attans Moheda

Hej bloggfolk!
Idag tar augusti slut. sjukt ändå. Har inte augusti varit en rätt lång månad? Känns så. Hursomhelst, igår var jag som sagt i Stockholm och vände. när jag kom fram träffade jag Linus och efter lite väntetid på mc Donalds åkte vi ut till farsta där mötet skulle vara. Det var ett möte med nuft (nätverket unga för tillgänglighet) där vi försökte komma fram till vad nätverket är, skrattade åt att inte hålla med om ingenting och hade det bra. Innan mötet kom jag och Linus fram till att vi varken var alla, folk eller nån, ändå rimligt! Detta hände också:
linus: Jag vill hålla fasst vid min åsikt!
Jag: Men den är ju fel!
Linus: Ja, men...den är min!
Fint ju. Efter mötet gick vi till det berömda "bun meat bun" där vi åt och pratade om...vad pratade vi om? Typ språk? Vi åkte tillbaka till centralen och pratade om när man har en relation till Stockholm och inte. Sen...fick jag mest en relation till ett tåg. För där fick jag sitta. och det var trevligt...jag fick fönsterplats direkt, läste en bra bok och hängde. Tills vi stannade i Moheda och blev stående där i en timme eller mer. Rubriken är min idé till fortsättning på fucking Åmål. Vi körde saaakta vidare och till slut, två timmar sen, kom jag hem mitt i nattigaste natten. Jag var lagom pigg och munter vid det laget.
 
Idag kom mormor hit och lämnade tillbaka Josef! Som jag älskar den lilla ungen alltså. Hon körde mig till psykologen och där pratade vi om saker som till slut fick mig att falla framåt och skrika "detta suuuuugeeeer sååå hååårt!" Bra Emma. Nu har jag vilat i några timmar och om en stund ska jag tydligen till Kävlinge. eh, ok, gör det du Emma.

Siao adios I'm done

Hej och välkomna till Emmas tågdag!
Jag åker tåg till Stockholm nu och om ungefär 6 timmar kommer jag sitta på ett tåg hem igen. Livet, ändå. Det är som det är. men jag har snott fönsterplatsen, ätit en blt-macka och fått iväg mina mail, så livet är ganska bra trots allt. Men det är ju inte så spännande, så jag kan prata om min gårdag. Den var väl inte superspännande, i och för sig. Den började med att jag blev arg som fan (folk...alltså fy fan, jag vill bara slå sönder vissa människor...se: rubriken) och sen träffade jag filippa. Vi pratade om vad som hänt sen sist, mat, att säga förlåt och att be om hjälp, gassade i solen, drack milkshake och hade en Lovely tid. Sen åkte jag him, lämnade av Josef hos mormor (jag saknar honom redan såååå myyyyckeeet) och hade avskedsfest för syster. Hon är på flyget mot Holland exakt nu. <3 Vi drack bubbel (Syster fick öppna flaskan och det var spännande som alltid), åt kräftor och broccolipaj och pratade om sånt vi familjepratar om. Vi åt jättegod glass till efterrätt, satt ute (sensommar <3) och sen sov jag himma eftersom jag skulle till stationen så tidigt. Där sa vi hejdå till syster och sen satte jag mig här. Hej hej. Snart är jag framme i huvudstaden för att gå på möte och allt vad jag ska göra. Eller det är väl exakt det jag ska göra...men ja.

Sig till Rihanna jag vill ha henne

Igår var det dags för hejdå-damhäng med Saga! Hon ska flytta till belgien den jäveln, så nu fick vi ses en sista gång. Hon gjorde pizzabullar (<3 <3) som tog en miljon år, jag bjöd på rävås-mojitos (rom och swepes-mojitoblandning) och vi sa allehanda catchy formuleringar som vanligt. Vi åt äntligen maten, drack hejdå-bubbel och lyssnade såklart på damhängslistan. Jag ropade "åh!" av glädje när låtar började, vi lyssnade på pussycat dolls (rimlig sak att göra), jag försökte matcha ihop mig med en av Saga vänner, jag hade ett supermoment med att ligga i soffan och sjunga med i you don't own me, jag bekände min kärlek till olika artister (rubriken är från en silvana-låt, men också sant...Rihanna <3) och livet var Amazing. Äääälskaaaar damhäng!
 
