mitt tiotal #8: 2017

Japp, redan dags igen. Såry. Men nu kör vi det märkliga året 2017!
 

-Jag blev med katt! Jossan kom in i mitt liv, eller ”Josef” som jag trodde då. Det heter hon ju fortfarande, men då kallade jag henne så och dessutom ”han”! Sjukt. Förutom detta hade vi det bra: Hon vågade gå ut i köket efter några dagar, vi lekte och gosade, hon lärde sig hur svårväckt jag är (varje gång jag får en morgon-klo i ryggen vill jag typ dö) och ja, vi insåg slutligen att hon var en tjeja.

 

-Jag fick en lillasyster det här året! Det kunde verkligen ingen tro. Vi kände ju redan varandra, typ, och när jag hade styrt upp hennes artonårsfirande (så jävla konstigt att det var jag som gjorde det?) bjöd jag in henne på vinkväll hos mig. Vi ville dessutom testa att spela ihop. Och som vi spelade och hängde alltså! Min viktigaste relation de senaste åren by far. Vi drinkade på mello yello, spelade mina låtar (även när de gick i tre och en halv tonart), började prata bl-språket och ja…blev systrar. <3

 

-Jag skrev nästan en hel bok 2017. Det är ju lite förenklat va, men definitivt majoriteten av boken skrevs 2017. Den förvandlades massor (AKA blev mörkare och innehöll mer sex och droger…) och jag hade så många skrivpass med bra människor.

 

-Mot bättre vetande blev jag aktiv i us igen. Jag var riktigt taggad och blev vice ordförande på riksnivå, men nästan direkt visade sig sprickorna i organisationen och jag hamnade mitt i en konflikt av episka proportioner. Det var en riktig jävla soppa och jag är långt ifrån säker på att jag hanterade det bra.

 

-Jag hade så himla kul med min klass! Jag anordnade en klassfest där vi åt bok-tårta, jag umgicks med gud på bokens dag (sjukt att jag har kallat två olika personer ”gud” som smeknamn), några av oss hade en amazing barrunda i hyllie (att det ens går!) och i slutet av året hade vi en annan härlig fest där jag råkade stöta på straighta tjejer…woops.

 

-Jag gick i terapi (när får man säga att man gör det egentligen?) hos först en lösningsfokuserad psykolog och sen den jag har nu. Den första lärde mig massor om skalor, good enough och att våga tro på mig själv, och min nuvarande som kom in i slutet av året blew me away med sina märkliga metoder (ibland kan man tydligen stå upp!). Jag hade nog varit någon helt annanstans om det inte var för dem.

 

-Trots hur allt slutade hade jag och Linus jävligt roligt. Vi drack eldshots på shotluckan, Linus beställde vatten med grädde (legendariskt), vi spelade in videos till folk om magiska drinkar och att vara is-anhängare, jag vrålade att man måste tygla party-brösten, vi åt hamburgare utan att komma på att vi glömt lägga i köttet i bröden och det var bara jävligt kul och bra.

 

-Och vi ska väl inte glömma detta heller: Jag gjorde slut med Christopher. Det tog en jävla tid men till slut hände det. Jag minns hur jag knappt kunde andas första dagen, men sen var jag nog mest lättad. Faktiskt. Det var svårt, ibland är det fortfarande svårt (det är ju jag liksom), men det var bra.

 

-Jane Bond splittrades, men went out with a bang. Vi spelade in två låtar som hamnade på spotify (när vi dansade så det hördes på inspelningen, det får man visst inte), hade release för dessa hos Karin och hade vår sista spelning på glorias. Denna spelning är dock mest känd för hur mycket vi festade kvällen innan och hur sliten jag var på en viss brunch efteråt…

 

-Jag och mina storkar (Robert, Annoushka och Olle) hade semester på Almåsa! Först hade vi en legendarisk messenger-konversation där vi blev just storkar och ville skicka folk till Italien, och sen åkte vi dit (inte till Italien då). Där blev verkligen allt ”en grej”, vi badade badtunna, vi läste märkliga kokböcker, vi drack vin ur koppar på rummet och jag berättade sagan om fjärilen som sa ”aha”.

 

-Hela familjen åkte till montenegro! Det var en jävla resa det. Vi spelade kort och drack cocktails på stranden, åt middag på en jättefin innergård, skämtade massor om vodka (mest jag och Benjamin) och jag tror fan jag mådde bra typ jämt på den resan? Sjukt ju!

 

-Den här bloggen fyllde tio år och jag firade med en bloggfest! Jag fixade en svinhärlig bordsplaceringslek, mamma gjorde blogg-koppar (!), vi sjöng snapsvisor av varierande grad och det blev en himla bra fest!

 

-Jag och Filippa var det bästa ledsagare- och brukare-teamet någonsin. Jag lärde mig uppskatta fina saker och därför tittade vi på massor av glas och shoppade många fina klänningar, men vi var också på standup (och lärde oss att aldrig säga att vi hade flow…), konserter och en massa annat.

 

-Jag fick äntligen träffa Kitis barn, mina guddöttrar! Jag vill inte alls tänka på att det gick så lång tid. Jag var med på Lees treårsfirande (och nu fyller Luna tre! Hallå symmetri!) och Luna var så liten att hon klämde på mina bröst för att hitta mjölk. Jag älskar dem så jävla myckeeeet!

 

-Vi slutar de faktiska punkterna med skryt: Jag blev headhuntad av idol! Det är fan bananas. De mailade mig och ville att jag skulle vara med! Sen ghostade de mig, i och för sig, men…ändå!

 

-Och citat fanns det! Några som fastnat är ”nä du kan kastare!”, ”det behövs tre för en trekant…jag glömde det”, ”vem var det vi skulle döda?”, ”för jävelen, töser, var rädda om er!” och ”det ordnar sig alltid, men det skiter sig rätt ofta”.

 

-Årets dag var i alla fall inte svår att välja! Det var vår, jag kände mig ”nykär i allt” och åkte till skolan för att ha textsamtal…utan att ha läst några texter woops. Sen bjöd jag hem ett gäng till mig och vi satt på balkongen, solen stekte och vi pratade och sjöng. Och jag blev superförälskad i (ännu) en Anna. Hon och jag sjöng follow your arrow och flätade hår och alltså wow vad fin hon var. Och dagen. Den var också fin.

 

Wow, 2017 var nyss men också så sjukt länge sen känns det som. Blir typ yr i huvet. Men vi ses 2018!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0