A version of Romeo and Juliet, this time with adidas sneakers and cigarettes

Rubriklåt: I love you, will you marry me med Yungblud, för varje gång jag hör den tänker jag att jag är på halloweenfest och igår hörde jag den på en halloweenfest! peak liv!
 
Hallå från gbg för sista gången den här vändan! Vi dräller hos Johanna och ska snart åka in till stan för att sen åka heeem. Vi längtar. Men igår var en så jävla bra daaag! Vi mötte upp Henrik och köpte festdricka (jag köpte ett vin med skelett på! hallowine!) och åt lunch på ett gatukök som väl var lite meh. Sen gick vi genom alla tusen löv till Henriks mormor (i den jättefina lägenheten) och hängde där. Vi åt rimbobullar (vad fan är ens det? gott tydligen) och såg så mycket bättre! Här är mina tankar:
-Grant var där! Grant sjöng på svenska! Det var fiiint!
-Måns är så jävla nice ändå. Kul att han gick all in, men det gör han ju alltid å andra sidan.
-Molly var så otroligt tråååkig. "detta är mitt ärligaste" och så var det ba tråkigt.
-Anna gjorde Albin och alltså nej. Men kul med Albins Cornelis-imitation.
-Fredrik Strage var inte med alls i detta avsnitt! Homofobi!
 
Vi hängde där en stund till och sminkade oss och sånt, och sen åt vi middag. Vi ville äta på en pub jag fått rekommenderat, men det var inte snällt där så vi gick till nån grilljävel istället. Valid av oss. Sen åkte vi ut till festen! Jag vet typ inte hur jag ska sammanfatta, så det får nog bli två listor i ett inlägg. Detta var mina highlights:
-Jag gav mina pronomen som "she until further notice"? tf emma?
-Jag råkade missta en persons flickvän för att vara hens bestie och det blev otroligt konstigt. Henrik fick bryta in och ba Emma vad gööör du.
-Jag blev sjukt allergisk mot mitt vin, så det stack överallt och höll på, men det chillade sen som tur var.
-Jag träffade en person som gillar country! Vi babblade en massa om våra bästa bangers och jag tipsade om adeem the artist och jason isbell bc I am king.
-En som var där lyssnade på podden och tyckte vi var coola. Vi vågade inte prata med hen på hela kvällen.
-Daisy hade klätt ut sig till fairy prinsess med vingar och allt! magical!
-Alma var utklädd till fuck the patriarchy-keychainen i taylors all too well-video utan att förstå referensen, bara för att överraska Daisy. Hon blev överlycklig.
-Alice hade även denna gång med sig white russian! dröm!
-Jag drack en minttushot! detta är en grej pga väldigt dåliga erfarenheter av minttu men jag fick ner den! victory!
-Så ja det var en magisk jävla festjävel. Älskar alla queers så myckeeeet!
 
Idag har vi varit vrak. Stella gick och köpte pringles och vindruvor åt oss och det var fan exakt rätt sak för mig att äta. Peak liv var det. Och nu ska vi snart ta oss ann göteborg en sista vända, ses imorgon hemifrån! Heeeemma!

Utdrag från min oktober-shuffle, del 3

Ja oktober slutar imorgon men då ska jag bara och endast sova så ni får de sista nu!
 
 

23/10

Us

 

”Vi gör alltid det här”, suckar hon och tar en klunk ur vinglaset. ”Dricker vin och dräller. Jag vill gå ut!”

”Kul skämt”, svarar jag. ”Hur då liksom?”

”Men vadå det är klart vi kan. Vi kan boka färdtjänst till nåt ställe bara.”

”Sure, det kan vi, men hur ska vi ens hitta till baren? Det är svinhögt ljud överallt.”

”Jo, verkligen på en tisdag.”

”Fine”, jag tömmer glaset, ”men liksom vart ska vi? Hur ska vi veta var vi kan komma in?”

”Jag kollar med Hampus”, hon tar upp telefonen, ”han vet nåt bra ställe som har en bra adress.”

”Jag vill också ha en pojkvän som är bra på blindgrejer.”

”Du vill inte ha en pojkvän, men ja han är helt okej för att vara kille och seende.”

 

 

25/10

Not ready to make nice

 

Jag skriver ner namnen på alla som betyder mest. Sen ska jag sätta namnlapparna på pärmen där mina bilder ska sitta under året. Det är ju lite dumt, för jag kommer inte göra särskilt många bilder som går att sätta in, men jag gillar uppgiften. Jag skriver Ronja, Linnsie, Tilda, Sara. Moniqa, den förra asistenten och Susanne, den nya som sitter bredvid mig, får också vara med. Agnes, Anna och Amanda från klassen också, även om det är lite pinsamt för jag vet ju inte om jag kommer känna dem sen. Agnes sitter mittemot mig och sjunger på en låt om en sad sad story men jag lyssnar inte, jag klistrar och skriver. Funderar på om jag ska våga skriva det sista namnet. Det som alla tycker att jag kanske inte borde tänka på. De här nya människorna vet inte ens om det, om min koppling till honom, om att jag ganska ofta tror att jag är någon helt annan än jag är. Men ingen här läser punktskrift, så jag skriver den sista lappen. Läser hans namn med fingret. Klistrar fast det.

 

 

29/10

Kroppen som en skål

 

”Jag har aldrig haft ett one night stand, eller jo en gång.”

Sakerna man säger. Sakerna man tror på själv. Jag vill inte säga som det är, för jag vill inte låtsas om att det var så alls. Du ska inte vara en del av det här, hon ska inte behöva tänka på dig. Men det måste hon ju, det måste vi ju. Jag vill inte minnas dig, orkar inte med lukten av hårfärg även om jag aldrig vill ha mitt naturliga hår. Du skulle vara med mig, vi skulle skratta och skåla genom livet. Det hade aldrig hänt, även om det inte blev som det blev. Det måste jag tro på.

 

30/10

I knew you were trouble

 

Det är så tröttsamt att ta sig genom jungeln av känslor och hitta till det som är sant. Vad jag faktiskt tycker om dig. Du står med ryggen mot kylskåpet och ler mot alla i rummet. Köket är för litet och jag vill smita ut men vill också visa att jag kan vara i samma rum som du utan att spåra. Men jag får en gt i handen och det smakar skit så jag dricker allt. Du ler mot mig nu, fokuserar.

”Törstig?” flinar du och jag mår illa. För jag vet inte om jag saknar dig och jag borde nog veta. Någon vill ha sin öl så du måste flytta på dig. Du lyckas få det att se ut som om du redan var på väg, blir aldrig ledd. Du går ut i vardagsrummet och jag vet inte om jag ska följa efter men fötterna gör det ändå. Jag vill sätta mig bredvid dig, bråka med dig, hålla i dig så du inte går igen.

”Där är du ju!” ropar någon och jag förstår inte vad som händer riktigt men jag dras med ut på balkongen.

”Sådär”, säger tjejen som drog ut mig. ”Du såg ut att ha historia med tönten i hatt och sånt kan vi inte hålla på med. Det är ju fest!”