Idag började skolan igen! Jag missade första lektionen (smart Emma) och sen hade vi fantastik hela dagen. Det var magiskt och kul och jag älskar min familj aka författarskolan. Så glittrigt! Vi åt lunch i supersolen, jag käftade emot på föreläsningarna, allt är som det ska vara. Men nu måste jag bannemig ha telefonmöte!

of all the lonely people, i wanna be loved by you

Hej från en inte länge solig balkong (viktigt är detta)!
Igår var en så bra dag. jag och Onna chillade utav bara fan och sov, lekte med Josef, lyssnade på musik (rubriklåten, sån 2009-nostalgi) och kom fram till att det var en "cool-dag" och att vi därför skulle våga oss ut och äta på kvällen. Först anslöt dock Paulina, för vi skulle spela in första avsnittet av us nya podd! Så kul! Vi flyttade runt balkongmöbler för allt vad vi hade (jag flyttade, Onna organiserade, Paulina höll sig ur vägen vilket är nog så viktigt) och sen försökte vi spela in. onna blev besatt av vädret ("en inte längre solig...före detta solig balkong") och vi skrattade helt orimligt mycket. Vi hamnade i halvbråk om huruvida Paulina var på pride eller inte, men sen styrde vi upp avsnittet och det gick bra. Sen åkte vi in till stan och lyckades gå i tåg till glorias (det är literally bredvid hållplatsen men så coolt!) och fick superservice. Vi åt vitlöksbröd från himlen, jag och Paulina delade en flaska vin (kände mig sååå vuxen och fick smaka av vinet och sånt, sån tönt jag är) och sen åt vi olika typer av hamburgare. Vi pratade om personlig integritet, musiker, relationer som jag inte gillar och hur jag säger herskartekniker på ett fint sätt och alltid säger rätt åsikt till Paulina fast hon inte lär sig det. Så himla mysig kväll! Såklart fick jag major ångestpåslag samt illamående och huvudvärk på natten, för bra saker kan ju inte få pågå...
 
Idag väckte Josef oss jättetidigt (jävla unge <3 han ligger i mitt knä just nu så ni vet) och efter frukost åkte Onna, basically. Sen tog jag en riktig eftermiddagsnap som var Amazing och nu har jag njutit av sensommaren här ute innan kvällen tar sin början. Vad jag håller på alltså.

låt svalna...vad fan.

Hej ni!
Här händer grejer må ni tro. När jag senast var klarbloggad kom syster och Benjamin hit för att hälsa på Josef lite snabbt (hon flyttar ju på onsdag neeeej) och efter hennes allergi och annat åkte vi hem till dem. Jag och syster hade planerat en Nashville- och pannkakskväll och så blev det. Först åt vi spagetti-soppa (när jag skrev det sa onna "mums fillibabba", men hon sa det nog mer till Josef för att få honom att döda myggan som stör henne) och sen mycket goda pannkakor, med sylt och grädde såklart. Vi såg fyra avsnitt av Nashville och höjdpunkterna var till exempel "what do you want me to do, hand him a balloon every time I see him?", när jag förutspådde en replik och systers sätt att säga "sean butler, fattar du väl". Vi skrattade, drack te, undrade vilka karaktärer vi skulle hata och hade bra tider helt allmänt. Onna vs myggan pågår fortfarande och Josef vill klösa på henne. Han vill dock ej jaga myggan...typan.
 
Idag åkte jag in till Malmölandet och skrev på cafe ale med Greta-Stina! Som jag har saknat henne, alltså. jag skrev en riktigt jobbig scen, hjälpte henne med sina perspektiv och kände flowet rent allmänt. När jag kommit hem kom Onna hit! Fast det har ni nog förstått. Vi har myst och lekt med Josef, skrattat åt när Onna gestaltade hans åsikter och hamnade i konflikt med honom över dessa och ätit middag hos mina föräldrar hittills. Där fick vi lax (med romsås! och egenodlad potatis! och mozzamat!) och vinbärspaj. Det är från den rubriken kommer, sagd surt av mamma, liksom även "livets mening är bränd och rinnig". Hon, Onna och jag pratade även om relationer, polygami och äckliga slem-gubbar vi känner som biter folk i armarna. inte Josef alltså, han biter bara i fingrarna på oss. Men nu är det slut för idag!

