disneykontrapunktsromans gone folkfiol

Hej hej hej!
Nu tänkte jag framför allt blogga om mitt spektakulära dygn med Paulina. Efter att jag hade bloggat klart i lördags och vi hade pratat om grejer en stund åt vi soppa och vitlöksbröd, för vi äter alltid vitlöksbröd det vet ni nu. Vin hälldes upp och samtal flödade och jag kommer inte ihåg om vad. Jo, till exempel pratade vi om att hon skulle tolka gullan Bornemark-låtar på nya sätt, de bästa skivnamnen, snygga cellister (vi är så objektifierande när vi hänger, typ 60 % av våra samtal handlar om snygga tjejer...såna dudes vi är...woops) och förmodligen lite om us. Jag läste även högt ur min bok och Paulina var bästa läsaren aka avbröt mig hela tiden med olika frågor, åsikter och utrop. Det hjälpte mig väldigt mycket i mitt skrivande, kände jag. Vid ett tillfälle frågade hon vad min karaktär kände i du-form och jag satte mig på golvet och började prata som om jag vore min huvudperson. Det kanske inte var helt rimligt, men det kändes ändå fint att vara så in touch with her. Sen spelade vi! Jättemycket! Vi testade "nya" låtar (från 2013), Paulina försökte förstå mina taktarter (det finns alltid en logik i mina låtar, men jag förstår den inte själv, så ibland blir det lite problematiskt), vi spelade covers och övade jättemycket inför bloggfesten. För där kommer vi spela låtar för de som kommer! Den ni! Jag råkade gå in i rollen som Paulinas sångpedagog och tog detta på yttersta allvar, ställde mig i dörren och krävde att hon skulle sjunga på olika sätt och pratade jättemycket "blomspråk" (som vi båda hatar). Så himla kul! Ska jag skola om mig till sångpedagog? (klart jag inte ska.) (eller?) bubblet öppnades, noblessen togs fram, bubblet spildes ut ("jag har bubbel på min strumpa." "Jag har bubbel i mitt glas." jämn fördelning) (det var inte jättemycket som spildes obs) och vi pratade om sexualitet, våra förhållanden och livet i stort tills klockan råkade bli halv tre. Hur hände det? Ingen vet. Någonstans i den vevan krävde jag att Paulina skulle testa att blanda drinkar i mitt kök, först tänkte jag att hon inte skulle få sällskap av mig alls men sen gick jag ut och hjälpte henne lite ändå. Jag pushar henne lite mycket ja kanske. men kul ju!
 
Igår vaknade vi och var lagom trötta, men vi låg och pratade ganska länge och sen orkade vi fixa frukost. Som vanligt flängde jag runt hit och dit och fixade grejer, men allt ordnade sig och vi åt god och lång frukost. Sen spelade vi lite mer och då hände såklart en massa magi. Vi hittade på ett sångsolo som rubriken handlade om, spelade in en spontan cover till Syster, provade att spela Damien Rice och repade en låt när jag låg i soffan med Josef på magen. Älskaaar att spela med henne! Resten av söndagen förflöt med lådning himma, chillande här och prat med Syster om allt hon gör (och all öl hon dricker) i Holland. saknar henne så myyycket!
 
Idag har jag varit hemma och haft emmaochjosef-dag. Jag har pratat med Onna om business, gjort annan business, äntligen hittat gamla crazy Town-avsnitt (<3) ohh planerat sjukt peppande saker den här veckan. Vi ses när de händer!

Kommentarer
Postat av: Lilla Skånemark

Jag är av den bestämda åsikten att du, i en värld där dygnet har mer än 24 timmar, sångpedagogar dig och skriver parallellt. Alla utbildade jävlar, släng er i väggen för här kommer Emma och kan ta fett högt arvode för hon är bäst! Jag inser även ett mönster av hur awesome vi är i spelsammanhang dagen efter vinkväll (jag säger bara tystnaden som uppstod efter att en har råkat göra ett sångsolo...) Magi!

2017-09-12 @ 08:19:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0