Your heart is the only place that I call home

Rubriklåt: Heartlines med Florence + the machine, från veckans cirkelskiva (men egentligen alldeles för somrig för idag)
 
Hej från hemma, med internet woop! Jag vet att ni undrar. Jag ska snart iväg, som seden kräver, och ska såklart get yall up to date. Igår efter blogget ropade pappa "Emma kom! Du kommer tycka det här är kul!" jag var lite skeptisk, men det som var kul var att hans quiz-podd hade pridetema och spelade queerlåtar! Jag kunde såklart alla för jag rular och queerlåtar rular. Sen åt vi lax med romsås (!) och jag lyssnade på flashback när pappa tittade på fotboll, så jag typ hängde med i matchen också. Inte den med Sverige alltså, det är för ansträngande. Sen åkte jag hem och pratade med Kiti om psykologi och psykoser, skrivande, respons och en massa annat för att prata med henne är det bästa this is fact. Så jag mådde jättebra och det var sommarnatt och jag åt chips och drack gott vin och levde life.
 
Idag har hantverkarna varit här för sista gången (hoppas jag!) och sen har jag träffat Alex. Vi var oerhört kränkta över regnet, men pratade om rimliga hyror och kulturen på träningspass och sånt, och nu är jag här. Ganska trött, men det finns vatten i lägenheten och snart ska jag åka på nya äventyr. Men jag är trööött :( det kanske märks på det här oerhört tråkiga inlägget. Så kan det gå ibland.

De stör sig för de hinner inte ifatt oss hinner inte ikapp

Rubriklåt: Cappuccino med Jelassi och l1na, min favoritlåt just nu som är så somrig och härlig
 
Hallå från himma! Mitt internet har flippat igen så jag sitter här och snyltar som en rimlig person. Hoppas de löser det snarast men jag har lite svårt att tro det. Hatar när saker inte funkar bläää men förutom det mår jag ganska bra skulle jag säga! Och vad har jag gjort sen sist? Om ni gissar "sovit helt sjuka mängder" gissar ni rätt lol. Men inte bara, jo nästan, men förutom sömn har detta hänt:
-Jag har handlat med pappa. Vi var oerhört opepp på denna aktivitet, så vi gick mest runt och tog det absolut mest nödvändiga. Det var tråkigt men vi åt i alla fall bk. Det skulle vara nån slags vitlöksburgare men det var det inte tyckte vi. Åååh jag saknar vitlöksburgare på bulltofta kött! Det ska jag säga till pappa så kanske vi åker dit!
-Gruppchatten har pladdrat en massa, bland annat om ett läskigt heteropar som hade...gris-kink? Så de hade sex i lera? Eller hon (såklart mycket yngre än han) var en gris i koppel i lera och han var en soldat? Hur hänger de här sakerna ihop jag förstår inte :( det var sjukt i huvet!
-Igår natt lyssnade jag på massa p3 låten och song exploder vilket var life. Jag fick höra Billie Eilish och girl in red prata om sina psykiska problem och det var väldigt spännande och fint och allt sånt där. Och såklart fick jag massa fomo för jag vill också skriva musik med folk! Det vill jaaag!
-Och idag har jag sovit och sen kom jag hit och här har vi fikat och pratat om sommarstugor och the mentalist och sånt man gör.
-OBS när jag skriver sovit menar jag också typ vilat och sånt, så sover inte riktigt lika mycket som det ser ut. Fast fortfarande jättemycket.
-Vilket är bra för har haft så mycket konstig ångest! Glömmer alltid att min ångest också går upp massor när jag inte är utvilad och ba vad händer :( men idag mår jag bra! Och ska äta lax ikväll woho! Ses imorgon, förhoppningsvis från mitt eget hem men lovar inget!

Nightswimming deserves a quiet night

Rubriklåt: Nightswimming med r.e.m, den svåraste låt jag någonsin lärt mig
 
Hej från den varma balkongen! Och från det första inlägget på länge där jag faktiskt är själv! Sjukt i huvet I know right. Jag sitter här och solar och lyssnar på goblet of wine, mycket härlig tid, och ska blåga om igår när det var köttafton! Det var alltså vår (min, mammas, pappas, Stellas och Lillas) presang till team osby när de gifte sig. Och nu fick vi äntligen genomföra den! Vi satt på altanen och drack goda fläderdrinkar, sjöng in kvällen och catchade up, och sen åt vi massor med mat! Så mycket maaat! Massa kött (till exempel get!) och såser och allt gott, och äppelsallaaaad! Vi levde mat-life och pratade lite för mycket om olika blindos men också om att dejta sniglar, våra semesterplaner och en massa annat jox jag kommer inte ihåg. vi åt goood tårta (!) och sen var det dags för mig och lilla att sjunga! Vi hade valt ut låtar till brudparets ära, till exempel rubriklåten, min kärlek och en mashup av turn to you och dance with somebody (mando diao). Och eftersom det var köttafton sjöng vi "balladen om en grillbit"! Konst! Och vi slutade med yggdrasil och folk sjöng med och det var en jättefin stund! Inget som att sjunga med folk <3
 
Vi lyssnade på musik och tramsade, diskuterade olika band, åt chips och hade en lövly tid, och sen åkte jag, Stella och Lilla hem till maj. Vi pratade massor om Harry Potter, som vi ofta gör, och somnade till flashback som man bör. Men lilla låg vaken jättelänge :( stackars hennnne! Vi vaknade hursomhelst idag och gosade, Lilla åkte och vi sov till ett mord och sen åkte Stella också och ja nu är jag här. Det är sol, men jag är trött och ska sova i 24 timmar this is my big plan of life. Typ i alla fall. Nu ska jag inte ha besök på jättelänge (alltså flerdagarsbesök) och tbh är det väldigt väldigt skönt.

Fåglar sjunger för oss alla, hela Sverige känner samma

Rubriklåt: Midsommarnatt med estraden, for obvious reasons
 
Hallå från midsommardag-chillet! Vi tittar på kitchen nightmares och äter chips till "frukost", så vi är en köksmardröm of our own. Men vi ska äta massa bra mat ikväll! Och vi firade ju midsommar med en lesbisk tv-serie. Den var inte riktigt som vi trodde dock, så framför allt Stella gillade den inte :( kanske ser klart den själv för vill se lesbiska som lyssnar på tori amos faktiskt. Vi försökte titta på knutby istället och skrattade mycket åt att ligga med Jesus och hur knäppt det måste vara, men jag fick konstig ångest så vi fick titta på todd istället. Men vi åt åtminstone glass! Då firar man, även om glassen inte hade några jordgubbar. Nu verkar det vara kråk-möte utanför, oklart vad deras problem är...handlar säkert om maskar. De äter väl sånt fan vet jag. I alla fall, vi åt glassen och pratade om hudfärger (det är mycket jag inte förstår...) och vad våra favoritsaker är, och det var vår midsommar.
 
Vi somnade i alla fall till ett mord (jaaag somnade till podden! sjukt!) och idag har vi sooovit och goslat och ätit goda saker som man bör. Jag har tränat på låtar och sånt och snart ska vi handla så vi har någon frukost imorgon. Det behöver vi nämligen. Och sen blire fest wooohooo!

Girl I've known happiness, my heart it could burst, and knowing that you felt it too it only makes it worse

Rubriklåt: Done deal med Grace Petrie, den bästa låten hon har gjort som vi hörde igår och testade vem som hade rätt om hur låten ska tolkas genom att fråga Henrik. Hen höll med miiig!
 
