I said hello Satan, ah I believe it is time to go

Rubriklåt: Me and the devil med soap and skin, som vi hörde igår i en lista och den är så konstig och fin
 
Halloj det är nyårsafton! Ifall ni händelsevis skulle undra. Jag vet faktiskt inte om jag kommer hinna fixa min årets låtar-grej idag, men ambitionen finns där. Men först av allt ska jag blogga om min gårdag och den började med att jag och mamma gick för att köpa skor. Vi kämpade länge för att alla skor är för smala (upptill, jag har tjocka fötter lol), men till slut hittade vi skor som jag fick plats i och som inte såg ut som fan. Oooch de kostade 200 kronor! Det är nästan ingenting för ett par skor ju! De ser dock ut som rikemansskor sa mamma, så nu kommer jag se rik ut. Skoja det kommer jag inte. Men ja vi kom hem igen och jag researchade och skrev bok, och på kvällen åt vi pizza från ved. Den var helt okej, men fulpizza är bättre än fancy pizza alla dagar i veckan. Och sen spelade vi kanasta! Stella hade inte spelat det innan, så det var en steep learning curve för henne, men det gick bra. Hon hade väldigt svårt med konceptet "ta upp högen", för hon ville ta upp den för tidigt hela tiden, men det var väldigt kul så det gjorde inget. Hon och jag skrattade orimligt mycket åt att hon viskade "lägg kortet Emma...lägg nian...lägg den!" och sånt med olika kort jag inte skulle lägga. Till slut sa hon också "lägg ett kort.se" vilket var en referens till "vältetttält.se", som var ett euphoria-skämt 2015. Därför är min tjej ikonisk. Jag och pappa vann båda omgångarna som kingar, men mamma klagade mest på hur jobbiga punktkort är att blanda. Fast sen sa hon "tänk att du kan spela ändå, det är imponerande" till mig och trots att det borde kännas som en tant-formulering blev jag lite glad haha. Sen skrev jag mer bok, men mitt kapitel försvann...för att sen dyka upp idag igen när pappa kollade helt utan konstigheter. Förstår ingenting. Och det var årets näst sista dag, och snart (om en och en halv timme) kommer lilla för poddande och sen bär det av mot osby! Ses 2024!

Kaaan det vara Eric Clapten?

Haj från lilla soffan! Jag är så trött att jag knappt kan tänka en tanke av väldigt oklar anledning, men ska ändå försöka blogga om mitt lilla liv. Och igår efter blogget fikade vi, tror jag, och sen gick jag och Stella för att köpa en akut-nyårsklänning för hon hade glömt ta med en. Så vi gick till kappahl och hittade...en sammetsklänning! För 200 kronor! Om jag också provade den: Japp, men tyvärr funkade inte modellen riktigt för mig. Så får klappa på min tjeja när hon har den. Vi kom hem och researchade / pluggade lite, men sen kom Sara och Benjamin för julfirande. Jag och Sara gjorde ett nyårsquiz till mamma och pappa (de hade bett oss alltså) och sen åt vi tacos amamam. Benjamin hade druckit sex öl innan han kom med sina homies, så det var starkt, men vi hade det bra och pratade och sånt man gör. Vi delade sen ut julklappar och jag fick: ett tangentbord (!), mina bästa leggings (som dock inte har kommit än), en anteckningsbok med punkt-alfabetet på (inte för att använda obs det var bara coolt), espresso house-chai och...en grej till men jag kommer inte på den exakt precis nu lol. Det blev mandelmusslor (saknar dem redan) och sen spelade vi hitster! det är så jääävla kul! Särskilt när benjamin är dj och vrålar åt / hypar / mobbar lagen. Pappa sa flera gånger att rätt svar absolut inte kunde vara rätt, jag och Stella var i lag och fick både Florence och Bruce och sen vann vi med jolene sååå allt var utmärkt. Och jag fick päronsoda! Jag var så jävla jävelhype på päronsoda! Rubriken gissades det med otaliga gånger, men det var aldrig han. Och nej töntar jag vet att hans efternamn inte stavas så, men jag orkar faktiskt inte googla. Och vet ni vad, jag ämnar fuska och berätta om dagens förehavanden imorgon. Ses då!

I should have known you weren't at home, you're not a victim not alone

Rubriklåt: I followed you home med Eliot Sumner, från veckans cirkelskiva och en true banger
 
Hallå från lilla soffan i Lund! Jag sköt upp detta blogg länge och väl, men nu blågar jag och det ska jag göra om igår. Först trodde jag att jag inte ens hade bloggat om i förrgår, men det hade jag ju lol. Vi vaknade saaaakta och Stella mådde jättedåligt, så vi kämpade på. Vi packade och jag försökte utbilda Leo om vårt hem och hur allt funkar så hon kan ha det bra. Hon ska ju bo hos oss och kattvakta hela tiden vi är borta. Drömigt tyckte hon, för hon kan bada och sova i en ordentlig säng. Det behöver hon.
 
Vi tog oss till centralen, där vi såg en av våra favorit-internetgalningar in real life (vi var otroligt starstruck) och sen åkte vi tåg jättelänge. Om vi blev sena: Japp. Jag lyssnade på en tramsig podd och drällde, och hostade ganska lite ändå faktiskt. Coolt av mig! Vi kom fram hit ganska sent på kvällen (det var ändå planen alltså, vi blev bara ish trekvart sena) och väl här har vi sovit, pluggat / researchat och hängt med the parents. Och idag är min sista antibiotika-dag fuck yeah! Inte för att det är så jobbigt men ändå skönt. Och ja, nä, det var typ allt jag hade att säga idag. Nu ska jag fortsätta mjölka stenen som är den här researchen. Seriöst, artisten i fråga har inga sociala medier och det finns typ två intervjuer med hen på hela internet. Sååå jag jobbar påre. Dessutom glömde jag inspelaren hemma, sååå vi ska testa en mick som pappa har för att spela in podd på söndag. Vi får väl se. Ses imorgon när vi har firat jul!

Mini-nyårslistan 2023

Gjorde du något 2023 som du aldrig gjort förut?

-Var på akuten, det var nåt nytt.

Bästa köpet?

-Mickarna tror jag ändå, de är coola.

Vad var sämst?

-Alla jävla sjukdomar, både för mig och Stella och andra.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

-Svårt att säga, men inte så jävla glad nej.

Vilka länder besökte du?

-England, det var life

Favoritprogram på tv?

-Så mycket bättre är ju alltid bäst!

Vad önskar du att du gjort mindre?

-Varit hemma, precis som förra året.

Vad önskar du att du gjort mer?

-Skrivit och träffat folk, precis som förra året igen lol

Bästa minnet från 2022?

-När jag, Henrik och Elin var i Malmö och gick i skivaffären i mer än en timme. Har typ aldrig mått så bra.

Vilken var din största karriärsmässiga framgång?

-Jag höll kurser! Det gick bra!

Största framgången på det privata planet?

-Färdtjäääänst!

Vad spenderade du mest pengar på?

-Ubers och beställmat som vanligt. Och mickar.

Något du önskade dig och inte fick?

-Ett jobb till min tjej.

Största misstaget?

-Hmm, denna är alltid svår. Bristen på skriv kanske?

Mest stolt över?

-Mina kurser! Jag har lärt ut grejer!

Vad ser du mest fram emot under 2024?

-Att hålla fler kurser, fira fem år med min tjeja och åka runt i stan med fucking färdtjänst.

