Det stora galjkriget

Dagens händelse var att shoppa med Filippa. Det var halva reapriset på indiska, nemligen...trodde vi. Det gick tydligen ut igår, det fanskapet, men jag köpte klänningar ändå! Jag provade en miljon klänningar och de flesta satt brutalt illa. Vi skrattade åt dem så det gjorde inget. Jag kaosade loss i provrummet och lyckades tappa allt på golvet, göra sönder galjar och allmänt fucka up. Jag valde också att syntolka min mest problematiska klänningsprovning och det var ganska underhållande. Till slut blev det två klänningar: en svart med pärlor och paljetter (trolltider!) och en vinröd grej med tillhörande underklänning pga något genomskinlig. Tänk att 2017 skulle bli mitt materealistiska år! Sikken dröm ändå.
 
Sen fikade vi på coffee Point, på tal om dröm. Cola på glasflaska och en enorm hembakad chokladboll, jag menar...livet. Vi pratade om bråk, frustrationer, händelserika helger och annat en stund och sen åkte vi hem. Här hemma har jag läst en hel bok, för sånt gör jag visst nu för tiden, och snart ska jag sova. Jag har snart vänt tillbaks mitt dygn, den ni!

putting the "art" in "party"

Jag vet inte om det där är ett skämt eller vad det är men nu fick det bli så. Men jaja igår spelade jag på vinterlund! Vi satt i ett tält och blev varma pga jättevarma värmare och lyssnade på andra människor låtar. Christopher var jättesen (it's ok, love...) men när han dök upp spelade vi! Två låtar men ändå. Det gick ganska bra, tycker jag själv, men efter mig spelade en helt Amazing man som sjöng om att alla borde skärpa sig. Vilket jag helt och hållet instämmer i!
 
Sen låg jag här en stund och bloggade om gårdagen, innan jag åkte him för kompensationsmiddag för pappa! Vi åt god stek (och gele!) och sen glass med grädde och såser och annat sånt jättegott. Vi pratade mycket om familjen drevås (det låter ju bara som en parodi av oss, wtf?), mördarhuset och en massa annat. Cia konstaterade att Benjamin var vanskapt (i ett samtal om hur man kan böja sina fingrar) och jag hade mest tankar om kranar. Som man ofta har! Sen satt jag uppe ett långt tag och tittade på Gilmore Girls innan Christopher kom och hämtade mig, vilket inte var planen men han gjorde det ändå pga bäst. Jag hade märkliga ångestvågor, men de lugnade sig när jag kom hem och fick bli kramad. Det behövde jag.
 
idag skrev jag (!) och sen repade jane bond. Vi började med en ny cover, som blev...en tango. Så himla oklart hur det hände, men jag gillade det! Det är typ det som har hänt idag, men innan jag går och lägger mig (ligger redan obs) måste jag berätta om min sjuka inspiration. På bussen him igårkväll skrev jag plötsligt den första text jag någonsin skrivit om hur det känns att inte kunna se. Det är så fucking stort, detta. Och inatt kom jag plötsligt på en sak som skulle hända i min bok och skrev en hel scen i huvudet! Borde ha gått upp och skrivit men ville inte väcka Christopher (har nu lärt mig att jag borde göra det ändå), men den blev skriven idag och väldigt annorlunda från vad jag brukar skriva. Lite chock pågår, men det är ganska fantastiskt. Nu ska jag sooova (försöka åtminstone)!

Du är Emma 100!

Herregud vad livet pågår här alltså. igår pågick klassfest! Eller skolfest, för det var några tvåor som bjöd in alla oss ettor. Vi möttes på en märklig indisk restaurang, där jag drack cider. Folk trodde att jag drack öl och blev sjukt chockade. Det gjorde jag inte såklart! Sen vallfärdade vi till festen och gick sjukt vilse i Malmö, men jag hann lära Ita hur man ledsagar (så vårdslöst som möjligt helst!) och ropa "wohow!" fast ingen ville ropa med mig. Till slut kom vi fram! Vi fick välkomstdrinkar, skrev på namnskyltar (det stod såklart oliv på min) och jag började spela ut mina annor mot varandra genom att kalla den ena (hon jag hänger med) för anna 1 och den andra (som jag går till centralen efter skolan med) för anna 2. Taskigt, men det blev kul när saker som rubriken sades efteråt. Nu är vi överens om att anna 1 ska heta anna 8 och anna 2 ska heta anna 14, för så börjar deras efternamn. Så kommer jag även att göra i bloggen, tror jag. Ännu oklart.
 
Sen dukades knytis-mat upp och jag kunde typ inte äta något. "Vad är det här för lesbiskt kollektiv?" muttrade jag åt allt vegetariskt, vilket resulterade i oväntat mycket skratt. Vi åt på golvet (jag spillde knappt alls!) och jag chockade alla med att jag kaaan dricka rödvin nu. Anna 8 var stolt över att ha tränat upp mig. (Det har hon inte gjort, men säg det inte till henne.) Sen var det quiz! Jag och Frida utgjorde laget "Emma-Fridas stolta gäng" men var inte så bra. Jag byteshandlade med Delphine och gav henne ett svar mot ett annat, helt utan att fuska...bara det att mitt svar var fel. Jag kunde det, jag bara blandade ihop olika författare. Sämst, var jag! :(
 
Sen pratade jag med några tvåor och gav den ena en titel till sin bok och den andra en livsplan med tillhörande psevdonym. Det var rimligt! Sen lästes texter upp och när det var gjort ville jag gärna sjunga en sång, tydligen. Så jag sjöng Paris, eller försökte. Text är fan omöjligt när jag är påverkad! Men sen umgicks vi mer och jag pratade med Delphine och Matilda, åt efterrätt och hade en bra tid innan jag och annorna skyndade iväg till tåg och buss. Det var en riktigt bra kväll och det trots min envisa följeslagare ångesten som inte lät mig va ifred. Tänkte blogga om idag också men jag hinner inte! Varför är jag så dålig på planering hejdå

All good people read good books, now your conscience is clear

Hej hej här sitter jag i skolan. Det är paus i poesiföreläsningen och jag är törstig som ett lejon utan vattenhål. Det var den liknelse som fanns till hands. Nu avbröts jag i skrivandet av klass-Hanna, som undrade om jag kände en viss blind kille. Det gjorde jag inte! Dåligt av mig, tycker jag.
 
Men vet ni? Jag mår fortfarande bra! och vet ni en annan sak? jag har klippt mig! Jag har klippt av ett berg av hår och nu har jag nästan kort hår! (Ingen i skolan har sagt något de är dumma!) Efter klippandet åkte jag him och skrev veckans uppgift. Jag hann också äta semla, sjunga låten i rubriken i olika oktaver och stämmor med mamma och måla naglarna vilket alltid är en stor grej för mig. Kort sagt kände jag mig väldigt snygg, även om jag hade sjukt omatchande kläder. Så blir det ibland när man inte ser dem.
 
På kvällen (efter att jag hade bytt om obs) åkte jag till stan och mötte Anna. Vi satte oss på botulfs och pratade om livet. Livet innebar till exempel Annas dejt, låtar vi gråter till och varför, att det borde finnas mer populärkultur om norrland och också blinda, att vi borde ta en terapisväng och såklart en massa öppet om klassen. Anna beställde fyra olika sorters drycker under kvällen och när jag beställde en rom & cola inflikade bartendern att "hon brukar dricka rom & cola från mig!" Jag vet inte om det är kul eller deppigt, det där. Sen reagerade jag väldigt starkt på en låt och någonstans där slutade kvällen. Det hade den gjort ändå men ja. Nu kom Jimmy och satte sig bredvid mig, och det tolkar jag som att lektionen är på väg att börja. Så nu ska jag fokusera på tranströmmer, ses kanske imorgon!

Fel häst!

Jamen kan man tänka sig, att det hjälpte att nynna på förra rubriken innan jag startade dagen. För vilken dag det här har varit! Har mått helt orimligt bra idag. Men vad har jag gjort? Jag har träffat Filippa och fikat. Jag drack chai-te (måste ju hitta min identiTEt...jag tycker det är ett roligt skämt) och vi pratade om en massa grejer. Framför allt pratade vi om jobb och jag insåg följande: Jag kanske, kanske kan få ett jobb! Eller ja, snarare ropade jag att jag borde ha alla jobb. För det borde jag! Vi var otroligt peppade på detta (och såklart också att hon ska få alla jobb jag inte tar) och dessutom sa vi rubriken. Det var en del av ett samtal om ledarhästar (det finns! Jag blir alltid osäker på om de finns, men de finns!) och vi undrade vad som skulle hända om man...tog fel. Det skulle nog göra ont.
 
Sen åkte jag och handlade, och sen åkte jag him. Vi åt korv stroganoff (eller stroganöff som pappa säger) och tittade på mästerkocken. Mina favoriter åkte ut men vi hade trevligt och jag upplevde en smaksensation! jag åt magnum-choklad (det är alltså sån choklad som är på magnumglass, fast som chokladkaka!) och lundablandning-te. Alltså ni förstår inte denna kombination. Det var "ett paradis i munnen", som mamma sa. Vi hade en bra tid och nu är jag hemma. Har kollat efter jobb (och hittat jobb som redan är tillsatta och som jag verkligen ville ha) och sommarkurser och annat out of character. men jag ska sluta med något annat coolt: Jag har äntligen fått studiemedel! Så lycklig nu! Christopher hävdar att jag ska spendera dem på skor. Han känner inte mig men han skojade så det är ok. Fast det är inte ok, för han är sjuk och därför inte här och värmer mig. Jag behöver värme för jag är kall! Kom hit genast! ...Eller kanske bli frisk först. Eller?

I'm good I'm good I'm great

Kanske inte helt, men de senaste dagarna har jag faktiskt känt lite hopp om livet! Den ni! Fast rubriken är mest en låtrad jag har på hjärnan idag. Men liiite annat har väl hänt ändå? Jovisst, detta till exempel:
-Jag har ätit enorma mängder pizza. Enorma mängder!
-Jag har pratat med Hannah för första gången på drygt ett år. Det var inte alls så konstigt som man kunde tro, men jag fick börja med att förklara att jag faktiskt inte ser när hon sa "you know, when you see a painting..." nä.
-Jag har haft jätterolig respons på uppgift! Vi fick äntligen småpeta och fokusera på bara en sak.
-Jag har läst seriösa dokument som inte hade något med mig att göra. Det tyckte jag var en rimlig kvällsaktivitet.
-Jag har haft ovanligt svårt att sova och därför missat en föreläsning för att jag äntligen somnade. Det känns värt för jag tror inte att jag missade något.
-Jag har knappt träffat folk alls men ändå mått bra nästan jämt. Fast när jag inte mådde bra mådde jag jättedåligt. Men det är ju inget nytt.
 
Nu har jag skrivit ikapp om mitt lilla miniliv, och nu ska jag gå iväg. Såklart.

Hur ska du bli av med mig?

Det är något nytt att ligga i timmar och inte somna. Inte för att något rör sig i mig, utan kanske för att ingenting rör sig. Jag har mer energi nu än på länge. Tänker på framtiden utan att vilja trycka på stopp. Vad jag ska göra när jag blir klar med det här. Om jag ska bo kvar eller hamna någon annanstans. när det gäller dig har jag energi nog att räkna bort mig själv. Det ser manipulativt ut men är bara ett annat sätt att tänka. Vill inte vara ploster vid dig. Du räknar upp för- och nackdelar med olika alternativ och jag vet att min åsikt är helt irelevant. Så ska det vara. Det ser rimligt ut men i den faktiska verkligheten blir det bara underligt. Varför går vi när vi inte kan komma fram? För det kan vi ju inte! Mitt liv är här och jag är inte redo att hamna någonstans alls. Fast jag kanske borde. Allt annat blir så meningslöst när jag tänker på det...att vi helt uppenbart ska åt olika håll.
 
Det är ju svårt nog här. Att vara den som frågar, vara den som söker sammanhang fast jag varit här så länge jag levt. Jag har inte vänner lite överallt att falla tillbaka på. jag har några här, det är mest det. några som faktiskt finns. Inte många som finns för annat än häng då och då. Inte många jag kan finnas för. Kanske bara en eller två, jag vet inte. Du är en av dem men inte mitt liv. Det är ju bra men det är det som skulle krävas. Jag ha r energi nog att tänka så, men slänger mig fortfarande om halsen på folk. Vill ha ett upptaget liv och inte sitta ensam. Vill kanske matcha dig. Gör egna för- och nackdelslistor. Du stöttar mig vad jag än gör, säger du, men inte om jag stannar. Fast vi säger inte så. Vi säger inte att du inte kan stanna och att du nog faktiskt inte vill ha mig med. Det handlar om dig. Du skulle inte veta var du skulle göra av mig. Vad jag skulle göra där och vem jag skulle vara med och vem som skulle hjälpa mig att förstå. Du skulle inte ha tid. Du vill veta hur jag lär mig hitta och du vet verkligen inte vad som krävs för att vara jag på en ny plats. Jag är inte äventyr. Jag vet inte vad jag gör. Vart vi ska, vart jag ska. Om jag ska bo här, leva folkhögskolelivet rätt eller plötsligt byta land. Ingen vet. Fast kanske jag...kanske jag vet. Förmodligen inte.

OMG we're so in synk

Igår sprang jag ju iväg, eller ja jag springer verkligen aldrig men jag gick väl målmedvetet. Jag gick till bussen och åkte till stan för att träffa Syster! Mamma och pappa är i London och firar pappas fölsedag, så jag föreslog att vi skulle fira honom för oss själva på en pub och äta fish and chips. Vi gick till Bishops arms, som ingen av oss varit på (i Lund that is), men ingen av oss var sugen på fish and chips. Vi åt istället hamburgare, hon en stor och jag en litten bebbe-burgare. Helt lagom. Vi pratade om stigman mot kvinnor (peppig diskussion), folks craycray ämnesomsättningar, varför Syster älskar havsrätt (och torra saker i allmänhet), min brist på yta och en massa annat. Precis när maten kom sa hon dessutom "ska vi prata om gilmoe guys?" Eh, ja, det är klart vi ska. Det är ju det vi har varandra till, typ!
 
