Dina ögon är som tomma burkar

Nejmen hejsan!
Nu är det som såhär att min skiva liksom är ute i världen! På Spotify och Itunes och amason och i fysiska exemplar som är mycket pretty! och det firade vi igår med ett releaseparty! (Kommer jag bara skriva utrop i detta inlägg? Uppenbarligen inte eftersom jag skrev en fråga. Ah well.) Det inleddes med att hämta Onna (!), Diktatorn (!) och Marie (nu vill jag ju ge henne ett utropstecken också men det vore märkligt, för hon har ju inte rest så långt) för att åka till kyrkan där vi skulle vara och repa. Då kom även Christopher (som tur är) och vi repade och hade bra stämning. Efter lite nervositetspanik och fingörande kom det folk. För det kom ju folk alltså. Orkar inte så glad jag blev, på riktigt. Och jag spelade och bara...hade kul. Failade på att bli inklappad och lite allt möjligt, men ändå. Sen sålde och signerade jag skivor och pratade med folk, fast mest med Hugo. Blev också kallad "östra torns Nina Simone", vilket var väldigt fint tycker jag. När de flesta gått umgicks jag med Onna, Diktatorn, Anna och Robert. Vi sjöng och pratade och hade det bra. När de sista åkte åkte vi hem (åh vilka vackra meningar) och pratade om vandrande huvudvärk och grejer. Jag och Onna gick också igenom våra äldsta hits. Det är (ibland) bra grejer ju!
 
Idag har vi haft en väldigt chill dag. På förmiddagen pratade vi om saker som inte finns och åt twist, och när Diktatorn åkt hem gjorde jag och Onna en omgång telefonlistan (inte samma utan Marie hallå). På kvällen såg vi på spåret (Jesper!) med semlor, cola, vin och chips. Fullkomligt eller vad? Nu lyssnar vi på Annika (<3) och Onna kämpar med att få upp optimal. Men nu går det bra yaaaaay! Rubriken är från hennes gamla blogginlägg, och det hittade vi för att jag påstod att hon skulle träffa en flicka den 27/8 något år. Alltså en flickvänsflicka. Så då kollade vi vad hon gjort det datumet tidigare år, och tydligen hade hon skrivit en dikt som gick så. Konst ändå. Med detta säger jag hejdå till januari.

I have a sandwich...and a record!

Hej hej jag har fått mina skivor! och imorgon släpps den for real! Sjukaste som hänt på riktigt. Många kommer, även om många inte kommer och då blir jag ledsen. Många som jag verkligen hade velat se där. Men herregud det blir ju en Onna från norrland, så det spelar ingen roll! (Nästan)
 
Idag har jag träffat en Agnes, äntligen igen! (Va, konstig mening) Vi åt lunch på Barista som vanligt och sen vandrade vi runt på stan. De vanliga ämnena behandlades, men sen chockade jag mig själv genom att impulsköpa en (lila!) halsduk. Varje köp jag gör chokerar mig, så ni vet. När jag kom hem kom farmor (just det, också en farmor från Västergötland, wooo) och vi åt och pratade om pappas barndom och grejer. Så här kvällen innan min release bestämde jag mig också för att...läsa om psykoser och bli livrädd. För det är liksom sånt jag gillar att göra. Kan eventuellt vara ganska weird? Kanske. Men nu går jag, och hallå min ep finns på spotify om lite mer än en timme! Whaaaaat???!!!

Vet ni en sak?

Jag mår bra nu för tiden. Livet är väl inte jättespännande hela tiden direkt, och det kanske är en del grejer som hänger över mitt huvud...men inuti är allt ganska lugnt och bra. Jag är en person, jag orkar andas och jag tycker liksom om livet. Jag gillar till och med folk! Jag peppar exciting grejer (releaseeee och sen Stockholm och allt möjligt annat kul) och bara...har inga vidare problem i huvudet. Jag tänkte att ni, som måste läsa mina deppinlägg hela tiden, var intresserade av att höra det.
 
