20 låtar jag gillade 2020

Ni vet kanske att jag när en töntig dröm om att få prata om musik i någon slags publikt forum. Det kommer jag säkert inte göra, men jag har ju en tramsig blogg, så jag kan prata om musik på den! Så det ska jag göra nu, och prata om 20 låtar jag gillat från 2020. Jag kör ingen rangordning, utan ännu rimligare, nämligen bokstavsordning! Let’s go!

 

1.       Reasons I drink med Alanis Morissett

Ibland vet man redan på titeln att japp, this is going to work for me. Den här låten var verkligen en sån, och när jag väl hörde den blev jag inte besviken. Alanis skildrar psykisk ohälsa och missbruk om vartannat och just att hon inte är så ung som de flesta artister ger en starkare botten till låten. Jag älskar hur hon inte bryr sig om betoning eller frasering utan låter texten leva sitt eget liv, och hennes märkliga sångstil gör sitt för känslan. En riktig deppig banger, den bästa sortens banger!

 

2.       Real talk med Angie K

En riktigt bra sommarlåt är bland det bästa jag vet. Vet ni vad som också är det bästa jag vet? Just det: Lesbians. Så vad sägs om en tvättäkta flata som sjunger en sexig och soldränkt sommar-jam om att vilja gå hem från baren och ligga nu på momangen? Att hon slänger in lite spanska och en riktigt catchy melodi gör inte saken direkt sämre.

 

3.       Therefore I am med Billie Eilish

Jag kan inte säga att jag varit särskilt imponerad över Billie Eilish’ singlar i år. Everything I wanted var okej men lite märklig och my future var alldeles för seg, men sen kom den. En refräng som suger tag i en och bygger upp till ett diss track av…ja, vem är lite oklart, kanske alla. Om man är Billie Eilish kanske man får dissa alla i en enda snappy låt. Och produktionen sen! Finneas slaktar, men det är ju inget nytt. He was born that way så att säga.

 

4.       Same devil med Brandy Clark och Brandi Carlile

Lesbisk country. I d-moll. Med inte bara en flata utan två. Jag menar, vad mer behöver jag säga? Okej, lite kan jag säga, till exempel att stämmorna är off the charts och själva budskapet är svinbra: Alla har sin skit, men det är samma mörker. Vi behöver inte jämföra. Det jag kanske hade önskat är en ordentlig vers för Carlile, men jag tar det jag får.

 

5.       Julianna calm down med the chicks

Satan vad jag inte var redo för den här låten. Jag hade väl helt okej förväntningar på den nya chicks-skivan, men försökte att inte bli för hype. Men sen kom andra singeln och…wow. Den boxade mig verkligen i magen. Hur ”calm down”, som kan låta så nedlåtande, blir mjukt och varmt när Nathalie sjunger det. Hur hon säger karriärens första ”fuck”, bara sådär, så att det knappt hörs. Och känslan av att hela bandet omringar en och tar hand om en, oavsett vad man går igenom. Breathe, it’ll be okay.

 

6.       No talk med Ellen Krauss

Jag önskar att on the bus fick vara med här, men den kom ju tyvärr inte ut igår, så jag får ta den här istället. Inte för att den inte är värd det. Första gången jag hörde den var den akustisk och hon sjöng den live först i radio och sen när vi såg henne, så vi blev förvånade när den släpptes med en glittrig pop-produktion. Först var jag skeptisk, men nu älskar jag den: hur rösten skimrar och nervositeten och kärleken liksom vibrerar i musiken. (Men om jag fick den akustiska versionen hade jag inte varit ledsen direkt.)

 

7.       I hate everybody med Halsey

Seriöst, att välja en låt från den här skivan var det svåraste. Manic har så många bra låtar att jag nästan blir yr när jag tänker på det. Men finns det något mer tillfredställande än att sjunga ”I hate everybody”? Ja, kanske att sen få höra Halsey medge ”maybe I, maybe I don’t.” Det känns verkligen som en representation av 2020, insikten att man kanske inte måste hata folk. Sjukt ändå på något vänster.

 

8.       Tro på er ruin med Hurula

Okej, jag kanske inte gillade hurulas nya platta särskilt mycket. Jag tyckte mest att den var tråkig, måste jag erkänna. Men den här första singeln är en äkta hurula-dänga, med tillhörande magsug-refräng och catchy gitarrer. Kanske inte det bästa jag hört med honom, men riktigt bra är det.

 

9.       Min inre svarta lista med Iiris Viljanen

Att Iiris Viljanen gav oss en ny skiva var både oväntat och festligt. Och kanske att man är ju bara människa är en bättre historia, och att sordin har mer känsla, men den här har en text som är helt fantastisk. När man är som allra tröttast på vidriga slämmiga äckel är det verkligen den här man behöver, och just hur personlig den är gör den så mycket bättre. Hon berättar verkligen om hur olika män har förstört för henne och man hatar dem verkligen lika mycket som hon.

 

10.   När jag går in nånstans och känner mig utanför med Jacob Hellman

Jacob är tillbaka och det är ju bland det bästa som finns. Kan ni ens fatta att vi får vara med om Jacob Hellmans återkomst? Och att den här låten är så bra skadar ju inte liksom. Titelraden är så fin och dessutom är soundet så varmt och gitarrigt och hans röst och särskilda fraseringar gör allt bättre. Nu hoppas vi på skivan!

 

11.   Only children med Jason Isbell

Jag var inte ett så stort fan av Jasons nya skiva, men en riktigt bra låt hittade jag i alla fall. Jason sjunger till en vän han kände, som också skrev, men som inte lever längre. Han minns deras uppväxt och hur pretentiösa de var, men hur bra de ändå var på att skriva. Det är dessutom en riktigt fin countrylåt med bakgrundsstämmor från hans fru Amanda Shires.

 

12.   Skriva om dig med Kasino

Tack, discover weekly, för att du gav mig denna dekadenta och drömlika låt. Jag har aldrig hört talas om bandet innan, men det här är en så inspirerande och bra låt om känslan när man är så kär i någon att allt känns värt att berätta om. Älskar också att melodin aldrig egentligen ändras, det gör verkligen låten för mig.

 

13.   Recentment med Kesha, Sturgill Simpson och några andra

Jag älskar när Kesha goes country. Jag älskar hennes partylåtar också, men en riktigt kesha-countryballad är det bästa. Och den här, om en relation som slits ut över tid, så mycket att man inte bryr sig när saker gör ont längre, är något extra. Alla stämmor i refrängen är rys-bra och hennes röst är så mjuk att jag vill bo i den.

 

14.   Sordiner med Klara & jag

Även här är ju partylåtarna en grej, men balladerna lite extra bra. Och sordiner är den klart bästa. Hur de två rösterna slingrar sig runt varandra, hur depression och håglöshet illustreras med kallt kaffe och stökig lägenhet och hur liksom distanserad låten känns. Albumet är riktigt bra, men den här är helt klart bäst.

 

15.   En sista minut med Mares

Mares är ett sånt jävla wildcard. Vad ska de göra idag? En härlig låt om hat, en somrig radiohit eller som nu, en synth-shuffle med snygga sång-effekter och en spänning som håller i sig genom låten. En av årets mest trallvänliga refränger skadar inte heller.

 

16.   Håll käften & försvinn med Myra Granberg

Jag är tydligen en sucker för diss tracks va. Men alltså, hur skönt är det att sjunga den här låten? Bara sättet hon säger ”fy fan vad du är sjuk” gör mig så jävla lycklig. Hade kanske önskat mig lite roligare instrumentalism, men man kan inte få allt.

 

17.   Talk about me med Skott

Det här är den roligaste låten jag hört i år och då är den ändå både catchy och ganska sorglig. Hon låter som om det är en helt vanlig poplåt, men hur hon beskriver sin oerhörda narsisism är spektakulärt. Onna sa det bäst när hon sa att den låter som hur katter tänker. Allt handlar om mig, dammit!

 

18.   Boom med Sofia Jannok

”Du tror jag finns först när du ser mig”, sjunger Sofia och första gången jag hörde det var jag mållös. Det är en fantastisk take på hur det är att vara same, men jag som blind relaterar så otroligt starkt. Det har verkligen varit en kampsång för mig. Och hallå, hur mycket älskar vi en folkmusiker som svär?

 

19.   Betty Med Taylor Swift

Ni vet vad jag sa om att välja låt av Halsey? Det här var värre. Jag kunde verkligen ha valt så många andra låtar, men till slut tänkte jag ”vilken har jag lyssnat mest på?” och det är ju Betty. Taylor går back to the roots med gitarr, munspel och en highschool-berättelse som, om man lyssnar lite slarvigt eller verkligen vill, blir så gay att man får panik. Och en tonartshöjning! Vad mer behövs?