Sure you can touch it and yes it's so soft, and no I don't feel different I still feel fucking lost

Rubriklåt: Haircut med Petey och Miya Folick, en låt som känns väldigt queer så det passar I guess idk
 
Hallå hej från Johannas hem igen! Vi peppar oss inför att ta oss iväg och jag ska hinna blåga om vår fina gårdag. Det var seriöst så jävla mysligt. Vi åkte ut till Alexs hem och där var också Henrik och Daisy så allt var fan perfekt! Vi spelade in podd först med Alex och sen Daisy och det blev så kingiga avsnitt! Fan vad kul ni ska få ha som lyssnar på podden! Vi satt sen i köket och kacklade medans Alex bakade tårta och hade det bra, Henrik var speedad som fan och det var livet. Vi köpte pizza, Ella joinade (hon bor ju också där) och vi pratade om typ seriösa saker som politik och sånt, men också dåliga lärare och sånt. Och sen fick vi tårta! Vi trodde att det var till idag men det var en homohits-tårta till oss! Deeet stod homohits på deeen! Och Stella gillade hens smörkräm vilket faktiskt är sjukt för hon gillar aldrig smörkräm. Och sen åkte vi hem hit igen och mådde så jävla bra för alltså våra vänner är fan the shit. Och nu väntar de på mig så jag ska skicka en poddjävel och sen ska dagen börja! Ikväll är det feeest!

Gravida tonårstjejer under varje hus

Okej jag har tydligen gett upp svenska låtar till förmån för vad blir det för mord-citat. Det får man tycker jag. Och vet ni vad jag är i Göteborg! Jag sitter i Johannas (kusinen) soffa och vi ska snart bege oss för dagens äventyr, Stella och jag. Så jag tänkte mest säga hej och berätta att jag är här. Igår vilade vi upp oss lite och Stella jobbade lite och så, och på kvällen åkte vi hit. Tre timmar är verkligen lagom lång tågresa tycker jag, för man hinner chilla och få tågstämning men inte dö tråkdöden. Så vi åt mackor (vi har hittat en pressbyrå-macka som Stella kan äta detta är headline news faktiskt) och jag läste en fosterbok som hade ovanligt många twists and turns. Man trodde att allt var bra och så blev det plötsligt kaos igen for no reason! Det är inte lätt. Men vi kom fram, fascinerades av en bilist och en cyklist som hade ett samtal när de körde (Stella hävdar att de inte kan ha varit vänner för då skulle väl cyklisten åkt i bilen, jag gav flera anledningar till att that logic is flawed) och åkte hit. Det är en jättefin lägenhet detta och fett centralt, double income no kids är inget skämt tydligen. Sjukt. Vi pratade lite med Johanna och Patrik om livet och allt, och sen somnade alla utom jag. Vi la oss kanske vid elva och jag låg vaken till tre. Det var seriöst synd om mig :( men nu är det fredag och vi har fått i oss mackor och massa te och preppar inför dagens enorma homohits-ansträngning. Vi ses efter den!

The look and the sound of the voice

Rubriklåt: The voice med Ultravox, lite konstig rubrik kanske men det är en banger och jag trodde han sa "look at the sound of your voice" vilket är sådär bra.
 
Hallå hej! Såhär, jag har haft en bra dag, men det är fan inte lätt att vara vi. Jag fick nämligen avslag på min färdtjänstansökan. Det är verkligen bland det värsta och vi var inte alls förberedda. Jag vill inte prata mer om det nu men blä.
 
Det som annars har hänt idag är att mamma var här! Vi tränade tunnelbanevägen och det går bättre och bättre, och sen lagade hon en helt jävla massa mat. Lasagne och lax blev det och laxen åt vi ikväll, så nu har vi hysteriskt mycket matlådor! Så ska det va! Vi lyssnade på brittiska listan, pratade om mammas sociala helg och annat jox, städade lite och sen åt vi toblerone-tårta till efterrätt. Den var serri drömmen, alltså sån fryst var det. Mamma hade inte med sig tårta, men det hade väl inte förvånat någon. Sen åkte hon igen (hon ska på jobbgrej här imorgon så hon åkte inte hem till lund igen) och vi har kramats och försökt hantera fucking jävla färdtjänsten. Här ska det överklagas gärnet men också sovas gärnet. och hej Robert, förlåt för bristen på skiva, jag fixar imorgon! Ja det här är bara personliga meddelanden till mina vänner at this point lev med det.

Lägg ifrån dig geten!

Visst var det länge sen jag hade en random rubrik om ett djur? Det var typ en grej på bloggen för ett gäng år sen. Bland det roligaste med att ha haft en blogg i femton år (!) är att det har gått så många trender i mitt bloggande. Nu är det ju nästan bara låtar men förr var det mer random rubrikcitat och många av dem handlade om djur. Just detta kommer från Elinor i veckans vad blir det för mord och fick höga skratt från oss fast vi typ var på väg in i en nap. Valid av oss. Och vad vi har vilat efter den här helgen! Eller ja Stella har ju också jobbat heltid så eh inte så mycket vila som hon hade behövt. Så hon har varit en spillra och jag har varit...en insomniac. Imorse somnade jag när Stella gick upp. Det är som sagt ett problem att jag sover sämre när Stella också sover, så när vi har köpt en ny soffa (som man faktiskt kan sova i) kommer jag nog sova i den en del. Stella sa också detta idag så hon är inte sur på mig för detta vilket jag trodde att hon skulle bli. Vi blir i och för sig typ aldrig sura på varandra fast igår blev vi det i en minut för jag trodde att hon sa nåt taskigt men så gjorde hon inte det. Det var inte ens nåt taskigt om mig utan om nån annan men jag blev sur! Eh ja, vad fan har mer hänt...igår åt jag hundra fiskpinnar. Det var seriöst en hel jävla upplevelse för jag tryckte i mig två portioner och vrålade om hur jävla jävelgott det var. Det var maaagiskt och sen åt jag massa fryskladdkaka med lika mycket engagemang. Det är tydligen en grej att jag gillar mat för närvarande idk man. Fast inte så att mat är kul för det är bara psychos som tycker det, som Lilla för när jag pratade med henne idag gjorde hon paj och försökte komma på olika sätt att krydda den. Hon kallade den "this bad boy" flera gånger och var alldeles för hype på den. Hoppas den blev bra kommentera gärna så vi vet. Så, eh, det här blev ett ranty och konstigt inlägg...men det är kul! Och nu lär det hända mer saker de kommande dagarna, bra för blågen osv.

I'm a joker, I'm a smoker, I'm a midnight toker

Rubriklåt: The joker med Steve Miller band, som jag och Sara precis vibeade gärnet till och mindes när vi var i Kroatien och lyssnade på en bilskiva non stop där den låten förekom. Sara ville bara och endast lyssna på den hela tiden.
 
Hallå från vår hemmajobbning! Jag skriver bok, eller ja just nu bloggar jag obviously men generellt skriver jag bok idag och det går väl helt okej. Sara jobbar med nåt på sitt jobb inte vet väl jag. De hade ett möte imorse där alla berättade vad de hade gjort i helgen och vad de skulle göra i veckan och det var liksom hela grejen med mötet. How cute? En av hennes kollegor hade turat i lördags och det unnar jag henne för det låter som en dröm. För icke-skåningar: att tura är när man åker mellan helsingborg och helsingör fram och tillbaka och äter middag och dricker hundra öl på båten. Jag har aldrig gjort det men det verkar svintrevligt. Aja det här skulle ju inte handla om turande, utan kanske om mitt liv och igår var väldigt mysligt och snällt. Jag och Stella lyssnade på ett mord (som inte var ett mord visade det sig) och sen kom Sara hem från sin day on the town. Hon hade strosat på söder och ätit brunch och varit fancy, tycker hon kan unna sig. Vi lagade broccolipaj som blev lite weird men ändå god och när vi åt den tittade vi på anastasia! Vi ska se den på operan i november så nu ville vi såklart se filmen, det är dessutom världens bästa film. Fast de har typ alla låtar i början, vet inte hur de tänkte där. Jag och Sara missade samma plot point och Stella försökte övertyga oss om att det hade hänt, så vi fick spola tillbaka och se att det faktiskt hände...hon hade rätt och vi var tydligen väldigt synkat dumma i huvudet. Vi tittade sen lite på gilmore girls innan de sov och jag såklart låg vaken, men helt slut, fram till efter 03 nån gång. Jävla Emma.
 
