Jag hatar allt, jag hatar dig, jag hatar oss, jag hatar mig

Rubriklåt: parasit med spader kung
 
Om det är något jag har tröttnat på de senaste åren är det fan självhat. Hela idén känns så otroligt tramsigt egentligen. Stella brukar påpeka det med att säga "varför tror du att du är så hemsk egentligen? Så speciell är du inte" när folk hatar sig själva. Och hon har så jääävla rätt i det. Hela den här "jag förtjänar inte att bli älskad!" "jag borde inte vara lycklig!" känns så fjantigt när man tänker på det, liksom varför skulle just du vara någon slags undantag från allt du unnar alla andra? Liksom vad får dig att tro att du är så viktig att mänskliga behov inte gäller dig? Det är inte rimligt. Inte för att någon tror att det är det, men ju äldre jag blir ju mer tröttnar jag. Och nej, motsatsen till självhat är inte "jag är så jävla snygg och cool!" det är att bara vara en person. Eller flera då om man är det. Jag älskar mig själv, alltså genuint, men det är inte en särskilt intensiv känsla. Det är bara att jag respekterar mig, eller snarare oss, att vi är viktiga för mig. Och såklart borde jag inte förminska alla andras känsla bara för att jag äntligen blivit kvitt min for the most part, men jag vill bara att alla ska lägga av. Ta lite hand om er själva. För varför skulle ni inte? Vad får oss alla att tro att det enda rimliga är att dränka oss i självhat det är ju helt sjukt i huvet! Liksom hur är detta norm? Förlåt för kaos, men ville mest säga hur trött jag är på detta. Jag orkar inte mer sånt här jox.

You know the greatest films of all time were never made

Rubriklåt: the 1 med Taylor Swift, en underskattad gem som jag lyssnade på och uppskattade igår helt enkelt
 
Okej, ja, jag ska blogga. Bloggeli-bloggela. Ni kan väl räkna ut att uppkörningen gick sådär, men mer sådär än man kan tro, för Stella glömde sitt leg och fick inte köra. Yeah. Vi lever fan livet. Så vi kramades och åt snabbmat och jobbade oss igenom dagen, men när vi väl åkte hem mådde vi ändå rätt ok. På tåget åt vi subway och jag tittade på swift-videos och pågick, och efter otroligt lång tid kom vi hem. Till våra katteeeer! De var utsvultna, så de kunde inte ens ignorera oss som de ofta gör när vi varit borta. Särskilt Sherlock la sig på mig och slickade mina händer en massa, har aldrig känt mig så älskad av något djur i hela mitt liv tror jag. Truly blessed.
 
Stackars Stella var tvungen att gå upp och jobba idag, men jag sov som en sten förutom när jag drömde mardrömmar och pågick. Töntigt. Sen har jag tvättat, vi har tittat på mushmushmush (våra boys är i final wooop) och jag har varit väldigt musik-hype. Kommer antingen skapa en ny spellista eller fem eller researcha hundra artister till podden. Så kan det verkligen gå. Men innan jag gör någon av de grejerna ska jag sova som en liten sten igen, för nu råkade ju klockan bli mycket. Så, inte så intressant berättat detta, men jag är åtminstone ikapp. Godnatt!

Vi är två idioter som tänker tomt

Rubriklåt: Kom över nu med Hurula, en av hans bästa jävla låtar som jag alltid glömmer bort men hörde den precis och blev blown tf away
 
Hallå hej! Jag sitter i "lilla soffan" och vibear och gör research. Eller ja just nu tittar jag på en long ass livestream där nästa veckas artist spelar och babblar. Det är gosligt tycker jag. Och vad mycket som har pågått sen sist! igår efter blogget kom Sara, Benjamin och mormor för att äta middag. vi åt jättegoda linsbiffar med kalla såser och grejer och drack vin ur en jättestor flaska. När Stella kom ut i köket stannade hon upp och bara "varför är flaskan helt sinnessjuk?" det kan man verkligen undra. Vi pratade mycket om bröllop och brudklänningar (jag frågade benjamin när han skulle köpa sin brudklänning, det skulle han tydligen inte, dåligt) och vi hade väldigt trevligt över lag, särskilt när vi åt surdegskanelbullar efteråt. Eller "Stellabullar" som de numera heter för hon är besatt av dem och det är en grej nu.
 
Jag vaknade halv sju imorse igen (serri kroppen avlägg!) och efter ett tag körde vi iväg för att jag skulle klippa mitt hår äntliiigen. jag och frisören pratade mer intensivt än vi brukar och bondade om att vara i faktiskt bra relationer och varför folk som inte kan vara ensamma är så konstiga. Starka takes osv. Stella slaktade rondeller som en kör-queen och sen åt vi lunch på max och pratade om blinda vs döva och fanatiker och sånt. Vi kom hem och jag researchade en stund och hade gärna stannat hemma, men nej, för jag skulle till tandläkaren. Hon var helt stunned över att jag använder min bettskena varje natt, för jag har pajat mina tandar så mycket. Hon fick också se hur sliten skenan var och ropade "kära tid!" yall I gnissel my tänder a lot. A looot. Men där var väl ändå dagens aktiviteter klara, eller? Nä, för sen gick vi till en mäklare och där skrev vi kontrakt på att sälja min lägenhet! Min lilla fina älskade lägenhet ska ha en ny tjeja som bor i den! I have many many feelings! Det kommer vara så sjukt att liksom...inte ha mina saker där! Och jag måste sälja min säng och grejer det vill jag inte! :( men mäklaren var rolig ("ja det betyder att om man har beef med bostadsrättsföreningen...") och det känns så himla bra. Jag ska liksom verkligen-verkligen bo med min tjejbo. Det är så sjukt och så fint. Och snart ska jag belönas för allt flängande för vi ska äta våfflor! Mummms! Och imorgon är det dags för uppkörning. Vi ses dåååå!

It might not always be the truth but it'll have three chords

Rubriklåt: Nobody knows that I'm a fraud med Grace Petrie, som vi pratade om igår bara
 
Hallå från en väldigt trött liten blobbma! Och en blobbla som sitter här bredvid mig och ser ut som ett litet paket. Hon har det inte lätt idag. Men igår åkte vi iväg på övningskörningsäventyr, genom parkeringar och hörn och grejer, och sen till malmö där vi landade hos Lilla. Där spelade vi in en podd! Homohits med gäst, vilken dröm! Vi babblade på och kramades och drack öl, för det ska man göra på våren, och köpte pizza vilket var oerhört gott. Vi tittade på en video som Lilla verkligen borde ha sett innan och hon höll med, för det är hennes nya favoritvideo nu sa hon. Söta unge. Vi knäppade oss, lyssnade på brittiska dängor och skrattade åt allt mer groteska skämt, innan vi tog oss hem och slocknade.
 
Idag var projektet att åka till Burlöv och titta på klänningar. Det fanns på rea på någon mystisk affär, och det slutade med att Stella köpte två klänningar och en tröja och jag köpte en swoshig sommarklänning som jag utnämnde till "sitta på gården-klänning". Så gosligt! Och sen har jag sovit som en jävla sten, för det behövde jag, och nu kom det folk hit så jag ska gå ut och säga hallå till dem. Ses snart igen säkert!

Ett år genom åren: mars

En månad som publiceras i sin faktiska månad, sjukt! Det lär ju april också göra, om jag inte väntar jättelänge men det hoppas vi ju inte på. Så, här är mars, om en stockholmsresa!
 
 

Mars

Eller ”good enough”

 

Vi går ut på stan med en känsla av att vad som helst kan hända. Jag gör i alla fall det. Hela helgen har det känts som om jag äntligen kan andas igen och det borde vara tvärtom. Jag tillbringar helgen med någon jag aldrig har träffat innan, på otrygga ställen och nästan ingenting planerat. Det borde vara svårt, för allt är tydligen svårt nu för tiden, men det är lätt. T och jag pratar som om vi alltid har känt varandra och ja, på ett sätt har vi väl gjort det, bara inte på det sättet. Vi har legat på hotellrummet och tittat på serier, något jag aldrig fått för mig att göra annars men som var jättemysigt när vi gjorde det. Och nu är vi på väg ut i Stockholm, där T aldrig varit förrän igår. Tänk att bo i Sverige och aldrig ha varit i Stockholm. Jag var här första gången när jag var ett år gammal och sen har det nog inte gått ett år utan att jag är här. Men T har aldrig haft anledning att åka hit. Det är en märklig sak att tänka sig.

