Spend all the evenings you can with the people who raised you, cause all the times they will change it'll all come around

Rubriklåt: Stoned at the nail salon med Lorde, som jag lyssnade på idag och också sant pga föräldrar
 
Först och främst, innan nåt annat blogg: Billy är hemma! Alltså mammas och pappas katt, han har varit borta i två veckor och jag var hundra på att han var död men han är hemma nuuuu! <3
 
Hej och hallå från trötta Emma! Jag vill soooovaaaa men ska blåga först. Oklart om jag orkar hela vägen till nu, men en bit i alla fall. Och jag börjar med att igår började ju årets höjdpunkt, så mycket bättre! Håll i hattarna och skaffa hattar att hålla i för här kommer mina tankar:
-Jag önskade att Melissa skulle göra lämna han och så gjorde hon det! Det var magiskt låten är magisk iiiii!
-Jöbacks gay-melissatolkning var först ganska medioker, men sen nockade han mig totalt med sin svordom och intensitet! Låt ingen jävel ta din makt <3
-Jag hade inte helt fattat vilka bröderna norén var innan, men när jag förstod att sweet jackie skulle tolkas var jag in pieces. Inte min bästa relation men bara tanken på sweet jackie ju! Hej Tilda om du läser, jag tänkte jättemycket på dig <3
-Jag var lite besviken på Cherrie kan jag ju säga, och Siv borde absolut inte ha gjort vad hon gjorde...alls.
 
Så nu vet ni! Och efter denna totala urladdning tittade jag och mamma på kärlek och lavemang! Detta är alltså en pjäs med Eva Rydberg som var hur viktig som helst när jag var liten. Ni vet när en låt börjar och man undrar vad det är för låt, men två sekunder senare sjunger man varenda ord. Så jag beltade ut "piller och pulver!" och andra dängor, och det var en bra kväll.
 
Idag vaknade vi ganska well rested och efter mycket velande bestämde vi oss för att åka till nova. Där finns ju lindex! Jag köpte en topp eller vad det heter, och sen åkte vi till jula och köpte hundra grejer för det ska man tydligen. Och sen träffade jag Skogis! Vi åt lunch på surf schack och babblade non stop om till exempel böcker om kroppsvätskor, vad som hänt sen sist, snefyllor och en massa massa annat. Vi gick vidare till botulfs och var eftermiddags-vinhaggor och pratade om att "tyvärr måste jag gå hem och gråta", barnfrihet, otroligt roliga formuleringar, vidriga kollegor och annat som gjorde att vi skrattade alldeles för mycket. Det legit ekade över gatorna när vi gick till lägenheten.
 
Väl där träffade jag Billy (!) och sen var övriga familjen på standup så jag vilade. Och sen åt vi middag på pinchos, men jag mådde inte så bra så jag åt inte så mycket vilket är dåligt för nu är jag hungrig. Men det var kul, Sara åt plättar, Benjamin åt allt nästan och jag åt en uppenbar barn-efterrätt men den var peak liv. Och nu klarade jag faktiskt att komma till slutet! Jag ligger här och lyssnar på gilmore guys och ska slockna som ett fakking ljus jag lääängtar.

utdrag från min oktober-shuffle, del 3

Yes, oktober är slut och så även mina shuffles! Njut av allt detta trams!
 

25/10

Fuck it I’m a flower

 

”Varför gillar du inte när folk ger dig blommor? Det är ju jättemysigt!”

”Det är äckligt! Folk tycker bara det är romantiskt för att de är dumma i huvet!”

”Men okej okej ta det lugnt. Är det den här grejen med att folk är otrogna och sen köper blommor?”

”Ja, eller typ…det är så basic med blommor. Köp nåt jag faktiskt gillar istället tänker jag, eller liksom nåt som tjejen faktiskt har en relation till.”

”Folk kan väl ha relationer till blommor?”

”Ja det kan de, men då borde ingen vara ihop med dem för om man har relationer till blommor är man jättetöntig!”

”Det är inte så då att det är du som är jättetöntig?”

”Det ena behöver inte utesluta det andra. Alla kan vara jättetöntiga.”

”Okej, men då ska jag inte ge dig blommor om vi blir ihop.”

”Bra! Eller vänta, vad sa du nu? Om vi blir ihop?”

”Det kanske jag sa…”

 

 

27/10

Euphoria

 

Jag tänker inte säga det ni vill att jag ska säga. Ni vill att jag ska berätta om dekadensen, om festerna och spriten och sexet. Det tänker jag inte göra, för det var inte ens särskilt dekadent och ni har hursomhelst inte med det att göra. Jag tänker börja på studentflaket istället. Det var inte lika spännande för er, inte lika mycket löpsedelsmaterial, men det var viktigare för mig. För jag var där och jag var nykter och jag kunde se alla för vad de var. Paret som hånglade som säkert aldrig skulle se varandra igen. Läppar som möttes för att de inte visste bättre. Musiken som hackade. Friheten i att vara en enda massa av skrikande, sjungande idioter som inte hade någon framtid. Det är starkare för mig än alla fyllor, än att hitta rätt ven för sprutor på iskalla gator, än allt det ni kom hit för. Då fanns det hopp.

 

 

28/10

Beast

 

Det ekar tomt när hon har gått. Dörrens gnisslande verkar höras i en evighet. Han sitter kvar och undrar vad som hände. Borde han ha sprungit efter henne? Ropat? Vad kunde han ha sagt? Han vet ju inte själv vad hon menar, vad hon vill ha. Hon sa att hon inte orkade mer men han har själv inte orkat på flera år. Hon sa att hon ville ha ut mer av livet, ville ut ur deras bubbla, men hur skulle hon kunna kräva det av honom? Att han skulle gå ut, träffa andra? Svetten bryter fram av bara tanken på något så absolut fruktansvärt. Men hon orkade inte mer, sa hon, hon skulle komma tillbaka och hämta sina saker. Komma tillbaka, från utifrån, med utifrån-bakterier. Han kan inte släppa in henne då, han kan inte låta henne förstöra hans trygga hamn. Beslutsamt reser han sig upp och flyttar byrån framför dörren. Ingen ska in här. Ingenting får förändras..


There's definitely, definitely, definitely no logic

Rubriklåt: Human behavior med Björk, för den var precis med i gilmore girls och är en så bra vintrig låt <3
 
Hej från soffan! Jag och mamma tittar på gilmore girls och har det bra, och snart ska vi äta mat. Mycket hype. Och jag har en massa trams att berätta om! Som att igår efter blogget träffade jag Saga! Vi gick ut på stan och slog oss ner på botulfs, för det är klart vi gjorde. Där diskuterade vi skol-organisation, om Ed Sheeran är lik maroon five (jag tyckte det var taskigt) och att man faktiskt kan bli utkastad från botulfs. Men det blev vi inte, men vi gick ändå därifrån och till subway för middag. Mummms. Där pratade vi om svenska som andraspråk, bröllopslokaler (Saga ska gifta siiig!) och säkert annat, och sen avslutade vi kvällen med en drink på ansiktspuben, vilket var mycket trevligt (bästa rom & colan ever) och där jämförde vi knäppa saker vi gör med våra partners och hade det bra. Goslig kväll som slutade redan innan 20, så jag kom hem och vilade och hade det bra.
 
Idag vaknade vi alla sent, och efter lite mer sömn för min del kom Sara och Benjamin på lunch. Vi åt soppa och catchade up en massa. Det var gosligt att träffa dem, och sen åkte jag, mamma och mormor till Ystad! Ja, för jag skulle prata om boken på biblioteket! Där jobbade ett helt fotbollslag (så många folk!) och jag trooor att det gick bra! Det kändes i alla fall bra, jag fick sagt allt jag skulle säga. Och efteråt fikade vi på ett konditori, med prinsessbakelser och allt! Mummmms! Älskar utflykter <3 och nu ska vi få äta pappamat, jag är så peppad! Men trött. Väldigt väldigt trött lol.

