You can't tell anymore if you're the rabbit or the snake

Rubriklåt: Stupid med Kacey Musgraves, en härlig countrydänga som verkligen låter som just en dänga
Mannen som gillar Lunds domkyrka (antar jag, jag ser bara "lunds d..."): Ja, bokstäverna! Men det är nog bara vi som uppskattar dem...murn! Tyckte det var det bästa ordet jag fick till av dem.
 
Hej jag har inte tid att blogga egentligen men jag gör det ändå! Snart ska jag åka till farmor (!) men vill först blogga om igår utan att bara vara kaos som igår. (Det är okej, tror jag, men allt blev inte riktigt som jag hade tänkt mig så att säga.) Så, igår åkte jag och mamma till stan. Där skulle jag köpa sandaler, minsann! Jag är madicken det är inget konstigt och om ni inte tar den referensen får ni faktiskt plugga er Madicken och skärpa er. Men ja, vi letade efter sandaler i hundrafemtio år (kändes det som) och hittade ingenting för det är tydligen bara jag i hela världen som vill ha sandaler på mig? Vafan har ni andra på er på sommaren? Skor man måste ha strumpor i? Fuck that shit inga strumpor ska man ha! Men ja, till slut hittade vi sandaler wooop och de är mycket sköna. Vi firade detta med att köpa glass (av vilken jag fick brain freeze i ryggen...va?) och sen fixade vi lite här hemma. Så nu är det okej här igen yay!
 
På kvällen fixade jag grejer och lyssnade på poddar, drack cider och pratade senare med Lilla. Det känns som jag har saker att berätta om det samtalet men nu kommer jag inte på någonting alls? Lol? Det var hursomhelst väldigt mysigt och sen lyssnade jag på folcmetal som Robert bjöd på i skivcirklen (so mvar jättebra!) och försökte äta vindruvor men det vägrade Jossan gå med på för hon ääälskar såna. Och nu är det morgon och jag äter kräm och lyssnar på country för att peppa upp mig för om typ fem minuter ska jag åka iväg! Kämpa Emma du kommer orka! Nu ska jag bara hitta en kofta...hmm. Wish me luck!

Vi skulle aldrig sova rygg mot rygg

Rubriklåt: Rygg mot rygg med Molly Sandén
 
Jag är inte drama. Jag är inte onödigt dramatisk och jobbig. Och om jag är det så bryr jag mig inte, för jag är ledsen. Ledsen och rädd och förvirrad. För jag förstår verkligen ingenting och jag är fan inte okej. Jag klarar inte av att somna såhär. Klockan är snart 02 och jag ska vakna vid 08. Men jag vill inte somna för allt stämmer inte. Och du säger att allt inte stämde innan men jag visste inte det? Jag trodde att vi stämde! Och vi måste stämma, för om vi inte gör det, vad fan stämmer då? Vad funkar om vi inte gör det? Inget, känns det som, men så är det ju inte. Livet är bra annars och jag vet det. Det bara känns så. Så jag kanske är drama ändå, vad nu drama betyder egentligen. Jag kanske är fel, som det känns. Men jag vill inte somna när du inte känner att du vet var du har mig. För du har mig ju här! Alltid alltid alltid! Det har du haft i mer än tio år nu! Det ändras inte!
 
Med det sagt, jag är okej. Eller kommer vara. Jag ville bara få ut min ledsenhet i bloggen. Godnatt.

save yourself from fading away now, don't let it go

Rubriklåt: The heart of everything med within temptation, för vi lyssnade på dem i söndags och jag pratade om den här skivan. Vi lyssnade inte på den här låten alltså, men jag kan ju inte ha ice queen som rubrik mitt i sommaren fattar ni väl!
 
Hej från inte balkongen, gasp! Back on the couch. Jag ska berätta om mitt life, så som jag gör I guess, och mest om i lördags. Jag och Linus åkte åt varsitt håll och mitt håll var him, där jag tog emot team osby. Vi skulle prova tårta! Eller de skulle, jag var mest där. Så nu är det bestämt vilken tårta de ska ha på bröllopet! Sen satt vi i trädgården och babblade om Vernon Dursley (finns mycket att säga om honom), annat konstigt i Harry Potter och såklart skvaller från våra lives.
 
Sen grillades det och vi blev "flyttade" (pappa ropade "kan du hjälpa mig att flytta dem, Helen?" och sen gick han till oss och sa att vi skulle gå till altanen. Han menade att vi skulle flytta möblerna men det var kul!) och fick olika kött och fiiinpotatis (det var en grej). Vi skrattade mycket åt min töntiga retoriklärare och pappas gömda personlighet (den är mycket väl gömd) och annat trams. Sen lyssnade vi på musik och kanske musiknördade lite fööör mycket (förlåt Annoushka!), så det blev mycket synth- och metaldiskussioner. Höjdpunkten var dock när mamma köade pappas hatband och vi fick lyssna spänt på dem. "Det är ju en bra låt, förutom ljuden!" sa mamma om det. Hon menade sången men ändå. Nu avbröts blogget av att Jossans true love Bentley kom och skällde, så jag gick ut och sa hej till honom och hans husse. Det var länge sen vi sågs!
 
Så, de åkte hem hursomhelst och jag sooov. Och igår var en så chill dag. Vi åt frukost på altanen, jag sov lite mer, jag och mamma tittade på gilmore girls och sen åkte jag hem. Där låg jag mest i sängen, åt chokladkakor och chillade, sååå life was good! Det är typ vad jag har gjort idag också. Men snart ska jag lämna huset woooop!

I livets nästa korsning väntar han på grönt när du kör förbi

Rubriklåt: Man är ju bara människa med Iiris Viljanen, som jag och Linus tycker mycket om. Fast han sjunger Gud istället för grönt för han är knäpp.
Shass: Tjejsaren tackar!
 
 
Hej från balkongen! Linus är här och babblar om atombomber, kan jag meddela. Japp, he's back! Och det är det jag ska blogga om idag, ifall ni undrar. Fast först igår (så säger man) pratade jag med Kiti om skam som motor, att inte bry sig om sina egna känslor och en massa annat djupt. Men sen kom Linus till Lund! Jag mötte honom på centralen och vi köpte alkohol. Det tog...jättelång tid. Men vi kämpade på!
 
Vi handlade mat (och det gick ganska bra faktiskt) och när vi kom hem stekte han hamburgare. Vi masakrerade grönsaker och lyssnade på musik (- det är den här låten! -Va, vet du vilken det är? -Nej jag bara sa det!), Linus tvättade händerna en miljard gånger (serri det var för mycket!) och sen utnämnde han sig själv till "sång och dansman" vilket tydligen var relevant. Jag drack mest cider och var härlig. Försökte åtminstone. Och burgarna blev goda! Sen förfestade vi och lyssnade på vår lista, drack vin som Linus tyckte var vidrigt och sourz som jag tyckte var äckligt (sourz är alkoholens dansband hälsar Linus) och sjöng med i låtar när vi kom ihåg vilket var ovanligt sällan faktiskt.
 