 

20.   Jag var ett konstigt barn med Tomas Andersson Wij

Vi avslutar med en alldeles för lång och superdeppig låt. Men shit vad bra den är! Precis som låt 1 var det en titel som redan sa ”Emma”, och alltså ja. Först tror man att det är riktigt bra, men sen kommer sticket och jag blir helt svarslös varje gång. Verkligen den viktigaste texten jag hört i år.

 

Så, det var några låtar jag har gillat. Gott nytt år!


No one likes a mad woman, who made her like that

Rubriklåt: Mad woman med Taylor Swift, som vi hörde imorse
(gårdagens inlägg ligger under detta, inget funkade igår)
 
Hej från Husby igen! Vi sitter i soffan och Bruce sjunger att vi tar hand om våra egna. Oklart vilka han menar, men säkert oss tänker jag gissa. Och ja, idag vaknade jag av att Onna gick upp och började fixa frukost, och idag var det äggröra och bacon till ljudet av svordomslistan. Äggröran blev perfekt (!) och sen chillade vi mest. Och Onna visade mig kanin-momentet från musikhjälpen som jag hade missat! Felix tappade det helt när han såg kaniner och ville klappa dem. Sötboll <3 han fick sen en leksakskanin av produktionen. I stan.
 
Sen åkte jag iväg, men fastnade på fridhemsplan för ledsagningen fuckade ur. Till sluuut kom en jättesnel ledsagartjeja som bodde i Husby och berättade om allt skit som händer på lugna stationer, till exempel att nån stod bredvid oss och kissade at one poitn. "Det är grovt", sa hon. Det var det. Så jag kom till slut fram till Kista, där vi köpte hörlurar och hårfärg, och sen har vi chillat hemma. Sovit, pratat om folk som tar bort folks instagram (!) och att vårt love language är att bry varandras crazy shit, beställt mat (lax med pommar och massa aioli!) och nu lyssnar vi på musik och ska snart sova. Jag är så trött så jag kanske faktiskt somnar? Annars går jag upp och cirklar för nu har jag hörlurar! Om inte så gör jag det imorgon, usch har ångest över min senhet. Men vet ni? Jag har nya, hela leggings på mig idag. Detta har aldrig hänt känns det som. Men nu ska vi sova säger Stella, godnatt!

Du drack sangria, jag drack...nånting annat

(gårdagens inlägg)
 

Rubriklåt: Gräsfläckar med Thåström som vi hörde i d-moll-listan, vi los tour shit över hur rolig rubrikraden är. Vi hade inte hört den innan tack Lilla för denna gåva

 

Hej och hallå, min blogg funkar inte så jag kan säga att detta skrevs nån gång vid kanske midnatt-ish. Jag ska hursomhelst blogga om denna dag, och den började med grötfrukost! Mannagrynsgröt med russin, socker och kanel, muuums! Det var seriöst så sjukt gotttt. Och sen har jag och Onna haft en massa quality time. Vi har jobbat med våra årssammanfattningar, skrattat orimligt mycket åt att vråla ”det är roooligt!” och annat trams, lyssnat på böcker och tramsat. Vi åt kött med pommes och aioli (!) och hon lärde mig en massa om anknytning, för det måste alla prata om. Usch jag känner sån skam över att vi pratar om anknytning i podden jag la upp idag, som är jättegammal,  och säger en massa cringe skit som itne är sant! Usch! Men ja, vi lyssnade på d-moll-listan och los tour minds över rubriklåten och att han som sjöng elektropop har en hel skiva (vem fan visste det?) och framför allt drömde vi om att genomföra en episk d-moll-konsert. Snälla vi måste få göra deeet! Alla låtar skulle liksom vara i ett flow och aldrig sluta och vi skulle byta ut musiker och sångare hela tiden. Fan vad det skulle vara vackert. Så vi spånade på arr och övergångar och mashups och allt sånt och alltså det kommer bli så fantastiskt om detta händer. Snälllla låt detta hända! Och nu ligger jag här och lyssnar på min egen podd, och alltså? Vad mycket jag sa i början av 2019 som jag ba inte kan rella till öht? Vafan menade jag med hälften? Vill ha ett avsnitt där jag bara tappar det på allt jag brukade säga. Det ska jag serri ha nån gång. Men nu ska jag sova, så vi ses, hoppas det här inlägget kommer upp snart!


I was always taught to sit up straight, to find a man before it gets too late

Rubriklåt: Just a girl med lady a, från Onnas countrymix vi lyssnade på ikväll. Just den här låten fick jag inte höra men den kom sen och den är fin
 
Hallå blogg-gänget! Jag ska återigen blåga innan jag somnar. Jag har ont i huvet, märkte jag nu, men livet är okej och idag var det pannkaksfrukost! Goooos! Kiti och barnen kom och vi åt massa pannkakooor. Älskar. Och barnen var söta, till exempel såhär:
Jag: Sa inte din mamma att du inte skulle busa?
Luna: jo!
Jag: Tycker du att du lyssnar på henne?
Luna: Nä!
Också att Kiti inte fick de låtar hon ville ha och Lee sa "du hade otur mamma!" älskar dem hallå. När de hade gått hem vilade vi och pratade med Lilla, och efter några timmar bakade Onna. Vad bakade hon, you might ask? En apelsinkrokantkladdkaka! Med noblesse! Som jag sa, "det här ska jag skryta om för Lilla hur länge som helst!" Så hon bakade och vi lyssnade på boklistan och roastade en massa, hur mysigt som helst. Det är verkligen peak life.
 
Vi åt korv med pasta och sen lyssnade vi på country och åt kakan. Den var god. Fan vad jag ska äta kaka imorgon muuums. Sen gick jag hursomhelst till Kiti och vi poddade. Fy fan vad jag älskar att poddaaaaa! Det gick ganska bra, tycker jag, och vi hade ett bra life. Sen drack vi hallonsoda, åt pringles, lyssnade på hiphop och försökte skriva bars litegrann. Vi är ändå ganska bra yo! Eller njä, men vi har kul. Och här ligger jag nu, i soffan, och tittar på...en youtuber som pratar om pro ana-forum. Alltså pro anorexia. Det låter inte bra, men det är jättespännande och inte ens lite triggande för mig så it works. Så, vi ses imorgon tror jag!

han har bränt alla tänkbara broar, han har sänkt alla möjliga skäpp

Rubriklåt: Krossa alla fönster med maskinen, en svinbra låt som vi lyssnade på idag. Nej jag vet, inte den rubrikrad ni (lilla) skulle önska, men jag kände mig inte så vulgär lol
 
Hej från Onnas soffa! Här ligger jag och chillar och ska snart sova. Jag hade väl tänkt få till ett inlägg innan idag, när jag fortfarande var i husby, men neh. Så jag ska prata om igår när jag var hos Stellas mamma och åt middag. Vi fick goda pastarullar (som jag inte kunde förklara för någon) och pratade massor om olika kulturgrejer, typ "män som skriver" och aftonbladet och sånt. Tydligen kan man ba skicka in artiklar till tidningar och tycka att det är rimligt? Alltså tänk att ha den typen av uppfostran att kulturarbete är så naturligt. Wow. Så Peter (styvpappa) tyckte att jag skulle prova min lycka som musikrecensent. Hjääälp! Vi åt saltkola-glass (med vinbär, Stella var glaaad) och jag käftade mycket med Jack (bror) på det bästa sättet, och sen åkte vi hem. Då vare såklart Felix och egentid, så vi satt bredvid varandra och gjorde olika grejer på våra maskiner.
 
Idag väckte Sherlock mig och vägrade låta mig vara, som en jävla ungjävel, men hon är söt så det är okej. Dessutom var det dag så jag borde ändå ha vaknat. Vi åt frukost och skräpade runt, tittade på gamla skräckrecensioner och sånt, och på eftermiddagen tog jag mig hit till "the blindest of houses" som jag sa. Väl här gav jag julklappar till barnen ("var det bara det?" frågade Lee, älskar otacksamma sexåringar ändå) och sen hängde jag och Onna hos Kiti. Vi fick lax (<3) och lyssnade på hiphop, pratade om cannabis och vården och skit och såg Kiti "freestyla" en massa. Senare åt vi paradischoklad (Onna kom ihåg vad bitarna var, så jag visade henne mina bitar så hon kunde säga om de var okej, ändå blindvänskap) och sjöng stämmor en massa. Så himla gooosigt! Vi sjöng the last song I'm wasting on you och hurtful och en massa anntt bra, och alltså att sjunga med andra är det bästa som finns. Och nu är vi hos Onna och hon sover, och det ska jag också göra snart. Det ser jag fram emot, och imorgon blir en bra dag tror jag minsann!