Idag har vi alltså jobbat hemma. Det är mycket att vi hyllar bangers i vår 2022-lista och spolar tillbaka när vi missar viktiga bitar av dem, men vi jobbar också I swear. Just nu skriver jag om en franskalektion och ja jag vet det heter fransklektion men aja. Jag kommer inte ihåg nån franska så hoppas det går bra ändå. Vi har precis ätit lunch som Sara beställde från holy greens, så jag åt nån lax-bowl med quinoa och jox. Ändå helt okej tyckte jag. Och nu får jag väl återgå till mina skriv-ungar och vad de ska göra på franskan. Det pågår lesbisk tension som jag måste gestalta faktiskt.

Jag kan bara blunda och lägga mig igen och hoppas att du kommer hem

Rubriklåt: Fiskarna i haven med Idde Schultz, som fick avsluta kvällen igår och jag och Sara mindes vår barndom när vi sjöng den en massa utan att kunna den
 
Hallå hej från en ganska så sliten emma! Men nu mår jag bra, så det är lungan. Och vad mysligt det var igår! Anna och Robert kom hit och vi hade en så bra tid. Vi tittade på alla mot alla för det hade de inte sett, lyssnade på musik, pratade om allt möjligt (fast mest gitarrplattformar och hur mycket en banjo kostar...det var viktigt) och drällde. Och sen kom sara! Nej det makade 0 sense men Sara hade ärenden här och då fick hon sova hos oss. Så hon kom in och var totalt kaos för hon hittade ingenstans. "är du säker på att du är vid rätt port?" "näää!" valid. Hon kom in och sa "livet är för svårt för mig!" kämpa Sara. Hon är out on the town nu så vem vet hur hon klarar sig. Vi tänkte köpa mat från vår bästa grill, men den skiten var stängd så vi fick äta maxmat istället. Det funkade väl I guess men jag blir sur. Sara åkte iväg för att gå på fancy bio ("jag vill göra något coolt när jag är här!") och viii såg så mycket bättre! Är ni redo? You better be för här kommer mina takes!
-Alltså jag var så redo för att hata Olle men I kinda love him? Älskar att han är en cowboy och älskar hans skånska! Sången är...fruktansvärd men det visste jag ju.
-Blir så sur för att Maja tolkade mollys enda bra låt och tog bort svordomen? Hur kan man göra så?
-Jag förstår helt Mollys tolkning men hon tog allt som funkade ur låten! Det går inte!
-Helt ärligt kollar jag mest för Fredrik Strage. Kan eventuellt ha sagt "han...han är...han är allt!" friskt.
 
Jag och anna gick lös på vinet och det var dags för det viktigaste: Robert skulle prova klänning! Äntligen! Vi lyssnade på "låtar som kan sjungas i klänning" och hade ett så bra jävla liv. Och Sara klarade sig hem efter bion, så när de åkt hem sjöng vi rubriklåten som jag sa. Och alltså wow, har ni tänkt på att om man dricker massa vin och inte vatten blir man jättefull? För det blev jag! Sååå jag vaknade imorse och mådde fruktansjävlavärt, men nu mår jag helt okej faktiskt. Och det var en så bra dag igår, jag fucking älskar mina vänner yall. + att Onna var på dejt med en söt tjeja igåååår iiiii! Livet hörni!

Why'd you have to be so cute, it's impossible to ignore you

Rubriklåt: Goodnight and go med Imogen Heap, som var en av shufflarna jag la upp inatt och jag kom på att satan vilken bra låt det är
 
Hallå hej! Just nu väntar jag på att team osby ska ringa och meddela sin ankomst. De är nämligen uppe och hälsar på oss! Exakt nu ringde de, woop woop. Och igår kom de hit och vi hängde i Kista. Vi gick blindtåg fram och tillbaka genom gallerian till deras hotell och sen tillbaka till o'learys, där vi skulle äta mat. Det var en otroligt spännande vibe där, med mycket märklig musik och folk som spelade bowling och höll på. Vi catchade up såklart, Stella fick alla att skratta massor åt "aldrig sviker jag mitt land...jo!" och Annoushkas korkade utspel fick alldeles lagom med uppmärksamhet. Vi gick sen tillbaka till hotellet och tog ett glas i hotellbaren, alltså hotellbarer är så nice! Det är luuugnt och inte kaos hela tiden, man borde fan gå dit jämt. Där skrattade vi mycket åt skillnaden på kommité och kommition (som jag inte kan stava) och vad en komiton är...jag tyckte det skulle vara en kör för folk som inte sjungit på länge. som kom i form fast kom i ton. Så det var mycket trevligt och sen åkte jag och Stella hem, tittade på Walter och åt godis, basically. Och idag kommer de hit och ska hänga i vårt lilla hem! Oooooch vi ska se så mycket bättre jag är så fakking taggad! Så imorgon får ni mina hot takes om nämnda program och det har ni säkert längtat efter, ändå peaken av emmas slutet-på-året-bloggning. Och med det sagt lämnar jag er, kort bloggning är rimligt att göra, vi ses!

Utdrag från min oktober-shuffle, del 2

Nu blir det fler shuffles! Det blir kul säkert!
 

12/10

Feg

 

Röken ringlar från ciggen i hennes hand och jag orkar inte att fler ögonblick ska börja med den där jävla röken men jag har inget val. Hon är så otroligt vacker att jag får ont i magen.

”Jag borde sluta”, säger hon.

”Nä varför det? Du är snygg när du röker.”

”Men inte med cigg din idiot.”

Jag är väl ingen idiot, tänker jag, du röker och sen säger du att du borde sluta. Inte fan vet väl jag vad du annars ska sluta med, sitta? Jag tänker inte fråga vad du menar istället.

”Jamen jag menar med det här. Vi kan ju inte hålla på såhär.”

”Nähä, varför inte då?”

Och jag vet precis vad hon ska göra nu. Hon ska skapa drama och prata om vad vi är, vad vi inte är.

”Vi måste sluta ligga, det funkar ju inte att hålla på och strula såhär.”

”Fast jag tycker det funkar skitbra helt ärligt. Jag är inte kär i dig.”

 

 

14/10

Goodnight and go

 

Vi sitter i köket och lyssnar på musik på mammas och Saras dator. Det är lite fint att du är så bekväm med att vara i huset nu, att vi inte gömmer oss på mitt rum längre. Du har visat mig nya panic at the disco-låtar och nu den här. ”Why’d you have to be so cute, it’s impossible to ignore you” sjunger Imogen heap.

”Lite så”, säger jag innan jag hinner tänka på det. Det är så konstigt men nu är det ju verkligen jag som förstör för oss, jag som gör fel. Du suckar och säger att jaha nu har du förstört den låten också. Men det konstiga är att du inte stänger av och försvinner. Musiken fortsätter, nya mcr och gamla favoriter om vartannat. Mamma kommer hem från jobbet och du sänker, men hon ropar ”neeeej det är för lågt! Ska ni spela här ute måste det vara en rimlig volym!” vi skrattar. Det känns överkomligt, allt det vi kämpat för. Det känns lite som om vi kommer klara oss, men jag vet ju varför. Nu är jag inte med honom, jag är med dig. Det är inte omöjligt att ignorera honom när han inte är på samma ställe som vi. Annars är det precis det. Snart tillbaka till skolan igen…

 

 

17/10

Rivers

 

Minns du när du lärde mig simma?