Sen skulle vi gå ut! Vi åkte till stortorget (busshållplatsen är flyttad dit) och då gick vi till den viktigaste platsen enligt vissa: Domkyrkan. Jag förkunnade att det är en lesbisk kyrka (det är det!) och vi spelade in en härlig video där vi välsignade alla och hade det bra. Sen gick vi såklart till botulfs! Jag drack vitt vin och han cider, vi åt chips, jag spillde vin (riiip), personlaen var trevlig och vi babblade om kyrkan och sånt. Men det var jättehögljutt där (fredag efter löning...) så jag tyckte att det fick räcka ganska snart.
 
Vi ville åka buss hem, men vi lyckades missa den trots att vi väntade jättemycket, sååå vi fick ta en taxi. Och den taxin kördes av en dude som kört mig när jag gick i gymnasiet men som dock körde fel. Jag bor inte på möllevångsvägen hallåååå! :( men vi kom hem och diskuterade konflikten 2017 och vad som hände när jag försvann och annat seriöst. Det blev ofta mycket jobbig stämning, men sen löste vi det igen. Ändå härligt med såna kvällar. Nu sjunger han "av längtan till dig" på finlandssvenska...rimligt...
 
Idag då? Jo vi vaknade vid olika tider och sen har vi ätit nyttiga saker så som chips och glass och pratade om "vaaa-upplevelser" och poddar och annat kul, och nu ska vi snart skiljas åt (dramatiskt värre va). Men det var en bra reunion! Jag kanske inte bloggade så himla bra om den, men ändå! Och nu måste jag fixa saker, hejdå.

Right now I'm in a state of mind I wanna be in like all the time

Rubriklåt: No tears left to cry med Ariana Grande
 
Det är väl allmänt känt att 2020 inte riktigt är ett bra år. Det är kanske sämre än 2016 till och med? Jag menar, hej hela världen är fuckad av en pandemi. Och det är krig överallt tydligen (?) och folk blir sjuka, får cancer, blir deprimerade...det är en jävla soppa. Alla mår jättedåligt!
 
...utom jag. Jag har ju nämnt de läskiga orden "bra period" nu ett tag och alltså, det är verkligen så. Livet känns så himla bra! Alltså, jag hatar också hur läget är. Och att alla andra mår skit kinda fucks with me på en massa olika sätt. Men! Jag har ovanligt lite ångest. Idag vaknade jag och var pigg. Pigg, har ni ens hört? Jag orkade precis ställa en viktig fråga i ett mail och jag hatar att skriva mail. Jag funderar seriöst på att kontakta min synpedagog och börja jobba med matlagning. Jag! Matlagning! Och jag ska plugga i höst och det känns så jävla kul! Och Stella blev också antagen till sin utbildning! Och idag idag idag skickas min bok till tryck! Min lilla bok-bebis ska tryckas och läsas och alla ska få höra om Andrea och Hedvig och Katja och hela gänget! Det ni!
 
Eh, ja, många utropstecken. Men jag tycker att när ni får så många gråt-inlägg mitt i natten ska ni också få ett jävla strål-inlägg mitt på dagen. Det tycker jag ni är värda. Allt är inte löst, inget är kanske löst, men jag mår riktigt toppenbra och det är fan inte varje dag eller ens månad. Och såklart valde jag att göra detta när alla andra mår skit. Så himla typiskt mig.

Jag sa du talar med en kvinna nu så ta å kamma dig och uppför dig

Rubriklåt: Ey gäri med Linda Pira och Molly Sandén, en eminent tjejpepp-låt att färga håret till ifall någon undrar
 
Hej från den maniska värmen! Jag har internet igen (!!!) och sitter på balkongen fast det är kväll wooop. Jag äter dumle och lyssnar på gamla potterless, så jag lever the best life. Och jag ska catch yall up om mitt liv! Jag och lilla solade en stund till, och sen åkte jag till stan och mötte upp Skogis. Vi köpte hårfärg, vin och subway-mat till mig och Lilla och babblade om folk som inte kan sluta tjata om när de bodde i ett random land i typ fem minuter och parasiter som går att kämpa mot fast man inte vill.
 
Sen kom vi hem där Lilla direkt satte igång musiken och vi kastade i oss vår subway. Mummms! Vi pladdrade om allt möjligt och efter någon timme satte jag mig i frisörstolen (min vanliga jävla köksstol lol) och fick håret färgat. Det är så jävla mysigt att färga hår och sjunga riktigt tjejiga låtar, som den i rubriken och get this party started. <3 Skogis frågade ut Lilla om hennes ideala tjej, så som hon ofta gör, och allt var väldigt wholesome.
 
När jag var ursköljd och klar bestämde jag att vi skulle leka telefonlistan, eller facebook-listan som det borde heta nu. Det är en gammal lek från mitt life där man tar ställning till vilka i ens liv man skulle kunna ligga med och inte. Alla är såklart bi och saker som partners och annat trams bortses oftast från. Det var jättekuuul! "Du har sett min själ", sa Skogis. I know! Vi skrattade mycket, många anekdoter från våra förflutna kom fram, vi sa ofta att vi skulle säga ja i ett vakuum. Det var en jävla strålande tid! Vi hade den bästa tiden ever! Sen blev det kaos om vilka som skulle gå och inte, men till slut gikc Skogis och Lilla sov kvar. Då fick hon höra en saga om Hagrid och alla hans "gulliga monster", som hon dock verkade vilja berätta själv med ganska dålig framgång. "hur skulle han få plats med en jätte (heter det jätte? Jette?) i sin stuga?" jag vet inte han kanske inte provar. Lyssna på sagorna unge! (Jag skojar bara.)
 
Idag vaknade vi och letade upp lite frukost (det fanns lite faktiskt!) och lyssnade på brittiska listan. Den är så sjukt jävla bra. Vi peppade varandra för jobbiga saker i life och sen åkte hon hem, basically, och då sov jag i tre timmar wooops. Men när jag vaknade märkte jag att jag hade internet och sen kom pappa och vi skulle handla. Först åt vi på max och fick lite quality time (eller nåt lol) och sen handlade vi. Jag köpte kräm. Jag är så jävla taggad på att äta kräääm! Med det sagt ska jag återgå till min dumle, ha det bra!

let me tell you I adore you, oh let me take you home

Rubriklåt: Let's just fall in love med Marit Bergman som vi lyssnar på exaaakt nu
 
Hej från balkongen! Eller, som Lilla säger, "Lillastugan". Jag vet inte varför hon tycker att det är en stuga, men det är det enligt henne. Knäppboll är hon. Vi sitter i vääärmen och dricker isvatten och dör lite, men jag är väldigt glad för hon ger mig internet. Mitt är sönder! Det kränker mig! Jag hoppas det lagar sig snart så jag slipper typ ringa någon.
 
Igår åkte jag som sagt himma, och ja jag frågade mamma om klänningen. Jag köpte den på lindex förra sommaren säger hon. Låter: rimligt. Vi skulle hursomhelst fira hennes fölsedag! Vi åt lax och potatis och pratade om min fjällen-resa (det är en grej! Trots Saras totala negativitet när jag berättade om det), hur ofta alla är himma nowadays (det är ju bara där man kan sitta ute många), hysteriskt dyra hus som är jättefula och annat trams. Vi testade två olika sorters jordgubbsglass som mamma hade gjort och bedömde med liv och lust, och sen körde mormor mig hem i lagom tid. Så jag fick sitta i baksätet och vända mig mot fönstret, för det var viktigt. Kämpa miss rona! Ja det är tydligen så man kallar conrona nu, jag gillar det.
 