You're the cutest thing I've ever seen, like a teddy bear on heroin

Rubriklåt: Get sick soon med hello saferide, från veckans cirkel-hopkok, länge sen jag hade möjlighet att ha en cirkelrubrik hallå
 
Hej och hallå från Husby! Jag chillar i sängen och Stella går runt och...gör nåt. Ingen aning vad. Jag tror hon håller på med sitt musikbibliotek nu faktiskt. Jag tittar på spectrum pulses worst song list, mums, och snart måste jag get it together tror jag så vi kan lämna hemmet. Men ja, igår kom vi fram, och det snöade! Sjukt i hela huvet! Vi tog en kräkdyr taxi hem och så fort vi kom hem föll jag ner i sängen och slocknade. Stella typ orkade göra saker, men jag sov tills hon försiktigt sa "älskling, vi måste röra på oss snart." Hon är snel.
 
Så vi tog oss till stan och Helena, Stellas styvmamma. Och där fanns den sista broren! Nu har jag träffat alla fem brorarna! Han var trevlig och bra och vi fick köttbullar med lingon och allt, så gosigt! Vi pratade om cancer ("hoppas du kommer ihåg mig som något annat än han du pratade cancer med", sa broren), att försörga sig på skrivande, fåglar i på spåret (Helena har ju fucking vunnit det) och annat trams. Mycket bra life, men vi var vidrigt trötta så vi stapplade hem. Då åt vi bullar och tittade på på spåret, och det gick så dåligt att jag skäms djupt. Men koppången var med, wooop! Sen pratade vi med Lilla en stund om teambuilding och mög, och efter en ganska kort stund gick vi och la oss.
 
Såklart tog det forever innan jag somnade, men wow vad vi har sovit idag. Det enda som har stört mig är sherlock, som har hoppat runt på mig i flera timmar. Jävla unge. Så vi har ätit frukost och sånt idag bara, och allt är väl ganska okej. Men jag är fortfarande trött lol. Sök hjälp Emma. Så ja, glad annandag, hoppas ni har ett bra life och att jag är piggare snart (hahaha skämt jag blir aldrig pigg).

nu har han blod på handen, till och med fläckar på träningsjackan

Rubriklåt: I väntan på vadå med Timbuktu, en redig dänga som jag hörde för en stund sen och alltså rubriken är så himla kul...han har nyss knivat sin bästa vän och så reagerar han på att jackan är fläckig? Ba tvätta jackan bro
(förra inlägget var kaos men nu är det omskrivet!)
 
Hej från tåget! Vi är i Norrköping exakt nu. Folk flänger. De går jättenräa mig det är rude! (nä, gångarna är smala och det är mest deras väskor som bumpar mig så it's cool.) och nu har det varit julafton! Vi åkte ju him och det var jullunch ute. Ja vi satt utomhus och det var: Kallt. Men vi hade det bra ändå! Cia glömde snapsen så vi tog upp lite random skit från källaren, vilket resulterade i tequilashots istället för snaps. Jag slapp detta. Folk drack märklig läsk och öl, jag drack äppelöl för det är ju nästan julöl lol. När det är kallt och man sitter ute och dricker äppelöl känns det ju typ som valborg eller festival! Rimligt ändå. Julbordet gav mig lite ång, men det var ändå okej.
 
Sen tittade vissa på Kalle och vissa satt i vardagsrummet och babblade. Jag valde det senare och frågade ut Amandas kille om hans pappa som jobbat på tomteboda (!), åt julgodis och hade det bra, och sen var det mandelmusselfika! Hyyype! Fast då var jag så kall så jag kunde knappt tänka. De utomrävåsiska åkte hem och efter en härlig vilopaus var det julklappsöppningsdags! Jag fick leggings, en klänning (som jag tydligen redan provat lol), kuddar, en ryggsäck och en fiiin ställning till Jossan på balkongen! Mycket nöjd! Pappa hade superrimmat, så jag var stolt, men jag själv var jättedålig så jag freestylade rim. Och när klapparna var öppnade sa Stella "nu är klockan 7, Karl Bertil Jonsson börjar!" Vi alla såg väl ut som frågetecken, men absolut, nu är väl en bra första gång att se detta konstiga. Visste ni att det var tecknat? Det visste nog alla men jag och Sara visste inte! Det var en märklig liten saga, men nu har vi åtminstone sett den.
 
Sen åt vi gröt och Stella fick mandeln (!) och sen var det speldags! Med andra ord kändisar först, där jag och Sara var det sämsta laget, och sen "när då då?" som jag alltid glömmer att jag har jättesvårt för. Det känns super-blindanpassat, men saker rör sig på ett sätt som gör att det blir svårt att komma ihåg. Men jag kämpade på! Vi slutade med "nåt ska bort", där Stella var mycket engagerat och jag mest blev arg för att pappa kunde en massa saker vilket han borde sluta med. Men det var en bra julkväll! Och sen sov jag inte förrän typ halv tre, vilket var sämst, och nu är jag jättetrött. Jag vill sova när vi kommer hem men vi ska iväg sen och då kommer jag kräkas av trötthet så ni vet. Nä det kommer jag inte. Vet ni att det är en grej folk med me / cfs eller annan utmattning kan göra? Kroppen pallar inte så de bara...spontankräks. Yeah. Med denna skräck lämnar jag er, god jul moha!

You were fresh off the boat from Virginia, I had a year in New York city under my belt

Rubriklåt: Two little girls med Ani Di Franco, en hella gay låt som vi hörde under vår nap igår

 

Så, det här inlägget flippade, så jag skriver om det nu (runt 01:45 på julaftonsnatten) för jag kan ju inte sova ändå. Undrar vem det är jag hör snarka? Det borde vara Stella, men det låter som Lukas så det kanske är honom jag hör uppifrån. Anyhow, jag ska blogga om lillejulafton. Vi sov som fan och hade en supergosdag: Tittade klart på Rosa, lyssnade på gosmusik och tramsade, tills vi tog oss samman och fixade mat. Vad var det nu för kulinariskt äventyr vi skulle på? Ägg och bacon såklart. Jag har bestämt att det ska bli en tradition för oss. Vi tryckte i oss detta med stor pasion och tittade på Hannes Råstam quick-dokumentär, eller "lasses dokumentär" som vi kallar den. Varför? För jag kan ha trott väldigt bestämt att han hette Lasse efter att ha läst ur hans bok for no reason. Det är ett konstigt skämt nu. Jag blev så förbannad på poliserna att jag brölade med tysk brytning och sen började de prata om att DID (eller mpd som de sa, grattis det slutade heta så när jag fucking föddes) inte fanns och då blev jag bara sur. Tur det fanns glass som kunde trösta mig.

 

Sen tittade vi på Felix såklart, till exempel en recension vi aldrig hade sett eller åtminstone inte kom ihåg (!), och sen sov vi (jag försökte lol). Och idag vaknade vi i tid och när jag bloggade hade vi hunnit prata med Lilla (hon citerade min bok och jag fattade inget lol) och se Felixs julrecension, och sen åkte vi him men det tar jag imorgon på tåget. Så det var det! Men vet ni? Det är tolv månader till julafton nu. Det skrev jag bara för Alexs skull. Så, ses snart!


En mini-nyårslista

Haj haj och god jul, nu får ni läsa en liten nyårslista för att ni ska slippa läsa marathon-listan. Have fun!
 

Gjorde du något 2020 som du aldrig gjort förut?

-Eeeh jag släppte en bok! Så jag liksom läste recensioner av min egen bok och sånt! Bananas

 

Bästa köpet?

-Lol vafan har man ens köpt i år? Hmm kanske min kjol, den gillar jag.

 

Vad var sämst?

-Leeet me think…hmmm. Nä, alltså på riktigt var det här med Matte sämre än pandemin. Tror jag. It’s a toss up där.

 

Var du gladare eller ledsnare i år gämfört med tidigare år?

-Gladare. Yes I said it. Men min psykiska hälsa har fan varit on point sjukt nog.

 

Vilka länder besökte du?

-Ha! Hahahahaha!

 

Favoritprogram på tv?

-Så mycket bättre bitches! Och mushmushmush såklart.

 

Vad önskar du att du gjort mindre?

-Varit hemma I guess? Det var väl typ det.

 

Vad önskar du att du gjort mer?

-Sjungit och skrivit. Get creative för fan Emma!

 

Bästa minnet från 2020?

-Team Osbys bröllop tror jag. Det var en så jävla sjuk känsla att få se det hända.

