Du kommer bli så kär att du måste kräkas, du kommer bli så kär att du inte kan äta

Rubriklåt: Helli med Marcus Krunegård
 
Så, jag lyssnar ju på en podd där de läser twilight nu. Så givetvis tänker jag på vad för skit twilight har lärt mig. Inte lärt mig som lektioner om livet, utan lärt mig som i toxic behaviors. Ja, alla har nog hört (om inte annat så från mig) att böckerna är fuyllda medpsykisk misshandel, kontroll, gaslighting och killar som literally gör sönder sin flickväns bil (detta händer!). Men wow vad mycket mer det finns. Och det jag tänkte på just nu var: Twilight har lärt mig att de enda känslorna som räknas är de starkaste.
 
Bella är helt jävla orimlig i sina reaktioner. Hon svimmar, skriker, får panik, hela tiden. Inte av vampyrgrejer nödvändigtvis, utan mest av kärleksgrejer. Det finns inget lugn mellan henne och Edward. Bara intensitet och stora gester och forever-talk. När Edward "lämnar" Bella (sluta använda ordet lämna de har varit ihop jättekort tid!) är hon totalt sönder, bara skriker och kan inte göra något och hatar allt som är bra. Och alltså jag tror jag trodde att breakups skulle vara så? Att man måste kräkas och inte kan äta, som rubriklåten säger. Och det kan vara så. Kärlek kan vara så och uppbrått kan absolut vara så. Men jag tror inte att jag var den enda som kände sig skyldig när jag gjorde slut med någon och sen kunde leva vidare. Jag var inte kglad, menjag klarade mig. Och det händer inte i twilight. I twilight kommer tönten tillbaka och allt är right as rain igen, som om inget hänt. Hon lär sig inget, hon får inte må bättre utan honom, när hon är nära att dö (via accidental självmordsförsök...that's a thing) är hon lycklig för att hon får se en fantasi-bild av Edward. No kidding, hon är nära att dö och inte ens då känner hon att det finns mening med livet utan vampyrkäräket Och detta läste alla tonårstjejer! Hur jävla läskigt? Ja, vi lär alla småtjejer att de ska leva för en kille och att det är helt jävla normalt att svimma och spy av sina känslor hela tiden. Jag får fucking panik av att det finns! Och alla som ba "alla hatade bara twilight för de hatar allt tjejer gillar" yeah no, det här är så jävla harmful. Med det sagt, bättre skrivet än fifty shades. Typ en miljard gånger bättre. Sjukt nog.

Kommentarer
Postat av: Marie

YEAH! Exakt!
Nu är detta 50 shades i och för sig, men jag får fortfarande panik när jag tänker på att min lillsyrra, då 18 år, drömde om någon som Christian Grey! "Men han kontrollerar ju henne." "Nej, han är rik och ed gentleman'" Samma med Edward. Fast han är vampyr, inte rik!

2021-10-01 @ 08:12:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0