Så idag har jag surat över bristen på internet och därför lyssnat massor på pang prego, vilket i och för sig är väldigt somrigt. Nu pratar vi om att man måste dricka vatten, för det måste man (hej Kiti om du läser drick vatten för fan!), och snart ska jag till stan och hämta en Skogis och köpa vin. Det kommer bli: Life!

Det är sländornas dag, du blev du jag blev jag, men vem vet vad de gör med oss sen

Rubriklåt: Sländornas dag med Emil Jensen, en riktigt somrig låt som vi sjöng igår. Ursäkta sämsta skiljetecknena i själva rubriken, det gick inte så bra det där.
 
Hej från balkongsooolen! Ni har saknat balkongbloggningar I just know it. Jag sitter och lyssnar på flashback forever och njuter av att jag precis "hittade" en sommarklänning som jag legit hade glömt att jag ägde. Den är jättefin, om än lite tight över mina fina boobs, och har fickor! Undrar var fan jag har köpt den? Ska fråga mamma ikväll, hon vet säkert. Så, nu när dagens outfit är avklarad (lol) så kan jag berätta om mitt Lilla-häng. Hon kom flygande nästan direkt efter förra blogget och vi satte oss på balkongen och sooolade. Vi berättade saker som hänt oss under den lååånga tid utan varann och sjöng såklart konstiga texter på låtar. Vi köpte mat från kryddan (jag älskar kryddan de är fan the shiiiit!) och vi hittade på alla möjliga spellistor som man kan göra, men som aldrig kommer göras.
 
När vi väl tog oss in visade vi varandra konstiga låtar som den andra oftast var skeptiska till och pratade säkert om...kul grejer. Vafan vet jag? Men jag vet att när vi skulle sova berättade jag sagor om the weasleys och hon chockade mig genom att kunna den mesta obskyra jävla detaljen ever. Jag frågade "vad vet du om Fred och George?" och hon sa "de är tvillingar, de gör skämtgrajor, och de gjorde ett teleskop med en knytnäve!" hon menar alltså det som är med i en scen i början av bok 6. Huuur vet hon det? Vi tramsade massor, Lilla slog sig själv i huvet och jag sa "dig kan man ju inte ha i möblerade sängar!" och till slut sooov vi. Och idag åt vi ägg och gaggade, och sen har jag sovit och chillat och nu ska jag snart him. Och det är fucking sommar! Jag vill tillbe sommaren!

a year like this passes so strangely, somewhere between sorrow and bliss

Rubriklåt: Too much is never enough med Florence + the machine, för det är fan precis så det här året känns.
 
Hej jag är hemmmaaaa! Tillbaka i soffan! Jag ska skriva ett litet inlägg om min ytterst händelselösa tid sen sist, för jag känner för det, men det lär bli sådär. Jag kom hem i lördags som ni förstår och efter ganska kort tid landade jag i sängen. Så ungefär vid 00:00 somnade jag. När tror ni jag kollade klockan nästa gång? 16:30. Så jag sov i 16 h. Eller inte riktigt, jag var nog vaken ett par gånger, men inga längre stunder. Det är nog faktiskt personbästa?
 
Såå igår var ju såklart inte en dag. Jag lyssnade ikapp på poddar och på kvällen (natten) pratade jag en stund med Linus om sektkänsla, att jobba som tonåring, att spontant ta avstånd och att han är idiotisk men lite rolig medan jag är rolig men lite idiotisk. Vi tyckte det sista makade supermycket sense men eventuellt var det bara vi som tyckte det :( Det med tonåringen var för att han sa "en pappa som är präst, en mamma som är jurist och en dotter som är tonåring" och jag skrattade mycket om det, för det lät somt att det var dotterns yrke. Jag är...kanske mer än lite idiotisk? Sen satt jag uppe och åt chips ett tag till, men vid 03:30 somnade jag igen och sov till 12 idag när jag hade satt klocka. Jag kämpar fan på, hörni. En annan, mindre kul sak som hände igår var att mamma åkte in till akuten :( hon har massa gallsten tydligen! Så det här året lutar ju for sure mer åt sorrow än bliss, men vad fan, det kan ju alltid vända! Det ryktas att det är fint väder idag och snart kommer Lilla hit! Typ...jättesnart tror jag? Så vi ses när hon varit här!

Nu står vi här hur fan gör vi nu, när alla våra lögner är slut

Rubriklåt: Ingen annan rör mig som du med Norlie & kkv, som sjöngs igår. Det var weird för Kiti och Fredrik duettade och jag kapade med en överstämma. Stelt.se
 
Hej från tåget! Vi är snart framme i Alvesta och det luktar regn här. Jag är trött som en anka och ska blogga om midsommar twäntytwänty! Igår var det ju midsommar i kubik och vänta nu kommer jag inte alls ihåg hur dagen började lol? Jo först sov jag när barnen tittade på tv (bästa sömnen ju!) och sen tror jag inte att jag gjorde så mycket på förmiddagen. Det stressades och fixades och jag försökte hålla mig ur vägen och göra en spellista, så det jag är bäst på. I alla fall det sista.
 
Vid tre kom Onna och partyt började! Eller nä. Vi satt på uteplatsen och jag försökte skydda mina superbrända armar och vi hade granndrama of doom. Kan berätta mer i detalj irl men basically skrek en granne åt oss för att vissa röker på uteplatsen och kallade oss "blindjävlar" och bara typ skrek på oss :( det var jätteläskigt! Hon sa också "skaffa glasögon" sååå det ska jag göra. Då ser jag ju, hur har jag inte tänkt på deeet? Sååå det blev lite jobbig stämning ja. men sen kom Stelllla <3 så då blev det bättre! Lucy kom också och därmed var alla samlade. Vi åt korv och babblade och lyssnade på musik under mycket förvirring för Fredrik testade en fancy musik-tjänst. Till slut funkade det! Vi åt också en tårta som Stella hade gjort (bässst) och pratade om typ askkoppar, markoolio, att sänka folks självförtroende, folk som hatar lax och en massa mer...det där var inte representativa exempel det var bara det jag kom på. När kvällen blev lång och både Onna och Stella hade åkt hem blev det intensiva dskussioner om att bry sig om sina känslor och en massa annat blaj, så märklig kväll...men också nice, tror jag. Jag vete fan.
 
Idag vaknade jag alldeles för tidigt och var baaakis. Det var fan inte ok. Barnen lekte hundar och krälade runt på mig, vilket var bäst av allt trots mitt tillstånd, och efter mååånga timmars slitenhet mådde jag bättre till slut. Så jag kunde duscha och äta, det var fan life! Ville typ tillbe potatissalladen. Jag lekte knäppa lekar med Lee och hon berättade thrilling tales, där det bästa citatet var "vi åkte flygplan. Upp i det blå! Eller nej det var svart då. Upp i svart!" queen. Sen skulle jag åka hem, men...jag hittade inte min käpp. Yeah. Jag vet inte heller hur. Sååå jag fick låna Kitis markeringskäpp och nu är det den jag får navigera med. Men jag tror att bernard är kvar hemma hos mig, så jag kan använda honom! Förlåt markeringskäpppen men du är störig och har inte ens nåt namn. Jag ska döpa den på dirren. Men ja, nu är jag på tåget och snart heeeeemmmmaaaa I need that shit!