 

Vi hamnar på pizza hut, för T har inte ätit det på tio år säger hon. Hon är barnsligt glad och jag undrar mer om jag kommer kunna äta. Men när vi sätter oss och hon läser menyn förvånar jag mig själv med att inte ta det mest basic alternativet, utan det jag är sugen på. Egentligen helt unthinkable men nu gör jag det utan att tänka. Och när T frågar om jag vill ha sallad från buffén säger jag ja. Det är så sjukt att jag måste skicka ett SMS till familjen, för jag är ju inte ens Emma längre! Men det är jag, en Emma som äter sallad och pizza och pratar om precis allt. Det är aldrig svårt att komma på vad vi ska säga och tiden går. Vi råkar bli kvar på pizza hut och dricker vin efter maten. T dricker nästan aldrig annars och jag märker vilken stor grej det är för henne att vi drack en drink och ett glas vin igår (även om jag drack upp halva hennes) och dricker vin idag igen. För mig är det bara en vanlig helg, nästan mer nykter än vanligt faktiskt, men det låtsas jag inte riktigt om. Det finns ju så mycket annat att prata om.

 

När vi kommer till cirkus överraskar jag mig själv igen. Vi köper vin att dricka under konserten och jag beställer rött för första gången i hela mitt liv. T skrattar och säger att jag är odödlig idag och det tror jag faktiskt att hon har rätt i. Det har varit så jävla helvetes svårt att vara Emma men just idag är jag nog odödlig. Maria Mena kommer ut på scenen och bevisar att jag har rätt. Hon är odödlig, jag är odödlig, hela rummet är odödligt. Hon skämtar om hur hon förlorade allt sitt smink på vägen hit och fick ringa sin ”good friend Melissa Horn” så att hon kunde köpa smink och möta henne på Arlanda. Det är så sjukt att Maria och Melissa faktiskt är vänner. Att det inte bara är något hon säger. Jag och T sjunger och dansar och jag som var rädd att jag skulle koppla bort mig själv, försvinna inåt som jag så ofta gör på konserter, hålls kvar i ögonblicket av T och låtarna som rör upp allt på det bästa sättet. Vi hittar en ny vän att skriksjunga med och vrålar ut all this time som om det inte finns någon morgondag. Vännens man köper vitt vin till oss och det är skönt med kyla i halsen efter all sång. Vi tre håller ihop och sjunger bend til I break med lite för mycket inlevelse. Skrattar åt oss själva.

 

När vi kommer ut får T cigg av våra nya vänner. Mannen verkar trevlig, men hon vi sjungit mer blir mer och mer påfrestande. Hon frågar om och om igen om jag föddes blind, om jag ”ser allt med den där käppen” (oklart hur jag skulle se med käppen) och hur ofta T träffar sin dotter. Att hon träffar henne jämt, att hon uppfostrar henne själv, verkar inte gå in hur mycket vi än kämpar.

”Men det kan jag väl få fråga?” säger hon upprört när vi skrattar. Absolut, första gången. Hon verkar vilja hänga längre, men vi går hem till hotellet och skrattar så det gör ont åt alla hennes frågor. Sen sammanfattar vi kvällen, alla höjdpunkter.

”Men det bästa var att se dig sjunga I always liked that”, säger T. ”Du kände den verkligen så mycket.”

Och jag måste hålla med. Få saker har känts så viktiga som att, nu när allt är så svårt och längtan att bli mindre och ta kontroll över något blir större, att sjunga för mina lungors fulla kraft:

”What if I’ve always been good enough in my skin?”

För tänk om det är så. Tänk om det faktiskt skulle kunna vara så. Just nu känns det inte helt omöjligt.


You stupid bitch, can't you see, the perfect one for you is me

Rubriklåt: You stupid bitch med girl in red, en sån jävla bop som vi vibeade till igår fast den definitivt är en nice guy anthem
 
Hallå hej! Hur mår ni blågisar? Jag mår bra för solen solar! Inte på mig just nu, men på världen åtminstone. Och igår var en braaa dag. Vi chillade och jag solade en massa på balkongen såklart, för det måste man. Jag fick störig ångest, men sen gick jag och Stella ut i solen och åt lunch och då blev jag glad. För det behöver man.
 
Men på kvällen kom skooogis! Det var det drömigaste! Vi köpte sushi/lax/sånt (fast alla och deras mammor var i stan, helt sjukt) och sen bara drack vi bubbel och kacklade här i lägenheten. Vi babblade om mammor, att ha en egen identitet, sjuka människor på internet och hur mycket som helst annat. Vi åt chips och choklad som man bör, skrattade otroligt mycket, hyllade bra gynekologer och knäppade oss. Det var så mysigt och jag älskar henne! Och idag har jag varit ute och fikat med mormor på ramklints, för så vill man ju ha det. Vi drack varm choklad med stor pasion och pratade och catchade up, och köpte blommor från en tant som vägrade tro på att mormor var 82. hon trodde att jag var hennes dotter vilket också borde betyda att jag såg väldigt gammal ut. Inte helt ok. Men allt är mysigt och soligt och nu ska jag och Stella gå till systemet och köpa ölar och cidrar. Harebra!

Om jag såg för en dag

Jag brukar ändå vara helt okej med att vara blind, brukar liksom hantera det ganska bra. Det ska jag väl inte sluta med, men det är ju självklart en del jag önskar att jag kunde göra. Så, mest för att jag kan, här kommer några saker jag hade gjort om jag såg för en dag (eller några dagar I guess):
1) Gå på brunch. Tänk att få välja mat själv! Kunna ta mer utan att be om hjälp! Ta exakt det man är sugen på! Wow!
2) Gå på stan. Kolla på kläder, skivor om jag hittar en skivaffär, gå ärenden. Köpa grejer på systemet, bara en sån sak.
3) Handla mat! Återigen, valmöjligheterna! Tänk att kunna se vad det är extrapris på eller bara något random man är sugen på? Woooow!
4) Gå på klubb. Dansa, spana in snygga tjejer, inte få fullständig panik för att jag inte hör nåt.
5) Verkligen googla runt på olika stilar och vibes, så jag kan se hur olika folk ser ut. Det skulle jag verkligen vilja.
 
Det är några små saker jag vill kunna göra. Framför allt kunna välja, som ni märker. Det är fan inte alltid lätt, och det här är ju bara lyxgrejer, såklart hade jag också typ lärt mig hitta till ställen och sånt om jag kunde se för en dag. men ah ni fattar.

Caroline, I swear to God I tried

Rubriklåt: Caroline med arlo Parks, från veckans cirkelskiva och en bra gå i solen-låt
 
Hallå från luftmadrassen! Det är en madrass-natt för mig, tråkigt nog. Mamma tyckte att jag skulle ha madrassen varje natt, för Stella behövde sova mer. Taskigt tyckte jag detta var, men Stella påpekade att mamma så att säga inte hade någon bestämmanderätt i frågan. Sant. Men ja, idag är det torsdag och vi har haft det bra. De har kört såklart och vi har chillat och tittat på mushmushmush, men senare på dagen träffade jag Saga! Vi gick till john bull och drack vitt vin på uteservering, i mars, sjukaste! Vi diskuterade vad som definierar ett sunkhak och vilka som är malmös bästa sådana, sjuka stories på shotluckan och en hel massa annat, men rörde oss sen till ariman för mer vin och även fika, bästa kombon. Blåbärspajen var oväntat god kan jag säga. Där pratade vi om sviniga vänner på gymnasiet, standard-viner och hur härligt det ska bli att bli gammal och ha fester, för det ska det fan. Saga är en eminent person ska jag säga er! Sen kom jag hem igen och åt kött med gallerpotatis (så ska man ha det) och sen har vi researchat på varsitt håll för jag kunde inte hålla mig längre från att börja på mitt nästa avsnitt lol. Vill researcha till podden varje dag! Men nu är det sovdags, för imorgon ska det fan karpas sol!