Vi tog ett glas vin efter maten (som ingen av oss gillade särskilt mycket) och då började jag förhöra henne på punktskrift. "Vilken bokstav är jag pååå?" blev en catchfrase och hon lät mest så här: "1...2...3...4!" Söta. men vi tog oss igenom hela alfabetet (även "de fyra svåra") och skrattade väldigt mycket. Sen blev vi (Syster mest) besatta av att hitta en efterrätt och vi diskuterade möjligheter som malmborgs och glorias osv osv. Sen andades hon in dramatiskt och ropade "jag kom på det! Burger king!" Jamen självklart! Vi gick dit och hon köpte oreo-glass och jag köpte oreo-shake. Ingen av oss gillar egentligen oreos men det var gott ändå tyckte vi. bästa idén, kände vi. Sen åkte jag hem (hon också ofc), pratade med Christopher och sov som en anka hela natten (utan att drömma mardrömmar om glasblåsarns barn som jag var rädd för att göra). Nu är det söndag, jag äter chips och livet är trevligt och tröttigt. Jag gillar det.

Nu blev det banjo!

Hej hej jag ska hinna snabbblogga lite nu. Tänkte blogga tidigare men prioriterade att leta upp scener från glasblåsarns barn på youtube och återuppleva härliga små barndomstrauman. usch! Men ok jag ska prata om igår. Då afterworkade jag med klassisar! Vi blev inte så många utan bara jag, Anna, Greta-Stina, Camilla, Ita och Louise. Vi satt på John Bull och pratade om skrivande, läsande, munroe, våra uppgifter och lite allt möjligt. Efter ett tag gick hälften men jag, Anna och Camilla satt kvar ett tag till. Vi delade med oss av responsgruppserfarenheter (härligt långt ord) och sen plötsligt hängde rubriken, det blev banjo! Det kom ett Bluegrass-band och började spela märkliga covers (till exempel på u2)! Jag bekände att jag ville gifta mig med en banjospelare och de andra engagerade sig i vilken jag skulle välja. För det fanns två! Guldläge! Fast de var 40 år, så kanske inte...
 
Sen lämnade vi puben och jag bytta dem mot Christopher. Vi åt pizza (visste ni att det finns en pizzeria i Lund som har öppet till 04? Cray!) och sen ville han ha en drink så vi gick till botulfs och drack jack and coke. Det var svingott och jag var glad, och sen åkte vi hem och pratade och sov. Det gjorde vi till långt in på dagen och sen låg jag och skrev en uppgift när han sov. Jag hann också bli kallad gudinna av en klassis och blivit i chock. men nu, mina kära, måste jag springaaaa!

Things'll get better

Det var vad min tv-serie sa till mig nu, så jag hoppas att det är sant. Och jag har väl inte haft en bedrövlig tid egentligen. Igår caféjobbade jag med Filippa. jag skrev lite och sen fondansökte vi loss! Eller ok. Jag skrev till en fond, Filippa ringde ett samtal till en som var sjuk och jag skrev ett mail till. Men vi kände oss produktiva! Sen åkte jag him, åt middag och handlade. På kvällen pratade jag med linus om jobbiga gamla minnen vi delar, siffrade som en crazyperson (som ni ser) och pratade lite med Christopher.
 
idag har inte jättemycket superspännande saker hänt. Jag har läst en bok som jag faktiskt tyckte om. Jag läser visst böcker nu. Jag har stiftat bekantskap med min vattenkokare (Stina) och spillt te överallt för att jag fyllde på en full tekopp med mjölk. Det var inte det smartaste jag gjort i mitt liv men vad är det ingen vet. Jag har gått in och ut ur ångest lite då och då och plötsligt fått en psykologtid på synenheten, men inte med den psykolog jag trodde. jag är nervös som fan inför detta men det är inte förrän om någon vecka så jag överlever nog. Det var nog det jag hade att komma med denna afton i januari. Afton låter finare än kväll.

Det som fanns under din galenskap var varmt och underbart

Känslan är här. Den kom krypande den här gången, som jag sa igår, men här är den. Och ja, jag hostade upp ett sifferinlägg. Det blev längre och märkligare än jag trodde. om det är dåligt är det för att jag är trött. God natt här kommer siffror enjoy!
 

1

Jag har tänkt för mycket på dig. Alldeles för mycket. Det kan alla intyga, även du. Du mest av alla. Jag hörde idag att det är så mycket jobb i mitten att början borde vara enkel. Men när, frågar jag mig, slutade vi börja? Aldrig? Nu? Eller är det bara nu jag lägger mig ner och säger ”god natt” till hela baletten, helt utan tårar för att mina ögon är för stängda av utmattning? För jag är utmattad. Det blir man av att tänka på alla små saker som händer så mycket att man glömmer vad de handlade om. Till slut kanske till och med jag slutar känna lite. Jag blir fortfarande arg, ledsen och överlycklig men mest önskar jag bara att jag visste vad som pågick. Om jag vill att det ska pågå. Och jag kan fortsätta vända på stenar i all oändlighet men jag är inte på humör längre. Det är ganska hårt men jag är trött på att känna dramatiska känslor om dig. Kommer det att hjälpa? Förmodligen inte…

 

2

Jag undrar om du saknar mig. Det är en självupptagen undran, men jag undrar verkligen. Jag undrar om jag fyllde en funktion hos dig som ingen annan har kunnat fylla. Om jag, liksom du, faktiskt uppfyllde titeln på ”vår låt”. Jag önskar att jag var en av dina sånger. Jag vet att dina sånger är ännu fler gamla delar av din tonårsbubbla, men ändå. Härom natten ville jag smsa och säga att jag saknar dig. Men det gjorde jag inte, för det kändes mer som något du skulle göra. Du har inte heller gjort det. Jag har nog mitt svar där.

 

3

Visste du att folk tycker att du behandlar mig illa? Det visste inte jag heller! Men det tycker dem och det tycker jag är intressant. Har du det? I början, ja, men det är för tidigt för att det ska räknas. Jag vet inte om du gör det nu. Mest behandlar du mig kanske inte alls. Jag behandlar inte dig heller, men det verkar folk inte tycka är lika skandalöst. Ingen jobbar på relationen ens lite. Jag kanske borde vara den som gör det. Som vanligt? Kanske som vanligt. Jag vet inte. Jag vet bara att det känns lite bra när folk pratar om hur de inte gillar dig. Märkligt, är det.

 

4

Det finns många konstiga konvensioner i samhället. En av dem är att vi måste vara arga på varandra for all of time. Varför måste vi det? Varför måste jag vara arg på dig över saker som hände för länge sedan och som du inte ens kan relatera till längre? Hur ska det ge mig något? Jag hatar ilska. Det är en så ful känsla. Jag har inte den minsta lust att känna den, så jag låter bli. Här och nu säger jag att jag inte vill vara arg på dig. Jag kan störa mig på dig hur mycket jag vill, och det som hänt kan fortfarande göra fruktansvärt ont, men det är inte samma sak. En dålig människa är en som inte ber om ursäkt för det de gjort. Du är ingen dålig människa.

 

5

Nu när vi ändå gör stora bekännelser måste jag bara säga hur skönt det är att erkänna att jag tycker om dig. För det gör jag! Det har jag ju gjort länge, men det har alltid funnits annat i vägen. Det finns det inte längre. Inga klausuler eller paragrafer. Bara två personer som förstår varandra när de är halva och som råkar berätta saker för varandra. Det är väldigt avslappnande, känner jag. Vi slipper så mycket spänning. När man har gått igenom så mycket som vi är det väl på tiden att vi kommit hit. Nu har vi det. Det finns inte mycket mer att säga. Det finns allt mer att säga. Men vet du? Nu kan vi säga det till varandra. Inte bakom varandras ryggar. Inte i sånger. Till varandra. Är inte det ganska fantastiskt?

 

6

Du kunde varit 5. Det är du inte. Du kunde varit någon jag räknar som nära, men du är nog inte det. ”Det var länge sen du träffade 6!” sa någon. Det var det kanske. Det känns bra, på något sätt. Jag tar hand om mig själv. Det kräver mycket. Då kan jag inte spendera tid med att försöka tyda dina märkliga ordkoder av abstrakt och roligt trams som du tycker att exakt alla ska förstå. Men jag förstår sällan. Dessutom känns du som en påminnelse av jobbiga saker. Det är inte rättvist, men det måste man inte alltid vara. Jag spenderade precis en siffra på att vi inte har setts på ett tag. Det kändes helt rimligt.

 

7

Jag vet inte om ni har märkt det, men min hjärna är ganska duktig på att hitta på saker. Jag har funderat en del på om jag har hittat på dig. Om jag ville ha något att titta på. Något att känna och skämmas för. En hemlighet att hålla. En känsla av att kanske vara i framtiden. Att känna hopp för att något kan bli annorlunda. Det kan det inte, men hemligheten känns ändå både äcklig och glittrig. Jag vill berätta den, för att visa att jag klarade att känna den här känslan. Det är oklart om jag kände den, fortfarande känner den, men ingen bryr sig. Utom jag. För jag vet att du betyder att jag kan känna vad jag vill. Att jag kan kontrollera det och välja hur jag ska se på dig, nästan helt. Det är spännande. Du kanske är vad jag letat efter, men inte som jag tänkte. Allt det här är spännande. Jag gillar det.


Let's list it up

-Idag hade vi en föreläsning om madam bovary. Huvudpersonen heter Emma och jag kände mig sjukt träffad av allt som sades om henne. När de sa "existerar Emma idag?" var jag tvungen att säga "jag finns idag..."
-Vi pratade också jättemycket om en mössa. Med en påse på? Och typ korvliknande saker? Flaubert, what the fuck were you on?
-Årets första oväntade författarskolekomplimang: "Emma, du kommer äga den här uppgiften! berättartekniskt är du ju bäst av alla!" whaaat...ok...thanks?
-Jag känner ett sifferkryp i kroppen, men också spänningshuvudvärk, så...meh.
-Ikväll fick jag faktiskt lite energi, så jag ordnade upp liiite och letade efter böcker.
-jag ska läsa mer 2017 jag lovar. kanske lite vuxenböcker till och med? Vem vet?
-Nu ska jag sova och inte drömma om podcasts och inte behöva vänta två timmar på sömn helst.

Familjen rädisas rafflande äventyr

Igår, när Christopher gått och vi pratat igenom en massa saker, åkte jag till stan och träffade Olle. Vi gick till surf shack och vi pratade om rubriken, eftersom han undrade var horse raddish var (pepparrot tydligen, fast jag stavade fel) var en rädisa eller inte. Vi åt vår mat, Olle drack milkshake med jack Daniels i (ändå gott) och vi jämförde nyår och pratade. Sen åkte vi hem till mig och drack både aurora-vin (såklart) och fjortis-bubbelvin. Vi pratade om viktiga saker, förvånade oss som vanligt över att han är frisk (friiisk! sjukaste!) och inga ämnen var tabu. Det tycker jag om med honom. Det bara flyter, alltid, oavsett hur jag mår egentligen.
 
idag har jag och mamma äntligen rensat i garderoben! Eller lådorna men ja. Alla fula jagharhaftdemsenfemmankläder och alldelesförsmåkläder försvann ur min åsyn och jag kände mig som en tjock äcklig blobb men det är ok för nu har jag bara kläder som passar. Sen repade jane Bond och planerade för framtiden och det var fint. jag spelade keyboard och det gick nästan bra. hej jag försöker blogga här men det krypkrälar loss i bröstet så jag lägger ner det här projektet. Tänker lite snabbt på emma för exakt fem år sen och hur meningslöst det var i helheten. inte så särskilt monumentalt som jag trodde. Fast det är ju inte sant. ingen vet.

I forgive you we were just a couple of kids

Rubriken har inget med något att göra, men varje gång jag hör den raden tinglar det till i hela kroppen på mig. Kelly Clarksson har en förmåga att få till den känslan. Varför tänker jag på det? Oklart!
 
Men lite saker har hänt i mitt lilla liv. Jag har handlat med pappa och vi sprang fram och tillbaka i förvirring över vad vi skulle ha egentligen. Men vi åkte him sen och åt hemma-hamburgare och såg Sveriges mästerkock. Mischa pride all the way! Igår fick jag städbesök av mormor, fast hon kom en timme för tidigt, så jag hade inte ens klätt på mig. Jag var på gång ok! Men vi städade och donade och pratade om konstiga människor vi känner. Mormor är bra om någon hade glömt det.
 
På kvällen hade jag en massa dåliga känslor, men folk var bra och stöttiga. Mest Linus, som pratade igenom allt med mig. Bäst. Och på natten kom Christopher och det var bra. han är helt utslagen i min säng i detta nu. Det är inte lätt att vara han. Vem är det lätt att vara? Om jag det visste...

Att blanda måsar och smultron

Hej och hå det är fakking vinter! Och med det menar jag skånsk vinter, och med det menar jag snöblasket från helvete. men jag har trotsat blasket och gjort roliga grejer! Till exempel har jag varit i malmö och hängt med klassisar på o'learys. Där köpte jag det dyraste vinet i hela världen (ja sa det till och med till kassapersonen) och vi pratade mycket om skrivande. Rubriken hände när vi pratade om tempus och Jimmy sa att det var "som att blanda Mozart och smurfarna". men det var inte vad jag trodde att han sa, som ni ser. Jag var dock så hungrig att jag höll på att svimma (bokstavligen), så jag och louise bestämde oss för att köpa pommes. När pommesen kom lovade jag Eva att hon skulle få några, men hon köpte istället egna och det slutade med att jag åt upp hennes istället. Jag var hungrig har jag sagt det? Men vi hade ganska trevligt och jag gick först (vilket faktiskt var ganska bra gjort av mig).
 
Igår trotsade jag snökaoset och fikade med Filippa. Det fanns filtar på fiket! Sikken dröm! Så vi kurade ihop oss i dem och berättade anekdoter från livet sen sist, som min tågresa före nyår och Filippas räddande av en mycket full tjej. Vi smidde framtidsplaner och konstaterade att Filippa definitivt har världens bästa jobb. Det var mysigt och bra, och mer än så har väl kanske inte hänt. Jag sitter och gäspar loss och väntar på energi. Det är kallt här, dessutom, för de har stängt av värmen. Det är taskigt tycker jag, för det är vinter har ni märkt det? Zombie cow bryr sig inte, utan hamrar på för fullt på andra sidan väggen. Det påminner mig om en annan lite märkliga situation jag tänkte berätta om, nemligen häromdagen när min granne ringde på (hon som inte är zombie cow då). "Vi ska ha inflyttningsfest på lördag! Det är öppet hus från klockan 3!" frågan var om jag 1) höll på att bli bjuden på fest eller 2) blev varnad i egenskap av granne? Det var varnad jag blev, men det var ändå lite märkligt att börja så kände jag personligen. Det där var inte intressant alls kom jag på, så jag...slutar nu.