Du tog mig i handen och sprang mot floden

Sa att det var dags, klockan hade slagit

Det hade den nog inte eller hur?

Du ville bara ha med mig till floden

Och jag kunde inte simma, så du hade en ursäkt

Och jag sprang med dig till floden

Flög över marken

Jag kan flyga, sa jag

Jag behöver inte simma

Du skrattade och sa:

Du kan inte flyga i vatten

Och jag tänkte att du hade fel

Men jag sprang så jag hann inte svara

Minns du hur du lärde mig simma?

Du kastade i mig och sa:

Försök, du har sett mig simma!

Och jag kunde inte flyga i vatten

Inte simma heller

Men du hoppade i och räddade mig

Gång på gång på gång

Tills jag lärde mig simma

Jag var ju tvungen

Och när jag blev större kanske jag tänkte

Att mamma borde ha undrat var vi var

Men vad som hände vid floden

Hur hårt du höll i mig när du räddade mig

Var dina händer hamnade då

Varför du lärde mig simma

Det behöver hon inte veta

Det vet ingen

Jag kan simma och flyga nu

Du behöver inte springa med mig till floden

För jag springer från dig nu

Flyger från dig över marken

Simmar från dig i floden

Jag lärde mig själv simma

 

 

20/10

Dylan

 

Hon var en sån som älskade Bob Dylan. Jag förstod aldrig varför, det var inte hennes stil annars. Hon var en Taylor Swift-typ av tjej, men Dylan älskade hon. Jag försökte lyssna på honom för hennes skull, men hon ville inte ens att jag skulle göra det. Hon ville bara att Dylan skulle vara hennes. Jag ville säga att det var ett snubbigt beteende, liksom vem fan lyssnar inte på Dylan, men jag sa inte det. Jag kunde ju inte direkt säga till någon som precis kommit ut som kvinna att hennes beteende var snubbigt. Men det var det. Jag ville visa henne min musik, men hon suckade alltid och var inte intresserad. Jag skrattade när jag hörde Emmy the greats låt Dylan, för den handlade ju om henne, men hon såg inte humorn. Det var väl där problemet låg, liksom orka vara ihop med någon som inte hade nån självdistans. Fast det kanske var det där ”you are just a man” i låten som hon inte uppskattade. Fuck, hon trodde säkert att jag inte tog henne på allvar som tjej. Jag tog henne bara inte på allvar som Dylan-älskare.


She sits in her corner, singing herself to sleep, wrapped in all of the promises that no one seems to keep

Rubriklåt: Everything burns med ben moody och Anastacia, från veckans cirkel-hopkok och en jävla låt
 
Hallå från sängen! Jag tycker världen är otroligt taskig, för det är mitt i natten men taylors nya skiva, som heter midnights, kommer inte ut förrän om fyra timmar! Homofobi! Men då får jag lyssna på den när jag vaknar imorgon istället. Och idag har varit en goslig dag, Stella har varit hemma så jag har sovit när hon jobbade. Peak liv. Vi tränade tunnelbanevägen och undrade vad fan som menades i vägbeskrivningen, så det är ju spännande, och på kvällen poddade vi. Det blev ett jävla marathon-avsnitt helt av misstag och vi var roliga, och sen har vi väl mest kramats och drällt, och jag är jättetrött nu så jag ska försöka sova. Så det var bara en liten inkikning idag. jag kan avsluta med att jag fick höra att min pappa tydligen kallat lars winnerbäck för "winnerstål eller vad han nu heter", så...min pappa är ikonisk. Slut på blogg!

Fröjden eder, ty vi har kycklingbuljong

Hej hallå! Jag skulle ha blågat för länge sen, men så blev det inte, så här är jag nu. Och igår firade vi stellabella såklart, med prinsessbakelser och hennes bästa konstiga skräckfilm of the moment. Den var jättekonstig, men också lite härlig i all sin konstighet. Det var en myslig kväll och idag har vi städat soffbordet (!!!) och jag hade potter-samtal med robert. Då konstaterade vi att det är riktigt dåliga planer i den här boken och att trollkarlsvärlden behöver lite jävla nutidshistoria. "Det här hände för 50 år sen men jag vet inget om det!" eh lol okej?
 
Sen åkte vi till Stellas mamma för att fira henne. Det var riktigt nice och vi åt fiskgryta som Stella hade önskat och pratade om äckliga abortmotståndare, vilken tågsträcka som är sämst, töntiga musiker och en hel massa annat. Vi åt en riktigt god chokladtårta (måste kolla var hon köpte den!) och pladdrade mer, och rubriken sades av Stellas mosters man. Mostern anser att kycklingbuljong är den enda man behöver och det ville han hylla med en fras tydligen. Han och jag är för övrigt samma person har vi upptäckt, men bara på de dåliga sätten. Han tror det är för att vi är begåvade, jag...vete fan. Och nu är vi hemma igen, vi har pajat lite och nu ska min tjejbo sova. Jag också snart...tror jag.

I knew how bad I had to let you go, but what we had was so damn beautiful

Rubriklåt: All over again med Caitlyn Smith, som jag lyssnade på precis och har en riktigt nice stämning
 
Hallå på dagen! Idag fyller min stellabella år ifall ni undrade! Grattis till henne! Hon hade dessutom en intervju idaaaag iiii! Bara första steget, man har ju typ hundra intervjuer till kadojobb (ja advokat = kado), men ändå! Och igår var det måndag och såklart sov jag som en jävla tönt i många timmar, men på kvällen tog jag mig in till stan och träffade Stina! Vaaa tänker ni vem är Stina? Det är min bästa från skrivpedagoglinjen! Jag har läst hennes bok nu och hon var i Stockholm så vi sågs för att kackla om den och dricka öl. Jag föreslog stället och sa "men du gillar väl inte öl?" när hon sa att hon visst gjorde det började jag undra varför jag trodde det och det var ju för att huvudpersonen i boken inte gillar öl. Emma din förra huvudperson älskade öl du vet att detta inte är en grej! Men ja, vi pratade om boken och alla karaktärerna och så, men också om skrivlärare, vad vi håller på med och att det är orättvist att hon har kontakter för hon är gammal. "Men Emma jag kommer snart dö, men det kommer inte du så det är lugnt!" bästa hon. Hon är bara 55 så det kommer hon inte vill jag förtydliga. Det var en jättebra tid och när jag kom hem tittade vi på alla mot alla och chillade tror jag väl, och idag har jag läst Harry potter och det är typ det? Jag väntar mest på att Stella ska komma hem så jag kan fira henne och få veta vad hon hittar för tårta. Hoppas den är jättechokladig. Om detta får jag berätta imorgon, så då har ni...nåt att se fram emot då? Eller inte lol.

Ett år genom åren: Oktober

Det är dags igen, för en riktig blast from the past. Stackars lilla 17-åriga memma hade fan ingen aning om någonting.
 

Oktober

Eller ”Någon annan”

 

”Am I the love of your life?”

Nej. Inte nu. Inte ikväll. Jag vill bara få gå och lägga mig. Det har varit en så jävla lång vecka och en så jävla lång dag och hur vet hon att det är det hon ska fråga? Men det är klart hon vet. Hon måste ju ha märkt att jag är helt ur funktion. Och fast allt är mitt fel irriterar frågan mig. The love of her life? Vi är sjutton! Men jag vet ju att det här är våra spelregler. Det är så här vi pratar. Alltid de största gesterna.