Hela den här jorden är ditt lekrum, jag ska ge dig hela universum

Rubriklåt: Simone med Silvana Imam, för idag har jag träffat en bebbe och det är en bebbelåt!
 
Hallå hej! Igår blågade jag inte, men då hände inte jättemycket heller. Men Stella kom hiiit! Så glad jag bleeev för jag älskar hennne! tönt är jag. Vi lyssnade på nya flashback med stor pasion och sen testade Stella att köra mammas och pappas bil, alltså automatare. Det gick ganska bra till slut och hon fick backa och parkera en massa. Plötsligt när vi körde sa pappa "jag undrar om Håkan har några koner?" Vi skrattade mycket åt för ja det kan man ju undra. Fast det var väl rimligt I guess, för koner är bra när man ska backa tydligen.
 
Idag har jag varit i malmö och träffat Marie! För första gången på två år! Och en liten bebbe dessutom! Eller ganska stor, hon kunde gå nästan själv och allt ju! Och skramla och banka med saker och skrika och babbla och vara söt såklart! <3 jag blev såklart ytterst betagen. Men Marie var också okej, haha. Nä det var snarare jättefint att ses igen och prata och skratta och minnas en massa grejer. Vi åt choklad med nötter och skrattade åt "oj du är ju nötallergiker!" "ja nu kommer jag dö!" på bred skånska. Det var knäppt och väldigt roligt! Sen kom jag hem och vi åt varma mackor, tittade på en massa alla mot alla och tramsade. Stella skrattade mer än vad jag någonsin sett henne skratta, och när vi till slut fick veta vad det var om...var det om någon manet. Det var inte så kul. Men jag blir så glad när Stella är glad! Hon är så mjuk och glad och knäpp och det bästa som finns. Förutom kanske bebisar. De är också väldigt knäppa och mjuka och fina och bäst. Okej vad är det med mig? Det är vår, så blir det ibland. Ses imorgon, kanske lika hypad då!

Imma keep running cause a winner don't quit on themselves

Rubriklåt: Freedom med beyoncé och kendrick lamar, från förra veckans cirkelskiva
(det ligger ett shuffle-inlägg under detta)
 
Hallå från natten! Jag ligger i soffan och det ska jag väl njuta av för imorgon blir det madrass för maj. För då kommer min tjejbo hiiiit! Och världen har varit goslig här i lägenheten. Igår var jag lite vaccin-off tror jag, off var jag i alla fall, men pappa gjorde en riktigt god laxgratäng och det var ju coolt ändå. Och idag har jag fått ett coolt mail (seriöst det coolaste mailet okej nä har nog fått coolare mail hmm undrar vad mitt coolaste mail har varit? Inte detta iaf men coolt var det) och gått djupt i grävet efter queera artister. Seriöst har nog aldrig gått djupare i grävet än idag. över 200 i dokumentet nu fuck yeah! Då kan man podda i fyra år och då räknar jag inte ens med specialavsnitt! Specialavsnitt pratade jag med Stella länge om igår och vi är så fucking hype på att spåra ur och prata om annat än bara specifika artister. Tänk alla musikaler vi kan prata om till exempel! Och mer generella musikgrejer såklart. och jag kräver att göra något med spoken word för jag måååste få prata om det. Så, ja, det har inte hänt så mycket förlåt. Det blir mer skåne-action snart!

utdrag från min mars-shuffle, del 2

Yes, dags för shuffles igen! have fun och förlåt för att jag inte kan lägga massa fina blankrader mellan dem, det gör jag men blogg.se tar alltid bort dem!
 
 

12/3

La isla bonita

 

Jag hör henne innan jag ser henne. Klackarna ekar genom huset och jag undrar om hon har dem på sig bara för att låta så mycket som möjligt. Hon öppnar min dörr och jag gäspar teatraliskt, låtsas vakna.

”Har du sovit gott?” frågar hon.

”Jag tror det”, mumlar jag och vågar knappt titta på henne.

”Vill du ha frukost?” frågar hon och jag funderar på vad som vore smartast. Klart jag vill sitta mittemot henne vid bordet och kanske äta något gott, kanske mackor eller gröt eller vad hon nu äter…med henne. Men också fan, jag borde nog inte vara kvar här. Hon borde ha, vad heter det, plausible deniability. Så heter det nog inte. Jag sväljer alla känslor.

”Nä”, säger jag och sträcker mig efter klänningen på golvet. ”Vi ses i skolan imorgon antar jag.”

 

17/3

Howl

 

Jag önskar att jag inte sa något. Nu är det han som inte säger något. Jag kan känna lukten av honom när han kommer in, den som suger mig mot sig fast den egentligen mest är svett. Han pratar inte med någon så vitt jag hör och jag vill gå fram till honom och säga något obrytt. Något han inte kan tolka som att jag behöver honom, fast det gör jag ju. Det vet han att jag gör. Han vet att jag vill hålla honom så hårt jag kan, hårdare än jag kan, för fucking alltid. Så han är tyst. Spelar på sin gitarr, det tysta plinkandet av en elgitarr som inte är inkopplad. Hans händer mot strängarna gör mig torr i munnen. Jag tror att någon försöker få kontakt med mig, men jag hör bara de snabba riff han plinkar fram. Han borde prata med mig, för en vecka sen hade vi redan slängt käft och skrattat åt råa skämt. Men jag sa något, jag förstörde allt och nu står han och spelar gitarr för sig själv. Jag borde absolut inte ha sagt något.

 

 

19/3

Closer to fine

 

Vi har gått nästan hela vägen upp nu. Vattnet är slut, men Silja har sagt att det finns en källa längre fram. Jag är trött, men hon springer i förväg och verkar inte bry sig om hur länge vi vandrat.

”Kom då!” ropar hon. Här borta är källan, det är så fint!”

Och hon har inte fel. När jag kommer fram hamnar vi i en glänta med en källa och stenar att sitta på. Så det gör vi. Vi hämtar vatten från källan och dricker girigt, jag andfått och hon nöjt. Det är varmt, men skugga just där vi sitter och det är faktiskt precis så fint som hon sa. Särskilt när Silja drar fram sin flöjt, som jag inte sett att hon tagit med, och börjar spela. En drillande, snabb melodi ekar över vidderna och källans porl låter precis som om det hör till musiken. Hon spelar med fokuserad min och jag känner i hela själen att jag älskar henne. Lägger mig ner på marken utan att bry mig om smutsen. Perfekt.


He said you may be telling true boy, but this here is Camouflage, and he's been right here since he passed away last night

Rubriklåt: Camouflage med stan Ridgway, en otrolig låt som vi lyssnade på här idag
 
Hallå från "stora soffan"! Här sitter jag och lyssnar på nästa veckas homohits, för det fick jag från Onna innan. Härligt för maj. Och ja, nä, det blev ingen konsert igår. För lilla har covid :(( så vi kunde inte gå. Så då ringde jag Sara och väckte henne från en nap, men hon sa "du kan komma hit. Du får ingen mat." hon är rimlig.
 
Jag kom dit och vi tittade lite på gilmore girls, för det måste man ju, men sen lyssnade vi på musik och åt mycket märklig banankaka som hon fixade. Den var spännande, men hon tvingade mig att lyssna på samma låt fyra gånger när hon gjorde den så det var lite rude. Vi var båda trötta och hängiga, men vi råkade bli hype och blastade partylåtar. Vi sjöng halsarna av oss till schlagerlåtar, konstaterade att alla Carolas låtar borde vara på skånska, mindes otroligt dåliga eurovisionlåtar vi kunde alla ord till och knäppade oss. Vi testade dåliga remixes, Sara ville lyssna på "gammalt fjortisdunk" och vi försökte sjunga stämmor i varierande grad av framgång. "fy fan Sara, vad ska jag ha dig till om du sjunger samma stämma som jag?" utropade jag. Gamla klassiker dammades av, vi pratade om bröllopet en del och allt var ganska hypigt men också skönt att åka hem i tid. Jag kom hem hit och slocknade basically, och sen sov vi alla till 10:30. mamma och pappa var i chock, jag var nöjd.
 