Vad önskar du dig av 2024?

-Att min tjej får må bättre och att jag får ha det kul.

Japp det blev rätt sad i år också. Woooop.


There'll be happiness after you, but there was happiness because of you, both of these things can be true

Rubriklåt: Happiness med Taylor Swift, som vi hörde idag i min vinterlista
 
Haj från snart sömnen! Det blev alldeles för sent nu, men jag var tvungen att se och bli hype över Marks best hit songs-lista för alltså det var den bästa listan. of all time. Dial drunk var etta jag kan typ inte ens processa det! Men ja, idag har varit en myslig dag. Först har vi sovit och ätit lasagne och sånt, men sen kom Leo och Manja. Leo ska vara här och vakta kattorna, så hon kom redan idag och med en Manja dessutom. Vi lyssnade på vinterlåtar (enligt mig då lol) och pratade om katterna och sådär. Vi åt kitza och jämförde antidepp-upplevelser (så sjukt att man kan ha så olika upplevelser av samma medicin) och sen hände något sjukt. Manja nämnde att hon basically kan alla astrid lindgren-filmer utantill och jag frågade om hon kände igen ett citat som jag haft i huvudet i sex år, som ingen kunnat placera. Ooooch hon visste direkt vad det var! Tyvärr kunde hon inte visa det, för det var bortklippt ur filmen, men vi ska fan hitta det och det kommer bli himmelriket för min hjärna att äntligen få höra det. Hursomhelst, Manja åkte hem sen och jag och Leo hade ett mysligt häng med ischoklad, gelehallon och gos. Vi pratade om viktiga saker och det resulterade i att EB dök upp och de hade ett lååångt samtal. Det var väldigt fint och hon är så bra med allt systemigt vilket är ikoniskt. Och nu ligger jag här och hostar och ska sova som en bäb. Och imorgon ska jag till Skåne woop woop! För där var jag ju inte nyss eller så.

Två år genom åren: December (typ)

Okej såhär, det här är inte skrivet som en år genom åren med begynnelsebokstäver och sånt. Det är en text jag skrev för min kurs. Poängen med den var att jag skrev exaaaakt vad som hände, för att visa hur svårläst en text kan bli när man inte alls tummar på sanningen. Men den funkar här med, så jag slänger in den som den är. Have fun! Får se om jag gör såna här nästa år, har inte bestämt mig än. Vad tycker ni?
 
December
Eller "I'm on the train!"
 

Jag och Olle står på Osby central och fryser. Tåget hem skulle varit här för mer än tjugo minuter sen. Det är dessutom oklart om tågfanskapet ens går till Lund, för skyltningen är fullständigt kaos. Jag intalar Olle att det är klart det går till Lund, för det är sista tåget och det måste gå till Lund. Dessutom är det svinkallt så jag kräver att det inte blir några problem, för jag vill hem och krama min kille … eller ja, nästan kille, vi är väl inte riktigt ihop men jag får i alla fall vara med honom imorgon på hans födelsedag. Om jag någonsin kommer hem härifrån vill säga.

”Varför måste de bo i Osby?” gnäller jag och stampar för att få upp värmen. ”Det är för långt bort!”

”De får flytta till Eslöv”, säger Olle och jag suckar. Ingen borde bo i Eslöv. Jag tänker säga något dräpande om Olles hemstad som vanligt, men nu kommer äntligen tåget! Och här märks det att både Olle och jag har druckit en del vin med våra Osby-kompisar, för Olles sätt att ledsaga mig är ganska oortodoxt. Han väljer att fösa mig framför sig och det är nog lugnt, hinner jag tänka, snart är vi ju på tåget…

 

Innan jag har förstått vad som händer har marken försvunnit och mitt ben har hamnat mellan tåget och plattformen. Jag har inte mindat the gap. Folk runt mig ropar och jag fattar inte vad som pågår, men på något sätt lyckas jag kravla upp.

”I’m on the train, I’m on the train!” hör jag mig själv skrika. Jag ligger på knä på tåggolvet och försöker få ordning på mig själv, men Olle i princip ramlar över mig av chock. Så nu frågar folk om Olle behöver hjälp, men han lugnar dem och hjälper mig upp. Först nu märker jag att jag har så ont i mitt ben att jag knappt kan gå. Vi måste hitta platser så snart som möjligt, men Olle fortsätter framåt.

”Vänta, Olle, jag mår illa!”

Gör jag? Ja jävlar, det gör jag. Jag får inte kräkas nu i det här kaoset. Det är säkert bara smärtan, eller chocken, eller jag vet inte. Till slut får jag sätta mig ner och luta huvudet mot fönstret.

 

”Emma!”

Va? Vad fan händer? Jag sätter mig upp och försöker få grepp om världen. Jag frågar Olle och han säger att jag somnade så fort huvudet nuddade fönstret och var borta i en halv minut.

”Det var så jävla läskigt”, fortsätter han. ”Mår du fortfarande illa?”

Jag känner efter, men nej det gör jag inte. Nu vill jag bara ha vatten. Tågpersonalen frågar om allt är okej nu och jag ber om vatten, men de har inget. Inte en droppe vatten på hela tåget. Så jag ringer mina föräldrar, som ändå ska hämta mig på stationen, och ber dem att ta med sig vatten.

 

Olle går av i Eslöv, men han lovar att dörren är precis där jag sitter. Jag brukar inte ha några problem med att gå av tåg själv, men nu har jag så jävla ont och allt känns lite luddigt. Så när vi stannar i Lund hittar jag såklart inte dörren. Eller jo, till slut hittar jag den, men precis då stängs dörrjäveln.

”Hjääälp!” skriker jag och skiter i värdighet för den har jag visst lämnat kvar i osby.

”Oj, jag ska försöka öppna!” ropar en random tjej som dyker upp. Jag har ingen aning om varifrån, jag måste bara ut. Tjejen får kontakt med en tågvärd och i sista sekund kommer jag ut på perrongen.

”Emma!” pappa är där och tar tag i mig direkt. ”Har du ont? Mamma är en bit bort och pratar med väktarna.”

”Väktarna? Vänta va?”

”Det var en man som ramlade ner på spåret.”

”Då var jag inte sämst på tåget i alla fall.”

Vi möter mamma och hon berättar om mannen. Han hade tydligen tappat sina glasögon och slängt sig ner på spåret för att hämta dem. Mamma hade fått tillkalla väktare och de hade i sin tur ringt polisen. Samtidigt hade pappa sprungit längs tåget och ropat till tågvärdarna att hans dotter är där inne så de kan inte stänga alla dörrar! Det är oklart om tågvärden som pappa fick tag på är samma som jag pratade med. På vägen till bilen ser vi mannen från spåret bli bortledd av polisen.

”Men jag ska ju till Laholm!” ropar han.

”Du får någonstans att sova nu”, svarar polisen.

”Vad bra!”

Mannen låter glad och verkar absolut inte förstå att han ska till fyllecell. Själv får jag äntligen komma hem till min nästan-kille och somna i hans famn. Då gör det inget att benet gör kriminellt ont.


