mitt anspråkslösa förslag

har glömt att jag kan lägga upp den här. skrev den i januari i skolan. kanske inte min allra peppaste dag eller vad tror ni?;)

Mitt anspråkslösa förslag

Emma Rävås

 

 

Ett drastiskt fel på 2012 är att allt fortfarande är precis som det är. Nu menar jag inte att precis allt ska bli på något annat sätt, då det aldrig hade fungerat i praktiken, men jag anser att en hel del saker borde bli något annat än vad de är. Människan har fastnat i ett synsätt som inte förändrats radikalt på vem vet hur länge. Därför följer här en lista på några saker som borde bli något annat än vad de är:

- Alla de deprimerade borde bli gladare och alla överdrivet positiva borde tagga ner lite.

- Alla borde säga allt de vill säga när de vill säga det istället för att tiga av respekt till andra, rädsla eller annat onödigt.

- Nyttig mat borde bli god och god mat borde bli nyttig. Att detta inte har ordnats är skandalöst.

- Stereotyper, naturkatastrofer och skönhetsideal borde avskaffas en gång för alla eftersom de inte gagnar några och bara är i vägen.

- Obesvarad kärlek borde inte få finnas.

- Alla otrevliga, dryga eller rentav smått psykopatiska människor borde omvända sig innan det är för sent.

- Folk borde få använda precis vilka ord de vill utan att det blir konstig stämning. Med detta menas att man i en seriös text får skriva ordet ”psykopatisk” utan att det drar ner på omdömet.

- Alla borde få ha precis det väder de känner för utan att det påverkar någon annan. Det kan väl inte vara så svårt.

- Slutligen borde varenda människa i hela världen göra vad som känns bäst för sig själv, utan att förstöra för någon annan.

 

Personligen tycker jag att dessa krav definitivt är uppnåeliga och jag tror att många kommer tycka likadant. Därför föreslår jag att åtminstone några saker ska bli lite annorlunda. Om du kan se något bristande argument i denna text är jag mycket intresserad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0