Du kan inte tycka vad jag tycker att jag tycker

Hallå hej jag har inte tid att blåga! men imma do it anyway för jag vill. Med en icke-låt-rubrik, sjukt! Den sades i osby, för där var jag igår. Jag åkte upp på ett jättetrångt och jävligt tåg, men när jag kom fram var det trevligare, för vi åt på hotellet! Deras hamburgare är off the charts och deras aioli är ännu mer off the charts. Vi fick höra en jättejättesöt liten tjej (vill adoptera hennnne), pratade om nytt i blindvärlden (jag tyckte att en person skulle bli buksvåger med sin mamma, det tyckte ingen annan) och skrattade åt diverse grejer. Vi åt fantastisk chokladfondant (!) och sen gick vi hem till dem för bubbel (för vissa) och musiklyssning. Det blev konstiga låtar som vanligt, vi tramsade om rubriken (sagt av Annoushka om mig) och jag och Annoushka var otroligt tramsiga. "Det är bara att låta er hålla på tills ni tröttnar", sa Robert när vi fick ett orimligt skrattanfall...men nu minns jag fan inte åt vad? Hjälp mig i kommentarerna eller nåt, vad var det om? Och efter mycket fejk-danska och annat trams somnade vi, och som jag soooov!
 
Lite för kort tid tyckte jag själv, men vaknade gjorde vi och åt frukost och jag fick lära mig om konsten smartphones! Det är ju jättesvårt :(( särskilt att skriva, för jag liksom...kan inte tänka mig ett tangentbord när jag inte håller fingrarna rätt? Korkad, är jag, men jag lärde mig vissa saker i alla fall. Och sen åkte jag hem, efter lite cirkelprat (såklart!), och nu sitter jag här och ska gå ungefär nu gissar jag. Men inatt ska jag sova herrejävlar jag längtar redan!

My sweet Jenny I'm sinking down, here darling in youngstown

Rubriklåt: Youngstown med Bruce Springsteen, både min och Lillas favoritlåt med honom vilket alla som faktiskt gillar honom tycker är otroligt konstigt
 
Hej från skåååne! Jag chillar i soffan i lägenheten och pausar mellan mina olika partaj. Det är inte lätt. Jag kom fram med tåget som jag sa och när jag kom hit fick jag kolasnittar med daim som mamma hade bakat. Bortskämd ska man va! Efter att jag sovit en stund körde hon mig till Lilla och där var det gooos! Vi drack cider, lyssnade på peppiga hiphoplåtar och hade det bra och sen åkte vi till family pub för äventyr! Vi fick hjälp av den snelaste servitören, åt pizza och såklart lekte vi för vi var ju på bar! Lite "ha eller va" och sen klassisk gissa fråga tänka, vilket resulterade i att vi sjöng skämtlåtar och var allmänt lyckliga. En märklig man kom fram till oss och bad oss berätta roliga historier (vi hade inga), det var fotbollsmatch och "vi" vann (woop) och det var bara så jävla härligt att vara tillbaka på vårt allra bästa sunkhak.
 
Vi kom hem, åt donuts, drack lite sammetsvin och tramsade som vanligt. Vi var ibland ganska seriösa och pratade om bokkaraktärers familjer och anknytningar, och ibland var vi mer bara töntiga. Sen sov vi (inte så bra någon av oss) och idag hade vi den gosligaste morgonen! Lilla gjorde äggröra, vi lyssnade på stråklistan och efter äggröran fick jag varm oboy också vilket ju är det bästa. Har saaaaaknat lilla-morgnar! Och nu är jag tillbaka i lägenheten och pausar som sagt, ses i nästa paus!

Man borde ringa Lasse Winnerbäck och hovet, så det finns nån chans att de spelar den här låten

Rubriklåt: Spela mig på radion med Zacke och Movits, en fantastiskt rolig låt som vi vibeade till igår. Kul grej är också att Kiti trodde att de menade hov1, hiphop-bandet alltså, och inte fattade varför man skulle ringa just dem. De hade så att säga inte bildats då, men nu tycker jag att lasse och hov1 borde samarbeta!
 
Hej från tåget! Vi är supersnart framme men jag har legit inte orkat blogga förrän nu för jag är så trött. Seriöst jag öppnade inte ens min cola förrän i alvesta och om man är för trött för cola är det illa! Så vad har gjort mig så trött då? Ja det vet ni ju från min långa rubriklåt-grej kom jag på, men Kiti kom till oss i alla fall! Mycket mysligt! Vi åt mycket god spagetti och köttfärssås som min wifey material-tjejbo gjorde, hamnade i diskussioner om vad äktenskap gör för skillnad (vi fick 0 klarhet) och hade det himla bra. Kiti och sherlock var förälskade (men Kiti försökte förstå vad sherlock ville, nah dude det kommer aldrig gå), vi hittade strumpor som inte tillhörde någon av oss (sherlock hade gömt dem i sin koja), jag försökte förklara varför saker störde mig ("men vem är det dåligt för menar du?" "Mig! Ingen av de inblandade bara miiiig!") och choklad åts med stor pasion (Kiti råkade ta Stellas choklad och märkte det bara på hennes blick lol). Mycket bra kväll, som slutade i tid, eller skulle ha gjort. Kiti åkte hem i tid, men jag och Stella satt uppe och läste konstiga grejer och kacklade till halv två. Vilket var jättedumt för vi skulle ju upp tidigt idag! Det är inte rimligt att jag är såhär trött ändå tycker jag, men ändå. Snart är jag i Lund, är ni reeeedo?

Hunger only for a taste of justice, hunger only for a world of truth

Rubriklåt: All that you have is your soul med Tracy Chapman, från veckans cirkelskiva
 
Hej och välkomna till ett såkallat mellaninlägg! Ni vet ett sånt där inlägg där inget vidare har hänt, men jag kan ju inte halka efter, så here we are. Det som har hänt i icke-händet är bland annat detta:
-Vi har ätit korv med bröd, för vi älskar korv med bröd. Alla som inte älskar korv med bröd (hej Annoushka!) har fel och det är sant.
-Vi har lyssnat på livepodden vi såg live och skrattat. Elinors sånginsats var inte med, så vi är mycket nöjda med att det var exklusivt.
-Katterna har bråkat och bråkat för Sherlock är en jävla unge som stör alla andra. Blir trött på henne :( tur att hon är så sanslöst söt. Imorse försökte hon fälla ihop min dator för den kränkte henne.
-Vi har städat lite, för det behövdes. Nu ser det inte ut som totalt haveri här hemma.
-Jag har å cirkelens vägnar lyssnat på norsk metal. På norska alltså. Och det sjukaste var att det var riktiga bangers! Jag var underhållen!
-Och nu lyssnar vi på nya flashback och Stella ordnar med räkningar och grejs. Fint skareva. Snart ska vi åka till kista och ordna grejor, och sen blir det faktiskt grejor som händer. Varje dag! Här blire hålligång på bloggen! Och kanske guld och gröna skogar men det kan jag inte lova.

Drömmer om vänner i vardagen och ett samtal utan slutstation

Rubriklåt: Vänner i vardagen med Frida Hyvönen
 
Alla är överens om att barn behöver vänner. De måste ha folk i skolan att leka med och sen folk att prata med, gå på fest hos, skratta med, gå på stan med. Det tycker alla är supermegaviktigt och vänskaperna man har i tonåren är djupa och ska vara det. men sen? Sen blir man vuxen. Och jo, vuxna förväntas också ha vänner, men då ska man ses och äta middag typ en gång i månaden och prata om vad som hänt sen sist. Det där dagliga sociala behovet ska familjen och jobbet stå för. Och det är det sjukaste jag vet! Varför skulle vuxna relationer plötsligt bli grundare? Mer casual liksom, trots att man känt varandra i många år. Hur är det logiskt? Vem pratar de om jobbiga saker med, eller bara vem berättar de saker för? En bra vänskapsrelation måste ju upprätthållas med mycket kontakt och häng och grejer. Men så ska det inte vara, man ska "ha gäster" och göra fint och hålla på. Vuxna borde drälla hos varandra oftare tycker jag, när det inte är städat och ingen fin middag lagas. Bara umgås som ungdomar gör. Men det gör inte folk och det gör mig helt jävla förtvivlad för jag förstår inte de där ytliga relationerna. Jag kan inte ha mitt trevliga ansikte på när jag träffar mina vänner, det är ju poängen med vänner att man ska slippa! Men jag har nog fel här, på något sätt, har jag en känsla av. Eller folk tycker nog att jag har det.

Can't shake the feeling that I'm just bad at healing, and maybe that's the reason every sentence sounds rehearsed

Rubriklåt: Getting older med Billie Eilish, som vi hörde igår och det är en banger bara
Shass: Jodå, en del av ostskräcken är borta nu, framför allt har jag lärt mig vilken sorts ost jag kan och inte kan äta.
 