I am leaving I am leaving But the fighter still remains

idag hände detta sjuka: jag köpte skor! Frivilligt! Jag hatar att köpa skor mer än mycket, men idag var det rätt kul faktiskt. Fast de flesta var tighta på överfoten. Det är tydligen mode nu? Jävla smalfotingar. Men jag hittade otighta skor, som i och för sig hade en vass kant, men de blir mjukare hävtar mamma. Och de var på rea! Jag gillar rea, speciellt som jag gör av med en miljon pengar lately. Vilket är helt ok för snaaart får jag pengar! Wiiii! På tal om att göra av med pengar köpte jag inte bara skor, utom också en festtröja...i sammet! Jag älskälskar sammet visste ni det? Nej antagligen hade ni inte en aning, men så glad jag är för detta! Ska jag bli modebloggare? Finns ens det fortfarande? Det är väl mode-instagrammare numera. Fuck instagram.
 
Ikväll har jag också pratat med Onna, vilket var länge sen! Vi pratade om huruvida jag kan få ett jobb, problemet med att aldrig få feber, hur man ska välja vad man ska äta, att råka halka in på räkmackor (och att de bara dyker upp samt hur kladdigt och märkligt det måste bli då), sovmänniskor (=såna man sover med) och att vad som helst kan hända i mitt liv. Jag fick ropa "varför tror du att jag ska gå i terapiiii?" ett par gånger och vi skrattade mycket. onna är fan bra, you guys. Sen mådde jag väl lite disktrasigt, men nu ska jag sova. Det gillar jag. God natt!

konsten att förvälta ett arv

Hej hej hej nu har jag haft helg! Det blev typ...ett rim? Eller nä men nåt blev det, och en bra helg har jag haft! På den (på helgen?) har jag till exempel träffat Linus! Han kom efter mitt förra bloggande och hade med sig plopp till mig (och lunch till sig själv men det är inte så viktigt för mig). När vi åt detta roastade vi en gemensam vän, mest av misstag men också för att vi nog behövde det. Vi satte oss i min soffa (där allt händer) (nä kanske inte allt...) och där kom rubriken upp, eftersom Linus tydligen skulle förvälta ett arv. Fast han välte mest mig, och jag är ju inget arv. Vi gjorde sketcher på temat "att spela döva för chack" och jag minns faktiskt inte när jag skrattade så mycket senast. Vi förfestade och då måste man faktiskt välja en skiva här, så jag tvingade Linus. Han valde Simon and Garfunkel och vi lyssnade på dem medan vi drack cider respektive vin och pratade om monet. För, som Linus uttrycker det, "Vem behöver må bra när man kan monet?" Det kan man faktiskt undra! Vi lärde oss också att Art Garfunkel är Picasso (för det är klart han är...), att Paul Simon är ingen och att de kompades av ingen och monet. Monet stavas inte med croissant, kan jag upplysa er om, för det sa Linus. Det är inte så lätt med ord...men han menade axang. Så stavas inte det ordet fan vet jag! Vi lyckades sätta igång repeat utan att fatta varför en låt aldrig tog slut och sen blev vi klara med s & g. Då lyssnade vi på våra klassiker, sjöng och drack bayleys (det heter bayleys, Linus! Inte chokladgrej!).
 
Sen tog vi oss in till stan och besökte det berömda shotluckan! Så peppad jag var, och jag blev inte besviken. Jag drack "banana swish" vilket var en helt Amazing bananshot, med maränger, och eld! De tände eld på den! Vi var helt lyriska över detta. Vi tog en promenad och ringde Paulina, men hon dissade oss så vi talade in ett väldigt fint meddelande på hennes svarare där vi lovade henne att ta med henne till shotluckan när hon blir arton och jag hävdade att jag var "slottare"...men jag minns inte varför? Paulina får gärna skriva vad vi sa i ämnet men jag minns att det var kul ok. Efter ytterligare några shots (nu fick Linus också eld!) och väldigt fina vänskapsdiskussioner och kramar (<3) gick vi vidare till Ariman. Där fick Linus en fölsedagsdrink (fast han fick gå och beställa den själv med mitt kort) och vi pratade om saker vi kanske någon gång ska göra, vikt och annat mycket viktigt. hela kvällen skakade vi dessutom hand på viktiga saker, vilket blev en viktig men något förvirrande grej! När vi kom hem poppade Linus popcorn och jag pratade mycket om att tillgå eller inte tillgå. Fast sen orkade jag inte mer, så vi sov.
 
Efter märkliga drömmar om att äta på vatten vaknade vi och inledde idag med att äta chips. Det är viktigt. När vi samlat ihop oss åkte vi in till stan, där jag äntligen hämtade ut mina mediciner (ja ännu fler). Apotektt kändes dock mest som en begravning, men vi blev glada snart igen, för vi gick till subway! All kärlek till subway. Där pratade vi om us och jag blev riktigt upprörd över olika debatter jag inte deltagit i ens. Sen hämtade mamma mig pga bussförvirring och Linus åkte hem. En riktigt bra tid, var det!
 
Ikväll har jag dessutom varit på söndagsmiddag med familjen (+ Benjamin). Vi pratade mycket om rädslor och en standardfras blev "är du rädd för det här?" svaret av oftast ja. Vi åt jättegod mat (köttet <3 gele <3) och sen spelade vi bezzervizzer (jag vet inte vilka ord som har z i sig men det är kul med z!). Jag brillierade med kunskaper om den vita stenen, boys to men och borstbindare, men glömde hela tiden bort vilket lag jag tillhörde (jag bytte nemligen lite då och då). Alla var på sitt flippigaste humör (utom kanske pappa) och vi skrattade orimligt mycket åt till exempel olika sätt att uttala "tv-serier". Vi åt masarintårta som mamma gjort, Syster slog sönder pepparkakshuset och började projektet att äta upp det, folk försökte vara telepatiska ("Bobby! Bobby!" blev en favorit), pappa lyckades lista ut svaret på en fråga innan frågan ens hade börjat och jag älskade att "bezza". Riktig topkväll, som avslutar en topphelg! Märkte ni mina förvirrande dubbeltäckningar? Det borde ni. Nu ska jag sova för jag är lite konstig just nu känner jag...

I've been afraid of changing, cause I built my life around you

Detta att bli den man blir. Hur det går till. Hur man går från goth till country till ”quirky chicks” till att lealöst ligga i sängen och lyssna på popmusik. Hur man går från anti till helt för det mesta, och samtidigt helt emot. Hur man går från liten till stor till liten igen. Hur man går från att gå upp exakt 07:00 och äta samma frukost varje dag till att vakna 06:00 med hela kroppen full av gift, självhat och obalans. Är det här jag? Var det här meningen? Jag gick från blankt papper till en del av en symbios, till någon slags frihet, till detta märkliga land av ursäkter och fastklamrande och att inte förstå vem ”vi” syftar på när det borde vara uppenbart. Jag gick från spontan kontakt till kvävande omtanke till ilska och förakt till en av de bästa vänskaper jag kunde önskat mig. Det händer för mycket i livet.

 

Jag har alltid tänkt att jag inte gillar förändringar. Att jag inte gillar att rutiner ska brytas. Jag vet inte riktigt var jag har fått det ifrån. Jag inser nu, när jag sitter här, att jag har blivit någon helt annan än bara för några år sedan. Jag mår nog sämre men jag känner mig själv och framför allt världen mer. Jag bryr mig mer om andra människor. Om vad som händer och vad jag kan göra. När jag alls kan göra något. Och som jag skrev häromdagen kan jag se bortom det förflutna nu. Det är ingen annan som har skapat mig. Det är jag. Andra har format mig men det är jag som bestämmer vad jag gör och varför. Det är jag som måste ta hand om mig, för vem ska annars göra det till slut? Jag menar inte att ingen gör det, men jag måste göra det mest kan man säga. Jag måste bära mig själv, så att någon annan kan gå bredvid. Jag vet inte om jag makar sense, men å andra sidan är sense faktiskt rätt överskattat. Jag tror hursomhelst att förändringar inte behöver vara skrämmande. Även om jag inte alltid känner igen mig själv när de pågår kommer jag ju alltid att förstå efteråt. Och om någon ska förändra något ska det vara jag, åtminstone det mest vesentliga.


Jag lever straffrätt

Först och främst ska jag säga: Dumlen är hittad! Ni har inte hängt med i Dumle-historien, så ni bryr er inte, men som vi har letat efter denna Dumle. Hela familjen har blivit helt besatt! Det var alltså en dumlepåse som jag fick av min mormor i julklapp och som sen försvann. Men nu finns den!
 
Här ligger jag i sängen som en död säl eller något. Är verkligen en spillra av mitt forna jag. Men igår var jag hos Laura! Hon lagade korv stroganoff till mig (som var jättegod!) och väldigt intensivt rödvin dracks. Vi diskuterade självförtroende, roliga stories om rör, alla Lauras dude-upplevelser och alla saker jag har ångest över. Många, råkade det vara. Sen poppade vi popcorn (note to self: sluta köpa osmörade popcorn, smöra är ju så goda!) och ringde min syster som kom dit med mer vin. Så sjukt praktiskt att ha kompisar i samma trappuppgång som sin syster! Särskilt när jag kom fram, för då var Laura inte hemma, så då fick jag fristad hos Syster när hon åt pastasallad med tusen oliver. Det är också hon som sagt rubriken, för hon ska supertenta. Då måste man leva sitt ämne, i allt.
 
Idag var jag på stan med mina föräldrar och shoppade loss! Jag köpte en broderad klänning och tre koftor, så jag kände att jag vann! Dessutom åt vi mackor på stans mest fancy café, letade efter presanger, köpte cider och hade ett effektivt liv. Nu är jag helt slut som sagt, men snart måste jag gå upp igen vaaarfööör.

Who's the winner, maybe winter...

...Ja inte är det jag, i alla fall. Men kallt är det, och 2017 är inget bra år hittills men det kanske jag inte hade kunnat förvänta mig heller. Men lite, lite saker har hänt. Jag har varit hos tandläkaren, vilket är det största egoboosten ever för min tandläkare tjatar bara om hur snygga tänder jag har hela tiden. "Du har verkligen den rätta feelingen!" Eh, jaha, tack. Efter det fikade jag med syster och catchade up om våra nyår, saker man inte diskuterar på fest och liknande grejer.
 
Igår var jag hos mina föräldrar och åt middag. mormor kom också, för "det är ju trettonafton!" och det var väldigt trevligt. Jag och mormor gick lös på vinet (hon gick från "jag kan ta ett glas", till "usch!", till "vi får ta litta till, Emma!"...) och samtalet flödade eller vad man säger. Jag och mamma tittade också på criminal minds och det var ett avsnitt om did, vilket är min favoritdiagnos! Är det konstigt att ha en sån? Ja, lite kanske. Christopher kom och hämtade mig och vi sov lääänge. Vi=han, för han sov till 3. Skärpning, I say! Nu har jag ångestfladder i hela systemet och ska snart åka till Laura. Hejdå blogg, ska bättra mig!

Nyårsföresatser för 2017 (som vanligt helt dragna ur luften):

-Må bättre. Först och främst och viktigast av allt. Jag vet inte om jag kan må bra, men jag hoppas det...bättre, hursomhelst.
-Tänka mindre på saker som inte är relevanta, för att spara kraft till saker som är viktiga.
-Skriva en riktigt jävla Amazing bok. Bör vara nästan klar vid årets slut.
-Få en något sundare livsstil. Inte jättemycket, kanske (lovar att inte banta), men lite. Det här håller ju inte.
-Bli bättre på att ta hand om mina vänner när de behöver det.
-Få kontakt med mitt musikaliska jag igen. Jag älskar ju att sjunga, det vet jag, men just nu känns det svårt.
-Uppskatta estetik mer. bejaka min kärlek till fina glas och liknande. Sånt gör mig svinglad på riktigt.
-Bli bättre på att diska. Låter lite töntigt men jag är så dålig på att ta tag i disk.
-Förhoppningsvis skaffa en katt!
 
Det här var lite deppiga föresatser, känner jag nu, men så kan det va ibland.

Don't fuck with my head, you could have been anyone you know

Den här rubriken betyder ingenting för er. Den betyder mycket för mig, men det är lite svårt att förklara. Världen är, rent generellt, lite svår att förklara. Först skrev jag "världen är regn". Det är också sant, känner jag lite spontant...
 
Jag mår illa. Det kan vara ischokladens fel. återigen skrev jag fel, nemligen "ischokladens film". Vilket det här kanske är. Jag svettas i morgonrock och fryser med dramapop. Somnar och drömmer om att äntligen få fråga allt jag vill veta. Vad som hände, var du hamnade, hur du tänker. om du växte upp, växte ihop med dig själv eller kanske med någon annan. Det var vackert. Starkt, typ. De händer ibland, de där drömmarna. De känns alltid väldigt verkliga och jag blir alltid lite förvirrad när jag vaknar för nej, kan man tänka sig, du bryr dig inte om mig nu heller. Jag bryr mig inte om dig heller. Men det gör jag ju visst.
 
Sen drömde jag annat. Desperata stressdrömmar om samtal jag inte ringer idag. Om förklaringar som inte behövs och tid som inte finns. Nu fryser jag i morgonrocken också. Brukar skämta om att jag är i klimakteriet för att jag har tappat all temperaturreglering. Mobilen låter och det kan ju eventuellt vara därför jag fryser. Jag överdramatiserar som vanligt allt. Lever on the edge men att sitta upp är oftast lite för komplicerat.
 
jag tror att drömmen ville påminna mig om hur självisk jag kan vara. Hur otroligt påfrestande jag var mot dig när det begavs. "Jag hatade dig en hel sommar", sa du i drömmen. "Det förstår jag", svarade jag. Men drömmen ville också påminna om hur mycket jag kan ge om jag får. Hur mycket jag vill ge någon annan. För jag kan, om jag får, och om jag slutar vara fullt så här motbjudande. Jag vill ge precis allt. Det kan man aldrig. Det i sig kanske är problemet?