”I hope so”, svarar jag och vet att det är fel svar. Jag tvekade för länge och min förklaring att det känns ju så, men vi är unga och vet inte, biter inte på henne. Och framför allt vet hon att jag inte är som jag brukar. Jag kommer inte ur det här. Och det har jag ju väntat på hela veckan egentligen.

 

Det var inte meningen att det skulle bli så här. Jag hade ju just ordnat upp kaoset i mitt huvud, blivit frisk, slängt ut den inre demonen. Det var så lugnt och skönt inne i huvudet och jag var så stolt. Men så var det den där jävla klasskonserten. Jag grät hos sångläraren för att jag inte hade några vänner att spela med och till slut hade E förbarmat sig över mig. ”Jag kan kolla med V om han kan hjälpa till”, sa hon och jag tänkte att just han var en lite random person att välja men jag var tacksam. Jag valde låt, 24 med Emmy the great och det var nog på repet som allt gick åt helvete. Jag tappade bort texten och V sjöng med, och jag frågade om han inte kunde sjunga med på konserten också. Och det kunde han, eller ja, han sjöng med varje gång vi körde förutom just på konserten. Och något hände. Något vaknade i mig som jag inte hade bett om att väcka. Men jag hoppades verkligen att det skulle vara en engångsgrej, en engångstanke. Men det fortsatte. Jag kunde inte sluta lyssna efter honom, prata med honom, leta efter honom. Igår spårade det ur helt och jag skrev smset ”jag håller på att bli galen” till min bästa vän. För precis så kändes det just då, som om jag höll på att bli galen. För jag vill inte vara kär i en töntig kille! Jag vill vara kär i min fantastiska flickvän! Och det är jag ju, det är ju det, det går inte ihop. Och nu vill hon veta varför jag vägrar säga att hon är the lofe of my life. Jag stammar och mumlar och vet att jag bara har några minuter på mig att komma ur den här situationen. Men jag förtjänar inte att komma ur situationen. För idag har jag varit tönt-förälskad i en jävla kille i min klass och jag har sagt till mig själv att jag försöker sluta men det har jag absolut inte gjort. Jag pratar osammanhängande och min kaotiska hjärna börjar helt lägga ner. För grejen är att jag, just nu, inte alls känner som jag gjorde i morse. Jag älskar min tjej. Min fina, fina flickvän som jag vill vara med för alltid. Den där killen? Han är rätt störig och inte alls något för mig. Vad har jag hållit på med? Det känns verkligen som om någon annan har invaderat kroppen och kört sitt eget race.

”Du har väl inte träffat någon annan?”

Där kom den. Frågan med stort f. Och jag kan inte svara ja, för det känns inte alls så. Men jag kan inte svara nej heller. Jag har varit någon annan.

”Jag trodde det”, får jag fram genom tårarna. ”Jag vet inte. Jag vill inte det.”

Hon vill veta vem och såklart måste jag säga det. Det är den enda i min klass som hon känner igen. Hon vet hur han ser ut och till och med hur han pratar. Och hennes värld faller samman. Hon gråter, skriker, faller. Jag tröstar henne men vet knappt vad jag ska säga. Jag skakar och hackar tänder och vill fly in till mamma och pappa men jag förtjänar inte det. Det är jag som har gjort fel. Det är jag som är fel, även om jag inte alls förstår varför nu. Till slut lugnar jag henne och säger att jag måste få sova. Att jag aldrig ska prata med honom igen. Och när jag äntligen somnar hör jag 24 i huvudet:

They say one man is the accident, the other is the one who stops the blood

And I am looking for the other one, for the hand to stop the blood…


You say did they love you or what, I say they love what I do, the only one who really loves me is you

Rubriklåt: You had time med Ani DiFranco, en otrolig låt som vi lyssnade på igår
 
Hallå från tröttaste emman ni känner! Jag ska snart slockna som ett ljus men först ska jag berätta om min tid i Uppsala. Och först av allt resan dit, för alltså det var en mardröm. Jag var först sen från husby pga vagnfel, så när vi kom till fridhemsplan sa de att nu måste alla gå av. Eh nej, tänkte jag, men lyckligtvis kom ett julstatåg jättefort och en snel man lälpte mig. Jag och ledisen tog oss supersnabbt till tåget och jag hann precis med, men jag glömde den här grejen: köpa biljett. Så kontrolanten ba? 1200 kronor ja tack? men jag fick panik-köpa en biljett i alla fall så jag slapp. Jag hann också råka ringa mamma på facetime så det ekade över hela tåget och annat stelt, så jag ville verkligen bara komma fram och knäcka en cider lol.
 
När jag kom hem till Linus lagade han mat och vi pratade om mer eller mindre töntiga saker, typ som hans flickväns otroligt tråkiga kurs och sånt. Vi åt middag och sen drack vi blåa drinkar och spelade musik, till exempel en version av Hanna till Henrik för hen har börjat älska den låten och vi ville ge den till hen, eller ja jag ville, Linus ba ok låter rimligt. Sen tog vi oss in till stan och shotluckan, som var otroligt högljudd, men vi tog varsin shot och det var en sjuk mashup av in da club och stayin alive. Ändå lit djande tyckte jag! Vi flydde till en chill pub där det iofs var några skrikade dudes och där fick jag höra om hans spännande planer och vi diskuterade när man ska utgå från sig själv och inte (för en gångs skull tyckte jag att han hade rätt). Sen gick vi hem och kombinationen halt + lite full gjorde att jag ramlade och slog min fot :( så nu är den lesen! Men det kunde gått myyyycket värre så det gör inget nästan. Vi pladdrade lite mer hemma och Linus gav mig rödvin med is i för "det hade inte stått i kylen"...han är söt. Rödvin ska inte kylas kan jag berätta om ni undrar.
 
Jag vaknade lite då och då under morgonen, men kravlade mig upp till slut och vi åt frukost (och mycket chips) och lyssnade på musik och pladdrade om till exempel ifall man fortsätter vara ett system i himlen (klurig fråga!) och hans imitation av en viss väldigt liberal man. Det var märkligt men också kul. Sen åkte jag hem, vilket gick mycket bättre, och vi har kommit hem och ätit maxmat och kramats. Jag och Stella alltså, inte jag och linus, det blev konstigt såry. Men jag tog en nap och drömde att en jag känners tjej (som jag också känner) var jättetaskig och manipulativ och vidrig! Hon är jättesnel sluta ljug hjärnan! Och det var allt, godnatt, ses imorgon när jag är vid liv igen!

Jag säger inte att han inte har nåt ansvar, men nåt med morsan måste det ju va

Rubriklåt: Hans mamma med Elinor Svensson, en otroligt tramsig dänga som jag och onna vrålade ut igår
 
Hallå från en mer vaken memma! Som egentligen har minibrottom men jag blågar ändå. Jag lämnade ju er när jag och onna jåbade, och det gjorde vi, när vi inte sjöng och jag inte gjorde olika sysslor. Vi åt också hennes dooooda apelsinchokladtårta, vilket gjorde oss glada men också orimligt mätta. Jag sa också det objektivt äckligaste jag sagt: "hon fick det med modersmjölken...eller, fadersmjölken." eh...det var inte meningen. Onna la till "ja den är ju också vit", blärk!
 
Sen vilade jag och Stella, men jag sov inte sjukt nog! Och hon gjorde den godaste jordärtskockssoppan så jag kände mig som en jävla drottning. Muuuums. Jag pratade med lilla och team osby när de hängde och fick bland annat bekräftat att gud är bög (!) och lite annat jox, och sen satt jag här och var en blobb. Jag var så trött och förvirrad alltså jävlar. Men sen sov jag i typ tolv timmar så nu mår jag bra! Lite orimligt bra faktiskt, och det är tur för jag ska ut på tur snart! Till uppsala till och med, staden som inte finns! Det är...en grej jag säger, inte vet väl jag lol. Ses sen!