Vad övrigt är, är uppsats. Igår kompletterades det för glatta livet. Jag var helt förtvivlad av frustration över att inget fucking fungeeerade, men nu är den godkänd! Wiiiii! Och imorgon kommer mina fysiska skivor på posten alltså omg! Can not cope. Det var det jag hade att meddela er idag.

And the love kickstarts again!

Hej alla människor!
Sofie: Ja det är inte ofta det händer. Men hon var jävligt intressant. Och jag "kan" kanske inte heller promenera i skogen, men jag gick ju med någon.
 
Igår var en bra dag! Eller ja, från att jag bloggade sist åtminstone. Då åkte jag först och uppsatsfikade med Linnea. Det blev både en fancy kaka och varm choklad, vilket lät mycket bättre i teorin än det var i praktiken. Det blev liiite mycket grädde inblandat. Men vi jobbade oss igenom saker mer teoretiskt och det var väl...okay det var ganska hemskt för vår uppsats är inte direkt bra. Eller. Vissa delar är bra och vissa delar är kaos. Men nu var vi ju positiva här!
 
Sen var det nämligen 50-årsfest för pappa! och det var (nästan) enbart positivt! Vi åt god mat, vilken avbröts av Sara the toastmaster och vårt fenomenala quiz om pappa-relaterade grejer. Under maten pratade jag annars mest med Malin (familjekompis som är helt underbar) om en massa djupa grejer. Sen flyttade jag över till Benjamin och vi sjöng falska toner under alla snapsvisor (för vi kan inga och för att de är dåliga) och bestämde oss för att starta en podcast. Kändes ytterst rimligt. Efter det spenderade jag en lång stund i köket med att dricka vatten och prata omväxlande med Benjamin, Johanna kusin, min gudmor och mamma. Det var trevligt, även om jag inte mådde så bra (fysiskt...eller vad man ska säga). När jag väl skärpt mig lite blev det dock mycket dansande! Det är jag för. Jag och pappa dansade och sjöng mycket till låten i rubriken, Little talks, ballroom blits med flera vilket var awesome. Men ännu mer awesome var när Ia satte igång Paris och alla hade allsång och sjöng...mindre vackert. Jag sjöng nog minst vackert av alla, men det tycker jag man får faktiskt. Sen blev det Rammstein (som är roligare att dansa till än man tror), reggie och slutligen Billy, som alla stod i ring och sjöng med i. Väldigt oväntat men fint slut på kvällen.
 
Idag är verkligen en efter-fest-dag. Men nu äter jag lyxchoklad och lyssnar på Lana del rey (som jag verkligen har svängt om, eller vilken preposition man nu ska ha där), så livet är en bra plats verkligen. Jag är bara väldigt trött. Förståligt nog. Så, god natt alla bra människor.

Makarontaktik och andra spännande ämnen vi borde ha i skolan

Hej ni!
Först, innan jag glömmer det, ska jag nämna att det fanns ännu mer att säga om mina taxiresor i onsdag. ...jag vet. Sjukaste. Jag berättade nämligen inte om min första chaufför historia om vegan-dejten. Han var intresserad av en vegan och sa sig också vara det. Sen, kanske fem minuter senare, glömde han bort det och beställde en kötträtt. "Ska du verkligen äta det där?" frågade hon. "Ja, det är ju jättegott! Vill du ha en bit? ...just det!" han fick äta själv. Men alltså vad fan är det för dum grej att göra ens? Händer sånt i riktiga livet? Hur tänkte han att det skulle gå ihop liksom? Han hade inga svar, dessvärre.
 