Hej från mig och Stella! Vi tittar på todd och har det bra, och jag ska blogga om min gårdag, sista Henrik-dagen. Vi åkte efter förra blogget till Lilla för fika, rep och häng. Vi hade med oss massa delikatobollar och vindruvor och loka crush, vilket ju var perfekt! Vi pratade om queera folkmusiker, feel good sessong 2 ("vi vill ju inte spoila dig!" "Men jag vill ju veta vad som händer så jag vet om jag vill titta!" jag är tydligen inte normen där...) och annat jox, och så repade vi såklart. Henrik var suflör när vi inte kom ihåg texterna (vilket inte var så ofta som man kunde tro!) och det gick ganska bra fast min röst var paj. Sen lyssnade vi på musik, argumenterade om rubriklåten, åt delikatobollar med stor pasion och sen åkte vi hem.
 
Då såg vi såklart mer så mycket bättre och alltså the emotiooons man får! Inte lätt! Vi åt fryspizza också, som man bör då och då, och sen poddade vi. Det skulle bli en rätt serri podd, men det blev mest om...bondgårdar. Funkar ju också. Och sen kom Stelllla! Vi hann titta på Felix, röka en del cigg (vill alltid sitta mellan två rökare lol) och prata om Harry Potter, ännu mer shady grejer Henriks ex tycker och annat man pratar om, och sen sov vi. Och idag? Vi har sovit. Och vilat. Och vilat mer. Och ätit pizza. Henrik åkte hem på morgonen, så vi har bara varit stemma idag och det har varit så fint. Och nu tror jag bestämt att vi ska se en gay tv-serie! Vi vinner midsommar så ni vet.

En lista om godsaker som jag hittade

Det ultimata fredagsmyset: Om det ska vara ultimat ska man ha både sött och salt, så chips och choklad av något slag. Och cola såklart, och vin också helst om det nu skulle va så ultimat.

Min bästa godsak: Sjukaste saken att välja! Men alltså choklad i allmänhet? Det räknas kanske inte…

Jag fikar helst: Beror ju på vilket café det är från! Men är en sucker för chokladbollar. Hembakta, delikato, från andra caféer, allt. Men har också blivit en chailatte-kind of girl på sistone.

“Vill du ha grädde till?”: Eh ja. Förutom om det är till jordgubbar och folk inte specificerar om det är vispad grädde eller inte. För det finns psychos som har ovispad grädde till? Absurt

Favoritglass: B & j half baked alltså. Eller vad som helst som påminner mycket om godis. Glass med fruktiga smaker förvirrar mig. Det ska vara gooodis!

Favoritströssel: Jobbar inte direkt med strössel särskilt ofta. Så jag säger daimkulor för det kan man använda som strössel!

Bakar helst: Önskar jag kunde baka lol. Men är helst med och bakar: Drömtårta eller någon av Onnas amazing tårtor.

Jag gillar inte: Lakrits, som ni vet, men också citron. Fattar inte citron i efterrätter.

Det här är underskattat: Chokladpudding. Folk älskar det för lite!

Det här är överskattat: Glass. Yes I said it. Folk är för hype på glass.

Lösgodis jag helst plockar: Chokladgrejer i papper, center, gelehallon och, såklart, punchpraliner! Och punchbollar! Men inte punchpokaler blärk.

Så ofta äter jag godis: Just godis är mest med Stella, men goda saker? Alltid!

Om jag fick välja endast en efterrätt att äta resten av livet: Chokladpudding eller chokladmousse, lätt! Med grädde såklart.

Chips eller popcorn: Chips såklart! Förutom på bio då, såklart.

Godaste chipsen: Estrella sourcream onion, basic bitch som jag är.

Bästa bakverket: Chokladboll! Eller drömtårta <3

Tre favorit-godsaker just nu: Är inte så periodig, så bara säger tre jag inte nämnt än: Chokladmilkshake, dammsugare (damn suckers som det heter) och dumle.

 

Antar att ni är supersugna eller illamående nu…moha!


I used to be ashamed to write a song that said her name

Rubriklåt: Loving her med Katie Pruitt (tror jag det stavas lol), som vi lyssnade på och vibeade till igår
 
Hallå hallå snart ska vi gå! Vi tittar på så mycket bättre och Henrik bortstar tänderna för hen är mycket mer rimlig. Det är inte jag. Men som sagt, igår var Lo här! Vi satt på balkongen och pratade om all discourse som någonsin förekommit på flattwitter och vad det har gjort med oss, framför allt när alla subtweetade mig lol. Vi beställde sushi, men den kom inte på hundra fucking år så vi mådde hemskt av hunger till slut. Men vi pratade om barnprogram jag inte hade sett för jag är en tant tydligen (vad fan är gnottarna för nåt liksom?) och när maten äntligen kom åt vi den med stor pasion trots att allt var ganska havererat. De hade en stressig dag på zen sushi helt klart.
 
Ganska snart därefter gick Lo och vi lyssnade på lite mer gay musik och rökte lite cigg (inte jag) för att sen se så mycket bättre som vi gör, dricka sprite och äta marabou popcorn. Den var okej, kan jag säga. Vi pratade också massor om föräldrar och ännu mer om fåglar, för de kräks när de älskar en (i ens mun typ! aaaa!) men också sjunger fint för en så det är svårt. Så vi har haft det bra och ätit kräm och sånt, och nu ska vi till Lilla! Det blir väldigt korta updates lol, det får ni ta.

När vi cruisar i midnattssolen, idag är en bra dag

Rubriklåt: Inland empir med Kitok och Jacob Hellman, sjukaste i världen att Henrik inte hade hört den, norrlandslåten forever
 
Hej och hallå från balkongen! Jag borde egentligen inte blåga för vi kacklar, men jag gör ändå det! Och igår kom Henrik hit! Vi fixade mat och pratade en massa om att hens ex är en idiot ("nu får du inte använda fler brasklappar! De är slut nu okej!") och musik och pronomen hit och dit, vilket var amazing. Vi lyssnade på norrlandslåtar och balkongade och jag roastade Henriks vänner och allt var härligt. Jag fixade hundra grejer och sen sov vi, och idag har varit en så goslig dag. Vi sov lääänge och sen åt vi kräm med jordgubbar i och tittade på så mycket bättre. För hen hade inte sett senaste sessongen! Det är ju kränkande! Det har också varit rörläggare här och hållit på, which has sucked, men nu är de klara för idag och Lo är här. Hen är besatt av Jossan och det är cute. Men nu är jag klar så nu blire partaj!

You don't float like a butterfly or fight like ali, dressed like a prince but to the lowest degree

Rubriklåt: Yeah yeah yeah med the sounds, från förra veckans cirkelskiva
 
Hallå hallå från balkongen! Ja vet ni ved, nu har jag internet. Det är det vackraste ever. Hur fick jag det då, undrar ni? Fan vet väl jag, det bara kom tillbaka lol. Så nu ska vi äntligen komma ikapp i mitt lilla liv! Och igår var det ju måndag. Jag sov en del, som vanligt, men sen träffade jag Alex och vi satte oss på subways uteservering. Jag åt och vi solade och pratade om att Alex cyklar sjuka mängder och Alex började ställa kul frågor som vad min största dröm är och vad jag absolut inte vill jobba med. Folk som kräks och inte kan kommunicera, var mitt svar på det senare. Jag älskar kul frågor! Sen köpte jag med mig bakelser like an adult och åkte him, för där fanns internet lol, och där fikade vi och jag lyssnade på dropkick murphys för cirkelens räkning. Jag och pappa åkte sen och handlade. Pappa köpte hela affären och därför fick han såklart full avstämning. Jag skrattade åt honom. Och sen kom jag hem och lyssnade på pang prego och pratade med Stella och Lilla, eller ja jag typ skrek ut min kränkthet på dem över allt som gick dåligt i mitt life lol.
 