Idag har jag chillat oerhört mycket och pappa har fixat och donat och blastat vinylskivor med till exempel boney m men också Stan (eller dan som jag trodde att han hette lol) som rubriken skvallrar om. Och sen kom mormor och fikade på alla mammas goda kakor och berättade om ålderdomshem-hemskheter och annat jox. Det var mysligt, fast hon slog på min vaccin-arm hela tiden. Varför slår/klappar gamla en så ofta på armen visst är detta en grej? Det känns som en grej! Aja, här har jag det bra, fast det blåser för mycket för att sitta i solen. taskigt. Vi ses när vi ses i alla fall!

Vem är petsons snöflinga?

Hallå från balkongen! Jodå, jag sitter på mina föräldrars balkong och har suttit här i flera timmar i solen. Nu börjar det dock bli kallt, så ska gå in när bloggandet är överstökat. Men igår när jag kom fram möttes jag av Olle, som sa "jag och mamma rävås sprang till olika tåg, men jag hittade dig! jag vann!" Mamma skulle ta min väska och vi skulle dessutom behöva gå tre blinda med Olle utan henne, för osbys bästa team var också där! Så vi gick till meat och där åt vi (utan mamma) middag och babblade. Olle sa rubriken för att jag sa att Robert var en speciell snöflinga (för att han inte ville ha smör på brödet lol) och Olle trodde att jag sa rubriken...men det fattade inte vi, för han skrattade så mycket så vi hörde bara nåt om petson och fattade 0. Till sluuut kunde han fråga och vi bara eeeh va nej. Han kämpar på, men det går sällan bra. Men så jääävla kul att träffa honom igen! Vi skrattade åt namnet postgran / påskgran, pratade bröllop, uppdaterade varandra och pladdrade på. Mat åt vi också och god var den, och när de andra beställde kaffedrinkar (och äppelmust till Robert, då är det fan fest!) tog jag en white russian vilket ju var det godaste. Riktig euphoria-nostalgi ju!
 
Vi lämnade meat och jag gick hem med mamma, för hon kan ju bara komma och hämta mig var som helst för hon bor i stan sjukaste. Det visste inte Olle, stackars ändå. "va, har de sålt rävås-huset?" ja de har ju det. Vi kom hem och efter mycket om och men övertalade hon mig att vi skulle se notting hill. Så bra den är ändå! Jag tänkte på Henrik och Marie om vartannat, skrattade, åt popcorn och hade det så jävla bra. Sen skrev jag lite med Tilda och somnade sent, men har ändå varit pigg idag. Och idag har jag chillat och sen äntligen, äntligen vaxxat mig! det hände till slut! Och sen har jag suttit här ute och solat och fikat med mamma. Hon har bakat tre sorters kakor, för hon är mamma så att säga. Jag har hittills smakat två av dem. Och snart ska jag förhoppningsvis på konsert fuck yeah! Älskar att vara hääär!

Sometimes I wish I liked drinking, sometimes I wish I liked pills

Rubriklåt: Sugar coat med little big town, en låt jag hörde nyss och som är oväntat svinbra
 
Hallå från tåget! Snaaart är jag hemma i skåne eller ja jag är i skåne nu men hemma i lund menar jag. Det känns som hundra år sen jag var här verkligen, men nu ska jag vara här i elva dagar så det tar jag igen nu! Och igår var en dag, som fröst gick ganska dåligt för vi mådde båda sämst, men sen åkte vi till Onna och åt pannkakor med henne, Kiti och Luna. Stella och Luna blev bästisar och det var ungefär det finaste jag någonsin sett. Seriöst dog söt-döden av att se Stella prata med ett barn och hur bra hon var på det <3 vi åt också mängde av pannkakor såklart och pratade om att vilja vara ett barn på öppna förskolan, moderatsylt och en massa annat trams. Rakel kom efter ett tag och vi bondade om hur folk var barbarer som bytte kläder på barbiedockor, de ska ju ha sin outfit så man ser skillnad på dem och vet vem som är vem! Vi är de enda rimliga tydligen. Det var hursomhelst mysigt, men vi var båda helt slut när vi kom hem. Det är så sjukt långt att åka hur orkar folk bo i stockholm :( skoja jag orkar.
 
Idag fixade jag och donade en massa på förmiddagen, och sen har jag åkt dåg. Jag har läst klart maries bok (!) och skrivit kommentarer till den, och vad kul det var! Jag vill handleda folk mer genast! Det ska jag göra också, bestämmer jag nu. Så det har varit en okej tågtid, men ingmar har spårat för han säger att klockan är 21:55. det är för fan fel på båda timmar och minuter, hur lyckas han ens med det? Knäpp-dator. Aja, det är mitt lilla liv, snart är jag framme! Då blir det lundabloggning, ses då!

när mina fingrar inte längre känner, när mina ögon inte längre ser

Rubriklåt: Come give me love med first aid kit, original av Tedd Gärdestad, för 1. jag hörde den på max idag och 2. jag lyssnade på tedd för cirkelens räkning idag (dock inte den låten).
 
Hallå från natten, jag borde sova! men jag fastnade i babbel med Tilda, så det blev inte så. Och vilken dag det har varit idag! Jag sov först en del och sen åt vi lunch och jag färgade äntligen mitt hår igen. Woho tänkte jag, men färgen tog jättedåligt :(( vi ska köpa ordentlig färg på lyco. och bleka hårfanskapet I guess. blä har inte saknat det. Jag researchade sen en del och skulle lyssna på en låt som jag lyssnade på när jag mådde som allra sämst i livet för några år sen, och...plötsligt fick jag en redig ångestattack. mådde illa, domnade lite överallt (eller "var yr i armarna" som jag beskrev det, fattar ni? inte?), grät och höll på. Det försvann ganska snabbt men kunde knappt gå efteråt, mina ben liksom bar inte. Svinläskigt.
 
Men vi skulle gå på utflykt och den kunde inte vänta på min ångest, så vi åkte in till stan. Då mådde jag helt okej ändå, särskilt när jag fick trycka i mig mat från max. Vi satt där och lyssnade på den spännande musiken (verkligen allt möjligt) och sen...gick vi på bio! Vi "jag är så jävla easy going" och jag har lide känslor. som dessa (spoilers):
-Audrey såg ut som twitter-Alex. Det var weird men kul.
-Varför var mamman död? Seriöst varför? Hon är viktig för storyn ffs!
-smart att göra Matheus och Valle till en person. Men saknade Valle och särskilt Aisha!
-Joannas adhd var väldigt bra gjord, men också hemsk att titta på. Hon var vansinnigt cringe.
-Jag och Stella har kommit fram till att vi inte klarar av att se filmer för de har för många konflikter och då mår vi dåligt. rip oss.
 
Vi kom hem och poddade och det blev en fnittrig och härlig podd tycker jag. Vi blev nöjda iaf vi får se vad någon annan tycker. Och nu ligger vi här, Stella och Sherlock sover och snart jag med. Godnatt från nästan lilahåriga emma!

A friend in need's a friend indeed, a friend with weed is better

Rubriklåt: Pure morning med placebo, för jag kanske har hängt med dem lite mycket idag undrar vad det kan bero på?
 