Got no self control, and I don't mean cigarettes and alcohol

Rubriklåt: Self control med Bebe Rexha, för…jag har den på hjärnan. Helt utan anledning. Kanske för att Kiti röker en massa för närvarande, men ja, ingen vet.

 

Hej från Kitis fina lägenhet! Just nu kommer jag inte in på internet, för de måste ju ha tre (3!) olika nätverk och jag hittar bara två men naturligtvis var det det tredje jag fick lösenordet till. Jag ooorkaaar inte. Men jag behöver inte en blogg för att blogga! Det är för töntar! Jag har bränt upp mina armar ☹ barnen försökte läka detta med diverse redskap, som klossar och påskägg och ”olja” (vatten) som nu är över hela min kjol. Rip.

 

Men det är ju inte det vi ska prata om! Eller jo, det ska vi ju, det är ju exakt sånt här content jag skapar. Lol jag skapar inte content. Men ja, jag ska börja från igår, och igår var ju Onna på jobbet så jag fick sooova. Det gjorde jag, men jag tog mig till slut upp och åt lunch…alltså choklad-cheesecake. Den smakade inte ost, kan jag meddela! Annars är jag den enda som tycker att såna smakar just ost. Efter ett tag kom Onna hem (för jag sov bort hela dagen japp, förutom när jag pratade med Lilla på morgonen för då var jag vaken) och oj nu vaknade Luna igen. Hon är ledsen ☹(( men hursomhelst, när hon kom hem bloggade jag ju som ni läst (kanske) och vi åt mat från bun meat bun. Nu blev jag attackerad av en st valp, men jaja, bun meat bun vare. Det var gott som faaan och vi lyssnade på bokar och diskuterade våra mindre okej åsikter med stark passion och irritation. Vi måste bli mindre elaka, därmed basta! Men det är svårt ☹ Och hallå Luna är jätteledsen! Det är sorgligt!

 

Så, det var typ det som hände igår. Idag kom Kiti och hämtade mig och vi åkte till Tyresö där hon numera bor. Vi köpte mat på willys (och glassss) och mycket vin och cider på systemet, där vi fick hjälp av en prins som var ny på jobbet. Han var bäst. Vi kom till slut hem och kollapsade på uteplatsen, för Kiti hade migrän och jag…ville bara kollapsa. Vi pratade om svinkonstiga saker så som hur man kramar ihjäl någon och sen kom Fredrik med barn och pizza. Två bra saker! Barnen lekte doktor som sagt och det blev kaos överallt, men det är okej för de är bäst. Förutom nu då för nu får Luna gärna sova helst. Hon vääägraaar. Och nu fixas mer grejer och jag är så sjuuuukt jävla trööött i huvet. Så, ja, det var typ det? Imorgon är det midsommar woop woop vi hörs nån gång om det!


Men om jag dör före, du måste lova leva life ändå

Rubriklåt: Dansa på min grav med Linnea Henriksson, som jag hade på hjärnan hela kvällen igår. Jag var...störig.
 
Hej hej nu kommer inlägget jag utlovade! I am trustworthy! Typ. Vi kan låtsas. Och jag ska prata om min gårdag, en Onna jobbar hemma-dag! Jag vaknade till liv vid 08:30, när hon redan hade jobbat ett tag såklart, och vi åt frukost. Efter ett tag hamnade Onna i problem med filer som skulle konverteras, så det blev en lite deppig arbetsdag. Men hon fixade äggröra och bacon till oss, så vem bry! Vi lyssnade på musik och räknade saker (här får jag räkna vad som helst! Det är inte konstigt! Dröm) och sen skrattade vi jättemycket åt saker hon hörde när hon jobbade. De vill jag blogga om :( men det kan jag ju inte! Påminn mig vid tillfälle att jag ska berätta om världens bästa advokat-unge.
 
På kvällen gick vi över till boklistan och hade en braaa tid. Onna lagade mat och gjorde milkshake, för det är milkshakevecka! Den var jättttegod! Maten också, såklart, Onna-mat rular. Nu kommer dessutom dagens mat! Lol detta är matbloggen. Men ja, vi lyssnade engagerat på bokar och jag blev upprörd och Emma Black blev ännu upprördare. Det var...jobbigt. Onna somnade i tid, jag...gjorde inte det som ni såg, men jag hade faktiskt ingen ångest woop woop. Och nu måste jag äta mat, så det lilla jag har att säga om idag får vänta tills imorgon!

If he don't love you anymore, then walk your fine as out the door

Rubriklåt: Good as hell med Lizzo, som vi sjöng med i igår när vi hörde den out and about
 
Hej nu tänker jag fuska. Imma just do it. För jag är efter med blogget och det gör mig kränkt så nu ska jag bara berätta om igår, min sista Stella-dag för denna gång. Först skrev hon teoriprovet! Och var jättebra! Det berättade jag för alla sen, för hon är dålig på att skryta. Skryt mer Stella! Hon kom hem och vi hann kolla på nästan en hel felixvideo innan vi skulle gå igen...lol. Vi skulle till Stellas kurator / psykolog eller vad hon nu är! Fast jag vet vad hon är: Bra. Så jääävla bra. Lätt min bästa vårdpersonal of all time. Det kändes så himla bra att prata med henne och, som Stella sa, hon shippar oss.
 
Vi hade lite time to kill och bestämde oss för att gå runt och titta på fina saker i stan. Fast först sa jag att jag var hungrig (är: stolt över detta) så vi mellanlandade på mc donalds, där vi till exempel hörde rubriklåten. Nöjd ju. Men sen tittade vi på saker! Klänningar, skjortor och massa annat tittade vi på och vi hånglade lite för mycket i affären såååry. Vi var glada! Så glada, in fact, att vi sen gick och drack milkshake. På pizza hut som på vår andradejt! True fucking romance!
 
Sen åkte vi hem till hennes mamma. Där fick vi te och balkongsvalka och sen risotto och catchup. Och jag fick se deras nya lägenhet! Den var fin, men sjuuukt gammal. Jag skulle inte kunna bo så, men det vill de tydligen. De är snela så det gör inget. (det hade inte gjort något ändå) Jag åkte därifrån och till Onna, där jag är nu. Väl där lyssnade vi på böcker och pratade om anknytning och monogami, basically, och där tog måndagen slut. Så nu ska jag sova så hörs vi imorgon om idag!

En som vill bli fri och en som vill fly bort, en som hittat hem och en som är helt lost

Rubriklåt: Nojan med syster sol
 
Att vara Emma Black är ganska mycket att vara Emma Rävås. it's her job. Det är inte meningen att det ska synas när hon är med. Men wow vad det sliter på en att spela sig själv i nån slags pseudo-teater. Och då skulle jag så sjukt gärna vilja släppa fram henne, liksom bara inte skådespela you know? Men...det går nästan aldrig. Och det är så ensamt. Allt är så ensamt för det enda folk egentligen vill är att jag ska vara som jag brukar. Eller så vill folk att man ska veta varför hon är här och att vi sen ska lösa problemet så att hon kan gå igen. Så jag låtsas att allt är som vanligt. Vi låtsas. Och ibland hatar jag alla för att de "inte förstår". Nähä men jag förstår inte syn heller men jag vet att det finns och hanterar det! Huuur svårt är det? Ba lär er hur det funkar?
 
