utdrag från min juni-shuffle

I juni gjorde jag en shuffle. Jag satte på en lista på shuffle och sen skrev jag så länge första låten gick. Ibland blev det fiktion, ibland bara blabb. Men här får ni läsa tre mojar jag skrev! Har tänkt göra en i november också, och då hålla igång hela månaden. Så here we go:
 

4/6

Candy (robbie williams)

 

Jag sitter bredvid honom i klassrummet. Det är inte ofta det händer. Inte nu längre, i alla fall. Läraren pratar på om kultur i andra länder. Det är sånt här esteter ska bry sig om, nutida konst. Vad fan är ens nutida konst? Jag tar mod till mig och viskar det till honom. Han luktar svett, på det bästa sättet. Så att det snurrar i huvudet. Jag vet inte om han tänker svara. Ibland gör han inte det. Bara låtsas att jag inte sitter där.

   ”Det är trams”, viskar han tillbaka. Resten av genomgången bollar vi kommentarer mellan oss. Läraren säger att kultur kan vara vad som helst och jag visk-undrar om det kan vara sport.

   ”De borde döpa om ämnet”, svarar han. ”Allt utom sport.”

   Vi skrattar. Vi skrattar och allt är som det ska va. Det spelar ingen som helst roll att han inte tycker om mig.

 

Vi glider genom staden. Under staden. Håller varandra i handen när ingen ser det. Pussas när tåget stannar vid gulmarsplan. Där går alla av och på, så ingen bryr sig om oss. Det är det som gäller, att smälta in i stora folkhoper. Vi försökte med pendeltåg ett tag, men ute på landet tittade alla länge och väl på oss. Våra billiga förlovningsringar och slitna kläder. Karolin sitter nära. Jag lutar huvudet mot hennes axel och det gör inget, för det kan vänner också göra. Vi ser ut som om vi ska någonstans. Som om vi ska möta upp några vänner i farsta eller kanske just har varit inne i stan och ska hem var och en till sitt. Många ser säkert att vi älskar varandra. Det är ju inte som om alla bryr sig. Många blir glada av att se oss, tror jag. Unga tjejer som känner sig motiverade. Andra transkvinnor som motiveras av hur väl jag smälter in, utan att tänka på att jag ju inte alls smälter in i så fall. De tror att vi ska någon cool stans. Vi ska ingenstans. Har ingenstans att åka. Jag tror jag ska sova en stund nu, när jag ändå är på tåget. Sluter ögonen och orkar inte tänka på var vi ska bo inatt.

 

13/6

I wonder who is like this one (hello saferide)

 

Det är dig det handlar om. Det mesta, faktiskt. Inte det som gör ondast, inte det man vaknar mitt i natten av, men det andra. Det varma, det trötta, det ensama. Det handlar om dig. Det handlar om att hålla andan när du inte hör av dig. Att vänta på att du ska försvinna. Att höra överstämman i huvudet men aldrig i verkligheten. Att veta att du inte behöver mig på samma sätt som jag behöver dig. Det handlar om att räkna ner dagarna. Att bita ihop, ta en klunk rödvin, inte visa hur läskigt det är. Att lyssna efter dig, vänta på din bekräftelse. Att alltid vara i underläge. Det handlar om dig och det får du aldrig veta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0