You hate certain people, I don't discriminate

Rubriklåt: You were the s*** in high school med cage, en kingig låt med en kingig rad för alltså man hatar ju alla ibland
 
Hallå från slutkörda memma som absolut behöver sova! Men jag har det bra och sen sist har det ju till exempel varit torsdskväll. Så ni vet osv. Vi åt lax och Stella mådde illa och var ledsen, men vi spelade ändå in en ganska nice podd. Liksom inte topp tre men jag är taggad på att få ut den som vanligt. älskar vår lilla poddjävel yall. Men sen hände inte så mycket igår tror jag, och jag hade en lagom deppig vaknatt som jag tyvärr ofta har. Jag slocknade i nån timme på morgonen, men sen kom onna hit! Det blev först drama, för jag gick vilse på vägen från vändplanen som en jävla tönt och sen sprang Ester ut och vi märkte det inte förrän hon tröttnade på loftgångens glädje och mauade i protest. Kaos pågår kan man ju säga. Men vi har jobbat (jaag skriver boook!) och ätit svindyr subway-lunch för kista är tydligen as mot oss. Men det var gooooottt. Sen har jag uträttat diverse sysslor och sånt, och nu ska jag skriva lite mer. Men oj vad sömnlösheten börjar ta ut sin rätt nu. Så trött på det hääär.

Han var så vilsen en människa kan bli, hon var förlorad men äntligen fri

Rubriklåt: Vinterfåglar med Loke och Jenny Almsenius, som jag påmindes om storheten i precis för daaaamn it rules
 
Hallå från mitt otroligt tråkiga liv! Jag ligger mest i sängen som en töntig klump, men det får man väl tycker jag. Igår var åtminstone lite mer av en dag, för då var Stellibelli hemma och jåbade och hennes boendestödshandläggare kom hit för att kolla hur insatsen går. Då fick vi bland annat veta att det står i hennes journal att jag är hennes pojkvän. "har du en pojkvän? För jag trodde..." jag var i rummet bredvid och ba haii jag är ej en man. Hon hade sagt sambo och stödjaren hade tolkat det som pojkvän utan att ha träffat mig. Starkt. Vi hade i alla fall ett bra samtal med handläggaren, för hon är snel även om vi inte alltid fattar det, och sen kom själva boendestödet och de hjälptes åt att till exempel städa kylskåpet. Satan vad rent det är nu I'm gonna cry. Men vi var såklart helt slut efter allt detta och vilade till ett mord som vi alltid gör, och sen tittade vi på två avsnitt av dahmer-serien på kvällen. Det blir bara sjukare och sjukare i den jävla seriejäveln och då har ändå alla mord begåtts by now. Jag trodde inte vi skulle få se Jeff i fångelset, så det var oväntat. Jag gjorde en del research och så var den dagen slut, och idag? Jag har sovit och läst klart Stinas bok så nu är jag ett emotional wreck för den slutade så fint. Om hon inte blir utgiven kommer jag bli riktigt jävla förvånad faktiskt. Så det är allt från mig, snart kommer Stella hem från sin läkartid och det är jag taggad på. Fast jag borde tömma diskmaskinsjäveln först insåg jag. Fan. Aja, ses imorgon!

But if you're looking for a savior, well that's not me

Rubriklåt: The path med Lorde, som jag hörde precis och trots att skivan är sämst är det en rätt vibig låt
 
Hej hallå från mitt otroligt ointressanta liv! Jag ska sova som en bebbe snart (hoppas jag vänta ska ba hitta lite trä att ta i...sådärja) så ska väl berätta vad som har "hänt". Till exempel detta:
-Eva-Malin på socialhögskolan har skickat ett jättegulligt brev som rekommenderar mig som föreläsare, för det är "bra att ha". Bästa hon!
-Både jag och Stella blev fullkomligt pajade av veckans vad blir det för mord, för jävlar i gatan det var det sjukaste jag någonsin har hört i hela mitt liv. Eller nä men det kändes som om vi blev rullade över glas typ.
-Min gamla klassis Stina har skickat sitt manus till mig för testläsning! Det är så braaa och jag får många känslor fast mest blir jag sugen på vin. Det är mycket vin i boken.
-Jag har podd-researchat och pågått och vi har lagat lasagne och jag vet väl inte tiden går.
-Min tjeja sover och är söt. Hon är väldigt söt generellt nu faktiskt för hon är så buffig och mjuk och knasig. Jag älskar henne.
-Det var verkligen allt som har hänt, lol. ses väl sen.

Utdrag från min oktober-shuffle, del 1

Yesss jag och Lilla shufflar igen! Det är alltså när vi shufflar nån spellista, trycker play och skriver under hela låten som spelas. Det kan bli lite hursomhelst, men ibland blir det okej, så ni får se de dagar det inte sög.
 

1/10

Lät du henne komma närmre

 

Jag försöker att inte tänka på henne. Jag tror inte att han tror mig, men jag gör det. Men det är så kallt och jag fryser och han värmer mig inte som han värmde henne … jag bara vet det. Så jag kan inte låta bli.

”Pratar du med henne fortfarande?”

Han suckar. Jag känner sucken i hela kroppen.

”Nej Melissa, det gör jag inte.”

Och jag försöker att tro på honom. När han drar mig intill sig och kysser mig försöker jag verkligen att vara i nuet, att känna varje känsla. Men jag tänker bara på hur hon kysste honom, hur hon rörde sig, om hon var bättre. Det var hon säkert, jag har ju sett henne, till och med träffat henne.

”Melissa”, säger han, ”vad tänker du på?”

Jag sväljer och kryper nära. Svarar inte, kysser istället. Kysser bort allt det som inte känns hundra, allt som är kallt och sticker i bröstet. Han är inte svårövertalad. Jag försöker att inte tänka på henne och om det krävs att jag initierar sex varje kväll så är det värt det. Jag stänger av hjärnan och blir ett med honom, ett med oss. Jag vill inte vara en, bara en del av ett. Sen kan jag somna. Utan att tänka på henne.

 

 

3/10

Something big

 

Fan vad stolt jag är över dig, står det på kortet. Hon läser det igen, igen, igen. Fan vad stolt jag är över dig. Sju ord som känns in i hennes innersta. Alla ”grattis” och ”gratulerar på din dag” bleknar. För där är det ju. Den ultimata bekräftelsen. Hon håller i kortet en lång stund innan hon lägger det ifrån sig och går tillbaka till festen. Festen för att hon klarade det. Mot alla odds som det heter. Hon kämpade och grät och spydde av utmattning (faktiskt på riktigt en gång) men nu är det klart. Hon tog examen. Hon vann. Och när hon dansar med sina vänner och sin släkt, när hon skålar i det tusende glaset champagne, då ringer kortets ord i hennes öron. Fan vad jag är stolt över dig.

 

 

6/10

Resessional

 

Vi har inte sovit på 28 timmar. Jag gäspar och lägger huvudet mot hennes axel. Undrar om jag kan komma undan att somna här, om hon kommer låta mig? Det verkar så, hon lägger en arm om mig och jag lägger mig mer bekvämt, eller försöker. Mitt hår faller framåt och jag stänger ute larmet på flygplatsen. Sömnen tar mig och det har aldrig i hela världen varit så skönt att sova, eller så konstigt att vakna. För jag vaknar ju och vi går på nästa plan. Borde jag säga något om vad som hände? Nä, förmodligen inte. Hon är straight, det har hon ju sagt själv hundra gånger. Så jag säger inget och när vi går av planet går vi åt varsitt håll. Jag försöker att inte tänka på henne, på kvällen vi hade, på ölen vi drack och hur gärna jag ville kyssa henne. Hennes namn rullar över min tunga, Vienna, men jag säger det aldrig högt igen.