Men nu ska jag prata om igår. (I torsdags hände inget for the record.) På dagen var det enda noteworthy att Syster bestämde sig för att bli dj. Hon var ganska dålig på det, men hon mashade up Florence och Naya Rivera, så jag var väldigt nöjd faktiskt. Sen åkte jag hur som helst till Robert för makaroner och metal-kväll. Vi lyssnade alltså på väldigt olika låtar och jag sa saker som "han låter gnisslig", "han borde spela voldemort i en parodi-film" och "jag tror att bandet och sångerskan hade en intern konflikt här. Jag vill sjunga om hästar!, sa sångerskan. Nä, det kan vi inte göra, tyckte bandet...och så blev det så här!". Det var en asociativ dag, kände jag. Sen lagades mat och rubriken kom till, också den sagd av mig. Vi åt och sen gav vi upp metalandet för att prata om en massa random grejer. Bland annat diskuterades hur folk skriver korta meddelanden, varför människan baktalar folk, fantastiskt roliga scenarion innehållande radiosport (såna...finns? Uppenbarligen) och ja jag vet inte allt. Så det var en väldigt bra kväll! Nu ska jag snart gå, så jag ska sluta blogga. Alla festfixar och jag går. Snällt. Jaja jag hjälpte ju ändå inte till. Hejdå, ses imorgon.

I must be a part of something

Blue: Självfallet. Är förvirrad över varför den inte är med på skivan, för just nu är det min favorit. Kanske just därför i och för sig.
 
Idag är en bra dag, och min pappas fölsedag. Han blir 50, min sanna och dag, så det är en stor grej. Det ska firas mer på lördag, men lite idag också. Men först åkte jag på min första singer/songwriter-lektion med Sofia Thelin! Så glad över detta. I taxin dit fick jag dessutom höra att jag pratar fint. Originell men fin komplimang känner jag. På själva lektionen pratade vi om vad vi ville göra, testade lite sång och sen sjöng jag ett par låtar för henne så hon visste hur jag skrev. Sen spelade vi piano vilket jag tyckte var awesome, för det kan jag ju inte alltså. Pianot var väldigt fult, men jag älskade det just därför. Det här kommer bli så bra, alltså på riktigt.
 
Men nu måste vi prata om min hemresa, det måste vi. Jag fick nämligen åka med en väldigt konfrontativ, intressant och söt flicka. Jag tänker återge konversationen oss emellan här, i en något komprimerad version. Observera att jag inte vill vara taskig mot flickan. Så ni vet.
Flickan (går in i bilen): Vad gör du här?
Jag: Jag: Jag åker också i den här taxin. Det får man.
Flickan: Jaha. Vad heter du?
Jag: Emma.
Flickan: Min taktperson heter också Emma! Hon är 24 och du är? (Jag gör inte hennes agressiva tonfall rättvisa.)
jag: 20.
Flikcan: Ha!
*sirener hörs.*
Flickan: Vad är det?
jag: Sirener.
flickan: Varför då?
Jag: De måste väl rädda någon eller nåt.
Flikcan: (Varning för sorglig historia) Jaha, en polans! Som när...vi var i husvagnen, ju. och pappa har fel på hjärtat, ju. (ja, hon sa allt som om jag redan visste det) Så då åkte han polans till sjukhuset ju. Och jag och mamma hälsade på honom ju.
jag: Oj, vad sorgligt.
flickan: Ja. Och du då?
Jag: ...Jag har...inte fel på hjärtat.
flickan: Nähä.
 
Åh det gick inte alls att ilustrera i skrift ju! Sur, blir jag nu faktiskt. Men ja, när vi kom hem fikade vi och sen åkte vi till grand för att äta. (Inte direkt efter, det vore lite märkligt.) Det var helt okay mat, men ingen direkt upplevelse. Nu ska jag avsluta med lite syster-splendidness.
 
Vi diskuterar helgresmål i framtiden.
Syster: Jag vill åka till krakov. Eller Uruguay!
 