sometimes I get nervous when i see an open door

Efter min senaste bloggning kom Linus som sagt hit. Jag mer eller mindre tvingade ut honom på balkongen och där fick han lyssna på mina arga och möjligtvis irationella rants. Sen hade vi telefonmöte (vi avhandlade både seriösa saker och stringtrosor på det), gick till hemköp, lagade märklig tacos och åt denna märkliga tacos. Det var nice och jag var så trött att jag knappt kunde sitta upp. Vi lyssnade på vår lista, åt kladdkaka, pratade om att vara själv och olika Girls, och sen sov vi. Det behövdes.
 
Idag skiljdes vi åt och medans Linus åkte till Stockholm åkte jag till Furulund. Där hade jag och Malin avtalat en skrivdejt och vi satte oss i olika rum och jobbade så mycket vi orkade. Hon korrekturläste och jag skrev på bok. Sen fixade hon en god mozzamatsallad med purjolök, spenat och skinka trots superstress. Jag satte mig ute, skrev mer på boken och ibland kom hon ut och sa "får jag ställaa en språkfråga?" bästa hon. Men nu är jag hemma och väntar på syster. livet går fan i ett just nu. Sorry för att jag bloggar tråkigt om det.

solfångerskan på nya äventyr

Hej från min bästa bloggplats, balkongen!
Här händer det grejer ska ni veta. Eller ja just nu händer sol och att Linus är på väg. Snart kommer han in och jag lär bli livrädd pga har hörlurar på mig. Men hur som helst, igår var jag hos psykologen och vi hade bästa samtalet of all time! jag rantade loss över stress, att jag känner mig som en lågstadiemamma ("det finns så många lappar som jag måste lägga ner i olika skolväskor! Men så finns de inte!"), att vi måste sluta självrecensera på olika sätt och att jag är Sveriges mest understimulerade människa. Psykologen var drottning och sa bra saker och var bäst.
 
På kvällen kom Anna N hit (nu är det dags för höst och fler annor!) och vi hade en riktig unna-kväll. Vi drack bubbel på balkongen och åt chips till middag och kunde inte formulera oss. Citat från henne:
"Nu tömmar jag flaskan. Flaksna...är tom."
"De är bra. Nä de är jättedåliga!"
Disosiativ much? Det började regna och vi blev superblöta så vi fick gå in, men det gjorde inget. En mysig kväll där mycket prat pågick men ingen vet om vad.
 
Idag lunchade jag med Vera. Ja, jag vet, socialt odjur osv. Vi hängde på barista där Vera kände personalen och sen solade vi lite i stadsparken. Vi pratade om sexuella preferenser, trappor och det vanliga manshatet. Jag är så härlig eller hur? ...nä. Men livet är härligt, jag har nästan ingen ångest och Josef spatserar runt mina fötter i godan ro. Så ska det va.

I'm a motherfucking woman baby that's right

Ni har väl inte missat att det här är the sommar of manshat för mig? Eller ok kanske mer manströtthet. De är så joooobbiga. Den enda man jag helt släpper in klättrar just nu runt på mig och leker omväxlande med mitt halsband och min hörlurssladd.Fast nu går han, tror jag. jag blev väl störig när jag började blogga. Förlåt Josef <3 du ska snart få middag ok? Lovar.
 
Igår kom Laura hit och vi delade en flaska vin, beställde pizza efter en massa om och men (en restaurang var stängd och en nekade vår beställning, eh va?) och pratade om allt möjligt. vi bondade om just manströtthet (ibland är man trött på kvinnor också, det är inget konstigt) och hur gott tsatsiki är och allt möjligt. Så chill och mysigt, verkligen. Sen fick jag en massa kvällsångest och flippade ur, men syster räddade mig med massa sms med förslag på distraktioner. Så sjukt bäst hon är. Sen idag har jag och Josef haft en mysdag delux och han har inte varit särskilt psykoskattig alls och vi har bara chillat och sovit bredvid/på varandra (han på mig, ej tvärtom obs) och mått bra. Eller han kanske har sjuk kattångest fan vet jag. Men det ser inte ut så. Han pinglar loss, alltså går, i rummet nu. Jag är on the balkong med sol och grejer. Jag älskaaar sol. Om ni mot förmodan hade missat det, alltså. Nu ska jag väl fortsätta med det samt äta middag. undrar vad det ska bli? ingen vet.

