Mitt tiotal #4: 2013

Oookej nu kör vi, det märkliga året 2013!
 

-Jag tog studenten! Jag gick på bal med Aron (som hade kostym och ryggsäck, king) och på själva studentdagen fick jag ett tal av ingmar och en fin låt av familjen, men själva utspringet var ju lite antiklimaktiskt.

 

-Efter mycket slit satte vi upp vår riktigt dåliga musikal. Jag och Elin gick till subway varje fredag och skvallrade om allt kaos, jag och Frida kämpade med manuset och själva musikalveckorna var en jävla ride. Alla citerade repliker, jag lärde mig koreografi mot allas vilja, Elin ströp en lampa av ilska, jag hade en omtalad bitch fight med en gardin och framför allt sjöng vi så himla mycket. Och jag skrev in ett flatpar. Såklart.

 

-Jag var med i metal-ensemblen! Satan i gatan vad kul det var. Vi spelade en massa powermetal, men etta joinade plötsligt bandet och en trea ragequittade (en bra historia om någon inte har hört den) och jag valde såklart en cringey duett. Generellt kände jag mig så on point musikaliskt under våren och det berodde mycket på min sånglärare. Hon var verkligen den bästa jag haft, utan tvekan.

 

-Jag, Elin, Olle och Isa hade en kickass sommar i olika konstellationer. Vi var på landskrona pride och såg västgrillen (det är en grej), såg def leppard på sofiero under mycket trams, hängde massor i Isas lilla lägenhet, köpte sprit i helsingör, firade midsommar hos Olles föräldrar och hade verkligen så jävla roligt trots en massa drama som pågick vid sidan av.

 

-Jag började på författarlinjen i Nässjö! Såhär i efterhand är det nästan orimligt att jag vågade och kunde och det säger en del om mitt psyke då och nu alltså. Jag flyttade upp och gick en underbar skrivutbildning där jag fick skriva en barnbok om ankor, en misshandelscen mellan två pojkvänner, ett drama om run to the hills och en massa mer. Och så jävla kul vi hade! Vi började allt med ett bokbål, planerade mord i Eksjö, skrev en bilderbok om djur och var en riktig klass.

 

-Mot bättre vetande blev jag aktiv i us, eller is som jag skrev i bloggen. Så jag var på diverse möten i Växjö, var med och bildade us syd, besökte riksstyrelsen (som var så mysig på den tiden) och var på mitt första forum i härnösand. Jag var ofta arg och ledsen, men hade också hur kul som helst och till slut blev jag till och med vice ordförande i syd!

 

-Efter mycket om och men provade jag det här med alkohol. Min första cider var på botulfs (sjukt eller hur!) med Elin och gänget, jag och Onna hade en ”nu testar vi sprit-kväll” med tunnelbaneluffande mitt i natten och min första fylla hade jag med Marie och Sandy, på malibu och cola…rekommenderas ej. Jag hann också dricka glögg i eksjö och skriksjunga adele, gå på fest hos Marie och verkligen testa mig fram i min egen märkliga takt.

 

-Jag och Agnes åkte till Stockholm och såg Passenger. Konserten var sviiinbra, vi fick höra en låt vi älskar för första gången och jävlar vad konstiga och roliga vi var. Vi fick be om ursäkt på tåget för att vi skrattade så mycket. Vi sov i blindhuset och åt kladdkaka till frukost med Onna och Sandra och allt  kändes så fint. Och vet ni? Stella var på den konserten! Huuur romantiskt?

 

-Jag och Elin genomförde vår välgörenhetskonsert embrace life! Vår lineup var riktigt bra, Aron räddade oss när vi behövde en crew-medlem i sista minuten, jag sjöng born for this med f-duck (”jag hostar blod! Det blir inte mer metal än såhär!”) och allt gick fan enligt plan. Efteråt redigerade jag och mamma en video med klipp från onstage och backstage och alltså det var så jääävla roligt! Den finns på youtube än idag, faktiskt!

 

-Jag lärde känna Åsa! Wow vad kul vi hade i Nässjö. Vi tog massor av turer till ICA och hemmakväll, skrivfikade på thimons och sjöng hur mycket som helst. Bernard slog henne på näsan, jag dök ner över pianot när micken ramlade och vi umgicks så intensivt en dag att jag helt glömde äta middag och vad klockan var.

 

-Det här är inte en bra, men en viktig sak. Rickard dog det här året. Det tog hårt på flera av oss som blev kvar, även om vi inte känt honom på länge, och jag tänker ofta på honom. Du är jävligt saknad, Rickard.

 

-Nu muntrar vi upp oss igen, som man gör, för såklart fanns det citat som levt kvar även 2013! ”Varför heter det green castle när slottet är svart?”, ”-när man talar om trollen! -Har ni talat om troll?”, ”det finns inga kalkoner i skogen!”, ”livet är hårt när man letar efter Göran” och både ”jag har inte vänner.” och ”om han inte har vänner, vad har han då? Ekorrar eller?” kom från detta år.

 

-Att välja årets dag var riktigt svårt, men jag väljer en i september. Jag hängde med Olle och Isa i Malmö och vi satt först på max och sen på en bänk där jag och Isa fick ett enormt skrattanfall. Sen köpte vi pepparkakor som vi åt på en fontänkant och efteråt åkte jag med mamma för att se Maria Mena, en riktigt bra spelning som kändes intim och viktig för både henne och oss. Det var en riktigt bra dag det.

 

Nu börjar de bli längre, de här. Ses 2014!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0