Fuck Romeo, I'll take Juliet

Rubriklåt: Lady killer med Maddie Sham, en riktig banger men framförallt drömde jag om den idag...fast då lät den helt annorlunda
 
Haj från juldagsnatten! Det är verkligen jättesent insåg vi nyss. Jag ska berätta om resten av min jul, och faaaan jag har glömt lyssna på harry potter! Det måste jag ju göra! Hur fan ska jag hinna det imorgon :( det löser sig nog. Hursomhelst, igår skulle vi gå ut och äta för det var julafton men vi orkade inte blä. Så vi köpte maxmat och var allmänt hängiga. Det har vi varit idag också, för vi sov till tre lol. Men nu ikväll åt vi åtminstone mandelmusslor och det är det bästa med julen. Och jag hostar mindre nu faktiskt! Jättemycket mindre! Jag kunde sova med bara två kuddar inatt istället för fyra! Men ja, nä, livet är tråkigt. Nu när jag skriver årets långa lista inser jag verkligen hur jävla trist det här året har varit. Jag har knappt gjort något och det märks verkligen. Men jag vet inte hur jag ska vända på det, för liksom vad ska jag göra som jag inte gör? Jag har ingen aning! Fira jul kanske men annars vet jag inte. Och läsa harry potter när jag ska för i helvete! är sur på mig själv nu, jag har ju liksom inte gjort ett skit på hela dagen så jag kunde ha läst men neeej. Aja det löser sig och nu ska vi sova. Godnatt från detta okul bloggande.

När får du pommes i fittan?

God jul för fan! Ursäkta för otroligt ojulig och grov rubrik, det var vad som blev sagt i podden exakt nu. Men det är julaftoooon! Igår bloggade jag inte, för det hände inte ett skit, förutom att vi försökte få igång våra mickar. Det är väldigt svårt och det verkar som om det är mycket svårare än jag trodde, men vi ska lösa det. Jag har hänt på r/filerecording och sånt jox, och vi har nån slags plan. Men vi fick podda helt vanligt ändå, men jag hostade inte så mycket så vi vann ändå tycker jag. Men idag är det jul! Vi hade julafrukost med mamma och pappa, och mamma hade packat ner ett jul-kit till oss! så vi ska packa upp paket lite då och då under dagen när vi vill ha jul. Hittills har vi fått ett jul-nagellack och varsin triss-kalender, för det är rimligt att få på julafton såklart lol. Men jag har också fått en julklapp från min tjeja, och det var...kattskålen! Kattskåååålen som vi har suktat efter hela året typ! Det är det bästa! Jag älskar min tjejaaaaa! Och det är typ allt från mig och min tramsiga lunginflammation. Den kämpar på för övrigt. Snart ska jag ta mig uppför backen och det kommer fan inte gå bra. Lungorna påverkar resten av kroppen who knew. Men vi ses imorgon med resten av julen, god blogg-jul! Vad fan är blogg-jul ingen vet!

I swear they smell the blood on me, I hear them coming for me

Rubriklåt: Blood on me med Sampha, en så jävla creepy låt som jag påmindes om nyss
 
Hej från hostma! Just nu får jag så in i helvete ont i huvet när jag hostar så det är hemskt att hosta men ja det var ju inte kul innan heller. Tog nyss en shot medicin så får väl se, tanken är att jag ska sova i sängen med Stella inatt istället för min exil på soffan. Det är lite för att vi saknar att sova ihop och ganska mycket för att jag har mens (om jag tänkte på det med rubriklåten: ja). Varför kan man ens få mens när man är sjuk? Kroppen borde ba skärpa sig och spara på sina resurser imo. Men ja, idag var vi på vårdis igen för att kolla mitt crp så att penicilinet hjälper. Det hade gått ner från 53 till 19! både jag och sköterskan blev helt hype lol. Det var dagens event, men vi har också kollat på spåret och jag ville dö för jag tog lund på fyra poäng. Det kan jag inte ens tänka på faktiskt. Vi försökte också få rätsida på våra mickar, men det gick fan åt helvete, så vi får ta nya tag med det när vi har sovit. Jag haaaatar att göra saker som jag inte kan, vill verkligen bara göra saker jag förstår hur man gör tack. Och vill aldrig hosta igen i mitt liv jag orkar inte. Aja jag fick i alla fall äta en god donut. Det var en bra grej som hände. Så nu har ni en ny update om mitt sjukdomsförlopp, det är alltså bättre generellt men inte just ikväll, ska sova i hundra timmar och se om det hjälper lol. Godnatt!

Hosta, dricka, kissa

Japp, stark rubrik, men det är mitt mantra nu. Igår fyllde jag en 1,5-litersflaska fem gånger, så jag drack sex liter vatten och lite till. Idag har jag druckit fyra och en halv liter tror jag. Det är så fucking mycket vatten yall ni förstår inte! Och då måste man alltså kissa hela hela tiden, så det är ett jävla spring på mig. "Jag vill inte kissa igen det är så tråkigt!" skriker jag ibland. Men mest hostar jag, jättemycket. Konstant. Och när jag inte hostar berättar jag extremt detaljerat om min hosta för Stella. Idag har det varit ett annorlunda sorts slem till exempel. Jag tror det är bra.
 
Men jag har också varit hos läkaren woop woop. Det var en seriös crazy in the head läkare. Han lyssnade på mina lungor och sprang iväg direkt efter, så vad han hörde fick jag inte veta, men han skrev ut antibiotika woop woop. Oklart vad den ens gör men ändå. Oooch såklart fick jag molipect för vad ska man ens göra för att få cocillana i det här jävla fittlivet? Det suger!
 
Det andra som har hänt är julavslutning med mina besties på skrivkursen! De hade skrivit riktigt kingiga uppgifter och sen hade vi en skrivövning som alla skrev riktigt ikoniskt på. Jag skrev väl okej för ja jag skrev också wooop. Och alltså hur ska jag inte ha kurs med mina besties hela tiden längre? Jag kommer ju inte överleva hallå! Men det är det som har hänt, Stella har varit på två olika julfiranden med familjen men här har jag suttit och hostat ihjäl. Stackars maj. Omg nu fick jag en jättegod bit choklad från julfirandet amamamam! Jag vill äta hundra såna! Men ja det var allt, ses...imorgon?

there are roses that come without seeking, there are the once that I have to sow

Rubriklåt: Heart of my own med Basia Bulat, bara en fin sång
 
Här ligger jag och hostar ihjäl mig. Jag är hemma, men sover på soffan så Stella får sova. Om jag kommer sova får vi väl se. Men jag tog mig hem igår, trots att jag storgrät en halvtimme innan jag åkte för att jag inte kunde andas ordentligt. Yeah. Tågresan gick...väl okej tror jag, och sen har jag bara varit hemma och kämpat på. Stella har mått illa, men tröstat också. Hon har till exempel smörjt in min bröstkorg med pepparmyntolja, vilket typ funkar vilket är sjukt. annars klunkar jag mest vatten och försöker hålla modet uppe. Imorgon bitti ska jag till vårdis och jag lägger allt mitt hopp på 1) att jag får cocillana och 2) att cocillana faktiskt funkar. om det inte blir så kommer jag fucking klappa ihop. jag orkar inte mer. Nu ska jag försöka sova men jag har inte så mycket hopp. Det var inte så kul detta, men ville bara säga att jag lever.