Vem är hon? Jag vet ju vem hon är...

Hej igen, andra inlägget let's go det är 2008 igen!
Skoja jag hade inte så witty rubriker 2008. Men ja jag lämnade ju er i Osby, där jag försökte skriva lite mög. Det gick...ganska bra tror jag? Ingen vet. Jag mådde inte så bra rent fysiskt, men jag ryckte upp mig till slut och vi åt mat. Det var gott som vanligt och under och efter ätandet berättades som vanligt "sagor" (som vi numera kallar anekdoter), rubriken sades av mig (flera gånger...jag håller med om att det är något rimligt att säga), motioner till srf:s kongress och folk som "suger som människor" behandlades och jag och Annoushka sjöng sånger om allt ("hon ser ut som tolv, och hon låter som tolv och hon beteeer sig som tolv ska!"). Efter mat och efterrätt högläste jag vad jag hade skrivit och vi diskuterade min stackars huvudkaraktär och att vi vill krama och ruska om henne. Vi läste gamla blogginlägg och kommentarstrådar och iriterades av härskartekniker, "att så osämja" och vilka idioter folk är. Tror jag utropade diverse dödshot...woops. och ännu mer woops, för när jag kom hem insåg jag att mina nycklar låg kvar i deras soffa. Fuuuuck. Lyckligtvis var mamma vaken och nykter och körde direkt hit med extranycklar. Älskar henne mest av alla i hela världen.
 
Idag har jag mest chillat, bråkat med Josef (sån psykoskatt han har varit idag alltså) och kämpat som ett djur för att få tillbaka internet. Har klättrat på pallar och slagits med sladdar och allt möjligt, men jag gav inte upp och här är jag nu. Snaaart kommer laura för prat och förhoppningsvis pizza. Bästa livet.

damn, I wish I was a lesbian

Hej och hå nu ska jag fylla i en seriös lista om vänskap! Rubriken är från låten "my best friend" och var det mest vänskapiga jag kunde komma på...don't judge.

 

Hur är du som vän?

Jag är ärlig och säger gärna när vännen har fel, men blir också förbannad utav helvete när någon skadar min vän. Jag är dålig på presenter, men bra på att hålla kontakten och komma ihåg viktiga saker i vännens liv. Jag ger mycket kärlek, psykologar gärna loss och försöker vara spontan. Dessutom håller jag kvar vid vännen hårt som fan och slutar aldrig bry mig, även när det blir creepy.

 

Sämst som vän?

Tror listan menar vad jag gör som är sämst som vän? Min ångest kan ibland få mig att inte kunna umgås med vissa personer och då blir jag otrevlig och kall. Det är jag verkligen inte stolt över. Jag är väldigt känslig, särskilt för lögner, och det funkar inte alltid eftersom det inte alltid berör mig. Dessutom är jag, enligt mig själv, en ganska dålig värdinna. Min lite brutala framton kan också såra folk ibland, eftersom jag säger vad jag tänker utan att riktigt tänka efter först…

 

Vad stör sig mina vänner på med dig?

Vissa stör sig på hur osjälvständig jag är (fuck that though), vissa stör sig på mina blindismer och andra stör sig på hur jag pratar med en massa uttryck och svordomar och sånt. Det är nog det jag vet. Sen kanske att jag är så intensiv jämt?

 

Återkommande vänproblem?

Att vänner flyttar eller att vi glider ifrån varandra på något annat sätt. Eller snarare att de glider ifrån mig, för jag bryr mig som sagt for all of time. Ett annat problem jag har är att konstelationer går sönder så att jag nu bara har vänner som inte umkgås med varandra. Varje gång jag har haft ett gäng har det splittrats ganska fort.

 

Typiskt för dig som vän?

