Kyckling vingar över spånsta

Hej och hå nu är julen slut! Det firar jag med att proppa in noblesse i käften like there's no tomorrow. Det är jag värd! Skojaaa jag är ej värd.
 
Men jag tänkte i alla fall blogga om min efterjul i Västergötland! Vi åkte dit på annandagen och lekte förstås bokstavslåtsleken. Då hände följande:
Syster: Innan jag väljer vill jag bara säga att jag hoppas att vi inte dör under ett träd, och att om vi gör det så älskar jag er.
Vi: *säger samma*
Syster: Ok, bra, då var det gjort. Då går vi vidare till Ulrik Munter!
 
Vi kom fram och umgicks lite med farmor och Linda kusin, som råkade vara där helt plötsligt. Det brukar vara så med mina kusiner. Vi pratade om att "sjuzzha" (svårt att gissa sig till stavning på detta nyord), vilket betyder att göra sig i ordning, och sen hamnade vi framför ett program om Dolly Parton. Som var underbart! En massa artister pratade om henne, de gick in i låtarna väldigt djupt och jag älskar det. Linda också, så vi tänkte starta ett coverband genast. Det gjorde vi inte.
 
Sen åkte vi till Pia och firade jul! Eller snarare crashade vi deras jul. Elsa-Stina, sällskapets enda barn (ja, jag vet, cray namn...hon har inte ens ett smeknamn!), var sötast ever och delade ut julklappar. Fast inte till Syster för hon var tydligen läskig. Vi åt julbord, drack märkligt sprit-vin-likör-thingy och pratade. Jag hade dock inte ett så kul liv, men jag försökte. Höjdpunkten var också "Till Henrik och Angelica...från Angelica" eh, va?
 
nästa dag åkte vi in till Ulricehamn och försökte hitta julklappar till oss från farmor. Det blev en t-shirt för mig och vantar för syster, vilket mest kändes som "vi klarade det!" Vi fikade en stund och sen åkte vi hem. Där någonstans försvann hela min energireserv. Allt blev jobbigt. konversation, beröring, allt. Så jag la mig i en soffa och lyssnade på podcast tills jag orkade spela spel. Vi marathonade "närdådå" och jag och Syster var sämst nästan jämt. Men kul var det!
 
Efter mer vila avnjöts kvällens middag, kött och potatismos. Fast jag fick inte avnjuta den, för pappa spillde ett helt glas vin över mig och min mat. Mardrömmen, kallar mamma det. Så jag fick byta om och få ny mat och vara lite extra vaksam mot pappa hela kvällen. Sen satt vi i "rummet" (som om det bara finns ett?) och Syster klämde loss på alla eftersom hon har blivit superpeppad på akupresur. Så hon klämde på händer, ben, fötter och lite överallt. Det kanske faktiskt funkade? Det är lite oklart...
 
Igår åkte vi hem nästan direkt, fast först shoppade vi lite. Till exempel köpte jag en lång och fancy kofta! Den var casual, sa Syster, men jag håller ej med. På vägen hem hade vi bilparty! Speciellt jag och mamma partade loss och sjöng Timbuktu och darin och allt möjligt. Vi åt på spånsta som vanligt och rubriken var en sång (fjäril vingad-melodin) eftersom de särskrev kyckling vingar. Men jaja, det var nog allt, för igår hände inget. Hejdå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0