Syster kör bil: Jag vill inte köra om!
Mamma: Men här är inga bilar!
Syster: Men det skulle kunna vara!

lite mindre undergiven, förstås

Alltså vad glad jag är nu! Har varit och repat med Marie och Christoffer igen och jääävlar vad det blir pretty! Vi hade massor med moments och spelade så högt att grannar knackade i väggar. Så det kommer bli riktigt bra, det tror jag bestämt! Vi hamnade också i diverse sidospår och spelade igenom hela "färger i en vind" for no aparent reason, vilket gjorde att Christoffer döptes om till Plockahontas. Han kommer kallas detta av mig för alltid och evigt. Det blev ganska många opassande skämt, mycket te för alla andra och såklart många skratt. Och fin musik. När plockahontas gått åt jag och Marie popcorn, och Marie bevisade att hon hade köpt ett "Emma-vin" (det hade hon verkligen). Jag fick dock hetsäta och hetsdricka, för taxin kom en stund senare. Rimligt, tyckte vi ändå. Rubriken är en översättning av en av låtarna, som fastnade i våra huvuden. Det var fint och skånskt som det ska va. Nu borde jag sova, känner jag. God natt alla mina favoriter. Livet är en bra plats (livet är ingen plats, men ändå).

All you have to do is hold me

Kelly Clarksson, du ofattbart duktiga kvinna. Folk måste genast sluta underskatta dig, för du är underbar. Jag måste också sluta underskatta dig, for the record.
 
Men jag tänkte blogga lite om min dag, sådär som man gör. Och jag kanske hinner innan midnatt omg! Idag har vi handlat vin och snacks till releasen. Redan? Ja, för pappa har ju fölsefest på lördag (säger jag som om ni vet det) och därför slog vi två flugor i en smäll så att säga. Så idag gjorde jag mitt första inköp på systemet. 6 lådor vin. Rimligt, kände jag. Sen såg vi det nya glee-avsnittet och jag blev förvirrad, glad och arg. Standard. Santana är badass (no shit), Becky och hennes nya grabb är jättesöta och allat annat är mest whaaaaat. Oj vad ni inte behövde det där, men jag inte bry! Fyra minuter till midnatt, spänningen tätnar. På kvällen umgicks jag med min familj, tittade på på spåret och åt godis. Det var en bra dag, åtminstone nästan hela tiden. Så det känns bra, ändå. Och nu går jag. 23:58, biatches!

Musikaliska föresatser för 2015

(Ja jag vet att det har varit 2015 jättelänge nu. Do not judge.)
 
Shit vad jag ska skriva sånger i år! Mitt mål var en i veckan, men alltså ja, vi får se. Men jag är pepp. Jag ska kontakta exakt alla musiker jag känner (eller försöka, in any case) och be dem skriva en låt med mig, för att de ska bli mer...musikaliska. för det är ju inte min bästa grej. Jag vill experimentera hur mycket som helst. Sjunga alla möjliga grejer. Och jag vill åtminstone börja tänka på att spela in mitt första hela album. Jag sa lite skämtsamt idag att "jag ska ha min nästa releasefest på sommaren, så vi kan ge folk jordgubbar. Sommar 2016, då kommer det!" men jag bestämmer nu att detta är ett officiellt mål. Jag har redan fyra låtar och jag älskar samtliga. I can do this.
 
Men nästan ännu viktigare är: Jag ska lyssna på mycket musik i år. Jag ska lära mig att respektera musik och låta mig gilla den. Jag ska acceptera min kärlek till Bluegrass-flickor, min metal-lycka och min beundran för riktigt bra hiphop (ja, det finns, även om pappa inte tror mig). Och mer än något annat ska jag låta mig själv gilla radiomusik. Jag ska erkänna hur mycket av den jag gillar. Visste ni till exempel hur mycket jag tycker om Rihanna? Okay, kanske inte jämt, men hon är så himla mysig bara. Och alltså när vi ändå är igång: one republic! (Hur många trodde att jag skulle skriva one direction först? Alltså nej. Och det är bara för att de är tråkiga.) sen när blevv de helt bra? oklart, men de är tydligen det. Jag har ett litet mål om att lyssna på ett album i veckan av ett band jag inte har i min spellista. Det blir nog svårt att komma på så många, men ni kan ju hjälpa till om ni är på humör?:)
 