Egentligen skrev jag mest detta för att jag är rädd för att somna. Det är...en grej just nu. Och för att jag har co-frontat hela dagen typ så it's all a mess in here. Emma Black är ensam och ledsen, Emma Rävås är hungrig och stressad över sömn för hon kommer gnissla och förstöra all annan sömn. Ni vet den där bra perioden? Japp it's still goin. Detta är min bra period yall. Mer om den imorgon!

But on good days I am charming as fuck

Rubriklåt: Moments med Tove Lo, som jag hörde idag i svordomslistan och som dessutom är sant pga jag har typ en bra period what is this maaagic.
 
Hej från en snart sovig Emma! Även idag från husby. Vi tittar på felix och Stella broderar, sååå samma som sist japp. Jag trodde precis att han sa "slicka skallen av", sååå that makes sense. Men hur som helst, igår efter blogget åt vi pannkakoooor! Seriöst, jag var så hungrig så jag blev typ yr och så fick jag pannkakor med nutella, bananer och grädde. Muuuummmms! Jag var typ i extas när jag åt dem för jag var så hungrig och det var så fucking gott. Vi tänkte att wow vad bra vi mår, dags att...se en jättedeppig dokumentär! Så vi såg "surviving r kelly" på netflix. Fyyyy faaan. Först klänning och nu den här, man mår fan röv. Jag blir helt ledsen och Emma Black...flippar ur. Och Stella blev också helt sönder av det, så japp superkul. Men obs den är riktigt bra! Finns ingen syntolkning, men jag tyckte den funkade helt okej ändå, lite detaljer som jag missade som Stella fick berätta men annars så.
 
Idag sov vi också rätt länge och chillade / åt frukost / sånt i några timmar, innan vi åkte iväg för övningskörning med Stellas cooola moster. Seriöst hon är så jävla goals. Vi körde till farsta, där Stella ska köra upp, och körde runt där. Jag fick höra anekdoter om Stellas mormor om stora huvuden osv och jag och mostern lärde känna varandra och sånt, och efter ett tag körde vi till gubbängen och mötte Onna. Vi gick och la oss på en gräsplätt med goda grejor och vår ny-invigna svordomslista. Yay! Vi solade, Stella slogs mot kottar, vi skrattade åt ordet "baby" vs "bebis", jag och Stella åt donuts (!) och livet rulade. När vi solat klart tog vi oss till grillen i hökis och åt mat och blindskvallrade (sorry Stella), och sen åkte vi hem. Sista natten i husby för denna gång wooop. Vi ska sova och lyssna på mord och jag längtaaar för jag älskar att sova med min tjeja. Så, godnatt ungdomar, ses i blindhuset!

Jag behöver dina andetag, mina är slut

Rubriklåt: Tillbaka med panda da panda, aka introlåten till "festen", en miniserie på svt vars Felix-recensioner vi älskar. Sjukaste textraden dessutom.
 
Hej från värmen! Det är jättttevarmt här och vi sitter mest och dör och äter godisnappar just nu. Men snart blir det kväll och svalare, det är vi taggade på! Och tills dess kan jag berätta om mitt lilla life. I torsdags efter blogget såg vi som sagt feel good, som var ganska bra tyckte vi. Dock inte supersnygga tjejor som Lilla sa! Besvikande. På kvällen såg vi också en jonestown-dokumentär, för det är vår favoritsekt! Vi blev väldigt berörda av överlevarna och allt sånt, och bondade över fler favoritmord och sånt normalt. Det behövdes verkligen att vi såg "festen"-recensionerna efter det.
 
Igår sov vi heeela dagen, för det är klart vi gjorde. Mennn på kvällen skulle vi minsann göra något! Vi träffade hennes kompisar och åt middag på ett nice ställe i peak hipsterkvarteren. Vi hade verkligen 0 koll om varför vi var där (vi trodde att vi skulle fira en person, men vi skulle fira nån helt annan...) men vi hade svintrevligt och diskuterade 36-åriga bilmekaniker, sommarplaner och arbetsvillkor och jag åt fish and chips som var svingott. Men vi köpte inte efterrätt trots att de verkade jättegoda, såå vi var besvikna. Vi skulle gå till en cocktailbar, men de hade inte bokat (i Stockholm...hur tänkte ni där?), så vi fick gå orimligt långt till ett sunkhak. Jag var ändå nöjd pga sunkhak rular. Där diskuterade vi "att ha barn eller att inte ha barn" (oklara citattecken idk), studenter som gör konstiga saker, tequilafyllor, vår skidresa (som är bokad nu wooop! Jag ska inte åka skidor obs) och annat blabb, och jag tror jag gjorde ett bra intryck osv! Jag drack en äcklig rom & cola och lärde alla att säga rc, folk jämförde shotglas väldigt intensivt och jag och Stella åkte hem i tid. Jag kan också ha druckit ett glas vin utan att betala för det...woops. Såry random sunkhak.
 
Vi kom hem, sov massa mer och idag har bara varit värme. Nu broderar Stella och jag...well, blågar. Men sen ska vi äta pannkakor! Jag superlängtar!

You sang me spanish lullabies, the sweetest sadness in your eyes, clever trick

rubriklåt: Almost lover med a fine frenzy, kanske inte så romantisk men jag hörde den igår och tänkte oh shit jag hade glömt hur bra den här låten ääär
Shass: Tack!
 
Hej från husby! At last I'm here agaaaiiiin! Jag sitter i soffan och Stella blev precis väckt från sin nap av robotdammsugaren Gertrud. Hon började bröla bara sådär. Taskigt! Men det är såklart inte det jag ska prata om, utan om vår ettårsdaaag! Jag kom fram till Stockholm och Stella råkade stå precis utanför min tågdörr, utan att veta var jag satt. True love osv. Men en lady bakom mig sa att det var tur att jag hade en kompis där, så vi är ofc bara kompisar detta vet ni. Vi pussades demonstrativt såklart.
 
Vi handlade viktiga saker och sen åkte vi hem. Jag har saknat blåa linjen! Fast jag fick åka med ett sånt där gammalt fult tåg. Rip. När vi kom hem började vi direkt titta på Felix, för hallå har du träffat oss, och äta jordgubbar. Vi sov en stund och sen åt vi middag (riktig mat woop) och tittade mer på Felix ofc. alla våra favoriter! Och hon gav mig min presang: en träkloss med en spik i! Ni fattar inte men det är en grej från felix ok. Och under spiken hade hon skrivit "jag älskar dig" i punktskrift med andra spikar! True fuckin romance! Vi åt kladdkaka och gosade i soffan och som avslut på kvällen lyssnade vi på en extra mörk dokumentär. mums!
 
Idag har jag mest sovit. Stella hade en grej på morgonen, så jag vaknade av att hon kom hem och luktade sommar. "du har sol i håret", sa jag till henne. rimligt. Vi har tittat på todd in the shadows, ätit köttbullar och pasta ur skålar (rimligt) och nu ska vi titta på feel good. är du nöjd med det, Lilla? Du borde va!