Idag har jag haft internet! Jag har också verifierat mitt apple-id (hjääälp), ätit glass, pratat med Kiti när hon råkade åka till högdalen och varit hos läkaren. Läkaren var snäll och bra! Och rolig, typ när jag sa att det inte finns några meds för att få mer energi och hon svarade "well...cocaine". Rimligt svar anser jag. Och nu lyssnar jag på flashback och snart kommer Henrik hit wooop! Herregud jag är så o-redo för besök det går knappt att formulera men ändån.

Allting skulle räcka och bli över, inte gapa efter mer än vi behöver

Rubriklåt: Klassiska ballader med Moa Lignell, en så fin och somrig låt som jag älskar
 
Hallå från himma! Jag ska snart handla, men ska blogga klart nu när jag har internet. Och jag ska ju prata om igår. Vi vaknade och åt kokta ägg (mummms) och sen var det repdags. Vi kämpade en massa med låtar som inte fucking gååår att lära sig, jag blev förbannad på olika sorters trummor och vad fan de betyder, vi delade upp låtar med konstiga krokar och allt möjligt pågick. Men vi tog oss igenom allt och sen köpte vi lunch. Det var varmt som fan och vi lyssnade på sommarlåtar och och fick sen vår mat, med iskall cola. Då mådde vi fan. Vi åt vår mat och sne drack vi lite eftermiddagsvin med stor glädje, och efter en hel del sång åkte jag hem. Och där upptäckte jag bristen på internet, så spenderade kvällen med en massa massa pang prego. Ändå ganska mysigt. Och vet ni vad, jag hade på riktigt tänkt skriva ikapp om idag också, så allt inte blir så förvirrad, men jag ska iväg och handla nu. Och hahaha nu har jag fått ett brev från scb igen som vill att jag deltar i en undersökning som anställd på universitetet! Tack för allt socialhögskolan I love yah. Okej, ses imorgon på något sätt!

and I'll compare you to wild swimming

Rubriklåt: Wild Swimming med Martha Tinston, en så fin och somrig låt som nästan får en flata som mig att bli straight för hon gör ett case för män alltså

 

Nämen hallå! Det är söndag kväll och jag har inget internet. Homofobi äre. Så jag tänkte berätta lite om mitt liv, men eftersom allt är helt warped med tid nu pga inget internet så tänker jag bara och endast berätta om min gårdag, alltså lördag. För jag kan och den var lång. Och jag var ju till exempel på Saras och Benjamins förlovningsfest! Vi satt i deras trädgård och åt massor med kakor och frukt och hade det bra. Vi pratade om alla tusen flyttar som ska hända nu (starkt gäng i år verkligen), att pappa var nöjd med en mango i Sverige för literally första gången ever (jag tappade det över detta) och hur fan jag, Stella och våra tre katter ska kunna få plats i en förhållandevis liten lägenhet. Svårt fan.

 

När kalaset slutat (typ) åkte jag iväg till Malmö för sommarhäng med Husse och Lilla! Husse fixade olika sorters bröd som han sa att han ”ska bli nyfiken på” (men han var inte det då? Okej…) och vi åt detta med en massa goda grejer på balkongen. Jag blev slagen med en pizzaspade (nåt ska jag alltid bli slagen med) och vi (mest de) var peppade på all mat som åts, som vanligt. Vi drack lambrusco (som ibland luktade skumbanan), kände känslor och sen blev det mer snacks och balkonghäng som sig bör. Jag och Lilla sjöng rubriklåten och sländornas dag och andra dängor, Husse skrattade massor åt min analys av Lillas familj och sen hamnade vi i någon konstig värld där det var rimligt att göra nån slags checklista (typ veckorevyn-style) för hur man får en fin och våldsam relation om man är gay. Det skrattade alla mycket åt. Jag drack öl och spelade mitt göteborgska alterego Marianne (”den bästa groggen är den man har hemma!” blev hennes motto) och allt var varmt och härligt, men sen åkte jag och Lilla hem till henne. Där var allt…varmare och inte lika härligt för det var just varmt. Men vi försökte sova och lyssnade på gammalt mord och tramsade om att vara arg på fåglar (det ska man inte vara!) och ”det är bloood överallt!” innan vi lyckades sova. Och där avslutar jag det här inlägget, såry om det blir två inlägg rakt efter varandra nu, eller till och med tre om det inte funkar imorgon. Nä skoja då drar jag him I’m dying over here.


All tid som vi gav varandra dog ut som en summer flower

Rubriklåt: Den sommaren med Jireel och Miriam Bryant, en somrig dänga jag hörde nyss och alltså Miriam är så bra i dennnn
 
Hallå i värmen! Jag har i alla fall fått igång min fläkt, så vi säger att det hjälper at least somewhat va. Det här landet är så sjukt som kan vara såhär varmt men också så kallt! Det borde inte gå tycker jag :( Men jag ska berätta lite om min tid sen sist, som väl inte är så mycket i och för sig, men jag har varit himma. Vi åt sprödbakad torsk som jag sa var "väldigt god, smakar inte alls som halvfabrikat" och sen fick jag veta att pappa hade gjort den själv. Wooops. Vi tittade på standup och jag fick veta att mamma hade sett Ahmed, aka min största boycrush, på mejeriets humorterass dagen innan! Vrålade lite om hur snygg han är. Whaddup I'm a lesbian fuck you!
 
Sen skulle mamma baka en massa inför idag, för idag ska vi fira Saras och Benjamins förlovning! Så hon bakade rulltårtor och vi lyssnade på töntig musik och bestämde saker inför flytten. Flyttbesluten gick bra, bakandet gick väl sådär kanske. Hon tappade en rulltårta (pappa märkte inte detta fast han satt bredvid och hon skrek, och sen när han såg den sa han bara "men varför har du gjort så?" genius) och hennes hemgjorda sylt blev rinnig (men så god) och hon kände sig allmänt out of practise. "fan, jag skulle tvingat dig att baka mer!" var min slutsats. Sen kom jag hem och chillade, skrev med Tilda och hade det väl bra. Och nu har jag sovit och duschat och ätit like an adult och snart ska jag iväg. Men just det, ska bjuda på en dialog med Finn som jag glömde:
Jag: Jag fattar inte hur folk har så svårt för ditt namn!
Finn: Nej eller hur, ickebinära har ju ofta konstiga namn men mitt är ett vanligt namn!
Jag: Ja, folk heter ju Finn!
Finn: Exakt, inte som att jag heter...sten!
...starkt att välja det föremål som faktiskt är ett namn. Och med detta lämnar jag er i värmen, ses imorgon efter äventyr!

Give me a chance, I will fuck up again

Rubriklåt: Staring at the sun med post malone och sza, en riktigt somrig damhängsdänga
 
Hej från en oerhört solig och varm balkong! Nej jag kan legit inte svara på varför jag är ute i denna värme men nu är jag det. Jag lyssnar på gammalt flashback och åt lite glass, mycket trevligt life, och ska blåga om igår. Då kom ju Saga hit! Vi lyssnade på somriga dängor och drack bubbel och diskuterade nya lorde, hur man lektr på bästa sätt och annat trams. Vi lekte en del som man bör när bubbel dricks, åt olika matar och sen spelade vi in podd! Hon bjöd på jordgubbar och glass (!) och det blev en härlig och mysig podd.
 