Hallå från natt-emma! Jossan hoppar runt och är kränkt för hon vill ha mat. Det kommer hon inte få. Synd att jag inte kan förklara det för henne. Och idag, ja det har väl varit en dag. Ganska deppig, för alla har varit lite deppiga, men helt okej. Jag har sovit en del och sen har jag researchat en hel jävla massa. Fast först trodde jag att det inte skulle bli någonting alls, så jag höll på att tappa det, men nu känns det bra! Vi lyssnade på nya flashback (the return of babianen! finns det en sjukare varelse) och sen har vi ätit fiskpinnar och vibeat. Och jag gjorde nåt jag borde gjort för många många månader sen: Läste Maries bok! Hon har skickat en bok till mig som jag ska ha olika åsikter om. Hej marie här är min åsikt: När ska de ligga! Eller hångla åtminstone! Kom igeeeen! (obs jag har seriösa tankar och reflektioner blablabla men mest av allt vill jag att de ska get it on. Det är som vanligt i mitt liv.) Alltså, jag märker verkligen hur mycket jag har saknat att läsa. Och att jag typ inte kan någonting om vuxenlitteratur. Jag måste läsa böcker och framför allt böcker för vuxna. Läskigt! Jag kan inga! Och då kanske jag blir vuxen! Neeeeej! Att jag sitter här vid 02 och bloggar, lyssnandes på en twilight-podcast (tillräckligt kritisk oroa er inte), kanske motbevisar vuxenheten. Aja, ses imorgon, då har jag gjort något!

Ett år genom åren: februari

Oj vad svårt det var att komma på någonting i februari! Det tog jättelång tid, men till slut kom jag på det här. Så det kanske inte var det mest spännande jag har skrivit, men lite kul ändå. Håll till godo!
 

Februari

Eller ”euphoria”

 

Jag har knappt gjort någonting på hela veckan. I och för sig har jag fixat lite med distanskursen, äntligen, så det känns inte som en helt bortkastad vecka ändå. Men nu ska jag åtminstone få göra något, komma ut och träffa lite folk. Så jag tar färdtjänst hem till M där hon och C väntar.

”Åh! Min favoritemma!” ropar C när jag kommer in. Jag skrattar och säger att det har jag svårt att tro. Han medger att han väl känner en annan Emma som är likvärdig, men just nu är det jag som är hans favoritemma. De är båda hyperaktiva och glada efter en bra låtskrivarsession och vill såklart spela upp vad de har åstadkommit. Jag gillar det, inte min genre men det finns mycket där. Såklart blir jag mest avundsjuk, för jag vill ju också skriva låtar tillsammans. Jag tror att M märker det, för hon börjar spela en av mina låtar och det blir en knäpp salsa-version med improvisationsrundor och allt. M sjunger nästan hela låten och det är kul och konstigt.

 

C åker hem för att lämna gitarr och bil, för vi ska gå ut ikväll. Vi ska på gayklubb, men jag har varit där innan och vet att det inte känns särskilt gay alls. I och för sig har jag aldrig varit på hetero-klubb så det är väl svårt att säga. M och jag dricker vitt vin och har lite girl time, men snart kommer K och J. Festen är igång, som alltid. Jag och K sjunger buffy-låtar och är ovanligt i synk. Innan vi åker till klubben tar M fram en parfym som heter ”euphoria” och skrattande bestämmer vi att alla ska ha den idag, för vi är nu euphoriagruppen. Så lätt är det att mynta något helt nytt och jag undrar om det bara är jag som blir yr av glädje. Det brukar det vara.

 

När vi kommer fram till Moriskan möter C upp oss igen. Han tar motvilligt också emot parfymen, men säger att han är orolig för att komma hem och lukta tjejparfym. Jag och M påpekar att han ska vara på klubb med en massa tjejer, så det är nog lugnt. C och jag följs åt på vägen in och pratar om lite allt möjligt, men när jag nämner ”en grabb jag var kär i förut” stannar han bokstavligen upp.

”Va?” utropar han. ”Jag var helt säker på att du var lesbisk.”

Jag blir glad när han säger det. Kanske för att jag såg lesbisk ut och önskar att jag var det, eller kanske för att han tänkt på vem jag gillar. Kanske lite.

”Nä”, säger jag utan att låtsas om hur mycket jag kämpat med just det. ”Jag är bi. Varför trodde du det?”

”Jag vet inte”, erkänner han, ”det kändes så.”

Hans chock är lite överdriven tycker jag, men det är roligt. Vi går in på klubben och alla dansar. Jag sjunger med i alla låtar, för det är klart jag gör. Att dansa utan att sjunga är fel in i märgen men det fattar sällan folk. Jag går loss till Missy Elliot och K skrattar och ropar glatt. Jag och M dricker cider och är flirtiga och fnittriga som vi alltid är. Men mest hänger jag ihop med C, oväntat nog. Vi dansar och skriker med i ”shake it off” och jag förvånas över att han kan orden.

”Ge mig din hand!” ropar han plötsligt. Jag gör det och han sträcker den framåt, tills den slår emot en annan hand.

”Vad gör du?”

”Du gjorde precis high five med stans snyggaste flata!” ropar han. Jag skrattar och dansar vidare, men är absolut avundsjuk på att kunna se någon och få kontakt sådär. Och kanske på att bli kallad stans snyggaste flata. Men kvällen fortsätter. Jag är helt slut, men jag och C dansar nära till total eclipse of the heart och det borde kanske finnas en spänning i det, men det är bara kul. Och när jag precis tröttnat på hela grejen och verkligen vill åka hem, då händer det.

”Why, why can’t this moment last forevermore?”

Det är Euphoria. Vi samlas snabbt och dansar i en tight cirkel. Vi skriker att we’regoing up up up up uuup och skrattar. För vi är euphoriagruppen. Det är här vi börjar. Vi vet inte var det ska sluta och det är kanske tur, men vi vet att det har börjat. Det är magiskt.


To the ones that came before us, all the golden ones who were lifted on a wing

Rubriklåt: Fallen fruit med Lorde, som jag helt hade glömt att jag lagt i min vår-lista men it fits
 
Hallå från sängen! Jag är all ready for bed och ska sova som en sten, men först berätta om denna lilla dag. Och idag har jag äntligen varit ute i solen! Jag gick i solen och den solade på maj! Vi tog en annan väg hem för att få mer sol, mycket bra beslut. Vi var ute på dagen för att jag skulle till läkaren, för att be om antingen ett intyg eller remiss till en ögonläkare för att få ett. Men han fixade intyget på momangen! Fucking kingen är han! Så nu är det this prokrastinating bitch som äntligen ansöker om färdtjääänst! Ingen trodde att det någonsin skulle hända lol!
 
Sen har vi haft en goslig tid. Stella har jobbat, vi tog en eftermiddagsnap, vi åt korv med bröd och jag fick det gulligaste meddelandet of all time. Agnes hade spelat in en koltrast som sjöng utanför hennes hus! Det var en jättefin inspelning <3 om jag nånsin gör ett album igen ska den vara med. Jag har också researchat massor till podden och varit ganska konstig, vilket nog förvirrade Stella en del, men så kan det va. Nu sover hon, vilket är bra, för hon har rullat runt som fan och det brukar inte direkt betyda att hon sover bra. Det vill jag att hon ska! Och jag. Ska passa på att somna utan sherlock. älskar henne men det är inte lätt alla dagar.

Vad är en vinnare egentligen?

Rubriklåt: Rosor från en loser med Miriam Bryant, för jag lyssnade på den nyss idk
 
Hallå från natten! Jag borde verkligen sova och det ska jag snart, för jag ska upp imorgon, men jag var mer sugen på att sitta uppe och äta pringles. Så kan man ha det, men när jag har bloggat och shufflat ska jag sova. Och oj vad lycklig jag var när jag vaknade idag och mådde bra! "Jag kan äta vad jag vill utan att hantera det!" ropade jag i *Stellas ansikte. Sen blev dagen lite märklig, för jag skulle ta bort lite gojs ur min ögonvrå (alltså den yttre) och hittade istället...en kattklo. Den måste väl ha legat på kudden och lagt sig där, idk man, men det var otroligt mindfucking att visa den för Stella och ba "vad är detta? Jag hittade den i mitt öga!" Det är inte lätt. Jag hade också drömt att jag hängde med Vispen och hon hävdade att hon var 70 år (!) och att jag skulle på konsert med Robert och pappa men pappa vägrade följa med och därför kunde vi inte gå. Taskigt.
 