 

Vilken var din största karriärsmässiga framgång?

-Wellll jag släppte bok. Och började läsa till skrivpedagog woop!

 

Största framgången på det privata planet?

-Jag var del av ett svinbra förhållande som fan bara blir bättre och bättre och bättre. Det är amazing!

 

Vad spenderade du mest pengar på?

-Beställmat. Masssor av beställmat.

 

Något du önskade dig och inte fick?

-Att världen skulle kicka igång nån jävla gång. Seriöst vaxin kom hiiiit!

 

Största misstaget?

-Jag peakade ju i misstag för ett år sen, så jag har hållit mig ganska okej i år tror jag. Är det vidrigt att jag inte kommer på nåt? Påminn mig om mina misstag plz

 

Mest stolt över?

-Att jag nästan klarar att gå i skolan. Och Emma Black! Vi kickar ass!

 

Vad ser du mest fram emot under 2021?

-Allt? Att få leeeva lite! Och att förhoppningsvis flytta till min stelskling <3 så läskigt och hype!

 

Vad önskar du dig av 2021?

-Vaxin, men också mindre drama. Folk har dramat loss ☹ och jag orkar inte mer sånt.

 

Det var ju kuuul…nä. Men kul att skriva lite andra listor ju! Hejdå god jul


I don't wanna spend the whole of my life inside, I wanna step out and face the sunshine

Rubriklåt: The next storm med Frank Turner, som funkar bra som pepplåt till att skära grönsaker och dessutom är det ju en jävligt passande rubrik atm
 
Hej från mig, jag är vaken :( Stella sover typ en meter ifrån mig lol. Vi har precis lyssnat på ett härligt och nästan lesbiskt mord så det var himla härligt. Och innan jag bloggar om idag måste jag ju fixa en grej, för jag har glömt att berätta mina tankar om veckans så mycket bättre! Förlååååt! Här är dem:
-Helen var ju bäst hallå. Inte listmaterial, men riktigt snyggt!
-Kul med rock-Loreen, men inte min stil. Älskar hur Marcus mobbade sig själv till pressen när han gav ut sin debutskiva dock <3
-Både newkid och jacob var trååååkiga! Jag är besviken!
-Pluras knäpp-låt var härlig tycker jag, men fattar om många tyckte den var för låång.
-Toves brudklänningsaktivitet var ju amazing! Detta vill jag också göra med random homies! Synd man inte har en tv 4-budget lol
 
Så, nu kan jag blogga om nutiden. Och det har varit en så gosig dag idag! Vi sov superlänge (eller Stella sov inte på morgonen men hon somnade om, jag höll på att kalla henne lilla precis eh lol) och sen låg vi i sängen och tittade på kitchen nightmares och hade det bra. Vi lyssnade på en riktigt nice cirkelskiva (tyckte jag i alla fall) och sen tittade vi på doctor phil och gosade tror jag. Men sen lagade vi mat! Vi var jättestolta lol. Vi fixade hamburgare, alltså inte så mycket lagande haha, men vi orkade och klarade! Jag skar grönsaker under lagom mycket ångest och lyssnade på stemma-listan och stöttade varandra. Typ såhär:
Jag: Vad ska vi göra nu?
Stella: Kramas!
Jag: Aha, rimligt steg i matlagningen...
 
Sen tittade vi på Rosa (<3) och Stella hade ont i huvet, men när hon vaknade till liv tittade vi på Felix och höll på med olika knäppa grejer (årslista för mig och fix i musikbiblioteket för henne). Och nu är det sovdags, åtminstone för Stellabella, och jag kanske får sova snart också jag hoppas det. Godnatt gänget!

När jag går in nånstans och känner mig utanför, vill jag vara där med dig

Rubriklåt: När jag går in nånstans och känner mig utanför med Jacob Hellman, en av hans nya låtar som jag är sanslöst förälskad i och dessutom en Stellig känsla
 
Hej gänget! Hur har ni det? Jag har det just nu bra, för jag tittar på Eva och Adam med min tjeja. Hon är true romance för hon har skrivit på facebook att hon blir lycklig med mig. Den ni! Men jag ska blogga om mitt liv såklart, och framför allt ska jag nämna att spotify nu funkar ordentligt igen! Tack Robert, AKA kingen av datorproblem i alla former! Som Lilla en gång sa: "nån borde gifta sig med honom!" lol
 
Men igår var det julbaksdag! Jag trodde inte att vi skulle ha nån sån i år, men det hade viii! Vi kom him och efter ett tag kom Sara och Benjamin också. Det blev ju inte som vanligt (mandelmusslor med mormor :( ) men det gjordes i alla fall löjligt mycket pepparkakor. Vi har alltid köpt pepparkaksdeg, så döm av allas förvåning när Sara skrev "jag har gjort pepparkaksdeg" och mamma svarade "jag också!" De är quarantine queens for sure. Så det bakades som fan och dessutom gjordes knäck, lakritskola och cornflakes-choklad-godis (som jag ska trycka in i käften okej). Det var jättegosigt! Vi mobbade folk i Saras kör, Benjamin gjorde tärningar i pepparkaksdeg och livet var ändå väldigt bra. Sen åt vi kyckling med mos (!) och åkte hem, och hemma var jag jättesur och ledsen över fucking corona och all teknik som inte funkade och att allt var rövdåligt. Så jag satt uppe och tittade på taylor swift-videos tills jag lyckades gå och sova.
 
Så idag är jag ganska trött, men vi har mest gosat. Tittat på Eva och adam, kramats, pratat med Lilla och ibland försökt typ ha seriösa samtal om varför folk inte pratar om sina ex med sina förhållandepersoner och könsidentitet (detta eviga kluriga ämne i life alltså). Så, ja, that's about it. Så vi ses säkert nån mer gång innan jul!

I'm a headcase, but you love me, I'm a mistake I warned you

Rubriklåt: Headcase med Kaylee Morgue och Hayley Kiyoko, som vi lyssnade på innan och rellar starkt till
 
Haj från mig och min Tjejaaaaa! Vi har det supermysigt (eller mysligt som hon säger) och jag tänkte bara kika in och blåga om det va. Vi är inte superspännande, men detta har till exempel hänt:
-Vi har sovit jättejättemycket, såklart. Så kan det gå ibland.
-Vi har varit i stan (gasp) och köpt godis och cigg och sånt viktigt. "vill du ha nåt, typ mat eller fika eller så?" frågade jag. "Nej" sa hon, för att asen två sekunder senare säga "kan vi köpa godis?" iconic
-Vi har tittat på på spåret och det gick så jääävla dåligt för oss! Jag var seriöst förbannad för att jag kunde så lite som jag borde kunna. Stella bara broderade lugnt.
-Serri hon broderar in en del av texten till praying med kesha (eller james blunt som Lilla trodde...) på ett linne. Hon är bäst och coolast
-Vi har gjort en stemma-lista! ...två gånger. För spotify slutade lägga till låtar när jag sa att de skulle göra det. Visst lever jag i ett kul kosmiskt skämt där inget funkar? Så vi fick lägga in en massa låtar flera gånger.
-Vi har ätit korv med bröd och det är så jävla gott. Nu köpte jag dessutom goda bröd istället för äckliga bröd, smart va.
-Vi har haft bra samtal om att vara en person, våra feelings kring religion och sånt deep shit. Det måste man ju!
-Ja det är väl det som har hänt tror jag? Mest bara ligger vi i sängen och tittar på videos faktiskt. Sååå det är som vanligt. Men nu ska jag duscha (jag är: hype) och sen ska vi (försöka) sova. Ses med rapport från julmys och det sista så mycket bättre, som vi inte såg idag för jag väntade på mamma och pappa...de väntade inte på mig! Rude :(

Jag kan göra vad jag vill när jag vill om jag vill jag är rockstar

Rubriklåt: Rockstar med Lesslie Tay, en av mina och Lillas bästa låtar i år (fast den är från länge sen tror jag)
 
Haj haj från sängen! Lilla sitter i köket och pratar med sin psykolog. Truly the new age dammit. Så jag tittar på reddit och blågar, det funkar också. Och igår var det ju julfirande, vilket betyder svensk hiphop! Eeeh va, undrar ni? Ja det är nån konstig grej vi har börjat med, att jul och hiphop hänger ihop för oss. Så vi lyssnade på låtar vi inte kunde och knäppade oss, och försökte beställa mat men det funkade inte. Så vi väntade i en miljon år tills mamma kom (hon skulle ändå det) så hon kunde ge oss mat. Sara var jättesen hem (hon hade bilen) så det tog hundra år! Jag var jättejättehungrig! Vi seriöst dog, men till slut kom hon och då åt vi sushi. Muuuummmms! Och hon hade med sig lite random julpynt, typ en rysk docka-tomte och en stjärna. Bra life!
 