Det här ska alltså bli ett musik-år. Jag är taggad. och först ska jag släppa min ep. Det är helt sjukt, for real. Tretton dagar kvar.

follow your arrow wherever it points

Det blir alltid ny dag innan jag bloggar. Ibland tv gånger. Eller tre. It's not for lack of trying. Well it sort of is but shut up. Så...igår? Den 15e alltså. Det var ju sånhär Emma independence day då ja. Men jag kände inte för att fira min självständighet i år. För det kändes tråkigt, tyckte jag. Så istället skrev jag uppsats med Linnea. Jag lärde henne allt om referenser (för det kan jag ju så mycket om...) och vi fick en del gjort so that's awesome. Fast jag satt mest och tänkte på hur awesome dixie chicks är. Och ändrade ca alla meningar. En gång hittade jag en fin mening, men sen fick jag ta bort den ändå. Synd.
 
På kvällen firade vi kursslutet, retorikmupparna alltså. Vi satt på arimans och pratade om vår töntlärare, glödlampor, knark och...en massa annat som jag inte deltog jättemycket i. Det var inte en så bra kväll då, men sen gick vi till ett fancy studentsällskaps privata louge och drack billiga drinkar och hade musikquiz! Många bra saker i den meningen ändå. Jag var the Queen of Everything på sagda quiz, så det kan ha bidragit till peppen. De andra gick ut, men jag åkte hem och sov. Bra val. Det var inget val (de skulle till nation och jag har inget studentleg), men ändå.
 
Idag har varit en ganska bra dag. Jag sov länge (a comon trend) och sen tittade jag på både blå ögon och Sveriges mästerkock (mest för att omg Micha hur stavar hon egentligen sitt namn är det ett s med? Men ändå) med Syster. Vi blev väldigt uppslukade av programmen, gav alla nya namn och hade bra tider. Ikväll har jag sett hej framtiden och skrattat brukliga mängder, och tittat på mysteriska grejer på youtube obviously.
 
Gjorde jag en bra imitation av någon som gillar att blogga nu?

Ja, nej, alltså...det här med en blogg...

Jag vill inte blogga. Alls. Det är det tråkigaste jag kan tänka mig just nu. Men igår hände grejer faktiskt. Till exempel blev jag underkänd på min uppsats. ...Yay. Men det är okay. Vi kompletterar den imorgon.
 
Sen åkte jag till Marie och repade inför releasegiget! Vi fick också träffa vår nya gitarrist, Christoffer, som var mycket trevlig! Vi gick igenom minst 4 dialekter och då tycker jag att det har gått bra. Vi spelade också och det gick bra! Speciellt den sista låten vi spelade (I ain't spoiling shit) blev sviiinbra och vi hade alla ett fint litet moment. När han gått åt jag och Marie popcorn och pratade om lite allt möjligt. Många nya och gamla internskämt. Och mycket Justin Timberlake...av någon anledning.
 
Idag hade jag min sista retoriklektion. Fuuuck yeeaaah! Ska bara bli klar med allt rest-skit, och sen ta tag i Växjökursen, och sen...forget it I will selebrate! Men ja sen har inte mycket hänt. Så nu tänker jag sluta blogga igen. Fuck you, blogg. (Inte bloggläsarna. Ni är säkert bra.)

Oh no, not I, I'll drink my wine

Igår blev en väldigt bra kväll. Jag åkte till Marie och vi åt hemgjord pizza och pratade om olika random grejer. Vi var trötta och speedade, så vi pratade om saker som en blomma som hette Tony och som man skulle konversera med. Lyckligtvis dök Karl upp och räddade situationen...that's a first, I guess. Eller jag ska inte vara taskig. (Fast jo.) Vi drack champagne för att fira Paris och sen åkte vi till en karaokebar. Fredrik, som också följde med, satt och stickade medans jag och Marie sjöng med och var onödigt entusiastiska och Karl pratade med folk ingen kände. Rubriken är vår version av I will survive. Konst, kände vi. Vi tolkade också "don'tcha" och "sweet Dreams" med flera, men sjöng inget i de faktiska mikrofonerna (dessvärre). Sen åkte vi tillbaka till Marie, då det andra stället vi skulle till var stängt, men där hade vi ändå trevligt. Vi sjöng en del, lyssnade på dålig musik (och lite bra) och bara hade bra tider. Jag hickade i typ 20 minuter, men när Fredrik satte på Canye West slutade jag tvärt. Så...han är uppenbart bra på något? (Han är nog bra på annat också. Tror jag. kanske.)
 