Jag är den som hör av mig och vill ses, alltid vill ta ett glas till (och inte gå hem någonsin), alltid har ett nytt weird ångestproblem och utbrister dramatiska saker hela tiden. Jag ställer kanske inte alltid följdfrågor men som sagt kommer jag ihåg vilka alla dina vänner och släktingar är, for all of time.

 

När blir du sur?

När folk slösar min tid. När de inte säger när vi ska ses eller kommer för sent utan att berätta det eller ställer in med kort varsel. Samt när folk ljuger. Fuck det. Är dock obehagligt bra på att förlåta. Blir nästan aldrig arg på lång sikt även när jag vill bli det.

 

Tråkigast med dina vänner?

Det här låter lite konstigt, men att ingen av dem är så nära mig som jag vill. Eller alltså. Många av mina vänner är bra som vänner men inte som bästisar, typ? Har aldrig haft en person att umgås med hela tiden, kunna umgås med utan att det är en grej, that kind of thing. Så jag menar väl att jag inte umgås tillräckligt ofta med någon.

 

Önskeegenskap som vän?

Initiativrik, ärlig och förstående. Någon som lyssnar och pratar lika bra och som får iväg mig på grejer.

 

Värsta sortens vän?

En som skiter i att höra av sig eller träffas för att bara vara otrevlig hela tiden. Också backstabers och folk som utnytjar en. Blärk.

 

Bästa sortens vän?

Vad det upprepas här. Som sagt en ärlig och förstående människa som gillar att göra olika kul grejer. Typ.

 

Gemensama drag för dina närmsta vänner?

Wow…ingen aning. Att de står ut med mig, I guess?

 


för jävelen, töser, var rädda om er

(Skrivet idag på eftermiddagen, eller vadå idag, den 19e alltså)

Shass: Vi la bitarna över smeten innan de for in i ugnen. Så vi blandade inte in dem i smeten.

 

Jag har hört att mitt förrförra inlägg inte funkar, men i det skrev jag om min nackspärr och Iiris Viljanen på malmöfestivalen. Woho. Men nu är jag i osby och tänkte blogga om min gårdagskväll. Då kom Paulina hit och nästan direkt hade jag telefonmöte. Vissa var på skansen, andra åkte tunnelbana, andra var…män. Meh. När det var slut fixade vi mat, alltså mozzamat-sallad med vitlöksbröd. Jag Älskar mozzamat! Vi drack det goooda montenegro-vinet och älskade livet. Vi spelade och sjöng lite, försökte bryta upp en vinflaska (det gick ej) och sen åkte vi in till botulfsbaren. Det var nästan inget folk (innan löning+malmöfestivalen) så vi blev bästisar med bartendern som hjälpte oss hela tiden och ibland ropade ”Eeeemma! Går det bra?” söt var han. Alltså inte söt, men söt. Vi drack drinkar (Paulina var yolo), sjöng med till musiken (barbie girl och turn down for what var favoriter) och träffade en märklig man som bjöd oss på drinkar (utan att stöta på oss yay), undrade vem frank sinatra var och skulle segla iväg tidigt imorgon. Det känns skeptiskt att han gjorde det. Vi skålade för allt möjligt och hade en underbar tid, även om vi inte var så peppade när vi kom hem.

 

Idag var vi orimligt trötta och paja, men vi åt frukost och slogs med en juiceflaska och spelade och nu är jag här. Fast på vägen pratade jag med Hannah, det kan jag nämna. Vi bondade över att ha ont och att inte vara särskilt härliga. Nu är jag här och ska skriva!


when I'm with you all I get is wild thoughts

Hej ni!
Nu ska jag skriva supersnabbt woho. jag ska skriva om att igår var jag och familjen på Flädie vingård! Vi åt grillbuffé (med tsatsiki <3) och drack deras vin och åt chokladtryfflar och pratade och försökte hålla huvudet rätt (mest jag pga aaajjj). Vi pratade och hade en trevlig stund och sånt. Låten i rubriken spelades i bilen och det var party som det ska va.
 