Jag vet inte längre vad det är för jävla veckodag

Rubriklåt: Vem är han med Cleo och Christin Amparo, en klassisk "jullåt"
 
Nu kan jag använda stora bokstäver! Det är en fest! Kul att något är en fest i denna hostiga jävla värld. Så nu ska jag berätta mer, till exempel om min gårdagskväll hos Lilla. Ingen tyckte att jag skulle åka, men det tyckte fan vi, för vi hade inte setts på två månader! Det går ju inte! Vi gosade gärnet såklart och lyssnade på hiphop, för det ska man göra på julen. Detta är 1 grej. Jag försökte dricka ett glas vin, men kroppen sa "nope!" så jag fick lägga ner projekt vin och bara dricka läsk istället. Så jävla tramsigt av kroppen. Vi beställde mat från max (jag köpte bara nuggets för min aptit är paj) och lyssnade på riktigt bra bangers. Så fort en låt vi hört på julen kom upp skrek vi "nu är det juuuul!" och sjöng så gott vi (jag) kunde. Lilla råkade dock säga att julen valar enda in i påska, jag vet inte vad vala är...men jag gillar det. Vi catchade up en massa om hur vi mår och allt sånt jox, men vi måste verkligen ses och prata oftare för detta är kriminellt! Jag saknar henne redan hallå!
 
Idag sov jag länge, eller jag åt ägg men sen sov jag ännu mer. Vid halv ett väckte pappa mig med att sätta igång the heart of everything, aka within temptations bästa skiva. Det är det finaste jag vet när nån gör sånt <3 jag hoppade upp och var hype basically. Bästa skivan ever! Sen har jag mest hostat idag, men jag har också sett sista avsnittet av så mycket bättre. Här är mina små takes:
-Jag gillar uptempo-ellen, finns nåt där. Originalet var också festlig.
-I'm sorry, men Staffans tolkning lät exakt som Tomas Andersson Vij. Verkligen exaaaaakt.
-Per var helt okej, men stackaren fick aldrig sluta gråta. get help dude.
-Nu när det är slut måste vi prata om allt jag saknar. Ellen borde ha tolkat kacey hold on för fan! Nån borde tolkat on the bus! nån borde tolkat en svensk Marit! det var nog mer men jag har glömt lol.
 
Så, jag har kämpat på. Vi försökte äta middag, men varken fisken eller potatisen blev klar, så det fick slängas. Sååå de andra åt macka / rester och jag åt...jacky chokladpudding. jag var väldigt ledsen just då lol. Men nu ska jag försöka sova (jag tog i trä), ses hemmaaaaaa! efter min hostiga tågresa...

but why does she call you at 3 am and 4 am, that's a funny way of stayin friends

rubriklåt: movies med conan gray, från veckans cirkel-hopkok
 
haj från hostma och nya ingmar! tyvärr kan jag just nu inte alls använda stora bokstäver, men det löser jag under dagen tror jag. jag ska inleda den här datorns liv med att bloggfuska, för jag ligger ju groteskt efter. så vi börjar i fredags kväll och då gick jag, pappa och sara på mammas körkonsert! jag var väldigt stressad över att förstöra allt med min hosta, men i tried my hardest och det gick typ okej. efter en stund spelade de koppången och det hjälpte, den gav mig sin kraft. och konsertern var i min förhoppningsvis framtida bröllopskyrka, bara en sån sak! och mammas kör var så duktiga hallå!
 
efter konserten gick vi till pappas stammisställe, aka en fansy vinbar. fast ingen som kände igen honom jobbade så jag tror han ljuger. vi drack otroligt fansy vin och pratade om fantasy och tingsrätten och sånt, men min kropp totalflippade så jag mådde jätteilla av det där enda glaset vin. verkligen jätteilla och blev helt varm i ansiktet och sånt. så när vi kom hem låg jag och mådde skit, men det blev bättre och jag kunde prata med min tjeja. vi underhölls av twitter en stund och det var tryggt. imorgon får jag träffa henne igen!
 
igår julbakade vi! mormor skulle kommit, men pga min hosta och hennes stundande operation kunde hon inte det. men jag fick göra mandelmusslor utan henne (buuu) och mitt motto var "snabb och dålig" för om jag tryckte ut dem för långsamt blev degen för varm. sara gjorde lussebullar väldigt dramatiskt och under dagen blev det också nån slags kola, yoghurt-bräck och saffranssnittar. benjamin dök också upp och vi alla såg på spåret, som var jättesvårt som vanligt numera. inte ens alla musikfrågor tog vi! och där lämnar jag detta inlägg, så vi ses senare med mer om igårkväll och kanske...lite stora bokstäver?

Jag säger upp de här mattorna med omedelbar verkan

Det var vad mamma sa nyss, för företaget som gör mattorna i entren här har skickat ett groteskt sexistiskt julkort. Jag orkar inte förklara men det handlar om ett lopp för tomtar. Pappa trodde att det fanns på riktigt. Det finns inga tomtar men han tänkte att det fanns en "påhittad variant". Whatever that means. Nog om mattor och tomtar, jag ska berätta om igårkväll och dååå fick jag biffar med mos! amamamamamam! Fast vi hade ingen lingonslylt det var osnällt. Men sen hade jag lektion och vi gav respons på repliker de hade skrivit på låtar. Jag typ lärde mig saker om livet? och de var så braaa I love them! Sen pratade vi om ungdomslitteratur och jämförde våra upplevelser av anorexia-böcker, bristen på syskon i ungdomsböcker och sociala medier, som de ska få skriva om wiii. Bara en lektion kvar nu med mina besties! Men efter lektionen fick jag äta daim-kladdkaka mummms och efter att ha pratat med stellibelli och sånt sov jag. Och idag...jag har vilat och mobbat mattor, och det är typ det. Och hostat ihjäl mig såklart. Jo, en sak till ska jag säga. Mamma sa att jag inte gnäller mycket över min hosta och alltså jag är i chock? Jag kan inte ta in att jag inte är lika gnällig som jag tänker mig? Jag tänker att jag är en winy baby men tydligen inte? sjukt! Men jaha nähä, vi ses väl imorgon, då har jag lämnat huset!

You're drinkin everything to ease your mind, but when the hell are you gonna ease mine?

Rubriklåt: I remember everything med zach brian och kacey musgraves, som hördes igår och är rätt fin ändå
 
Haj från hostma! det knastrar av slem i mina lungor detta ville ni veta. Har seriöst aldrig varit med om detta? is this a thing lol? Men ja jag ska försöka blogga, för det är väl dags. Och igår kom ju Robert!
vi fikade och babblade, men sen hade vi pottersnack live. Vi blev rasande över alla plot holes som jk skapar i de här kapitlen, rantade om kvinnosyn (mest jag) och allmänt är deathly hallows en jävla konstig och tråkig bok. Sen åt vi middag och pappa började fixa min nya dator, så robert fick hjälpa till. Och vilken tur, för det visade sig...att jag inte hade möjlighet att få jaws. sååå jag måste lära mig hur nvda funkar. Till slut fick vi i alla fall in ingmar, vilket ju är prio 1. om det är absolut sista datorn med ingmar: förmodligen. Om jag aldrig kommer skaffa ny jaws och därför måste ha en fruktansvärd röst nästa gång: sannolikt även det. Och ja, vi kämpade på med datorn ett jävla tag, så det kanske inte var det roligaste besöket för robert men ändån. Vi fick i alla fall kladdkaka med daim! den var så jävla jävla god! Jag längtar tills ikväll när jag ska äta masssssor av den. Nu svarade jag förresten i telefon för en gångs skull, men det borde jag inte ha gjort för det var tele2. Bu. Och ja, idag...har jag researchat och vilat och hostat, och det är mest det. Ses imorgon med extra hosta!

