Mitt tiotal #5: 2014

Efter en vecka med vanligt content kör vi mer tiotal. Välkomna till 2014!
 

-Jag var på den berömda paris-resan! Lika bra att börja där, tänker jag. Jag och min folkisklass var i Paris en (nästan hel) vecka i maj och det var magiskt. Vi tog över en open mic bar, jag brände upp mitt hår, vi satt uppe en hel natt på en random bänk, vi hamnade i en fancy lägenhet med konstintresserade parisare, vi picknickade vid eiffeltornet och…resten hör ni i sången. Min bästa låt

By far.

 

-Jag och klassen skrev vår kollektivroman! Shit var roligt det var och vad mycket vi jobbade. Vi satt med boken hela dagar och jag tror att alla lärare tyckte vi var idioter som jobbade så hårt men vi brydde oss inte. Våra pensionärer skulle bannemig bli bra skrivna!

 

-Vi hade klassbal på Christers ”slott”! Det var ett jävla partaj där vi dansade till mumford and sons och Håkan och jag var ett jävla trainwreck. Christer, av alla människor, hjälpte mig att lugna mig med att prata om fåglar och havet på engelska. Det var viktigt.

 

-Jag, min familj och Onna var på Bråvalla! Vi såg allt från Lana Del Rey till iron maiden, från laleh till offspring och jättemycket annat. Blixten slog ner och vi överlevde, men det var högst dramatiskt.

 

-Jag läste retorik på universitetet. Kanske inte det bästa jag gjort, men kul var det! Jag höll ett lovtal till coca cola, skrattade mycket med mina ”responnsisar” och lärde mig faktiskt en hel jävla del, även om min lärare aktivt hävdade att syn var det bästa sinnet. Go die.

 

-Jag spelade in en ep! Efter ett märkligt gig fick jag kontakt med en producent och så plötsligt satt jag i ett hus i Trelleborg och klinkade fram mina låtar. Vi byggde beats, la in fåglar, trummade på speldosor och la in ”äckliga ljud”. Det var verkligen de bästa dagarna!

 

-Jag hade så mycket kul med Marie och Karl. Minns vrål om att tukta folk i herrens namn, kladdkakemuffins och tequila, en märklig fest hos några jag inte kände, julmys är mamma satte tomtar på mina ciderflaskor, öltält i Lomma och så jävla mycket trams. Och även om inte Karl var med, utan Sandy, vill jag nämna fucked up fågel-kvällen när vi spelade piano i himma-huset och drack cider som luktade lik. Och byns gamle alkis! Det var också Sandy och inte Karl. Ursäkta röran.

 

-Jag åkte på valborgskryssning med Onnas familj, Rakel och Sandra. Vi fyra blindos sprang runt i blindtåg, frågade om barer var barer, kände på kläder, dansade till feel this moment, drack fruktiga drinkar, blev bjudna på knark och blev raggade på av en tant för att vi var ”sensuella med våra käppar”. Really.

 

-Jag och Emma Black hade vårt största bråk of all time. Wow vad hon inte gillade att flytta him efter Nässjö och wow vad hon lät mig veta det. Det var några riktigt läskiga dagar i oktober I can tell you that.

 

-Mitt föreningsengagemang fortsatte med buller och bång. Jag var på en engagemangshelg som mest är känd från låten ”inte alls en siffra” (det var en riktig garderob! Ingen metafor!), ett årsmöte som mer liknade en rättegång och en julhelg i Göteborg där jag skaffade mig en fru och tydligen var så betagande att en liten tjej blev kär i mig. Det skulle jag ha vetat då.

 

-Jag joinade min mamma i det fantastiska bandet Jane Bond! Ett enda gig blev permanent och vi spelade blondie i baktakt, jag försökte arra mina låtar och vi skrev egna låtar om otroligt konstiga saker. Typ regnbågar.

 

-Familjen slutade året med en spektakulär resa till Florida! Vi lyssnade på country radio, tackade gud för ficklampan, såg krokodiler, drack goooda milkshakes och solade sönder de sista dagarna av 2014.

 

-Och så lite citat som hållit sig kvar, mer eller mindre! ”This lamb…is raw”, ”jag är ingen organisatör, bara otrevlig”, ”det var länge sedan jag stirrade en chokladask i vitögat” och ”mamma, vad mätt jag blev!” är några såna.

 

-Okej, årets dag är…inte direkt en dag, utan ett dygn. Jag var så kär att jag hade ont i kroppen, vi läste upp våra texter på kulturhuset och det var sån jävla vår ute. Vi klassfikade, jag och Åsa choppade och på kvällen satt vi på stenar och åt glass. Plötsligt sa jag ”får jag säga en väldigt cheesy sak? Jag är så sjukt glad att ha dig i mitt liv.” Dagen efter, och efter att ha lyssnat på Angels med the xx som besatt, kom jag in till Åsa och hon spelade first aid kit och gav mig saker hon hittat. Vi köpte klänningar till mig och jag fick sms från han jag var kär i. Jag svävade verkligen på moln dammit.

 

Och om jag minns rätt lär de där molnen följa med in i nästa år, fast inte om samma saker. Vi ses där!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0