? kanske ingenting, men en spännande tanke.

Anyway...sen hade vi engelska på vilken jag typ sov, och matte då jag och Tatiana gick och drack milkshake istället för att ha matte för vi är så cooola. obs att Johan lät oss. just det, har en gammal "matteläraren slår till" som jag glömt skriva. det var ju ett tag sedan vi hade en sån.
johan: räck upp handen när du ska prata.
wilma eller någon: men herman fick ju prata utan att räcka upp handen!
johan: jamen Herman, det är min bästa elev. han får prata när han vill!

Nej, nu ska jag göra någonting annat än detta möget!

random tankar jag tänkt senaste tiden:

vad är folks hysteriska obsesion med blommor? Det är som om de mår dåligt för att jag inte kan se blomman, men så tänker de "hon måste uppskatta blomman. hon kan ju lukta på den!". Detta har det hållits på med i hela mitt liv. "lukta här, emma. vad är det för blomma tror du?" jamen inte fan vet jag! de säger att blommorna luktar jättespeciellt men what´s the deal? och detta har jag funnit mig i fram tills nu, när jag plötsligt insåg det: jag gillar inte blommor. de fyller ingen funktion hos mig. så låt mig vara utan dem, tack.

Att leva med något man inte trivs med är inte svårt. Ofta tänker man inte ens på det. Jag bor i ett rum jag inte trivs i, hade förut en frisyr jag inte trivdes med och kan ibland leva med människor och relasioner jag faktiskt inte heller trivs med. Man reflekterar så lite över hur man egentligen känner och borde känna för saker. Inte borde känna som i vad folk förväntar sig, utan vad man skulle kunna känna om saker varit som de skulle.

Det finns en massa konstiga bieffekter med att vara blind som det aldrig pratas om. Eller också är det bara jag. Jag har till exempel helt slutat gå på toa på andra ställen än hemma (om jag inte typ ska sova där) på grund av att jag aldrig har velat fråga var man ska gå. Jag har inte kopplat detta förrän nu och trott att jag bara är awesome. Ej heller tuggar jag tuggummmi, för jag vill inte hitta en papperskorg. av samma anledning äter jag inte frukt eller någo i skolan. en annan sjuk grej är att jag ibland kan få för mig att någon står i dörröppningen (tror det är därför jag är så sjukt obsessed av stängda dörrar och har utvecklat tvångstankar om detta). Och just det, måste kolla om jag har låst badrumsdörren typ hundra gånger; inte så konstig tvångstanke kanske, men det jag vill komma fram till är att det ju är pågrundav min blindhet. Och detta är svårt för mig att skriva, för jag avskyr folk som skriver om sin blindhet (vägrar använda ordet synskadad, nej fy fan några gränser får vi ha här). men jag måste lära mig göra det, så jag tränar upp mig typ.

Drömde för övrigt en crazy dröm om att min mobilklocka började hoppa fram och tillbaka så jag missade allt jag skulle göra. stressdröm? skulle jaag? fuuuck no. xD

won´t you quit your crying, I can´t sleep

nejmen hejsan igen!
har nu haft en jättefin piknik med Maria i stadsparken (eller någon annan random park, jag kollade aldrig xD). Hon införskaffade en dragkedja och jag hade hybris ("klart du ska ha dragkedjan! jag bestämmer det! kolla, nu funkar ju kortet när jag har bestämt det!" "nu hjälpte jag dig ju visst. jag är awesome på att köpa dragkedjor, till skillnad från hon som går syutbildning...". Vi åt chokladcroissanter, jag lärde henne musikteori (typ vad ett ackord är o.o) och saker som fucking åmål, hur man betonar uttryck som inte är ens egna, könsroller och när man egentligen ska lösa konflikter analyserades. Hon är riktigt fin hon. <33

Har också ätit en gudomlig middag i form av schnitsel (min stavning borde vinna någon form av pris ja) och potatismos. detta är i sanning en matdag, då jag åt två portioner korv och pasta i skolan innan. när jag väl äter, så äter jag. logiskt, ja, men väldigt användbart uttryck har jag kommit på. jag har kommit på en hel del random saker, men det tänkte jag skriva ett eget inlägg om senare av någon anledning jag inte riktigt vet än. det känns rätt, på något mysteriskt sätt. I dunno. Alltså, just nu skjuter jag bara upp publiceringen av detta inlägg för jag kan inte komma på vad jag ska döpa skiten till. is svårt! vad ska inlägget heeeta? det roliga är att ni som läser inlägget redan vet, eftersom rubriken kommer att stå överst, men jag har ingen aaaning. det är egentligen ganska creepy. men aaa snart tar ju 40-minuterslisensen slut! nu får jag komma på något...fuck my life...att det ska vara så svårt! rubriken måste vara på engelska, dessutom. en av alla mina tusen tvångstankar. nu blev detta jobbigt, vi tar någon random rad. hejdå. xD