När vi hade ätit drack vi vin med liv och lust och lyssnade på arkiv samtal. Så vi fnittrade mycket åt "fissemjao" och "vad ska han göra, dumpa mig eller?" och sånt. Och sen blev det mer hiphop vi faktiskt kunde och glyhvein! Jag var så hype! Det är som glögg utan alla äckliga kryddor! Det visade sig...att Lilla älskade alla kryddor i glögg, så hon gillade inte glyhvein. Tööönt! Men jag blev jätteglad att äntligen få dricka det. Och vi sjöng rubriklåten och kataleya och no words med stor pasion och pratade om läskiga saker som medical trauma, folk som inte förstår saker och sexualitet och vafan det är om egentligen, som vanligt. Men sååå gooos! Till slut lät jag Lilla sova (hon var jättetrött och jag jättepigg), efter att ha berättat om Dumbledore's (dumleklubbans) army. "Harry ba men jag kan inget! Och alla ba johoooo lär oss!" typ. Sen sov vi båda som bebisar och idag har vi ätit pepparkakor, lyssnat på d-moll-listan och gosat, typ. Och ja, nu pratar hon med psykologen och snart kommer Stellabella. Då blir det juletid! Jul med min tjejaaaaa! Så vi ses hörni!

I've got too many friends, too many peol that I'll never meet and I'll never be there for

Rubriklåt: Too many friends med Placebo, som basically handlar om hur cray sociala medier är

 

Så, en lite kul grej i mitt liv (som i en inte alls kul grej i mitt liv) är att min messenger inte fungerar. Alltså, messenger på mobilsidan på datorn fungerar inte. ”Vem fan använder den?” Well, I do. Och nu försöker jag lära mig den ”vanliga” datorversionen och skickar allt fel och allt är bara kaos. Och det är väl kanske en lite larvig grej att blogga om, men alltså…ensamheten jag känner över det här är enorm. För några månader sen slutade min version av twitter att fungera och jag har försökt lära mig den vanliga (nu går det ganska bra men det är fan inte kul). Jag måste inom kort köpa en ny telefon och lära mig den.

 

Ochliksom, detta hade kunnat vara okej. Jobbigt, men okej. Meeeen det är en pandemi samtidigt. Jag får inte träffa folk som jag vill. Jag brukar ha minst fem messenger-konversationer igång varje dag och på så sätt håller jag igång mina relationer när jag inte träffar folk. Så vad är det ens tänkt att jagska göra nu? Vavava? Är liksom tanken att jag bara inte konstant ska prata med folk? Har andra det så?  Som sagt så känns detta lite löjligt, men jag blir så sjukt stressad över tanken på att hela tiden behöva anstränga mig för att prata med mina vänner. Att det inte ska komma natural as breathing. Och det fick mig att inse hur fruktansvärt beroende vi är av väldigt små saker. Liksom när som helst kan ju tex spotify eller facebook eller varför inte den här blågen bara bestämma sig för att inte fungera med Ingmar. Och vad gör jag då? Ingenting, för det finns inget jag ska göra. Hur läskigt är inte det? Och det var typ bara det jag skulle säga, just hur fuckade vi är om någonting går åt helvete. Som det gör nu, alltså. Så eh, låt mig träffa folk plz?


Om du var här hos mig just nu, skulle jag skrika över Stockholm åh fy fan vad du är sjuk

Rubriklåt: Håll käften & försvinn med Myra Granberg, en jävla dänga om en riktig tönt som vi alla behöver ibland
 
Hej hej jag är inte ensam. För lilla är här. Men Onna är i alla fall inte här längre och det...är ju nånting! Som i att det typ är det jag sa sist jag blågade. Och efter blogget sist åkte vi him och åt korv stroganoff och hade det bra. Vi sa till mamma att vi var sugna på drömtårta, så hon slängde ihop en på typ en kvart samtidigt som Tove Styrke var live på mh. Hon var jättesöt när hon pratade men tråkig när hon sjöng. Så vi fick drömtårta med oss hem och den tryckte vi i oss med så mycket pasion att det nästan var lite töntigt faktiskt. Jireel och reyn körde live och jag älskade båda, och sen sov Onna och jag typ fixade på årslistan och hade det bra. Så jag somnade åtminstone innan 04! typ vid 02 men ändån!
 
Igår jobbade Onna och jag hade bra sov när hon knattrade som vanligt, men vaknade åtminstone och kunde ge na frukost. Snällt ändå. Vi skrattade åt knäppa namn som Anna-Sven, hatade att folk inte kunde sociala koder och sånt, och sen åkte Onna iväg. Då sov jag såklart i några timmar, och sen handlade jag. Pappa handlade extremt mycket och vi blev kränkta att det blev 1537 och inte 1337 som slutsiffra. Sen på kvällen pratade jag med Kiti om en massa trams och sen sooov jag typ hela dagen idag. Men nu har jag en lilla här hos maj! Hon ligger i min soffa och dräller och pratar mest om snygga tjejor. Det tycker jag alla borde göra faktiskt! Jossan vill också säga hej och hallå från skrivbordet där hon spankulerar runt. Hon håller på, den tramsboller, och ser nog mycket fram emot semestern hos mormor har jag en känsla av. Dåååå ska hon bli bortskämd ska ni veta. Och nu ska jag väl gå tillbaka och störa min lillasyrra, ses när vi ses!

You think that you're the man, I think therefore I am

Rubriklåt: Therefore I am med Billie Eilish, som vi hörde för en stund sen och som vi båda älskar
 
Hej hej här sitter vi och snart ska vi gå. Vi lyssnar på musikhjälpen såklart och nu är det arctic monkeys. Det är kul för igår upptäckte vi att onna blandat ihop tones and i (hon som sjunger dance monkey) och arctic monkeys. "Hur ska man veta var den jävla apan är? Det var en apa nånstans!" true I guess.
 
Sen sist har vi haft det väldigt mysigt. Vi beställde maxmat under mycket förvirrad kommunikation med Lilla (flåt till henne) och sen lyssnade vi glatt på high school musical-låtar. de var jättesvängiga och jag liggdansade glatt till min favorit bet on it. Den är such a goddamn jam! Men sen fick vi vår mat och våra lyxshakes (mummms) och då började peppen till mh. Till slut började det och vi skrattade åt teknikstrul, suckade åt dåliga låtar och skrattade mycket. Så gosigt! Jag var också svinkorkad: "vad smart Taylor var som släppte skiva precis innan mh!" geni Emma. Men jag somnade inte på mången timme, så det suger, men Onna vaknade vid halv tre och vi fnittrade lite innan vi somnade om så det var åtminstone okej.
 
Idag har jag sooovit medans Onna jobbar. Det är seriöst det skönaste jag vet att sova när hon hamrar på tangenterna. Det är som asmr fast liksom tvärtom. Och idag har vi annars ätit soppa med vitlöksbröd, pratat, följt mh såklart och jag har lagt upp en podd. Den är med min tjeja! Victory! Och nu ska vi åka him alldeles snart, så jag bara kikar in med lite gosig mh-energi. Ha det bra så ses vi när jag är ensam igen!

loopad historik, droppar klyscha på repeat

Rubriklåt: Tomma gator med syster sol, en catchy låt som vi lyssnade på igår och dessutom är rubrikraden en mycket bra artikulationsövning
 
Hej från mitt och Onnas boklistelife! Just nu plågas vi med ett särskilt vidrigt kapitel ur eclipse. "Jag blev åtminstone glad över vampyrsex-trams, men nu är jag ledsen igen!" ropade jag precis. Burr :( mår seriöst illa av gaslightingen och allt annat jag läser. Men, ja, efter blogget igår hade vi en mysig kväll. Vi lyssnade på Onnas lista och jag fick ett skriva-om-flow som resulterade i en fullkomlig roast av heterosex till "only you". Den kan jag sjunga för er om ni vill, för den är rolig, men här i blågen ska jag inte spoila. Vi skrattade i alla fall hysteriskt mycket och sa att det var den bästa sång som någonsin skrivits. Sen åt vi olika matlådor och sen hade vi gemensam musiklyssning med Lilla. Då blev det svängiga låtar, mörkermums och lesbiskhet såklart. Mycket mysigt om än lite kaotiskt.
 