Hallå nu är jag hemma igen! jag sitter i soffan och tittar på lyxfällan, nyss en tjeja som i princip aldrig hade lagat mat. Jag hardcore rellade till detta lol. Men jag ska bli bättre på deeet! Det måste jag fan! Och på tal om mat, igår var det ju tacopaj med stora mängder ost på schemat. Den var så goood! Satan vad bra hon är på att laga mat den där. Sen spenderades kvällen med att lyssna på musik (det råkade bli många låtar som jag nån gång relaterat till olika boys, woops), dissa min musiksmak ("väldigt bra skiva, Emma" är svårt att förklara men en stark burn) och tramsa, mycket bra tid. När Onna somnat lyssnade jag på ny musik, som jag ofta gör, och till slut sov även jag.
 
Idag har varit maximalt gos. Vi har lyssnat på en massa bokar, bland annat min egen bok (jag blev typ berörd lol?), det lesbiska eposet stjärnor utan svindel (jag har aldrig läst den och var mycket upprörd och engagerad lol) och en del harry potter ("en sak jag tycker är konstig i harry potter..." "jaaa!"). Vi åt också äggröra och bacon, babblade och vilade en massa, och så gick denna dag. Jag åkte hem och träffade den söta ledsagaren som bor i husby (hon är så söt och liten, som en glad docka! Fast liksom...inte lika nedvärderande!) och nu har vi ätit pasta och överbliven kalkon. Och lyxfällan är igång, Sherlock spinner och stångar sin mor och allt är som det ska. Så, en glad Emma idag, så ska man ha det!

Kanske har jag fel men jag tyckte att du log och jag tänkte, att om jag dör blir det för detta leende jag dog

Rubriklåt: Du var inte där för mig med Lisa ekdal, som jag hörde nu precis och sa "det här är ju en bra låt, egentligen"
 
Hej från Onnas hem! Vi lyssnar på mysiga låtar och hon lagar mat under många utrop som vanligt. Hon har ett bra matlagningsflow idag säger hon, så allt är bra här. Det hade Stella igår också, för då lagade hon kofta, ja det heter tydligen så? Det är indiska köttbullar som var väldigt goda. Vi såg en dokumentär om föräldrar till skolskjutare, vilket var väldigt heartbreaking men också spännande, det är ju en så jävla konstig situation. Liksom först blir man orolig för att någon kan ha skjutit ens barn och sen ba...aha...det var min unge som gjorde det. Woops. Stelt.se osv. Sen grävde vi ner oss djupt i Stellas familjehistoria, vilket tog mycket mer tid och energi än vi trott, men jävlar vilken resa vi tog. Inte mycket jag kan blåga om tyvärr, men spännande var det. Vi var uppe sent och skrattade åt "jag gick hem och svor", "fan vad jag sitter och väntar!" och andra exemplariska meningar.
 
Idag sov vi som stockjävlar och sen såg vi Stellas gudmor på tv som debatterade med en dansk om provocerande konst. Hon tyckte det var töntigt, jag håller fan med. Dansken tyckte att alla skulle kränkas konstant. han sa typ exakt så. Och sen åkte jag hit och här har vi sörgt att ingen vet hur man använder instrument längre (särskilt trumpeter säger Onna) och haft det bra, och snart blir det middag! Det blir mycket ost säger Onna, för om det inte är för mycket ost så har hon inte lagat det. Sjukt att jag gillar hennes mat trots det eller hur? Aja, ses imorgon när jag är ost-förgiftad!

I felt you in my legs before I ever met you

Rubriklåt: Nineteen med Tegan and Sarah, en av de mest gay låtarna ever
 
Annoushka: Jaa jag kan faktiskt då! Frågan är var och hur, men det ska väl gå att ordna :)
 
Hallå hallå, vi är tillbaka på bloggtiden på dygnet. Det känns seriöst som om jag bara sover, äter, bloggar och sover igen. Sååå jag kanske inte borde blogga så mycket just nu? Men så gör jag det ändå. Och igår efter blogget tvättade vi, som jag sa, och åt ägg och bacon. Det var goooottt. Och sen var det dags för projekt-möte! Lol jag låter som C när jag pratar om "projekt", håll käft Emma, men möte hade vi oavsett. Med lesbisk musik, chips och julmust, för så har man möte! Vi bestämde grejer, rimmade på ord (det måste man göra) och sen tittade vi på grejer och sov. Och idag har jag sovit och Stella har skolat, herregud vad är mitt liv ens? Bra att jag ska till lund snart alltså, fast jag kommer väl få panik av allt umgänge jag ska ha då förmodligen. Usch jag måste skärpa mig och göra saker på dagarna. måååste. med det sagt, ses imorgon fast jag säkert inte har mycket att säga då heller.

Och tills jag dör är mitt hjärta ditt att förstöra

Rubriklåt: För någon annan med ambivalensen
 
Vissa har det i sig. De sugs mot galenskap, mot äventyr, mot öppna ytor och trånga rum. Du var alltid en sån, men livet ville inte ge dig det. Livet gav dig stabilitet och i efterhand är det ganska sjukt att det hände. Du klarade det, to some extent anyway, men nu...nu har du fått annat av livet. Livet ser annorlunda ut nu och glitterdimma ligger tät över varje kväll. Du har orden att berätta om det, att romantisera och måla upp bilder. Du skulle kunna skriva en bok om ditt liv. Hur det började, hur det fortsatte, hur det är nu. Hur du råkar hamna mitt i de sjukaste situationer och ändå alltid klara dig. Du klarar dig. Det säger du alltid, att du klarar dig. Och det är sant. men jag undrar vad jag hade haft för roll i den där boken. Hur du hade skrivit om oss, vad vi var och är. För jag är inte en del av din glitterdimma. I never have been. jag går inte ut på äventyr, jag sitter stilla, jag dansar inte. Och ändå har du hållit dig kvar i mitt liv i femton år. Och jag undrar varför. Vad det är för märklig kemi som gör att vi överlever allt. Vi klarar oss, fast vi verkligen inte borde göra det. Vi borde inte ha pratat på nästan tio år men så blev det tvärtom.
 
Och nu som vuxen har jag träffat en till äventyrare. En som har hamnat precis där man trodde, en vars liv absolut inte bjudit på stabilitet. Inte än i alla fall. Jag är vuxnare, har lärt mig att hålla avstånd, men jag undrar om ni kommer ha liknande effekter på mig. Om jag låter det bli så. Det vill jag inte, inser jag, och då kanske jag borde ställa mig frågan varför jag låter dig ha det? Men jag har ju inget val. Det är ju det som är problemet. Jag har aldrig haft något val och så ska inte relationer vara. De ska gå att avsluta men vår kommer aldrig att göra det. Ingen förstår varför men det gör inte jag heller så det är som det är. Jag undrar bara om jag ens får ett eget kapitel i den där boken eller om du inte skulle orka med det. Du skulle få ett långt kapitel i min.

And if you don't love me now, you will never love me again

Rubriklåt: The chain med fleetwood mac, från veckans cirkelskiva
 
Hallå från felixhänget! Jag är hungrig, så jag ska snart styra upp så att vi ordnar lite mad i detta hem. Det blir festligt. Mad blev det igår med, som jag sa, nämligen korvstroganoff! Eller "korvstråg" som vi säger. Det blev fan en tio av tio stråg! Mummms! Sen åt vi godis (Stella fick rabatt för hon fyllde år, wooop!), tittade på en dokumentär om en våldtäcktsman med en massa brittiska boys (ibland förstod jag legit inte vad de sa) och hanterade Stellas ont som bara fortsätter onta. Men nu är det okej säger hon.
 
Idag var Stella och träffade en advokat (inget farligt obs), men boendestödet dök upp innan hon kom hem så det var lite stelt. Vi kämpade på ändå och hade det bra, och sen kom Stella hem och vi har vilat. Jag har läst på en massa om musik, som man gör, och Stella har pluggat till teoriprovat genom att skrika frågorna till mig med knäpp röst. "kööör!" var mitt svar på många frågor. Det var ibland rätt. Så, vi har det bra, tvätten tvättar och snart ska vi äta mat och vara vuxna personer. Ses när sånt jättetråkigt har hänt!

Utdrag från min oktober-shuffle, del 2

Nu kör vi lite fler shuffles! Have fun osv!
 

12/10

I’m not scared

 

Det är kallare än förra året. Ska snöa inatt. Ett mjukt täcke av iskall kärlek över marken, husen, människorna. Allt ska stelna och andetagen ska bli imma i luften. Vi ska klara oss. Ta oss igenom det kalla och mjuka, göra spår i snön. Förstöra den perfekta bilden. Det är inte vårt fel att världen är till för att förstöras. Vi kommer att splittra allt som gör ont och värma kylan tills den krossas. Arm i arm, hand i hand, tätt intill varandra. Det är kallare än förra året men det är inte för kallt för oss. Vi ska rulla snöbollar och kasta dem på alla vi älskar och alla vi hatar. Det är ändå nästan samma sak. Vi ska skrika ut vår smärta och sjunga stämmsång och kyssas om vi så vill, springa om vi så vill, kasta oss fram genom allt. Det är kallare än förra året och det ska bli ännu värre nästa år. Vi måste hålla varandra varma.