Idag har jag mest pratat i telefon känns det som. Lucy ringde om business och sen pratade vi om punktskrift, röster och annat. Linus ringde sen och vi pratade om hörn i raka sträck, våra bästa ovänner, att träffa Girls och annat trams. Zombie cow dammsuger. dammsugar? Jag vet inte. Sen kom mamma och vi fixade mat till ikväll och jag lärde mig att öppna korkskruvskorkar. woho. Och nu börjar kvällen!

kommer evigt leva efter devisen att chansen är liten men den finns där

c


he says he'll be leaving you soon still you beg him to stay

Ironiskt nog, med tanke på gårdagens rubrik, så är det sol idag. jag balkongbloggar i min nya klänning som är sjukt badass tycker jag själv och nu hoppade josef på mig för att komma upp på bordet. Jag är mest en trampolin för honom. Älskar dig också crazy kitty.
 
Igår kom Tiara och Alma hit! Alma, som är sju år (shit vad hon växer) blev kär i Josef och var hur söt som helst och att äntligen träffa tiara igen var ju Amazing. Vi pratade om huruvida spöken finns (Alma hade logiska tankegångar i ämnet...), våra framtider och sånt, stenars betydelse och en massa mer. Så himla trevligt att se dem igen och att få en lååång alma-kram innan de gick var ju bland det finaste. Ett barn som tycker om mig...magi.
 
På kvällen var jag himma och vi lagade mat som fan. Så nu har jag 4 lådor lasagne (eller ja nu bara 3) och 2 lådor kyckling med ris. Jag och mamma bakade dessutom Daim-muffins (så goda!) och vi drack te och allt var som det skulle vara. älskar att vara där och känna mig produktiv! Idag har jag försökt röja upp hemma, slagit sönder mitt tulpanglas (heartbroken! skojar inte) och nu lyssnar jag på podd på balkongen innan jag ska in till festivalen. Så peppad på det! rubriken är min somrigaste låt just nu, Puerto Rico med vaya con dios (mitt nya favvoband). Lyssna på den ploxx. Nu ska jag äta min pizza faktiskt hejdå.

det är kallt, nästan höst nu

Jag mår som ett gruskorn som skor går på men skit i det, för igår var jag på malmöfestivalen med Syster! Vi gick på en rundtur och kom fram till att vi båda hade ätit för lite, så vi gjorde något åt det och åt "green fries". Hälsosamma pommes, nje, det låter ju inge kul tänkte jag. men alltså holy shit det var det godaste jag någonsin har ätit i hela mitt liv! Skojar inte. Syster blev frelst av en svampdipp och pommesen var krispiga och alltså wooow. ät detta tack.
 
Sen gick vi till scenen, för vi skulle se säkert! Det bör man alltid göra och det gör jag. Och shit så bra det var! Hon spelade influensa (<3), Lovisa var som vanligt vackrast i stan, alla gästartister var oväntade, en random kör dök upp, Syster syntolkade allt och sa sen #syntolkning efteråt, vi hörde fel, Annika glömmer texten, de spelade sin alan Walker-cover och det var magiskt, Benjamin och Jack tittade förbi och allt var helt Amazing. Annika är livet. Vi köpte munkar med choklad, för är det festival så är det, och sen satt vi på ett överfullt tåg hem. Så himla bra liv det är när det är festival ändå. fast usch stressen och ångesten idag eeeuuuw. Så kan det vara.

I think it's time to practice what I preach

Älskar hur låten i rubriken handlar om att tycka om sig själv och jag direkt vänder det till självhat. Uuusch. Men nu ska jag berätta saker och det gillar ni nog mer. Jag hade tänkt balkongblogga, men soljäveln gick i moln så fuck that tydligen. Jag är supermunter.
 