Vi chillade och sov och åt och pågick i omgångar, och sen åkte vi till Kista på söndagsutflykt. Vi fikade på espresso house och de hade julmust kvar för halva priset, ja tack säger jag! Vi köpte olika pluggar och mög och också mat, och sen åkte vi hem, efter att ha kollat på kjolar och skjortor och grejer vi råkade gå förbi. Stella såg också ett konstverk hon gillade och beskrev det som "det är en tjej! hon har kläder på sig så du vet" det hör inte till vanligheterna i våra små lives. Och sen åt vi gott kött med konstiga kroketter och tittade på alla mot alla och grejer, och nu ska jag snart lägga mig ner. Hoppas lite att Sherlock har flyttat sig för jag vill få plats. När Stella har tyngdtäcke och sherlock ligger överallt får man väldigt lite plats. Så kan det vara, det är söndag och snart är det måndag och vad fan pratar jag om nu hejdå!

I've really been on a bender and it shows

Rubriklåt: The sharpest lives med my chemical romance
 
Ja alltså jävlar. Här vilar Emma, dödsorsak: hundvinet. (det är en box vin med en hund på inte vin för hundar) det intog jag hos Kiti, där jag hängde igår. Vi åt lax med citronsås (mummms) och sen lyssnade vi på en massa emomusik eller vad man ska kalla det, typ mcr och paramore och panic at the disco och allt sånt därnt. Såklart sjöngs det en del och det var mycket förvirring om vilka låtar som var vilka hela tiden. Vi skrattade mycket, särskilt när Kiti skulle nämna blommor av nån anledning och sa "majskrokar" istället för maskrosor, men det blev också djupare snack om diverse konstiga saker från vårt förflutna så som ofta. Vinet flödade och Kiti blev rörigare och rörigare, särskilt när hon skulle googla efter en låt och jag fick guida henne i varje ord hon skulle skriva. Det är inte lätt alla gånger. Men ja det var en jävla tid och när jag kom hem var jag så att säga shitfaced, så idag har jag så att säga varit bakis. Orimligt bakis skulle jag säga. Jag har mest legat i sängen, men vi har också spelat in en jättedeppig podd (men intressant!) och och sen vare mellofinaaaal! Min enda hot take är att oscars cover på lena anthem var så jävla catchy. Vill ha den på spotify genast. Annars var det ju kul med en lady som vann och så, men jag kunde knappt hålla reda på vilka som sjöng eller fick poäng för jag var så förvirrad lol. Och nu har vi tittat på alla mot alla och kramats, och nu ska jag soooova. Så nu vet ni vad som pågår!

utdrag från min mars-shuffle, del 1

Yes jag har shufflat igen! För nytillkomna om såna finns: För att shuffla sätter man på en spellista på shuffle och under den första låten som spelas skriver man vad man än kommer på. Det blir ofta små konstiga berättelser av det. Så här är några hittills i mars som blivit ok:
 

2/3

This year

 

Vi har tänt ljus och håller varandra i händerna. Det är tramsigt, och det borde kännas cringe, men det känns ganska fint. Vi sitter nära allihop, med låg musik i bakgrunden. En man som sjunger till en arg melodi. Du sitter bredvid mig och jag får hålla din hand. Det är värt all nivå av cringe, för din hand är så varm och mjuk och jag skulle vilja krympa ner mig tills jag kunde bo i handen. Fast du skulle kanske inte vilja ha mig i din hand, du behöver dina händer till annat. Att spela piano, att skriva, att röra vid någon annan så mjukt du kan. Det kan jag inte tänka på, det får jag inte tänka på. För just nu sitter jag här med dig och dina konstiga vänner och om det här är någon slags ritual så är jag fan med. Din kompis Sophie berättar om sitt år och lämnar över ordet till någon jag tror heter Clara. De alla berättar om sina år och vad de hoppas ska hända nästa år. Till slut kommer turen till dig. Du ler och trycker min hand.

”Jag vill vara med er”, säger du. ”fast kanske särskilt vissa.”

 

 

 

 

 

5/3

You missed my heart

 (den här låten är så jävla lång, så shufflen blev också längre än vanligt)

 

Det här har hon verkligen inte tid med. Hon suckar och smäller igen dörren.

”Jaha, vad vill du?” fräser hon.

”En drink, kan man väl börja med?”

Hon suckar igen, men det kanske blir lättare om de dricker. Så hon häller upp rom och cola i drinkglasen och fyller på med is och till och med lime. Först lägger hon ingen i hans glas, för hon vet att han inte vill ha det, men sen ändrar hon sig och lägger en skiva ändå. Han ska inte tro att hon vet vad han gillar. Han har satt sig bekvämt i sin vanliga fåtölj, det ser så rätt ut att hon vill kräkas.

”Så, vad vill du nu då? Varför är du här?”

Musiken mumlar fortfarande i bakgrunden. Phoebe Bridgers, som han hatar. Tur det i alla fall.

”Jag ville bara prata. Är blusen ny?”

”Ja”, muttrar hon och hatar glädjekänslan av att han märkte det.

”Vi borde försöka igen”, säger han med sin varmaste röst. ”Det kan bli annorlunda.”

”Det kan det säkert, det kan bli ännu värre.”

”Sassy as always”, säger han tyst och hon ryser av språkbytena. Helvete. Det här kommer bli svårt. Hon tar en stor klunk grogg och samlar tankarna. Han hinner före.

”Jag förstår att du vill ha något annat, men jag kan vara något annat. Jag kan vara vad du vill.”

Hon sväljer. Sen hör hon sig själv säga något hon absolut inte hade tänkt säga, för hon hade inte ens tänkt det i sitt eget huvud. Inte konkret åtminstone.

”Du kan inte bli vad jag vill ha. För jag är lesbisk.”

 

 

 

 

 

6/3

Störst i världen

 

Vi skulle alltid vara vänner. Vi hade lovat. På gungorna hade vi svurit att alltid finnas för varandra. Senare, på samma gungor fast med öl i händerna, sjöng vi så det ekade över skolgården och du suckade när jag sjöng fel ord för det gjorde jag jämt. Vi grät och kramades under nätterna och ibland undrade jag om jag var kär i dig, ibland hamnade händer på ställen, ibland blev nätterna mer intensiva och du andades häftigt i mitt öra. Men sen var allt som vanligt. Vi skrattade bort det. Men nu är jag inte här. Jag sitter längst bak i kyrkan men jag är inte där jag ska vara. Jag skulle sjunga, du hade bett mig göra det, men din kusin sjunger någon generisk skitlåt och jag är inte viktigast längre. Jag vet inte ens om jag ska följa med till begravningskaffet hos dina föräldrar.


God help me be a good wife

Rubriklåt: Good wife med kacey Musgraves, kanske den mest random låten jag älskat det senaste året och dessutom sant för jag har gjort fruiga grejer som att tvätta och sånt idag
 
Hallå ni! jag sitter upp och bloggar, det var inte igår. Quite literally för jag vardagsbloggade inte alls igår lol. Men igår var en goslig tid och då kom Angelica hit på fika! Vi hade inte träffat henne på ett år, så det var fan på tiden. Stella bakade en perfekt kladdkaka (jag skojar inte den var! perfekt!) och vi pladdrade gärnet i några timmar. Vi fick höra historien om "tant Judit och hennes dildos" (det är en väldigt bra historia men titeln är bättre) och berättade för henne om den sjukaste familjen vi känner och alla konstiga musiker vi behandlat i homohits. Angelica var dissig och härlig och alla skrattade mycket och vi har saknat henne!
 
I övrigt har inte mycket hänt. Jag har sovit som en liden sten ganska mycket, men också kramats med min tjejbo såklart och lyssnat på den nya sjuka p3 dokumentär om en svensk sekt. Robert, get on that shit! lilla, get on that shit men det har du säkert redan, så berätta dina tankar! Hon har jobbat en massa, Stella menar jag nu alltså det var oklart, och jag har mest försökt hålla hemmet i okej skick. Det går sådär i allmänhet men vi kämpar. Vi har också haft väldigt roligt, igår till exempel åt att de i mästerkocken sa "man äter mycket ägg i spannien" och Stella tyckte att man borde lägga ett random, rått ägg på bordet när någon äter på restaurang där. Så ska man bara...ignorera det. Rimligt. Vi hade kul åt det i alla fall och så också att deala med cyklar i rissne och annat otroligt tramsigt, för vi är så jävla roliga. Så, nu ska jag fortsätta vara en good wife och krama min tjejbo när hon ska sova. Sappy as fuck är jag.