En kvinna på tåget sa: En gång gjorde jag en resa som du gör idag

Rubriklåt: Tåglåten med Jenny Almsenius
 
För ett år sedan satte sig en tjej på tåget från Lund till Stockholm. Jag minns inte exakt när, men kanske vid den här tiden på dagen eller lite senare. Meanwhile låg jag i min säng och ringde mina vänner och alla sa samma saker: Är ni ihop nu? Vill du bli ihop? Fråga henne om hon vill bli ihooop! Så det gjorde jag. Jag skrev till den där tjejen på tåget och sa att alla mina vänner frågade om vi var flickvänner. "Vill du vara deeet?" skrev hon. Så jag frågade ordentligt och hon sa ja. Vi blev ihop.
 
Och idag fyller jag och Stella år. Vi har varit ihop i ett år! Det var ett år sen jag mötte henne i hallen och bjöd på kladdkaka och var jättenervös. Mer än ett år sen vi träffades och drack milkshake på pizza hut och pussades hejdå vid tåget. Och sen dess har vi varit Stemma. Vi har knarkat Felix recenserar, mobbat varandras musiksmak, gosat med katterna, träffat varandras vänner och familjer, sovit masssor med varandra och varit så fucking trygga tillsammans. Det har hänt jobbiga saker och vi har hanterat dem så jävla bra och när vi är klara med det dåliga har vi haft så jävla roligt och bra.
 
Och idag är det jag som är på tåget till Stockholm. Efter två månader, nästan tre, ska jag äntligen få träffa min tjej! Jag kommer äntligen få komma ut till Husby igen och klappa katterna och pussas och alltså wow. Jag började typ hoppa upp och ner i stolen nu när jag skrev det. Jag är så peppaaad! Så, jag ville bara säga att det är vår ettårsdag idag och, som vi har lärt oss av Rosa the movie, ettårsdagar är väldigt viktiga! Grattis till oss!

What am I thinking, what does this mean, how could somebody ever love me

Rubriklåt: Forever is a long time med halsey, en av mina och Kajsas låtar (vi har många låtar...)
 
Hej från sommarkvällen! Jag sitter på balkongen och sippar vin (har slattafton med random box-påsar i min kyl...risky business) och peppar min sista kväll i Lund på ett tag. För imorgon drar jag! Om ni har saknat stockholmsinlägg kan ni vara lyckliga nu! Men detta är ett vanligt balkonginlägg och jag ska prata om min gårdag. Först träffade jag Emi och fikade i solen och pratade om vänskaper och annat sånt. Hon beordrade mig som vanligt att inte flytta till Stockholm (det är många som gör det...) och det var bra att hinna hänga med henne igen innan jag åker.
 
Eftermiddagen var märklig som fan, vilket jag inte orkar blogga om, men på kvällen kom Kajsa! Vi drack gott vitt vin och åt chips och lyssnade på Halsey och pratade om drama. Vi hatade på folk som inte förstår hyperboler, sjöng med i rubriklåten med stor passion och berättade om våra kaosiga lives för varandra. Efter ett tag blandade vi chokladmjölksdrinkar (så 2016) och lyssnade på Taylor Swift och jag berättade väldigt många fun facts om musik. Jag visade till och med klipp! Jag hatar när folk visar klipp men gör det själv heeela tiden. Hon berättade om en massa drama från tidigare i hennes liv och jag försökte förklara för henne att hon inte kan fixa folk, och sen pratade vi massor om Harry Potter vilket var ungefär life. När hon gick trodde jag det var ganska tidigt, men så var klockan typ två. wooops.
 
Idag har jag bara chillat och laddat inför resan. Ätit biltema-hotdogs och lyssnat på poddar och snaaart packat. Packa Emma! Gör det! jag gör det när solen går ner okej? Okej bra. Ses när jag lämnat Lund!

Ingen vet alls hur jag har det, livet är konstigt nu

Rubriklåt: Sordin med Iiris Viljanen och Stina Ekblad
(skrivet i lördags natt. Mår bättre inatt men livet är fortfarande svinkonstigt.)
 

Allt känns skevt och otryggt. Inte domedagsmörkt direkt, men fel. Hälften av mig är en panikig liten flicka och den andra hälften är helt avstängd. Fast jag känner mig inte som två halvor utan knappt som något alls. Det är ensamt. Ibland tänker jag att det är fysiskt, att jag är helt jävla sjuk i kroppen och att mina organ kommer falla ut. Det borde vara nån typ av hypokondri men det känns inte alls så. Och det är så mycket nu, så mycket som rör sig och jag har ingen kontroll över nånting. Når inte fram till någon eller till mig själv ens. När någon frågar vad jag känner kan jag inte svara. Jag vet inte. Jag är rädd för allt som händer och inte händer. Och så rullar livet bara på. Det är precis som det ser ut i bloggen: Livet pågår, det är chill och kul, men så mår jag samtidigt såhär. Det är inte logiskt, men det är som det är. Jag hoppas det känns mer normalt i Stockholm men tror knappt det faktiskt. Det finns ingen trygg plats men det är ju inget nytt. Inga trygga människor. 0. Allt är kallt och läskigt och ja jag borde bara sova bort allt det här men det är läskigt att sova också. Det känns säkert bättre imorgon. Vi kan låtsas.


She couldn't care less, and I never cared more, so there's no more to say about that

Rubriklåt: Hope is a dangerous thing for a woman like me to have med Lana del rey, en av de mest otippat fina låtarna jag vet
 
Hej från en något mer samlad Emma! Jag ligger i min säng (kändes länge sen jag vanlig-bloggade från sängen?) och ska väl prata mer om mitt life. Som jag gör. Igårkväll åkte jag him och vi åt middag med Ia och Jonne. Jag har saknat dem! Vi åt kött med färskpotatis, eller nypotatis som man säger i Skåne (jag visste inte att det var dialektalt, sjukt) och märklig rabarber-tartlett och pratade om insels, hur vi har haft det, folk som har för mycket energi och säkert en massa mer men det kommer inte jag ihåg. Det var trevligt hursomhelst och när de gick hem såg jag och mamma flera avsnitt av gilmore girls. Dröm-liv ändå ju.
 
Idag var projektet superstäda hos Emma! Så jag, mamma och pappa went at it och nu är det rent. Just det typan jag måste hänga upp tvätt kom jag på nu! Aaanyway, vad har jag mer gjort idag? Pratat med Stella har jag gjort, och sovit. Det är typ det? Det har åtminstone varit lite soligt och livet känns ganska överkomligt. Så, ett mini-inlägg denna afton, ni får hålla till godo I suppose.

vakna nu, systrar vakna nu, jag har nåt jag måste säga er

Rubriklåt: Ärliga blå med Shirley Clamp, som sjöngs igår
 
Hej från...mig. En st Emma. Tror jag. Jag sitter i min soffa och känner mig som om någon har sparkat mig i magen, men ja...blogga ska man ju. Först ska jag nämna en grej från i torsdags som jag glömde, nämligen att jag fick Lilla att leka gissa fråga tänka med mig! Äntligen! Vi tänkte på olika blindos mest och jag var helt enkelt the queen of the game. mohahaha. Det var ju inte så spännande för er, men jag ville komma ihåg det.
 