Igår åt jag lunch på rose garden med familjen. Jag åt friterad fisk och Syster blev så besatt av sin glass att Benjamin föreslog att hon borde bli konditor. Det borde hon faktiskt. Hon och mamma. De pratade om sitt escape room de var på innan och jag var mest along for the mat som man ska va. Sen chillade jag på eftermiddagen, sov och sånt jag gör. På kvällen åkte jag till syster på "grillkväll", men det regnade så vi satt inne. Systers vän Cecilia var där och vi fyra åt mat (särskilt vitlöksbröd) och spelade tp. Benjamin hittade på nya kategorier hela tiden, vi skrattade hysteriskt åt att alla tjejer skulle ha mens samma månad (som om menshavare inte har det varje månad? eller ok de thar inte alla men ni fattar) och frågorna var absurda ("vad har sköldpaddor mellan tårna?"). Cecilia gick och vi snabbfestade innan min bil kom med portvin och musik av allehanda slag. De försökte rappa och jag satt mest bredvid. Bra kväll ändå. Jag kom hem och pratade med Linus och Christoffer när de festade. Det var nice, men natten blev sen märklig med en speedad kattunge (inte så konstigt eftersom han var i garderoben hela kvällen...sämsta kattägaren...nä men det var inte med flit), konstiga tankar och annat dumt. Nu har dagen gått och kvällen är här, thank god. och jag ska till den här grejen vi kallar malmöfestivalen!

Bred ut dina vingar och flyg högt som tusan

Hej och hå det är jag. Vem skulle det annars vara? Iofs har jag blivit gästbloggad hela två gånger, men det var 6 år sen, så...inte så stora odds. Triggade jag precis igång gästbloggningar från de flera personer som kan lösenordet? Woops...
 
Jag är hursomhelst i Sverige igen och har haft sjuuukt tråkiga dagar i lägenheten. Har hängt med Josef (<3 <3), läst, sovit och chillat, så jag är inte så spännande. Återsåg min psykolog idag och det gick jättebra, så det känns bra eftersom det blev kaos de sista gångerna i våren. Alltså usch hela världen slutar ha sommar och jag vill inte vill inte vill inte. herregud. Visst är jag peppande? Min rubrik är faktiskt peppande så det får ni leva med. Den är från en bok så jag kom inte på den själv. Alltså jag kan ju inte sitta här hela helgen jag kommer bli bindgalen! Betyder det att man är så galen så någon måste binda fast en? Det var dagens insikt och det mest ambitiösa jag tänkt idag. Yaaay nu är klockan snart elva, så jag tänker sova. Jag längtar till sängen som literally är bredvid mig. konstigt. god natt.

Lord help her, please

Ligger tom och sömnlös i min egen säng. En sån natt. Inte så att jag försökt sova, snarare att jag inte vill prova riktigt än. Axlarna är stela. Det sticker i själen. Inte ångest som så, snarare sorg. Fyller kroppen med vaya con dios. Gitarr, trumpet och Dani Clein som gör allt vemodigt och starkt. Lägger handen på Josefs kattungekropp bredvid mig i sängen och känner honom andas. Trygghet. Den enda jag har, känns det som. Den här sommaren är märklig. Om det ens är en sommar. Jag är med folk hela tiden och samtidigt aldrig. Ändå känns det som om jag inte når in till någonting riktigt. Som om alla bara flyter runt. Jag pratar om saker som gör ont men de hörs liksom inte. Jag gör fel hela tiden och snubblar över orden. Antingen är jag kall och avvisande eller alldeles för kärleksfull. Vill somna i famn men det är ju inget nytt. Det blir aldrig villkorslöst ändå. Det finns taggiga villkor överallt och de river. Självföraktet har slagit till nästan varje kväll under resan. tuggat på mig. så jag faller tillbaka på precis alla tryggheter jag haft. hur långt bak i tiden spelar ingen roll. Vill att någon ska höra mig på riktigt och inte se vad fan jag håller på med hela tiden. Borde nog mest sova. För alltid eller bara någon timme. Det gör väl detsamma antar jag.

sätt dig inte på min säng och rapa

Var vad jag sa till syster nyss, för hon gjorde det. Sjukt rude. Men vet ni vad? Vi lämnar Montenegro om två timmar! eller nej men vi åker till flygplatsen då. Vi har haft det bra här i podgorica, trots värmen. Vi har hängt i en park, gått på malls (jag köpte en klänning såklart), suttit på en terrass som man skulle sitta på, spelat pressure Point och kanasta och ätit den godaste maten i hela världen. Det sista gjorde vi igår och alltså pastan på det stället var så goood! dessutom vitlöksbröd från himlen och super-efterrätt som de andra åt och fördrink (jag drack såklart en bubbeldrink) och till och med whisky till männen i sällskapet. Shit vad mysigt och bra det var! Och på kvällen efteråt köpte vi lite vodka, för jag och Benjamin har tjatat loss om det. Mest för att det är kul att säga "big bottle of vodka" med rysk brytning. Vi har gjort det hela tiden och nu blev vi straffade för det. Det var ej gott så ni vet. Nu ska jag snart spela kort och sen åker vi. Ses i Sverige guys!

