Mitt tiotal #10: 2019

Nu gör vi slut på det här! 2019 at last! Innan vi börjar kan jag nämna att jag fuskade och inte körde citat-grejen här, för jag vet ju inte vad som kommer "stanna" från 2019. Håll till godo:

-Jag fick ett bokkontrakt! Och det tog verkligen heeela året. Skickade in i januari, hade förlagsmöte i maj, skickade tillbaka boken på sommaren och i november blev det officiellt. Mitt förlag är verkligen fantastiska och nu är det snart (typ snart) bokdags!

 

-Jag blev ihop med Stella! I april skrev hon en flirtig tweet, en vecka senare dm:ade vi och i maj sågs vi för både första och andra dejten. I juni kom hon ner hit och när hon åkt hem blev vi ihop! Jag gjorde henne besatt av Felix recenserar, vi lärde känna varandras katter, vi träffade varandras familjer och wow jag älskar den här människan.

 

-Jag och Skogis hade lesbisk fest! Skogis bakade bröd och sjöng folkvisor (bästa) och sen strömmade det in queers i himma-hemmet. Jag skämde ut mig lite allmänt, folk åt lyckokakor och vi dansade halva natten. Så jävla lyckat!

 

-Jag var i Barcelona med team Osby, Olle, Elin och Rebecka! Det var en kort resa, men vi hann med allt vi ville. Vi drack sangria i solen (iaf de som ville), kände på havet, åkte tour-buss, åt märkliga och goda tapas och skrattade massor åt dörrar som stängdes och bestick i brevlådor. Första kompis-utlandsresan: Check!

 

-Jag, Anna N, team Osby och (delvis) Kitiara var på srf:s medlemsforum! Vi skrattade otroligt mycket åt bland annat ”Gusten” och ”och jag som alltid dricker med mjölk”, smugglade in vin på den fina middagen, hade en amazing pianokväll på Almåsa, slog vad (slå inte vad met mig, det är korkat), ropade saker om Alfons Åberg och hade det så himla kul. Kanske min bästa föreningsgrej någonsin?

 

-Jag besökte Anna N:s familj i Forsa! Jag fick uppleva en Nygren-midsommar, sitta på Möljen och dricka vitt vin i solen, leka med ett barn och en hund i gräset, vakna till bra musik varje morgon, titta på saltkråkan, lära känna hennes awesome lillebror som jag bråkade med jämt och gå på fest i Delsbo där vi såg ett amazing band och åt godishalsband vid elden.

 

-Många resor nu men jag, Robert, Anna N och pappa var på Sweden rock en dag! Solen superstrålade och vi såg en massa konserter, med powerwolf som självklar höjdpunkt. Vi skrattade åt Annas ambivalens och en konstig soundcheck, jag och Robert skämtade mycket om the Beatles, jag åt churros med nutella, vi såg en hel publik sjunga tribute och sen såg vi def leppard som, lyckligtvis, spelade fotografiet.

 

-Onna var här en vecka i juli på Skåne-semester! Vi gick på quiz på mejeriet, picknickade med Skogis och kämpade på Sagas musikquiz, drack vinbärssoda i trädgården, hade en bäst musiklyssnarkväll i källaren (vi var himma pga målarna) och vi skrattade så mycket att pappa stannade utanför dörren och utbrasst ”har ni kul eller?”.

 

-Kiti var också här, för ett par svinbra helger. Vi groggade och sjöng, bjöd in en massa härligt folk båda helgerna för fest och kalas och framför allt hade vi årets bästa kväll när vi gjorde vår rök-lista och verkligen var totalt in synk! Magisk kväll när vi hörde ”böljande” låtar, blev besatta av ”sommarplågor” (bästa låten fuck all yall) och inget har varit bättre.

 

-På tal om Kiti så firade vi hennes fölsedag med kryssning! Anna N och Felicia följde med oss och vi sjöng karaoke, drinkade, dansade, försökte köpa bubbel vi inte fick köpa, skrattade mycket och såg ett jättebra coverband på dagen när vi var trötta och glada.

