You're the only one who knows exactly what I mean

Rubriklåt: You're the only one med Maria Mena
 
Jag har tänkt på en grej hörni. Ni vet, sådär som jag gör ibland. Det jag har tänkt på är just vad rubriken är, nämligen: Att umgås med likasinnade. Folk som tänker som en själv och gillar samma intressen. Det är fan klurigt, det där. Till exempel tror jag inte att jag kände någon som inte gillade Harry Potter förrän i...gymnasiet? Eller okej, typ min mormor, men annars inte. Minns tydligt hur vi pratade om filmerna och en klassis sa "jag har ju inte läst böckerna." "Då har du ingen talan", sa jag. ...Okej, you gatekeeping little punk. Men det hade liksom inte slagit mig att folk ba...inte läste dem? För det fanns som...inte läste böcker? Hur kan man inte läsa böcker! (det sista är fortfarande fucked up for the record.)
 
Som vuxen är det ju andra saker som känns självklara, men som inte är det. Som att inte vara frisk. Varför skulle jag vilja umgås med friska människor, liksom? De är ju skitkonstiga! Jag kan inte relatera till dem alls. De orkar allt, tar inga meds, får ingen vård, kan göra allt! Känner lite samma med heteros, just som i det normativa. De kan bara chilla och ha sina relationer och det är inte en del av deras identitet? Vad...vad...vad är då deras identitet undrar jag?
 
Och detta är ju destruktivt. Det måste det ju vara. Right? Så fort jag säger något sånt tycker folk att jag är "sektig" eller "kategorisk". Men jag orkar inte vara ordentlig. Jag vill umgås med lesbiska psykfall, varför är det så fel? Är det så att mina andra vänner blir kränkta för att de tror att jag inte vill umgås med dem? yall...ni vet att ni är mina vänner redan, va? I love you. Det är liksom inte så att jag bara och endast älskar lesbiska och sjuka personer. Men folk som inte är något av det (och ja, jag räknar blind som ofrisk, just för att man förstår struggles och sånt) är ju ganska rare i mitt life, alltså. Men är det osunt att tänka så? Är själva tanken att det är lättare att umgås med andra människor som känner samma saker som jag skadlig? Jag förstår verkligen inte. Fattar ju att det är skadligt att bara vilja hänga med harry potter-fans. men det här? Jag vet inte. Kan jag få lite åsikter på ämnet, tack?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0