Månaderna gick och det var inte lika enkelt, för två tätt inpå blev det allt för mycket trängsel

Rubriklåt: Kom och håll om mig med Timbuktu, original av Eva Dalgren (tror jag lol)
 
Det känns som om jag har missförstått något om hur man lever. Mer specifikt om hur man bor ihop. För jag har ju lärt mig hur det ska vara: det ska vara svårt. Man ska småbråka om saker hela tiden, som kläder på golvet eller disk eller vad som helst. Man ska ha olika idéer om hur saker ska hanteras och bråka om det. Man ska ibland skrika åt den andra för att man är stressad eller sur. Så har alla det, det är ingen fara, det är inte toxic by design.
 
Men alltså jag hade mått skit om jag hade det så! Bara tanken på att jag skulle skrika åt Stella känns helt jävla surrealistiskt. Visst man kan ju "snap" litegrann, men väldigt sällan. Och småbråka? Fuck no, om någon stör sig på något den andra gör kan man ju säga det och den andra kan säga jaha, okej. fixar det sen. Eller om man inte håller med kan man säga "okej, men jag gör det för x anledning" eller "jag kan inte göra något åt det". Slut på diskussion. Men varför känns det som om jag har fel? Man ska tydligen tjafsa om saker, det ska göra ens relation starkare tydligen? Men why in all the world vill folk ha det så? Varför accepterar folk att skrika åt varandra i ett förhållande? Jag får fan panik av tanken! Och det är väl dumt, man ska kunna skrika på varandra eller visa ilska eller nåt...I guess? Men jag förstår verkligen inte! Jag borde förstå, tror jag, men det gör jag inte. Jag vill bara bråka om jag verkligen måste. Varför skulle jag inte? Jag har fan ingen aning.

If they knew what they said would go straight to my head, what would they say instead?

Rubriklåt: Everything I wanted med Billie Eilish, från veckans cirkel-hopkok och också en låt som verkligen har växt på mig sen den kom, älskar den jäveln
 
Hallå från sängen! Mina kuddar ligger i en konstig vinkel men förutom det är allt bra. Stellabella sover och är mjuk och fin bredvid mig och jag ska också sova tänkte jag, i någorlunda tid for once. Men idag har varit mysigt. Stella har arbetat riktigt ordentligt och jag har väl inte direkt gjort det, men ändå. Vi har gått och handlat, mest för att jag ville gå ut lol, och ätit korvstråg vilket såklart var gott för korvstråg rules. Jag har lyssnat mycket på rubriklåten och andra billie-låtar för wow hon är så otroligt bra och smart. Sen kanske det inte var det bästa för min psykiska hälsa att sitta helt stilla och lyssna på bury a friend och såna låtar, men ändå. Jag har pratat i telefon med Kiti om omvälvande händelser i livet men också med Fredrik (som hon hängde med) om cola från olika länder och att bo bredvid cola-fabriken. "I have a zoda question for him!" ropade jag. Det hade jag! Lilla har jag också pratat med, om att man inte ska vara ihop med någon som inte gillar damn suckers (Stella gillar det, kan jag berätta för henne) och söta tjejer som har flyttat till malmö typ.
 
Jag och Stella har också haft så jävla roligt idag. Vi skrattade massor åt att "Mikaels liv tog en ny vändning" vilket egentligen inte var kul, men vi tramsade om en massa vändningar och att hans pronomen var mi/kael och allt annat jox vi kunde komma på. Sen spårade vi helt om fladdermöss och jag argumenterade pasionerat för att sen säga "nä jag vet inte. Det var bara kul att ha en åsikt, förlåt!" Hon tyckte att jag var jätterolig. Nu precis innan hon somnade skrattade vi också åt nåt, men det har jag redan glömt, för jag är inte så smart tydligen. Kul har vi i alla fall i detta hem, och nu ska jag sova hoppas jag! Som en sten!

Som en grå fågel svävar högt uppe i skyn svävar min tanke fram mellan kvinnor i byn

Rubriklåt: Grå fågel med alla fagra, som Lilla påminde mig om idag och alltså such a folk-vårig vibe! Lite för vårig för mars kanske men äsch
 
Hallå och hej från mitt i natten! Varför sover inte jag ens? klockan är för fan tre! Stella ska upp om fyra timmar! Jag vet inte, jag fick väl feeling. Ester har också sov-feeling för hon snarkar. det brukar hon inte göra så jag blev väldigt förvirrad men jo det är Ester. Men det har varit en måndag och Stella har praktikat! Hon ska mest jobba hemifrån, men idag var hon hos sin arbetsgivare (eller vad man ska säga?) och hon verkar så goslig. Hon hade en bebis! "Han var bara en klump!" sa Stella om det. Gulligt tycker jag. Och jag då? Jag har sovit, men inte jättemycket tycker jag, och chillat och försökt hitta artister till podden. Det är klurigt för jag sitter bara och googlar folks etiketter och alltså jag älskar ju etiketter va men jag undrar om det egentligen är kontraproduktivt att hålla på så? Liksom vad ska jag annars göra, bara gissa? Men folk vill ju ha sina privatliv har jag hört, och det är ganska rude att försöka hitta "vad folk är"...men jag vet inte. Jag önskar att alla skulle vara jättebesatta av etiketter som jag så mitt jobb skulle bli lättare lol. Vi får väl se hur det blir. Och ja, det är väl det som har hänt...? Vi har ätit kyckling och tittat på alla mot alla såklart och varit knäppa och klappat våra katt-tjejor. Katter är fakking magiska. Så, bara ett hej-inlägg, hoppas något mer bloggbart händer imorgon! Om jag

And when there's nothing but wreckage and flames, and your misery is all that remains, I'll feel human again

Rubriklåt: Runaway train med cam, som jag beltade ut igår under städningen
 
Hallå från en memma som ligger för efter i bloggandet! Ligger även fysiskt, i sängen alltså, med en sovande Stella som pokar mig med sina knän. Hon sover alltid med knäna jättehögt upp nowadays vilket jag tror är dåligt men även om det inte är dåligt så är det störigt. Ibland får jag putta bort henne vilket inte är det lättaste. Men skitsamma, jag ska berätta om min låååånga lördag! Den började (typ) med att Stellas mamma kom och vi städade! Supermegastäd pågick! Till exempel rengjorde jag spis och ugn med stor pasion, om vilket Anja utropade "Emma har bestämt sig för att erövra allt!" ...I guess lol? Så nu är det rent här hemma! Så drömigt!
 
När vi hade städat oss till förbannelse (va) var det kväll och vi tog oss in till söder för att äta middag med Onna. Vi åt på ett grekiskt ställe som var otroligt blindvana, så de visade allt tydligt och bara var snela. Vi åt jättegod mat (särskilt tsatsikin mummms) och sen mycket god chokladtårta och pratade om böcker, terapi och annat jox. Och sen skulle vi gå på lesbiskt partaj! Vi gick förbi Stellas gamla skola och där stod en elefantstaty som var där när hon var liten också. Den heter "lilla elefanten drömmer", men lilla stella sa "lilla fanten dömer". Säg något gulligare oh wait you literally can't! På festen (som lesbisk makt anordnade) satt vi och pratade med randoms om chokladbollar, konstiga utbildningar och verkligen allt möjligt, och det var så mysigt! Vi bara njöt av det mjuka sårlet och att det fanns tjejer och lesbisk musik överallt och allt liksom var snällt. Bästa ju! Men vi var trötta också, så vi åkte hem rätt tidigt.
 
Idag har vi inte varit uppe i många sekunder. Vi har kramats, ätit glass, läst saker som vi blev upprörda av, sovit, tittat på alla mot alla såklart och bara haft det bra. Och imorgon börjar Stellas praktik! Det är hypigt!

