Hur kan din kompis vara blind...när du också är blind?

Rättelse: Jag menade inte i förra inlägget att Karl var dålig. Det lät lite så, men jag menade att ordet "vikarlie" var mitt bästa skämt. inte han eller att han var bra!
 
rubriken...Det kan man fråga sig! Två blinda samtidigt, hur går det ihop? Det har jag förklarat idag, faktiskt. Jag var nemligen i sandby och pratade om mig och min icke-syn på en lågstadieskola! Så hiiimla fint det var! Jag och Carin började med att spela och sjunga transparent i varje grupp och sen flöt det oftast på. Jag visade dem punktskrift ("det är ju bara vitt!") och frågorna haglade. Rubrikfrågan hände, men också saker som "men ser du inte alls? Hur många fingrar håller jag upp?" och "hur känns det att vara blind?" (hur känns det att vara seende? Ingen vet!). men jag vill framhålla hur smarta barnen var egentligen. Så fina, smarta och snälla var de! Blev så glad och varm åt tjejen som frågade "kan du sjunga igen?" och den bråkiga killen som stannade kvar efteråt och frågade en miljon smarta frågor och den andra hispiga killen som frågade "är det inte skönt att känna andra som är blinda, så man inte är så ensam?" you have no idea. Så fantastisk upplevelse, vill göra det här ofta! Fast ska lära mig att inte vara en gammal tant och fråga "har du sett det på tv?" barnen be like "nä, youtube!" ursäkta.
 
När jag kom hem sov jag (woops) och efter middag och annat sånt pratade jag med Annoushka. Hon hjälpte mig inför ett samtal jag ska ringa och sen pratade vi om vilka man inte vill ha i blodet, hur hon ska hälla i mig vin om jag blir en föreningstönt (och hur det skulle rinna överallt), att man inte kan vara mjöl och hur cray det är att hon ska bli skåning. Vilket hon ska bli, peppen! starka känslor! Men nu måste jag sova ytterligare. Jag har faktiskt ont i halsen det är synd om mig. ...skoja, inte så.

Kommentarer
Postat av: Shass

Ja! Att föreläsa/berätta om synskador/att vara blind för barn är verkligen superkul. Har också gjort det några gånger för både mellan- och högstadieungar och man får så otroligt mycket tillbaka. Kan verkligen förstå att du vill göra det mer - skulle jag också vilja. :) Heja Emma!

2017-03-28 @ 03:50:47
Postat av: Annoushka

Hmm, du måste ha smittat mig när vi pratade igår... Jag har också ont i halsen. Lycka till med samtalet idag! :)

2017-03-28 @ 07:58:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0