 

14/10

Work song

 

Jag hoppas att vi går tillsammans genom kyrkan. Det brukar inte vara så, men det vore fint. Annars får jag gå med mina systrar, för så måste det bli. De ska sjunga för oss och vi ska säga de där orden som verkar så svåra att få ur sig. Jag undrar om vi båda har brudklänning? Förmodligen. Och bekväma skor, för fuck något annat. Alla vi älskar ska vara där och fira oss. Vi ska äta trygg mat på festen, som vi båda godkänt, och talen ska hållas utan att vi vet i förväg vilka som ska hålla dem. Jennie och Onna tar hand om det. Vi ska sitta med våra närmaste och äta bröllopstårta och hålla hand nästan jämt. Och sen ska vi dansa, jag vet inte till vad, men något vi båda älskar lika mycket. Kanske en låt som inte skrivits än. Trots att vi är svintrötta kommer vi dansa tills festen är slut och världen kommer aldrig någonsin, någonsin, någonsin att vara bättre än då.

 

15/10

Drunk and I don’t wanna go home

 

Det luktar häst och tjej och höst. Det är nog för att det är så kallt som det luktar höst, men jag vet inte varför det är så. Hästar kanske trivs bättre så. Hon står och ryktar sin favorithäst, den hon pratar om hela tiden, och jag står bredvid som ett jävla fån.

”Vill du inte klappa?”

Det vill jag absolut inte, alltså verkligen inte alls, men jag vill gå närmare henne så jag går in i hästens rum. Boxen, heter det tror jag. Försiktigt sträcker jag ut handen och rör vid det enorma djuret. Det är mjukt och strävt och konstigt.

”Han gillar dig”, säger hon och står alldeles nära för att få plats. Jag känner hennes värme och hur jag själv rodnar.

”Han är…fin”, mumlar jag och klappar lite till.

”Du borde börja”, säger hon, ”rida alltså.”

”Njä”, säger jag och vill säga absolut absolut inte, men hon är så nära och det snurrar i mitt huvud och plötsligt hör jag mig själv säga ja. Fan.

 

 19/10

Cola

 

Hon kommer närmare. Sakta. Jag hör stegen. De mjuka, men så välkända. Jag ligger stilla. Ansiktet neråt mot golvet. Det borde gå, det borde gå, det borde…

”Ligger du här? Kan man tänka sig…”

Fuck hon har sett mig. Jag tittar inte upp, låtsas sova.

”Lilla vän”, viskar hon och sätter sig ner bredvid mig, ”mår du inte bra?”

Hon har sin mjuka röst och jag mår illa. Försöker andas djupt för att inte visa hur paniken forsar genom mig.

”Ska jag hjälpa dig till sängen kanske?”

Det är så fina ord hon säger, såna man vill höra, men jag vill springa och skrika. Jag ligger stilla, som förut, har inte visat på något sätt att jag vet att hon är där. Hon kanske går då.


All ye maidens heed my warning, never trust the hearts of men

Rubriklåt: Little sparrow med dolly parton, en otroligt bra låt som jag lyssnade på idag och ba holy shit vad bra den är! we stan manshat, stämmor och fioler
 
Hallå och hej idag är jag glad! Jag vet inte varför, jag bara är det. Stella lagar mat och jag ska snart joina henne, men jag ska blåga först. Och igår firade vi Stellabella med att äta på restaurang! Vi mötte upp en Onna och åkte till hornstull för att äta på donut-stället. Där åt åtminstone jag fish and chips (så gooottt) och vi pratade om ekonomi, våra sanslöst tomma helger och säkert en massa annat trams, jag minns faktiskt inte. Sen var det efterrätt och fucking donutsen var slut! Men vi åt chokladfondant och det var det seriöst godasteeee. Älskar den skiten. Sen tog vi oss hem och Stella hade ont, men vi hade det ändå ganska bra. Idag har hon haft skola och jag har bara legat i sängen för det är jag värd. Jag har lyssnat på låtar om mord, för jag älskar låtar om mord, och pratat med Lilla. Henne ska jag träffa om en vecka! Japp om en vecka åker jag till Lund och träffar alla. Vill ni träffa mig? Hojta för fan! Nu ska jag hoppa in i köket och störa min tjejbo för det tror jag hon gillar.

Men jag tar livet på för stort jävla allvar, på för stort jävla allvar

Rubriklåt: Allvar med vonna inget, en härlig punkdänga som spelades i pausen i söndags och då påmindes jag om den
 
Hallå hej från soffan! Stella pluggar upprört och lyssnar på flashback, jag äter punchpraliner, allt är bra. Jag fick punchpraliner i presang av Sara när hon kom hit! Det var "till oss", men det är ju bara jag som äter så goda saker, så mohahaha. En annan grej från helgen jag inte berättat om är Stellas yngsta brors nya tatuering! Han har tatuerat in ett växthus, för "jag puttade in (andra broren) i ett växthus när jag var liten! Och min kompis hade en stol på magen och jag ville också ha något random." Fucking kingen är han!
 
Men det är inte det jag ska prata om, utan mitt life, och igår gick vi som jag sa in till Kista. Eller obs vi åkte tunnelbana vi är inte on drugs. Där åt vi mat och pratade om par på tinder (sjuk företeelse), och köpte en tårta! Det finns ett jättefint tårt-place där som säljer fiiina och rimligt små tårtor. Så vi köpte en riktig fölsedagstårta och när vi kom hem åt vi den, och mummmms! Den var sjukt chokladig och goood och inte ens lite torr! Perfekt liv! Vi tittade på diverse grejer, skrattade åt tramsiga saker som "jag ska bara uppdatera min plan" (det skulle jag, men det lät oerhört tramsigt) och "alla mina planer har gått på tok för ni klantade till det!" och sånt. bra kväll var det och Stella fick mindre ont!
 
Idag har varit ganska jobbig, mest pga dumma konflikter om dumma saker som nu är lösta, men jag är ändå ganska slut av det. Så jag trycker in punchpraliner i käften och snart ska vi ta oss ur huset som vuxna människor. Look at me som åker iväg såhär många dagar i rad!

I would kill him if you let me, I would kill him quick and easy

Rubriklåt: Thumbs med Lucy Dacus, en helt fantastisk låt som får mig att tänka på min älskade tjejbo som fyller år idag och dessutom mord
 
Hallå hej från kylan! Det är så jävla jävla kallt i den här lägenheten I can not. Kommer avlida tack å hej. Men jag är glad annars, förutom att min tjejbo har jätteont i sin dumma höft :( men ja annars glad. Och igår var det dags för livepodd! Vad blir det för mord skulle livepodda och jag, Stella, Sara och Onna var där! Det var så många tjejor dääär <3 och alltså detta sjuka att gå på teater! Dröm! De spelade tjejmusik när vi skulle gå in och jag och Onna var superhype och folk drack bubbel (inte jaaag jag är kränkt) och sen var det dags för mord. Det var så jävla kul! Vi skrattade svinmycket åt tramsiga smeknamn, fotografer, saltade stories och så otroligt många andra saker, och Elinor sjöng låtar och livet var underbart! Förutom att det var trångt och jobbigt men ändååå.
 
Vi skulle ha ätit på pinchos efteråt, men de var jättesena, så vi åkte hem och åt maxmat och såg finalen av kändis-mush istället. Maja vann inte :(( vi är kränkta! Men vi kramades och hade det bra, och idag fyller min fölsegris-tjeja år! En snel man var här och fixade vår diskho (han var bäst!) och det är det som har hänt idag, men vi ska tydligen in till Kista snart tycker Stella. Det trodde jag inte att hon skulle vilja pga ont men jo tydligen. Så ja, vi ses imorgon!

