Demons are a girl's best friend

Rubriklåt: Demons are a girl's best friend med powerwolf
 
Hej hej nu jävlar ska här bloggas om sweden rock! Igår morse satte jag, pappa och Anna oss i bilen och körde till osby under glatt köande av svinbra musik. Där hämtade vi upp Robert och körde vidare under ännu mer köande, bland annat av riktigt underlig svensk musik. Men sen kom vi fram! Vi tog oss in under mycket rabalder (jag blev av med mina antidepp pga inget läkarintyg och en idiot till vakt ville inte låta Robert ha med sig sin käpp! psycho) och slog oss ner i våra medhavda stolar för första spelningen. Nu orkar jag inte googla hur man stavar namnet på duden vi såg, men han var sångare i iron maiden ett tag och sjöng låtar därifrån. Jag var väldigt uttråkad, för jag är en basic bitch, men vi satt i solen så det är okej. Sen köptes det fish and chips som var svingott och jag och Robert skämtade mycket om the beatles och att spela "bombomborobom".
 
Sen jävlar i gatan såg vi powerwolf! Satan vad taggad jag var! Då joinade Olle oss och han och Anna tittade på den roliga gitarristen och annat konstigt som pågick. Jag vrålade med i rubriklåten, sångaren försökte få igång oss mer än vad jag uppskattar ("sing with me!" sjung själv tare lugnt...jag är inte en konsertperson egentligen va?), allt var märkligt och vampyrkristet (yes, really) och we drink your blood var det bästa som hänt mig. Okej okej nä inte ens nära men det var amazing! Så jag var helt urvriden och uppskattade inte jättemycket av sir reg, ett irländskt folkpunk-band, pga helt slut i huvet. Sångaren var dock en gullunge och pratade en massa och var allmänt härlig.
 
Anna och jag var som sagt helt slut, så vi gick och köpte öl och satte oss i solen. Där chillade vi och bondade över vilket bra life vi hade, tills vi joinade pappa och robert igen för att äta middag (en svingod burgare) och titta på...en soundcheck. Vi satt vid en scen som inte användes och det soundcheckades loss. En väldigt störig man stod vid micken och sa "one two hey hey" om och om igen, med exakt samma tonfall och med en väldigt nasal röst. "You can break my nose but you can break my spirit!" blev en grej vi sa och jag, Anna och Robert (oj vad konstigt det blev nu! inte roberts anna ofc!) skrattade massssor åt det.
 
Sen köpte jag churros med nutella (såååå gooootttt! festival rular) och vi såg tenacious d. Det var äckligt jävla mycket folk överallt och vi tryckte ihop oss för en jättetråkig konsert. Seriöst, coolt att se jack black osvosv men så jävla tråkigt. Men två personer bakom mig bondade satan om sina barn och att de bodde på samma ställe, vilket var jättegulligt! Och publiken sjöng jättemycket i tribute och fuck her gently (lol heter den ens så?) såklart, vilket var ett jävla mood, och jack sjöng om abba vilket var väldigt fint. men annars sämst. Men vi inte brydde, för direkt efter var det def leppaaard! Anna var i sjunde himlen (det var därför hon följde med) och alltså åh det var så kul. Vi sjöng "ruccola, yeah!" istället för rocket, de spelade when love and hate collide (!!!!), jag och Anna skrek bringing on the heartbreak och till slut, till slut spelade de fotografiet. Detta är en grej, för på sweden rock 2015 sa olle efter deras konsert "de spelade inte fotografiet!" helt seriöst, efter att jag hade sjungit med i photograph så högt jag orkade precis bredvid honom. It's a thing. Och nu när jag kommer ihåg det ska ni få lite dialoger från dagen:
Jag: Olle är och köper öl till oss.
Pappa? Ska du ha öl?
J: ja.
P: Men jag trodde att du jobbade på att få diabetes som jag? Det är mycket mer socker i cider!
J: Ja, men jag jobbar på min alkoholism också!
P: men de är lika starka! Cider är en two for one då!
 
Anna: Var är Olle? jag vill att han ska vara med oss!
Jag: Men han hatar oss!
Anna: Jävla olle!
(definitionen av ambivalens...)
 
olle: Eh, varför har jag en tom cider-flaska i min jacka?
*en stund senare*
jag: men kan jag sluta hosta eller? Jag orkar inte mer!
O: Ta en ciderflaska, det hjälper!
 
Så. Sen åkte vi hursomhelst hem, under en jävla massa mög. Olyckor, dimma, djur av olika slag (tror vi såg fyra olika djur vid/på vägen? alltså olika sorters djur.) och mitt och annas babbel. Vi var tvungna att hålla pappa vaken, så vi pratade konstant om allt från gröt till alla lövar och arpar i skåne. Anna sjöng en sång om pommac (det var hemskt) och till slut bara skrattade vi åt allt. Vi var hemma 03:30 (!) och då föll vi i dvala pretty much direkt. Och det ska jag göra nu också. Det har hänt väldigt lite idag så ni missar inget. Godnatt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0