the doctor's told me that my body won't hold me, my lungs are turning black

been lucky strike's fool since I was at school and there ain't no turning back. En av de finaste låtarna i hela världen, riding to new york. Men jag hostar som en jävla demon och det var därför jag tänkte på upfuckade lungor. De här rubrikerna är sjukt långsökta.
 
Nu är vi i Podgoricaaa! Woho! Det är alltså huvudstaden och det är viktigt att vara här för jag har tjatat om det sen jag var tolv no joke. Det är...en jättetråkig stad samt 40 grader hela tiden så vi kan inte riktigt röra oss. Men igår var sista dagen i budva och den var mycket bra. Jag, Syster och Benjamin hängde på stranden och uppfann kortspel (ett blev jättetråkigt, ett blev mycket bra), drack drinkar (min hade bananlikör och rom och kokos och grejer i sig, älsk), deeptalkade om vänner, sjöng egenskrivna snapsvisor och lekte boll-lekar i vattnet där jag mest var stolpe. På kvällen åt jag en jättegod kycklingpasta och sen tog vi en drink vid havet. Då hände detta:
Syster: Mina skor luktar hav!
mamma: Är det inte svett då?
Syster: Kanske. Men det är något som luktar hav! Det kanske är havet?
Ja, syster lilla, kanske...
 
Idag åkte vi hit och vi bor nu i en lägenhet. Vi har spelat spel hela eftermiddagen (jag suger på spel så ni vet) och på kvällen gick vi genom supervärmen och åt middag. Vi drack en läskig snaps och jag klarade bara av tre små sips, men sen beställde jag cola och vin och kände mig dekadent. Jag är så trött att jag fryser och känner mig febrig, men det får väl vara så. Har dessutom ryggont, tå-ont och hosta som sagt. Woho! Men vi chillar på här och vi får se hur vi transporterar oss omkring imorgon...hmmm...

nu ska vi slå spikar i kistor

Hej hej jag är fortfarande här. Jag har kvällsångest även idag och mamma snarkar. Shit vad hon somnar fort. Men ja vi strandar loss här borta. vi har lärt Benjamin att solsemestra (ny grej för honom) och smaka på andra människors mat. Jag har läst massa böcker (fuck, vad ska jag läsa imorgon? ok jag löser det) och badat och lekt guess the year med syster. Det betyder att jag säger en låt och hon ska gissa året. För jag är rainman med sån skit. Vi lekte vattenquiz där syster och Benjamin blir slängda iväg om de svarar fel. Jag ställde elaka frågor. eller nä de var väl ok. mina ögon läcker tårar om ni undrar. Det händer ganska ofta nowadays. Men vad har mer hänt? Vi spelade kanasta idag och Benjamin sa rubriken till mig. Vi åt tai idag och jag åt sjukt stora vårrullar som inte var så goda. Jag är helt slut men nu vet ni att jag lever...

I'll never ever sing like Witney

But I still wanna dance with somebody. Nä, men det är bara den låten jag hade på hjärnan. Så kan det vara. Jag ligger här i min jättehårda säng med ångest-tugg i bröstet av ingen anledning alls. Det är inte rimligt, men vad är rimligt liksom? Men ja idag åkte vi på utflykt. Vi tog buss till Kotor (cotor kanske) och där gick vi på en tour i gamla stan. Det var...en gammal stad, jag vet väl inte. Sen åkte vi på en superlång båttur. Vi stannade efter lång tid i en stad där vi intog glass och vin (#glin) och sen på en strand där jag och mamma satt i vattnet och jag fick kolla på stenar. Bästa livet. Vi åkte hem jättelänge i båten och på kvällen åt vi middag på restaurangen över gatan. Där åt jag halvgod pasta och sen chillade vi på sarjamins balkong. Men nu ska jag skita i den här datorn och sova.

RSS 2.0