Allt mitt hybris all min stolthet ligger vid din fot, kvar finns bara hoppet om att du ska ta emot

Rubriklåt: När jag faller med Helen Sjöholm och Peter tönt-Jöback, varför framgår sen
 
Hallå hej hallå! Jag är trött som en gnu, men idag har varit en av de bästa dagarna på väldigt länge. så nu medans jag väntar på Saras hemkomst från sina äventyr ska jag blåga om den! Vi började med frukost till svenska nyheter, där vi lärde oss att vi är på andra plats av utsatta områden, woop! Men sen lämnade vi Sara (hon hade annat hon skulle göra obs) och åkte mot skansen, av alla ställen. Där träffade vi Jennie och Albin (och deras bebis!) och dessutom Lotta, mycket bra gäng. Solen sken som fan och här skulle tittas på djur! Jennie var oerhört hype på renar (hon vill ha en flock renar säger hon), Stella var kär i alla sälar (jag var kär i henne), vi såg björnar (eller börnar som jag eventuellt ropade) och livet var eminent även om vi inte fick gå Jennies hemliga väg för att de byggde nånting där. Så kan det gå. De andra köpte viltmat, men jag fick lite matpanik, så jag köpte istället...minipannkakor i en strut! De var jättegoda och söta (både i smak och form) och jag levde fan peak liv. Vi såg sen enorma ko-djur (visenter hette det visst) och vildsvinsbebisar som gjorde dramatiska ljud (mina favvos) och hann också prata om festivaler, att ha scout-aura, de bästa meetcutes man hört, vilka karaokelåtar vi gillar att köra och en massa mer trams. Eminent utflykt! Ooooch när vi åkte hem såg vi det sjukaste i världen. När vi gick av spårvagnen hörde jag någon som sjöng och tänkte "det där låter fan som Helen Sjöholm", men det kunde det ju inte vara. Men vi kom närmare och joho! Det skulle vara nån klimatkonsert där på kvällen, så hon soundcheckade. Det lät som en ängel som sjöng över vidderna och jag svimmade nästan. Nä skoja men det var fint, och hon sjöng då alltså rubriklåten (googlade jag fram).
 
Vi kollapsade hemma en stund och sen bar det av mot Stellas moder. Då tog vi taxi och i den hörde vi en radio-gudstjänst där vi båda blev jätterörda av predikan! Den handlade om andlig familj och tolvåriga Jesus, mycket starkt. Och hos familjen fick vi jättegod kalkon! "Det här var jättegott och det säger jag ju nästan aldrig!" sa jag och gjorde mig impopulär. (nä hon tyckte det var kul.) Vi fick höra att Jack förlovat sig (!), pratade om författare och sjukdomar och marsvin, och sen stapplade jag och Stella hem under oerhörda mängder skratt. Seriöst vi skrattade alldeles för högt på tunnelbanan åt en massa trams så som "Emma, lukta på blomman!", nappflaske-soldater och konstiga konstnärer. Väl hemma har vi felixat och vilat, och nu är Sara hemma så nu ska jag soooova!

When all is said and done, you'll believe god is a woman

Rubriklåt: God is a woman med Ariana Grande
 
Hej och hallå! Ni undrar ju såklart om jag somnade efter inlägget sist, och svaret är...nä. Typ vid 07 kanske jag somnade? Stabilt. Men sen blev det en bra dag. När jag väl vaknade tittade jag på youtube och hade det bra,  och fram mot kvällen mötte vi upp en styck Sara som kom hit! Som i syster, inte moster alltså. Vi (Stella) lagade spännande köttbullar och vi lyssnade på systrarna rävås 2021, som är en riktigt märklig men bra lista. Rubriklåten fick oss att diskutera "blackfishing" (att se mörkare ut än man gör) och trams av denna sort, vi letade restauranger inne i stan och livet var härligt. Och sen blev det filmtittning! Vi tittade på en dvd vilket var oerhört retro, nämligen chicago. Det är en jävligt konstig film, måste jag säga, men bättre än jag mindes den. Vi åt ben & jerrys, mummmms, och kom fram till att alla var otroligt unlikeable i filmen. Sen pratade vi lite om hemska böcker och annat deppigt, och nu ska vi sova. Denna natt ämnar jag sova ordentligt och imorgon blir en jävla händelserik dag!

Kanske nånting, kanske ingenting

Rubriklåt: Högdalen centrum med Tomas Andersson Wij, nonsens-rubrikrad men den är väldigt stark i kontext
 
Jag har inte lämnat den här lägenheten på en vecka. Jag ska göra det mer nu i helgen, men lik förbannat har jag inte det. För jag har ingenstans att åka. Det låter väldigt martyr-aktigt att säga så, men jag har ju inte det, eller ja knappt. Och jag visste ju det. Att jag flyttade ifrån min familj och nästan alla mina vänner. Jag vet att det kommer bli bättre, för det måste det bli, jag vet bara inte riktigt hur det ska gå till. Hur jag ska skaffa de där nya vännerna. Hitta ställen att vara på. Hitta ork att ta mig till de där ställena att vara på, för den delen. För alltså wow vad jobbigt det är när det är en sån startsträcka bara till att ta sig hemifrån. Det visste jag ju också, men det hjälper inte alltid att veta. Och jag har det ju bra, för två av mina närmaste vänner bor ju här! En timme bort, men ändå här. Och jag har min tjeja, så jag är ju inte ensam. Men ändå. Det suger att inte ha folk att fråga, inte för att jag hade så jävla många i Lund heller men jag hade ju dessutom hela min familj. Det är rätt jävla weird att bo där de inte bor, ska jag säga. Hur gör man det? Det borde jag väl ha tänkt på liiite tidigare men ändå det är så konstigt! Och ändå finns hoppet kvar, för det här kan bli så jävla bra. Kanske. Om jag fixar det. Det kan bli början på nåt helt nytt. Kanske.

It's been a long time coming, but I'm gonna be all right

Rubriklåt: Long time coming med Caitlyn Smith, från veckans cirkel-hopkok och en så bra och välproducerad låt
 
Nämen vet ni vad det är ganska svårt att upprätthålla en blåg när man knappt lämnar lägenheten. Jag borde verkligen get out of here lite mer men jag vet liksom inte vad jag ska iväg och göra? Så himla oklart liv. Men vi har haft det bra och kämpat med vår diskho. På måndag kommer någon och kollar / fixar, jag längtar! Och idag kom både boendestödet och en lady som utvärderar boendestödet, så det var mycket. Men ladyn var snel och lyssnade på vad Stella sa, vilket ju faktiskt är allt man kan be om här i livet när det gäller ens insatser. Vi har också lagat lax (den blev fucking perfekt!) och tittat på de sista två avsnitten av den fruktansvärda (in a good way) prostitutionsserien på svt. Satan vad jobbigt det var, de första två var okej men this shit hit hard på ett annat sätt. Vill krama alla tjejor som söker sig till detta, varenda en! Fyyyy fan. Och nu sover min tjeja och jag chillar med min twilightpodd (snart har jag hört alla avsnitt som kommit ut woop), så ja det här var ju himla spännande eller hur. Men imorgon blir det nog mer intressant!

Spelman håll fast vid din gamla fiol, för hon är din farkost i natten

Rubriklåt: Spelman med Esbjörn Haselius, första låten i stråklistan
 
Hej från vår kaoslägenhet! Mer kaos än vanligt, för vi upptäckte idag att diskhon fucking läcker. Det är inte lätt. Hoppas svenska bostäder svarar imorgon. Så det är lite miserabelt, men vi kämpar på och har det ganska bra ändå. Igår var mitt största projekt att lägga in låtar i vår (min, Lillas och Onnas) nya spellista, med låtar med fina stråkar i! Det är det bästa! Så vi la in en massa i den och höll på, och när Stella kom hem lyssnade vi på nya flashback som bland annat innehöll en rihanna-fanboy av orimliga proportioner. På kvällen åt vi äggmacka, tittade på youtube-standup och lyssnade på bruce för cirkelens räkning. Det var många fioler och mycket banjo i den, så jag var glad! Vi hann också skratta jättemycket åt den jättestora hunden i vårt område som hatar Stella (vi har sett honom tre gånger och han highkey bitchblickar Stella varje gång!), leta upp en massa info om bottom surgery för transmän och hur fan det funkar (eller "sitta uppe och kolla på kukbilder" som Stella sa) och fnittra som töntar istället för att sova för det var tydligen svårt.
 
Så vi sov en massa idag istället, och sen märkte vi vad som hade hänt i köket. Jävla mög är det. Vi kollar på gordon ramsay ("tur att vi inte har en restaurang i alla fall", kan jag ha sagt) och försöker typ samla ihop oss. Starkt content eller hur. Ses imorgon med ännu mer starkt content!

