du säger att du minns och att det känns som igår men det var för länge sen för att ens komma ihåg

Hur avslutar man en vänskap? Hur avslutar man någonting över huvud taget? Hur börjar man något nytt? För det är ju liksom de som är jobbigast som är bäst också, känner jag. Men ska det vara så? Ska man behöva skälla ut sina vänner för att de suger, ska de behöva skälla ut mig för att jag suger? Jag vet verkligen inte.
 
Du tror att jag har ersatt dig. Som om det går. Som om någon någonsin kommer att ha samma relation till mig som du hade. Samma historia, samma märkliga humor, samma sätt att få mig att släppa alla hemningar när som helst. Samma sätt att få mig att vilja slå dig i ansiktet. För det är så stora delar av dig jag inte kan hantera. Som får mig att må outsägligt jävla dåligt. Hur i hela fucking helvete är det tänkt att det ska gå ihop? Alla i mitt liv tycker att vår relation är jättekonstig och man bara eh, nähä, tycker du? Är det en bra relation på riktigt om man bara kan umgås på vissa sätt, aldrig kan vara i en grupp, aldrig kan vara nyktra i längre stunder, inte håller med om basala saker? Är det en dålig relation på riktigt om man skrattar tillsammans åt tusen internskämt, förstår varandras viktigaste känslor och har funnits där genom allt för varandra? Nej, och nej. Så vad gör man? Vad kan vi göra? Hur ska vi låtsas som ingenting? Som om vi aldrig funnits eller som om vi alltid gjort det? Inget av det är ju sant! Och vi har liksom redan gjort allt det här. Börjat om på nytt, starkare än någonsin. Förlåtit varandra. Kan vi göra om det igen? Vill vi?
 
Svar: Jag vill. Jättegärna. Men jag vet faktiskt inte om jag kan, den här gången. Jag hoppas bara att jag ger mig själv ett val alls.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0