Om du inte orkar då andas jag dina andetag, det ska bli bra

Rubriklåt: Tid att leva med Ida Wiklund
 
2020 har verkligen varit orons år. Jag har mått förhållandevis bra hela året, inga riktigt avgrundsdjupa svackor här, men wow vad jag har oroat mig. Inte bara för pandemin (sjukt att nämna den i bloggen), nästan inte alls faktiskt, men ändå. Verkligheten att mormor är 80, snart 81, och inte skulle klara det om hon blev sjuk. Det säger hon själv. Det är ju ingen absolut sanning men sannolikt är det. Och det är svinjävlaläskigt. Vad är jag utan henne liksom? Vad är någonting utan henne?
 
Och just det där kroppsliga är det som har blivit så jävla påtagligt. Jag har inte tänkt särskilt mycket på kroppar innan. Sjukdomar är nåt man får ibland, sen blir man frisk, inget konstigt. Det blev lite på riktigt när pappa fick diabetes, men det gick så bra hela tiden så det var lätt att blunda för. Men i år, alltså shit vad sjuka folk är! Idag opererades mamma. Det gick bra och var ingen stor operation, men ändå. De sövde min mamma! Det får man inte för min mamma får inte vara sjuk! Och Matte har fått nya tumörer och jag kan knappt tänka på det för jag vill bara kräkas. Det är en riktig risk att hon inte klarar sig den här gången. Sånt ska inte kunna hända! Och ja, ja jag hör mig själv, det är verkligen äckel-naivt det jag säger. Men jag är verkligen inte van! Hur hanterar jag ens detta att folk kan bli och blir sjuka och sen fortsätter vara det? Huuuur?
 
Och det är inte så att folk bara är sjuka i kroppen heller. Såklart inte. Såklart mår alla dåligt i psyket också. Och jag menar inte att ni ska läsa det här och tänka "oj nu måste jag sluta prata om hur jag mår med Emma för hon har så mycket att oroa sig för" (jag hör tanken, jag hööör den), för så är det inte. Men vad fan, kan folk få må lite bra eller? Kan mina bästa få ha ett bra liv kay thanks? Det hopar sig liksom verkligen och jag spenderar så löjligt mycket tid med att tänka på och framför allt undvika att tänka på allt det mörka. Och det är väl tur att jag inte själv kollapsar, kan man säga. Det kommer kanske 2021. Eller kan inte det få bli ett bra år? Snälla?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0