Och har jag otur vanligtvis så vann jag ändå första pris dagen jag fick dig

 
rubriklåt: 1:a pris med miss li, typ den enda av hennes svenska låtar jag gillar och dessutom vann jag typ första pris, för...
 
...jag har färdtjänst! Wiiiii! Fattar ni? Jag kan åka vart jag vill, när jag vill, nästan! Paaaarty! Jag ska fira med alla jag känner i ett konstant fir! Nu kommer jag visserligen bo i stockholm längre än jag tänkte, men...ändå!
 
Men ja, igår var en dag och då visste jag inte detta. Då sov jag stabila tolv timmar (med avbrott för ägg) och sen hade jag väl ett rätt tråkigt liv. Mest hostade jag, för jag har fått den sjukaste hostan of all time. två veckor efter min senaste sjukdom. Grattis till mig. Så jag kämpar på lol. Men på kvällen gick vi till john scott (aka ansiktspuben) för quiz! Där träffade vi Sara och Benjamin och vi åt mat (extremt rött kött dock), catchade up och quizade såklart. Vi tyckte att det gick lite sådär, men vi kom trea! sjukt! Vi kämpade med låttexter och höll på, men mest kunde jag inget faktiskt. Och ja, idag har jag hostat och fått färdtjänst, så det är ett stort glapp lol. nu ska jag vila lite, för jag är helt slut och robert kommer om några timmar. ha det bra och fira min färdtjänst allihopa!

It's time to go back to where I learned what respect is

Rubriklåt: There's nothing wrong with Texas med sunny sweeney, en fin countrylåt bara
 
Tror ni jag sov efter förra inlägget? Nope. Sov exakt 0. Så jag var vaken, oroade mig, tittade på youtube och försökte sova. Men till slut vaknade mina föräldrar och vi åt frukost vilket jag var en miljon procent taggad på. Hade seriöst suttit och tänkt på äggen i en timme minst. Jag sov lite efter frukost, men med crazy drömmar. Hade lätt kunnat sova en hel natt där, men jag fick skärpa mig.
 
Jag skulle lämligen på livets första massage! Äntligen hände det! Bästa julklappen <3 massören var lite blind-obekväm, men riktigt duktig på sitt jobb. Jag blev extremt fascinerad av hantverket och ställde många frågor, när jag inte fick superont that is. Hon tryckte med en actual träpinne, vilket så att säga gjorde ont. Men det gick bra och var en kul upplevelse, som jag gärna hade fortsatt med om det inte var svindyrt så att säga. Och på tal om nya saker, sen köpte jag en dator. Japp, rip alla pengar som finns. Den är fortfarande i sin lilla låda, men det ska bli kul att lära känna den. På kvällen har jag sett en lååång video som mark hade gjort om bro-country, och det var fucking magiskt! jag älskar country och mark! Och nu...nej, jag ska inte säga att jag ska sova. Nu ska jag ligga här och ha ont i min rygg och ha det bra. Godnatt!

Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där

Rubriklåt: Var inte rädd för mörkret, det är en körlåt men versionen på spotify som jag har hört hundra gånger idag är med damkören salt
 
Haj från sovsoffan / stora soffan igen! Jag är trött och sur på livet och konceptet pengar, men blogga ska man väl göra I guess. Såklart somnade jag inte när jag bloggade sist, utan jättesent blä, men alla sov länge så det var okej. Jag fick äggfrukost (!) och jag vilade en massa på förmiddagen och hängde med mina föräldrar och sånt. Mamma hets-pluggade in rubriklåten, så jag försökte förhöra henne lite hela tiden. Hon måste kunna den på fredag och hade inte hört den innan såatteh. Och på eftermiddagen kom Annoushka hit! Vi kacklade såklart en massa om till exempel färdtjänst, folk som är trevliga på riktigt (tpr), vilka jobbiga barn vi var och annat jox...till exempel vilka vi satt bredvid på en buss 2014. Vi kom inte fram till något. Vi åt middag med mamma och pappa (fläskkaré! wiii!) och försökte räkna ut de ultimata resvägarna mellan ulricehamn och stockholm och sånt jox. Vi åt mjuk pepparkaka med kärleksmumsglasyr (mamma måste ju tvingas baka ibland hallå) och en stund senare åkte Annoushka hem. Jag pratade med Stella och försökte få ihop livet, mainly datorsituationen och pengasituationen. Jag fucking hatar pengar jag orkar inte mer. Anyhow, nu ska jag väl försöka sova igen. Jag glömde min medicin imorse sååå lär bli kul. Godnatt!

I am both Cathy Bates and Steven King, I can write you out the way I wrote you in

Rubriklåt: Bsc med Maisie Peters, en banger som spelades igår
 
Haj från en utmattad mem i stora soffan i Lund! Jag är fullkomligt urvriden som en trasa och ska sova som en sten så fort jag har blågat klart. Och igår var det ju feeeest! Och vilken fest sen. Vi komtill Ellie och där mottogs vi med att dahlia (hennes tjeja) hade gjort ett brädspel! Det var ett dryckesspel med speciella Ellie-grejer i. Så kul ju! Dock det ultimata mindfucket: en regel var "tomten", som tydligen är en grej, basically måste man "ta bot tomten" från sitt glas innan man dricker och sätta tillbaks den sen, annars måste man ta en straffklunk. Problemet var att ingen hade förklarat att tomten var osynlig. Det fanns alltså inga riktiga tomtar på glasen. Det tog typ tjugo minuter innan jag förstod att de hade tagit bort osynliga tomtar från sina glas lol. Jag gjode väldigt orimliga blindskämt hela kvällen så det passade ändå. Och sen var det ett Ellie lore quiz! Med en powerpoint! Det var jättekul och svårt, och vi vann inte vilket jag är sur över faktiskt. Jag roastade alla lite hela tiden, för jag är orimlig på det sättet, och jag och Henrik var en enhet som vanligt. Hen sa det till några vi inte känner, "alltså jag och Emma är samma person så ni vet." Hur gulligt?
 
Sen var det dags för karaoke! Tyvärr var det jättemycket folk där och det tycker jag är taskigt mot oss personligen. Och här börjar mina minnesbilder bli lite mer...fragmentariska. Vi skriksjöng can't hold us och I will survive och en massa andra låtar. Nicole, som jag inte träffat innan, sa att jag var den roligaste hon träffat. Vi sjöng Elois och jag hade micken fast jag inte kan orden och var packad lol. Jag vrålade ofta att alla som inte kan sjunga och ställersig ensamma på en karaoke-scen är horungar. Jag vargenerellt otroligt "grov i mun" hela kvällen. Och sen åkte jag och Oliver hem och jag ramlade (jag har nu ont och har panik så fort jag ska gå nånstans...) och sen spydde jag påspårvagnen, lyckligtvis minigrann och i en påse. En kille blev sur pådetoch Oliver försvarademig som en jävla king. Så ja, det var en otrolig kväll, menjag bode verkligen ha slutat dricka när vi gick ut. Idiot-emma.
 
Så idag har jg inte mått bra kan jag ju säga. Men Oliver var snäll och köpte pommes till mig(hen köpte mat till sig själv också obs) och vi såg så mycket bättre. Detta tycker jag:
-Marit nämnde husby! I sin låååt! Wiiiiii!
-Ellen är alltid så näa greatness men kommer inte dit. Fast hon är väldigt rolig med sina awkward uttalanden.
-Per är så sötmed sin surströmmig-hype!
-"Jag ser en flata på trumpet", sa Oliver. Hur har ingenmärkt detta tidigare undrar jag?
 