Saker jag längtar till med vår och sommar

Okej jag ville ha undan en svensk rubrik, så jag passar på att skämma bort er med lite eskapism. Detta är några saker jag längtar till under våren och sommaren:
-Sitta på en bänk och äta en glass. Helst en magnum classic för jag är en sån basic bitch, och helst delar man en läsk med den man är med att dricka till.
-Dricka en drink, kanske en daiquiri, på uteservering. Helst ska det lukta rök men jaja man kan inte få allt.
-Lyssna på riktigt somriga låtar och sjunga i solen.
-Slippa ha kläder på benen!
-Ännu mer, slippa ha strumpor! Jag hatar strumpor för fan!
-Bada. Ska fan hitta nånstans att bada i sommar där jag kan stå upp så jag vågar bada.
-Kvällar när alla får flow och man liksom ser hur stan lever. Svårt att förklara men såna kvällar när alla är spontana och glada som kan hända när det är varmt.
-Sommarnätter. med långa samtal och känslan av att livet fan är evigt.
-Grilla med familjen. Det blir konstigt utan himma-altanen men ändå drömigt.
-Lära känna gården här, med kompisgunga och bänkar och soool. Tänker bo där.
-Detta är knäppt, men: spela in podd utomhus. Älskar sommarpoddar.
-Fågelsång! För fan!
-Stellas hype över jordgubbar och nektariner. Den är gullig.
-Och, helt enkelt. värme. Att slippa att det är så jävla kallt. Snela.

Tonight Imma let you be the capten, tonight Imma let you do your thing yeah

Rubriklåt: Rude boy med Rihanna, som vi lyssnade på idag och diskuterade rihannas märkliga liv
 
Hallå gänget! Jag sitter faktiskt upp, men är så trött att det är absurt. Som vanligt dådå. Jag borde vara mer tipsy än jag är, för jag har druckit en hel del vin denna afton, men jag känner mig ganska nykter skulle jag ändå säga. Och idag har varit bra tycker jag, för till exempel har det varit superjävlasoligt! Vi satt ute på balkongen och stekte, för när glaset är stängt blir det ju jättevarmt vilket är absurt. "det är lurendrej!" ropade Stella med stor pasion, söt som hon är. Och på eftermiddagen hade jag och Saga distans-damhäng (ddh)! Vi drack olika cidrar och vinar och sånt och babblade om saker som hänt, hur låtar klassifiseras och en massa andra grejor. Vi hade såklart hot glee takes och hotter popstar takes, och sen åt jag fiskpinnar med min tjejbo. Fucking älskar fiskpinnar yall. Sen har jag och Stella kramats och tittat på trams-tv såklart, och hanterat hennes nedtrappning av meds som gör henne konstig i huvet. hatar meds när de fuckar med min tjaja! men vi hittade alla symptom hon hade på interwebs, så det var ju skönt. Så det här blev ju inte ett spännande blogginlägg, antar jag, men jag har haft en bra dag! Med bra musik och vin med en flodhäst på! Serri vinet hade en flodhäst på sig vad fan är det om. Stella köpte det bara på etiketten, as she tends to do, det uppskattar jag. När det gäller rödvin ska jag säga, vitt vin ska inte gamblas med. Nu gick Stella och fixade en hylla, som man gör mitt i natten såklart. Gulligt ändån när hon ba "nu ska jag göra nåt!" sådär precis när man ska sova. Aja nog ramblat, harebra!

Jag visste aldrig då att det är hit jag längtat

Rubriklåt: Dagen då våren kom till bredäng med Marit Bergman, från veckans cirkelskiva
 
Hallå ni, det är sov-memma som det ofta är. Och det var en goslig dag idag tycker jag! Stellibelli var iväg och körde och pågick, men när hon kom hem låg vi i sängen och läste knäppa grejor från am I the asshole. Det blev mycket skratt om tårtor och psychos, och sen såklart lunch och alla mot alla. Så ska man ha det!
 
Efter lite chillande spelade vi in podd! Det blev absolut vår mest känslosamma avsnitt, med mycket ilska och upprördhet. Oj nu kom sherlock uppklättrande. Kul för mig. Men ja det blir en resa för er alla, det kan man ju säga. Sen har vi ätit lasagne, tittat på oerhört deppiga och fina dokumentärgrejer, och livet har varit mysligt. Så det här är ett sånt "hej jag finns"-inlägg. Och ja just det, idag var det fotografering i min lägenhet! Jag var ju inte där såklart, men ändå lit och så läskigt! Men jag har ingen aning om hur det gick. Jag är nyfiken men det gick säkert bra för annars hade jag ju hört nåt. Vet bara att stylisten heter Joy och alltså kan man heta något mer stylistiskt? Nä precis! Så, nu sover vi gänget!

We don't bend, we're breaking

Rubriklåt: Space between med Sia, för jag har lyssnat mycket på henne och läst mycket om henne på sistone, så att säga
 
Hallå hej, som vanligt precis innan jag somnar! Tänk om jag bloggade när jag var lite mer vaken nån gång, det vore cray. men idag har varit en okej dag. Stella har skolat och jag har sovit, såklart, men nu sover hon och det gör mig så glad för hon har sovit dåligt ett tag nu. Hon har inte ens vaknat för att kissa hundra gånger som hon brukar för hon dricker hundra liter te. Jag älskar henne. Vi var båda lite ledsna och ynkliga på eftermiddagen, så vi la oss i sängen och läste en massa knäppt på familjeliv. Vi skrattade jättemycket och diskuterade kukar ("jag och din kuk är överens, det är bara du som inte är med på det här!" var min beskrivning av delar av mitt tidigare förhållande lol) och rasisters konstiga idéer. Bästa sättet att bli o-ledsna!
 
Sen beställde vi maxmat och tittade på mushmushmush, men alltså den här sesongen är så otroligt tråkig! Det är sex deltagare kvar och jag kan namnen på? tre av dem tror jag? fyra? bara två bryr jag mig om öht. Så tråååkigt! Men alla mot alla fortsätter vi bingea med stor glädje och där är det många jag bryr mig om, tyvärr mest olika dudes men ändå. Och det är typ min dag idag ja. Jag ska nu sova som en jävla king med min lilla sov-tjejbo och hennes big ass tyngdtäcke. Har inte saknat att ha det möget i sängen som nån slags tredje part i förhållandet. Tur att Sherlock inte tar upp halva sängen just nu för då hade det blivit svårt på riktigt. Anyhow, ses imorgon och godnatt!

Ta mitt ord, jag ska alltid vara din

Rubriklåt: Dimma med Maxida Märak och Melissa Horn, som jag lyssnade på nyss och fick feelings. Det är också den enda låten jag vet som Melissa stämmar på sig själv i? iaf i modern tid. Gör detta mer melissa tack <3
 
Hallå från sängen! Jag mår jättekonstigt, väldigt oklart varför, men jag har haft en mysig dag idag som jag ska blogga om. Efter lunch åkte jag och Stella in till stan och först hade hon körlektion. Jag fick följa med och köra! Det var gosligt och hennes körlärare var fakking queen! Jag ser verkligen vad hon lär ut och hur Stella blir bättre, hon är dessutom jätterolig och härlig. Det är det bästa ju! Hon hade också många blindfrågor som kom från en bra plats och det kändes fint på nåt vänster.
 
Sen åkte vi till östermalm och träffade Stellas mamma för semmel-dejt. Vi skulle äta semlorna med högst rating och de fanns visst där. De var märkliga, tyckte jag, med salta mandlar i grädden och grejer, men själva bullen var god och det var mysligt att träffa Anja för det var ett tag sen. Vi pratade lite om Stellas mormor och annat jox, och sen köpte vi te (östermalmsblandning mums!) och åkte hem. och hemma har vi ätit kit-pizza, kollat på alla mot alla och kramats. och nu ska jag slockna för jag är jättetrött, även om min totala utmattning nu har lagt sig en del.

RSS 2.0