Så, igår var jag ju med Annoushka. Efter blogget åt vi soppa på balkongen och jag sprang fram och tillbaka kanske tjugo gånger för att fixa grejor. Till maten blev det sagor som brukligt, även om vi blev sidetracked av diverse feministdiskussioner. Sen ska jag väl erkänna att kvällen är lite blurry. Vi åt drömtårta (mummms), sjöng Shirley på många dialekter, pratade med Stella (<3), sjöng mordsånger som man bör och pratade mycket om Gud i Malmö och olika srf-folk. Sen blev det natt och saker gick åt ett dåligt håll, så det var ju...japp. kul. Men till slut fick vi sova och idag mådde vi ändå ok. Vi pratade mycket om funkofobi och dåliga föräldrar innan hon åkte, och sen sov jag som en jävla sten hela eftermiddagen. Det behööövdes. Och ja, med det sagt så är det här blogget klart nu. Have fun ses imorgon eller nåt.

and the images that fucked yah were a patriarchal structure

Rubriklåt: Black tie med Grace Petrie, grattis Lilla! Nu hände det äntligen! Det har varit en såkallad grej att hon vill ha en rubrik av Grace i denna blogg och nu händer det!
 
Hej allihop, nu ska jag blogga fast jag borde ha gjort det för länge sen. Wooops. Men jag ska prata om min gårdagskväll (nähä, är det sant?) hos Lilla! Jag fick vänta på taxin i hundratusen år (kändes det som), men när jag väl kom dit beställde vi maxmat och satte igång den brittiska spellistan! Vi åt vår mat, drack päroncider för det var brittiskt tyckte jag (lol ok Emma) och hade det bästa livet. Vad vi pratade om kommer verkligen inte jag ihåg, typ vad vi egentligen är för sorts personer och hur vi mår, och mycket trams såklart. Jag skämtade mycket om saker som händer i min hjärna och såklart avslutades kvällen med en saga, den här gången om unga voldemort. Och hans mamma voldemor!
 
Idag vaknade vi för tidigt tycker jag och vi åkte till condeco för frukostjobb. De har jättebra frukost där! Jag älskar det stället, särskilt idag spelade de jättebra musik. Typ fleetwood meck och kate bush och simon & garfunkel! Drömmen! Men jobb blev det inte mycket av. Det var tydligen svårt att byta bok helt plötsligt. Annoushka hälsar att det är mycket som är svårt, det tycker hon ganska ofta säger hon. Hon hörde bara att nåt var svårt. För nu sitter jag med henne och är tråkig för jag bloggar och vi har hittills pratat om "hugg" (jag fick ett konstigt hugg i kroppen, sådär som man får ibalnd...) och att Danmark suger, och nu ska vi äta! Jag dör hungerdöden!

Så dumpa mig för helvete eller ta mig till din fru

Rubriklåt: Tro inte jag kommer bli kär med Maud Lindström
(ja jag kan inte planera for shit och sover bort all tid jag tänker blogga på, sååå det blev två inlägg på rad igen. Men efter idag tror jag att jag kommer ha mer koll!)
 
Hej från en trött Emma! Med jätteont i ryggen :( alltså varje gång jag går eller står i längre stunder och sen ligger ner, as I tend to do, kan jag typ inte röra mig efteråt. Det är ganska absurt. Men det är absolut inte mina krämpor jag ska tala om idag, utan om allt kul jag gjort sen sist och framför allt min gårdagskväll med Skogis! Vi solade på balkongen och hamnade direkt i intensiva samtal om otrohet och sex, så allt är som vanligt. En höjdpunkt var när jag räknade upp alla Skogis sexpartners jag kunde komma ihåg. Hon blev mycket imponerad av mina skills!
 
Efter ett tag fixade vi lax och äppelsallad (mummms) och jag hade till och med köpt pekannötkola-glass till efterrätt. Det var fan life! Vi sjöng med till rubriklåten och andra peppiga låtar och pratade mycket om folk som är rude, världens sjukaste möhippa (den kan jag berätta om för de som vill) och hur lite Skogis gillar barn. Vinet tog slut alldeles för fort, så vi bestämde oss för att ta kvällen till botulfs! Drömigt! Där dracks det mer vitt vin och jag lyssnade på ett intensivt samtal om hur någonting smakade och att känslor inte är smak. Vi hade jättebra samtal trots ljudnivån, som ökade drastiskt när ett gäng kom in och spelade på spåret, i lag och allt. Jag gick förbi dem på vägen till baren och sa att jag älskade dem och att jag hade fel på förra frågan. Skogis tyckte inte att jag var pinsam, så hon rular. Vi slutade i någorlunda tid och livet rulade!
 
Man kan ju tro att jag vilade idag då eller hur? Men nej, jag var på emporia med Emi! Där provade jag verkligen hur mycket kläder som helst och det slutade med att jag köpte en kjol och två klänningar! Den ni! Jag och Emi skrattade massor, kollade på många konstiga material och var otroligt strukturerade när jag provade. Vi åt lunch från olika restauranger, vilket ju är det bästa för vi har helt olika smak, och pratade om våra bästa gröter och konstiga anekdoter från mitt life. Efter lunchen var jag helt slut och hon med, så vi åkte till Lund och sen tog vi oss genom en handling på systemet...utan att be om hjälp! Jag var så stolt över henne! Förutom då när hon sa "du dricker inte så mycket vin va?" när vi precis hade tagit en låda vin. Jag tror hon tänkte på flaskor...eller så tänkte hon inte alls. Vi skrattade myyycket åt detta och efter en hel del mer förvirring kom jag hem. Så...nu ska jag vila va? ...nä. Nu ska jag till Lilla. Typ literally nu. Woops...vi får se hur jag mår imorgon!

I always thought that you'd be here, but shit gets fucked up and people just disappear

Rubriklåt: Master pretender med first aid kit
 
Or maybe, maybe they don't. Jag vet verkligen inte längre. Det blir svårare att vara utan dig, särskilt nu när det är sommar. Imorgon för ett år sen satt vi på mina föräldrars altan och drack bubbel. Det var jättevarmt och vi lyssnade på Ayla och Little Jinder. Dagen efter åkte vi till Sweden Rock och hade en av årets bästa dagar. Du var självklar i alla mina sammanhang och jag i dina. Och nu? Skulle du ens kunna bli det igen? Skulle jag? Tydligen inte, enligt dig...och kanske inte enligt mig heller. Jag vill ju inte skada någon annan för din skulle, och det måste jag ju göra. Men någon blir ju skadad oavsett. Och jag vet fan inte alltså. Om det är värt det. Jag tror det, men jag vet inte. Det är så mycket skräp i vägen. Nästan mer än jag har fattat innan. And still, det blir bara värre. Det är så jävla konstigt och jag vet inte vad jag ska göra nu. Hur jag ska agera när det inte bara är tyst. När allt inte bara är ett stort hål av vad som har hänt, fast ändå liksom verkligen är det. Jag makar ingen sense, I know. Men jag ville nog bara säga typ...att detta är jättesvårt, yall. Det är bland det svåraste jag har gjort, eller försökt göra. Jag ville bara att ni skulle veta det, tror jag?

