You're not real and you can't save me

Rubriklåt: Everybody's fool med Evanescence
 
Hej rösten i huvudet. Den som har ett namn och en personlighet. Vad vill du nu? Du har varit här i två veckor och flippat ur, men vad vill du? Det känns lite som om du vill hjälpa till, men hur då? Och varför? Det är inte som om jag någonsin har mått bra, så varför tror du att nu är rätt tid? Idag skrev jag i en grupp för dissociativ identitetsstörning på facebook. Om dig. För att du har varit i mitt huvud i femton år nu. femton. år. och jag vet inte men det känns som en ganska lång tid för en fantasi att hållas vid liv eller hur? ...eller? jag vet inte, jag vet ingenting.
 
och hej ångest-rösten! Den som verkligen inte har ett namn. Varför säger du att jag vill dö och skära mig? Det vill jag inte, jävla tönt-ångest! Jag vill må bättre och leva! Det borde du också vilja! Inte ligga här 02:22 en måndagsnatt och inte våga somna för att allt känns så förjävligt! Lämna mig the fuck ifred, tönt-ångest! Men jag ska inte säga så, tydligen. Jag ska respektera dig. Det kan jag inte. För tänk om du får rätt? Tänk om jag börjar göra vad du säger att jag ska göra?
 
Då tar jag ju hellre rösten med ett namn. Jag vet du vill skydda mig. Det är bättre. Men helst skulle jag bara vilja att det tystnade i huvudet. Att det blev lite lugnt. Varför är det en så orimlig önskan?

Kommentarer
Postat av: Shass

Jag tror du missförstått mig här. Respektera ångest? Behöver du inte göra, för den är ingen person och har ingen respekt för dig eller vad du vill. Ha respekt FÖR ångest som företeelse? Kan vara klokt, eftersom ångest kan vara en obehagligt stark kraft som man definitivt inte ska leka med eller bagatellisera. Men den är ingen person du ska bocka och buga för och göra allt den vill. Den sortens respekt förtjänar den inte.

Vad jag pratade om igår var att acceptera att den är där. Det är inte samma sak som att respektera den. Som sagt blir ångest ofta starkare och mer svårhanterlig om man försöker knuffa bort den. Om man tänker: "Nej, jag får inte vill inte kan inte ha ångest nu, bort bort bort!", då gräver den in klorna ännu mer. När du kommit till en punkt där du kan säga åt den att "Screw you, du kan sitta där och tjura och det skiter jag i!" Då har du accepterat att den är där. Om den får(!) vara där är det inte roligt längre. Då drar den. Tänk på en dragkamp: Så länge du drar åt ena hållet har den anledning att dra åt det andra. Om du släpper repet gör den en faceplant och vill inte leka mer. Den kanske fortsätter tjata en stund, om du vägrar ta upp repet igen så går den och drar något gammatl över sig.

Ja, det är skitsvårt. Nej man lär sig inte det på tre sekunder. Jag tror det tog mig 2-3 år från att de började försöka få mig att få in den strategin i skallen tills jag faktiskt fattade hur det skulle funka - inte bara förståndsmässigt, för teorin fattade jag, utan känslomässigt också. Det funkar inte för mig 100 % av gångerna nu heller, men eftersom jag vet(!) att ångest går över efter tusen miljoner timmar terapi och hemläxor så är det lättare att tänka: "Jaha, hej på dig, inte kul att du är här men låt gå då, om du måste".

Slå inte på dig själv om det inte funkar för dig. Bara fortsätt försöka att inte låta ångesten vinna.


Jag hoppas du mår bättre idag. <3

2019-04-02 @ 15:27:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0