Världen går inte under för att du ska äta potatis

"Honey, are you eating properly?
"Why?"
"You're getting thinner."
 
Och det där tror jag ju alltså inte det minsta på. Jag expanderar konstant eller så står jag stilla, that's about it. But goddamn did it bring me back. Jag har tänkt mycket på det där lately. Kanske för att jag mår bättre än någonsin, eller kanske bara för att jag påminns. Häromdagen fick jag frågan "vad det var för fel på mig när jag inte åt". Men...jag åt ju jämt. När jag tänker tillbaka är det som om jag åt exakt hela tiden. Allt handlade ju om mat. Svagheten i att ge upp och låta kroppen vinna. Jag låter aldrig kroppen vinna om jag kan undvika det, i något. Den ska vara underlägsen mig i allt, inte bara mat. Den är oviktig, motbjudande och unclean as fuck.
 
Men just glädjen efter det där replikskiftet skrämmer mig. En liten röst i mitt huvud. "47", säger den. "Minns du 47?" Och det gör jag. jag försöker övertyga rösten om att det inte är ett positivt minne. Men jag minns fingrar mot höftben och hur de var det enda jag tyckte om med mig själv eftersom de stack ut. Jag fortsatte ändå att äta. Ni vinner på min svaghet. Om jag varit starkare hade jag antagligen mått mycket sämre, konstigt nog. Disciplin. Det är det som krävs.
 
Det har blivit mer påtagligt sen jag flyttade hit. "Har du mat hemma?" "Vad ska du äta ikväll?" "Vill du ha något att äta?" for the love of god I fucking eat ok? Jag vill inte, jag vill kanske aldrig, men jag har liksom inte så jävla mycket val. Jag vill poängtera att jag inte är arg på någon. Kanske mest mig själv. Jag tycker ju inte om att jag fortfarande är så här, men det är jag. Ibland. Jag önskar att du hade haft rätt och inte för första gången önskar jag att jag hade något att jämföra med. Jag vet ju inte vilken bedömning jag ska lita på. Så det blir min egen. Den sämsta. Jag vet inte vilken siffra det är nu. Jag vill aldrig veta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0