Idag vaknade jag och Marie väldigt sent, men vi mådde bra och var glada så det gjorde inget. Vi åt scones och lyssnade på märklig musik, samt jättemycket dire straights. För ibland ska man lyssna på dem, uppenbarligen. Och nu måste jag sova, kära folk.

och du är mer beroende än jag

Blue: Jo...men det var ju ingen tonårsgrej från början. Det började ju mycket tidigare än så. So that makes no sense.
 
Vet ni något kul? Idag är det den tionde januari! Vet ni vad det betyder? Ja, antagligen, för jag har facebookbombat alla med det. hursomhelst finns Paris på Spotify! Och Itunes! Och folk tycker den är bra! Wiiii!
 
Och alltså. Kan vi prata om rubriken? Kan vi prata om att det låter jättemycket som om jag pratar om kokain i låten? Men alltså, det gör jag ju inte. Alls. Det vore ju jättemärkligt. Så jag ville bara säga det. Så att ni vet.
 
Idag har jag annars tittat på hela my imortal web series, som hade en ny sessong vilket ju är awesome! Jag älskar den. Sån är jag. Men ja, jag ska snart åka iväg och ha partytimes, men nu är jag mest uttråkad och hungrig. Kul liv känner jag. Så, sluta läsa min blogg och lyssna på Paris istället tack.

I second guess myself to death

Det är så fascinerande, allting. Att jag har flytt hela livet och inte har en aning om vad jag flytt från eller varför. Att jag inte vet någonting om världen och hur mycket det i sig skrämmer mig. Att jag inte kan formulera mig i ord andra människor förstår, för att deras ord liksom är deras. Den konstanta hinnan mellan mig och allt annat. Att jag behöver kroppen för att berätta att ja, det du känner är på riktigt. Också bra känslor. För hur ska jag veta något om det bara är jag som säger det? Då är det ju bara något jag hittar på. Det är liksom…ett omvänt självskadebeteende, of sorts. Jag tror att det är lite samma grej, fast istället för att jag tvingar kroppen att känna åt mig (eller hur man ska säga) tvingar den mig att känna alls. Lite så. Jag har alltid varit avundsjuk på människor med tydliga tecken på sjukdom. Det är min sämsta känsla tror jag, för det hjälper ju ingen. Och detta att jag antar att ingen känner som jag gör. Att jag bara gnäller och klagar men inte egentligen har rätt till mina känslor. Ett lite random exempel: Jag insåg inte att vi gick mycket under vår resa. Jag antog bara att jag var otränad och tyckte det var jobbigare än alla andra. Uppenbarligen var det inte så. Men hur fan ska man veta det när man inte känner hur någon annan känner? Hur ska jag veta om alla andra mår sämre än jag (som det verkar) om jag inte känner det? När ska jag någonsin kunna säga att jag är lika viktig som alla andra? Att jag betyder lika mycket för folk som de betyder för mig? Att jag inte är en börda i folks liv? For the record är det väldigt svårt att skriva detta för jag tycker ju att det är så på riktigt. ”You’ve always been unsure of yourself” eh, ja, vad skulle jag annars vara? Hur kan jag vara annat när alla mina dåliga sidor liksom bara är där och stirrar på mig? Det är inte det att jag inte har bra sidor. Jag har många bra sidor. Men det spelar liksom mindre roll i min fundamentala världsbild. Eller vad man säger. Jag kan liksom inte acceptera detta att jag alltid kommer att ha dåliga sidor, men inte heller att jag alltid kommer att ha bra sidor. Det är väl egentligen mer så här: jag kan inte acceptera någonting om mig själv över huvud taget. Det blir bara extra tydligt när jag vill sätta ironiska citattecken runt alla mina känslor. Men det går inte. Speciellt inte runt rädslor. Ändå försöker jag berätta om saker så att ni förstår, med skämt och distans, fast med ord så långt från era. Idag försökte jag översätta mitt språk till det riktiga språket. Vad känner jag just nu egentligen? Vad betyder det för någon annan än mig? För om jag lyckas få mina ord att överensstämma med ett vanligt språk måste det ju betyda att någon annan känner samma saker. Och då måste det betyda att jag finns. ”Om jag kanaliserar min sorg, måste jag ha en sorg. Då måste jag finnas, finnas på riktigt” jag tror aldrig att jag har skrivit något sannare i hela mitt liv. Det hade bara varit så jävla trevligt med en existens jag inte behöver tvivla på eller bryta mig ur. Det är väl mest det jag vill säga.


