Du ser saker som jag inte ser i mig själv

Rubriklåt: Lägenheten med Nadja Evelina, den ultimata låten om vänskap
 
Jag tycker inte att vänskap bara ska vara roligt. Det låter som om jag pratar om att vara där för ens vänner när de är ledsna och sånt, och det är viktigt, men det är inte så kontroversiellt. Det jag vill prata om nu är det lite mer jobbiga jobbet i att vara vänner: Att vara ärlig. Och det är tydligen kontroversiellt?
 
Det är mina vänners jobb att berätta för mig om jag gör fel. Inte bara mot dem, utan alltid. Om de är på min sida utan all info är de inte bra vänner. De ska kunna call me out. Om jag bara vill klaga är det en sak, men då får jag väl säga det, it's not hard. Och, ännu mer kontroversiellt, mina vänner måste kunna säga om någon annan gör dåliga saker mot mig. "Jag vill inte prata illa om din partner", sa en vän till mig en gång. Och jag blev helt perplex för det är ju en del av jobbet? Om Stella skulle vara dålig för mig förväntar jag mig att få veta det! Om någon tycker att hon är elak eller bara konstig eller vad som helst vill jag ju veta det! Men folk tycker inte att man ska säga sånt?
 
Det är ju en grej, typ "x gjorde äntligen slut med y så jag fick säga vad jag tyckte." eh? Jag vill ju veta vad mina vänner tycker om personen jag är ihop med? Liksom inte bara i relation till mig utan bara vad de tycker om hen. Och med samma logik vill jag kunna berätta vad jag tycker och tänker om mina vänners partners / andra viktiga personer. Men folk tycker att man ska visa nån slags hänsyn för att ens vän älskar personen och alltså jag kanske är korkad men jag fattar inte? Vad har man ens vänner till om man ska vara finkänslig med dem? Det kan man väl vara med främlingar! ...om någon undrar hur jag är gryffindor, this is how. Och nej, ingen har sagt nåt om Stella, det kom bara upp generellt igår att folk inte gör såhär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0