mitt tiotal #9: 2018

Äntligen är det dags att gå vidare i mitt tiotal! Det har ju gått hundra år sen vi gjorde det! Och detta hände 2018:

-Jag kom ut som lesbisk! Efter månader av vånda och ångest och samtal lyssnade jag på Ani di franco en dag och insåg att wow. Jag kan och får. Så jag skrev ett blogginlägg om att jag är super-lesbisk and I never looked back, goddammit!

 

-Jag startade min podcast! Den ni! Jag spelade in 35 poddavsnitt under året och det var verkligen det roligaste jag gjort på så länge. Så mycket skam kom fram, så många skratt skrattades och podden blev så bra! Jag saknar den!

 

-Jag färgade mitt hår lila! Efter många år vågade jag och jag och Anna N körde igång. Det tog ett par sessioner, men till slut blev jag Emma Carolila! Det var verkligen den bästa känslan att äntligen ha kontroll över min kropp. Jag slutade dessutom ha byxor på mig, liberation!

 

-Jag följde med Lillas familj till Madrid! Vi hade så himla mysigt! Sangria och babbel vid poolen, svingoda drinkar, väldigt öppna samtal (om till exempel chipsskålar…), läskiga tapas, en soptunnevältande kvinna och en legendarisk taxiresa där vi alla, inklusive chauffören, skrålade we are the champions för våra lungors fulla kraft.

 

-Jag skrev klart min bok! …Trodde jag. Med hjälp av en magisk manusbearbetningsgrupp (damn, långt ord) blev slutet en miljon gånger bättre.

 

-I början av året gick jag på en del klubb-event med främlingar. Jag och Lilla blev homies med en 32-årig lärare och vi dansade med en massa folk, men viktigast av allt var att jag lärde känna Skogis! Jag var hos henne och vi satt på golvet, drack bubbel, sminkade oss med glitter, blev spådda i tarotkort och sen gick vi på queer burlesque. Och Skogis stannade i mitt liv! Jag älskar henne!

 

-Jag åkte med familjen till Bryssel och hälsade på Sara när hon bodde där. Och efter vår resa (med ölprovningar och museer och grejer) åkte jag vidare till Holland för att hänga hos Shass! Vi lagade mat och bakade chokladbollar tillsammans, åt glass i vårsolen med hennes amazing svärmor, drack tusen liter te och pratade halva nätterna. Bästa resan!

 

-Jag och Anna H hade den bästa våren! Vi hade redaktörskvällar, skrivjobbade massor, såg eurovision tillsammans, översatte låtar till svenska, drack bubbel i diverse parker, upplevde Malmös gräddbad, hyllade ödlan Harry och skrattade mer än rimligt.

 

-Jag valdes in i SRF Skånes styrelse, AKA den bästa styrelsen of all time! Jag har aldrig känt mig så välkommen någonstans förut och vi hade så kul! Vi hade sommaravslutning i Köpenhamn, en spektakulär sommarfest i Åhus, massa bra faktiska möten och så mycket kul.

 

-Det var lundakarneval och jag hade a blast. På fredagen hängde jag med Anna H och såg opera, drack karnevöl och partajade, på lördagen körde jag en barrunda i Lund med Elin och Rebecka som sent ska glömmas och på söndagen såg jag Silvana slakta hela skiten live.

 

-Mycket resor var det visst, men jag och pappa var på gran canaria och Onna och hennes mamma var också där! Konstig mening men det var ju så. Vi hade mycket språkförvirring, jag och pappa fick det sämsta rummet ever, vi möttes på k1 hela tiden och drack drinkar, jag och pappa lyssnade på en massa bra musik och jag läste en hel del bra böcker minns jag.

 

-Jag hade min drinkfest! Bästa idén: Jag köpte en massa sprit och så fick man betala lite pengar per drink. Det blandades många ”apple Torsten” och annat knäppt, poesiläsning i köket var en grej, folk träffade varandra för första och ibland enda gången och det var nog den bästa fest jag haft.

 

-Jag började med konceptet Stockholmsveckor och hade två sådana, en i juni och en i september. I juni fick jag konsert av Lee, skrattade åt unga ryktenister med Onna, fick min telefon gömd av Luna, festade med Kiti och Sarah och lekte med barnen som var sjukt små då känns det som. I september hade jag och Kiti en märklig festkväll, jag läste högt för barnen (<3), vi åt pannkaksfrukost, jag var konstig med Onna och mådde verkligen bäst.

 

-Jag gick på Isas och Mickes bröllop! Jag blev ramlad på under vigseln, roastade balonger, såg Rebecka och Olle spåra ur, långdansade till zombie och viktigast av allt dansade till wedding song med en orimligt snygg tjej. Det var fan en höjdpunkt i sig.

 

-I slutet av året hade jag en

-Jag spelade nightwish med blåsorkester! Det var utan tvekan den sjukaste gig-upplevelse jag haft. Symfonisk metal, at last! Jag var en spillra på själva spelningsdagen, men lyckades ändå göra riktigt bra ifrån mig tycker jag själv.

 

-Jag hade en riktigt märklig helg i slutet av året. Först fest i ”bondeland” på fredagen för att fira Elin, med bowling och middag och allt möjligt. Sen spa med SRF lördag till söndag där det badades, åts och pågicks. Och sen direkt till Göteborg på söndagen för att se Garry Numan. Kan ni gissa om jag var trött efter det? Well I was.

 

-Lite citat kan vi ju såklart inte glömma! Några som fastnat är ”öl tjatar man inte om, det dricker man”, ”jag kan inte sluta tänka på att jag vill köpa en golvmopp”, ”nästan alla, oavsett könsidentitet, har en röv” och att ett år såklart är tio månader långt enligt…vissa.

 

-Jag hade jättesvårt att hitta en dag för 2018, men till slut blev det när jag, Lilla och Embla var på Malmö pride! Vi såg Fanny föreläsa och blev inspirerade, gick på ett pass om lesbiskt sex och sen åt vi på max och träffade en and! En and var inne på max! Vi döpte den till Silvana och Embla lockade ut henne med pommes. Det var en så lesbisk och härlig dag!

 

Shit, nu är vi nästan klara med det här ju! Bara 2019 kvar, sen kan vi officiellt välkomna 20-talet!


Kommentarer
Postat av: Shass

Först glass och sedan vårrullar är det enda sättet att göra't på. <3

2020-04-08 @ 20:11:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0