Sen blev det lite mindre varmt, men vi kunde sitta kvar och det blev mycket vin och pladder. At one point tror jag att jag berättade tre sistorier samtidigt like a weirdo och såklart var det många "vem sjunger denna i glee". Den här gången skrev vi dessutom upp dem! Men vi har glömt den geniala vi kom på förra gången :( vi är kränkta! Det blev i alla fall många genidrag och skratt åt bland annat post malone och juice wrld som ("good morning post, here's your juice! Good morning juice, here's your post!"), och när hon åkte hem var jag småpackad och glad i allmänhet. Så ska det va! Jag vaknade jättetidigt och var lite bakis, men vaknade sen igen med den bästa känslan: jag hade somnat om igen och mådde bäst. Det är en så bra känsla! Och dessutom såg jag att Kiti kommit tillbaka till twitter, både som sig själv och som lee (där hon samlar lees funny jokes)! Är så hyyyype på detta! Men annars har jag bara chillat idag, och snart ska jag him. Ses i värmen!

Jag skriver låtar som jag inte orkar lyssna på

Rubriklåt: Fyrtaktsvals med Olivia Wessman (Linus fd klasskompis wooop)
 
Nu ni. Nu blir det cringe som aldrig förr. För nu ämnar jag dela med mig av det värsta jag har Ina gamla låttexter. Ni får två stycken och först blir det den kanske mest ""kända"": känsloanfallet, skriven våren 2004. "rfr" betyder refräng (jag hade inte kommit på att man kunde klistra in den flera gånger I guess) och mt betyder mellantext (vad jag kallade stick då). here goes!
 
 

Känsloanfallet.

 

1

Känns som om det aldrig kan bli bra igen.

Känns som om jag aldrig kan bli glad igen.

Känns som om jag drunknar i saknaden.

Känns som om jag aldrig kan bli fri.

Rfr:

Det känns så skönt att hata. Så skönt att älska. Så skönt att skrika ut sin sorg.

2

Känns som om jag aldrig kan se ljuset igen.

Känns som om jag aldrig kan nå hela vägen fram.

Känns som om min lycka har tagit slut.

Så tankarna och känslorna, hjälp mig ut!

Rfr

3

Känns som om livet är ett fängelse.

Känns som om jag aldrig, kommer ut.

Känns som om det aldrig kommer att gå.

Här tar nog vägen slut.

Rfr*2

Mt:

Ilska, sorg och lycka.

Jag faller av sorgerna.

Rfr*2 med tonhöjning.

Så skönt att skrika ut sin sorg.

 

 

Japp, japp japp, det där hände. Hur fan måru Emma. Något mer hype kanske? Nu kommer min låt till vinden, som jag kommer ihåg att jag jobbade på länge och frågade alla hur vinden påverkade grejer. Tror det är 2005 nu?

 

Vild och vacker vän.

 

1

Löven virvlar likt en mystisk dans.

Molnen seglar likt små vita fåglar.

Segelbåtar kastas på en stormig Ocean.

Sädesfälten böljar som vågor på öppet hav.

Blommorna niger för vindarnas drottning, vindarnas drottning.

rfr:

Vild och vacker vän.

Viskar ibland trädens kronor.

Vild och vacker vän.

Skrattar ibland lindens blad.

Vild och vacker vän.

Virvlar uti himlens salar.

Vild och vacker vän.

2

Vindspelet klingar likt änglamusik.

Fåglar åker taxi på de mjuka vindar.

Träden bugar djupt och knakar i sin stam.

Maskrosfröen dansar och leker högt upp i skyn.

Havets gud darrar för vindarnas drottning, vindarnas drottning.

Rfr

 
Resten av den låten var helt obegriplig så vi lämnar det där. Alltså vad är min besatthet med punkter? Allt måste inte sluta med en punkt emma! Men nu har ni fått lite inblick i mini-emma och hur hennes lilla hjärna funkade. Ändå härligt.

I hope he loves you more than I did

Rubriklåt: Sober intentions med apes of the state, en redig folkpunkdänga som sjöngs igår
 
Hej från sängblogen! Jag borde verkligen sova men först ska jag blåga om allt kul jag haft. Först av allt ska jag nämna lite som jag glömde om i måndags, till exempel min fina godnattsaga. Jag nämnde att jag brukade berätta spontana sagor för folk för länge sen och Finn bad mig genast berätta en saga om en igelkott och en kossa. Sagt och gjort, igelkotten Sigrid träffade kossan Lena. Minns inte så mycket av sagan, förutom att Lena tyckte att de skulle gå på äventyr för "jag fick feeling, det är den bästa feelingen!" Hon pratade skånska såklart. Det var gosligt och när jag berättade det för Stella idag sa hon att jag var jättesöt och hon var jättekär i mig. <3
 
Men där jag lämnade er igår gick vi ju och handlade och sne vare podd! Podden blev alldeles utmärkt och kaotisk, och jag kan nämna att den handlar mycket om djur helt by accident. Efter podd och chill-tid lagade Finn pasta med vegosås och jag satte igång folkpunken för det skulle vi bannemig lyssna på. Till slut hamnade vi på balkongen och rom och cola blandades för fullt. Finn blev väldigt nostalgisk och hade många känslor som vi benade ut, vi swipeade myyyycket på hens tinder och ropade "jag / du har game det löser sig!" som catchfrase, vi sjöng och kände känslor kring låtar vi älskar, Finn kedjerökte utav bara helvete, vi pratade en massa engelska och det var en så fin och bra kväll. Vi pratade massssor innan vi sov, men till slut gjorde vi det, så idag var vi rätt trötta. Men vi åt olika frukostar (jag risifrutti, hen potatisgratäng) och babblade en massa, och sen gick hen och jag totalt kollapsade. Så idag har jag inte rört mig många milimeter. Det behövs om man säger så. Så nu ska här sovas!

Känns som nån jag älskar har dött och är det inte du är det väl jag

Rubriklåt: Nån jag älskar med Alice B, lite dramatisk rubrik men rätt stämning
(Skrivet natten mellan söndag och måndag)
 

Det finns en särskilt sorts människor som jag försökt namnge och definiera hela livet. Jag har kallat dem fönstermänniskor eller balkongmänniskor eller bara coola. Det går inte att förklara dem, men de är alla likadana på något sätt. Jag brukade beskriva dem som folk som drack te och hade stickade tröjor, men det är en basic analys. Det finns mer där. Deras tendens att sitta på golv, hur de så ofta lyssnar på artister istället för spellistor, att de alltid har speciella outfits, hur saker alltid verkar hända dem. De hamnar på tak, på konstiga gator, väldigt ofta på gungor och i lekparker. Allt bara händer utan att någon planerar det. Och ibland är det fruktansvärt, ofta gråter de, men de lyckas alltid ha fina kläder när de gråter. Och sen jag var typ tretton har jag inte velat annat än att vara exakt så.