Last year was a son of a bitch for nearly everyone we know

Rubriklåt: Hope the high road med Jason Isbell, för jag har varit på en country binge lately och dessutom är det jävligt sant nowadays
 
Hallå hej från sängen! Satan vad jag älskar den här sängen ni anar inte. Det går typ inte att må dåligt i den? Eller jo det är klart det går, men wow vad bra jag mår av att ligga här och vibea. Fast jag är hungrig så när jag bloggat klart ska jag nog gå upp och äta lunch. Så ungefär detta är vad som har hänt sen sist:
-Vi har lagat mycket god lasagne. Jag älskar lasagne.
-Stella har varit i sklolan! På plats! Det är hon idag också <3
-De lär sig lägga in bilder i dokument och grejer, så hon la in en groda och skrev bildtexten "han heter Bertil" <3
-När hon kom hem sa hon att hon ville äta direkt och när jag sa att jag inte var hungrig blev hon helt stäld och ba "va, har du ätit?" ja kan man tänka sig att jag faktiskt hade ätit. Jag var stolt. Det var hon också.
-Jag har lyssnat på så jävla mycket bra country. Mest Amanda Sires och Jason Isbell men också en massa queers för queer country är det bässta som finns i hela hela världen.
-Katterna har bråkat som fan. Det är bättre idag, men igår var det nuts och vi fattar inte varför. Dessutom bajsade Ester på golvet igår :( skärpning Ester!
-Inatt pratade jag med Lilla, som jag är jättestolt över! Utan att veta varför borde ni också vara det! Woooohooooo!
-Jag har också pratat med mamma om till exempel att hon äntligen har en soffa. Tänk att bo utan soffa i mer än två månader? Det vore ju heeemskt!
 
Så, detta var vad jag hade att berätta om. Nu kallar lunchen!

Okej har jag nu varit självisk igen, det är konstigt att du är den enda som tycker det

Rubriklåt: Konstgjord andning, japp det är min låt så kan det va, hörde den häromdagen för första gången på flera år och ba herre jävlar den var ju bra ju
 
Sektledare brukar begränsa medlemmars sömn. Om man sover för lite orkar man inte tänka. De håller också medlemmarna upptagna så att de inte hinner tänka. Jag tycker vi pratar lite för lite om hur det där funkar i förhållanden. Hur en person så ofta får den andra att vara i ett konstant kaos så att hen inte klarar av att se vad som händer.
 
Hur gör de det då? De höjer intensiteten hela tiden. På språket till exempel. Man får inte bara säga helt vanliga ord, det ska vara stora ord och gester hela tiden. Ingenting får vara lowkey. Och sömnen, som jag sa, ofta får en person inte sova när hen är trött eller blir väckt ofta. Gränser överskrids på små diskreta sätt, så att de inte går att prata om. Känslorna är på 100 % och hela tiden pratar man om saker som om man är i fara. "Jag är orolig för dig", "jag älskar dig vad som än händer", shit like that som triggar ens fight or flight-reflexer. Och konstant läggs det på mer och mer tills man inte kan se klart. Man kan inte kommunicera för man vet knappt hur det började. Och så gaslightingen. Lögner om små saker, så att sanningen hela tiden blir en tolkningsfråga. Det ska gå att få och ge klara svar. Men abusers skapar röra, kaos och ett, som jag sa häromdagen, konstant state of what the fuck. Det är inte alltid elakt, men det är manipulativt och ett jävla bra sätt att få folk att stanna. Tyvärr.

But I will not shut my eyes, I will not fall silent

Rubriklåt: Canary med Joy Williams, en mycket bra låt att äta bullar till kan jag meddela
 
Hej och hallå! Nu har Lilla åkt hem (buuuuu), men jag ska berätta om resten av vårt svinmysiga helgliv. Och igår kom Onna och vi bakade bullar! Lilla fick träna på att kavla, vi hade nästan ett helt smörpaket i fyllningen, vi lyssnade på d-moll-listan (en så jääävla bra lista in my opinion) och sakta men säkert skapades bullar. Vi sjöng fina stämmor på allt möjligt, ibland blev det kingiga mashups och alltså att prata musik och sjunga med mina två bästa musikmänniskor är ju för fan konst right there. Till slut blev bullarna klara och satan vad goda de vaaar! Så mushiga och kant-krispiga och smöriga och framför allt enooorma! Dröm-liv! Vi hyllade allehanda stråkar (snart i en spellista nära oss kanske?) och försökte få Lilla att skaffa katt (göööre!), och när bullarna avnjutits åkte Onna hem.
 
Då köpte vi sushi / lax (laxen var så besviiikande! de hade fucking lök i riset lol?) och sen jävlar var det dags. Vi skulle återuppleva vårt största filmtrauma: Glasblåsarns barn! Fyyyy fan alltså. jag hade glömt de jätteläskiga fåglarna och all fruktansvärd ångest i buildupen, så jag mådde fruuuktansvärt. Men jag märkte också att filmen är riktigt riktigt bra! De har verkligen fått till en läskig stämning på ett sätt som få lyckas med. Och i slutet av filmen slutade jag typ vara rädd och började förstå att det liksom bara är en film, inte en symbol för mitt kaotiska psyke. Det låter lite knäppt men så är det. Sammetsvin, trams och te hjälpte oss igenom filmen och vi kände oss som riktiga champs efteråt! Efter lite tröst-felix gick vi och la oss, och imorse åkte Lilla hem. Vi sov såklart hela dagen och har verkligen bara vilat, men vi mår bra och nu ska vi snart laga mat som stora tjajor! Jag saknar redan min lillasyster :( men världen är ändå fin!

Utdrag från min oktober-shuffle

Japp det är shuffle-dags och jag tyckte det blev så långa inlägg sist så den här gången gör jag tre delar med tre shuffles i varje. Nu har en tredjedel av månaden gått så nu är det dags. En shuffle är när man startar en spellista på shuffle och under hela den första låten som spelas skriver vad man än kommer på. Såhär blev några av mina.
 
 

5/10

We belong together

 

Hon står utanför mitt fönster! Den jävla psychobitchen står på riktigt utanför mitt fönster och kastar sten! Jag skojar inte! Hon skriker att hon vill vara med mig för alltid och att vi är menade för varandra men holy hell jag har inte ens pratat med henne? Hon satt bredvid mig på en lektion, en! Vad tror hon? Okej fine jag lånade ut en penna till henne men hon tror på riktigt att vi är kära? Det är sinnessjukt! Och fan nej nu klär hon av sig också. Japp, där är brösten, hängande och dana utanför mitt fönster. Hon trycker dem mot fönsterrutan och bara skriker att jag måste prata med henne för vi hade nåt så fint ihop. Vad hade vi, en pennjävel? Ta på dig tröjan för helvete! Skärp dig!

 

 

8/10

Innan vi faller

 

Jag hatar att det regnade när vi körde hem. Jag ville ha en mer poetisk kontrast, typ strålande sol till all misär, men nej då det skulle prompt regna. Och hagla, lät det som, verkligen dåna mot biltaket. Hampus körde hela vägen och jag frågade om jag skulle köra lite men han sa nej. Så vi åkte hemåt och lyssnade på Kent för vi kunde bara spela cd-skivor och det var de enda skivor Hampus hade. Gamla kent dessutom, det jag inte stod ut med. Vi sa inte ett ord till varandra, det enda som hördes var Jocke Bergs klagosång och Hampus djupa suckar. Jag ville skrika ”sluta sucka!” men det skulle bara leda till mer bråk. Så jag lyssnade på regnet. Hur det ökade och minskade, som om Gud hade en volymkontroll däruppe och inte kunde bestämma sig. Det var kallt i bilen och jag ville sätta på värmen men visste att Hampus skulle bli sur. Det orkade jag inte. Det var en lättnad att gå ut i regnstormen när han släppte av mig hemma. Han sa ”vi ses” men vi sågs aldrig igen.

 

 

10/10

Mean

 

Det tar alltid för lång tid att komma på vad han ska säga. De sitter vid köksbordet och samtalar, argumenterar, diskuterar. Hon har alltid svaren på tungan, eldiga comebacker och kraftfulla poänger. Han svettas och råkar höja rösten igen och igen. Hon säger att han måste träna, lära sig att prata som vuxna gör, med underbyggda argument. Han säger inte att de flesta vuxna han känner tar det lite mer lugnt, pratar om sin dag, kul anekdoter från jobbet. Hon börjar istället varje middag med att lägga fram kvällens diskussionsämne. Snabbt måste han välja för eller emot och hon tar glatt den andra sidan oavsett vad han väljer. Man måste inte säga saker man tycker, påminner hon honom, det gäller bara att kunna debattera. Ikväll handlar det om veganism. Över korvgryta argumenterar hon för att han faktiskt borde bli vegan, att alla borde bli det, att det är vidrigt att hålla på såhär. Han slänger gaffeln i bordet och skriker ”du äter korv nu för fan!” Då blir hon sur och går därifrån. Säger att det inte går att ha kul med honom. Han håller med.


