Att bry sig lagom mycket

Det är inte särskilt relevant för någon egentligen, men det har varit lite drama på twitter lately. Basically började en tjej som jag följde förut pladdra om att ickebinära bara vill ha uppmärksamhet, att de är vita ungdomar som vill ha ett förtryck att claima och att de ofta "tjejer" som hatar kvinnor och därför vill de inte vara en. Eeeh...okej. Från ingenstans kom detta dessutom. Folk jag känner blev väldigt ledsna och kände sig otrygga, men tjejen blev backad av en massa andra...bland annat en person jag länge sett upp till. Den här andra personen hävdade att det inte gick att "bedriva feminism" om folk är ickebinära, typ så i alla fall, hon sa det smartare än så. Det är otroligt orimligt men det goes without saying. Till slut fick jag avfölja henne, vilket kändes jävligt jobbigt.
 
Detta är som sagt inte så kul, men jag kan inte släppa det. Mainly this: Hur fan kan folk tycka att andra identiteter vara så jävla viktiga för folk? Liksom, I've done this too. "varför har folk mer än ett pronomen det är weird", "nej du kan inte vara lesbisk och använda han-pronomen" och annat sånt har jag sagt. Men frågan är väl egentligen: varför inte? Liksom vad gör det för skillnad för mig? Okej om en massa ciskillar ba "jag är också flata jag gillar ju tjejer" men deeet har ju aldrig hänt? Så liksom vem bryr sig? "det är svårt att bedriva feminism" well det kanske inte är allas mål? Folk kanske bara vill må så bra som de möjligen kan? Och ja, ibland kanske "tjejer" vill använda andra pronomen för att det suger att vara tjej i det här samhället, men vadå då? "ni urholkar begreppet kvinna!" lol ok vem fan bryr sig om begrepp om man kan må bra? Det är ju verkligen så enkelt.
 
Lite samma tänker jag på med system. Folk på internet är jäävligt peppade på att berätta för andra att de minsann! inte alls är ett system, de fejkar bara. För det är minsann inte coolt, det är en sjukdom! För om man har en sjukdom måste man vara det perfekta ledsna offret som inte kan prata om sina problem på ett chill sätt. Men liksom...vadå då? Vad spelar det för roll om folk mår bättre? Liksom, jag har ingen osdd-diagnos. Jag kanske aldrig får en. Men vet ni hur mycket bättre jag har mått sedan jag kom ut ordentligt som system? så vem. fan. bryr. sig!
 
Och då är vi tillbaka på the old saying "jag bryr mig inte om vem du ligger med" som folk säger när de vill verka accepterande. Men det gör ju vi. Vi bryr oss om att vi är gay, bi eller trans, eller om vi är system. Så det där argumentet håller bara halvvägs. Vi behöver att folk ska bry sig om oss, fråga saker, ta hand om oss. Så...jag vill att folk ska bry sig men också inte bry sig? Jag vill att folk ska vara intresserade, men lite jävla rimliga och snälla. Och jag blir så ledsen in i hjärtat när folk inte är det, det är bara det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0