En gång i månan är Emma full

Jag anser att 2017 hittills inte har varit särskilt bra eller intressant men jag kan ju prata om mitt nyår åtminstone. (Förlåt, Emma december, vet att du kommer bli helt ledsen när du läser detta och är peppad för att uppleva året.).
 
Jag var himma med mina föräldrar, Ia och Jonne, Anette och Håkan och Cia. Jag var Cias dejt, men hade inte köpt en blomma så jag var sämsta dejten. Vi åt fancy mat, pratade och sjöng snapsvisor som ni ser i rubriken. Tror att det var Ia som ändrade texten men det är något oklart. Jag och mamma skrev dessutom ut byn gamle alkis (snapsvisan som jag var med och skrev) och alla sjöng den mycket glatt. Jag var avundsjuk på barn-efterrätten som de två barnen i sällskapet åt (jag fick dock rester dagen efter så jag är nöjd) och folk shottade kanel-guld-vodka. Som var ganska gott, faktiskt. Vi tittade på raketer och jag fick tid att prata med Ia vilket jag alltid uppskattar. Sen lyssnade vi på musik, drinkade lite och pratade såklart. Jag hickade sönder allt och slutade först när vi lyssnade på nån annans film och sjöng med. Varför vi gjorde det från början vet jag inte riktigt. Det var ett mysigt och lowkey nyår, precis som jag behövde.
 
Igår spenderade jag med att ligga i soffan med mamma och titta på Gilmore Girls och äta chips. Hela dagen. Det var faktiskt ganska fantastiskt. Jag har inte så mycket att säga om det, för det hände liksom inget. Ej heller idag. Men igår natt lyssnade jag på Frida Hyvönens album på svenska och det innehöll 1) fina texter, 2) fantastisk produktion och 3) den absolut starkaste låt jag någonsin hört, tror jag. Fredag morgon, heter den. Ni måste höra den tack. Nu lägger jag ner 2017s första riktiga inlägg!

But though I'm good with words I've never been good with words

Jag tycker inte om när år övergår i varandra. Bubbel och fyrverkerier och det är så oklart vad vi firar. Hela internet skålar för att 2016 äntligen är över och jag vet inte om de har förstått att ingenting kommer att förändras i och med 2017s intågande. Det kommer det inte.
 
Jag står på altanen och andas in krutlukt. Hikcar. Håller andan för att sluta hicka, slappnar av. Pratar med någon jag bryr mig om, som bryr sig om mig. Berättar om tabletterna jag sväljer. Hon blir glad för min skull. Det blir alla. Hon undrar om det var nervöst och det är klart det var, men jag ville må bättre. Det förstår hon, säger hon, men det tror jag inte att hon gör. Jag berättar om hur fort tankarna går. hur de ifrågasätter allt. Det ska jag inte, säger hon. Hon menar väl. De gör alltid det.
 
Jag ligger i en säng som inte är min och säger fel ord. De jag tänker men inte ska säga. De som känns rätt när jag är upprörd men sen inte alls. Förvirrade tårar rinner och det blir visst alltid så här. Det spelar ingen roll hur mycket jag garderat för den här kvällen. Det var dömt att misslyckas. Jag somnar snabbt och vaknar blank. Kollar mobilen på ren reflex. Har nog egentligen glömt att jag sa något. Läser oväntade ord och vill aldrig vakna igen. Det är en reflextanke och jag vet om det. Men jag vill aldrig vakna eller bråka mer. Vill bara ligga stilla, så det är det jag gör. Ligger stilla.
 
Ett år har övergått i ett annat. Jag skyller inte längre på någon annan när världen kränger. Mest på mig själv. Verkligheten är värre än vad jag tror och det säger en hel del om verkligheten. Jag upprepar mitt nyårslöfte som ett inre mantra. Det jag inte kan säga högt för att det skrämmer människor. Jag vill inte skrämma någon, egentligen, bara få någon att förstå hur mörk bilden blir. Det vill ingen. De tror att jag kan leva som vanligt. Det tror jag också, just nu, men jag vet att det inte går. Ibland, ganska ofta, faller det. Det kan hända när som helst och det syns. Tydligt.
 
Jag vill ta upp en telefon och låta liten och rädd. Ta den underlägsna rollen, av gammal vana men också för att jag ska ha den. Men jag har slutat ringa sådana samtal. Måste låta tid passera ordlöst. Inte klamra, inte ens lite. Men jag vill. 2017 är märkligt likt alla andra år, tycker jag.

2016: Jag har...

firat nyår hos Karl

blivit överlistad av en anka

hört ett märkligt tal

bondat mycket med Jenny

blivit matad med kroketter

hävdat att jag ska sluta med gitarrister och börja med flickor med kroketter

haft ett klassiskt tolvslag

fått hämta glas när jag blev lite ledsen

pratat med Karls bror om existens

skrivit nyårsföresatser (som jag inte minns och typ halvt uppfylde ibland)

träffat Agnes äntligen

förstått att jag hatar parfymer, men älskar Agnes

tydligen pratat om en kaninhatt

ätit crepes och blivit utskälld med just Agnes

träffat Annoushka, Robert och Olle i Osby

svurit orimligt mycket åt hur kallt det var och därmed roat Olle

velat adoptera ett amerikanskt barn på tåget

upplevt galler-potatis

pratat mycket om tomater

blivit beordrad att äta hallon och hålla käften

fascinerats över Robert och fiskpinnen

uppskattat Annoushkas ljudilustrationer av sångare

sagt att jag vet vad något är för att sen direkt fråga vad det var för nåt…

konstaterat att "han gör så gott han kan…men det är inte så jävla gott"

av Robert fått en bootleg av Florence-konserten jag såg <3

därmed pratat en massa om yxskaft

tyckt att referenser var roliga som jag inte ens fattar själv nu

bowlat i Eslöv med Olle, isa och random folk

blivit förvånad över att man fortfarande bowlar ens

skrattat åt att "göra en Vera"

hamnat i märkliga sammanhang

märkt att Olle inte alls vet hur gammal jag är

firat Linus med att besöka honom i Jönköping

varit Småland-facit till en random skånsk familj

firat med hans släkt och pratat om märkliga grejer

spårat ur kring en grannfejd innehållande någon random Gunilla

blivit kallad "bitch!" av linus hela tiden av ingen anledning alls

fortsatt firandet på o'learys

fascinerats jättemycket av mina vinglas

blivit joinade av en Jonathan

smakat varandras drinkar lite hursomhelst

blivit jätteglad när Florence spelades på puben

sjungit kings of leon i stämmor med Jonathan

beställt "cola med valfri sprit!"

lärt Linus hur man kramar och fått samma lärdom av honom

konstaterat att inte så många lever…

hört om alkohol och herren i Linus

fått höra att Jonathan är livets hoppborg

fått reda på vad en dubbel kontrapropositionsvotering är mitt i natten

med Linus gjort en drogversion av bjurö klubb

köpt plopp på "go banana" och "älskat" deras namn

haft party på tåget

hört Linus version av nationalsången

blivit rädd för tågvärdar, typ

träffat världens mest bortskämda unge

vågat byta namn på Plockahontas så att han i bloggen nu heter Christopher! (hade glömt hur stor grej detta var)

haft en väldigt lång, seriös och bra natt med Christopher

ätit viva-lunch med pappa och hört om hans märkliga tvserier

chockat och chockats av personalen på viva

konstant undrat vad det är som pågår

ätit middag med Christopher och delar av hans familj

fått veta orimligt mycket om söta tomater och hur man känner igen drogmissbrukare

haft eurovision quiz med hannah och Fredrik

sen mer haft en Hannah-quiz

gjort en bra rapport med Saga och Rasmus

fått dikter lästa för mig av Christopher

skrivit ett väldigt klokt öppet brev till mig själv (tack Emma <3)

catchup-fikat med mamma på ramklints

pratat med onna om vem det är som pågår

druckit mitt första glas rödvin

skivplanerat med Christopher

därmed spelat på skedar och pratat om kubansk produktion

repat med those other fuckers och jammat om finlandsfärgor och badkar

uppskattat hönor, fast inte egentligen

hört Agnes panik över sitt matavfall

haft en adult diskussion med henne

fått stöd i utbildningskaos

skrivit en helt ok tenta

träffat Christophers mamma och "tillhörande smålänning"

haft demohelg med Christopher

spelat in sju amazing demos på denna

sagt "yeah" på en rad olika sätt

varit tvungen att smsa Christopher när han sov för att meddela hur söt han var…

haft fosters-kväll med Syster

upplysts om hur man bakar pizza

sjungit om favemomes och skrattat mycket tillsammans

fått höra att jag verkligen kan allt (naaaw)

blivit överraskad av något som redan stod på bordet som jag inte såg

köpt mina bloggläsare tydligen

haft seriösa samtal med mamma

firat pappas fölsedag

fått äkta champagne och smörgåstårta och allt möjligt

lärt mig av mormor att man "inte ska krusa för karlarna"

pratat om att gå med dunkar istället för stavar

äntligen bloggat om min granne aka zombie cow

fått besök av Elin och Olle

lagat mat (som i att Elin mest gjorde det)

ropat att vindkraftverk is the shit (det var nog Elin)

pratat om foster på bord…?

provat olika bär-viner och haft starka åsikter

passivrökt på balkongen

hört när Elin och olle beskrev Christopher

fått fika i tentakaos av mina föräldrar

diskuterat vad som skulle hända om mamma skrev min tenta åt mig

bestämt mig för att bli "money and bitches rapper" (fast jag har inga bitches än)

fått jättefina mail från shass

fått en trummis till min skiva

vält en cola-burk utan att spilla något alls

hört en awesome låt i en reklam

subwayat med Elin och varit "filosoferna delux"

tyckt att det var många stenar i Elins glashus

blivit påmind om något jag glömt (!)

ätit lunch 08:30 på morgonen

haft ett intensivt samtal om kasus med Saga

blivit exalterad över att höra en fågel

haft ett jättebra rep med those other fuckers

bevittnat Maries headbangande

druckit banan-te och pratat om viktiga saker

sett Karls slutsatser om socionomer

konstaterat att alla knän är blinda

lyckats bli befogat arg!

sett "mitt bands band" i Malmö-landet med Syster

sett hennes chock över att det fanns gratis kaffe

mobbat bandet för märklig syftning i låtarna

älskat mellansnack om usb-minnen

åkt vilse i malmö med Syster och fulsjungit within temptation

fått kommentarer av Agnes som var bäst på tre olika sätt

varit förband till Sofia Thelin band på viktoriateatern!

fått bandchoklad och smink av syster

premiärspelat glasslåten

fått igång publiken lite

gjort en märklig version av hello dysfunctional med en väldigt teatralisk Christopher

sålt skivor

fått ett franskt fan

konstaterat att syster inte tycker om obehagliga saker

hånglat backstage och skrämt cirkusflickor

gäspat precis när Sofia sjöng om att sova

champagnefirat efter spelningen och varit glad

hört att jag verkar rolig att supa med

spelat med jane bond på popkollo madam

dansat och spelat trummor så gott jag kunde

upplevt mammas och Karins papper i bakfickan-moment

blivit recenserad i sydsvenskan!

firat denna recension med mamma, pappa och mormor på grand

sen gått till Cia för te och glass för att jag inte ville gå hem än

ringt Christopher utan att vilja något (detta var stort at the time)

nästan-somnat till sagor och annat som Christopher berättade

vetat exakt vad jag skulle handla och inte mått dåligt över det (!)

öppnat ett möte genom att öppna en flaska cola

gjort frukost till Christopher och känt mig nöjd med livet

verkligen inte landat på fötterna

vintersol-fikat med Syster

hört mammas tankar om miserabla mössor

tagit med mig både mat och vin till Marie

haft super real talks om mitt liv med henne

pratat svenska hela kvällen

lärt mig att gilla kokoslikör

åkt färdtjänst hem klockan 02:00 en torsdag med en påse klyftpotatis i handen

hört Rasmus resonemang om äpplens symbolik

kommit fram till att Saga och Rasmus är som karaktärer i en sitcom

pratat om vokaldansen och skyllt allt på ockupationsmakten

fått frågan om Saga får köpa cola till mig (eh, ja)

fått fina bloggkommentarer av min "stolta stalker" Shass

besökts av Robert

lagat jättemisslyckad mat

gjort orimligt många impressions

haft en lång bokdiskussion med Robert

märkt att mamma är emot allt :(

vågat beställa hämtmat själv

gått i skogen med mamma

tappat allt som pågår i mitt huvud (det var mamma men ändå)

undrat hur ankor fungerar (det var också mamma men jag undrar också)

sett superbowl med Christopher

fått mina favoritchips av honom fast han inte gillar dem

verkligen haft en av årets bästa kvällar trots att det var sport <3

hejat på carolina-laget fast de failade

träffat Jolanta igen!

fått åsikter om folk av henne väldigt osensurerat

pratat om steg och stegar…

råkat pitcha en kandidatuppsats

skrattat åt soggy bottoms med familjen

skrivit en kanon om moln med Sofia

sett Sabina Chantouria (med Karl!) med Christopher

ätit midnattsglass för det är ett behov

partyat med euphoriagruppen

skålat för "att Emma tar initiativ och är vettig" <3

stämmat på låtar när Marie lekte dj

sjungit om en hög väg till Eslöv (det var inte jag)

druckit absurt dyrt vin på harrys

hört om Christophers sjuka dröm om elefanter

haft woody allen-night med pappa

besökts av Linus helt plötsligt

rantat om vem fan som heter Orvar egentligen

undrat vem "orgar" är

hört en fin folkvisa spelad av Carin

fått disk diskad av Linus

sjungit skyline många gånger med honom

blandat vin och sockerdricka

sett Linus försöka vispa grädde

undrat om Linus känner andra smaker när han druckit och över hans familj i taket

haft systerkväll med vivamat, glywein och the fosters

haft "twilling-power!"

bloggat glatt om genetivattribut

pitchat programmet "arga ekonomen"

fått ett dokument omgjort av Saga <3

bestämt oss för att öppna ett ställe som säljer fika och drinkar

bråkat om Taylor Swift med Christopher

tentat och "nästan redan gjort omtentan"

undrat vad dokumentet "lite sex" handlar om…

lyckats chocka Jolanta

haft en lärare som faktiskt anpassade grejer oombedd

blivit uppplockad och hemkörd av mormors kompis

pratat om efter spelning-ptsd och annat viktigt med Sofia

nästan lagat middag åt Christopher

haft långa diskussioner om hiphop på botulfsbaren med Christopher

för första gången insett att det finns folk som inte gillar eminem

konstaterat att det är lätt att molesta någon?