 

Jag kände en sån när jag var yngre. Hon lyssnade på musik jag inte hade hört om, när jag lyssnade på James Blunt. Hon gjorde mig helt yr i huvet och inte ens på ett gay sätt, tror jag, bara känslan av hur cool hon var. De har dykt upp lite överallt i mitt liv sen dess. Ibland får jag passivröka deras cigg och höra deras historier. Men jag blev aldrig som dem. Och ikväll insåg jag en grej: Jag är 27 snart. I’m an adult. Och jag blev aldrig en sån. Jag är den jag är och det är bara Emma. Inget fel med det, men jag insåg nu att jag typ fortfarande hoppades att den där andra Emma skulle dyka upp. Yeah no, jag blev aldrig en sån. Jag blev jag. Och ibland vill jag bara skrika för att jag är så mycket jag och så lite de. Det är så konstigt, för jag gillar mig själv mer än någonsin, men just det där vill jag fortfarande ha. Jag vågar knappt gå någonstans och hamnar definitivt aldrig någonstans. Jag har absolut inga coola kläder och let’s get real det kommer jag väl aldrig skaffa. Och jag kanske borde sluta vara avundsjuk på tonåringar nu va. Jag kanske borde ta det för vad det är och säga god natt till emman som inte blev. Det kanske är hälsosamt. Men sorgligt är det, på många sätt. Jag blev inte den jag trodde att jag skulle bli, men jag blev jag. Det är okej.


Just give me one fine day of plain sailing weather and I can fuck up anything

Rubriklåt: Plain sailing weather med Frank Turner som vi sjöng i högan sky igår
 
Hallå hallå från mig och Bepi aka Finn! Vi ska snart gå och handla snacks, eller "snaks" med långt a som jag sa, och Finn pratar om sina byxor. Hen pratar konstant om olika saker, till exempel just nu om tandtråd som lagning i byxor. Did yall know that was a thing? I did not. Men ja, hen kom hit igår som jag sa och vi satt på balkongen och rökte / passivrökte och pratade. Lilla kom också hit och vi gick igenom en massa kompisar och dåliga män och sånt, och sen fixade vi sallad som blev mycket gooootttt. Med både vitlökssås och vitlöksbröd wooop! Vitlök forever <3
 
Vi satte oss på balkongen igen och drack rom & cola och sjöng allt vi kunde komma på. Masssa Frank turner men också Maggio, dropkick murphyys, little jinder och en massa annat mysligt. Fy fan vad bra det var! Vi bara sjöng och stämmade och pratade och drack och hade oss. Jag och Lilla försökte räkna ut vem Finn lät som när hen sjöng (Angie K, Cherrie, Arlo Parks, ingen vet!), Finn jämförde Lilla med Tracy Chapman och jag lackade på att de håller på att tönta sig med störiga män. Som det ofta är. Finn gosade precis Jossan och sa "är du bög eller? Är du lite homosexuell? Det får man va, kolla på Emma!" Hen är fan sjuk i huvet. Aja, idag har vi tittat på Felix (!) och ätit mer vitlöksbröd och nu har jag ju blågat, så nu ska vi köpa snaaks. Skamkalas-time!

Jag röker sista ciggen, vill inte dela längre, för om man inte delar räcker sista ciggen längre

Rubriklåt: Inget kan ta slut nu med södra station, som jag hörde igår och alltså är så hype på att ha en rökare i mitt hem let's go passivrökning
 
Hallå hallå från Luuund! Och från Jossan som just nu stångar min hand och är en sötboll. Älskar den jävla ungen. Fast nu kastade hon ner en påse från soffbordet sååå allt är som vanligt. Jag sitter i san och snart kommer Finn hit! Seriöst, den som planerade mina närmaste två veckor var inte så smart. Det var tyvärr jag. Men är ändå hype!
 
Så, livet har varit ganska mysligt här hemma. Jag har tittat massor på videos från en youtuber som berättar om sitt liv som goth, missbrukare och anorektiker i början av 00-talet, vilket är mycket mer spännande än det kanske låter. Fast stelt.se för jag har använt fel pronomen för honom, men ändån. Jag har också handlat (massa riktig mat, typ grönsaker, I'm scared! Alex frågade om Emma Black var skyldig lol) och idag har jag hängt med Alex. Vi köpte goda drycker från espresso house och solade på solbänkarna (Alex hade varma kläder för hen tittade ut, jag hade kalla kläder för jag läste på internet, jag hade rimliga kläder, internet går visst att lita på Alex) och pratade om att bli utnytjad / utnytja, amning (måste konsultera min amningsexpert) och vad som är bra och obra att fråga transpersoner om. Mycket trevlig tid! Och nu har jag köpt random saker på systemet (kändes verkligen som "random skit") och nu väntar jag som sagt på Finn. Och det är sommar och jag har min balkong så jag är inte stuck inside och livet är bra!

God forgive America for every single war

Rubriklåt: Purge the poison med Marina, en av mina bästa 2021-låtar och albumet kom ut igår iiii! Also så rolig rad, för alltså...every single war? Första och andra världskriget said hi? A lot of wars said hi?
 
Hej från tåget! Vi lämnade precis Alvesta och jag lyssnar på podd och längtar tills jag är hemmma. The hype is real för min säng. Fattar ni att någon annan ska sova i min säng sen? Yeah how 'bout no :( särskilt om hen tar med sig män till sängen! Får panne på detta faktiskt! Men ja det vill kanske ingen höra om, så jag kan prata om igår. Då var jag och Stella ganska ledsna / ångiga av olika anledningar, så vi tog en nap och lyssnade på mord och sen mådde vi lite bättre. Hon fixade mat som var "inte snel men inte lezkig heller" och vi tittade på en jävla knutby-dokumentär. Och alltså jag blev så arg! För plötsligt upptäckte jag...att det skulle komma ny info? Men vi hade inte alla svar tydligen? Varför ska jag titta på en jävla dokumentär om vi inte får veta vad som fucking hände what's the point? Jag vrålade om detta jättemycket och Stella skrattade åt mig. Rimlig reaktion av henne tycker jag. Men jag fick panik hallå!
 
Vi sov en massa sen och idag hann vi gosa och lyssna på marina och grejer, och nu sitter jag här och åker. Jag vill komma frammmmmm! Ibland är det kul att åka tåg men idag är det faktiskt tråkigt och jag vill hem och sova. Tack å hej vi ses från Skåne och kanske balkongen!

Jag vill bara leva för nu, jag är kroniskt sjuk ingen tid att spilla ut

Rubriklåt: Lever inte för er med Stina Velocette
 
Det var det här med ångest va. Det här med ångest och funktion. Jag mår ju mycket bättre det senaste året än tidigare. Eller gööör jag det? Grejen är att jag mår bättre...så länge jag bara och endast gör saker jag orkar med. För så fort jag gör saker lite utanför min comfort zone är jag: sönder. Som i lördags. Jag åkte på utflykt, gick fortare än jag brukar, åkte andra färdmedel än jag brukar, tog in andra intryck. Och jag var totalt sönder efteråt. Jag somnade direkt när jag kom hem och när vi skulle sova ordentligt på kvällen somnade jag till podden. Andra människor får energi av utflykter. Jag behöver en dag för att vila efteråt. Grattis.
 