mjölk är för horor

undrar ni varför detta inlägg har en så vulgär och stötande rubrik? Jani...det är inte jag som har sagt det. Det är Aron. Vi andra (jag och linus) blev ganska confussled om man säger så. det-är-för-konstigt, sa jag till honom. sen att jag satte det som rubrik är väl mitt eget fel...;)

Annars har jag haft gemuprov och nu tänker jag frångå alla normer om att man inte får skryta eler över huvudtaget säga positiva saker om sig själv: det gick jävligt bra! alla rätt på teoridelen (per rättade under tiden jag skrev, jag gjorde provet muntligt på grund av noterna som jag inte läser och hör sen) och bara några fel på gehörsdelen vilka i många fall bara var brist på tillit till mig själv. Det är fina grejer! :D sen hade vi idrott där jag vandrande omkring och jobbade med tidningsprojektet på alla andra lektioner. Men mitt problem är 1) att jag inte har diciplin nog att jobba och 2) att jag varje gång jag hör ordet tidningsprojektet får låten "vem låg med vem i tältprojektet?" på hjänran. Och jag har ingen att dela det med, för ingen annan vet vad det är för skit! Eller viktor och petter kanske vet, i och för sig. men ändå frustrerande! Anyway...diskuterade framtiden med linus ("du kan va framtiden, jag pallar inte!") och är nu hemma om för att sedan åka och träffa Maria. :)

En tanke slog mig när jag skrev detta inlägg. Den var som följer: hur hade jag reagerat på det här inlägget för två år sen? Rubriken hade skrämt slag på mig, för det första. Sen hade jag inte vetat vem varken aron, linus, viktor, petter eller maria var. inte heller gemu. låten jag citerade innan ska vi inte ens börja prata om. jag hade undrat vad mitt problem var/är. det är spännande hur fort ens liv förändras, ändå...

if you´re hating me, do it honestly

Jag blir inte klok på dig. Det är förstås inte sant. Du är väldigt begriplig och förståelig. det är väl såhär folk gör, har jag hört. men jag förstår det fan inte. och jag försöker intala mig att det inte är mig det är fel på utan det är du som inte orkar. Du har blivit annorlunda, tystare i allmänhet; eller så är det bara när jag är i närheten. men det är det jag har försökt intala mig inte stämmer. det var dålig timing från min sida och du kunde inte hantera det. det måste vara så, för jag vägrar ge efter för den där känslan som kryper in under huden; den som säger att jag är ett problem i ditt liv, något att förtränga och sparka undan. så kan det inte få vara. fast så är det. och folk tycker att jag ska acceptera det. det kanske jag ska, jag vet inte. men jag tycker helt ärligt att jag förtjänar bättre. att jag ska få någon sorts credit för min ärlighet. det funkar inte så, jag vet. men det känns som att det borde det.

For the record så har ingenting speciellt hänt idag och jag mår inte ens dåligt per say. men det har typ slutat vara relevant. aja...ska laga mat snart, det är väl trevligt. och faila gemuprov imorgon men det är inte alltid så lätt att ha gemu ska jag be och få tala om. vissa dagar är alla ämnen ganska svåra. men nog gnällt från mig, det är ju varmt och allting! och det är maj, som sagt. tar värmen som ett tecken. något måste hända...


och det är äntligen maj!

oh hi!
Så, valborg. min dator gick sönder, så jag sitter här med alvadatorn igen och surar lite. oh well. annars satt jag mest hela kvällen och spelade piano och allt möjligt.

idag har jag inte gjort så mycket. umgåtts med mamma, träffat hennes kompis, ätit paj och ja, jag vet inte riktigt. men det är trevligt med allt, säger vi, och nu är det maj! april, denna onda månad, är äntligen öveeer! vet ni en crazy sak förresten? jag har blivit en epic hundägare. jämfört med innan, that is. jag kan få lukas att lyssna på mig! nästan bättre än andra jag förstår ingenting! men ja, nog babblat från mig, trevlig maj!

RSS 2.0