ropat "paul anka…the dog!" på gatan

åkt till Robert och ätit middag som brukligt

hyllat ordet "kontext"

haft "glasskrig" med Robert

kämpat för alla, särskilt för vissa

verkligen fått äventyra hem från osby

blivit förvånad av en hantverkarkvinna

tyckt att min dokumentär borde heta "noll syn har pågått"

varit hos Syster på familjemiddag

fått en mycket inovativ fördrink…

fått hemgjord chokladmousse av syster som var bäst av allt

haft en favoritperson som bakar bröd bara sådär

börjat spela in mitt album!

haft en klassisk lax- och vinkväll med Marie

sjungit country, hyllat popmusik och liknat saker vid plastpåsar med henne

spelat in piano med Marie (och Christopher såklart)

skrattat åt Christophers instruktioner till marie

sjungit trap queen i en trappa

haft synthparty

hållit med Christopher mer och mer ju fullare jag blev

haft ett sk8er boi-moment

skrattat åt "inte än!" en del

åkt till en tacky karaokebar

haft ett can't feel my face-moment med Marie

spelat in saxofon till skivan!

instruerat saxofonisten att "tänka på döden"

haft fem drömmar samma dag och mints dem

ätit kladdkaka med vaniljsås och varit förvirrad

inte hållit med mig själv

skrivit en väderlåt med jane bond

haft "Emmas mjäk-skola" med Linus

vågat prata om det allra svåraste helt öppet!

sett mammas chock över att hon hade hela fyra följare på twitter

sett en märklig film på bio med mamma och pappa

tvingat ut mina föräldrar i skogen

sjungit bitch better have my money och pratat om namnet sko i skogen med mamma

bakat dumlekakor med mamma

skrivit om justin bieber till att handla om hur mycket dumle det skulle bli över

haft åsikter om Linus konstighet

tyckt att det inte finns något sötare än när Christopher säger "potatisgratäng"

hört årets första koltrast

hört om Systers ord som flyger ut och djupa tankar

gjort upp planer för mitt liv med mamma

lyssnat på popflickor och ätit chokladbollssmet

målat mina naglar vilket är viktigt

spelat själv på en öppen scen

umgåtts med Karl, Pamela och mamma på denna öppna scen

funderat över salta isbitar

döpt om alla affärer till superstore

börjat planera ett projekt med sofia

åkt till pommes-restaurangen i helsingborg med pappa

älskat deras storlekar och att jag fick se dem

uppskattat deras hål i bordet

velat starta en podd om pommes

sjungit bilmusik så högt jag kunde

fått mat av Christopher

diskuterat filosofi utan panik

inte varit en stege

ätit lunch med Jane Bond hos Carin

faktiskt gillat vegetarisk mat

fått en intensiv längtan efter att skaffa katt (som förvånande nog höll i sig hela året)

varit sjukt lost i Staffanstorp

ätit pannkakor med Christopher och hans pappa

fått pannkakor beskrivna högst begripligt

bokat en svinbillig tågresa

stolpat upp livet med Saga

åkt till max mitt i natten med Christopher

fikat ute för första gången

gjort röstgitarrsolon oironiskt

sjungit solon tvåstämmigt med Carin

superstädat med mormor

upptäckt felix recenserar

varit när den stora katastrofen hände

sett molly moon-filmen

ätit italia-lunch med mamma, pappa och cia

åkt till Stockholm med Tiara!

därmed träffat henne för första gången och verkligen klickat

fått matsäck av henne på tåget <3

sett en man som skrek "göteborg!" när vi kom fram till Stockholm…

blivit sminkad av Tiara och känt mig som superwoman

fått drink vald av bartendern

träffat några trevliga tjejer som gav Tiara cigg

av misstag svept ett halvt glas rödvin och varit ytterst underhållande

inte varit redo för trappor

förvånats över Tiaras ledsagningsskills

inte haft matångest på en frukostbuffé (!)

flyttat in på pizza hut, basically

ätit sallad och varit i chock

sett Maria Mena!

skrattat när hon började med "sånguppvärmningslåten"

haft ett I always liked that-moment

vågat dansa till fuck you

hittat en märklig vän på konserten och sjungit med henne

beställt rödvin för första gången

fått samma frågor en miljon gånger av vår "vän"

också av henne fått frågan om jag ser med min käpp…

uttalat saker på finlandssvenska

fikat på ett jättemysigt ställe

ätit en chokladboll doppad i chokladsås <3

haft en svinlång färgdiskussion med Tiara

varit musikal-lexikon åt främlingar

ätit kakor på kakelvaruhuset

upptäckt högskolepoäng jag inte visste att jag hade

bjudit Robert och Annoushka på middag

pratat om varför det är coolt att slå ner folk

sagt att någon inte är manodepressiv, bara en idiot (vem är oklart tbh)

bondat om flickböcker med annoushka

påskbrunchat med familjen som vanligt

suttit till oss som mormor säger

äggjaktat satan med Syster och Benjamin

blandat ihop barn och dvärjar…

ätit laxmiddag hos mormor

älskat ordet "töntalilla"

velat ha kjell-ivan som rappare på en av mina skivor (för namnet alltså)

bestämt att jag och Benjamin ska bli en alkis-duo när vi failat allt

brutit ihop i famn

bytt känsla utan att bli misstrodd <3

haft den första drinkkvällen med Saga!

undrat över mannen som inte varit ute på tio år

sett Saga krossa isen som hon betalat dyra pengar för

pratat om svenska ungdomsfilmer och gosedjur

inte haft ångest över vilken drink jag skulle beställa

firat att mina föräldrar har varit tillsammans i trettio år

ätit chipskyckling

repat extra högt med Jane Bond

bott himma i några veckor när mitt badrum gjordes om

hört om Sagas konvertering till Islam…

tagit avsked av Jolanta på ett jättefint sätt

pratat med Onna om hur mycket våra liv följer varandra

umgåtts med mamma, pappa och Cia efter deras aw

köpt en jättelång och djupt älskad vårjacka

fikat med mamma, Cia och mormor

fångat syster när hon föll (för att hon tvingade mig)

äventyrat i västra hamnen med Christopher

pratat om mitt "girl gang"…

haft engagerade responsmöten med peter och Jasmine

råkat fixa en gammal låt med Sofia

ätit uggletårta (och en hel uggla vilket var lite dumt)

fått godkänt på tentor!

passat hus och djur med Christopher

spelat och sjungit med honom hela natten

tolkat kesha, the fray och paramore under detta

kommit fram till att om jag inte redan varit kär i Christopher så skulle jag bli det när han sjöng hold back the river

kallat honom för Ashley

spelat in stadsljud

pratat om respekt på en grill

spelat in en stråkkvartett sådär som man gör

skrattat åt "two bars…"

pratat om förtryckta tangodansare på cirkus

varit djupt emot ljug (no shit)

tappat text på sjukt rimliga ställen

lärt en taxichaufför vad en författare är

diskuterat ordet "fuckboy" med Saga jättelänge

skrivit en riktig poplåt!

firat med vin och varm choklad

spelat med både Emma Carolina och jane bond på tolvan!

haft läppstift överallt

fått cola mitt under spelningen

fått vila under ett blues-jam

bondat med bengt om att vara kära i gitarrister

champagneskålat med jane bond och skrikit yeeeaaah!

ätit pommes till lunch i solen

pratat om färska moln med Linus

utropat att vi måste gå snart innan vi blir nyktra

druckit cola-drinkar och pratat om att dissa ex med Linus

ätit pringles och "sugardrick" till frukost med honom

skrattat jättemycket åt monet

hjälpt Wicky att packa ihop sitt liv

fått mindre goda råd från henne

smitt onda planer med mamma

pratat med mammas bokklubb

undrat över Systers listtankar

av syster fått höra att jag är bättre än alla sångerskor jag gick gymnasiet med <3

hört om när mamma var på två möten samtidigt

åkt taxi med en fucking drottning

haft väldigt engagerade diskussioner med Robert

med honom konstaterat att "en sextonåring är alltid en sextonåring…tills den slutar vara det"

uppskattat mammas mat- och godislogik

haft en så bra jordfelsbrytare att jag inte kunde använda min ugn…

brytt mig jättemycket om saker i popmusik som ingen brryr sig om

spelat in trummor med Amanda (och Christopher)!

skrattat när hon nästan kallade christopher "jävla gubbe"…

spelat in fram till två på natten

sjungit Rosa med Amanda

hört instruktionen "en trollhäst…"

pratat om blindhet i radio!

där pratat om douchebags och speglar och bebe rexha

blivit överöst av komplimanger helt randomly

ätit på stan med mamma och syster av en slump

sett Dixie chicks!

tagit ett glas vin för det är en del av upplevelsen

sjungit med glatt i en sång om mord

varit otroligt lycklig hela konserten

haft ett moment när mammas favoritlåt spelades

officiellt döpts om till "kändisemma" av Benjamin

hjälpt Syster att blanda en drink

försökt lära Syster dialekter och skrattat ihjäl mig

hittat slottsmysteriet (!)

skrattat jättemycket åt emogis med Onna

haft en jättefin innan-valborg-kväll med Christopher

verkligen pratat hela kvällen

fått höra att en låt jag inte gillar är det bästa jag skrivit

gråtit glädjetårar

fått väldigt blandade signaler från Christopher när han lagade mat

diskuterat mitt framtida barn väldigt länge

skålat i äppelöl vid valborgselden

sett studentsångarna med Karl och Jeanette

bekänt min kärlek till både jack and coke och minttu i samma inlägg

konstaterat att Karl vill vara med på min att döda-lista

upplevt en biltvätt

fått köpa en milkshake när jag verkligen behövde det

spontanfikat på balkongen med mormor

ätit en sjukt märklig middag

klippt mig och blivit skitsnygg enligt mig själv

undrat över Emma tretton år och hennes märkliga ideal

fått och älskaaaat min tvättmaskin!

sett mamma putsa fönster med en cool maskin

haft spontanparty himma

där träffat Amanda för första gången på en miljon år

kunnat sitta ute redan i början av maj

ätit kontrollerade päron och varit överlycklig

varit med i radio igen och failat

haft fest with the fosters med syster

blivit utskälld för att jag inte hade förberett vin och chips åt syster när hon dök upp

solat på min fina balkong

börjat med jane bonds mashup (<3)

ätit pannkakor och pratat om bra saker med Marie

sett henne äta missfoster som hon brände

varit statist/modell för en reklamgrej och varit cool!

skakat hand i en halvtimme

skrattat åt att det inte är någon fest utan äpplen

pratat om coca cola för att se glad ut på bild

hört att jag är bäst med idag <3

haft ett jättefint akustiskt jam med jane Bond

gjort oerhört märkliga versioner på våra låtar där mamma sjöng helt andra låtar samtidigt

blivit lite kär i Wickys nya hus

pratat om bär istället för mitt liv med Linus <3

lärt Linus att man kokar saft (eller försökt)

berättat om min bästa dag i livet för Christopher

haft grillkväll med familjen

haft spontan musiktävling med dem

sjungit dixie chicks med Syster

spelat på en öppen scen i helsingborg

haft ett jättebra gig

jämfört Lund och helvetet (tror jag?)

blivit bästisar med ett halmstadsband

upptäckt att allt handlar om karl (enligt Karl)

försökt skriva en sång om att åka till höger med Pamela

spelat in livelåtar till skivan

fått veta hur snygg en fickparkering kan vara

fått studioproviant av Pamela <3

ätit middag ute med Christopher

fostrat och hängt med syster

hört hennes resonemang om "block party"

pratat med henne och hennes vänner om mediokra kusiner och att döda sköldpaddor

varit med i relationsradion i p3

därför åkt buss runt och runt i malmö

sagt emot en tjej som hade korkade åsikter i radio

hört att det var ju livets skratt, detta

ätit på viggos med mormor

träffat Olle för första gången sen transplantationen!

diskuterat ledar-jordnötter istället för ledarhundar

hört om hur bra hans läge var och varför (en doktor hade sagt det)

blivit stannad av en främling för att mitt skosnöre hade gått upp

lagat köttferspaj och umgåtts med pappa

haft Laleh-party med honom

lyssnat på "the bandstand" för att jag skulle piggas upp

fått nya ord för saker jag tänkt länge

satsradat i bloggrubriker och känt mig rebellisk

upplevt ett oerhört chokladboll-trauma med mormor och blivit arg

ätit paj med Robert och pratat om brister i musik på olika sätt

tyckt att det här var roligt, det borde vi göra någon gång (jämt)

råkat tänka i nya banor

spelat in creepy orgelljud med Christopher

fått mitt första Saga-besök <3

lärt upp henne om färdigrätter

tagit äventyret ur hennes upplevelse

försökt göra en drink på helt fel likör

därför tvingats koka kaffe och vara sjukt kreativa

berättat historier och anekdoter hela kvällen

haft så många historier samtidigt att jag inte kunde välja

konstant tappat tråden i samtalet på det bästa sättet

bestämt oss för att bli ett damgäng <3

skrattat mycket åt "party-is"

sagt att jag är en pickle…

sjungit jättemycket om scones med jane bond (även the rits och sånt)

sen faktiskt ätit scones med Marie

hamnat på botulfsbaren med Karl och Christopher

träffat några random punkare och blivit kompisar med dem

döpt om den ena till Malte

skrattat mycket åt hans manboobs (som bandnamn)

fått höra att man kan höra att jag kommer från östra torn

skrattat åt maltes fiktiva svenska punk-album

åkt runt i Christophers bil (Stella) och lyssnat på albumlåtar

ätit "fancy" middag med Syster

hört hennes åsikter om inflation och livet

myntat hashtagen #detskablinåt

analyserat Systers märkliga relation till våra grundskoleklasskompisar

varit dålig på att vira in mig i filtar…

fått två gig på en dag

bondat med Wicky om att man måste döpa bilar

haft körskrivarkväll med Christopher

hört om när Syster löste världsproblemen

läst en massa om psykoser

varit sjukt stolt över Christopher för sin klassiska ep <3

provat en ny restaurang med Christopher

älskat deras lax och potatismos

sluppit beställa på svenska

pratat om våra favoritkungar (sjukt att jag har en)