Efter ett tag somnade Onna och jag pratade med Kiti riktigt länge. vad skönt och kul det var att göra det! Vi pratade om Kitis hiphop-kariär (hon har skrivit sick bars yo), att falla ner i hål, varför vi är ihop med introverta människor (sjukt oklart) och en massa annat trams på olika nivåer av kaotisk svenska. Sen sov jag som en stock och vaknade i fucking ottan av att Onna skulle jobba. Så jag låg och lyssnade på bluegrass en väldigt lång stund innan jag somnade igen, och när jag väl vaknat och umgåtts lite med en jobbande Onna träffade jag Alex. Vi (jag) åt lunch på subway och pratade om föräldrarskap och annat vi inte kan ett skit om men ändå tycker saker om. Rimligt. Och sen jag kommit hem igen har vi fikat, boklistat, pratat om high school musical (jag kunde väldigt många låtar...eller alltså inte kunde, utan kunde nynna på) och Jonas från Comsyn har varit här. Det är helt säkert i ström-uttaget som glappet bor. Kuuuul. Så han ska höra av sig när han vet vad vi ska göra. Så, ett litet härligt inlägg från maj denna måndag, tio nätter före jul som det heter. Usch jag borde ringa min syster och fråga om hur vi ska göra med julklappar. Bläääää jag är trött. "sitt inte uppe till 01 och babbla då", kanske ni säger. Ja, kanske det kanske. Men ja, ses imorgon, då är det musikhjälptimes!

I've been crushed, beaten down, still I'm hopelessly in love

Rubriklåt: My heart is refusing me med Loreen, en svinbra låt som dessutom tolkades igår
 
Haj haj! Här sitter / ligger vi, lyssnar på bokar och äter chips. Eller nu är det bara jag som äter chips men ändån. Just nu är det ett Cathy Glass-kapitel. Ja, Onna har alltså en boklista som shufflar talböcker. Jag har också en men jag måste köpa en bättre sladd till min hårddisk så jag kan använda den :( hur ska jag ens hitta en sån sladd? De ser ju likadana ut allihop? Alltså det är en vanlig micro-sladd men det måste vara en tjock sådan. Eh, ja, detta var ju spannend.
 
Men igår efter blogget åkte vi him. Där fick vi "bambi" (det var inte ens rådjur, det var dåvhjort, men ändå) och gallerpotatis, och sen var det så mycket bättreeee! Hype! Så det är dags igen, här kommer mina tankar:
-Bäst var överlägset newkid. Så bra och catchy tolkning! Hade önskat ett tyngre beat dock.
-I övrigt var detta avsnitt så tråååkigt! Helen, Loreen och Jacob var alla tråååkiga!
-Men tråkigast av alla var plura såklart. Seriöst, vafan var det ens? Inte en tolkning i alla fall, bara exakt samma låt. Är upprörd.
-Roligast igår var definitivt musikvideon till Benjamin. Segelbååååt!
 
Under tiden åt vi också en mycket spännande och något misslyckad apelsin-, choklad- och nougat-efterrätt som mamma hade gjort. Vi gav den grundliga recensioner allihop. Sen lyssnade vi på musik och jag och pappa tvingade mamma och Onna att också välja låtar. Det blev hamilton, lame kristen hårdrock (det var jag), dängor som jag och Onna gillade men som pappa tyckte var skit och mycket annat blaj. Kul liv osv. Sen sov vi (eller jag tittade på youtube i två timmar först men aja) och imorse fick vi ägg och bacon! Och norrländsk lucia-tv med cello och folkmusik (som pappa tyckte lät samiskt...) och sånt gos! Drömmen ju <3 vi åkte hem och sen har vi boklistat och bråkat med teknik (mest jag). Mycket gosigt liv har vi!

Kära drottning och vår kung, det här är kärlek inget hat, det är bara det att jag är jävligt desperat

Rubriklåt: Bostadsansökan med Laleh, en låt vi hörde igår och som Onna motiverade med "om du inte redan har den i bloggis så är det fan dags!"
Shass: Ja denna venla alltså. Jag måste ändå säga att jag gillar venla, jag mår väldigt bra på den och känner mig typ klar i huvet, men sömnen ja. Jag mååååste verkligen ta den tidigare på dagen, men jag glömmer bort den då. Ska försöka ett varv till.
Stella: Jag älskar diiig ocksååå <3
 
Hej hej Onna är här! Vi lyssnar just nu på och skäller ut Winnerbäck (vem fan dumpar en kropp och bara lägger en filt över den? Ring ambulansen ffs) och har precis ätit pizza. "Jag åt upp all maten!" sa Onna glatt. Bra att hon har ordning på något, för innan duschade hon och klädde på sig...pyjamas igen. Hon märkte inte det på typ en timme. Onnaa du är knäpp. Men ja, var lämnade jag er? Oj, i torsdags eftermiddag. Jag åkte him och åt soppa, och sen såg jag på gilmore girls och skrattade åt trams som "this is Jason...oo!" (skriver det mest för mig själv) innan jag föll i säng. Jag fick äntligen sova!
 
Igår vaknade jag och fick äggröra med fancy skinka (!) och sen jobbade jag lite. Skrev en dålig uppgift, gjorde jag, och efter ett tag åkte jag och pappa för att hämta Onna. Väl hemma med henne har vi fikat, lyssnat på massa musik, ätit korv med äckliga bröd ("nu skulle man ha en duva", sa jag innan jag insåg att det här problemet kanske inte är så stort ändå) och pratat jättejättemycket om dissociation och sånt. "Oj jag glömde fixa lunch! Jag tänkte göra det..." "...men så började vi prata om system." jo precis så. Vi har sjungit gamla omskrivningar, försökt komma ihåg saker som hänt (svårt), tittat på förra veckans så mycket bättre som Onna hade missat (hon gillar inte Hellman ska vi boxa henne?) och bara haft det väldigt chill och bra. Och i natt fick jag lyssna på taylors nya skiva...ja, ännu en ny, andra för i år. Den var fiiin och hade många svordomar, så jag är nöjd! Det jag är onöjd med är dock att Onna hela tiden väljer att vi ska lyssna på låtar som får mig att tänka på Christopher. Just nu poison med Rita Ora. Låt mig vara liksom! Välj Stellalåtar istället! Det...vill hon inte. Och nej, jag har ingen talan, det är en grej. Men nu har jag blågat, och ska gå och typ...kolla om jag har fått mens eller inte. Det där var till och med tmi för att vara jag...flåt hörni låtsas som jag inte sa det. Hejdå

Why does everybody love you, they don't know enough about you

Rubriklåt: Everybody loves you med charlotte lorents, men jag gillar the chicks-versionen mer för den är finare
(mush från nån gång i min sömnlösa dimma igår natt)
 

Ibland nämns han i kultursammanhang. Han som jag aldrig har träffat men som jag så väldigt gärna vill skada. Jag kan inte vara tyst då. Jag fräser och spottar och säger att han ska dö. Men när de frågar varför har jag inget bra svar, för det är inte min sak att berätta. Jag skulle vilja att alla visste, att alla visste varför han är det äckliga kryp han är, men det går ju inte. Det är din sak att berätta. Och du har berättat nu. Min älskade starka fina. Och jag förstår att du är rädd nu, räddare än jag egentligen kan fatta tror jag. För du är rädd för hur han ska må och det gör dig till en så fantastisk person. Du tror så ofta att du inte är en bra person, att du är bitter och arg, men du är bra. Oavsett varför du är orolig.

 

Du har levt hela ditt liv med målet att ta hand om och skydda andra. Precis som han ville att du skulle göra. Men du måste inte nu. För någon vecka sen frågade jag dig om du hade fått vara liten i en relation innan. Du sa nej. Men du får vara liten nu och då vågar du bli stor också. Bli stor och ta alla de där modiga stegen. För vad som än händer nu så har du gjort det största du kan. Och jag vet att du inte hoppas det här, men lite hoppas jag att han ska få precis så mycket skit som han förtjänar. Och om det blir så kommer jag att finnas där för dig och trösta dig, för det kommer säkert vara läskigt för dig. Men jag kommer samtidigt vara glad, för han ska fan ha det. Allt hat i världen ska han ha. Och du ska ha all kärlek.