Alla ba går ingen som vågar va ärlig å säga typ allt

Rubriklåt: Elefanter med Ayla, för hallå sommar
 
Hej från balkongen som just nu inte är särskilt solig! Lite minisolig kanske den är. Jag lyssnar på potterless (hej Robert I'm back in business, liksom om de ville dra in mig igen var musikalerna exakt hur du skulle göra det, slut på meddelande till Robert) och okej nu kom solen nevermind! Och jag ska blåga om mitt lilla life som mest har varit himma. I måndags åkte jag ju dit och de åt sushi och jag åt chicken bowl. Det var gott faktiskt! Vi tittade på alla mot alla, mamma lärde mig hur solen flyttar sig genom mitt hem (det var svårt...) och sen tittade jag på gilmore girls hela kvällen. Det får man!
 
Igår var det jobbdag delux för maj. Jag fixade massor i boken och skrev mitt "tack", vilket tydligen är the biggest of big deals. Jag är 1 tönt. Jag satt ute hela dagen och drällde och efter att ha handlat med pappa landade jag hemma igen. Jag pratade med Lilla om hur jag åkte till dagis när jag var liten (tydligen en mysig saga) och sen har jag chillat och supersovit...alldeles för länge. Så jag hann med 0 saker idag. :( men snart kommer Skogis! Det lääängtaaar jag tiiiill! Nu blev det många vokaler, det var vi värda tyckte jag.

Move, move closer, maybe you can right all your wrongs

Rubriklåt: Your biggest mistake med Ellie Goulding
 
Hej från supersol-Emma! Det är officiellt sommar och vädert ba ok om du säger det så, så det är supersol och varmt. Så jag sitter på balkongen och dricker cola och lever the life. The life levde jag även igår (smoooth transition) och då var jag himma på mors dag-fika. Är det bara jag som är helt ställd över hur mycket av en grej mors dag är nu? Ba eh vem bryr sig? Alla tydligen, och därför superfikade vi. Mormor, Cia och Amanda var där till och med! Vi satt ute i värmen och åt kakor och tårta och pratade om vad vi håller på med nu för tiden (vem vet ens) och ja, allmänt sånt catchup-babbel. När de hade gått gick jag och mamma igenom tyger (som jag kan få klänningar i!) och tittade på några av de första gilmore girls-avsnitten. Legit den serien är så jävla fucking bra ni fattar inte. Sen åt vi soppa och jag åkte hem och suuupervilade. Det behööövde jag.
 
Idag har jag inte gjort särskilt mycket, förutom att göra en brittisk spellista! Lilla är också med men jag har kanske lagt in 80 % av låtarna hittills lol. Jag är weird. Det är därför ni fick Ellie idag, för hon skulle ju såklart vara med! Jag blev supersugen på cider och passivrökning när jag gjorde listan dock :( det är tydligen det brittiskaste jag vet? Ändå okej med det. Och snart ska jag him igen och äta nästan-sushi och jobba! Så nu vet ni det, ses säkert imorgon!

Utdrag från min maj-shuffle, del 2

Det blev ganska dåliga shuffles i resten av maj, tyvärr, men tre var så pass okej att de fick bo här. Håll till godo ungdomar!
 

18/5

St ana katedral (thåström)

 

Vi står ganska bra till. De säger att vi ser scenen. Jag dricker surt vin ur plastglas och tänker tillbaka på dagen jag har haft. Sista årsmötet. Går genom snön i Nässjö. Träffar Sebastian på bussen utan att se honom. Firar sista dagen, tror jag då. Hinner knappt säga hej till Elin och Robert. Får en bättre present än alla andra. Och nu står vi här och Thåström sjunger om st ana katedral. Plötsligt, verkligen från ingenstans, blir jag yr. Det är precis så odramatiskt och dramatiskt som det låter.

   ”Spinning”, säger jag till mamma och slår henne på armen så att hon ska märka. Mer hinner jag inte innan jag slår handen i golvet. Cia fångar mig och jag dras med ut ur lokalen. Sätts ner på en stol och kan knappt tänka. Allt snurrar och jag känner att japp nu är det sura vinet bestämt på väg upp. Jag gör kräkliknande ljud och Cia får panik. Jag tänker att hon fan får se mig nästan-spy för ofta. Någon fläktar mig med en tidning tror jag. Jag kräks inte, jag blir bättre nästan direkt. Vakterna frågar om jag har druckit och mamma säger att jag har varit stressad. Det kanske jag har? Jag vill gå in igen men det går inte för sig. Thåström kör brev från 10e våningen som extranummer och vi står utanför och lyssnar. Alla frågar om jag mår bra och jag mår precis som innan det hände. Berättar inte för någon.

 

21/5

Los ageless (st vincent)

 

Vi går längs kanalen. Alla texter börjar med var vi går och jag fucking skiter i var vi går. Vi håller varandra i handen men det känns inte för vi har vantar på oss. Det är kallt tror jag men jag skiter i allt. Spriter känns i ansiktet och jag bryr mig inte om vad du tänker men du vill veta vad jag tänker på. Jag tänker på alla som varit ihop med dig innan och inte velat hoppa i kanalen, men det kan jag inte säga, så jag tar upp flaskan. Den som har cola i sig, säger jag, men det är sprit i. Nästan mest sprit. Jag dricker mer, typ sju klunkar, och plötsligt undrar jag om jag drömmer. Jag frågar dig och du säger att jag borde ta min medicin. Vem fan har tid för medicin? Vem fan har tid för någonting när man ser dina stora fucking ögon? Du säger att du är orolig för mig och jag säger att antingen kan du knulla mig eller så kan du hålla käften. Du håller käften. Som vanligt. Jag ser huggtänderna i din munn. Tar tre klunkar till. Hoppar i kanalen. Det spelar ändå ingen roll vad du tycker och vem du är och vad du vill. Vattnet sväljer mig. Det förstår jag åtminstone. Jag vill inte tänka på något annat så jag låter bli. Det är lätt i sig. Vattnet och jag, i en enhet. Du ropar från kanten. Bryr dig tror jag? Fan vet jag. Du är knappt på riktigt. Dina huggtänder ligger i min ficka. Snart dör jag och det gör absolut ingenting men vi kommer inte komma ihåg vem det var som dog och inte.

 

23/5

Full steam spacemachine (royal republic)

 

Golvet knarrar när vi går på det. Jag undrar om Kajsa har tänkt på att vi kanske kommer förstöra det. Lotta har definitivt inte tänkt på det, som hon hoppar och skuttar. Kanin, är hon. Jag säger det till Hanne och hen skrattar med mig, tar min hand. Pussar mig på kinden och lämnar ett spår fejkblod på mig.

”Erkänn, du ville bara ha det där blodet för att kunna claima mig som din ägodel.”

”Inte ägodel”, flinar Hanne, ”men nu ser du lite extra hannig ut.”

Jag skakar trött på huvudet och rättar till häxhatten. Den är obekväm. Jag tar en klunk bål och ler mot Hanne. Hen är så och blodig och jag längtar tills vi kommer hem så jag kan ta av hen den konstiga klänningen. Hen verkar tänka likadant, för plötsligt lutar hen sig nära:

”Kajsa vet att vi har varit här. Ska vi gå?”


RSS 2.0