 

10/10

15

 

”Jag vill inte idag”, mumlar han.

”Joooo kom vi drar!” ropar Sara och rycker i dörren.

”Nä”, svarar han, ”jag vill bara sova.”

”Men skärp dig! Okej, du mår piss, vem fan gör inte liksom? Så då kan vi supa bort skiten.”

”Det kommer inte funka.”

”Men jo klart det kommer. Jag har vodka och dessutom lovade Hanna att hon kunde fixa nåt annat.”

”Nåt annat?”

”Ja, jag vene, typ e eller nåt.”

”E funkar inte med mina antidepp.”

”E är antidepp, sluta på den där skiten! Kom med ut din jävla tönt!”

”Varför måste vi vara ute hela tiden?”

”För det är inte inomhus, jag hatar inomhus! Och man kan inte röka här inne!”

”Rök inte då”, han suckar. ”Lämna mig ifred jag vill sova.”

”Skit i det då.”


It's between me, the sand and the sea, Carolina knows

Rubriklåt: Carolina med Taylor Swift, en mörk vaggvisa och det behöver man ju såhär mitt i natten...och jag hörde den innan ja
 
Eh klockan är tre detta är en orimlig bloggtid! Såry jag fastnade i skriv och grejs alldeles för länge. Men ja igår (lördag) åkte jag hem från Onna och jag och Stella lyssnade på två mord som de queens vi är. Vi åt kyckling (den var jättegod men Stella har fortfarande kycklingfobi märkte vi vilket är: sämst) och såg Dahmer som var vidrig och jobbig och rasistisk men med flit så den var svinbra. Vad gjorde vi mer på kvällen...åt pringles och kramades, typ?
 
Idag har vi haft det så mysigt. Sovit länge, donat lite och sen jävlar bakade vi bullar! Stellas enorma kanelbullar med mandelmassa och tusen kilo smör och mummmms! Stella blev förbannad på vår bakmaskin, vi sjöng och tramsade och dansade och sen blev det bullar fuck yeah. De var så gooooda och oj jävlar vad Sherlock snarkar. Intense shit. Men det är typ det som har hänt, och nu inatt har jag skrivit och pågått. Lol hennes snarkningar låter jättearga nu? Typ som om hon ska mörda någon med sitt snark. Gör inte det sherlock det är bara vi här och vi är dina mammor du gillar oss! Men eh ja, godnatt små bloggbebbar.

Jag är less för alla ni är lame

Rubriklåt: Aldrig ledig med z.e och Martina Persic, en banger som hördes igår och hon sjunger så sexigt aaaaaaa
 
Hallå från Onnas hem! Vi lyssnar på bokar och dräller och hon har bakat hallongrottor så livet är fan på topp. Jag kom hit igår eftermiddags och vi har haft det mysligt. Vi pratade mycket om hur onna skulle spendera 529 miljoner (som euro jackpot låg på igår tydligen) och hur vi aldrig kan släppa ut folk vi en gång släpper in (så skönt att ha samma upplevelse som åtminstone en annan person), åt goood mat som alltid, lyssnade på musik och konstaterade att vi inte hade några vänner (det har vi men det makade sense). Onna sov och jag låg vaken och drällde, mådde dåligt och somnade till slut. Så idag har jag bara legat i soffan och ätit ägg och bacon och sen hallongrottor. De var nybakta och gooooda så alltså ja jag är bortskämd. Livet är utmärkt och allt vad det heter, så det var allt denna lilla dag. Nej just det, jag ska prata om chokladbollar i ugnen-gate! I onsdags (tror jag) sa Lilla "undrar vad som händer om man lägger chokladbollar i ugnen?" jag sa att hon var dum i huvet, för de skulle bara smälta. Jag frågade sen Stella och hon tyckte också att Lilla var dum i hela huvet, men mamma (bakdrottningen) sa "det borde ju bli som havrekakor! Jag måste prova!" slutligen sa jag det till Onna och hon meddelar att hon har provat och ja, det smälter, det är rätt gott säger hon. Så...nu vet vi! Och nu ska här lagas lunch, vi ses!

I'm high but I'm grounded, I'm sane but I'm overwhelmed, I'm lost but I'm hopeful baby

Rubriklåt: Hand in my pocket med Alanis, men versionen jag syftar på är med glee cast och då är det en mashup med I feel the earth move. Det är en jävligt bra mashup okej
 
Hallå hej jag är jättesen egentligen! Jag borde åka iväg på dirren men jag vill blåga först! Och igår var en dag, som jag började med att ha brutal mensvärk och läsa harry potter. Ändå okej kombination. Jag och Robert pratade om sagda potter-kapitel och jag hade många hot takes (de flesta kom jag på medans vi pratade men de var riktigt bra) och vi undrade om hela boken var byggd på en mans barnsliga yolo-beslut. Det verkar typ så. Sen kom Stellabella hem och vi lyssnade på ett otroligt sjukt mord (som inte blev ett mord), åt korv och tittade på mushmushmush vilket var orimligt roligt. Vi skrattade orimligt mycket åt fänkål och annat helt obegripligt, och sen poddade vi fan gärnet. Det blev ett specialavsnitt som hette duga och vi hade i alla fall roligt så jag hoppas att ni har det också. Sen drällde vi väl mest resten av kvällen och jag lyssnade på ny musik som kom ut och hade det bra. Och sen skulle jag vakna i tid och det gjorde jag men jag somna om blä! Men nu ska jag åka! Sådetså!

Då var en annorlunda tid, i ett mera vanligt liv, men hoppet i mig brann

Rubriklåt: Lever mina drömmar med Shirley Clamp, från veckans cirkelskiva
 
Haj haj! Jag är trött som fan och vet ni varför? Jag jinxade sömnen igår! Som jag sa! Somnade inte förrän typ 06 som den jävla sämsting jag är. Men Stella jobbade hemma idag, så hon väckte mig vid halv elva och kramade mig som en liten gosboll. Jag släpade mig upp och vi åt lunch, tittade på alla mot alla och städade, för boendestödet var på ingång! Hon är fan bäst vårt nya boendestöd. eller ja Stellas men grejen är att hon pratar med oss båda och liksom är rimlig. Hon får oss att göra i ordning och tror på oss och nu har vi en jättefin diskbänk utan en massa grejs! Magic! Vi fick alltså ordning på både det ena och det andra och sen kollapsade vi i sängen, lyssnade på ett jätteroligt mord (det låter så mycket värre än vad det är!) och jag tog en jättebra nap. Vi beställde mat från kycklingstället (som har bästa pommesen i staaan) och sen har vi researchat och drällt. Och snart ska jag soooova jag längtar! Ska slockna som ett jävla ljus och detta är inte jinxande för nu ska jag ta i trä! Jag gjorde det nu, i hyllan över soffan. Så här ska sooovas!

We were much too young

Rubriklåt: Oh Sussie med Secret Service, som kom upp i alla mot alla idag och Stella sa att hon aldrig hade hört den! Så då spelade jag den såklart för henne, för man kan inte ha ett helt oh sussie-fritt liv!
 