Det är inte lätt, jag poppar väl min antidepp

Rubriklåt: Antidepp med Oscar Sia som jag hörde för en stund sen och som dessutom är rolig för jag sprang runt som en osalig ande i jakt på mina antidepp inatt. Till slut hittade jag och dem och vrålade av lycka
 
Hej hej från sömnlösa memma! På dagen, vad menaru? Jo jag är väl inne på min tjugonåntingde timme vaken nu. Det suger. Jag vill gå och lägga mig :( jag superlängtar! Men ja, igår var en dag, tror jag. Då var pappa och jag och handlade. Vi köpte alkohol till julen, men pappa hann nästan glömma glöggen. Tur att jag som knappt bry glögg ordnade så den fick vara med. Vi handlade mat och sånt där också, och på kvällen satt jag väl mest vid min data (som åtminstone funkar woop) och läste grejer. Vid 02 hade jag letat upp mina nya meds (alltså nej samma venla men ny burk) och la mig, men jag somnade aldrig. Så kan det gå. Så jag fick se Sverige vakna och det var ändå lite fint. Såg aktiva-listan på messenger gå uppåt: 9, 11, 28, 43, 54. Plötsligt var det dag. Jag var inte helt för, kan jag väl säga, för jag hatar morgon. Folk är så seriösa och gåtilljobbetiga och jag får paniiiiik!
 
Men jag lät timmarna gå och på eftermiddagen träffade jag Alex. Då köpte jag julklappar till bebbarna (jag tror det kanske blev bra) och sen tog vi en varm dryck på espresso house som vi ofta gör. Vi hann prata om vaxin (jag blev upprörd), resor, söta barn och en hel del annat. Och nu är jag hemma och undrar när jag får sova. Nä jag ska faktiskt ta mig him och annat sånt först, men det är inte lätt att sitta upp och funktionera faktiskt! Men oj jag jag ska sova ikväll mummms. Och sen kommer ju Onna så mitt dygn lär hålla sig någorlunda rättvänt i några dagar! Hype ju, ses när jag har sovit I guess!

What was a boy supposed to do?

Rubriklåt: Disarm med the civil wars, med original av the smashing pumpkins
 
Hej hej jag är rimlig och nykter nu yall we good! Nä okej jag är inte rimlig. I never am. Det är inte zombie cow heller för han låser och låser upp sin dörr hundra gånger. Och jag ska blogga lite, mest om saker jag har glömt att prata om. Till exempel hur korkad min lillasyrra är. I söndags morse när vi höll på att vakna sa jag något om mitt life eller nåt och hon sa "någon borde skriva en självbiografi om dig!" ...någon kan inte skriva en SJÄLVbiografi, det kan bara jag göra. Hon är en knäppeboll. Det andra jag skulle skriva var att min bettskena är återfunnen! Den har varit borta i typ ett år och nu är din hittad! Den låg under soffan i loungen himma, hur sjukt? Den måste ha ramlat ur handväskan. Är: shook.
 
Sååå vad har hänt idag? Jag slocknade efter min dekadens (nu är dekadensen slut för denna period, hejdå) och idag har jag mest chillat. Jag och Lilla har spellistat igen, därav rubriklåten, för vi gjorde en coverlista! Är hittills väldigt nöjd med den. Jag har också tvättat, köpt kycklingsallad från kryddan (och choklad!), lyssnat på poddar och bråkat med datorn som vägrade laddas. Jag måste ringa grabbarna imorgon och fråga om man möjligtvis kan få en ny sladd, för det vore kul. Så himla oklart om man får det därifrån, så jag måste liksom ringa och fråga om nåt jag inte vet om jag kan få, stelt.se. Så, detta var ett litet inlägg, det är inte mycket mer jag har. Har ni några coverlåtar jag kan slänga in i listan?

För jag kommer skriva om dig när jag kommer hem

Rubriklåt: Skriva om dig med kasino, en låt jag älskar som jag hörde för typ en månad sen och ja jag vet inte it rules
 
Hej från er kära fyllekaja! Jag råkade skaffa mig en ensamfylla woops nu hände det så. Men jag ska ju berätta om nåt vettigt här? Typ att igår hängde jag himma och åt potatismos med bacon i (!!!) och såg så mycket bättre. Så nu kommer mina thoughts:
-Jakob!!!! Alltså serri. Han spelar gitarr när hans präst-fru sjunger bebbesånger. Han säger "det är tuft för gitarr!" till Tove. Han sjöng Gabriellas sång! Att höra honom sjunga "jag har aldrig glömt vem jag var, jag har bara låtit det sova" var det finaste. Jag vill kanske inte höra hans tolkning så mycket men ändån.
-Helen! Hon är så bra och backer (jag gillar inte older women men jo) och sjöng hon har ett sätt så himla härligt.
-Hur söt är Tove som ba "nu ska jag spela gitarr" och vågar göra det? Jag vill pussa på henne men tolkningne var sådär.
-Och alltså. Newkid sjöng du måste finnas och jag anser: Coolt. Han tog bort allt musikaligt från den och jag älskar det. Kick ass, alex. Återigen, inget jag ksulle lyssna på, men jag älskar det.
-Loreen! En härlig r & b-tolkning. Men vafan gjorde hon som bara dök upp där?
 
Så ja, ett bra avsnitt. Och jag åt hembakt lussebulle (mums!), och idag var jag hemma. Och sov. Och hade ont i rygggggggeeeeennnn. Och blev packad. Och pratade med Kiti om "lunner" och med Linus om ursäkter och varför jag var totalt jävla switchy. Jag är förvirrad. Och nu ska jag sova. Godnatt gänget harebra och vi ses när jag är nykter!

a lover on the left, a sinner on the right

Rubriklåt: Casual affair med panic! at the disco, en svinbra låt vi hörde igår och som jag sa "borde vara soundtrack till ett mord i en film"...sånt jag tänker på. Också ett utmärkt exempel på autotune jag gillar, vilket jag och Robert har pratat mycket om lately.
 
Hej hej från trötta och hängiga Memma! Är ej van vid denna nivå av dekadens quite clearly för jag kan knappt hålla ögonen öppna lol. Men nu ska jag blåga om igår och då var jag hos Lilla. Jag kom dit med en massa olika drycker och efter att ha drämt ner cider på bordet ringde vi Matte. Nu i december rings de varje dag för att Matte ska öppna dagens lucka i sin rituals-julkalender <3 det var fint att prata med henne och husse! I miss them! Sen köpte vi hursomhelst mat prån bk (jag har fan börjat gilla bk riktigt mycket lately, trots att de inte gav mig någon läsk, kränkt) och det var nog bra för oss båda att få mat i oss känner jag.
Sen hade vi en riktigt mysig och bra kväll. Vi lekte lekar, till exempel "gissa fråga tänka" (eller 20 frågor som ni weak bitches säger) fast med låtar och pratade om sexualitet, utbildningar, missär-porr (eller "mooms" som vi kallar det lol) och en massa annat. Vinet flödade, choklad åts och sen gjorde vi en knäpp grej där vi pratade med varandras 2014-jag. Jag försökte få 2014-lilla att förstå att hon inte alltid skulle vara kär i sin töntiga kille >(gubbe) och själv hade jag svårt att förstå hur coolt mitt liv var lol. Så mysigt! Vi föll i säng och jag berättade om Snapes uppväxt i mer detalj än tidigare, vilket resulterade i saker som "ta mina mennen!" och annat pladder. Sen somnade vi som stockar, men Lilla vaknade supertidigt och somnade inte om :( rip henne! Jag fick sova lite mer och efter lite reddit-häng kom jag hem och sov som en jävla stockjävel hela eftermiddagen. Underbar tid. Och nu ska jag him, och det är bra, för jag dör svält-döden just nu.

Makten åt alla, även om jag vet att de flesta är dumma i huvet

Rubriklåt: Kampen och härligheten med Timo Räisänen, en härlig låt som sjöngs mycket igår och som passar väldigt bra i föreningsvärlden...
(För er som inte har min blogg som enda hobby, lol, så ligger det ett mush under detta. Såry att jag inte spred ut dem mer)
 
Hej från en oerhört trött Emma! Dock inte längre bakis, som jag var när jag vaknade. Det var töntigt. Men igår jag var i osby, och det var o-töntigt! Jag kom dit på dagen och försökte skriva, och lite fick jag väl skrivet, men det var ganska dåligt. Jag hatar den här dumma fula boken :( seriöst när ska jag sluta ha så svårt för att skriva? Snart hoppas jag. Vi åt mammas goda kakor och pratade om sjukdomar och Annoushkas helt värdelösa tankeförmåga just då. Hon kämpade på, men det blev bara sämre och sämre med orden.
 
När alla hade slutat jobba fixades det mat och denna åts, med sagor såklart. Sagorna i fråga var om föreningspuckon, och därav blev rubriklåten något av en grej. Vi åt mousse-efterrätt och sen var det på spåret! Robert var seriöst on fire och bara...kunde allting. "Du bara säger ord...och vi bara...va?" typ så sa vi. Så det slutade med att vi fick 46 poäng! Wiiii! Och sen lyssnade vi på absolute music-skivor och babblade om poddar, cirkelen såklart, min seriösa kärlek till Melanie C och annat grejs. Jag och Annoushka hinkade vin och jag blev ordentligt packad för första gången på typ ett halvår, kul för mig eller nåt.
 
