dagens fundering a la Emmis

Vi lever i första världen, säger man. Afrika och sådant är i den tredje världen. Så min intresserande fråga här är, vad i helvete är andra världen? Jag gissar på typ fd jogoslavien och sådant, men jag vet inte...intressant. Vad säger ni, kan ni berätta? (och hey Sharon, ska jag göra min bild vecklig? har bild imorgon igen xd)

Kommentarer
Postat av: Sharon

Så länge du fortsätter ge mig anledningar att smita från pluggandet en minut eller två så får du skriva precis vad du vill. Tyckte dessutom att din bildlektion påminde ganska mycket om mina när jag gick i åttan, fast med den skillnaden att vi hade en manlig bildlärare som tafsade på flickorna, samt att vår Sven-motsvarande idiot ibland blev utslängd från klassrummet för att han och läraren bråkade så mycket. Pojkar i fjortonårsåldern, säger jag bara...

2008-09-11 @ 12:10:12
URL: http://shass.blogg.se/
Postat av: awn

Från WikiPedia:



"Första världen är en politisk term som användes under det kalla kriget. Första världen omfattar de länder som tillhörde Västblocket, framförallt de stater som är med i NATO, men även neutrala stater som styrdes av en marknadsekonomi och inte planekonomi, bland dessa neutrala stater räknar man med Sverige och Schweiz."



"Andra världen var en politisk term som brukade användas under det kalla kriget. Andra världen omfattade de länder som tillhörde Östblocket, däribland finner man bland annat Sovjetunionen, Polen och det forna Jugoslavien."



"Efter Bandungkonferensen 1955 började man tala om första, andra och tredje världen. Till första världen räknades västvärldens marknadsekonomier. Till andra världen räknades länderna som ingick i COMECON, det vill säga de forna öststaterna inklusive Sovjetunionen, och till tredje världen hörde ursprungligen många länder i Afrika, Asien och Sydamerika. Efter hand har en betydelseglidning gjort att "tredje världen" numera används som en vagt bestämd ekonomisk term för fattiga länder, ofta synonymt med u-land."



Det hade jag funderat på också. Men nu vet jag det.

WikiPedia är bra.

2008-09-12 @ 19:41:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0