ätit mycket glass i år tydligen

varit rebell på sparris-festivalen

hamnat i tidningen på grund av detta

testat att blanda drink själv

varit på fest hos Karin i deras fancy lägenhet

undrat över sånghäftet

trots det sjungit carmensita mycket glatt

diskuterat hur man säger "strängar" med jane bond på festen

provat limoncello och varit skeptisk

altanat hemma och njutit av sommaren

lyssnat på albumdemo och hört ett stråk av within temptation

spelat in dragspel till skivan

sett dragspelaren försöka timea saker han inte borde kunna

spelat in massa mer gitarrer

utflyktat till stadsparken med Karl

råkat hamna mitt i kalvinknatet

älskat Hillevi <3

spelat in bas till skivan äntligen

döpt en kontrabas till "little thing"

insett att mitt band är mina lärjungar

haft en helt amazing sånginspelarhelg med Christopher!

lagt sång när det var för varmt för att stå upp egentligen

klistrat ihop tagningar

tagit gitarrpauser på balkongen

skålat med mina fans i en underskattad video

balkongfrukostat

spelat i folkets park med Jane Bond

nästan svimmat på scen pga värme

lärt mig att köpa dippsås (detta har förändrat mitt liv)

spelat cardigans och jane bond med Christopher

hört hans improvicerade highschoolfilm

använt en hel låttagning

halvsovit när Christopher spelade in akustiska gitarrer

spelat in körer

varit jättestolt över min syster som körade bäst

hört om vad syster hatar lite, faktiskt

pratat om att sitta i en höna och äta popcorn

ätit tårta efter inspelningen

spontaninspelat hockeykörer och djubel

suttit på en brygga och pratat om livet med Christopher

haft fyra ps i samma blogginlägg

varit på studentfester för att jag kan

haft det längsta skrattanfallet ever med syster

fått en av mina låtar jämförd med en av mina favoritlåtar

diskuterat utbildningar och ägg med min familj

gått på ännu en studentfest

suttit vid ett icke-bord

fått veta att sockerpasta är min mammas liv

träffat min första assistent helt randomly <3

blivit bjuden på middag av Christopher

ätit en svingod efterrätt

fått viktiga ord sagda till mig

"städat och fikat och donat och haft oss" med mormor

undrat vad "töffig" betyder

gått på aw hos mina föräldrars grannar

fått vitt vin direkt när jag kom in

utropat att jag inte alls mår bättre nu med världens största leende

fått frågan om vad jag gör när jag inte letar lax eller dricker vin (och det kan man fan fråga sig tbh)

undrat om mamma har gillat ägglikör eller inte och skrattat mycket åt det

döpt en filmkaraktär till "äckelmögimög"

sett mina/våra gamla filmer med Syster och hennes Agnes

bestämt att alla mina karaktärer var samma

lärt oss att "kärlek tar tid"…

fått hjälp till en märklig buss av en snäll kvinna

fått prinsesstårta i en affär

haft en lax och svartvinbärsvin-kväll med Marie

upplevt en helt ny nivå av vitlökssås

fått jättekladdiga muffinsar som hon bakade

till slut träffat Agnes igen <3

ätit laxcrepes och pratat om märkliga saker

testat loka chokladboll och varit sjukt skeptisk

skrivit en gospelballad om töntalilla och kändisemma med those other fuckers

spontant lagt till en cover till vår setlist

varit på top secret jane bond-äventyr i lomma

druckit vin på balkongen med Laura

ätit en hel pizza

kommit över till den mörka sidan…eller nåt

sammanblandat liv

blivit antagen till författarskolan!!

haft systermöte med Benjamin

insett att understand och stand under är nästan samma

uppfunnit ordet smum

spelat med Emma Carolina på en välgörenhetsmoj

döpt om bandet till "Emma Carolinas korvälskarband"

lärt mig att den som väntar på något gått väntar alltid på kakor

spelat längre än någonsin

diskuterat hemtjänsttrauman och altanchillat med syster och Benjamin

photoshootat i staffanstorp

haft hemlig konferens inför mammas fest

undrat hur gamla vi var när vi föddes

konstaterat att hönor är de nya kalkonerna

firat framgångar med mamma, syster och benjamin på pintxos

läst min första dikt för sällskapet

skålat i bubbel och varit peppade

älskat pintxos beställningssystem och storlekar

tyckt att vi borde be att få ta hem den fina burken (och berättat om när jag gjorde det som liten)

skrattat åt Benjamins crazy spillande

gillat pilgrimsmusslor och chockat alla

vågat beställa annat vin till mitt andra glas (it matters ok)

sjungit barndomslåtar på restaurangen med Syster

hört en mashup som inte ens fanns

upplysts om att det är en social aktivitet att borsta tänderna

jämfört bas med att åka bil med en smålänning

mixat skiva jättemycket

åkt hem i soluppgångar

skrivit en låt klockan fyra på morgonen

varit i "tårtpsykospalatset"

döpt om Christophers mixerbord till "slayer fuckingace"

haft feeeest för mamma

haft tvillingklänningar med syster

fått min bh trollad med…?

älskat alla mammas tårtor

spelat i regn och åska på festen

sjungit en låt till mamma med jane bond

blivit fylld av benjamin (med vin alltså)

sjungit cheap thrills och girls just wanna have fun med Benjamin

konstaterat att systers agnes är en bra flickvän

sjungit med till goliat med orimligt mycket passion

dansat till de bästa låtarna

firat midsommar med samma gäng som förra festen

uppskattat stafettledarens ropanden

försökt slå i en spik

lärt mig vad cocktail-effekten är av Johanna

åter förstått att syster gör allt halvhjärtat

på beordran ropat ut landskap

försökt minnas en bloggrubrik hela kvällen

hört benjamins hot om jordgubbarna

ätit hundra tusen scones

träffat systers (då tomma) lägenhet

lärt mig hur man häller vin ur en vinbox av mamma på telefon

"jobbat" genom att sjunga bra låtar hemma

beställt två drycker för att känna mig dekadent

varit i en stuga i åhus och mixat skiva med Christopher!

ätit glassbåtsglass för det måste man

dansat i köket

druckit gott vin och sett Christopher bli lyrisk över sitt

åkt på ett nattligt äventyr jättelångt upp i skåne

spelat på ett café med Christopher

fått panikgöra en helt ny setlist

spelat 24 vilket är fantastiskt

av Linus lärt mig att himlen är som riksdagen

haft fölsedagsfest!

druckit bål och älskat livet

undrat vad det var för en jävla öl (Elin undrade åtminstone)

fått en superdekorerad tvål av Syster och Benjamin

fått domännamnet Emmacarolina.com av ia och Jonne!

uppskattat pappas skivval

fått researchhjälp av ia

fått meningslösa frågor av syster

fått pizza utkörd av mamma

råkat roadtripa med pappa

blivit besatta av att hitta vilken låt som spelades på radion

åkt till en lövly bygghandel

fikat på stan för att vi inte hade umgåtts klart

klagat på folk som kollar sina telefoner och sen kollat våra telefoner

fått ett mail besvarat av gilmore guys!

ätit superlax med pappa

plockat vinbär!

startat en facebook-kampanj om att popkvinnor visst kan sjunga

träffat min nya ledsagare Filippa!

ätit märklig middag med Syster och Benjamin

chockat alla med att rapa which I literally can't do

inte tyckt synd om Syster och hennes fotingar

quizzat på mejeriet

hittat en ny lagkamrat där

quizzat mamma på punktskrift under quizet

druckit strawberry daiquiri för att fancy

haft en märklig rubrik om telefonförsäljare…

fyllt 22!

fölsedagsbrunchat med min familj och fått presanger

firat med att slåss med syster

hängt på alagar-bänken

besökts av onna!

firat på riktigt med familj + onna

märkt att mormor inte vill att jag ska ha barn :(

pratat om djupa saker med Onna

varit på pommes-stället i helsingborg med familj + Onna

känt en stark längtan att bo i helsingborg

lyssnat på majas magiska händer så onna fick en godnattsaga

ätit fattiga riddare med onna

ropat om att vilja ha ikb till middag

ätit chokladbollar till lunch för det är viktigt

sjungit shirley clamp med många extra h

med Onna skrivit en vaggsång om bollar

lyssnat på radioteatern av den oändliga historien och blivit helt blown away!

skrikit synkat med onna

shoppat med mamma

fått tips på ungdomsböcker av faktiska författare!

åkt till Frankrike!

skrivit sifferinlägg

druckit lounge- och flygplansvin

utgjort team hata sandstrand med pappa

ätit den bästa laxpastan ever

fått en emma-förrätt

joinat om det mojnar

spelat kort på hotellterassen

skrattat åt pappas franska

funnit två stolar på stranden och varit civiliserad med pappa

lekt lightning round-leken vilket var superkul!

ropat lightning round twotwotwotwo

sett syster skratta åt gaaamla historier

insett att pokemon go inte handlar om att döda någon och blivit mycket besviken

bott i bergen i ett farmorskt hus

gjort världens mest uppskattade stevie wonder-imitation!

fått lysande kritik på denna av syster

sjungit om hasselnötter och grönsaksland

skrattat åt systers dramatiska fall mot mig i bilen

myntat talesettet "nu spelar mormor wordfeud!"

kallat mamma "din seriösa tvåbarnsmamma!"

legat i civiliserade solsängar

varit inne i avingon

ätit daim-glass

bevittnat en masspsykos

hört mammas sång om en bro

fått hemgjort vin av folket vi bodde hos

tyckt att ljudet går snabbare än Systers hjärna

ätit anka som är min favoriiit

råkat hamna på en fancy restaurang

badat och skrattat med Syster

tyckt mycket om systers låt

splittat en banana split med pappa

äntligen ätit crepes i frankrike

också ätit eclairs för det måste man

myntat uttrycket "creppat eclairt!"

älskat systers talesett om hundar

dömt ut marackas-skills på en uteservering

spelat pressure point

skrattat när pappa var sämst på detta

påmint alla om att jag kan allt

lärt mig vad tåget heter av syster

skrattat åt hennes kofta och sen sörgt den

råkat göra statements om mitt liv helt omedvetet

ätit på italia med Annoushka, Robert, Olle, Elin och Christopher

studerat balongfigurer med Olle

diskuterat var man kan ha pennor

blivit bjuden på efterrätt av Christopher <3

sett Elin och Annouhskas bryt om adventskalendrar

utbrustit att Annoushka är oromantisk

sett Olle dissa Elins anekdoter

hört om folk som inte är blinda längre, för nu är de döda

haft djupa samtal med Elin och Olle på inferno

fått smaka en massa öler för att hitta en jag tyckte om (bästa bartendern!)

bar-besökts av Linus som brukligt

pratat om eslin från eslöv

pratat länge och bra om blindismer

dansat till skyline och druckit honungsvin ur flaskan och känt mig på topp

blivit känslosamma på botulfsbaren

hittat en annan random bar där Linus köpte pringles

skrivit en dramatisk låt om ångest

hittat en albumlåt på youtube som jag inte lagt upp själv

åkt på årlig roadtrip med Syster!

träffat mormor på stationen

hört om engelholms parker och båtar

peppat syster att köpa en lakritsbok

druckit frapelattecino (aka en fet drink från espresso house)

lyssnat på rafflande familjehistorier

älskat emil jensens sommarprat

bott i klippan (centrum)

åkt buss 514 mot åstorp och känt oss sjukt coola

handlat på ett äkta livs

velat ha en konversation igen (mest syster men ändå)

lekt gissa-fråga-tänka mitt i natten

tyckt att det borde vatt Tony…

fikat på mitt favoritfik

träffat landskronakarnevalen med pappa och Syster

deltagit i världens sämsta musikquiz

styrt upp min lägenhet med mamma

varit ofancy på en fancy restaurang med saga

känt en smak i vin som inte var vin (på ett bra sätt)

förvånats över sagas pizza med fikonmarmelad

gått på gatan som de dåliga satmaror vi är

tyckt att äventyr är dåliga för nu vill vi ha drinkar

gillat Sagas ledtrådar om mina skivor

gjort det vi var bra på (sjunga respektive äta godis)

hällt sprit i sagas barndom

lunchat med Tiara och hennes dotter Alma

sett en orimligt söt servitris

bondat över rädslor med Alma

skrattat åt att det såg ut som om Tiara hade två barn

suttit på en parkbänk och pratat med Christopher

blivit stoppade av en man som undrade om vi var tyskar för att vi pratade engelska…

officiellt träffat Filippa

lovprisat sniglar med henne en massa

fått höra att jag borde skaffa mig lite barnmorskor

kokat saft och bakat drömtårta med mamma

blivit jättetaggad när mr saxobeat spelades i bilen

sett Suzanne Vega vilket var helt otroligt!

varit den enda som inte spillde vin

blivit helt tagen av hennes gitarrist

sett Sandra Marielle (och Christopher!) med Filippa

ätit glass i folkets park med mamma, syster och mormor

ätit på vårt vanliga ställe med Christopher (snarare hans men ändå)

haft Melissa Horn-night med syster

älskat när hon skålade med sig själv

suttit på balkongen och druckit rödvin för det måste man

köpt en "sofistikerad middag" aka pannkakor

myntat uttrycket gnulåtar med Syster

skålat med syltburken

ätit fruktkompott och lyssnat på jazzkompott

fått utlopp för min ilska hos Robert som var jättebra <3

åkt hem från Osby på mindre än en timme och varit i chock

skrattat åt syster när hon fastnade under en soffa

haft albumlyssnarparty mitt i natten med Christopher

varit hos Wicky och Bengt på middag och stämmande

fått lagad mat jaaa

fått sparris-choklad av dem

undrat vem som egentligen var älskling

döpt hypotetiska band med pappa

fått ett schema jag kunde läsa!

besökts av laura som kom hit med en hel box vin

pratat om vuxenbeslut, matvanor och annat med henne

sett the sounds med Christopher

insett att jag älskar dem rätt mycket ändå

haft pappa- och emmakväll

lyssnat på emomusik för det måste man

sett en film om en film

turats om att välja musik <3

fått äkta rävås-frukost

blivit tillsagd av Linus att vidga mina violer

rocksjungit riktigt ordentligt

haft samma bloggrubrik två gånger utan att ha en aning förrän nu (detta hände två gånger förresten!)

