I don't wanna be the world to anyone, I just wanna hang out

Hej och sånt!
Nu är det påsk, så ni vet, och det är en braaa påsk. Igår var en spektakulär dag och den tänker jag prata om i detta inlägg.
 
Den började med en påskbrunch på stadsparkskaff'eet (I swear I spelled that wrong. Again.) med min familj. Bästa traditionen, konstaterade vi. Jag gillar brunch, det gör jag. åtminstone bra brunch. Min första brunch är lite av ett familjetrauma. Men denna gillade vi, och när den var slut var det äggjakt! Vi fick den första ledtråden redan när vi åt och denna resulterade i att Syster gick runt i trädgården och sa "döden, döden, döden" om och om igen. Annars var ett highlight från året denna:
Ledtråd: På sommaren sprider jag glädje, men på vintern sover jag.
Syster: Blommor!
Jag: Björnar!
...Det var inte björnar. Saker borde oftare vara björnar, tycker jag!
 
När vi hade äggjaktat klart tittade vi på glee och sen pratade jag med Hannah. Jag var ovanligt synisk och hon sa citatet i rubriken, vilket var typ det sötaste jag hört på länge. Sedan följde påskmiddag hos mormor. Vi drack jordgubbschampagne och sen åt vi, som seden är, en god lax. "som seden är"? Vad heter det? Vi gjorde det, i alla fall. Med romsås. Det är viktigt.
 
Sen lämnade jag sällskapet (jag anänvder ordet "sen" för ofta i det här inlägget) och åkte till Malmö. Där möttes jag av euphoriagruppen samt diverse italienare och smålänningar. Både sakerna är bra, anser jag. Jag pratade mycket engelska med italienarna och hade bra tider. Tanken var att vi skulle till moriskan, men det tog väldigt lång tid. När vi väl tagit oss iväg satt vi mest och sjöng mina låtar akapella i en busskur, vilket var ganska awesome. När vi väl var framme bestämde vi oss för att det var alldeles för sent, så vi gick till en telefonkiosk där vi stod och sjöng fyrstämmigt på det mesta. På vägen hem hittade vi ännu en kiosk och mycket mer sjungande hände. Karl sjöng vid ett tillfälle om en hundvalp (sådär som han gör ibland...) och exakt kom en hundvalp springande mot oss. The fuck was that about? Annars sjöng vi ltie allt möjligt och bäst lät nu grönskar det och vargsången, otippat nog. Det kan ha varit bland det bästa jag gjort på länge. Strike that, det var bland det bästa jag gjort på länge.
 
När vi tagit oss hem till Marie sjöng vi såklart mer. Till exempel skrev vi en lååång vinsång, eftersom Marie skulle dricka vin när det inte fanns någon öl (trauma för henne obviously). Jag och Marie översatte också Another one bites the dust: "det är alltid någon jävel, det är alltid någon jävel, som ska bita i damm!". Poesi, anser jag. Marie blandade en fruktansvärd häxblandning på vitt vin, kaffe, påskmust och palinka. En sång följde om huruvida jag skulle sippa. I did not, for obvious reasons. Vi lyssnade på allt från Susanne Alvengren till gullefjun och pratade om den mysteriska (och påhittade) Kattis. Natten blev sen, men det gjorde väldigt lite.
 
Idag hann jag och Marie ha en fin förmiddag/morgon/ingen vet riktigt. Det var länge sen och mycket uppskattat. Vi lyssnade på "kaffehonung-musik" (chill morgonmusik typ), åt scones och pratade om allt möjligt. Sen jag kom hem har jag varit glad, pratat med Linus och umgåtts med mina föräldrar lite. Nu är jag trött. Fem minuter innan midnatt! Nej vänta, jag måste ju prata om min id'e. Jag kom på följande: Att vi ska reclaima de telefonkiosker som finns kvar i Sverige genom att sjunga i dem. "en kiosk, en sång" heter eventet på ansiktsboken. Det blir kul!

Kommentarer
Postat av: Blue

Jag visdte att du skulle göra en bloggrubrik av det där. Tänker säga det, men det kändes lite narcissistiskt.

2015-04-05 @ 19:52:47
Postat av: Blue

Tänkte*

2015-04-05 @ 19:53:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0