At seventeen I started to starve myself, I thought that love was a kind of emptiness

"En person som dricker lite för mycket och äter lite för mycket socker."
Det var vad jag sa till min psykolog om mig själv igår. Det är min självbild. Mitt brand, if you will. Vi hade en lång diskussion om cola och vin, vad de ger och inte ger mig. Jag borde tydligen inte dricka något av det. Surprise. Jag hamnar alltid här, så fort jag vill ha hjälp. Och varför, varför gör jag så här?
 
Jag älskar att vänta i flera timmar från att jag vaknar till att jag äter. Det gör mig lugn. Igår åt jag ingenting förrän 17:00. Varför gör jag inte det? Varför kan jag inte bara...äta mat? Men det har jag ju aldrig kunnat. Från att jag var liten har jag haft mat-issues. "Jag brukade vara väldigt smal förut faktiskt", säger jag till folk ganska ofta nowadays. "Det kan man inte tro men jag har faktiskt det." Kommer ni ihåg det? Och vet ni...jag tänker på det som en golden age. Det var det inte. Jag tänker på 2015 när någon faktiskt tyckte jag var snygg, vacker if you will, och att den personen nu skulle tänka att jag blivit stor. Och jag fortsätter bli större, och samtidigt äter jag mindre. Att få en tallrik med mat framför mig är genuint läskigt. Likaså är att gå upp i tid, äta frukost och försöka må bra.
 
För det är ju det. Om jag gör mitt bästa, om jag faktiskt äter regelbundet och nyttigt och dricker mindre och sover mindre och rör mig mer, då har jag på något märkligt jävla sätt förlorat. Jag vill inte det! Jag vill inte att det ska vara mitt fel hela tiden, you know. Eller...jag vet inte hur jag ska formulera det. Jag vill liksom spegla ångesten i mitt yttre liv, tror jag? Om jag självskadar på olika sätt betyder det ju att det är likadant inuti och utanpå. Makar det sense? Och om jag styr upp utanpå, vad händer då inuti? Det borde bli bättre. Det är en ganska logisk grej. Men det går inte! Det gååår inte! Så jag fortsätter i samma dåliga mönster. Trampar upp gamla stigar. Jag minns legit inte när jag mådde så dåligt senast som jag gör nu. "Var kommer det sluta?" frågar folk. Och jag vet inte...men förhoppningsvis börjar jag äta påp dagarna igen snart.

Kommentarer
Postat av: Shass

Hej från en annan matissuemänniska. Jag hoppas du hittar en strategi att ta tag i det här snart som fungerar för DIG. Det handlar inte om vad som funkar för "alla andra", det ska klicka på plats hos dig. Viktigast är att det är DU som vill ha en förändring, inte människorna omkring dig. Det kan de vilja så mycket de orkar, men vill inte du så går det ändå inte. Världens läskigaste och hårdaste sanning. Mest för omvärlden egentligen.

Jag kanske yrar i nattmössan så mycket det bara går nu men: Jag tror att du vill det någonstans. Bryta mönstret och pussla ihop alla bitarna som hamnat på sned, upp-och-ner, halkat iväg, nästan trillat av.

Jag håller tummarna för att du hittar vägen dit snart. <3 Så du slipper må så ruskigt som du mår nu. Så livet blir glurr och glitter istället för mulet med risk för regn. <3

2018-11-09 @ 09:07:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0