And the girl in the corner that no one ignores, cause she thinks she's the passionate one

Rubriklåt: Ballroom blitz med sweet, som vi hörde igår och jag och Stella dansade till
 
Hallå från mitt mysliga hem! Här är det häng och gos hela tiden och precis kom Onna så nu är det maximal gosfaktor around here. Och igår blev en så bra kväll! Vi lagade Stellas berömda kyckling med en massa rotfrukter och grejs. Vi lyssnade på brittiska listan såklart, drack cider och hade intensiva diskussioner om att skamma folk på twitter och vilka sorters twittrare vi ogillar. Och efter mat och när bubbel druckits med stor passion var det dags att höra den nya grace-skivan! Spännande! Jag var ganska skeptisk till den, tyvärr, men ett par låtar var riktigt bra och Ben spelade allehanda instrument riktigt jävla bra. Och så kul att lyssna med mina bästa! Vi köade sen bra låtar som vi hört på sistone och testade nya låtar på varandra, och efter lite deeptalk om self worth och sånt gick vi och la oss. Och som vi sov! Maaaaassssaaaa sov! och idag har vi ätit frukost / lunch och tittat på Felix, och nu ska vi baka bullar! Hype!

Här kommer jag och anstränger mig för att mobba dig och du skiter i det!

Hallå haaaaj Lilla är häääääääär! Hon sitter i vår soffa ooooommmmmmggggggg! Typ så känner jag. Men det är inte Lilla jag ska blogga om nu (fast hon precis sa "Memma, drick min cola!" okajjjj) utan mitt mysliga dygn hos Onna. När jag kom dit lagade hon kött med pommes och vitlöksbröd, så jag kände mig oerhört bortskämd och lycklig för jag älskar Onnas mat. Vi lyssnade på bokar, bland annat mycket Harry Potter, och pratade till exempel om att en man vi ogillar inte får göra roliga saker utan bara tråkiga saker så som att plocka upp riskorn från golvet, i tystnad, utan hjälpmedel. Det är vad tönten är värd!
 
onna somnade och det gjorde inte jag, så jag låg vaken och skrev på en låt (sjukaste!) och hade oerhört tråkigt. Jag lyckades somna en liten stund och sen var det morgon och Onna jobbade. Vi lyssnade på gosiga låtar, drack varm choklad med grädde (jag spillde jättemassa grädde på bordet som en tönt) och upprördes över mööörka grejer Onna jobbade med. Hon åkte och simmade, så jag sov lite, och sen kom hon hem med grillmat så jag kände mig mycket älskade osv. Och innan jag gick kom Kiti och Luna förbi! Luna ringde mig med sin leksakstelefon från olika ponnys och pågick och jag försökte väl svara efter bästa förmåga, och sen åkte jag hem. Och på vägen fick jag med mig en liten lillasyrra! Hon har hittills sagt rubriken (till Stella) och varit ungefär lika smart som vanligt, och nu fixas det mat. De lagar mat i tystnad så jag ska göra min plikt och sätta på musik så det blir ordning. Ses sen!

I was gonna tell you I wish all our wrongs could be right, I'm too late

Rubriklåt: Rearview med Anastacia, från veckans cirkelskiva och en riktig höst-banger
 
Hallå hej! Idag har jag inte bara legat i sängen, eller jo okej typ. Men supersnart ska jag gå iväg och ta mig till det blinda huset, så då händer det nåt. Och det gjorde det igår också, för då tog vi oss till Kista och gick på "shoppingrunda". Vi hade mycket att inhandla, till exempel alkohol (vi letade upp några av mina standardgrejer så nu lär det bli lättare), en luftmadrass och fler lakan till vår säääng. Vi hittade allt och dessutom meds till både Stella och Ester, så det var en stark runda. Vi åt också svingod friterad kyckling och mobbade de supersmå colaglasen (hur kan de ha så små glas utan gratis refill hur mår dem!) och sen åkte vi hem under lite drama för Stella tappade sitt ica-kort och var tvungen att spärra det på dirren. Spännande liv. Men vi kom hem, Ester tog sin tablett som en champ och vi tittade på dokumentärer, tvättade och pratade en massa om queer musik vilket är det bästa att prata om i hela världen. Typ i alla fall. Vi somnade sent (i Stellas fall jättesent stackars bäb) och idag har vi vilat, försökt ordna grejer här hemma och snart ska vi åka iväg på varsitt håll. Så om ni är trötta på tjatiga inlägg från mitt hemmasittande life kan ni vara glada över det, lol.

En låt som dog för länge sen, du har aldrig hört den

Rubriklåt: Tinning mot tinning med Jonathan Johansson, som jag påmindes om igår när jag gick igenom lite listor och alltså vilken märklig och bra låt det är
 
Hallå hej från mitt säng-liv! Fast nu sitter jag i soffan men ändån. Jag ligger verkligen i sängen hela tiden nu. Men jag mår ändå ganska bra tror jag? Lite oklart är det, men det gör inget. Vi har det bra här hemma och igår gjorde vi pannkakooor! Det var såklart svingott och vi pratade om våra bästa Silvana-anekdoter (hon så att säga vann) och Stellas märkliga relationer till musikmän på svt. Vi såg sen ännu en quick-dokumentär, som såklart tog upp att DID inte finns så då mådde jag skit, men hon som sa det var snygg så det var...förvirrande. Vi hann snöa in på Amanda Palmer och skyltmannen i Lund (RIP) innan Stella sov, och då lyssnade jag på en massa musik igen. Till exempel ny lesbisk musik på svenska (!) och brittiska disslåtar, så livet var bra och tyvärr somnade jag alldeles för sent. Så idag har jag sovit och lyssnat på mer musik (som idag var med besvikande) och snart ska vi till Kista och uträtta ungefär 20,000 ärenden. Det blir kul! Så, ett mini-inlägg idag, vi ses sen!

I break into your house each week, to sit and watch you while you sleep

Rubriklåt: Paradise med creeper, som jag har lyssnat på en del lately och nu i min twilightpodd-binge måste jag ju säga att exakt som den låten är Edward. Japp.
 
Hej och hallå gänget! Här är jag, en ganska seg men glad version av Memma. Min tjejbo är för övrigt bäst, för hon kommer med nutellamackor till mig nu för jag har inte ätit ordentligt idag och hon vill få i mig nåt. Vill gifta mig med henne. Och på tal om det, alltså de konstiga drömmarna har spårat! Inatt drömde jag att jag och Robert skulle gifta oss! Han är ju redan gift och var i drömmen också, och det var jag med. Men vi skulle gifta oss med varandra också. Jag fick totalpanik för att jag inte var helt säker och det var jag tydligen på mitt andra bröllop (med min tjejbo!) och grät och höll på. Så det blev inget. Så jävla weird.
 
Igår var min tjejbo hursomhelst också bäst, för hon lagade kycklinggryta. Jag fick testa en rolig hack-grej vi har och hacka nötter, vilket var jättebra för de slapp hamna överallt och ingen behövde hålla i en kniv ens. Dröm-grej. Vi åt kycklingen och tittade på mushmushmush, där Kalle åkte ut :((( vi blev lesena! Och Maja blev nästan ännu lesnare! Men hon är i alla fall kvar. Och när vi tittade skrev Henrik att ett nytt felix-avsnitt hade kommit! Hyyype! Så vi tittade på det och hade starka känslor, och sen gick Stella och la sig och jag satt uppe. Jag lyssnade på en massa peppig musik och blev hype, och sen pratade jag med Lilla om eventuella bokbål och annat knäppt. Och idag, ja idag har inte mycket hänt eller blivit gjort. jag har varit en mask basically. Så kan det va. Imorgon kanske blir bättre!

Det var som fyrverkeri när du drog mig intill dig och sa Louise, kan det alltid vara vi?