Och grejen är att jag har 0 idéer om vad jag ska göra åt saken. Hur ska jag få bättre funktion? Ingen aning. Hur ska jag hindra ångestskoven där jag tror att exakt alla är arga på mig? Ingen aning. Jag har inga comping mechanisms för att förebygga det här, förutom att skydda mig genom att göra så lätta saker som möjligt. Men kan man leva ett liv så? Jag tror inte att man borde kunna. Men jag har kunnat, ganska länge nu faktiskt. Frågan är bara hur det ska gå när jag flyttar. När jag inte har alla skyddsnät att falla tillbaka på. Jag är legit livrädd för hur det ska gå, hur jag ska klara mig. Jag kan inte stappla till bussen med halvöppna ögon, jag måste transportera mig ordentligt vart jag än ska. Och jag har inte min familj där. Det kommer vara bra för mig, på många sätt, men också...holy hell. Vem ska ta hand om mig när jag kraschar? Ingen aning! Och jag ska ju ändå göra det, men...fan. Fan vad jag kommer fucka ur på vägen. Sååå det kan ni ju göra er redo för. Det kan bli en jävla resa, det här.

Bitch please, don't try to hustle me

Rubriklåt: Hustle med p!nk, en kickass låt som har hittat in i Stemma-listan
 
Hallå från varma varma lägenheten! Seriöst det är så varmt jag orkar inteeee. Let me oooout! Obs inte så gnälligt som det låter. Och vet ni vad? Igår fyllde jag och Stella två år! Iiiii! Hon jobbade ju och jag också faktiskt, med de allra sista skolgrejorna woop. Hejdå skrivpedagogen!
 
När Stella kom hem var det fir-dags! Vi beställde mat från ett kycklingställe (Stockholm har så sjuk beställmat seriöst) och tittade på våra favorit-felixar såklart. Jag hade ganska mycket störig ångest som kom i vägen lite hela tiden, men det var gosligt och vi åt gooooda donuts och drack äppelmust ur champagneglas. Serri hennes champagne-flöjter är så fina jag blir typ rädd när jag ska använda dem lol. Sen var hon ju tvungen att sova (hon hade glömt att det inte var fredag, så jag var tvungen att påminna henne om att hon jobbade idag också...) och jag satt uppe ett tag, men somnade ändå inte fruktansvärt sent som natten innan. Och idag har jag literally bara legat i sängen hela dagen. Ibland behövs det, särskilt med alla de här random ångestkänslorna som rör sig runt i kroppen. De är riktigt störiga, för det är såna "någon är arg på mig"-känslor och "något stämmer inte"-känslor. Trött blir jag. Men ja, snart kommer Stella som fick sluta tidigt, det blir kul!

Säg till han att jag är OG, ortengäri som ni minns mig

Rubriklåt: OG med Cherrie, för husby vibes och jag är ju snart ortengäri! Skoja blir jag ju inte lol. White girl 4 ever men ändååån
 
Hallå hallå gänget! Jag ska blåga nu innan vi (Stella) ska sova så det blir lite hastigt, men vi har det bra. Igår kväll blev det ägg och bacon (bra middag för att vara oss tbh) och vi tittade på en hel massa mord. Mycket kul med mord, tyckte vi, och sen hade vi ju ett nyss flashback att höra också. Med obehagliga sexljud, vilket ju var lite bättre än spy-ljud i och för sig, men också oerhört obehagligt. Rekommenderas ej.
 
Idag skulle jag varit hos Onna, men minoua var sjuk :(( en av hennes katter alltså. Så jag sov som en bäb och chillade på dagen, och när Stella kom hem åkte vi till Helena (bonusmamma) för middag. Vi fick räksallad och goda stekta mackor och helt sjuka skvaller från kulturvärlden som fick oss att vråla rakt ut basically. Vi konstaterade som vanligt att hon och jag är kulturmän och att Stella är bättre än vi är, åt konstig men god glass och fick också familjeskvaller som om möjligt var ännu goddamn sjukare. Så vi har varit lite i chock, särskilt Emma Black som efter flera dagars oro stormade fram och brölade en del rimliga grejer, och nu ska vi sooova. Mycket mycket hype på sömn konstigt nog. Ska försöka vakna i tid imorgon så jag kan jobba...hjälp...

Haunt me to my grave, don't you ever fade away

Rubriklåt: Ease my mind med Hayley Kiyoko, från veckans cirkel-hopkok och en oerhört somring dänga
 
Hallå från supervarma lägenheten! Seriöst det största problemet med den här lägenheten är att jag måste ha ett sätt att komma ut när det är varmt utan att det blir jobbigt. Vi måste verkligen öppna upp hela balkongen och näta den asap jag bara säger. Vem fan hittade på konceptet "inglasad balkong"? Liksom vad ska det vara bra för? När tänker man "fan om man bara hade en inglasad balkong"? Aldrig that's when!
 
Okej, ska ej gnälla mer (skoja jag gnäller alltid) utan berätta vad som pågår i mitt life. Det är väl inte jättemycket nä. Igår sov jag mest hela dagen, men läste också en mycket lesbisk bok. Då mår man. Särskilt när man äter nutella samtidigt! Farligt att lämna memma hemma med en nutellaburk kan jag ju säga. Men sen kom Stella hem och vi hade en bra och chill tid. Åt pasta, gick på ciggköpartur ("var det inte du som sa igår att du inte skulle köpa cigg?" "jo..."), tittade på mord ("fan vad lågt man har sjunkit om man dejtar någon som heter Christer", sa Stella, håller nog med där) och hade pepp-samtal med lilla på balkongen. Hallå team osby, ni ska träffa henne före mig, kan ni ta extra bra hand om henne tack? Det behövs! Sen sov hursomhelst Stella och jag läste klart min bok och hade många konstiga känslor som jag inte helt vet vems de var, och sen sov även jag. Idag har jag väl bara lyssnat på poddar och chillat, I guess, men alltså det är så vaaaarmt. Vill ut i världen nu genast! Eller i alla fall äta glass. Men man kan inte få allt här i världen.

"Men nu mår vi bättre"

Ni vet det där skämtet? "De sa att vi var schizofren men nu mår vi bättre"? Alla har hört det, alla har skrattat åt det. Och jag behöver förmodligen inte säga att det är det vidrigaste skämtet jag vet, för nej, schizofreni är inte att vara flera personer. Det var ju ingen nyhet för er som läser den här bloggen.
 
Men vad jag inte brukar prata om är vad som händer när det där skämtet dras. För jag visste ju att jag var två personer, eller åtminstone att något var annorlunda, när jag var tio eller elva. Klart jag inte visste vad DID var då! Men skämtet hade jag hört, så jag trodde såklart att jag var schizo. Att allt jag upplevde var vanföreställning och psykos. Ingen hade berättat för mig vad psykos var och vad som händer i en: paranoian, hur allt känns som om det hänger ihop, hur det eskalerar. Du kan inte vara psykotisk i flera år utan att någon märker det. Eller okej okej det kanske du kan, jag är inte expert, men att uppleva dig som flera personer är väldigt sällan just psykos. Men det är ju det man lär sig. Jag tänkte att jag var galen, att jag måste trycka undan det, att allt måste bli bra. För skämtet lär oss att om man säger att "vi mår bättre" betyder det att man fortfarande är galen, att man fortfarande har röster i huvudet som inte finns. Man mår absolut inte bättre då, är hela poängen med skämtet.
 
Men det är ju tvärtom! Tvärt-fucking-om! Det kommer inte en dag när vi bara spontant blir en person och mår prima igen. Det finns inga mediciner som får oss att "bli normala igen". För det finns inget normalt. Och när jag säger att jag mår bättre, att vi mår bättre, så menar jag precis det. Vi mår bättre. Tillsammans. Förutom när någon drar det där skämtet då, för då vill jag mörda någon.