upplevt langos

sett Melissa Horn med mamma och syster

älskat gitarrsolona och trummisen

försökt förklara låtar och ljus för syster

undrat vilken hennes favoritlåt faktiskt var

sett någon annans moment och blivit rörd

undrat vad en upper-melissalåt är

tyckt att nu blev det ju sorgligt på riktigt (under melissa horn…nähä)

gått på en random lunch/morgonpromenad med mamma

festivalat loss med filippa

kommit fram till att hon inte är min ledsagare, utan min vargunge

haft en sjukt intelligent ordväxling om sigridar

sett Emil Jensen som ju alltid är bäst

älskat att han sjunger om att inte vilja sjunga

diskuterat "krispig sushi på pinne"

sett Ane Brun

blivit berörd av en sång på norska

blivit tvingad att lyssna på jazz

sett Miriam Bryant nästan av en slump

tyckt mycket om hennes peppiga personlighet

träffat Filippa utanför ledsagartimmarna

fnittrat som töntar i tysta avdelningen på tåget

sett Marit Bergman

sjungit och dansat fult till låtar

försökt dela en pizza med Filippa

räddat henne från att äta pizza med gluten

bondat om dåliga förhållanden

varit hos Tiara i karlskrona!

blivit strandsatt i Ronneby

haft ett valerie-moment med Tiara i bilen

blivit tagen för seende (!)

spelat alias och inte förstått blekingska

badat badtunna

varit tunnans enda vindrickare

diskuterat ickebadartron en massa

bondat med en amanda om konsonanter

sagt "fucking grass fucker" vilket blev en grej

upplevt årets bästa dag!

photoshootat till albumomslaget

klippt en peruk och sjungit maria mena med allt vi hade

filmat behind the scenes-grejer

lyckats både gråta och skratta på bild

sagt att mitt hår var en chokladboll

undrat om Tiara ens använder kameran

varit ett objekt och gillat det

råkat stula hennes tröja (men hon kanske får tillbaka den…hmm)

köpt en macka på ett tåg (detta är relevant)

sagt att det är värre att Christopher är musiker än om han går

åkt jättesnabbt på en lövly väg

spelat med jane bond i bara

försökt få plats på världens minsta scen

hört att jag kan diska och sjunga…

undrat om jag blivit inspirerad av 60-talet helt omedvetet

gått runt i botaniska trädgården med Filippa

krävt äventyr

helsingborgshängt med Christopher, karl och Pamela

lärt mig av karl att det inte är något fel på att slå ihjäl folk

fått det fullaste glaset vin ever

fått en applåd för något jag sa

varit på after/before work hos mina föräldrar

suttit i olika hörn

träffat min lågstadiebästis föräldrar

helt plötsligt fått en bok av mina föräldrars granne

haft två glas vin framför mig samtidigt

fått cola av en taxichaufför <3

ätit middag i eslöv med olle och robert

förvånats över olles ugn

sagt att bebbar inte kan få bebbar

börjat på författarskolan!

varit yngst såklart

haft bandmöte med jane bond på grand

chockats över mängden annor i skolan

hittat en sörängen-elev

suttit i solen och pratat om skrivande på lektionstid

hört en fin definition av skrivande

fått projektpepp av Ita

fått insikter om skrivande

fått goda råd av Syster

lovat henne att bli fett med rik

haft lektioner med Niklas igen!

ofta gått till centralen med Anna (Nygren)

humorfestivalat like crazy

träffat Katja :)

sett "comedy in the dark" och varit med en del

sett en kanadensisk komiker i en källare

skrattat åt hans lion

pratat om lunds stökhak på stäket med mina föräldrar

sett en svinbra sketch-duo!

haft ett moment som bara var att jag missförstod allt

älskat hur allt de gjorde hängde ihop

ätit på glorias och samtalat i vågor

sett al pitcher

sett ordvits-jeperdy (och inte kunnat stava in the slightest)

hamnat på stortorget med mina föräldrar och andra människor i omgångar

drinkat med mamma och hatat den andras drink

ätit pizza och pommes till middag där

pratat om Cias ros från malmborgs

trott att mamma ropade på en anka

blivit inringd till stan av Elin <3

därför hängt på inferno med henne och Olle

druckit olles äckliga öl för att den bara stod där

självklart subwayat på natten

varit på kalas för Cia och Amanda

haft långa samtal om igelkottar med Linus

upplevt glorias på en söndagskväll med honom

träffat en främling och undrat över dennes intelligensnivå

beordrat Lucy att inte sova (det var Linus)

undrat över Linus claes Malmberg-demoner

berört en kurskamrat <3

haft mitt första handledarmöte med Carola och blivit överlycklig över hur bra det gick

rekomenderat titlar till henne :)

skrivit en tågig och folkig sång!

träffat Karl (på mitt initiativ!)

analyserat popmusik på en bar

haft eminem-party

suttit på en trappa, druckit minttu och pratat om livet med Karl

undrat över väggen mittemot en del

tyckt att kvitton är för suckers

provat stans nya hamburgarställe med Filippa

älskat stället och den brittiska servitrisen

janebondat på glorias

sett punkband i deras källare

uppskattat en gravid kontrabasist (i ett dåligt band)

tyckt att bandet var outbildade puckon

sen pratat om Karins röst och annat bra på grand

auditionat en gitarrist och blivit chockad över hur dåligt det gick

ätit lunch med Ia

fått lax bara för att det var jag <3

klänningat en massa hela sommaren

konstaterat att författarskolan är som att konstant ha druckit ett och ett halvt glas vin

undrat hur man brukar göra med tankar

suttit vid havet och andats

simmat för första gången på fem år

mött en svinkonstig kvinna i poolen

träffat Saga i omklädningsrummet bara sådär

haft vinprovning med föräldrar och deras kompisar

tyckt att vinet mest smakade vin men ok

fått grillat och varit gladast i världen

inflyttningsfestat hos Elin på landet

många gånger hört att ingen bad om Mikkas åsikt

gjort ordspråk om algrens bilar

pratat en del om färska champinjoner

spelat 24 med Elin <3

bakat "mögdegskakor" med mamma

gruppkramsdeeptalkat med jane bond

haft familjekräftskiva och ätit räkmacka

varit den piggaste hjärna Camilla träffat

varit en människa med tunga anslag

skrivit om ett hus i skolan vilket var amazing

Hittat Göran! (vill ge Linus hela äran men ändå)

träffat niklas (Karlsson alltså)!

lärt honom hur fantastiskt hemkörning är

tyckt att man väl kan vara trevlig, för fan

älskat hans hilarious telefonsignal

pratat väldigt mycket om oboj

spelat gamla four blinds-låtar förstås

lärt honom skillnaden på skånska och fake-skånska

skrivit om stilfigurer i bollhavet

pratat om blommor och varit harmonisk

beordrats att följa med till stenugnsbageriet efter skolan

prioriterat pommes framför Christopher

haft en lång monolog om popmusik

ätit crepes med Filippa (med nutellaaa)

hört talas om en blind ståuppare men aldrig sett henne någonstans…

släppt mitt debutalbum!!

firat med en massa folk här

jämfört skivsläppandet med att dra ut en tand

hört om att hänga sig i girlanger

pratat om om och men och frikyrkor

bjudit på god gurka enligt Karl

spelat upp några låtar på festen

låtit folk välja vilka låtar

blivit utskällda av en cray tant

av henne lärt oss att det finns 120 lägenheter här (har hon räknat?)

slutat med en allsångsversion av paris

ätit en #kändisemma-tårta

fått en basketboll av Ia och Jonne <3

döpt den till sigrid

sett Christopher dansa till enya

åkt till farmor

lekt bokstavslåtleken i bilen

råkat spela en del fågelkvitter och håkan hällström

behövt sätta plast över vinglasen för att stänga ute flugorna

umgåtts med frida kusin när vi var där

ätit zucchini-plättar och gillat det faktiskt

träffat Pia och Magnus

sjungit om träd med Syster

bilpartyat till la camisa negra

diskuterat onnas karriär som klockspelerska

hört om hur hon känner ost

älskat the weeknd lite hela tiden

caféskrivit med Anna, Eva, lisa och Greta-Stina

börjat skriva på boken på allvar!

älskat caféet vi var på

lagat och ätit anka med potatismos

firat bloggens 9-årsdag

blivit simledsagad från poolkanten med filippa

haft si-möte om skrivande

lunchat med Frida och pratat om djupa saker

druckit vin ur stora glas på herkules med Christopher

diskuterat ordet platoniskt väldigt ingående

gungat annorlunda när jag är full

köpt ett nytt batteri till min dator jaaa

haft drinkkväll med Saga där hon fick ta med sig mat själv…

druckit "finska chokladkriget"

bondat om the weeknd med henne och lyssnat en massa på honom

undrat över Sagas fascination för Travis Scott

fått mina fysiska skivor!

ätit bbb-soppa med syster

älskat hennes märkliga musiksmak

försökt understämma och failat

hängt med Linus jävligt spontant

hellre varit packad än klar

caféskrivit på barista med Anna

velat bo där

blivit rörd när de spelade en fin låt

aw:at med Anna efteråt

bondat över ungdomslitteratur och släkter

tyckt om Annas vinbeställningstaktiker

gigat i Halmstad med Christopher (och Pamela)!

diskuterat skillnaden mellan usa och upplandsbro

blivit bjudna på kycklingvingar

älskat deras vitlökssås sjukt mycket

fått "goliat" önskad och betalad för av en random man under giget

sjungit att vi ska ta över halmstad

fått pengar i handen mitt i en låt

gjort hit song challenge med Christopher

vunnit den (fast det gjorde vi båda tycker jag)

tittat på gilmore girls med Christopher <3

fått pannkaksfrukost av honom <3

hört om att han en gång gjorde en bra pannkaka…som han förstörde

tittat på vikarien och sörgt

varit tacksam över alla bra lärare jag haft

varit "en kraft att räkna med"

klassträffat på vespa

granskat borden där

gått vidare med Anna, Anna och matilda

pratat med Anna Nygren om glurr

annars pratat om hus med många våningar och köpingsprivilegier

haft handledning med Carola

pratat om mina karaktärer som om de var riktiga människor

köpt en ny vinterjacka

tittat på en massa program om bebisar

förmiddagsfikafestat med Louise

druckit weird kanelte

upptäckt att Anna gillar emmy the great

äntligen åkt till Stockholm igen!

börjat helgen med att äta tapas och dricka sangria med Hanna

pratat om alla muppar som gått lös

pratat om mer seriösa saker på en bar med henne

sen spenderat helgen hos Onna

skrattat åt en melissa horn-öppningsrad

fikat med Ronnie

skapat historien om skomakarmordet i örebro

ätit aioli-chips och lyssnat på märklig musik med Ronnie

ätit på sovel med hela heltssongänget (nästan då)

höstäventyrat i drottningholmsparken

prasslat i löv

ätit vofflor framför en brasa

träffat Evelina och hennes barn

gått på mejeriet-konsert med Filippa

sett min jymnasiebekant frida spela

gillat stämmande trummisar

sett otid (med amanda på trummor jaaa)

pratat länge med Anna Nygren om emetofobi

älskat max beställningssystem

gått på galakörkonsert

blivit berörd av en jazzlåt konstigt nog

tyckt om ett trombon-solo

varit hos Laura och fått lax och potatismos <3

lärt känna hennes bästa vän Karin och roomie Freddie

haft riktig tjejsnackig stämning

pratat om saker som trolles trafikskola och guldlocks entitlement

ätit italienska kinderägg

insett att Karin lyssnar på gilmore guys (!)

därför friat till henne såklart

pratat glatt om ångest med Karin

conectat med Freddie om märkliga grejer

känt mig uppskattad i en grupp

diskuterat Lauras livsval

varit hos Robert igen

konstaterat att han är en stolt användare av bakplåtspapper

pratat om mer personliga saker än vad vi brukar

haft aurora-kväll med Olle

ätit på surf chack med honom

undrat hur man uttrycker sig med synen

märkt att olle kramas med ansiktet

barat med Linus igen

pratat om en retorisk poäng som hette gullefjun

varit varandras favoritperson att dricka med

skålat för ett år med botulfs

undrat vad som är mitten av en själv

efterfestat med chips och allt möjligt

fått en massa cola av Linus helt randomly

av Linus blivit misstagen för Taylor Swift :o

blivit fullkomligt träffad av en dikt i skolan

blivit tröstad av Matilda efteråt <3

tittat på the good place med syster

byggt rollspelskaraktärer

hjälpt syster och benjamin att dricka upp sin champagne

varit en julmust-förträdare

skrattat åt "banjomin"

undrat om att ha hiding som hobby

chockat syster om naturnamn

skrikit till en gilmore girls-trailer

underhållits av folks reaktioner till sifferinlägg

spelat på öppen scen i malmö

traumatiserats av dadaister och terapispelningar

undrat hur många dadaister det ryms i en papperspåse

blivit väckt av att Christopher spelade Florence <3

åkt till mormor på middag

fått sommarlax

pratat om att plötsligt dö när man är i kina

spekulerat i vilket godis mormor gillar

hängt med Christopher och Karl på inferno

såklart träffat några de kände direkt

jämfört Christopher med Ida i Lönneberga

spelat på kulturkrogen med Christopher

upptäckt att det var en massa fancy människor där

träffat min gamla idrottslärare och blivit nostalgisk

fått stöd av Linus, Paulina, Karin och mormor när jag spelade

av Linus fått höra att jag alltid har rätt <3 <3

pratat med en bokare efteråt

ätit middag med linus och Paulina

pratat en del om tayo crus

bestämt att vi ska skriva låtar om bord/dukar/stolar

undrat vad som skulle hända om bob dylan var norrlänning

haft anarki i mina bloggrubriker

ätit på meat med Robert, Annoushka och Olle

peppat Annoushka till att köpa en meny

fått legendariska cravings efter chokladmoussen i denna meny

sen lyckats få denna och varit i sjunde moussehimlen

diskuterat gråsuggor, durkslag och vingmuttrar över maten

mauat som katter med olle

hört Annoushkas visdomar om chokladmousse

kommit på den lysande idén "jazztin bieber"

sjungit dragspelslåten på inferno med samma gäng

noterat cray fönster

med olle testat vilken sprit som är godast att blanda cola med

hållit långa monologer om rappare

haft en sjuk bussresa

repat med Jane bond i lomma

fått både cola och vin på repet

älskat att vinet var på coasters

råkat skriva en låt nästan utan att märka det själv

sett Regina Spektor med Jeanette!