Sen åkte jag hursomhelst tåg hit, vilkt gick bra förutom att nån tönt spelade jättehög musik och ingen sa till. Hen gick av rätt fort dock. Och nu är jag här, vi har pratat lite och druckit te och så, men nu ska jag fan sova. Det kommer bli himmelriket!

Två år genom åren: November

Nä vet ni vad, det här blev ine så bra. Ni får läsa det ändå. Gå på fler punkbandsdejter ungdomar!
 

                          November

Eller ”på dejt”

 

Egentligen kanske jag borde stanna hemma och plugga till tentan. Jag förstår ju ingenting av den här textanalys-grejen vi ska hålla på med. Att läraren är min kompis mamma hjälper inte direkt heller. Men ändå åker jag först till stan och julfikar med mamma och mormor på grand. Om man säger nej till mandelmusslor är det ju något seriöst fel på en. Och nu ska jag alltså inte spendera kvällen hemma, som jag nog borde, för det är dags för äventyr. Jag tar bussen in till stan igen och möter C på centralen. Jag har på mig den röda klänningen jag köpte i Nässjö och känner mig rätt snygg för ovanlighetens skull. Han har den effekten på mig.

 

Vi sätter oss på tåget mot Helsingborg. Tyvärr valde vi ett pågatåg, så det stannar i varenda jävla håla längs vägen.

”Nästa, Vallåkra”, meddelar utropsrösten.

”Vi är i Vallåkra”, säger C, ”och klockan är 18:57.”

”Jaha? What does that mean?”

”This”, svarar han och kysser mig. På tåget, framför andra människor. Jag skulle kunna dansa runt hela vagnen av glädje, men försöker lugna ner mig. Skärpning, Emma! Cs telefon ringer och han pratar om jobb, tror jag.

”Men du, jag är på en dejt nu, så vi kanske kan höras imorgon?”

Han säger att han är på dejt. Till någon annan. Han säger inte att han träffar en kompis, inte att han ska på spelning, han säger att han är på dejt. Efter alla gråzoner och allt hemlighetsmakeri de senaste månaderna känns detta som jackpot. Han kysser mig på tåget och säger att det är en dejt. Fucking hell.

 

Vi kommer fram till Helsingborg och går till baren där Cs kollegas band ska spela.

”En jack and coke”, säger C till bartendern. Tanken på att ta ett beslut känns övermäktig trots mitt bra humör, så jag säger att jag tar samma.

”Kan jag få se leg?” frågar bartendern. Jag skrattar, för jag vet att C blir obekväm när det påpekas hur ung jag är.

”Hur gammal trodde du att jag var?” frågar jag och ger honom leget.

”Sjutton kanske.”

C håller som väntat på att flippa ur och jag skrattar mer. Vi skålar och pratar en stund, men sen går bandet upp på scenen. C hade berättat att de spelade punk, men vilken sorts punk hade inte framkommit.

”Is that what I think it is?” ropar jag när jag hör det omisskännliga ljudet av en fiol.

”You’ll love this”, säger C. Och jävlar i gatan vad rätt han hade. Det var inte bara fiol, utan … banjo. Jag älskar banjo. Bandet spelar dropkick murphys-covers och jag, som alltid känner mig stel på konserter, hoppar och skriker utan att ens tänka på det.

”Thank you so much for bringing me to this!” skriker jag och kramar C hårt. Vi dansar och hoppar och livet är fucking magiskt. På vägen hem köper vi enorma cookies från 7/11 och spänningen mellan oss ökar. Den röda klänningen måste av snart innan jag tappar det helt. Och det får vara så. Det här är mitt liv nu. Jag går på dejt i Helsingborg och han ska sova hos mig efteråt. Och han säger det till andra. Det kan inte bli bättre.


Spent my savings at a lulu, now I'm suffering in style

Rubriklåt: Growing sideways med Noah Kahan, en depressionsbop bara
 
Haj från Olivers hem! Jag sitter här och dräller och hen fixar icke-fiskpinnar. De lär vara läskiga men måste ändå äta nåt så det blir nog bra säger vi. För ja nu är jag i Göteborg, och dit kom jag igår. Nu ändrade vi oss till vegobullar vilket är mycket snällare mot maj. Hursomhelst, jag och Henrik tog tåget och var så trötta att vi knappt kunde tänka, men vi åt chips och lyssnade på grejer och så. Till slut började hen läsa saker ingen ser, fuck yeah! Jag läste också om den, fast från slutet till början...för jag är fucked in the head. Jag tänkte bara läsa om slutet men sen så ba fortsatte jag uppåt lol. Men sen kom vi fram hit och åt pizza från pizzerian nära Oliver, som jag alltid föreslår att göra när vi är här lol, och pratade typ om konserter och grejer. Henrik åkte hem och rätt snart la sig Oliver, så jag satt här och drällde med datorn ett bra tag innan jag slocknade. Nu skrev jag att henrik åkte hem men jag menar alltså till sin mormor hen bor inte i göteborg detta var: otydligt. Anyway...idag har jag sovit heeela dagen medans Oliver var i skolan och nyss var hens bror här. Jag försökte förklara hur blinda använder datorer vilket var svårt för han var inte helt vid sina sinnens fulla bruk. väl kämpat av oss. Så, jag är i gbg och har det bra och alldeles snart ska vi på feeest. Då vet ni hur jag har det, ses imorgon kanske här eller kanske på väg till Lund! För dit ska jag imorgon här går det undan.

Jag betalar ingen jävla hyra här

Rubriklåt: Sand med Hurula, som jag helt hade glömt fanns men återupptäckte igår när han sjöng den
 
Haj från en trött soffa! Henrik är verkligen helt död bredvid mig, har nog aldrig sett hen såhär trött tror jag? Hen brukar liksom ändå babbla, men nu ligger hen bara i en liten hög. Jag är lite piggare, men inte direkt sugen på att lämna huset om typ en halvtimme som jag måste göra. Det är ju för fan fysiskt omöjligt! Och anledningen till att vi är så jävla trötta är att igår såg vi hurula! Vi åkte till stan och åt på max (vi älskar max) och hade det väl bra, men sen var vi tvungna att gå genom den helt sjuka kylan jättelångt till konserten. Vi frös ihjäl. "Men det blir varmt där inne sen", tänkte jag naivt. Well no för det var basically en industrilokal så det var svinkallt där. Vi satt på reserverade platser och blev hanterade som vip, men de fick veta sen att vi bara var funkisar och inte vip lol. Och efter ett tag kom förbandet, christian kjellvander! och det är ingen grej som så, förutom att han är ihop med frida hyvönen! Det är honom 14 at 41 handlar om! Så jag skrek "he says hello from the kitchen!" i Henriks ansikte typ hundra gånger. Rimligt. Han var rätt tråkig dock, men sen kom hurula! Han öppnade med husen här ute, vilket var maaagiskt, och titiyo var där! Så nu har jag och Henrik sett titiyo sjunga två gånger och ingen av gångerna har vi bett om det. Väl kämpat. Vi hoppade oss varma, jag blev förvirrad av alla låtar jag inte kunde och sjöng med massor i dem jag kunde (så tystnar allt! ont som jag! åtta trappor!) och han spelade två nya låtar som verkar riktigt lit! Jag har ju varit föga imponerad av hans output de senaste åren, men det här verkar nice som fan! Så det var en riktigt bra spelning och vi var helt lyriska, men tyvärr tog det hundra miljarder år att åka hem så vår hype blev snart bara kyla. Det var så kallt att man knappt kunde tänka och det märktes för Henrik sjöng "vi ska äta te och dricka mackor" rimligt. Vi gjorde exakt detta och lyssnade på veckans flashback, och sen sov vi.
 