Though I've handled the wood, I still worship the flame

Rubriklåt: Would that I med hosier
 
Okej det finns inget sjukare än att det har gått 24 timmar sen jag bloggade sist? Det var ju imorse? Det var tydligen inte det. Jag är helt off med tiden :( men vi gick ju och la oss igår och jag somnade till podden! Det var ju helt sjukt! Och idag har vi sovit en massa såklart, och bara typ suttit i soffan och tittat på felix. Jag pratade med Lilla (kan ni sjänka henne en tanke, fan vad hon kämpar) och släpade mig runt i lägenheten, basically, men sen fick vi skärpa oss när Stellas boendestöd kom. Så de for runt som yra höns och fixade och donade och hon hade med sig sin son, som pratade tvåspråkigt och var supergullig. I stan.
 
Sen på kvällen tog vi tag i dagens projekt: äta pannkakor och lyssna på hosier. För exakt detta gjorde vi förra juni. Vi är rimliga! Så vi fick höra Hosiers alla lovsånger till kvinnor och diskuterade hur han är i sängen ("han är nog en sån som kan slicka fitta i tre timmar" sa Stella, håller med) och Stella stekte pannkakor like a pro. De åt vi med nutella och banan och bara levde the goddamn life. Och sen såg vi en härlig mord-dokumentär igen, så det var bra, fast den var också triggande såklart. Det är ju lite det som är problemet tyvärr. Och nu är det flashback-gos och vi gör oss redo för sömn, för Stella ska ju upp i ottan och jåba. Dåligt tycker jag att detta är. Men vi har det bra, fast jag är extremt jävla varm just nu. Jag ska försöka få till en natt-cigg på balkongen för den borde vara minimalt sval nu. Man kan ju hoppas. Obs klagar ej på värmen, bara värmen i lägenheten! Jag lovar är fortfarande sommargäri!

När jag vandrar genom hagarna, i de ljumma junidagarna

Rubriklåt: Då väntar jag vid vägarna med Helen Sjöholm, som jag och Onna sjungit i shuffle-takt jättemycket de här dagarna och det är ju dessutom junidagar
 
Hej från Husby! Jag är helt slut och vi tittar på en dokumentär om de skånska pedofil-bröderna, som vi är lowkey besatta av. Det är en så sjuk story och jag vill mörda dem. Mööörda. Men ja, i övrigt är världen bra lol, och jag ska blåga om mitt lilla life. Igår efter blogget åt vi middag och spelade in podd, en lite märklig kombination, men kul ändå tyckte jag. Särskilt skamlåten hade vi mycket roligt åt. Sen kom Kiti och vi tramsade och pratade och jag och Kiti hypade spellistor. Hon är i ett listflow och det älskar jag! Men vi fick gå och lägga oss i tid, för vi skulle gå upp tidigt idag och gå på utflykt!
 
Vi åkte in till stan och träffade Onnas kompis Linnea och hennes dotter Janelle. Vi tog oss till båten och tog denna till waxholm, där vi skulle fika och ha det bra. Vi träffade Linneas farmor och farfar som bor där (tänk att bo precis vid vattnet aaaaaa) och Janelle fick leka i vattnet lite, och sen gick vi till hembygsgården. Jag hade superångest så jag kunde knappt tänka, men vi satte oss i solen och åt våfflor med grädde och massa goda bär och grejer. och massa kakor och ja, vi bara gick loss, som man bör! Sen tog vi oss därifrån och jag åkte buss själv like a pro, så jag kom till Kista och mötte min tjeja. Vi köpte kattsand och handlade en massa och sen åkte vi hem, och då fick jag sova som en sten i några timmar. Hallå jag älskar min tjej för hon är så bra och låter mig vara en blobb <3 och ja nu har vi sett den mörka jävla dokumentären, uuuuusch, och snart ska jag nog sova lite mer för jag kan knappt hålla ögonen öppna. Dying of trötthet. Ska aldrig gå på utflykt igen! (jo det ska jag lol)

Thank god for rebellion

Rubriklåt: Rebellion med dotter, som vi har hört två gånger idag och som är så jävla bra, den påminner mig dessutom om min nya bok
 
Hallå hallå från Onna-världen! Onna lagar mat och sjunger lovsånger om köttbitarna hon hanterar för närvarande, kan jag berätta. Jag har enorma myggbett i pannan, kan jag meddela, flera stycken. Men då vet man att det är sommar och allt sånt! Och vilken härlig sommartid vi har haft! Igår efter blåget åkte vi till Stella, vilket tog hundra år, särskilt som vi missförstod varandra så hon gick till tunnelbanan och vi var utanför huset. Starkt. Men detta sjuka hände: Ingen blev sura på den andra för detta! Bäst är det! Men när vi väl hittat varandra satte vi oss i gräset och solade och pratade om att Stella borde bli den nya utropsrösten i tunnelbanan (hon visade sin bästa bingoröst, we approved) och en hel del annat knäppt. Sen kom pizza och vi satte oss vid de jättemysiga borden på innergården där det var kvällssol och mysigheter! Vi levde prima life och lyssnade på bra musik och åt pizza och sooolade. Bäst var det. Sen åkte vi hem och eftersom jag är superrimlig fick jag ångest, men till sluuuut somnade jag.
 
Idag har jag sovit massor, vilket har varit bäst. Onna har varit och simmat, så hon kom hem och var överlycklig, och jag har sovit massvis och också skrivit bok. Jag drömde vad jag skulle skriva, sjukt nog, så jag skrev det och det blev bra! Men sen har vi suttit ute på bänken och hängt med random grannar, as one does, vilket var väldigt kul. Vi försökte förklara det dåliga med twilight, Lee och Luna plockade blommor medans Kiti tappade bort alla sina tändare och vi alla pratade om katter och planeter och grejer. Och nu är vi här och lyssnar på bokar och snart ska vi äta middag! Och podda! Hype! Ses imorgon i Husby.

Man borde vara känsliga lyssnare och man borde va diskretare och tystare

Rubriklåt: Jävlar med Jenny Almsenius, som vi hörde imorse och det är ju en dänga ändå
 
Nämen hallå från Onna-hemmet! Hon fyller i konstiga skalor inför sitt lönesamtal, men vi är tyvärr såpass knäppa att det inte går så bra för henne. Men nu ska jag blåga om vår härliga tid, och när jag kom upp hit träffade jag Kiti efter en del om och men. Vi handlade grejer på matdags och brölade om olika sorters grädde som Johannes tydligen skulle ha, och sen fick jag träffa bäbarna igeeeennnn! Äntliiigen! Vi tittade på en lilla sjöjungfrun-serie som Luna älskar, åt nån gryta som Johannes lagade (med jättegod potatis! Seriöst jag vet inte vad han gjorde men potatisen var bäst!), skrattade åt Lees roliga uttalanden ("jag är inte en banjo!" nähä okej) och hade ett mycket bra life. När bebbarna gått och lagt sig gick vi över till Onna och där bjöds vi på kola-chokladtryffel-kaka som hon hade bakat! Paaaarty! Vi åt denna med grädde och hallon (<3) och jag och Kiti hamnade i intensiva transfobi-debatter där vi till slut kom fram till att alla är dåliga (onna kom tillbaka från badrummet och bara "jaha, att folk är korkade var ju inget nytt). Sen pratade vi massa om skillnaderna på olika trauma disorders och varför Kiti inte har DID, vilket var superspännande, men sen gick Kiti hem och jag hade ång ett tag innan jag sov.
 