Idag vaknade jag alltså superjävlabakis, men efter värktablett, klemmentin och juice ("jag gissar att du vill ha mycket juice i alla fall?" /Robert aka the best) mådde jag bättre. Och sen åkte jag hem och sov, vilade och duschade, och nu ska jag iväg. Inte så spännande inlägg idag kände jag nu, men kul kväll nonetheless.

In my head I do everything right, in my head I forgive and not fight

Rubriklåt: Supercut med Lorde
(OBS, detta är inte för att något särskilt har hänt. Så jag bråkar inte med någon så ni vet lol)
 
Jag hatar konflikter. Kontroversiellt va? Nä, men alltså, jag hatar konflikter så mycket att jag typ inte kan formulera det. Och det är mest för detta vanliga replikskifte, in one form or another:
-Vad har jag gjort?
-Du borde veta vad du har gjort.
 
Eh...nej? Det absolut sämsta jag vet är folk som håller på sådär. Som förväntar sig att vi ska lista ut vad vi har gjort och varför hen är ledsen. "Om jag gör x kommer du nog fatta", tänker de. Men neeej! Jag vill inte spendera min tid med att vara orolig över att jag kanske har gjort någon illa. Är vi inte vuxna människor? Säger vi inte till varandra om något är fel? Nej tydligen inte. Istället bara går folk runt och är ledsna / sura / arga, och så ska man fråga "är du sur över något?" för de har visat det så tydligt. Istället för att bara...säga det till vederbörande. Så här kan man säga: "Du Emma, när vi pratade igår sa du x och det tyckte inte jag kändes ok, jag blev ledsen." Det är inte svårt.
 
Men det leder bara in i något ännu sämre: Folk pratar inte alls med varandra! De bara går runt med surigheter och ledsenheter och så mår alla sämre. Kan alla prata mer tack? Och med prata menar jag prata, inte hinta. Vill någon vara den där seriefigur-frun som bara hintar om allt och sen är sur för att mannen inte har fattat vad som gäller? Ingen vill det! Och ändå är folk det! Jag hatar folk :( och alltså det är inte bara detta jag hatar med att bråka, det finns massa annat (MVH gråter så fort någon höjer rösten I'm healthy), men det är nog detta som gör mig argast. För det visar verkligen på att folk inte bryr sig om sina relationer ordentligt. Ansträng er, för helvete! Det är nog det jag hade att säga. Skärpning allihop! (ja, jag med, såklart.)

Reserverat för människor ingen människa vill ha

Rubriklåt: Reserverat för spöken med Bob hund, en av mina senaste favoritlåtar tack spotify
 
Hej igen gänget, här sitter jag och har ont i ryggen igen. Surprise det kom tillbaka. Fun times. Men jag är ganska glad ändå och äter pringles och lyssnar på gilmore guys. Fattar ni vad länge sen det var gilmore guys var en grej eller? Åren fucking flyger! Och idag var en dag, och då träffade jag till exempel Alex. Jag skulle jobba, men jag glömde hörlurar som en idiot, sååå vi bara fikade istället. Och pratade om om pepparkaksgranola och allt sjukt drama i mitt life, som bara fortsätter och fortsätter. Jag kämpar på. Vi handlade på systemet med mycket krångel och sen åkte jag hem.
 
På kvällen kom mamma och pappa och hjälpte mig röja i kaoslägenheten, och sen åkte vi him och åt spagetti. Jag och mamma tittade på gilmore girls och hon bakade, så jag fick äta deg muuums. Och våndas över gilmore, för alla var dumma i huvudet...som vanligt. Förutom digger, för he's good he does good things, fast han var också dum kom jag på. Skit samma exakt ingen som läser vet vem digger är! Och nu är jag hemma och äter chips som sagt, och ska snart sova för jag måste vakna imorgon faktiskt. Huuur ska det gå till? Vi får väl se, lycka till Emma...

For you I was a flame, love is a losing game

Rubriklåt: Love is a losing game med Amy Winehouse, från veckans cirkelskiva
 
Haj gänget, nu är jag själv igen. Ingen Stella snarkar när jag skriver detta! Ingen sovvarm tjeja ligger i min säng och breder ut sig! Huuur ska detta gå i sexton dagar menar ni? Vavava? Men vi hade en bra sista kväll igår. Och dag, just det jag pratade inte om den heller. Stella pluggade och jag sov, vilket var utmärkt, och sen muttrade jag upprört medans jag lyssnade på skiva. Förlåt Robert men att lyssna på raggiga män som använder fraser som "hålla om din kropp" fuck me right up, så är det bara.
 
Sen blev det kväll och vi bingeade mer kitchen nightmares för att sen äta pasta med köttbullar till middag. "The meatballs are cold! Are these made fresh?" ropade vi såklart. Det är kul om man ser programmet. Men vad som är kul för alla (skoja) är att sen spelade vi in podd! Det blev en mycket bra podd, tycker jag själv. Sen åt vi godis och pepparkaksgifflar och gosade, och sen hade jag reflection night som ni såg. Drama men ändå inte.
 
Idag vaknade vi och efter frukost åkte Stella. Det vrr dåligt! Jag sov jättejättelänge efteråt och sen har jag handlat, tittat på massa reddit och haft ett bra litet life. Men jag är så trött! Det är bananas! Hoppas jag kan använda den till att sova. Det vill jag väldigt gärna. Seriöst halva min blogg är att jag hoppas på sömn och pratar om hur mycket / lite jag sover. Grattis till er som får läsa det.

Kan du ta mina dåliga sidor, vet att nån måste få allt

Rubriklåt: Måste få allt med Alice B
 

För ett år sedan, eller ja ett år sedan igår, gjorde jag det allra värsta jag har gjort. Jag slog sönder allt jag kunde slå sönder, och en del av det är fortfarande trasigt. Det får det kanske vara. Det får kanske vara okej. Jag hade ingen aning om att jag skulle göra det, hade inte tänkt på det ens. Minns en throwaway-kommentar i oktober när vi tömt en vinbox, men det var inget jag reflekterade över efteråt. Jag var ju lycklig. Och det var jag, det var ingen egentlig varningsklocka det jag gjorde, inte som alla försöker få det att se ut i media när sånt görs. Men något var det. Jag hade inte hört låten ”forever…is a long time” med halsey då, för den släpptes en månad senare ungefär, men det som hände var skiftet mellan d-dur och d-moll i den låten. ”…get the colors just right…just right…just right”, mumlar hon och när pianot glidit över vrålar hon ”what am I thinking? What does this mean? How could somebody ever love me?”

 

Så jag slog sönder allt, så att det inte skulle råka bli bra och sen slå sönder sig själv. Jag är så van vid att behöva göra slut med folk som egentligen verkligen borde göra slut med mig att jag till och med försöker göra slut med folk jag inte vill göra slut med och som inte vill göra slut med mig. Så jag gjorde det mest drastiska jag kunde komma på, eller snarare, jag gjorde det som erbjöds mig. Så var det ju. Jag satt mittemot och accepterade och gick in i något som kändes annorlunda. Något som kändes som jag trodde att det skulle kännas. Det blev inte som jag tänkte, det blev något annat. Och jag känner inte som den där frågan halsey sjunger längre.

 

Jag känner mig som Alice B istället. Fortfarande oftast vemodig, men frågan i rubriklåten har ett svar: Ja. Du kan ta mina dåliga sidor, att jag sitter uppe och knattrar på nätterna istället för att sova. Och jag kan ta dina, att du drömmer mardrömmar och väcker mig. Ingenting i världen gör mig lyckligare än att du vågar väcka mig. Och om jag skulle må dåligt nu skulle jag kunna väcka dig också. Men jag gör inte det. För det var först nu jag kom på att det var ett år sen. Det betyder ingenting längre. Eller jo, det betyder massor, det är inget att glömma bort. Men jag är inte det som hände. Vi är inte det som hände. Vi är att ligga nära och skratta åt poddar, att krypa ner till den andra och säga ”du är varm” som att det är en nyhet, att förstå vad den andra behöver. Somebody could love me. I could love somebody. Jag är inte rädd att slå sönder det längre. Du kan ta mina dåliga sidor när jag börjar gråta för att jag inte fattar diskmaskinen. Jag kan ta dina när du gråter för att vi inte är helt överens om något. Vi kan hantera det. Och nu ska jag gå och lägga mig bredvid dig och se hur mycket du har rivit bort lakanet sen jag gick upp. 2020 är inte ett helvetesår för mig. Förlåt allihop men 2020 har varit ett bra år för mig.


RSS 2.0