Mitt tiotal #7: 2016

Nu börjar vi närma oss nutid ändå!

-Jag ska prata om roliga saker, massor, men vi måste fan börja med att wow vad jag mådde skit 2016. Hade nästan konstant undergångskänsla, vaknade med hjärtklappning, grät jämt, hade självmordstankar for days och ångesten var skyhög verkligen. Vet egentligen inte vad som gjorde att det spårade, men det gjorde det onekligen.

 

-Så till mer roliga saker: Jag började på författarskolan! Efter det mest genuina personliga brevet of all time (skäms nästan) kom jag in och fick gå mitt livs utbildning. Jag fick skriva bok med riktigt bra handledning, skriva andra texter jag älskade och framför allt umgås med skrivande människor konstant. Det bästa jag varit med om.

 

-Jag spelade in mitt album! Trots enorma mängder ångest under och över inspelningarna (så kan man säga) var det hur kul som helst. Vi hade synth-party hos Marie med fireball och rodes-inspelande, vi fick hjälp av en fantastisk saxofonist, jag och Christopher hade hur mycket kul som helst från demohelg till mixning, vi åkte runt hela Skåne på jakt efter en kontrabas och jag har aldrig lärt mig så mycket tror jag.

 

-Jag åkte på en stockholmsweekend med Tiara, som jag då aldrig hade träffat! Kanske mitt mest yolo någonsin, men vi hade så himla kul. Framför allt såg vi Maria Mena, en fantastisk konsert, men vi hann med så mycket annat. Vi drack drinkar på ett jättetrevligt place, fikade på ett supermysigt café, skrattade åt alla stadens trappor, flyttade in på pizza hut, träffade en svinkonstig tjej som frågade om jag ser med min pinne (sure do) och lärde känna varandra at long long last.

 

-Familjen var i Frankrike i tio dagar! Det var vaaarmt, men ändå blev ”nu skulle man ha en kofta” Saras slogan. Hon är weird. Vi bodde i ett coolt hus, lekte lekar på restauranger, åt anka (mest jag), skrev låtar på stranden (Sara) och misslyckades konstant med konseptet franska.

 

-Jag och Saga började damhänga! I mars träffades vi utanför skolan och i maj hade vi vårt första proper damhäng. Vi blandade misslyckade drinkar, började upptäcka vår gemensama kärlek för the weeknd och lärde oss att samtala i en enda röra av historier.

 

-Jag hade min roligaste spelning ever på viktoriateatern som förband till Sofia Thelin! Christopher var teatralisk af, jag fick ett franskt fan, jag hånglade backstage (det syntes…såry) och sen drack vi massvis med champagne. Vi blev dessutom recenserade i sydsvenskan!

 

-Jag och Linus hade en jävla massa kul. Vi firade honom på o’learys med livets hoppborg, blandade vin och sockerdricka, pratade om bär istället för mitt liv, dansade till skyline, hittade Göran (!), skrattade åt monet och retoriska poänger som hette gullefjun och ropade om drake på solsidan.

 

-Det är svårt att prata om detta märker jag, men let’s go: Jag och Christopher var…mycket. Det var mycket gråt och bråk, men vi minns det bra nu tycker jag, för mycket var bra. Vi såg superbowl och hejade på carolina-laget, vi hade en amaaazing helg för att spela in sång till skivan, vi hängde en del med hans familj, vi var massor på malmöfestivalen, vi skålade i äppelöl vid valborgselden, vi tog över Halmstad med en svinrolig spelning, vi åt middagar på lilla torg och var bara himla kära.

 

-Jag lärde känna mina annor! Framför allt Anna H och jag hade kul under hösten. En del after skriv, ett par vinkvällar hos mig, massa babbel och skivlyssning och äntligen någon att prata ungdomsböcker med.

 

-Den beryktade karaktären kändisemma föddes! Detta betydde att jag var med i radio vid tre olika tillfällen under några veckor (första gången, på din gata, var fantastisk), var ””fotomodell”” för nåt mojs om ledsagning och hamnade i en tidning där jag sa att jag inte gillade sparris. Rimligheten själv allt detta. Så vi kallade mig kändisemma en del.

 

-Under våren och sommaren hade jag ett gäng kvällar som jag inte vill missa här. Som när jag åt på pintxos med mamma, Sara och Benjamin och vi sjöng barnvisor och flamsade. Och när jag hamnade på botulfs med Karl och Christopher och vi blev bästisar med nåt random punkargäng som jag aldrig har träffat igen. Eller när jag följde med mina föräldrar på after work och pratade oavbrutet med folk jag inte kände och mådde helt exemplariskt. Det var tider det.

 

-Jag fick Filippa som ledsagare! Hon var så jävla bra you guys. Vi var på malmöfestivalen och såg bland annat Marit Bergman och Ane Brun, vi simmade, vi tittade på glas och vi skrattade massor.

 

-Under hösten hade jag två bra stockholmshelger. Den första var hos Onna och då fikade jag med hennes pappa (utan henne…), skrattade åt Melissa Horn och var med på deras årliga hösttradition med våfflor och lövhögar. Den andra var med familjen och då åt vi tapas, såg bullets over broadway-musikalen, var på abba-museet, åt indiskt med Onnas familj och firade före-jul-jul litegrann.

 

-Inte många citat i år, men några har levt kvar. ”Vad är det för jävla öl?”, ”nu spelar mormor wordfeud!”, ”nu är hon inte blind längre, för nu är hon död”, ”ibland måste man hälla sprit i sin barndom” och såklart ”först trodde jag det var kvinnor som alltid hade rätt, men kom jag på att det är Emma som alltid har rätt!”

 

-Och så årets dag! Det var när jag var hos Tiara och skulle fota till albumomslaget. Dagen innan var det fest och vi badade badtunna och grejer, men den här dagen tog vi alltså bilder. Vi klippte en peruk och sjöng maria mena jättehögt, filmade massa konstigheter, sminkade mig som emo, sprang till ett tåg vi missade och alltså jag vet inte, jag var bara så trygg där.

 

Nu är det sjukt långt, det här, och längre ska det bli! (pust…) ses 2017!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0