Sjukt nog vaknade jag när onna gick upp halv sju och var typ pigg. Sök hjälp Emma. Men jag fick grööööt och livet var bra, och sen sov jag såklart till Onnas jobb. Drömigt. Sen har jag suttit här och chillat när hon var på terapi och hon kom hem för en stund sen och var totalt kaos. Vi har skrattat mycket åt "cows in the house!" och tramsat, och nu ska vi snart åka iväg på äventyr. Harebra!

You're just lonely, you've been lonely too long

Rubriklåt: Dust to dust med the civil wars (från veckans cirkelskiva)
 
Jag brukar ganska ofta säga att om man inte varit singel i ett par år (brukar säga olika många) i vuxen ålder har man inte kunnat utvecklas ordentligt. Ensamhet bygger karaktär. Du lär dig hitta vad du letar efter, om du vill leta alls, och när du väl "hittar" någon kommer du förmodligen att vara mer benägen att ha ett bra förhållande. Du kommer att veta att du klarar dig om det tar slut, för du har gjort det förut. Folk som aldrig har varit singel, förutom kanske några månader här och var, kommer aldrig att helt veta att de klarar sig.
 
Men kanske är det ännu viktigare att ha haft några olyckliga förälskelser i bagaget? För något jag inte brukar räkna med är människor som "får ligga". Singlar som ligger runt och lever life alltså. De lär ju sig också en massa, no slutshaming här alltså, men även """sluts""" blir ju rejected ibland. Och det behöver man bli! En person i mitt liv skrev nyligen till mig: "jag kan ligga med vem jag vill. Det gör mig till en så vidrig människa." Jag höll med. Jag älskar den här personen men just att inte veta hur det känns när det känns som om ingen någonsin vill ha en, för ingen har velat det på hur länge som helst, det ger en lite perspektiv. Jag till exempel har aldrig blivit dumpad, det är en erfarenhet jag kanske borde ha för att vara rimligare. "lyckligtvis" har jag ju varit funkis hela livet och därför setts som typ en möbel, så det går kanske på ett ut.
 
Sen funkar det ju inte alltid så. Insels borde ju, enligt denna logik, vara oerhört sympatiska människor. Newsflash: they are in fact not. Så, såklart krävs det att de som är sådär föredömligt ensamma också har vänner omkring sig som de kan luta sig mot. Och att de typ har en rimlig kvinnosyn och sånt. Men om man har vänner och kvinnosyn, då ska man fan testa att vara singel. Helst tycker jag man ska vara utan sex i minst ett år också. Då märker man att man inte måste ha den där bekräftelsen hela tiden. Kanske. Men sen, sen jävlar kan man hitta nån snäll person. Och fan vad coolt det känns när man gör det.

De kallar mig cannabis-aktivist, inte vän med nån kapitalist

Rubriklåt: Aktivist med general knas, som jag obs inte håller med om lol, men det är en härlig sommarlåt vi hörde igår och jag sjunger den raden på ett särskilt sätt så det är typ en grej.
 
Hej från tåget! Alldeles snart är vi i stockholm så jag bloggar i sista minuten som man bör. Och alltså you guys jag mår så bra! Lite wiplash kanske men jag gööör det. Förutom att jag har bränt sönder mina smalben :( av alla jävla ställen!
 
Detta gjorde jag när jag var med Alex i stan. Hen ville ha en islatte men det var inte så många platser på espresso house, så hen kom på att vi kunde sitta på de jättesköna bänkarna på stortorget. "då kan du köpa en milkshake från glasskulturen!" hen är 1 geni. Så det gjorde jag och den var väl okej, men hallå milkshake i solen men bryr sig om hur den smakar. Så där satt vi och levde life och pratade om att hen har gått med på att vara med i skamkalas (!) och hur bra vi mår nu när det är varmt. Vi behöver sol Alex och jag. Sen handlade vi mystiska kakor till kvällen och jag åkte hem, för att åka iväg igen direkt till Lilla. Vi skulle ha repslag! Det är alltså rep+sjöslag, alltså rep och fest.
 
Dit kom jag och vi började repa inför grejer där vi kanske ska sjunga och spela saker hmm veeem vet vad det kan vara. Vi testade olika stämmor och uppdelningar, jag tog toner jag inte hade tänkt att jag kunde ta, jag ställde frågan "vill du ha tårar eller ko?", hon svor över intron och alltså ååååh vi spelade igen det var så amazing! Och sen gjorde hon kycklingsallad! Jag var väldigt hungrig och hype, så jag åt varje smula på min tallrik och till slut brydde jag mig inte ens om gaffeln utan slemmade runt i vitlökssåsen med handen. Detta gjorde Lilla jätteglad, för det är inte ofta jag är så pepp på mat, så båda var lite orimligt glada där. Sen lyssnade vi på somriga låtar och pratade om lite mer deep shit, men också tramsiga saker som quidditch. Jag testade hennes minne och hon berättade vad hon kom ihåg, men när det komm till vaktare var det svårt.
Hon: Målvaktare?
Jag: nej men näst. Inte målare, men...
HOn: Snickare!
Vi skrattade massor åt det och också när jag påminde henne om Oliver Wood, utmärkt namn för en snickare ju! Vi åt också de mystiska kakorna: Något rocky road-aktigt som var gott men kanske inte som kakor (själva kakdelen behövdes liksom inte) och några större chokladkakor som vi tyckte mycket om, särskilt Lilla. Så det var en underbar tid! Men jag var ju tvungen att åka hem, så det gjorde jag, och packade och lyssnade på flashback och hade det bra. Och nu är jag på tåget, som snart är framme som sagt, och mår så otroligt bra. Hoppas det håller i sig!

I need it digital cause baby when it's physical I end up alone

Rubriklåt: 3 am med Halsey, en eminent viba i park-låt
 
Hallå från inomhus! Oj nu ringde nån, undrar vem. Det var nåt töntigt nummer tydligen. Aja, nu ska jag blåga lite om min gårdag och då åkte jag iväg för att träffa Kajsa! Det var hundra år sen jag träffade henne! Seriöst, typ nio månader. Så nu var det dags och vi gick och satte oss i botaniska och solade och hade det amazing. Vi drack bubbel ur festis-flaskor (för jag hade glömt konceptet "glas"), åt mystiska chips och pratade massor om allt som hänt och hur exemplariskt det är att ha en flickvän. Vi har båda varsin superbra flickvän så vi kan superflexa till varandra utan att "alla singlar blir avundsjuka". Mycket behändigt tyckte vi. Vi lyssnade på Halsey som sig bör, försökte catcha up på skvaller från twitterfolk och jag lärde mig att jag tillhör "den ickebinära subgenren av flattwitter" (bästa gänget ju). Det var mycket härligt och soligt, men tyvärr fick vi avsluta ganska tidigt, för hon skulle jobba idag. Sjukt att folk gör sånt alltså. Men jag kom hem och typ...gjorde saker I guess, fan vet väl jag, och försökte sova men jag somnade inte förrän typ...04:30 eller nåt? det var ju lite deppigt skulle jag säga. Men jag har släpat mig upp idag och försöker typ få ordning på saker, men jag hann inte lyssna på twisted sister som jag tänkte. Förlåt Robert jag lyssnar på tåget imorgon! Det är faktiskt inte det senaste jag har varit! Men ja, ska försöka få lite mer sån där ordning innan jag ska åka iväg för dagens strapatser.

RSS 2.0