Livet fortgår, så som ofta

Efter att jag bloggade sist lämnade jag inte huset på tre dagar. Det var kul. Jag skrev uppsats, sov, var trött och förkyld och...gjorde saker? Jag vet inte. Jag försökte använda en smartphone (en sådan ligger på mitt skrivbord just nu och dömer mig. Den är inte min ifall ni undrade. Den dömer mig ändå. Jag känner det.) och fått en gitarrist till giget (fuuuuuck yeeeaaaaah), men inte vågat ringa honom för att läskigt ändå. Jag ksa göra det imorgon. Ska. Måste.
 
Idag sov jag till halv två, så det var ju en bra start på dagen eller vänta nej. Men sen träffade jag Agnes och det var väldigt fint. Kassapersonen på Barista var underbar och valde kaka åt mig ("man är intelligent om man frågar och dum i huvudet om man är tyst") och sen gav oss choklad för att...han tyckte om oss, jag vet inte. Vi pratade om ord och känslor och vad som är vad egentligen, och det var väldigt bra och behövligt även om jag nog mest var osammanhängande. Sen kom jag hem, åt middag med världens tröttaste syster och försökte beställa skivor och panika inför releasefesten som är fucking snart visste ni det? Visste ni också att Paris (förhoppningsvis) släpps i övermorgon? Det visste nemligen knappt jag! Sjukt, är det. Med detta går jag för att publicera ett till inlägg yaaay.

Helloo...Dolly

Hej alla folk!
Jag är hemma! Jag kom hem igår morse, så det är kanske inte så revolutionerande, men jag tycker det ändå. Och nu ska jag berätta för er om min hemresa. Först ska jag berätta hur det skulle ha varit:
Vi skulle åka till ett mall och handla i lördags. Sen skulle vi flyga till Charlotte (en liten stad i North Carolina), för att sen flyga till Washington. Vi skulle komma fram dit mitt i natten, sova där och hänga där på söndagen, för att sen flyga hem på kvällen (vår tid).
 
