Ni som håller flaskan kär, varför hamnar ni alltid här

Rubriklåt: Ni som håller flaskan kär med Julia Frej
 
De får dig att tro att det som händer är normalt. Smyger in lögner i vanliga samtal, ändrar sin historia, säger "det har jag aldrig sagt" och "det har aldrig hänt". Får dig att tro att det är du som har fel, för då kan de använda det emot dig. Det är inget de gör medvetet, det sitter i muskelminnet. Att undvika tydlig kommunikation är a och o för deras överlevnad.
 
Så de får dig att tro att det är du som är orimlig. De älskar ju dig, varför litar du inte på dem? Varför är du så tjatig, negativ, paranoid, självisk? De ger ju dig allt! Och nej, jag vet precis vad du tänker, de måste inte säga det här. De måste inte förolämpa dig. De kan visa allt detta med enorma känsloyttringar, stora gester, stora ord. Nej, stora gester är inte alltid fina. Inte om de får dig att känna dig otillräcklig eller orimlig som påpekar allt det där andra.
 
Förvirring är det bästa de vet. Rör ihop detaljer, få allt att verka lite oklart för det klara klarar de inte av. Det är det missbruk ofta är, att få allt att bli mindre klart i huvudet. Så de ljuger om allt möjligt skit för de vet knappt själva längre. Alla lögner är inte logiska, allt är inte taktik. Det mesta är överlevnad.
 
Men de får dig att känna dig så viktig! Du är det bästa som hänt dem, den enda som förstår, deras bästa vän! Ja tro fan det, för du står ut. Om du tittar omkring dig har de flesta andra försvunnit. Och om allt inte är i extremer, om du inte är det viktigaste de har, hur ska de då kunna hålla dig i deras kaotiska, svartvita värld av mörker och glitter? Det finns ingen vardag där, ingen trygg sömn och inga måltider på rimliga tider för vardag är tråkigt.
 
Och varför är vardag tråkig? För vardag innebär att man inte kan missbruka. Deras favoritsubstans blir svårare att ta och hantera. Då är det lättare att bygga murar av kaos runt sig. Murar av kaos, känslor och brist på info. För det värsta som kan hända är att de måste sluta. Inte bara sluta missbruka, utan sluta kaosa över lag. De vill inte behöva vara i den vanliga världen. Men den vanliga världen är bättre. Den är på riktigt det.
 
Nej jag är ingen expert på missbruk. Jag har inga erfarenheter av det. I don't need any. Jag har kanske inte alla rätt här men så här mycket vet jag: Det är inte värt det att vara med en missbrukare som inte aktivt vill bli bättre. Det behövde jag säga. Tack för mig godnatt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0