 

-I början av året var jag på lesbisk karaoke ett par gånger. Jag beltade ut Florence och kd Lang, lärde känna en massa fina gays, fulsjöng stronger med några av dessa, allsångssjöng total eclipse of the heart och var allmänt mer social än jag egentligen orkar.

 

-Jag och mamma var på Roskildefestivalen en juli-kväll, dagen innan jag fyllde 25 faktiskt, och såg Marina och Janelle Monae! Vi drack goda drinkar, Janelle var fantastisk och queer, själva festivalen var lätt den bästa jag varit med om och Marina…Marina. Denna fantastiska magiska kvinna. Är så tacksam att jag äntligen sett henne!

 

-Jag, Anna N och Lilla hade de genuint bästa vår- och sommarkvällarna. Vi kände livet i oss när Anna hade tatuerat sig, gjorde konstiga videos på snapchat (”nej, han ni ääär meeed!”), sjöng ”that’s how you know” och andra låtar, läste högt och till slut såg vi Felix recenserar live! <3

 

-Kan ju inte nämna alla Stockholmsresor, men jag var uppe med familjen i mars och det var både bra och vidrigt. Bra till exempel för att vi träffade släktingar, fikade på mysiga ställen, köpte min bästa kappa och såg Florence (!!!), men också hemskt för wow vilket ångest jag hade den resan. Minns det som om jag var konstant på gränsen till ett breakdown exakt hela tiden. Men vad gör man inte för Florence liksom?

 

-På tal om familjeresor så var vi i London i augusti! Där gick vi på en beer mile på underbara pubar (som jag överlevde trots 0 sömn), shoppade på Camden market och framför allt såg vi Hamilton! Det var Saras största dröm, typ, och det var en riktigt bra musikal. Men åk inte till London när det är 30+ grader hela tiden. Och om ni gör det, bo inte i en lägenhet utan aricon. Dog.

 

-I och med alla mina resor till Stockholm fick jag en massa tid med mina älskade guddöttrar. Vi lekte en massa lekar, till exempel ”hoppa gagnam style”, ”Lee klättrar upp på mig och säger att det är hon som heter Emma nu”, nån märklig simhall / café-lek i badrummet och annat jag inte alltid förstod men ändå tyckte mycket om. Nu blir jag nästan gråtig för att jag saknar dem så himla mycket. Jävla skit jag vill till Stockholm! Anyway…

 

-Min balkong målades om. Inte så spännande, kan man tro, men jävlar vad det fuckade med mitt liv. Halva maj och större delen av juni / juli var jag portad från mitt hem och fick bo himma, vilket inte var sådär väldigt optimalt. Dessutom fick Jossan ta otroligt mycket skit och mög, både från byggarna och från onda katter utanför, så hon var livrädd och sprang ut i trapphuset och gömde sig under trappan och allt möjligt. Aldrig någonsin mer vill jag vara med om detta.

 

-Jag tog tag i vad som egentligen pågick med mig och Emma Black. Det var…verkligen på tiden. Hela hösten kämpade vi med att förstå varandra och har kommit mycket närmare någon form av samarbete. Det är svårt, men det är det bästa jag har gjort.

 

-Och så en sista ”årets dag”! Jag hade svårt att välja, men tog en från den magiska stockholmsveckan i maj. Dagen började med pannkaksfrukost hos Onna med Kiti, och barnen, det bästa med Stockholm typ. Sen gungade vi i en stor gunga bredvid deras hus och Kiti gungade oss andra och slet av mina skor i farten för det var riktigt sommar-varmt. Jag barnvaktade Luna och tittade på mamma mu och på kvällen hade Onnas kör konsert! Det var så mysigt att höra dem, fikan var jättegod och på något märkligt sätt blev det så att jag sjöng solo? Ingen vet varför detta var rimligt. Dessutom invigde jag min favoritklänning som jag fick av Kiti!

 

Så! Nu är vi klara med den här resan genom tiotalet. Det var himla kul att göra den, hoppas den var kul att läsa. Hur ska jag nu dryga ut mängden svenska rubriker? Ingen som vet!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0