Så...blev det inte. Eller okay, vi ska vara rättvisa. Vi åkte till ett mall och handlade. Jag hittade ytterligare en klänning (kan vara så att jag älskar klänningar), ett par nattlinnen och, viktigast av allt, fyra skivor! Tre av de var secondhand och kostade nästan ingenting, så jag var väldigt nöjd med livet. Sen...blev det sämre. Först stod vi i den längsta intjeckningskön i hela världen, och sen var vårt plan till Charlotte försenat med en och en halv timme eller vad det var. Jag uttalade mig då om Charlotte, där det verkade som om alla skulle byta plan: "Det är som ett amerikanskt Nässjö! Så det är uppenbarligen där jag ska bo." Och så blev det. Vi missade planet till Washington och fick sova på golvet, med jackor som kuddar och täcken. Det var kallt, och inte särskilt trevligt, men det var i alla fall en upplevelse. Vi hade bokat en ny biljett till morgonen och precis när vi vaknat till och köpt frukost får vi veta att...det är inställt. Mamma blev så upprörd att hon tappade kassen med vatten...och då är hon upprörd! Tydligen? Så vi fick panikboka om (lyckligtvis behövde vi inte betala för biljetterna) och flög till Baltimore, av alla ställen, för det låg väldigt nära Washington uppenbarligen. Så där landade vi (och sjöng "good morning Baltimore!" hela tiden naturligtvis) och åt brunch på Dennis för det behövde vi. Vi hyrde en bil, åkte till Washington, spenderade lite tid där (ännu en flygplats yaaaay fast inte) och sen åkte vi äntligen hem. Hemvägen var smärtfri...förutom crazy turbulens som gjorde att jag trodde att jag skulle dö och att maten kom en timme för sent, men det är väl bagateller ändå? Så till slut kom vi hem. Jag var så trött att marken rörde sig...när jag satt ner. Så jag har sovit, skrivit uppsats och försökt rycka upp mig. Samt eventuellt blivit förkyld men det återstår att se.
 
Rubriken var det också ja. Vi har ju varit ganska övertrötta som ni kanske förstår, så jag och Syster skrattade väldigt mycket åt den låten och sjöng den lite hela tiden (fast det var mest hon som sjöng för jag är inte så bra på Armstrongska). Annar hon sagt under hemresan är:
Om frukost på plan: Det kommer vara någon macka, och den kommer lukta...Starbucks-grönt...
 
Om exakt ingenting, helt plötsligt: Ooooo, jag är ett spöke!
 
Hög nivå på konversationen var det. Och det får vara det för nu. Hejdå.

Sista inlägget från Miamas

Blue: Okay, det visste jag inte men ja du lär ju veta. Jag förstår inte varför någon läser hela, då det mesta är helt obegripligt (ofta även för mig), men jag ska kanske inte kasta sten i glashus eftersom jag skriver dem.
 
Idag var vår sista dag, fast inte. Imorgon är shoppingdag och söndag är Washington/flygdag, men idag var sista semesterdagen. Vi solade like crazy vilket var fabulöst, och sen åt vi middag på shake schack vilket också var fabulöst. En helt spektakulär chokladmilkshake, gudomliga pommes och en helt ok hamburgare som dock överskuggades av det andra. jag borde döpa om min blogg till "en matmissbrukares dagbok." skrev jag det igår, eller var det bara i första versionen av inlägget? Tror det var så. Men ja...snart ska jag sova för vi ska åka härifrån tidigt imorgon tror jag bestämt. Tur att klockan inte är fyra, som det står att den är när jag publicerar. Det vore djupt deprimerande känner jag. Det är dessutom fel dag. Detta stör mig. Sverige, sluta ha en annan dag än jag har! Det var ännu värre när ni var i ett annat år. Sjuk grej. Men vänta jag skulle sova var det ja. God natt, ses när jag är i samma tid (och land och kyla och tydligen storm oh fuck yes) som ni!

Happy birthday cake to you!

Blue: För att du är märklig, uppenbarligen. Det är väl första gången du läser den, dessutom?
 
Jag skrev ett inlägg. Det är borta nu. Så vet ni vad? Jag tänker börja det här året med ett listinlägg och det finns absolut ingenting ni kan göra åt saken! Lista:
-Vi lagade nyårsmiddag i lägenheten. Bästa beslutet.
-Jag och Syster resiterade Majas alfabet som en del av ett samtal.
-Mamma sjöng rubriken. Fint.
-Vi såg fyrverkerier på stranden. Ändå bra.
-Den här dagen har varit hemsk hemsk hemsk hemsk. Eller kanske bara hemsk, jag vet inte.
-Nu ligger jag och fryser, äter mikropopcorn och lyssnar på crazy Town. Så just nu kan jag hantera allt.
-Välkommen 2015. Kul att ses.

RSS 2.0