på vägen pratat om att ha relationer till musiker och hur svårt det kan vara

älskat den nya skivan när jag hörde den live

känt hopp om livet under après moi

älskat Reginas söta mellansnack

förvägrats att åka hem från Danmark lite sådär lagom dramatiskt

blivit hämtad där av pappa istället <3 <3

försökt gå på en release med Anna

istället suttit på en bar och umgåtts när vi inte hittade den

diskuterat vilket bär som var sämst egentligen

pratat om våra stall av chips och läsk

gått till max efter barandet för det ska man

letat som en idiot efter päronsoda i flera dagar

tittat på glas och varit jätteglad med Filippa

bjudit in mig själv på båt-tacoskväll hos min familj

bestämt efterrätten för jag är en så bra gäst

chokladpuddingat i sann halloweentradition med syster

upplyst henne om att hon ju hatar kladdkaka

hört hennes rimliga frågor om vatten

hört om systers stora debatter med sig själv…och några andra

fått pappa att titta på gilmore girls, chock

fått dramatik-uppgifter lästa av skådespelare i skolan

förstått min egen text när de läste den

upplevt pjäser om kylskåpsfobiker och halsdukstjuvar

lagat en massa lådmat med pappa

predikat svindramatiskt med Filippa

skrämt upp ett helt café

av Karl blivit kallad "brinnande daggmask"…

hamnat i feministdiskussioner med Christopher lite då och då utan att vilja det

haft chokladbollsdag med pappa

fyllt bollarna med daimkulor, polly och nutella

kallat polly-bollarna för chokladpollar

trott att marina and the diamonds sjöng om daim

lyssnat på talking the charts och velat vara med

druckit dåligt afternoon tea med mina föräldrar

haft teorier om lisa ekdals kusiner med mamma

haft föreläsning med Stefan Casta

berättat för honom hur starstruck jag var

skrivit en dikt om mitt lik…

firat mormors fölsedag

älskat systers och benjamins presang till henne

i samband med det skojat mycket om mormor och Ingvar

äntligen fått bubbel som jag varit sugen på jättelänge

berättat vem jag är döpt efter

sett benjamins chock över mormors liv

undrat vad "dra i tittorna" betyder…

försökt komma på tre musikaler var som vi tolererade

fått jättemycket stöd av Shass <3

av henne blivit beordrad att be om julmust och choklad

äntligen, äntligen vågat ringa vårdcentralen och söka hjälp!

försökt förklara psykisk ohälsa för mormor

av hannah fått höra att jag är den snällaste och klokaste människan hon vet <3

haft vin- och pizzakväll med Anna

kämpat med att beställa pizzan

fått henne att välja skivor och gillat hennes val

dissat ungdomsboksförfattare som är lite för snygga

chockats över saker som har hänt oss i livet

pratat om att man måste skriva om andra städer än stockholm

undrat om jesus var morgontrött

åkt till "u-hamn" som vi tydligen säger nu

åter lekt bokstavslåtleken i bilen

skrattat åt hur svååårt det är för syster

valt rimliga saker som crazy frog, galenskaparna och sean paul (det var bara det sista som var jag)

sjungit simple plan med syster för glatta livet

försökt stämma med syster när vi sjöng samma stämma

träffat farmors roomie

dubbelvunnit i kanasta whaaat

tagit reda på vad alla i släkten heter i mellannamn

tagit del av farmors visdomar

fått veta att hon kommit till insikt

ätit lunch i salen hos pia och magnus

haft party i baksätet för mig själv

valt left outside alone i bilen och blivit överlycklig

ätit på spånsta <3

försökt beskriva mina barndomsbilder för Christopher

helt plötsligt fått en låt på hjärnan som visade sig vara något jag hört som jätteliten

känt kärlek till klemmentiner

varit himma och skrivit

fått plättar <3

jämfört dåliga så mycket bättre-tolkningar

fokuserat på julmust istället för ledsenhet

fått ett brandvarnarbatteri men trott att det var en bomb…

med linus undrat när "före länge sen" var

av honom lärt mig att jag inte är en riktig man

pratat om hur vi skulle uppfostra ett barn tillsammans

lekt en märklig lek om alla vi kände

undrat vem fan som känner olof

blivit coachad när jag sjöng memma queen

kommit på en svinsmart idé

pratat om "brist"

hört Linus version av "guld och gröna skogar" med extra vånda

sett de nya gilmore girls-avsnitten!

både skrattat och gråtit till dem

skrikit när Kevin och Demi var med

haft min läkartid på vårdcentralen!

av läkaren fått höra att jag bara har ett liv, så varför ska jag må sämre än jag kan?

fått mediciner utskrivna

gått på ett mysigt si-möte

fått höra att jag är ljusår framför alla andra i mina tankar <3

diskuterat skillnaden mellan tycksaker och vetsaker

långfikat med filippa

haft tankar om tekoppar

blivit uppringd av syster som skulle kolla om jag blivit galen <3

börjat ta min medicin :)

blivit hälsad med "det är inte november längre!" av Anna

fått en jättefin klipp-julkalender av Syster som verkligen lyfte mina dagar <3 <3

fått sjukt flow på barista med Anna

försökt översätta orden i min hjärna till vanlig skrift och inte ens fattat själv

läst en massa ungdomsböcker helt plötsligt

sett om gilmore girls-revivalen fast nu med Christopher

ropat att the british are coming

undrat mycket över paul the boyfriend

julbandfikat med jane bond <3

stöttat varandra genom dåliga och goda nyheter

haft en väldigt bra kvinnodiskussion

ätit ute med mina föräldrar

råkat vara på samma restaurang som goalball-landslaget eller vilka det nu var

därmed träffat oboj-boris och skämt ut mig

sett hurula!

kommit fram till att pappa nästan var äldst i lokalen

känt mig som om jag åkte berg- och dalbana varje gång en refräng började

verkligen haft en topp-konsertupplevelse

skämtat om låtar och åldrar med mamma

ramlat av pallar hela tiden

bondat med mamma om den kvinnliga trummisen

spelat in podcast med Peter

kraxat som amy winehouse, trodde jag

haft årets sista drinkkväll med Saga

lärt henne att äta mat ur matlådor

insett viktiga saker om vänskap

skvallrat för det måste man ibland

fått romanrespons på textsamtal :)

fått muffins av Christopher

planerat för framtiden med Filippa

upplevt en märklig glaskrossning

gjort fläskpannkaka med mamma <3

också gjort en märklig kanelkaka med ischoklad

tågbloggat jättemycket

varit i stockholm med familjen!

kallat resan "utflykt" eftersom den var inom Sverige

fått en snigel-pepparkaka av syster, till minne av jonas <3

åkt första klass för det ska man visst

ätit tapas för det gör jag visst där

traumatiserats av haloumi

klämt ihop oss i en hotellsäng och tittat på på spåret

tävlat med syster och förlorat mot de andra

ätit hotellfrukost <3

gått till stan innan stan hade öppnat

köpt jeans som passar <3

lunchat på en irländsk pub

konsekvent använt ordet "typan" som om det fanns

sett bullets over broadway-musikalen!

fått veta på vägen dit att Helen Sjöholm skulle vara med!

verkligen älskat hela musikalen

identifierat mig med den sämsta karaktären…typ

älskat olive och sagt "jag fattaaaar inte…" ungefär hela tiden sen dess

tagit ett glas vin på stockholm comedy club när de inte ens hade comedy

ätit indiskt med mina föräldrar, Onna och hennes föräldrar :)

diskuterat Ronnies slavar

konstaterat att Onna är som Hitler

ätit jättesöt men god kyckling

brutit bröd med Onna ytterst systerligt

hängt i hotellbaren med mamma och pappa

haft en miljon tankar samtidigt

varit på abba-museet

tyckt mycket om inspelningarna medlemmarna gjort till museet

gjort en musikvideo till "memma queen"

skämts för och skrattat åt syster när hon karaokade <3

haft julmarknadstime

lärt känna systers alterego douglas som pratar som han vill

druckit varm choklad för det är viktigt tydligen

dömt filmer med Syster

blivit puttad genom en korridor av henne på ett väldigt roligt sätt

valt middag åt familjen

valt restaurangen över gatan till denna…

skrattat åt syster när hon glömde leg

råkat prata om monsters ink under middagen

ätit en exemplarisk efterrätt

lyssnat på koppången när vi skulle sova <3 <3

blivit sparkad på och övervakad på tåget hem

afterworkat med klassen när de hade workat men inte jag

åkt med en helt cray buss som vände :o

blivit mött av "mina annor"

försökt förklara tumblr för några av de äldre i klassen

börjat planera för skrivläger nästa sommar

spontant bjudit hem Anna efter denna aw

haft "vissa reservationer" för en del folk

analyserat betoningar av namn där vi kommer ifrån

fått med mig pappa på kattskaffartåget :)

beställt varm choklad och julmust på ett café

haft "julavslutning" i skolan

fått prata skriv jättemycket vilket är amazing

haft bra men ohållbara idéer med filippa

dm:at med shass om kattnamn

meddelat saker om min jul

varit ogrundat glad i nästan en hel vecka!

vaknat av att Christopher kom in <3

besökt Linus i Jönköping!

konstaterat att alla stirrningar dras till pringlesrör

ätit jättegod kycklinglasange

ibland haft en pakt med Linus syster och mamma

pratat mycket om att hamna i chack

också pratat om en barndom Linus hade en gång

diskuterat att vara i en ungdom på miami

sett Göran på bussen in till stan!

varit på solsidan och älskat deras billiga vin

fått en shot av Linus <3

varit sjukt sassy mot en man i bar-kön

upprörts av en citronskiva

undrat över Linus logik om låtar och rubriker

tagit en pommes-paus i utekvällen

borstat av krydda från pommesen för att linus hade kryddat loss

dock fått en vitlöksdipp av honom så det ordnade sig

sittdansat till can't hold us

blivit besatta av drake utan rimlig anledning

skrikit "1 2 3 4 drake!"

såklart konstaterat att alla vägar bär till Drake

av Linus lärt mig "drake-dansen", vad nu det är

pratat om våra yngre jag dagen efter

blivit bjudna på lunch av linus mamma

äntligen ätit på hamburgarprinsen (tydligen två gånger)

haft dubbla skiljetecken i rubriken whaaat

haft så mycket bättre-marathon med mina föräldrar

skrattat åt pappas björne-impression

också skrattat åt bandet och Jill

uppskattat mammas gastande om vin

haft jobbiga tedd gärdestad-moments

skrattat åt systers reaktioner på thåström

julbakat med hela familjen <3

tryckt ut mandelmusslor med mormor

undrat om de bränns och över mormors panik

beskådat görandet av ett sjukt satsigt pepparkakshus

hört att snögubbarna i detta såg ut som ankor

mobbats för att jag inte ville äta en skinkmakca (fast jag redan hade gjort det!)

tagit isär knäckformar och älskat det som alltid

rett ut cykelturer under ett jättebra handledarmöte

äntligen träffat Elin ensam igen

subwayat såklart

kunnat vara delaktig i samtalet och ställa frågor (!)

sällskapat när Elin köpte julklappar

lååångfikat på nova och pratat ut om livet

jämfört terapiupplevelser och haft viktiga samtal

sett Elin ta någon annans dricka…

städat med "städpatrullen" aka mormor

äntligen rensat i min kyl så jag kunde sluta obsessa om den

haft bladen brinner-kväll med Anna

bett henne ta med vin fast hon skulle hit…

jämfört jular med henne

fått höra om hennes dramatiska släkt

behövt pausa mitt i bladen brinner-avsnittet för att vi blev så upprörda

lyssnat på Iiris Viljanen och blivit golvad

fått kontakt med känslor jag inte brukar kunna få kontakt med under kvällen

surfshackat med Filippa

faktiskt köat till restaurangen…va

firat för-jul med Christopher

gjort detta genom att äta italienskt

glömt chips för att kramar var viktigare

sett Christopher spela på en konsert i klosterkyrkan

blivit anklagad för att jag inte var med på konserten

ätit tacos för det är "typ julmat väl"

tittat på julspecialen av på spåret med familjen

uppskattat mina föräldrars synkade sång om månader

tröstats med att ingen kunde någonting

råkat hamna i en julfilm om en hyrd familj

ätit julafrukost (som inte blir den sista ok)

inte spillt i soffan…faktiskt

fått en mjölkkanna och andra bra morgonpresanger

haft super-rimstuga med syster

skrivit en amazing rimsaga om mormor, Cia och mamma

skrattat åt systers antirim

druckit glyhwein och varit nöjd med tillvaron

ätit i tusen omgångar

haft rimstuga 2.0 med Cia och fått enorma skrattanfall åt barm-rim

fått en felix recenserar-mugg :)

fått ett märkligt spel om exploderande kattungar av syster

förlorat i spel fast jag och mamma var tävlingsinriktade som attan

råkat prata med Christophers mamma i 25 minuter

sett en dokumentär om Garry newman

haft kusinkväll med syster och Johanna

sett bebisfilmer från när vi var små

märkt att Johanna var vår stora plågoande

undrat om Syster är ett facit (det är hon inte)

sett "Amy" och blivit väldigt berörd

uppskattat systers odramatiska syntolkning

skrattat åt och pratat om jägers och att det alltid är fest i eslöv

firat efterjul i u-hamn

gått vidare till Ulrik Munter (det var mest syster då men ja)

skapat nya ord med Linda kusin

hamnat i ett program om Dolly parton och älskat det

sett Elsa-Stina, 2 år, dela ut julklappar

undrat över hur Angelica köper klappar egentligen…

köpt julklapp till mig själv från farmor

marathonspelat "när då då?"

fått ett helt glas rödvin spillt över mig…intressant ändå

klämts på av Syster så jag skulle må bättre…

haft bilparty

sjungit om spånsta

firat förnyår med Robert, Annoushka och olle

"komplimerat" Annoushka på märkliga sätt

med henne förhört varandra på landskap och landskapsblommor

därmed fött ut gästrikland…

pratat om "en kvalifiserad giss"

diskuterat definitionen av glassar

fastnat mellan tåget och plattformen vilket var årets märkligaste upplevelse

nattsamtalat med Christopher om väldigt spännande saker

firat honom med tårtfrukost <3

firat nyår med mina föräldrar och deras vänner

haft ett lärorikt, spännande och bra år!


RSS 2.0