Idag vaknade vi tidigare än vi hade velat, men jag duschade och åt gröt och fixade sysslor så jag kände mig typ som en frisk person vilket var lite sjukt. Sen poddade vi (äntligen ett avsnitt i rimlig längd!) och jag åt prinsesstårta som Stella tog hem från sin mamma där hon var igår, och nu ska vi åka om en liten stund. Ses från Göteborg gänget!

Her interest became an insult and confirmed what he thought he knew

Rubriklåt: Revenge of the nerds med Jens Lekman, som vi hörde både igår och idag och den är så sjuk i huvet in a good way
 
Haj halloj jag har inte tid för detta vi ska gå om tio minuter! Fast det hade tydligen bara med vibes att göra så det är nog ingen stress som så. Gör liksom inget om jag blir nån minut sen. Varför gör jag alltid såhär, bloggar om att jag inte hinner blogga så det tar längre tid, det är jättekorkad! Spån i huvet äru. Hursomhelst det har inte hänt ett piss i mitt liv lol. Jag skulle ju iväg igår men jag somnade vid 06 typ, så jag var hemma och sov istället. Stella mådde illa, så vi hade ett bra sov båda två och mådde bättre sen. Hon researchade och jag spellisteautistade som fan för det var väldigt trevligt. Henrik kom hem på kvällen och vi drällde, hen byggde ihop en anatomisk modell av en groda som hen hade köpt (som man gör?) och ja allt var ba. De andra sov och jag såg en video om en riktigt dålig bög på youtube som ljuger om typ allt han säger. Det kan jag berätta mer om ifall någon bryr sig. Och idag har vi chillat och peppat inför ikväll, och gjort quiz om folk i våra liv! Vi skrev tio namn var och sen skulle man para ihop dem med rätt beskrivning. Det gick fan bra för oss ändå! Det som är mindre bra är att jag förmodligen måste köpa en ny dator. Efter två år. Det är fan ovärdigt. Men hittills kämpar jag med den här, och nu måste jag gå faktiskt hejdå!

För din röst är så ärlig och vacker, den ger mitt glömda hjärta hopp

Rubriklåt: Magiskt med steget, som vi hörde idag bara
 
Haj haj hallå! Här ligger jag ännu en natt och ska väl sova men jag drabbades plötsligt av blindångest så idk man. Det suger att vara blind och det suger att bo här och ja nähä. Men ja idag var en liden dag och den började jag med att sova helt sinnessjukt länge. Stella hann åka till nacka, gå på intervju, äta sushi i solna och åka hem och jag sov som en bebbe. Kämpa på. Men jag och Henrik släpade oss upp och åt ägg och hade det bra, och det var en myslig tid helt enkelt. På kvällen lagade Stella jordärtskockssoppa (som såklart blev eminent som vanligt) och sen inföll dagens höjdpunkt: vi såg en riktigt cool dokumentär om gamla flator och reagerade till våra patreons. Det var jättefint och innehöll den absolut sjukaste twisten of alltime! Vi tappade det som fan alla tre! Det var så fint! Så vi samtliga dog, och sen hade jag och Henrik en eminent stund med snedtänkt, riskakor och äppelcider. Jag blev orimligt hype och åt tre riskakor rimligt va. Och nu ska jag försöka sova, för tanken är att jagska ta mig ut imorgon. Jättelångt. Och jag är jättetaggad på att gå ut, men liksom att mitt enda val är att stanna inne eller åka jättelångt är så sjukt. Tänk att kunna...gå till ica. Själv. Vore så sjukt. Men skit i det, godnatt för fan!

And suddenly I stand real tall, but I don't sleep well at all

Rubriklåt: I don't sleep well med hello saferide, som jag påmindes om idag
 
Haj från natten! Stella sover som en sten och det är tur för hon ska på intervju imorgon wooop. Jag höll precis på att skratta så hon skulle vakna men jag höll för munnen. Fast då började jag hosta istället så helt ärligt ganska ovärt. Men ja, idag är en goslig liten dag. Henrik var ute på äventyr och Stella mådde extra illa, så vi kämpade på. Men hon såg om sin ulla-dvd och jag kollade med, och alltså ja den var ikonisk. Det var så många flicka och hyasinter-klipp i den och meeep! Men på kvällen kom Henrik hem och vi åt kitza, tittade på Felix och babblade. Stella gick och la sig tidigt som en duktig tjeja och jag och Henrik pratade om en massa tramsiga saker. Såklart gick vi igenom fler namn och alla vi känner som heter dem, lyssnade på bra musik och fick insikter lite till och från. Jag berättade om saker jag tyckte var ganska ofarliga och Henrik reagerade jättestarkt på dem, så det var sjukt. Vi har det så jävla kul och bra när vi umgås alltså det går typ inte att overstate. Och liksom hen tycker om när jag minns jätteorimliga saker och det är liksom okej? Så är det med alla mina vänner nu tror jag? Att jag liksom inte måste låtsas vara normal och komma ihåg normalt mycket. Kan typ inte ta in. Och det var allt från idag, så nu ska jag sova. Eller försöka antar jag men så är det väl alltid. Godnatt!

Utdrag från min november-shuffle, del 3

Så, till slut, de sista shufflarna. Det blir kul säkert. Eller nä mest sorgligt helt ärligt...men ändån.
 

21/11

Det bästa kanske inte hänt än

 

Vi sitter i soffan. Vinglasen står på de små, vingliga borden. Jag förstår inte varför ni har köpt så ostadiga bord när ni så ofta dricker rödvin. Ni har dessutom en dyr matta här, som inte får spillas på. Absurt beteende. Vi sjunger Molly för full hals och skålar för att det bästa inte hänt än. Vi firar att jag fått förlagskontrakt på min bok och jag älskar att ni vill fira mig. Ni är som en andra familj för mig. Att jag råkar kräkas på er badrumsmatta gör inget, säger ni, den skulle ändå tvättas. Jag lämnar lägenheten i västra hamnen och har ingen aning om hur det ska bli sen. Det bästa kanske inte hänt än, sjunger vi och på vissa sätt är det säkert sant. Men vi kommer inte sjunga tillsammans sådär igen. Det värsta har inte hänt än, men det är på väg.

 

22/11

Rocky

 

Jag minns halsduken han glömde. Han stod i hallen, skulle bara lämna av mig. Jag minns inte varför han följde med in den kvällen, för han stod kvar i hallen. Vi stod där länge och höll om varandra. Han grät inte, men nästan. Hela kvällen hade han varit stark, hållit ihop och skrattat. Men nu pratade vi om det, om det värsta som nu var officiellt. Det var så märkligt, för just det här hade jag ju väntat på så länge. Och vi var redan så nära varandra, närmare än vi borde ha varit. Jag tror att det bara skulle gå en vecka efter den kvällen tills vi sov ihop för första gången. Eller hade det redan hänt kanske? Jag rör ihop begreppen. Det kanske är bra. Men jag minns halsduken. Hur jag tryckte den mot ansiktet när han åkt. Hur jag försökte spela en låt som var alldeles för svår för mig för att bevisa hur mycket jag älskade honom. Jag tror inte att han ens nu kan förstå hur mycket jag faktiskt älskade honom.