Hallå från ångest-emma mitt i natten! Sherlock tar upp hela min sängplats som en stor jävla klump, så det är ju ett spännande liv. Och ja, sen sist...igår sov jag mest hela dagen, men sen gjorde jag pannkakor med min tjejbo. Jag gjorde smet som en dutti tjeja och vi tryckte i oss pannkakor som om det inte fanns någon morgondag. Men det fanns det och det var idag, och jag har mått jättedåligt idag. Så himla oklart varför, men så var det i alla fall, så jag var en zombie typ. Men jag släpade mig iväg ändå, för jag skulle till Stellas mamma och fira hennes mormors fölsedag! Vi åt lammgryta och pratade om vilka som egentligen röstar på sd och varför, karaoke, David Bowie och Lou Reed (det var starka känslor för och emot just reed) och en hel del annat trams. Det var ändå trevligt där och när vi kom hem lyssnade vi på nya flashback, såg alla mot alla och tog oss igenom konstiga ångestar (ja båda två). Så det är vad som har hänt de senaste dagarna, och nu ska jag sova hoppas jag. Fan nu jinksade jag det säkert. jinxade? ja det är nog med x kom jag på. Aja jag vet inget om stavning men jag vet att jag gillar sömn så godnatt.

Representation

Så jag sa ju att jag skulle skriva ett inlägg om dahmer-serien. Generellt är den jävligt bra gjord, creepy och respektfull och nyanserad. Men ett avsnitt var...något annat. Ett av Dahmers offer var en döv kille och serien valde att fokusera på honom i ett helt avsnitt. Ett litet konstigt val, men jag klagar inte. För alltså...wow. Vi fick följa killen, Tony, när han raggar på killar på olika barer. Han måste skriva på en notepad men lyckas ändå vara så jääävla smooth! Och han umgås med sina två döva bögkompisar och de tecknar till varandra om att dejta döva / hörande killar, de är sassy och härliga och pratar om sin dövhet. Jag har aldrig någonsin varit med om något liknande. Queera funkisar som är vän med andra queera funkisar och pratar om att vara queer och funkis! Tony söker jobb och blir diskriminerad (så heter det inte va?), men får sen ett jobb för att en i personalen har en döv syster och kan teckna. Han börjar dejta Dahmer och även om man vet att han kommer dö hejar man fan lite på dem för alltså wow att få se en queer relation där en person är döv och den andra hörande är...unheard of. Pun not intended. Jag har ingen conection med döv-communityt, men jag har aldrig i hela mitt liv känt mig så sedd av något jag sett på tv. Och jag kunde fucking se det för det var syntolkat! Jag var helt förstörd efter att ha sett det här och hela kvällen var färgad av upplevelsen. Det är egentligen sorgligt hur svältfödd man är på representation, för jag är ju inte döv och inte bög heller så att säga. Men det här är det bästa jag har sett och jag kan fortfarande inte helt smälta det. Det var det jag ville säga. För det är fan sjukt i huvet att jag kan se detta, att det händer.

So there I go, can't make a wife out of a hoe

Rubriklåt: Without you med the kid laroi och Miley Cyrus, som alltså egentligen är en jättedålig låt men 1) jag vene jag gillar den ändå, 2) miley-versionen blir ju queer när hon sjunger rubrikraden och 3) jag lyssnade på den nyss.
 
Hallå från nattma! Jag tycker att min tjej kan vända sig åt ett annat håll så jag kan sova. Hon snarkar och tar upp en massa plats. Tur att jag gillar henne ändå. Och jag har haft en bra dag, först glömde jag legit bort att allt som hände idag hände just idag men ja det gjorde ju det. (den meningen var inte särskilt bra va) För i förmiddags åkte jag in till stan och gick i kyrkan! Linus ska skriva kandidatuppsats om gudstjänsters tillgänglighet och därför ska han studera mig (bland annat) när jag går på gudstjänst. Så vi (och hans tjeja Sofie) åkte till slottskyrkan och där var det fancy god times. Med hov-trumpetaren och allt! Det var ändå spännande, det var svinlänge sen jag var på en redig gudstjänst så det var kul, men också creepy med allt säga-saker-i-kör-ande. Efter kyrkandet åt vi lunch på subway och pratade en massa om bröllop, Linus beteenden ("när blev detta en roast?" "jag har tränat på att roasta dig i nästan tio år!"), hur jag testar folk när jag lär känna dem och en massa annat. Det var en riktigt trevlig tid och plötsligt hade det gått två timmar.
 
Sen åkte jag hem och har vilat och ätit korvstråg och drällt. Vi tittade på dahmer-serien (och det måste jag nog fan skriva ett separat inlägg om för en grej i den var det sjukaste jag sett in the best way) och åt fancy praliner och sånt, och det var den söndagen. Så, snälla Stella vänd dig om. Jag kan typ inte somna om inte Stella är vänd bort från mig är det sjukt? Då kan jag krama henne, men när hon är vänd mot mig är det liksom för mycket andning och grejs. Jag är väl orimlig I guess. Men jag ska försöka i alla fall. Godnatt!

Jag blir bara kär i fula nu för tiden

Rubriklåt: Jag blir bara kär i fula med katthem, som jag har nynnat på mycket lately för ur girl har en redig bisexuell period och alltså jag gillar så fula killar? seriöst skojar inte!
 
Halloj hej, jag ska sova snart för jag ska upp imorgon på morgonen. Taskigt tycker jag fan. Jag har haft en bra liten dag och början på oktober, för jag har haft 100 % häng med min tjej. Bästa med helgen ju. Vi sov lääänge, latade oss, kramades och tittade på tramsiga videos och på kvällen åkte vi till Kista för mini-datenight på o'learys. Stella blev chockad över att de hade popcorn (ja jo det är en grej) och vi åt svingod mat. Stella drack en gullig drink och sen lekte vi "bästa låten", som vi inte hade lekt innan! Det var jättekul och jag insåg att jag har lärt henne för lite post malone (trauma) och allt var härligt. Vi köpte massa godis och åkte hem igen och här har vi chillat och haft det bra. Verkligen en mysig dag i all sin enkelhet. Förutom det här med att jag ibland är lite bi då. Men jag försöker verkligen ta det med ro och inte få panik, liksom det spelar ingen roll och jag behöver inte omvärdera mina etiketter för etiketter betyder bara nåt för mig. Och det är ju inte så att jag vill bli ihop med en kille liksom, så det är lungan! Så, det blev ett litet inlägg idag, ses imorgon säkert!

I can't drown my demons they know how to swim

Rubriklåt: Can you feel my heart med bring me the horison, som vi hörde när vi lagade mat idag
 
Hallå hej! Hur fan mår ni nu när bloggen är stor tjeja på femton år? Bra hoppas jag! Jag har firat ikväll såklart och det har jag gjort med min tjeja och Lilla. Vi ringde henne och blålade för bloggen, åt munkar och kacklade om diverse grejer som Lillas praktik på kvinnokliniken, tramsiga låtar, hur man bäst tinar kyckling och sånt. Sen lagade jag och Stella (mest Stella) soppa och åt den, och sen har jag och Lilla babblat och lyssnat på blogglistan och bara haft det så mysligt. Jag har druckit bubbel och vibeat och alltså det är en bra dag idag! Men satan vad trött jag är. och alltså hur är det möjligt att jag har bloggat i femton år? Förstår ni att man kan läsa vad jag tyckte när jag var en bebbe här? Ja Tilda förstår iaf för hon läste vad jag sa 2008 innan och det var...en wild ride! Jag vill aldrig någonsin läsa det själv för heeeerreeeegud. Jag hade mycket hat tydligen, men det förvånar mig inte. Så det var allt från fir-memma!

RSS 2.0