Rubriklåt: Sommarn är över med Estraden och nån tramsig dude, lite knäppt att ha ett random namn i rubriken men får rys när hon sjunger sitt namn <3

 

Hallå hej bloggen funkar inte! Det är måndag kväll och klockan är tio över åtta. (obs nu funkar den så ja det publiceras när det ska!) Älskar att facebook är nere och jag ba ”okej då bloggar jag” men den är också nere ffs? Störigt är det. Men jag ville ändå få det ur världen och blogga om igår, när vi var hos Stellas mamma för att fira den något berömda mormorn. Jag fick träffa Saras Lasse at long last och jag råkade introducera mig själv med att prata en bra stund om hur bröstmjölk funkar och smakar. Jag var den enda som hade smakat så de tyckte att jag var konstig. Det är jag också. Men de hanterade detta och vi fick lammgryta och sen plommonkaka med spritgrädde (Stella fick inte veta att det var sprit i grädden förrän hon åt den och jag skrattade mycket åt henne för jag är så snel) och pratade om olika förorter, att bli sjuk på skidresor (att vara på skidresa är lite sjukt regardless) och en massa annat jox. Men Stella var i starkt behov av tentaplugg, så vi åkte hem tidigt och hon pluggade järnet. Vi var otroligt barnsliga och pratade om olika kuk-lagar och sånt man gör, och jag och polly och lyssnade på podd och var supportive. Sen kunde vi inte sova på natten och pratade istället om sexklubbar, könsidentitet och utseende-dealbreakers (något vi inte alls förstår).

 

Idag har Stella tentat och jag har haft en ångestdag. Har verkligen bara legat i sängen och lyssnat på podd och sovit idag. Starkt av mig. Jag har i och för sig också intagit quality content så som en flata som återskapade outfits från my immortal och gick runt offentligt i dem, med sin tjej som Draco. Seriöst hur kan något vara så ikoniskt? Nä jag vet ni fattar inte. Och just det, jag ska avsluta det här inlägget med att, som jag lovade, berätta om mina konstiga drömmar! Här är några jag haft lately:

-Jag träffade Alex (som i den Alex som brukar läsa bloggen) igen och hen var jättesur på mig för att jag typ var för självisk? Så hen ville inte berätta saker ur sitt liv för mig för jag skulle ändå inte lyssna trodde hen ☹

-Robert hade någon fest och jag åkte hem tidigt, men det var inte med flit, eller alltså jag ville åka men märkte plötsligt att jag redan hade åkt. Men sen blev festen jätterolig och de åkte på en massa äventyr (oklart vad eller hur detta hände) och jag blev jätteledsen att jag missade allt det.

-Pappa fick någon slags cancer och vägrade all behandling för han hade kommit fram till att han skulle dö. Så det behövdes inte, tyckte han. Han hälsar att han ska undvika det i riktiga världen.

 

Så it’s a wild ride. Ses imorgon när bloggen funkar hoppas jag!


You might have better cards but darling you're giving yourself away

Rubriklåt: Lucky med Karen Jonas, en myslig countrydänga som jag hörde precis
Marie: Uuuusch ja jag vet! Det är så farligt! Och by the way, Eddieboy är både vampyr och rik. Var de får sina pengar ifrån när bara en av dem jobbar har jag ingen aning om.
 
Hej från mitt oerhörda trauma! Jag upptäckte precis att Stella också gillar en justin bieber-låt, fast hon har mobbat mig jättelänge för att jag gillar en! Fyyy fan vilken taskig tjejbo jag har! Ska byta ut henne mot en snelare tjejbo på momangen. Nä okej det kanske jag inte ska, istället ska jag kanske blåga om mitt life och vår kväll med några av Stellas vänner. Vi tog oss till bromma (inte flygplatsen) med hjälp av jordgubbsfanta och godis (älskar färdsnacks på korta resor) och hem till Olivia, som jag inte har träffat så mycket. Julia och Lotta kom också dit och vi satt på balkongen (inglasad så vi dog inte kall-döden) och pratade om kronisk smärta, att man inte måste ääälska sitt jobb och att vara picky eaters. Sen åt vi smörgåstårta (ingen tror att jag gillar smörgåstårta, det gör jag! Oftast.) och pratade om kända feminister och deras eventuella diagnoser och hur de förstör, för de är dåååliga. Okej alltså inte alla men de vi pratade om är dåliga! Sen hade Olivia fixat en massa små sötsaker, till exempel rökta lakritsfiskar och polska choklad-kokos-grejer som var jättegoda. Då fick vi höra stories från polen om fanatiska män och modiga lesbians och vi bondade om att vara rädda för att folk höjer rösten. Att inte alla är livrädda för det boggles my mind. Sen var det dags att åka hem och Julia körde oss till en station på blå linjen så vi slapp åka buss och hålla på. Vi såg också synskadade-vägskyltar och jag försökte förstå varför blinda hängde i bromma? Ingen vet!
 
Idag har Stella tentapluggat, så vi har båda totalt spårat ur och skriker mest knäppa saker till varandra. Jag har lyssnat på musik och pratat med Lilla och varit en mask, men hennes plugg-hjärna har smittat av sig på mig för allt jag säger är konstigt. Huuur ska jag vara normal med min svärfamilj ikväll undrar jag? Vi får väl se, ses imorgon bloggfolk. Då ska jag berätta om konstiga drömmar jag har haft, för det har jag tänkt göra länge.

Ville ta mig upp på en gång, så jag la min tid på min konst

Rubriklåt: Förebild med Jireel, en låt jag vibeat med mycket i år trots att han sjunger riktigt tramsiga grejer i den
 
Hej hallå från sängen! Vi ska inte åka härifrån förrän lite efter 5, så jag hann vila, woop woop. Och bloggen funkar igen praise the lord, och igår var vi hos veterinären med en liten Ester. Sara körde oss dit (eller ja Stella körde ofc) och vi hann prata om skillnaderna mellan de baltiska länderna (och Lettlands bananas stavning av namn) och bli bortblåsta i en kaos-storm. Hos veterinären tog vi blodprov på stackars Ester, för vi ska kolla om hon kan ta astma-meds. Så de stack i hennes små ben :( och hon var så duktig! Inget klös eller bit, bara lite gnäll. De sa att hon var den snällaste patienten de haft den dagen <3 bästa hon!
 
Vi åkte hem och Stella var ledsen över hur jobbigt det var att hålla fast en katt så hon blir stucken, så vi kramades och köpte maxmat. Med milkshake <3 love that shit. Och sen tittade vi på dokumentärer som "lasse" (Hannes Råstam) hade gjort! Så jävla bra han är! Vi såg honom förinta en tönt som hette Gubbjan (skojar inte) och vrålade av hype när han snapade sönder. Så himla mysig kväll blev det! Och idag har vi sovit som bäbar och kramats och nu pluggar Stella skatterätt som en king trots att hon har jätteont i sin höft. Fuck off reumatism ska mörda dig! Att folk ba får ha ont och ingen gör nåt åt saken, det gör mig så jävla arg fast jag vet att det är så vanligt. Eller kanske just därför. Aja, ska vila med min podd en stund nu, ses imorgon!

I think I've seen this film before, and I didn't like the ending

Rubriklåt: Exile med Taylor Swift och bon iver, från veckans cirkel-hopkok och en av de bästa höstlåtarna ever
 

Hallå från höstkylan! Vi tittar på en extremt deppig dokumentär om sex offenders men annars har vi det bra. Vi har haft en wholesome tid och till exempel ätit en jättegod bacon- och broccolipaj som Stella har lagat. Seriöst bland det godaste ever. På tal om goda saker så har jag startat en stark twitterbeef, nämligen kring faktumet att Stella inte gillar drömtårta. Hur fan kan man inte gilla det? Alex (inte ledis-Alex utan gbg-Alex) och Linus var de enda som höll med henne, crazypeople. Drömtårta är ju för fan det bästa i livet!

 

Vad mer har vi gjort? Städat har vi gjort, så nu kan man bo här. Nä skoja det kunde man innan också men man kan det ännu mer nu. Det är ju detta helt bisarra, att när man lagar mat blir det mer disk och stök! Sjukt! Det har jag ju inte direkt varit med om tidigare. Hursomhelst har jag också lyssnat på twilight-podden och skrattat åt den, sett andra avsnittet av prostitutionsgrejen på svt och pratat med team Osby om att spela ett instrument men höra ett annat (för den här dokumentären började med gitarrmusik men man såg en kille spela piano, detta störde mig), vuxna barn, årets upplaga av idol och hur jag ska köpa den berömda drömtårtan (”någonstans i Stockholm måste det ju finnas!”). Och nu tittar vi på den här mörka mörka dokumentären och jag väntar på att denna blogg ska funka. Den firar sin 14-årsdag (!) med att inte funka, that’s cute. Så hoppas jag kan få upp detta nu, annars kan ni veta att jag skrev det vid halv tio på kvällen den 30e.


RSS 2.0