25/11

Ice cream man

 

Hon sitter i soffan med en öl i handen. Jag mixar låten vi precis gjort. Eller ja, det är väl mest jag som har gjort låten. Hon sjunger snyggt på den, det kan ingen säga nåt om, men äsch. Mest ett snyggt ansikte.

”Jag gillar inte den där biten”, säger hon. Suckande vänder jag stolen mot henne.

”Vilken bit?”

”Den där synthen i bryggan. Tycker den låter fel.”

Jag skulle vilja säga att hon kan hålla käften, men jag måste låtsas som om hon har något att säga till om. Jag kan till och med ge henne producent-credit om det är det hon vill åt. Om hon sköter sig vill säga. Jag slickar mig runt munnen och ser uppmärksamt på henne.

”Hur skulle du vilja att det lät då?”

Hon reser sig upp och jag ler. Bra, hon har förstått. Hon vill visa mig vad hon kan. Förhoppningsvis med munnen. Den ser ut att kunna göra mer än sjunga.

”Flytta på dig”, säger hon och förvånat låter jag henne ta över stolen. Hon kopplar in synthen och börjar spela.


It's where my reason stops and something else comes in

Rubriklåt: Calleth you, cometh I med Amanda Jenssen (från smb), för jag frågade Henrik vad jag skulle ha för låt som rubrik och hen sa den lol
 
Haj haj! Jag ligger i sängen och ska snart sova, men först berätta information om min dag. Vi sov och var jättetrötta när vi vaknade, men vi åt äggmackoroch hade det bra. Och sen såg vi så mycket bättre såklart! Jag har inte så mycket att säga, men litegrann:
-Jag tror att jag kan bli besatt av pegs låt? den verkar lite cringe men liksom ändå nåt jävligt härligt.
-Marit! Marit är hääär! Jag älskar henne så djupt!
-Kul att bad bitch gjordes, bara för att originalet är en sån banger.
 
Ja det var inte så mycket där nej. Men medans vi tittade kom Onna! Vi hängde och pratade om våra bästa kafferepet-historier, och sen åt vi middag från fancygrillen. Amamam som vanligt! Och sen, sen jävlar körde vi vårt hundrade poddavsnitt. Om det blev så långt att vi måste splitta upp det i två? Japp. Väl kämpat av oss. Så det kommer bli en sjuhelvetes resa, hoppas ni får kul på onsdag lol. Lyssna inte i ett sträck för bövelen! Oooch sen pratade vi med Robert, för han...har köpt en klänning! Wiiiiiiiiii! Det är det bästa i världen! De seende fick se den och vi alla hypade, och sen när Onna åkt hem såg vi på spåret. Det var på svåret, för vi kunde inte ett skit i princip. Knappt ens musiken vafan! Sen pratade vi om deep shit och åt paj och sånt, och nu ligger vi här och dräller. Men här borde det nog sovas känner jag nu. Godnatt, ses imorgon!

Snart har helgen vecka 48 tagit slut

Rubriklåt: Helgen v. 48 med bob hund
 
Haj haj från nästan helt friska maj! Jag sitter i soffan och väntar på Henrik, och lyssnar inte ens på nåt insåg jag nu. Så kan man ju fan inte ha det. Så, åtgärdat medelst youtube. Anyway, imorse kom Henrik! Hen kom hit vid 07 och såklart hade jag inte somnat än, så jag kämpade på lol. Men vi skulle sova "lite", eller ja till 14 blev det. Men då blev jag fan frisk på köpet! Typ åtminstone. Jag duschade av mig febersvetten till slut och vi åt ägg och pratade, och sen åkte jag och Henrik iväg på äventyr. Vi skulle se bob hund! Lite otippat kanske, men hen skulle ha gått med sin bror och han kunde inte så jag följde med istället. Och alltså de var så bra what the fuck! Mellansnacket var fucking magiskt. Inför sista låten sa han "sen får ni gå hem och vika lakan eller vad man nu gör på kvällarna i Stockholm, jag har ingen aning." ikon. Jag skrek med i nu är det väl revolution på gång, lärde mig gilla många nya bangers och alla var så jävla hype. Det är ju helgen vecka 48 nu, så pga låten som heter så var det en stor fest. De spelar tydligen den helgen varje år, love that for them. Älskar att gå på konserter med Henrik! Och konserter i allmänhet!
 
Vi åkte till midsommarkransen och där åt vi sushi med Henriks syster och hennes kompis. Jag åt friterad lax (amamam) och vi pratade om att äta citron, matvanor in general och annat jox, men vi satt också bredvid the most wholesome girls ever. En annan tjej hade tydligen berättat för tjej 1 att tjej 2 snackat skit om henne när de inte kände varandra och nu hade 1 fått veta det, men! Trots att hon som berättade bara ville skapa drama satt 1 och 2 bara och pratade om det och bondade om att klart man snackar lite halv-skit om folk man inte känner ibland, "jag var säkert bara avundsjuk på dig för att du var ihop med x." så blev de sura på hon som skvallrade istället. Jävla ikoooner! Eh ja, jag är rimlig. Sen åkte jag hursomhelst hem, och de andra gick vidare för nästa konsert nämligen hästpojken. Jag har drällt här hemma och researchat, bland annat genom att titta på en riktigt gammal viral video...som tyvärr var lite rolig trots jätteproblematisk. Woops. Stella kvällsbakade också en banoffee pie som en queen, så det var en god kvällsfika. Och ja, det var allt, snart kommer Henrik och då ska jag sova. Godnatt! Och ja, jag ska lägga upp de försenade shufflarna och år genom åren, jag lovar. Men nu kommer hen, godnatt igen!

We've been selling off our books and records, but we're gonna buy them back someday

Rubriklåt: Books and records med adeem the artist, från veckans cirkelskiva och en så otroligt bra låt om modern fattigdom :(
 
Haaajjj jag mår bättre idag! Mycket bättre! Har varit feberfri hela dagen och bara haft ont i halsen. Det kan man överleva ju! Jag har såklart vilat jättemycket ändå, för det måste man (och det hade jag gjort ändå), men har också till exempel haft lektion. Vi gick igenom tre svinbra fantastik-texter (!) och sen pratade vi om story songs och låtar som svarar på låtar. Man vet att det är en bra skrivlektion när alla resiterar låten muffins för glatta livet. Iconic imo. Jag har inte gjort så mycket mer, eller jo jag har städat badrummet men det skiter väl ni i lol. Jag kan berätta att igår hade jag och Robert pottersnack och jag glömde berätta om det! Det enda jag behöver säga om det är att vi löste två stora mysterier vi har haft: Vad i helvete grejen med Stan Shunpike är och hur harrys och voldemorts connection plötsligt öppnas efter att ha varit stängd i ett år. Det sista är fortfarande riktigt dåligt hanterat men det finns i alla fall en liten skärva av förklaring som vi hade glömt. Så, nu har jag sagt det också. Vad mer...jag har mest researchat och därför skrattat åt gamla avsnitt av så mycket bättre. Olle Ljungström var quite clearly ett komiskt geni men det hade jag ingen aning om. Så det var en rapport från mig, och nästa gång jag bloggar är Henrik (förhoppningsvis) här!

RSS 2.0